Gość: Polka IP: *.chello.pl 29.10.04, 15:37 Jeśli miałyście partnera cudzoziemca (chłopaka, męża, kochanka...) napiszcie co go różniło od Polaków? Czy jest coś takiego jak charakter narodowy? I jak się to przejawia w sprawach męsko-damskich? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuya Re: Partner cudzoziemiec 29.10.04, 15:55 Przejawia sie niestety - jak zaczynamy dyskutowac on mi nie pozwala dojsc do slowa, ja sie wsciekam a on na to: no wiesz, to moj poludniowy temperament. I jak tu sie zloscic na takiego:) Poza tym jest mniej wiecej jak reszta mezczyz - miewa swoje humory. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Partner cudzoziemiec 29.10.04, 16:03 ja jako zona Anglika uwazam ze nie nalezy ogolniac:) generalnie tylko powiem ze Polakom brakuje pewnosci siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no mialam kilku Re: Partner cudzoziemiec IP: *.telia.com 29.10.04, 17:18 napiszcie > co go różniło od Polaków? przede wszystkim zasobnosc portfela. a i jeszcze -sa bardziej zadbani od polakow, przyjemnie pachna, gola sie jak nalezy i tym podobne pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
katja Re: Partner cudzoziemiec 29.10.04, 19:52 Rozsmieszylas mnie; Szwedzi maja byc bardziej zadbani i ladnie pachna...hahaha! Gorzej ubranych kobiet i mezczyzn nie widzialam w zadnym kraju , no chyba ze w Danii. W Szwecji czesto bractwo rzuca sie w ubraniu na lozko do poscieli, jesli wogole maja takowa. Nie gadaj bzdur. Kazdy mezczyzna jest inny, znam wielu czystych i zadbanych Polakow jak i brudasow, to na calym swiecie. Mysle ,ze pytajacej chodzilo raczej o styl bycia i rozmowy z cudzoziemcem, o wspolna plaszczyzne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no mialam kilku Re: Partner cudzoziemiec IP: *.telia.com 30.10.04, 12:19 > Rozsmieszylas mnie; Szwedzi maja byc bardziej zadbani i ladnie pachna Ty tez mnie rozsmieszylas. Pisalam o Niemcach a nie Szwedach, Sherlocku Holmsie od siedmiu bolesci. Odpowiedz Link Zgłoś
katja Re: Partner cudzoziemiec 29.10.04, 19:54 A jeszcze jedno. Jesli chodzi o zasobnosc portfela , to gorszych skapcow i golodupkow jak Szwedow nie widzialam. Jesli bylam zaproszona na kawe to tylko przez Polakow, fakt! Odpowiedz Link Zgłoś
odett Re: Partner cudzoziemiec 29.10.04, 20:05 moze jest pewna mentalnosc narodowa, ale generalnie faceci na calaym swiecie malo sie roznia od siebie. szczegolnie, jesli chodzi o Europejczykow. duzo tez wynika ze sposobu wychowania, tego, co wyniesli z domu. a przeciez takie roznice zdarzaja sie i to czesto miedzy polka a polakiem, a nie tylko polka a cudzoziemcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrazik Re: Partner cudzoziemiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 23:04 Ja mam szczescie do cudzoziemcow. Z moich trzech stalych facetow Polakim byl jeden. Z jednym cudzoziemcem jestem teraz i jest cudownie. Zasadniczo. Wiadomo, ze jesli sie wybiera czlowieka, to na ogol sie z nim rozumie i nie powinno byc klopotow z roznicami charakterow itd. Ale, troszke trzeba sie przygotowac na niespodzianki i byc cierpliwym. Moj obecny facet, z wlasciwym sobie poludniowym temperamentem zaczal mowic na "ty" do moich rodzicow, od razu pierwszego dnia, jak ich poznal. Wiadomo, co dom to obyczaj, ale u mnie nie do pomyslenia. Co ja sie natlumaczylam juz obu stronom! Tego typu rzczy sie niestety zdarzaja, i to wlasnie na ogol wobec osob trzecich, bo jesli o mnie chodzi, to mnie tam wszystko odpowiada. Moi rodzice za to jakos nie moga przelknac, ze facet siedzi od dawna w Polsce, a nie zna niektorych koled, mowi z akcentem i bledami, poklepuje po ramieniu, glono mowi itd. Wiem, powinnam stawac po jego stronie, ale mnie tez czasem drazni, ze on sie nie umie dostosowac i tak klotnia gotowa. Przez ten jego temperamencik nauczylam sie tluc talerze, naprawde! Ach, ci latynosi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goruchowa Re: Partner cudzoziemiec IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.10.04, 15:51 To masz tepych, niedouczonych rodzicow....szkoda mi ich...ale tak mysli wiekszosc polskich burakow:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucia Re: Partner cudzoziemiec IP: *.sympatico.ca 30.10.04, 16:51 w stanach i kanadzie middle klas chlop bierze prysznic rano i wieczorem co dziennie. ktory chlop w Polsce to robi, nie mowiac juz o myciu ptaszka pod czapka. nie ma gorszych chlopow jak zoltki, dziabia jak kroliki i nie patrza na partnerke co jej trzeba. Teoretycznie latynosi i latynoski sa najlepsi ale tez nie do konca. mowila mi jedna kubanka ze kubanczycy odwalaja robote czyli nie ma regul a ze polacy i polki stronia od mydla to fakt statystyczny. wystarczy sprawdzic statystyke zuzycia mydla i pasty do zebow w polscse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gimi Re: Partner cudzoziemiec IP: *.chello.pl 01.11.04, 20:42 A propos mycia, to nie wudzialam czysciejszeo faceta niz mój znajomy... Albanczyk. Prysznic potrafil brać 4 razy dziennie! To chyba zalezy od czlowieka, a nie od narodowości. Rowniez od klimatu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Co za głupoty!!! IP: 193.29.205.* 03.11.04, 10:43 Moj kumpel jest expatem i jest normalny Lubi balangi:)))) Odpowiedz Link Zgłoś