Dodaj do ulubionych

Philipp Roth nie zyje

23.05.18, 08:03
I nie dostal Nobla.
Pod koniec jego kariery pisarskiej w kazdej chyba powiesci wystepowala biusciasta blondynka, co mnie wowczas irytowalo. Moze dlatego ze bylam raczej plaska.
Potem odkrylam jego wczesniejsze ksiazki i polecam!
A do tego seria zdjec z lat 70 albo wczesnych 80 - Roth w Detroit, oj cudo!
Obserwuj wątek
    • mariuszg2 Re: Philipp Roth nie zyje 23.05.18, 08:33
      NIe martw się... on żyje w swoich powieściach... i z pewnością znajdzie się ktoś kto dopisze jego nie napisane dzieła jak to miało miejsce w przypadku ostatniej płyty Wodeckiego...
      • znana.jako.ggigus Re: Philipp Roth nie zyje 23.05.18, 08:42
        Szkodam i tlyko, ze tego Nobla nie dostal. co roku byl kandydatem niemalze pewnym i nic.
        to tyle w temacie spisku zydowskiego.
        I ladny chlopak byl, kiedys w ksiegarni szukalam pod tym katem ksiazki. Nie pamietam, co kupilam wprawdzie, ale fotka autora tez jest jakims kryterium.

mariuszg2 napisał:

> NIe martw się... on żyje w swoich powieściach... i z pewnością znajdzie się kto
        > ś kto dopisze jego nie napisane dzieła jak to miało miejsce w przypadku ostatni
        > ej płyty Wodeckiego...
        >
        • grzeczna_dziewczynka15 Re: Philipp Roth nie zyje 23.05.18, 09:24
          Pierwszą jego książką, którą czytałam była jego chyba pierwsza książka - Portnoy's Complaint. No była tam chyba biuściasta blondynka, ale było też mnóstwo auto-ironii (i masturbacji);) Polecam.
          • znana.jako.ggigus Re: Philipp Roth nie zyje 23.05.18, 09:30
            Tam chyba biusciasej blondynki nie bylo, za to pamietam mocna scene z wedlina, szynka bodajze.
            Blondynki, biusciate i duzo mlodsze, pojawily sie potem.

grzeczna_dziewczynka15 napisała:

> Pierwszą jego książką, którą czytałam była jego chyba pierwsza książka - Portno
            > y's Complaint. No była tam chyba biuściasta blondynka, ale było też mnóstwo aut
            > o-ironii (i masturbacji);) Polecam.
            • grzeczna_dziewczynka15 Re: Philipp Roth nie zyje 23.05.18, 09:37
              A Monkey, która jadła banana obserwując seks? (czy coś w tym stylu - była blondynką, no nie wiem, czy biuściastą - może, jako "biuściasta" ten szczegół pomijam;>)
              • znana.jako.ggigus Re: Philipp Roth nie zyje 23.05.18, 09:52
                Nie chodzi mi o kazda blondynke.
                Chodzi mi o pewien typ duzo mlodszej blondynki z obszarem do oddychania, jaki pojawil sie u Rotha tak pod koniec srodka jego tworczosci.Taka fantazja starszego faceta na temat kobiet, temat fantazji generalnie wiadomo.
                Niewinni czarodzieje i ufarobwany an blond lamacz serc Tadeusz Lomnicki to tez taka fantazja autorow scenariusza m in Skolimowskiego na temat lamacza serc.

grzeczna_dziewczynka15 napisała:

> A Monkey, która jadła banana obserwując seks? (czy coś w tym stylu - była blond
                > ynką, no nie wiem, czy biuściastą - może, jako "biuściasta" ten szczegół pomija
                > m;>)
                • grzeczna_dziewczynka15 Re: Philipp Roth nie zyje 23.05.18, 10:12
                  Ta, rozumiem. Czytałam niedawno Godzinę Anatomii - tam to były 4 różne kobiety i jeden bohater. Ale duża doza autoironii pozwala się rozkoszować tymi fantazjami;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka