Dodaj do ulubionych

Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne

IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 03:28
operator odpowiada wylacznie pytaniami... bardzo qr__ sprytne, prowokuje do
wyslania kolejnego smsa... i kolejnego... itp...
zycze wszystkim stesknionym i samotnym kobietom znalezienia swej drugiej
polowki... a wlascicielom i operatorom takich czatow - na pohybel! nie
zaslugujecie na uczucie, palanty.
Obserwuj wątek
    • Gość: die Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.realestate.net.pl 06.11.04, 09:02
      A ja zycze milego dnia..
      No coz.. bywa i tak a zycie jak w kazdej dziedzinie bywa okrotne..
      Powodzenia i wielu wielu smsow...
      • Gość: Jogurt Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 06.11.04, 09:27
        Artykul malo obiektywny.. pokazuje tylko tych, z ktorych faktycznie zdzierana
        jest kasa.. ale sa tez tacy, ktorzy pisza i sa w pelni swiadomi o co w tym chodzi.
        Pzdr dla Diee i calej ekipy WPC.
        • Gość: K. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 09:34
          Sie masz Jogurt, widze, ze sie zaraz cala ekipa tu nazbiera :)))
          Moze ja jestem wiekszym skurczybykiem niz Ty, ale dla mnie 95% lasek z czatu
          niczym sie nie rozni od tych z artykulu :) Taka prawda.
          • Gość: p. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 17:47
            No tak, nie da sie ukryc, ale sa tez i takie do ktorych ma sie po prostu
            sentyment :) Ale malo takich, wiec co tu duzo mowic.. zreszta, fakt faktem
            wiedza na co sie godza.. a jesli naprawde mysla o prawdziwym uczuciu... heh :))
    • Gość: K. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 09:26
      Ja pracowalem na takiej linii dobre pare miesiecy i sam moglbym taki artykul
      napisac. Powiem tylko jedno - to jest tylko ulamek tego, do czego kazdy
      operator czatu moze sie posunac. I nigdy w zyciu nie robilem takiej kasy na
      czyjejs glupocie.
      Serdecznie pozdrawiam autora.
      • Gość: rusałka szczyt wszystkiego;) (+pytanko do K) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 11:31
        przyznam że delikatnie mnie zatkało, ale to bardzo pożyteczny text.

za jednej strony, szczyt bezczelności i cynizmu, ale przecież te panie same
        wybierają że się na to łapią... wkręcać się w kolesia który ani razu NIE
        ZADZWONIŁ, o spotkaniu juz nawet nie wspomnę... żeby to jeszcze durne nastolaty
        były, a tu widać że dorosłe baby łykają taki kit! smutne. nieżle trzeba byc
        zdesperowanym.

z drugiej natomiast strony widziałam przypadki ściemniania panien przez ich
        własnych nie-wirtualnych kolesi (paru takich "mądrych" kumpli miałam) za pomocą
        tak samo prostych i chamskich metod - i też łykały.

a jak wiadomo, gdzie popyt tam i podaż, i odwrotnie.
        nie potępiam tych którzy zarabiają w ten sposób.
        ludzi często najdotkliwiej krzywdzi ich własna głupota.

panie K, mógłbyś napisać coś więcej o swoich przygodach w tej firmie?
        to dosyć interesujące.
        pzdr
        • bateau Re: szczyt wszystkiego;) (+pytanko do K) 06.11.04, 12:32
          to dllluuugie historie...
          ale warte opowiedzenia przy kilku piwkach lub drinkach..
          wyslij SMSa pod 7980 o tresci CHCE_POZNAC_PRAWDE a obgadamy szczegoly spotkania :]
        • Gość: Jogurt Re: szczyt wszystkiego;) (+pytanko do K) IP: *.chello.pl 06.11.04, 13:26
          > za jednej strony, szczyt bezczelności i cynizmu, ale przecież te panie same
          > wybierają że się na to łapią...

Gdzie tu bezczelnosc, gdzie tu cynizm..? Kobiety pisza, bo czegos chca.. jedne,
          zeby je zerznac, drugie, zeby poprostu pogadac... kazda dostaje to, czego chce i
          placi za to. A ze niektore sa bardzo glupie, to tak to wyglada...
          Zreszta, to nie tylko panie.. panow jest jeszcze wiecej :)
        • Gość: p. Re: szczyt wszystkiego;) (+pytanko do K) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 17:49
          o tak tak.. mnostwo bylo roznych przygod :) Nie da sie ukryc... pare miesiecy w
          tym srodowisku juz minelo... :) No nie K. ? :)
        • Gość: K. Re: szczyt wszystkiego;) (+pytanko do K) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 18:21
          Rusalko -> Ja bardzo chetnie moge rozwinac ten temat, jesli chcesz :)
          • Gość: rusałka ależ rozwiń proszę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 21:39
            ....ale raczej nie przez smsy
            hehehehe;)
            • Gość: K. Re: ależ rozwiń proszę! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 15:50
              Wiesz co, po tej nagonce to juz mi sie chyba odechcialo...
              • zalotnica Re: ależ rozwiń proszę! 07.11.04, 15:52
                Gość portalu: K. napisał(a):

> Wiesz co, po tej nagonce to juz mi sie chyba odechcialo...

czyzby sumienie Cie jednak ruszylo...?
                • Gość: K. Re: ależ rozwiń proszę! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 15:55
                  > czyzby sumienie Cie jednak ruszylo...?

ROTFL :)
                  Po prostu nie zycze sobie byc po raz kolejny nazwany swinia za to, ze robie cos
                  co nie jest karalne. Co dla innych jest niemoralne, dla innych jest normalne.
                  • zalotnica Re: ależ rozwiń proszę! 07.11.04, 16:27

> > czyzby sumienie Cie jednak ruszylo...?
                    >
                    > ROTFL :)
                    > Po prostu nie zycze sobie byc po raz kolejny nazwany swinia za to, ze robie
                    >cos co nie jest karalne.
                    >Co dla innych jest niemoralne, dla innych jest normalne.

...wiec jesli jest to az tak "normalne" dla Ciebie , nie powinno Cie to w
                    ogole obchodzic co ludzie o Tobie mysla i jak Cie przezywaja, prawda...?
                    Sproboj opowiedziec, moze nas przekonasz, ze to wlasnie Ty masz racje...
                  • Gość: jezowka Re: ależ rozwiń proszę! IP: *.aster.pl 08.11.04, 08:25
                    A co w tym najśmieszniejsze? Zawód kolegi operatora. Doktorat z psychologii.

A może sobie badania do doktoratu robiłeś? To ciekawsze, niż szczury, nie? jeśli
                    tak, mam nadzieję, ze komisja etyczna kolegę zgniecie jak karalucha.

Żal.
        • zalotnica Re: szczyt wszystkiego;) (+pytanko do K) 07.11.04, 13:38
          Gość portalu: rusałka napisał(a):

> nie potępiam tych którzy zarabiają w ten sposób.

tzn. trzymasz z oszustami...? Dziwny jest ten swiat...
          • bateau Re: szczyt wszystkiego;) (+pytanko do K) 07.11.04, 17:02
            Nikt nie powstrzyma Wielkiej Inkwizycji .... ehhhh...
    • Gość: Sqbi Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.realestate.net.pl 06.11.04, 09:39
      :D
      • Gość: K. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 09:39
        No prosze prosze, coraz nas wiecej :)
        To ja tez moge co nieco opowiedziec he he
        • bateau Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 06.11.04, 11:12
          chlopaaakiii.. nie macie sumienia :D
          jeszcze chwila i pojawi sie poof ze swoim 'a dokad chcialabys isc kochanie?!' :D
          • Gość: ginger Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 12:05
            ladna fistoria,wiecie co troche mnie obrzydzenie bierze na mysl o tej calej
            firmie,w ten sposob zarabiacie kase?moim zdaniem zalosni jestescie,tak samo jak
            zalosne i zdesperowane sa kobiety ktore w ten sposob szukaja
            pocieszenia.qrde!!! przeciez jesli chce sie z kims pogadac to mozna poznac
            kogos na czacie calkiem za darmo,po co jeszcze za to placic???!!
            to chyba tak jak z dzwonieniem na 0700..kazdy robi to na wlasna
            odpowiedzialnosc...
            • bateau Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 06.11.04, 12:38
              ale wlasnie sama sobie odpowiedzialas....

zawsze beda ludzie ktorzy beda zarabiac na ludzkiej GLUPOCIE!
              nie przyszlo mi NIGDY do glowy wyslac SMSa na jakikolwiek 'chat' pod numer XXXX.
              i mowie tu o czasach gdy nie znalem K. i reszty.

oczywiscie ze prosciej jest pojsc na miasto czy wejsc na lokalny chat i poszukac
              nowych znajomosci, ale niektorzy sa zbyt ograniczeni aby na to wpasc.. gdyby K.
              tego nie robil robil by to kto inny.... dopoki firma bedzie przynosila 12k
              dziennie to interes bedzie istnial. a ja wole zeby K. zarobil i mial za co
              postawic mi te dwa piwa co mi jest za pewne cwiczenia winny :P , nizli nie mial
              za co studiowac.

kiedys tez myslalem ze mialbym wyrzuty sumienia pracujac tam... ale po tym jak
              uslyszalem w jakie historie wierza uzytkowniczki tego SMS chatu to stwierdzilem
              ze dla niektorych nie ma juz szans....
            • Gość: K. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 18:22
              Alez ja sie zupelnie z tym zgadzam, wytlumacz mi tylko, dlaczego MY jestesmy
              zalosni? :)))
          • Gość: p. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 17:55
            No a dokad to chcialabys isc? :P
        • Gość: Jogurt Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 06.11.04, 13:15
          Tez bym troche opowiedzial.. gdyby nie to, ze nadal tam pracuje i wlasnie pisze
          do tych dziewczyn... ;)
    • Gość: yolk@ Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.range81-154.btcentralplus.com 06.11.04, 14:09
      gratuluje julkowi wyboru zawodu!! z cala pewnoscia jest SWIETNYM psychologiem!!
      a gdzie tu miejsce na moralnosc?
      • Gość: M. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 16:20
        miejsca na moralnosc zdecydowanie nie ma na takim chacie... mozna powiedziec,
        ze wydziera sie z ludzi ostatnią kase z usmiechem na ustach. No coz... albo my
        ich albo oni nas ://
        • Gość: Jogurt Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 06.11.04, 16:51
          O nie drogi M. nikt nikomu nic nie wydziera. Nikt nikomu nie kaze pisac. Ludzie
          robia to z wlasnej nieprzymuszonej woli i nie wmowisz mi, ze jest inaczej.
          • Gość: E. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.dyn.optonline.net 06.11.04, 18:16
            a,e cala zabawa opiera sie na oszustwie, nawet jesli za pozwoleniem owych
            dziewczyn
            • Gość: Jogurt Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 06.11.04, 22:38
              Seriale w TV tez nei sa prawdziwe i oszukuja... ale palcisz abonament i
              ogladasz, nie? :)
              • Gość: E Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.dyn.optonline.net 09.11.04, 05:54
                NO ja akurat nie place i nie ogladam.Ale jesli juz ktos to robi to wie , ze
                kuouje "kino", serial, bajke czy jak tam to nazwiesz, te kobiety "placa za
                Irka", Zbyszka, DArka , nikt ich wczesniej nie poinformowal ze maja do
                czynienia z "aktorem".Jesli bede to wiedziec i dalej wybiora wysylanie smsow do
                Irka, to jestes czysty Jogurt, a nie zbeltany:)
              • Gość: Mati Aj tam, gadasz ;) IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.11.04, 09:24
                Chyba poza oszukiwaniem dziewczyn, oszukujesz też przy okazji siebie. W
                serialach nikt nie próbuje nikomu wmówić, że to jest prawda i namawiać do
                układania sobie życia pod ich bohaterów. To co mówisz miałoby sens, gdybyście
                uprzedzali te dziewczyny, że to taka zabawa.

Stąpacie po grząskim gruncie. Oczywiście, jest to legalne. Podobnie jak
                podrywanie dziewczyny na kilka sesji w łóżku poprzez wciskanie jej kitu o
                dozgonnej miłości. W obu wypadkach korzyść jednej strony druga okupi życiowym
                dramatem, w skrajnym przypadku samobójstwem. Nie, to nie jest moralne. Ale
                jeśli czujecie się z tym dobrze - Wasza sprawa :)
                • Gość: Hera Re: Aj tam, gadasz ;) IP: *.chello.pl 10.11.04, 10:51
                  do Maty .Uprzedzać Cię moją,że to zabawa? Arozumu swojego nie masz? że
                  istnieje bardzo dużo zboczeńców i mężczyzn niezdolnych do współżycia
                  seksualnego ? to sobie tu pogawędzą, seksualnie się podniecają i mają wytrysk
                  przed komputerem z taką jak Ty.Są też dziewczyny podające się za chłopców,
                  chyba słyszałaś o tym morderstwie dziewczyny w szałasie w Zakopanym.Tak łatwo
                  uwierzyła ,że to pisze do niej chłopak i zakochała się, że po całej Polsce
                  jeździła aby go spotkać. Ale jak go miała spotkać jak to była dziewczyna ,która
                  zadrwiła sobie z drugiej dziewczyny, a przypadkowo napatoczył się jej
                  zboczeniec podający się za przewodnika górskiego i szybko uwierzyła i poszła z
                  nim w góry ,skręcili do szałasu,....Ta dziewczyna nadal będzie to robiła więc
                  bądzcie ostrożne a nie takie naiwne.Nie bądzcie takie łatwowierne .Miłości
                  trzeba szukać wśród znanych osób,ze szkoły, z pracy,sąsiada,znajomych rodziny.
                  A jak tylko o sex chodzi to z dyskoteki i koniecznie przeczytaj książkę"KOBIETY
                  Z VENUS A MĘŻCZYŹNI Z MARSA" Mężczyzna jednocześnie potrafi kochać kilka kobiet
                  naraz taką samą miłością ją darzyć.Kochający mężczyzna potrafi też iść do
                  burdelu i nie przyznać się. Nie bądzcie naiwne, bądźcie też takie jak są
                  mężczyźni co to potrzebują w domu sprzątaczki ,praczki, gotowaczki,a on na boki.
                  I jeszcze w dodatku chcą aby kobiety za nich płaciły rachunki w restauracjach
                  bo jak oni jednocześnie mają po kilka kobiet to skąd mają mieć pieniądze?
                  • arnick_a Re: Aj tam, gadasz ;) 22.11.04, 16:20
                    Biję przed Tobą czołem Matko Polko!

Zastanawiam się, co kołtun polski ma wspólnego z korzeniami europejskiej
                    kultury?
                    Arni
          • larsen1 Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 07.11.04, 11:57
            A no wlasnie ze nie drogi Jogurcie. Wydzierasz pieniadze i jestes naciagaczem i
            oszustem. Te kobiety placa nie za rozmowe z operatorem firmy X tylko za romzowe
            z "Irkiem" A poza tym z tego ci widac duza czesc ruchu generowana jest w celu
            uzyskania informacji o (legalnie dzialajacej) firmie i przez odmowe udzielenia
            tejze. W tekscie pada chyba nawet okreslenie "kobieta inwestuje w ziwazek" a nie
            w rozmowe z operatorem

> i nie wmowisz mi, ze jest inaczej.

A to mam nadzieje ze wmowi ci prokurator jesli ktoras z waszych ofiar zlozy
            doniesienie
            • Gość: Jogurt Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 07.11.04, 12:13
              O czym Ty mowisz, czlowieku? Nikomu tych pieniedzy z kieszeni nie wyciagam!
              Nikomu pistoletu do glowy nie przystawiam, zeby do mnie pisal! Dziewczyny maja
              wybor, albo pisza, albo nie... proste, jak system binarny.

>A poza tym z tego ci widac duza czesc ruchu generowana jest w celu
              > uzyskania informacji o (legalnie dzialajacej) firmie i przez odmowe udzielenia
              > tejze

Co Ty mozesz wiedziec o tym, jaka czesc ruchu w jakim celu jest generowana? Na
              podstawie beznadziejnie napisanego artykulu? Widze, ze probojesz byc madrzejszy
              od samego Pana Boga, wypowiadajac sie na temat tej pracy, nigdy nie zalazwszy
              sie po tej drugiej, 'mojej' stronie.

> A to mam nadzieje ze wmowi ci prokurator jesli ktoras z waszych ofiar zlozy
              > doniesienie

Powiedzmy sobie szczerze - chat sms to to samo co telefony 0 - 700, tylko kanal
              kontaktowy jest inny.
              Czy ktos kiedys oskarazal operatorow tych numerow o przestepstwo? Czy ktos
              kiedys podawal ich do sadu?
              Informacja o cenie smsa jest podana w kazdym ogloszeniu, tak samo, jak podaja
              informacje ci od 0 - 700.
              My opowiadamy niestworzone historie przez sms, daje sobie reke uciac, ze na 0 -
              700 jest tak samo.
              Przychodza smsy, dzwonia ludzie, interes sie kreci... a prokuratura ma
              wazniejsze sprawy.
              • Gość: que? Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 22:30
                > Informacja o cenie smsa jest podana w kazdym ogloszeniu, tak samo, jak podaja
                > informacje ci od 0 - 700.

www.smsy.tq.pl/html/bonus_chat_pokusa.php
                nie widzę tu ceny. aczkolwiek nie każę ci się tłumaczyć, bo nie wiem gdzie
                pracujesz. może u ciebie jest inaczej.
                • Gość: Jogurt Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 07.11.04, 22:42
                  Gość portalu: que? napisał(a):

> www.smsy.tq.pl/html/bonus_chat_pokusa.php
                  > nie widzę tu ceny. aczkolwiek nie każę ci się tłumaczyć, bo nie wiem gdzie
                  > pracujesz. może u ciebie jest inaczej.

W tym ogloszeniu nie ma. A powinna byc podana cena.
                  Znajac zycie, ktos zaraz zarzuci, ze to wina tych, ktorzy odpisuja :>
                  • arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 16:41
                    Przczytawszy anonsy oferentek i oferentów, zwątpiłam nieco w słuszność mojego
                    poglądu na opisany proceder. Rzeczywiście, rozpoznanie charakteru działalności
                    szacownej instytucji nie nastręcza problemu. Ale czy wszystkim???
                    Arni
            • Gość: Baba Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:03
              "A to mam nadzieje ze wmowi ci prokurator jesli ktoras z waszych ofiar zlozy
              doniesienie"

doniesienie o... czym? o tym, że z własnej głupoty buli ciężkie pieniądze?. Co tutaj jest przestępstwem????????????
              • arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 16:42
                Baba tyż człowiek? Często o tym wątpię.
                Arni
            • arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 16:30
              Larsen napisał:

> Te kobiety placa nie za rozmowe z operatorem firmy X tylko za romzowe
              > z "Irkiem" A poza tym z tego ci widac duza czesc ruchu generowana jest w celu
              > uzyskania informacji o (legalnie dzialajacej) firmie i przez odmowe udzielenia
              > tejze. W tekscie pada chyba nawet okreslenie "kobieta inwestuje w ziwazek" a
              ni
              > e
              > w rozmowe z operatorem
              >
              > > i nie wmowisz mi, ze jest inaczej.
              >
              > A to mam nadzieje ze wmowi ci prokurator jesli ktoras z waszych ofiar zlozy
              > doniesienie

Baby są mściwe, a działające stadnie przeistaczają się w piranie.
              Kalibabkę posadzili na dłuuugo, a przecież oferował namacalnie lepszy towar.
              Arni

• Gość: K. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 09:25
        Wcale nie trzeba byc psychologiem. Wystarczy miec troche doswiadczen z
        kobietami. Ja np. jestem informatykiem :)))
    • Gość: wolny Jakas wolna szukajaca z Torunia jest ? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 17:00
    • joannemarie Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 06.11.04, 18:26
      kurde faceci, zaintrygowaliście mnie (ale żadnych smsów! :P). Jogurt, skoro nie
      możesz napisać na forum, bo nadal pisujesz z tymi babkami, to skrobnij mi kilka
      historii na majla ;> reszta również mile widziana ;)
      • Gość: K. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 18:36
        Joanno Mario ;)
        Ja juz tam nie pracuje i chetnie moge Ci opisac dokladnie to samo co Yoghurt.
        Dzis juz mi sie nie chce, ale jutro tu troche postukam, zapraszam
        zainteresowanych :)
        • Gość: ona Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 18:52
          Kobiety wcale nie sa naiwniejsze od mezczyzn...wyznacznikiem naszych
          umiejetnosci 'wkrecania ' byla ilosc facetow ktora tylko czekala na adres
          bowiem wlasnie przyjelysmy ich oswiadczyny i czekalysmy tylko na dostarczenie
          pierscionka. jak zapewne sie domyslacie bylysmy bardzo biedne i mialysmy
          strasznego ojca ktory zamykal nas w domu i dlatego nie moglysmy sie z nimi
          skontaktowac... :D zyla zota...wiem cos o tym kilka miesiecy tak wlasnie
          zarabialam i swietnie sie prz tym bawilam :)
          • Gość: savadea Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:05
            A powiedzcie tylko czy z tego jest taka rzeczywiscie wielka kasa?
            • Gość: ona Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 19:06
              Zalezy jak dobrze sciemniasz i jaka firma cie zatrudni... :)
              • Gość: savadea Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:11
                a zdarza sie zeby taki "naiwny" spotkal sie w prawdziwym zyciu ze swa komorkowa
                miloscia?
                • Gość: ona Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 19:14
                  Mysle ze znasz odpowiedz na to pytanie ... :)
                  • Gość: savadea Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:16
                    ehhh.. myslalam ze cie podpuszcze :* pozdro dla wszystkich tam.
                    • Gość: K. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 19:22
                      Sav, moze bysmy sie skrzykneli na jakies branzowe piffko? :)
                      • Gość: savadea Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:23
                        no ja wlasnie to obmawiam. a ty podobno nie masz czasu.
                        ona: prawda?
                        • Gość: ona Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 19:27
                          ja tam nie wiem gdzie i z kim on pija...moze z jakimis "naiwnymi laseczkami" :D
                          ja w kazdym razie bardzo chetnie.
                      • bateau Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 06.11.04, 20:29
                        K. przypominam Ci ze wisisz mi jeszcze dwa piwka :]
                        ale moze oblejemy nowa siedzime naszego kolegi?:>
    • Gość: savadea Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:31
      moze i palanty ale bardzo uczuciowe
      wiem bo znam osobiscie :P
      i nawet dzieci ich lubia...
      • Gość: K. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 19:32
        Czyzbys chciala nam o czyms powiedziec? ;o)
        • Gość: savadea Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:41
          K. uwazaj... ;)
    • mamamarcysi Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 06.11.04, 19:56
      Gratuluję autorowi!!! Pomysłu i reportażu.
      Pozdr!
    • Gość: nutka Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 06.11.04, 20:23
      A zobaczcie jakie kity codziennie próbują nam wcisnąć ci z branży reklamowej :)
      Oni to dopiero zarabiają na głupocie, próżności i nawiwności ludzkiej :)
      • Gość: K. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 09:28
        Gość portalu: nutka napisał(a):

> A zobaczcie jakie kity codziennie próbują nam wcisnąć ci z branży
        reklamowej :)
        > Oni to dopiero zarabiają na głupocie, próżności i nawiwności ludzkiej :)

Wczesniej pracowalem w kilku roznych agencjach i powiem Ci, ze techniki uzywane
        na czacie niewiele sie roznia od reklamowych :)))
        Zainteresowac, wciagnac, uzaleznic, czerpac profity - proste jak drut :)
        • Gość: nutka Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 07.11.04, 20:30
          Normalni ludzie są tego świadomi i nie mają pretensji, jeśli po użyciu kremu na
          noc nie budzą się rano jako Jennifer Lopez.
    • mallina Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 06.11.04, 20:36
      myslalam ze nawet naiwnosc ma swoja granice:-))
      • Gość: nutka Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 06.11.04, 20:50
        "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do
        pierwszego nie mam pewności" -Albert Einstein
        • arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 16:49
          Znam trzecią: draństwo!
      • Gość: Baba Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:08
        "myslalam ze nawet naiwnosc ma swoja granice"
        naiwność może i ma, ale nie ludzka głupota
    • Gość: Karmen ;) Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 06.11.04, 21:20
      Witam, na wstepie przesylam buziaki dla Julka, czyli autora, ja w tej firmie
      tez pracowalam, z tym ze troszke dluzej, czasami mialam dosc....ale liczy sie
      kasa tylko to, nic innego. To nie jest tak, ze pracuja w niej cyniczni
      sukinsyni...zwykli mlodzi ludzie, nie mogacy znalezc innej pracy...wcale nie
      jest latwo tak ranic i zerowac na ludzkiej naiwnosci...
      • Gość: Jogurt Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 06.11.04, 22:44
        Gość portalu: Karmen ;) napisał(a):

> Witam, na wstepie przesylam buziaki dla Julka, czyli autora, ja w tej firmie
        > tez pracowalam, z tym ze troszke dluzej, czasami mialam dosc....ale liczy sie
        > kasa tylko to, nic innego. To nie jest tak, ze pracuja w niej cyniczni
        > sukinsyni...zwykli mlodzi ludzie, nie mogacy znalezc innej pracy...wcale nie
        > jest latwo tak ranic i zerowac na ludzkiej naiwnosci...

Tego wlasnie zabraklo w tym artykule...
        • Gość: ona Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 09:27
          wydaje mi sie ze to kwestia czasu...im wieksi kretyni pisza tym latwiej z nich
          zedrzec :)nie powiesz mi ze po 3 miesiacach mialas watpliwosci.. ?
          • Gość: Karmen ;) Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 07.11.04, 10:45
            Owszem, po dwoch miesiacach przestalam miec wyrzuty sumienia, wobec niektorych
            klientow, ale byli tacy, ktorych po prostu lubilam :) Poza tym, to nie taka
            prosta sprawa tak ludzmi manipulowac....
          • Gość: Jogurt Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 07.11.04, 11:18
            Gość portalu: ona napisał(a):

> wydaje mi sie ze to kwestia czasu...im wieksi kretyni pisza tym latwiej z nich
            > zedrzec :)nie powiesz mi ze po 3 miesiacach mialas watpliwosci.. ?

Zacznijmy od tego, ze ja jesten 'on' ;)
            po 3 miesiacach juz na nic sie nie oglada, tylko odpisuje... i nastepna... ;)
      • Gość: Baba Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:11
        "To nie jest tak, ze pracuja w niej cyniczni
        sukinsyni...zwykli mlodzi ludzie, nie mogacy znalezc innej pracy."

raczej studenci, tkórym taki właśnie tryb pracy zapewnia swobodę finansową - dorabiają sobie po zajęciach i tyle. Dużym plusem pracy w tego typu firmie jat to, ze to pracownik określa swoją dyspozycyjność, pracodawca nie powie mu "masz przyjść tego dnia bo jak nie to dziękuje"
        • arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 17:01
          A może to świetny sposób na rozwiązanie problemu bezrobocia wśród młodych
          matek? Kojec, zabaweczki takie i inne...
          Arni
      • zalotnica Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 07.11.04, 14:04

> ja w tej firmie tez pracowalam,
        >....ale liczy sie kasa tylko to, nic innego.
        >wcale nie jest latwo tak ranic i zerowac na ludzkiej naiwnosci...

masz zupelna racje, nie wszyscy moga zostac oszustami, a poza tym
        coz za "swietny" experience zdobylas, pozostaje mi tylko zyczyc
        Tobie , jak i rowniez pozostalym pracownikom tej firmy, aby kazdy
        z Was doswiadczyl tego samego uczucia co wasze ofiary...
        Idz krasc, na to samo wyjdzie...
        • Gość: P. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 14:15
          A kto powiedzial, ze ja jestem w tej pracy dla doswiadczenia? Jest to praca
          wylacznie dla kasy. Poza tym... mozesz mi zyczyc, prosze bardzo :) Musialbym byc
          zdrowo pijany, zeby napisac na taki czat... A jesli sadzisz, ze taka latwa jest
          ta praca.. to moze sama sproboj...?
          • zalotnica Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 07.11.04, 14:28
            Gość portalu: P. napisał(a):

> A kto powiedzial, ze ja jestem w tej pracy dla doswiadczenia? Jest to praca
            > wylacznie dla kasy. Poza tym... A jesli sadzisz, ze taka latwa jest
            > ta praca.. to moze sama sproboj...?

Kazda praca czegos tam uczy.
            a swoja droga czy mozesz wyslac ogloszenie/reklame
            na jaka lapiecie swoje ofiary...?
            Ps. ...a za oferte dziekuje
            • Gość: P. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 14:31
              Przejrzyj gazety, nie jest trudno taka znalezc.. :)
              • zalotnica Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 07.11.04, 15:12

> Przejrzyj gazety, nie jest trudno taka znalezc.. :)

niestety, gazety jakie czytuje, nie maja takich ogloszen...
                ale ponizej juz znalazlam regulamin, ktos podal link.

Jesli dobrze zrozumialam, to za jedna wiadomosc mam zaplacic iles tam zl.
                Jesli to ma byc ROZMOWA towarzyska, to to bedzie iles tam X = zl.
                Juz sama nazwa CHAT wskazuje, ze bede rozmawiala z przypadkowymi ludzmi,
                z takimi np. zagubionymi, samotnymi, czy innymi zwyklymi smiertelnikami.
                Ciekawa jestem, ile takie ofiary placa za jeden wieczor i jak czesto
                korzystaja z takich uslug i o czym tak rozmawiaja...?
                Czy kontaktuja sie z roznymi osobami, czy tylko prosza ciagle o ten sam
                kontakt ? Jesli dobrze zrozumialam, to operatorzy podstawiaja sie za
                kolegow...?

Ps. juz samo to, ze mam placic aby sobie porozmawiac, to nie wiem,
                gdzie mam takie osoby zaklasyfikowac...
                • arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 17:13
                  Czytam Twoje posty i doprawdy nie wiem, czy poprzez dyskusję chcesz znaleźć sąd
                  zbliżony do prawdy, czy też jedynie prezentujesz swoje z założenia
                  nieprzemakalne stanowisko?
                  Arni
        • Gość: Karmen ;) Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 07.11.04, 15:04
          Ludzie sa tak glupi, ze az sie sami prosza by ich wykorzystac, chca to pisza,
          my ich nie namawiamy, praca w takiej firmie otwiera oczy na ludzka glupote,
          analfabetyzm, ciemnote. Ja zyje wedlug zasady, ze kazdy jest kowalem swego
          losu :)
          • zalotnica Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 07.11.04, 15:28

> Ludzie sa tak glupi, ze az sie sami prosza by ich wykorzystac, chca to pisza,
            > my ich nie namawiamy, praca w takiej firmie otwiera oczy na ludzka glupote,
            > analfabetyzm, ciemnote. Ja zyje wedlug zasady, ze kazdy jest kowalem swego
            > losu :)

Oczywiscie, ze sa glupi i naiwni, ameryki nie odkrylas ani Twoja
            "Firma" rowniez, ale tylko pewna grupa ludzi , ktorych smialo
            mozna nazwac oszustami i do ktorych sama dumnie sie zaliczasz
            potrafia to wykorzystac. Czy Ty zdajesz sobie sprawe, ze Ty
            tych ludzi najzwyklej w swiecie oklamujesz ...?
            Ps...a tak w ogole to co Ty do tych ludzi piszesz...?
            • Gość: Karmen ;) Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 08.11.04, 09:15
              Pisze to, co chca uslyszec :P Jednej babce, powiem, ze ja kocham, a w tym samym
              czasie, komus zrobie laske, to by bylo na tyle ;)
            • arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 17:18
              zalotnica napisała:

> Oczywiscie, ze sa glupi i naiwni, ameryki nie odkrylas ani Twoja
              > "Firma" rowniez, ale tylko pewna grupa ludzi , ktorych smialo
              > mozna nazwac oszustami i do ktorych sama dumnie sie zaliczasz
              > potrafia to wykorzystac. Czy Ty zdajesz sobie sprawe, ze Ty
              > tych ludzi najzwyklej w swiecie oklamujesz ...?
              A Ty po co pytasz? Przecież to oczywiste, że Karmen nie wie, co czyni.
              Arni

• arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 17:09
          zalotnica napisała:

> pozostaje mi tylko zyczyc
          > Tobie , jak i rowniez pozostalym pracownikom tej firmy, aby kazdy
          > z Was doswiadczyl tego samego uczucia co wasze ofiary...
          > Idz krasc, na to samo wyjdzie...

Czeka ich coś gorszego, przynajmniej tych, którzy nie chcieli, ale musieli.
          Zawód miłosny prędzej czy później dotknie każdego i w znakomitej większości
          ludzie potrafią go wykorzystać do samorozwoju. Natomiast jakie spustoszenie w
          sferze emocjonalnej czyni handel żywym uczuciem, można sobie wyobrazić... I
          odpuść im,Panie, nasze winy.
          Arni
      • arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 16:51
        To tak jak z ku..twem. Jedna z najcięższych profesji.
      • arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 16:59

> ...wcale nie
        > jest latwo tak ranic i zerowac na ludzkiej naiwnosci...

Wcale też nie jest mało osób znajdujących przyjemność w takich poczynaniach.
    • Gość: Karmen ;) Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 06.11.04, 21:32
      no prosze widze, ze spotkalam tu wielu znajomych z firmy hahaha, smieszne wy
      pytacie sie gdzie my mamy moralnosc, a zebyscie wiedzieli z jakimi klientami my
      piszemy....oni sami blagaja o upodlenie...Szyneczka ;)
      • mallina Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 06.11.04, 21:49

>oni sami blagaja o upodlenie...

w jaki sposob?
        • Gość: Karmen ;) Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 07.11.04, 10:43
          W taki sposob : szczyj na mnie, rzygaj, sraj, jestem twoim papierem toaletowym,
          niech mnie zerznie twoj pies, chce byc twoim niewolnikiem, nocnikiem itp
          • arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 17:21
            To chyba niewybredne dowcipy a nie fantazje sexualne? Z psem nawet mi się
            podoba.
            Arni
    • boderek Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 06.11.04, 22:07
      A mnie zastanawia to,że autor pisze doktorat z psychologii- ciekawe z czego:
      technik manipulacji, uwodzenia i oszustw? Przecież to po prostu wirtualny
      żigolak..jeżeli pracował w takim g_wnie 2 lata to chyba nie tylko z powodu
      kasy...
      • Gość: Karmen ;) Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 07.11.04, 10:42
        Pracowal gora tydz, nie przypominam sobie, zeby byl u nas dluzej :)))
    • Gość: sabna Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.range81-156.btcentralplus.com 06.11.04, 22:36
      Czy tym nie powinna sie zająć prokuratura? Przeciez to jawne oszustwo,
      wprowadzanie w bład klienta itd. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale operator
      czata sugeruje kobietom, ze umozliwia im kontakt z inna osoba ktora
      poszukuje "bratniej duszy" nie z pracownikiem firmy, osoba ta jest rzeczywista
      nie wirtualna.
      Bo jesli jest jasno powiedziane ze dziewczyny kontaktuja sie z pracownikami
      ktorzy beda je zabawiali słodkimi gadkami to ok, jesli jednak sa wprowadzane w
      bład jak dla mnie to oszustwo i prokuraturqa powinna sie tym zająć. Pomijajac
      juz moralny aspekt sprawy.
      • bateau Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 06.11.04, 22:54
        ROTFL :]

w ogloszeniu nie masz napisane ze kontaktujesz sie z Adamem Janowskim
        zamieszkalym w Warszawie przy ulicy.... legitymujacym sie dowodem osobistym o
        numerze....

nie podpisujesz z operatorem umowy o swiadczeniu posrednictwa pomiedzy dwiema
        osobami fizycznymi... a jedynie wchodzisz na anonimowy chat.

zreszta pewnie operator 'na zyczenie' moze przedstawic regulamin...ale ktora z
        nich sie o niego pytala?:>
        • Gość: sabna Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.range81-156.btcentralplus.com 06.11.04, 23:03
          nigdy sie nie interesowałam tymi czatami to nie wiem jak sformuowane jest
          ogłoszenie. wiem natopmiast ze karalne jest samo wprowadzenie klienta w blad co
          do rodzaju uslugi. Jesli uslugodawca sugeruje ze klient kontaktuje sie z
          realnym człowiekiem to jest to oszustwo i podlega karze.
          • bateau Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 06.11.04, 23:11
            oto tresc ogloszenia kierujacego do Adama:
            "Pasją mego życia są kobiety. Bardzo chcę Cię poznać. Zabawię Cię rozmową,
            rozweselę, a może zdecydujemy się na coś więcej? Życie jest pełne niespodzianek,
            a ja będę najmilszą z nich. Napisz do mnie."

jak widzisz nie ma tu zadnej gwarancji....
            co wiecej.. w ogloszeniu nie pojawia sie nawet fraza 'nazywal sie Adam', jedynie
            obok jest rysunek z imieniem 'Adam' tak wiec tresc ogloszenia w mysl prawa nie
            sugeruje bezposrednio jak wyglada i jak sie nazywa rozmowca..
            czyysty zbieg okolicznosci :]
            • Gość: sabna Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.range81-156.btcentralplus.com 06.11.04, 23:19
              To niestety prawdopodobnie masz racje, pod oszustwo to nie podejdzie. Choc moim
              zdaniem powinien sie tym zająć urząd ochrony konsumentów, i nakazac wyrazne
              okreslenie usługi oferowanej przez operatorow czatów. Bo chyba przyznasz mi
              racje ze o rzetelnej informacji tu trudno mowic. to ogłoszenie raczej
              dezinformuje niz informuje klienta,co tez nie jest zgodne z prawem. ba wyglada
              jak ogłoszenie prywatnej osoby co moze wprowadzac w bład.
              Miałam wrazenie ze operatorzy "czatów" reklamuja sie jako swojego rodzaju
              posrednicy w poznawaniu sie osób.
              Pozdrawiam
              • bateau Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 06.11.04, 23:24
                jedyne do czego mozna sie przyczepic kierujac sprawe do rzecznika praw
                konsumenta to to ze nie ma pod kazdym numerem informacji o koszcie polaczenia....
                • Gość: sabna Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.range81-156.btcentralplus.com 06.11.04, 23:36
                  A ja bym sie przyczepiła o celowe wprowadzanie w bład, co jest niezgodne z
                  ustawa o ochronie konkurencji i konsumentów art 23 o ile dobrze pamietam.
                  • larsen1 Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 07.11.04, 11:27
                    Niestety drogi Bateau mylisz sie. Sabna ma racje - oczywiscie ze mamy do
                    czynienia z oszustwem i wyludzeniem. Firma swiadczy uslugi o ktorych nie
                    informuje dokladnie lub rozmyslnie dwuznacznie i wprowadza klientki w blad w
                    celu wyludzenia pieniedzy. Operator nie przedstawia sie - "jestem pracownikiem
                    firmy x co moge dla pani zrobic?" tylko podaje sie za kogos kim faktycznie nie
                    jest i oklamuje klientke odmawiajac jej informacji na temat uslugi (na przyklad
                    odmawia informacji o telefonie do firmy w ktorej pracuje) - podobnie dziala
                    kazdy oszust ktory przedstawia sie jako doradca finansowy czy pielegniarka PCK.
                    Naiwnosc ludzka nie jest uzasadnieniem popelniania przestepstwa. Jesli
                    prokuratura sie tym nie zajela to pewnie tylko dla tego ze zadna z
                    poszkodowanych nie zlozyla doniesienia. Osobiscie zycze tym firmom i ich
                    pracowikom jak najwiekszych klopotow.
              • Gość: Baba Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:21
                "To niestety prawdopodobnie masz racje, pod oszustwo to nie podejdzie. Choc moim
                >
                > zdaniem powinien sie tym zająć urząd ochrony konsumentów, i nakazac wyrazne
                > okreslenie usługi oferowanej przez operatorow czatów. Bo chyba przyznasz mi
                > racje ze o rzetelnej informacji tu trudno mowic. to ogłoszenie raczej
                > dezinformuje niz informuje klienta,co tez nie jest zgodne z prawem. ba wyglada
                > jak ogłoszenie prywatnej osoby co moze wprowadzac w bład.
                > Miałam wrazenie ze operatorzy "czatów" reklamuja sie jako swojego rodzaju
                > posrednicy w poznawaniu sie osób.
                > Pozdrawiam"

równie dobrze możesz powiedzieć, ze w błą wprowadzają telewizyjne reklamy rutinoscorbinu, przedstawiające ten lek jako złoty środek na wszelkie bolączki... bądź jakakolwiek inna reklama
                • Gość: nutka Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 07.11.04, 14:42
                  Zgadzam się.
                  Chociaż np. do rutinoscorbinu możnaby mieć bardziej rozsądne pretensje: miałam
                  katar, brałam ten lek i mi nie przeszło. A pisząc do takiej firmy smski to
                  czego ci ludzie właściwie oczekują? Rozmowy? Przecież rozmawiają. Związku? Mili
                  państwo, toć to śmieszne...
                  • Gość: P. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 14:46
                    Nareszcie osoba, ktora potrafi racjonalnie spojrzec na cala sytuacje :)
                    • Gość: nutka Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 07.11.04, 15:26
                      Oj bo wkurza mnie takie gadanie. Kłamstwo, oszustwo, naciąganie. Kto tu kogo na
                      co naciąga i w czym oszukuje? Cena usługi jest podana czarno na białym. Na tym
                      polega ta ZABAWA.
                      Że facet ma na imię Zdzisiek a nie Eryk? A jakie to ma znaczenie... Gdyby podał
                      imię Dżejson to czy korespondencja wyglądałaby inaczej?

Że pisze w sms, że kocha? A gdzie w regulaminie jest napisane, że organizator
                      całej tej komedii gwarantuje dozgonną miłość?

Ludzie opamietajcie się!
                      Przecież nie mozna wszystkim we wszystko wierzyć! Nawet jak się człowieka widzi
                      przed sobą to nie można bezgranicznie ufać we wszystko, co powie a co dopiero
                      jakiemuś wirtualnemu Adamowi.

W dzisiejszych czasach to nawet dzieci wiedzą, że NIGDY NIE WIESZ KTO SIEDZI PO
                      DRUGIEJ STRONIE. Tym dorosłym babom i facetom to by się przydała lekcja
                      przysposobienie do życia w społeczeństwie.
                      • Gość: que? Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 22:58
                        mnie też pare rzeczy wkurza. np usprawiedliwianie oszustwa, tylko dlatego że
                        jest grubymi nićmi szyte. to, że ty jesteś na tyle inteligenta żeby zdać sobie
                        sprawę z tego, że to oszustwo nie znaczy że wszyscy to zauważą. wykorzystywanie
                        ludzi niezbyt inteligentnych, a co za tym idzie zapewnie niezamożnych jest tym
                        bardziej moralnie wątpliwe. pewne jest też, że pracownicy firmy są cynicznia,
                        ich sumienie "uodpornione" (porównał bym to do niewrażliwości pracownika rzeźni
                        na cierpienie zwierząt). a teraz pare pytań:
                        adres strony: www.smsy.tq.pl/html/bonus_chat_pokusa.php
                        1. gdie tu jest czarno na białym napisana cena za usługę?
                        2. gdzie jest regulamin usługi?
                        3. skąd pewność, że z usługi nie korzystają dzieci?
                        4. skąd pewność, że z usługi nei korzyatją debile w sensie medycznym?
                        • Gość: nutka Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 08.11.04, 09:43
                          czat-sms.mysms.pl/
                          Niezamożni ludzie nie są w stanie wydac kilkaset zł miesięcznie na smski. Śmiem
                          twierdzić że niezamozni ludzie w ogóle nie bawią się w takie głupoty bo nie
                          mają na to pieniędzy.
                          • Gość: dziki Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.boanxx18.adsl-dhcp.tele.dk 08.11.04, 18:42
                            >Niezamożni ludzie nie są w stanie wydac kilkaset zł miesięcznie na smski

Rece opadają. To tak jak twierdzić, że alkoholik nie ma kilkuset PLN na wódkę.
                            Czyli problemu alkoholizmu wśród niezamążnych ludzi nie ma????
                            • Gość: nutka Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 10.11.04, 09:29
                              Ludzie którzy nie mają kasy na podstwaowe rzeczy nie będą się bawić w takie
                              pierdu pierdu na czacie.

No chyba, że mówimy o patologii. A jeśli ktoś jest chory i uzależniony od
                              wyklikiwania smsów to powienien się leczyć a nie mieć pretensje do odbiorców
                              swoich wypocin.
                              Czy należy karać sprzedawców sprzedających alkoholikom alkohol?
                              • Gość: que? Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.11.04, 02:38
                                problem w tym, że oni nie są de facto uzależnieni od wysyłania czy otrzymywania
                                sms'ów tylko od kontaktu z wykreowaną osobą po drugiej stronie. to uzależnienie
                                wywoływane jest przez pracowników firmy.
                          • Gość: que? Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 20:25
                            link prowadzi do innej strony. na stronie którą podałem nie ma cennika, nie ma
                            regulaminu. tylko usługa ta sama.
                            nie odpowiedziałaś na kolejne pytania.
                      • arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 17:59
                        Gość portalu: nutka napisał(a):

> W dzisiejszych czasach to nawet dzieci wiedzą, że NIGDY NIE WIESZ KTO SIEDZI
                        PO
                        >
                        > DRUGIEJ STRONIE.
                        Więc strzelaj, bo sam zostaniesz zastrzelony. A może lepiej niż tak żyć w
                        ciągłym huku wystrzałów, od razu samemu palnąć sobie w łeb?

> Tym dorosłym babom i facetom to by się przydała lekcja
                        > przysposobienie do życia w społeczeństwie.
                        Socjologia po części odpowiada na ciekawe pytanie, co się dzieje z człowiekiem,
                        gdy zaczyna utożsamiać się ze _społeczeństwem_.
                        Arni
                • arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 17:51
                  Baba napisała:

> w błą wprowadzają telewizyjne reklamy rutin
                  > oscorbinu, przedstawiające ten lek jako złoty środek na wszelkie bolączki...

> dź jakakolwiek inna reklama

Reklamę TV na ogół bez trudu rozumie nawet kilkulatek, nawet tyczącą się
                  rutinoscorbinu.
                  Jeśli uda się wykazać, że reklama wprowadza w błąd, tym samym się ją
                  dyskwalifikuje, a pośrednio i produkt. Konkurujące firmy czekają na takie
                  gratki.
                  Arni
          • Gość: K. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 09:30
            > Jesli uslugodawca sugeruje ze klient kontaktuje sie z
            > realnym człowiekiem to jest to oszustwo i podlega karze.

No przepraszam, a z kim sie kontaktuje, z maszyna???
            Oczywiscie ze klient kontaktuje sie z czlowiekiem, nigdzie
            nie jest natomiast napisane, ze kontaktuje sie wlasnie z
            Adamem. Adam jest tylko jednym z zadowolonych stalych klientow :)
            • Gość: sabna Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.range81-156.btcentralplus.com 07.11.04, 10:16
              Operator sugeruje kobietom ze rozmawiaja z konkretnym Pawlem itp, realnym
              czlowiekiem z historia, uczuciami itp, a w rzeczywistosci ta osoba nie
              istnieje. Wymysla sobie postac fikcyjna i swiadomie wprowadza w blad aby
              wyłudzic pieniadze, jesli to nie oszustwo to co.
              przeciez wlasnie caly czas nabijacie sie z naiwnych kobiet ze w nie wierza.
              • bateau Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 07.11.04, 11:01
                widze ze Ty tez masz rozdwojenie jazni :)
                przeciez juz tlumaczylem czemu Twoje zarzuty sa bezpodstawne... ba.. nawet sie
                zs tym sama zgodzilas :]
                • Gość: shila Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 09.11.04, 11:08
                  Tak na prawde nie wiem czym sie tu wszyscy tak ekscytuja... Praca jak praca...
                  Chodzi o to zeby zarobic kase. Dobrze, ze to nie byl artykul o prostytutkach bo
                  jeszcze ktos by na forum zawalu dostal, bo to przeciez takie "niemoralne"
                  i "nieetyczne" :]
                  Pozdrawiam chlopakow i podziwiam za wyobraznie ;)
                  • arnick_a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 22.11.04, 18:07
                    Według moich kategorii ocennych prostytucja jest uczciwym sposobem zarabiania
                    na życie. Krzywdzenie - nigdy.
                    Arni
              • Gość: pacal sabna na co liczysz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 18:57
                że długoterminowy pracownik takiej firmy przyzna Ci rację?
                Przecież każdy z nich, nawet jeśli miał na początku jakieś dylematy moralne,
                znalazł już sobie jakieś usprawiedliwienie/wytłumaczenie i pozbył się wyrzutów
                sumienia...

Trzeba być bandą ludzi bez serca, grających na uczuciach naiwniaków, żeby śmiać
                się z tych budzących litość nieszczęśników.

Mówiąc szczerze wolałbym chyba nigdy nie skończyć studiów, niż opłacać je, jak
                jeden z pracowników, w taki sposób - szczególnie że są dziesiątki innych
                sposobów, tylko trzeba się przy nich więcej wysilać...

Nieważne czy ta działalność zgodna jest, czy nie, z literą prawa, na pewno
                niezgodna jest z jego duchem. Jesteście oszustami z czysto ludzkiego, a nie
                prawniczego punktu widzenia. Wy i Wasza argumentacja (naciągana, idealnie
                pasująca do firmy) budzicie we mnie obrzydzenie.

Idzcie sobie na zaległe dwa piwka, następnie na imprezkę a potem spokojnie
                połóżcie się do łóżeczek - zasłużyliście na to - odwalacie przecież kawał dobrej
                roboty, prawda?
                • Gość: Jogurt Re: sabna na co liczysz? IP: *.chello.pl 07.11.04, 22:33
                  Gość portalu: pacal napisał(a):

> Przecież każdy z nich, nawet jeśli miał na początku jakieś dylematy moralne,
                  > znalazł już sobie jakieś usprawiedliwienie/wytłumaczenie i pozbył się wyrzutów
                  > sumienia...

A owszem, nie watpie, ze w kazdym z nas takie sie pojawialy. I kazdy przeszedl
                  nad tym do porzadku dziennego. Bo co mielismy zrobic? Rozpaczac nad kazda
                  naiwna? To nie ta bajka.

> Trzeba być bandą ludzi bez serca, grających na uczuciach naiwniaków, żeby śmiać
                  > się z tych budzących litość nieszczęśników.

Smiac sie? Myslisz, ze nie mamy lepszych rozrywek?

> Mówiąc szczerze wolałbym chyba nigdy nie skończyć studiów, niż opłacać je, jak
                  > jeden z pracowników, w taki sposób - szczególnie że są dziesiątki innych
                  > sposobów, tylko trzeba się przy nich więcej wysilać...

Ja wole pracowac w ten sposob, niz klepiac biede.
                  Pamietaj, ze zadna praca nie hanbi. To nie jest taka znowu sielnka, jak Ci sie
                  wydaje.

> Nieważne czy ta działalność zgodna jest, czy nie, z literą prawa, na pewno
                  > niezgodna jest z jego duchem. Jesteście oszustami z czysto ludzkiego, a nie
                  > prawniczego punktu widzenia. Wy i Wasza argumentacja (naciągana, idealnie
                  > pasująca do firmy) budzicie we mnie obrzydzenie.

A fe, o my niedobrzy, o my brzydcy... Swiatowy glod, to tez nasza wina?
                  • Gość: O.D.O. Re: sabna na co liczysz? IP: 217.153.6.* 07.11.04, 23:59
                    Jogurt! Gdybym rozumowała jak Ty, nie miałabym skrupułów żeby sprzedawać
                    drugi, "bo przecież ktoś je musi sprzedawać", a "uzależniony i tak je kupi"
                    (żadna praca nie hańbi?!?!?!. Spróbuj zobaczyć w tych "głupich babach"(nie
                    pamiętam czy to Twoje określenie) niedocenione kobiety z zaniżonym obrazem
                    samej siebie. To,że angażują się uczuciowo jest winą "Irków", "Adamów" i reszty
                    zwodzicieli nazywających je "kwiatuszkami", "słoneczkami" i innymi bajerami.

• Gość: Jogurt Re: sabna na co liczysz? IP: *.chello.pl 08.11.04, 14:11
                      Sprzedaz narkotykow to juz jest jawne przestepstwo.
                      A te baby sa glupie. Sa glupie, bo w to wierza. I to jest w tym najgorsze.
                      Nie to, ze my mowimy im niestworzone historie, tylko to, ze one w to wierza.
                • arnick_a Re: sabna na co liczysz? 22.11.04, 18:14
                  Gość portalu: pacal napisał(a):

> każdy z nich, nawet jeśli miał na początku jakieś dylematy moralne,
                  > znalazł już sobie jakieś usprawiedliwienie/wytłumaczenie i pozbył się wyrzutów
                  > sumienia...
                  >
                  > Trzeba być bandą ludzi bez serca, grających na uczuciach naiwniaków, żeby
                  śmiać
                  > się z tych budzących litość nieszczęśników.
                  To właśnie jeden ze sposobów radzenia sobie ze stresem odgrywania roli kata.

> Mówiąc szczerze wolałbym chyba nigdy nie skończyć studiów, niż opłacać je, jak
                  > jeden z pracowników, w taki sposób - szczególnie że są dziesiątki innych
                  > sposobów, tylko trzeba się przy nich więcej wysilać...
                  Baaardzo szarżujesz. Nie raz i nie dwa zdarzy Ci zrobić coś, o co byś się
                  wcześniej nawet nie podejrzewała. Wszyscy tak mają.

> Nieważne czy ta działalność zgodna jest, czy nie, z literą prawa, na pewno
                  > niezgodna jest z jego duchem. Jesteście oszustami z czysto ludzkiego, a nie
                  > prawniczego punktu widzenia. Wy i Wasza argumentacja (naciągana, idealnie
                  > pasująca do firmy) budzicie we mnie obrzydzenie.
                  A mnie nie pachną święci brzydzący się ludźmi. Co do zachowań owych ludzi w
                  zupełności się z Tobą zgadzam.
                  Arni

• Gość: Baba Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:18
        "Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale operator
        czata sugeruje kobietom, ze umozliwia im kontakt z inna osoba ktora
        poszukuje "bratniej duszy" nie z pracownikiem firmy, osoba ta jest rzeczywista
        nie wirtualna."
        Najwyraźniej źle zrozumiałaś. W żadnej reklamie takiego czatu nie ma informacji o kontakcie z "bratnią duszą". Są tylko teksty typu: jeśli chcesz przeżyć coś niesamowitego wyślij sms o treści "Robert" na nr.. koszt smsa=..." I z tego co tu czytam widzę, zę operator w pełni wywiązuje się z obietnicy zawartej w reklamie. Czego jak czego, ale niesamowitych emocji w tych smsach nie brakuje.

• Gość: que? Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 23:02
          "Jestem Kasia, mam 21 lat i wielką ochotę na nowe, ciekawe znajomości (...)"

jakieś pytania?
    • bateau najlepsza tresc ogloszenia :] 06.11.04, 23:13
      znalezliscie w sieci ogloszenia innej firmy niz ta prezentowana na obrazkach w
      Gazecie?:>

wpisujcie najlepsze ogloszenia :)
      chwilowo dla mnei wygrywa:

"Mam 19 lat i dużo mniej doświadczenia niż moje koleżanki. Chcesz zostać moim
      nauczycielem...? Szukam chłopaka, który odpowie na wiele nurtujących mnie pytań
      a żaden temat nie będzie zakazany w naszych rozmowach. Jeśli potrafisz zaspokoić
      moją ciekawość wyślij SMS o treści MAGDA.TQA na numer 7228. "

znajdzie ktos lepsze?:>
      • Gość: marek świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 08:49
        A mówią, że żadna praca nie hańbi... Głupota tych kobiet nie usprawiedliwia
        ludzi, którzy pod pozorem romantycznych (lub nieromantycznych) sms-owych
        romansów wyciągają pieniądze od zdesperowanych i nieszczęśliwych kobiet. Równie
        dobrze można by usprawiedliwiać kradzież roweru twierdząc, że przecież nie był
        on zabezpieczony. To jest gorsze niż prostytucja, prostytutki naprawdę
        sprzedają swoje ciało, a nie plastikowe ersatze.
        • Gość: ona Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 09:23
          Czyli wg ciebie 0700 tez hanbi...na jakim swiecie ty zyjesz jest XI wiek a
          jesli ktos jest glupi to niech za to placi :)
          • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 09:29
            Jak dzwonię na 0700 to wiem, że po drugiej stronie jest "profesjonalistka" -
            sprawa jest jasna. Natomiast w ogłoszeniach sms-czatów sugeruje się, że
            rozmawia się z prywatną osobą. To po pierwsze.
            Po drugie, to że ktoś jest głupi, nie usprawiedliwia tego, który go oszukuje.
            Gdyby rozumować w taki sposób jak ty, to w zasadzie nie ma nic złego w
            okradaniu pijanych, niedorozwiniętych - w końcu są głupi, nie? Coś takiego to
            już nawet nie jest XI wiek, to jest horda pierwotna.
            • Gość: ona Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 09:32
              pijanstwo i uposledzenie to choroby..a nie glupota. Dyskryminujuesz w tym
              momecie chorych ludzi nie widzisz tego...ja mowie o glupkach a to roznica poza
              tym... w ogloszeniu nie masz napisane ze kontaktujesz sie z Adamem Janowskim
              zamieszkalym w Warszawie przy ulicy.... legitymujacym sie dowodem osobistym o
              numerze....

nie podpisujesz z operatorem umowy o swiadczeniu posrednictwa pomiedzy dwiema
              osobami fizycznymi... a jedynie wchodzisz na anonimowy chat.
              • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 10:39
                Widzę, że nie zrozumiałaś o co mi chodzi. Powiem więc jeszcze raz: to, że ktoś
                jest głupszy (czy wskutek choroby, czy też wskutek zaniedbania) nie
                usprawiedliwia wcale tego, który go oszukuje. Jasne? Gdzie tu dyskryminacja?
                Po drugie w ogłoszeniach SUGERUJE SIĘ, że rozmawiać się będzie z indywidualną
                osobą. Przecież, gdyby w ogloszeniach napisano PRAWDĘ, że to są po prostu
                faceci, którzy korespondują naraz z kilkoma panienkami, to czy myślisz, że
                byłoby tyle samo chętnych co teraz? Ja osobiście nie sądzę, więc Twoja
                pseudoprawnicza argumentacja nie przekonuje mnie wcale.
                • bateau Re: świnie 07.11.04, 11:09
                  > Po drugie w ogłoszeniach SUGERUJE SIĘ, że rozmawiać się będzie z indywidualną
                  > osobą. Przecież, gdyby w ogloszeniach napisano PRAWDĘ, że to są po prostu
                  > faceci, którzy korespondują naraz z kilkoma panienkami (...)

a kupujac Ariel ktos SUGERUJE Ci ze kupujesz najlepszy proszek, a znana polska
                  aktorka SUGERUJE Ci ze ta farba do wlosow jest najlepsza na rynku...
                  pisalem to juz dwa razy, ktos nawet uzywal moich slow aby powiedziec to raz
                  trzeci, dopoki nie podpiszesz UMOWY, nie zawszesz UMOWY USTNEJ, lub nie
                  wynienisz MAILA z trescia POROZUMIENIA MIEDZY STRONAMI, wszystko jest
                  SUGESTIA... firma nie sprzedaje Ci opakowania W KTORYM jest produkt... nie
                  mozesz wiec zarzucic firmie ze zawartosc opakowania rozi sie od ilustracji na
                  obrazku :] zreszta o tym sie nie przekonasz bo pracownikom sms nie wolno spotkac
                  sie z uzytkowniczka...
                  • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 11:26
                    To nie jest to samo. Jeśli zwiedziony reklamą kupię proszek Ariel, to w pudełku
                    nie będzie trocin, a proszek. A wy sugerujecie, że rozmawia się z indywidualną
                    osobą, a tak naprawdę rozmawia się z operatorem sms. Poza tym, ja firmie
                    niczego nie zarzucam, ja zarzucam tylko operatorom sms, że wyłudzają pieniądze
                    od naiwnych i zdesperowanych kobiet.
                    Jak wy to sobie tłumaczycie to już wasza sprawa - możecie nawet wmówić sobie,
                    że pomagacie tym kobietom.
                    • Gość: P.S.J. Re: świnie IP: *.itpp.pl 08.11.04, 13:50
                      A operator sms to nie jest prywatna osoba? Może to AI, która przeszła test
                      Turnera? :)

P.S. oczywiscie powtórzyłem post bateau, bo nie doczytałem...
                • Gość: P.S.J. Re: świnie IP: *.itpp.pl 08.11.04, 13:48
                  W reklamach SUGERUJE się,że jak se uświnisz białą bluzkę smarem pomieszanym z
                  kawą, to się i tak dopierze, a nawet zyska na białości. W sporym procencie
                  przypadków nie dopierze się. I co? Zakazać reklam proszków do prania, bo
                  niemoralne i żerują na uczuciach?

Jak ktoś nie dostrzega różnicy między smsem na prywatny, 9cyfrowy numer, a
                  smsem na numer 4cyfrowy ze zwiększoną opłatą (o czym STOI w ogłoszeniach) to
                  jest jeleń... albo coś kombinuje.
                  • Gość: katriona Re: świnie IP: *.cable.ubr03.harb.blueyonder.co.uk 08.11.04, 14:24
                    zapominacie, ze w proszek do prania nikt nie inwestuje uczuciowo

kobieta cierpiaca na depresje ( a jest ich w naszym kraju wiele) jest latwym
                    kaskiem dla naciagaczy typu K czy Jogurt

jasne,z e sie bronicie i bronicie tego co robicie
                    ale dobrze pzreczytac, ze nie wszyscy jeszcze zupelnie zatracili umiejetnosc
                    rozroznienia tego co jest moralnie watpliwe
                    • Gość: P.S.J. Re: świnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:34
                      > zapominacie, ze w proszek do prania nikt nie inwestuje uczuciowo
                      >

Ale w ulubiony (a zaplamiony) ciuszek już można inwestować.

> jasne,z e sie bronicie i bronicie tego co robicie
                      > ale dobrze pzreczytac, ze nie wszyscy jeszcze zupelnie zatracili umiejetnosc
                      > rozroznienia tego co jest moralnie watpliwe

Ja tego nie robię - po prostu pokazuję, iż takie sms-chaty nie różnią się w
                      istocie rzeczy np. od telenowel czy harlequinów. Tyle, że są bardziej... hm...
                      interaktywne. Ale nadal są tylko rozrywką - wszak biura matrymonialne istniały
                      na długo przed telefonami komórkowymi: czy kobiety "nacięte" na sms-chat, ktory
                      jakoby miał skontaktować je (zdaniem naciętych tudzież ich obrońców) z
                      prawdziwymi i pragnącymi związku facetami korzystały wcześniej z usług takich
                      biur? Czy też może jednak stwierdziły, że wolą NIECO inną rozrywkę w postaci
                      smschatu?
            • Gość: Karmen ;) Re: świnie IP: *.chello.pl 07.11.04, 10:58
              hahahahahaha, jaka profesjonalistka? Moja znajoma tam pracowala, to
              najzwyklejsza w swiecie studentka, przechodzac obok niej na ulicy, w zyciu bys
              nie pomyslal, ze pracowala na 0700....jesli dla Ciebie operatorka centrum sms,
              czy telefonistka z 0700...to prostytutka, to lepiej w ogole sie nie wypowiadaj,
              bo nie jestes w temacie :)
              • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 11:04
                Co??? Nigdy czegoś takiego nie twierdziłem.
              • Gość: que? Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 23:09
                nie dość, że cyniczni to jeszcze głupi. jedno prawdopodobnie wynika z drugiego.
                za to mają wielką radość, że nieco przewyższają inteligencją tych których
                oszukują.
          • Gość: Karmen ;) Re: świnie IP: *.chello.pl 07.11.04, 10:51
            Dokladnie, ludzie to istoty myslace i sa swiadomi wszystkiego co robia, a jesli
            nie to juz ich problem, kazdy dba o wlasny tylek :)
            • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 11:00
              Problem polega właśnie na tym, że nie wszyscy są świadomi tego co robią. I to
              nie zwalnia nikgogo od odpowiedzialności za drugiego człowieka.
              Jeżeli Twoja moralność polega na tym, że "każdy dba o własny tyłek :)", to
              pozostaje mi tylko życzyć Tobie, abyś nigdy nie znalazła się w sytuacji, gdy
              będziesz potrzebować czyjejś pomocy (np. wskutek błędnej decyzji życiowej albo
              choroby).
              • krycek Popieram 07.11.04, 13:43
                Popieram Cię Marek.

Argumentacja "każdy dba o siebie" po prostu dowodzi jaką ludzie maja moralnośc.
              • Gość: nutka Ale ja nie jestem za nikogo odpowiedzialna! nt IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 07.11.04, 14:45
                • arnick_a Re: Ale ja nie jestem za nikogo odpowiedzialna! n 22.11.04, 18:30
                  Nie zapominaj o sobie!
              • Gość: Karmen ;) Re: świnie IP: *.chello.pl 08.11.04, 09:20
                Owszem, ja nie ponosze odpowiedzialnosci za drugiego czlowieka, chyba ze jest
                mi bardzo bliski, a te osoby, z ktorymi gadam....sa po prostu obojetne ;)
              • arnick_a Re: świnie 22.11.04, 18:29
                Ktoś mu pomoże, a on tę pomoc przyjmie. I dokładnie tak ma być.
            • arnick_a Re: świnie 22.11.04, 18:27
              Zdarzają się tacy, którzy myślą i o cudzych zadkach. Jest ich sporo.
          • arnick_a Re: świnie 22.11.04, 18:19
            Jesteś przekonana, że nigdy Ciebie nie skasują jako głupią?
        • Gość: K. Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 09:32
          Sugerujesz ze wykorzystywanie wlasnych umiejetnosci manipulacyjnych
          jest moralnie gorsze od sprzedawania ciala? To ja nie mam pytan...
          • Gość: die Re: świnie IP: *.realestate.net.pl 07.11.04, 09:59
            Nie zamierzam zbawic swiata.. a to ze sa glupie dziewczyny bo inaczej nie da sie
            tego nazwac to juz ich problem.. Heh odezwe sie pozniej bo wlasnie pracuje i
            pisze do mnie taka. A praca jest doskonala jak i zabawa przy niej
            • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 10:43
              Po tym właśnie poznasz świnię: "Przecież ja nie zamierzam zbawiać świata!"
            • larsen1 Re: świnie 07.11.04, 11:35
              Sam stosunek twoj do klienta (czyli osoby ktora ci placi) swiadczy o tym jaki
              rodzaj uslug wykonujesz i ze nie jestes uczciwy i cokolwiek nam tutaj opowiesz
              nie zmieni faktu ze jestes lajza i oszustem
              • Gość: K. Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 11:41
                larsen1 napisał:

> Sam stosunek twoj do klienta (czyli osoby ktora ci placi) swiadczy o tym jaki
                > rodzaj uslug wykonujesz i ze nie jestes uczciwy i cokolwiek nam tutaj opowiesz
                > nie zmieni faktu ze jestes lajza i oszustem

Pana Larsena informuje, ze bede serdecznie olewal posty typu "jestes lajza i
                oszustem", nie zawierajace zadnych rozsadnych argumentow.
                • larsen1 Re: świnie 07.11.04, 12:09
                  Och to chyba sie rozplacze ;))))
                  Przeciez podalem ci argumenty
                  1 - stosunek do klienta - czyli explicite - osoba ktora w ten sposb traktuje
                  tych dzieki ktorym zarabia na chlebek jest dla mnie _lajza_
                  2 - oszustwo - ty nie jestes "Irkiem" ani nikim za kogo sie podajesz, jestes
                  operatorem i swiadczysz uslugi, na temat ktorych odmawiasz udzielenia
                  informacji. Moze jeszcze prosciej - jesli ja sprzedam ci zegarek (tajwanska
                  imitacje) na ktorym bedzie napisane "Rolex" (nie Rollex czy Roleks) za cene
                  autentycznego Rolexa, wmowiwszy ci ze to jest najprawdziwszy Rolex - bede
                  oszustem, prawa?. No wiec na tej samej zasadzie ty IMVHO - jestes _oszustem_
              • Gość: Karmen ;) Re: świnie IP: *.chello.pl 07.11.04, 15:09
                Sprawa jest bardzo prosta, czysty marketing, to wszystko, wiadomo, sprzedac cos
                jak najlepiej, nie wazne sa uczucia.
                • arnick_a Re: świnie 22.11.04, 18:35

> sprzedac cos
                  >
                  > jak najlepiej, nie wazne sa uczucia.

Tylko kasa, myślisz? Mnie nie musisz wierzyć, ale wiele mądrych głów
                  przekonuje, że to stanowczo za mało.
          • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 10:41
            Nie, twierdzę, że oszukiwanie naiwnych i głupich jest gorsze od prostytucji.
            • arnick_a Re: świnie 22.11.04, 18:36
              W prostytucji nie ma elementu oszustwa. Przeważnie.
          • Gość: que? Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 23:16

> Sugerujesz ze wykorzystywanie wlasnych umiejetnosci manipulacyjnych
            > jest moralnie gorsze od sprzedawania ciala? To ja nie mam pytan...

sprzedając własne ciało robisz krzywdę przede wszystkim sobie. manipulując
            innymi robisz krzywdę przede wszystkim osobom manipulowanym. tak, moralnie
            gorsza jest manipulacja.
        • Gość: Karmen ;) Re: świnie IP: *.chello.pl 07.11.04, 10:50
          Widzisz to nie jest do konca tak. My zaspokajamy ich niektore potrzeby,
          wypelniamy pustke, one(oni) swiadomie za to placa, nikt inny najwidoczniej nie
          chce pomoc tym kobietom.
          • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 10:55
            Sorry, ale mówienie o pomaganiu, kiedy pobiera się za to pieniądze (i
            oficjalnie nie nazywa pomaganiem lecz "flirtem"), to jest chyba nadużycie
            znaczenia słowa "pomoc". Wszystko byłoby OK, gdyby w ogłoszeniach pisano po
            prostu prawdę.

Zapewne autorzy tzw. "argentynek" i innych piramid finansowych też mogą
            twierdzić, że zaspokajają potrzebę wzbogacania się swoich klientów. Tyle, że
            tak samo jak i oni, Wy dajecie im coś, czego tak naprawdę nie ma.
            • Gość: morskiblekit Re: świnie IP: *.infinity.net.pl 07.11.04, 11:21
              zgadzam sie z Markiem. O naturze czlowieka nie mowi tyle zachowanie wobec tego
              kto moze mu pomoc lub dla kogo oplaca sie byc przyjacielem ale jak zachowuje
              sie w sytuacjach ktore nie dadza mu bezposrednich korzysci. Wykorzystywanie
              czyjegos zalamania, samotnosci w celu oskubania go i do tego mowienie o tym w
              tonie jaki jestem chojrak i "zapobiegliwy" ummm ... heh mowi samo za siebie
              • Gość: ona Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 11:24
                Rany ludzie oni nie pisza po to by byc pocieszonym, znalezc przyjaciela tylko
                zeby jemu/jej zrobic dobrze przez telefon i tyle. owszem 5% klijentow chce
                zawrzec przyjacielski kontakt ale to jest TYLKO 5% !!
                • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 11:34
                  No to pozostaje pytanie, co jest ważniejsze: czy te 95% zaspokojonych, czy te
                  5% oszukanych. Świński dylemat.
                • Gość: morskiblekit Re: świnie IP: *.infinity.net.pl 07.11.04, 12:02
                  Rany ludzie oni nie pisza po to by byc pocieszonym, znalezc przyjaciela tylko
                  > zeby jemu/jej zrobic dobrze przez telefon i tyle.

watpie ...
                  zreszta przeczytaj wstep artykulu - to wytluszczona czcionka kto najczesciej
                  korzysta w przypadku kobiecego czatu ...
                  • Gość: ona Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 12:05
                    Moze autor wlasnie na takie smsy odpisywal....moze po prostu nie umial zrobic
                    dobrze :P :) i ktos inny robil to za niego...podzial rol :D
                    • Gość: morskiblekit Re: świnie IP: *.infinity.net.pl 07.11.04, 12:22
                      czy czytalas artykul czy piszesz po prostu argumenty jakie Ci przyjda do glowy
                      na poparcie wlasnej linii dyskusji?
                      autor odpisywal tasmowo jak leci bo odpisuje na sms ten kto ma najkrotsza
                      kolejke... ironia nie ma w tym z jego strony nic osobistego i w tym tez caly
                      jest ambaras jak mozna byc takim zimno kalkulujacym robotem w obliczu czyichs
                      emocji.
                      • Gość: K. Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 12:26
                        > jest ambaras jak mozna byc takim zimno kalkulujacym robotem w obliczu czyichs
                        > emocji.

Za odpowiednie pieniadze wszystko mozna :) (dopoki to legalne oczywiscie)
              • Gość: K. Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 11:44
                > kto moze mu pomoc lub dla kogo oplaca sie byc przyjacielem ale jak zachowuje
                > sie w sytuacjach ktore nie dadza mu bezposrednich korzysci. Wykorzystywanie
                > czyjegos zalamania, samotnosci w celu oskubania go i do tego mowienie o tym w
                > tonie jaki jestem chojrak i "zapobiegliwy" ummm ... heh mowi samo za siebie

Owszem, ale dyskusja toczy sie nt. legalnosci owego procederu, a nie jego
                strony moralnej. Bo ja doskonale wiem, ze to jest niemoralne :)))
                • Gość: morskiblekit Re: świnie IP: *.infinity.net.pl 07.11.04, 12:00
                  Owszem, ale dyskusja toczy sie nt. legalnosci owego procederu, a nie jego
                  > strony moralnej.

no coz to wprowadzam watek poboczny w koncu to forum

Bo ja doskonale wiem, ze to jest niemoralne :)))

To super. I teraz jeszcze wiesz ze nie jestes jedyny, ktory tak mysli ;)
                • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 12:11
                  No co Ty powiesz?? Spójrz na tytuł wątku! Dotyczy on pracowników i stanowi osąd
                  moralny. Bo bycie świnią to jest rodzaj kwalifikacji moralnej.
                  (Uwaga obrońcy zwierząt: zwierzęta świnie są poza moralnością, więc proszę się
                  nie obrażać na mnie!).
                  • Gość: P. Re: świnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 12:21
                    No zaraz zaraz.. ale dlaczego od razu swinie? Sluchaj, sprawa jest prosta.
                    Trzeba byc niesamowicie naiwnym, zeby uwierzyc, w cos takiego jak istnienie
                    takich postaci.. a ze one sa naiwne, no to juz nie moja wina, wiec wypraszam
                    sobie :) Ja po prostu kozystam z okazji, ktora sie w zyciu natrafila... poza
                    tym, juz widze, jak bys mial wielkie dylematy moralne gdybys mial okazje zarobic
                    w tak prosty sposob ... ;)
                    • Gość: Karmen ;) Re: świnie IP: *.chello.pl 07.11.04, 15:28
                      Dobrze powiedziane, kazdy z nas kocha, ma kogos, ma uczucia, ale tez kazdy
                      stara sie zarobic, poza tym to doskonale doswiadczenie.
                    • Gość: que? Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 23:25
                      myślenie dresiarza:
                      żeby zostawić otwarty samochód to też trzeba być niesamowicie naiwnym. więc
                      biore go sobie, w żadnym wypadku nie kradnę. w końcu to nie moja wina, że ten
                      debil właściciel zostawił go otwartego. każdy by go sobie wziął na moim miejscu.

naprawdę, twój sposób usprawiedliwiania samego siebie jest żałosny.
              • Gość: Karmen ;) Re: świnie IP: *.chello.pl 07.11.04, 15:13
                To nie zawsze jest flirt, poza tym mowie po raz kolejny, ludzie to istoty
                myslace, a wydana kasa ( na nasza korzysc ) to ich sprawa i problem, skoro sa
                tak glupi, kazdy dba o siebie i kochane przez siebie osoby, a nie fikcyjnego
                Irka :)
          • larsen1 Re: świnie 07.11.04, 11:44
            > Widzisz to nie jest do konca tak. My zaspokajamy ich niektore potrzeby,
            > wypelniamy pustke, one(oni) swiadomie za to placa

A no nie do konca - wy je/ich oszukujecie, nie macie cienia watpliwosci ze
            one/oni wierza w to co im wmowicie. A ich potrzeby mozecie przeciez spelaniac
            podajac dokladna informacje na temat firmy w jakiej pracujecie, numer telefonu i
            pelny cennik (na zadanie klienta)

> nikt inny najwidoczniej nie
            > chce pomoc tym kobietom.

Co oznacza ze trzeba je okrasc, prawda? To tak jak z tymi znachorami i innymi
            uzdrowicielami. Oni dzialaja na tej samej zasadzie i tak samo sie tlumacza.
            • Gość: me Re: świnie IP: *.chello.pl 07.11.04, 11:47
              a ja pracuje, bo potrzebuje kase i tyle. one jej maja za duzo to wydaja. ja jej
              nie mam wiec zarabiam. praca nie hanbi. a dom utrzymac trzeba. przestancie juz
              tak je bronic...
            • Gość: K. Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 11:50
              > > nikt inny najwidoczniej nie
              > > chce pomoc tym kobietom.
              >
              > Co oznacza ze trzeba je okrasc, prawda? To tak jak z tymi znachorami i innymi
              > uzdrowicielami. Oni dzialaja na tej samej zasadzie i tak samo sie tlumacza.

Przepraszam, ale z czego ja je okradam? Te 2zl za smsa one wydaja DOBROWOLNIE.
              • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 12:13
                Jasne, larsen1 nie ma racji, wy ich nie okradacie, wy tylko wyłudzacie od nich
                pieniądze.
                Pytanie tylko, czy to jest aż taka duża różnica...
                • Gość: K. Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 12:18
                  Przepraszam, od kogo ja wyludzam pieniadze?
                  One sa doskonale swiadome tego, ze kazdy sms kosztuje 2,44pln,
                  a ze ma ochote wyslac kolejnego, to jest tylko i wylacznie
                  jej sprawa.
                  • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 12:25
                    Ale czy wie, kto tak naprawdę jest adresatem tego sms-a? Przecież nie - a wy
                    nie wyprowadzacie ich z błędu.
                    • Gość: K. Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 12:27
                      A co jest karalnego w powiedzeniu "Czesc nazywam sie Roman" jezeli faktycznie
                      nazywasz sie Marek? :)))
                      • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 13:10
                        Ostatnią rzeczą, którą bym sobie życzył, jest karanie operatorów sms! Tym
                        bardziej, że są to doktoranci z psychologii (sam byłem doktorantem z
                        psychologii i wiem, że to finansowo "niewygodne"). Z drugiej strony taki
                        proceder to po prostu świństwo. Szczególnie jeśli z tego, że przedstawiasz się
                        jako Roman, a naprawdę jesteś Marek, czerpiesz zyski.

> A co jest karalnego w powiedzeniu "Czesc nazywam sie Roman" jezeli faktycznie
                        > nazywasz sie Marek? :)))
                        • Gość: K. Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 14:09
                          > Ostatnią rzeczą, którą bym sobie życzył, jest karanie operatorów sms! Tym
                          > bardziej, że są to doktoranci z psychologii (sam byłem doktorantem z
                          > psychologii i wiem, że to finansowo "niewygodne"). Z drugiej strony taki
                          > proceder to po prostu świństwo. Szczególnie jeśli z tego, że przedstawiasz
                          się
                          > jako Roman, a naprawdę jesteś Marek, czerpiesz zyski.

A no to teraz dochodzimy do sedna... Ze to jest swinstwo to ja wiem, ale dla
                          mnie jest to swinstwo akceptowalne :)))
                          • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 15:01
                            Masz rację: ja bym się czegoś takiego nie podjął, z powodów, które tu
                            próbowałem wyłuszczyć.

Poza wszystkim, choć nie znam detali waszej działalności, to myślę, że sobie
                            też krzywdę robicie. Zarażacie się cynizmem, a przecież cynizm to forma ślepoty.
                            • Gość: K. Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 15:39
                              > Poza wszystkim, choć nie znam detali waszej działalności, to myślę, że sobie
                              > też krzywdę robicie. Zarażacie się cynizmem, a przecież cynizm to forma
                              > ślepoty

Troche odwrotnie... Gdybym nie byl cyniczny, to bym sie tej pracy nie podjal :)
                              Nie uwazam zeby mi to zrobilo jakakolwiek krzywde :)
                    • Gość: P. Re: świnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 12:33
                      Nie zmienia to faktu, ze nikt nad nimi nie stoi i nie kaze pisac kolejnych.
                      Zreszta spojrz na to z tej strony... czy ktokolwiek myslacy racjonalnie,
                      napisalby na taki czat w poszukiwaniu milosc? Ja nie sadze...
                      • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 13:11
                        czy ktokolwiek myslacy racjonalnie,
                        > napisalby na taki czat w poszukiwaniu milosc? Ja nie sadze... \

Acha, to znaczy, że jak ktoś nie myśli racjonalnie, to można go oszukać?
                        • Gość: P. Re: świnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:58
                          Ale jakie oszukac? Sluchaj, nie naciagaj calosci.. bo to jest bezcelowe... moim
                          zadaniem jest odpisywanie na sms. Jesli ona chce porozmawiac, to rozmawiam... z
                          niektorymi pisze sie juz dluzej, wrecz jak znajomosc internetowa.. niektorych
                          szkoda.. a niektore sa po prostu naiwne... przeciez, nie jest to moja wina, ze
                          wierza w takie bzdury czyz nie? Mam biegac i zbawiac swiat?
                          • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 14:58
                            > Ale jakie oszukac? Sluchaj, nie naciagaj calosci.. bo to jest bezcelowe...
                            moim
                            > zadaniem jest odpisywanie na sms. Jesli ona chce porozmawiac, to rozmawiam...

Ojej, jakie to niewinne i spontaniczne! Czemu tylko pod zmienionym imieniem?

> z
                            > niektorymi pisze sie juz dluzej, wrecz jak znajomosc internetowa.. niektorych
                            > szkoda.. a niektore sa po prostu naiwne...

Jak "znajomość internetowa" - znów jestem bliski płaczu... Tylko co to za
                            znajomość, za którą jedna strona płaci, a druga ma płacone? Cóż, litujesz się
                            nad niektórymi, niektórymi trochę pogardzasz, ale kasę czeszesz na wszystkich!

> przeciez, nie jest to moja wina, ze
                            > wierza w takie bzdury czyz nie? Mam biegac i zbawiac swiat?
                            Nie, wystarczy, żebyś nie był świnią i nie robił ze świata jeszcze większego
                            gnoju.
                            • Gość: P. Re: świnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 15:02
                              A kto powiedzial, ze zmienonym? A druga sprawa.. czy obecnosc tutaj obliguje
                              mnie do podania go calego? Niby z jakiej racji?

Bliski placzu.. to moze podac chusteczke? Przepraszam najmocniej, ale ja nie
                              kaze im pisac, wiec zastanow sie co piszesz... bo argumentacja jest smieszna...
                              co z tego, ze mi placa? A ja place komiunkacji miejskiej, place w sklepach za
                              towar i co.. mam teraz mowic jak to mi zle, jacy to oni niedobrzy bo zarabiaja
                              na moim nieszczesciu? Oczywiscie, ze moge nie kupowac.. moge umrzec z glodu, z
                              pragnienia... Argumenty sa smieszne... jesli tak zle Ci, ze zarabiam, to moze
                              pomoz bezdomnym? Dlaczego tak sie nie zbuntujesz o ich los? Te laski swiadomie
                              wydaja gruba kase na rozmowy... wiec w czym rzecz?

I wypraszam sobie nazywania mnie swinia... nie robie z niego zadnego gnoju..
                              • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 15:37
                                > A kto powiedzial, ze zmienonym? A druga sprawa.. czy obecnosc tutaj obliguje
                                > mnie do podania go calego? Niby z jakiej racji?
                                Chodziło mi o to, że jako operator występujesz pod fikcyjnym imieniem.

A ja place komiunkacji miejskiej, place w sklepach za
                                > towar i co.. mam teraz mowic jak to mi zle, jacy to oni niedobrzy bo zarabiaja
                                > na moim nieszczesciu?

Ojej! Nie wiedziałem, że bycie człowiekiem traktujesz jako nieszczęście.

>Te laski swiadomie wydaja gruba kase na rozmowy... wiec w czym rzecz?

No właśnie problem w tym, że nie do końca świadomie.

> I wypraszam sobie nazywania mnie swinia... nie robie z niego zadnego gnoju..

Zarabianie na cudzym nieszczęściu, niewiedzy, głupocie, naiwności to świństwo.
                            • Gość: baba Re: świnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:32
                              "Ojej, jakie to niewinne i spontaniczne! Czemu tylko pod zmienionym imieniem?"
                              a czemu Madonna nie występiuje pod swoim imieniem? Czemu Marylin Monroe przyjeła imie, które narzucił Jej manager?
                              • Gość: que? Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 23:38
                                one wystepowały cały czas pod tym samym pseudonimem. poza tym każdy jeśli
                                bardzo chce może się dowiedzieć jak naprawdę się nazywają. pseudo jest po to by
                                były lepiej rozpoznawalne i się wyrózniały.
                                tymczasem operator zmiania imię co 5 sekund, ma być właściwie anonimowy,
                                podanie jakiegoś bzdurnego imienia jest jakąś tam luką, którą trzeba wypełnić.
                              • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 23:49
                                Co ma piernik do wiatraka?
                        • Gość: baba Re: świnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 21:30
                          "Acha, to znaczy, że jak ktoś nie myśli racjonalnie, to można go oszukać?"
                          rózniw dobrze mógłbyś napisać, że barmam podający kolejne piwo klientowi, który ledwie trzyma się na nogach na imprezie w barze jest niemoralny i wyłudza od niego kasę.
                          • Gość: pacal oczywiście że nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 22:30
                            inna sprawa, jeśli barman takiego ochlapusa sam namawia na kolejne piwa
                            (dosłownie, za pomocą sugestii albo podpuszczając go)
                          • Gość: marek Re: świnie IP: 213.25.22.* 07.11.04, 23:53
                            Tak samo jak poprzednio - co ma piernik do wiatraka? Gdzie tu analogia? Nie
                            nadążam, chociaż obrazek odmalowany wstrząsająco. :-(

Słuchaj, a co by było, gdyby marsjanin wlazł mi przez okno, ukradł mi komórkę,
                            zapłodnił ją i wycisnął z niej cztery simsy?? To dopiero dylemat!!
                  • Gość: que? Re: świnie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 23:31

> Przepraszam, od kogo ja wyludzam pieniadze?
                    > One sa doskonale swiadome tego, ze kazdy sms kosztuje 2,44pln,
                    > a ze ma ochote wyslac kolejnego, to jest tylko i wylacznie
                    > jej sprawa.

to, że ofiara wyłudzenia wie ile daje osobie wyłudzajacej jest właśnie istotą
                    wyłudzenia. w przeciwnym razie byłoby to kradzieżą.
          • Gość: isia.r Re: świnie IP: *.mullsjo.se 08.11.04, 15:58
            Swiadomie..?
      • Gość: helge Re: najlepsza tresc ogloszenia :] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 18:30
        Pytanko: a jeśli operator nie ma 19 lat (jak pisze w ogloszeniu), to czy to
        podpada pod oszustwo?
    • Gość: heh znalazlem te strone co jest na zdjeciu :> IP: *.net.autocom.pl 07.11.04, 11:38
      Przyjrzalem sie zdjeciu, i wpisalem w google
      centrum sms chat tqa (bez cudzyslowow) i wyszlo :>>

• bateau Re: znalazlem te strone co jest na zdjeciu :> 07.11.04, 11:42
        jestes nieeesssamowity... :]
        gratuluje!
      • Gość: K. Re: znalazlem te strone co jest na zdjeciu :> IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 11:42
        > www.smsy.tq.pl/html/bonus_chat_pokusa.php

To teraz pogooglaj same "chat pokusa", znajdziesz
        tego pewnie jeszcze kilka :)
        • Gość: Jogurt Re: znalazlem te strone co jest na zdjeciu :> IP: *.chello.pl 07.11.04, 11:48
          Kilkanasice... dziesiatki reklam w internecie jest...
      • Gość: P. Re: znalazlem te strone co jest na zdjeciu :> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 12:29
        Brawo, jestes moim mentorem :)
        • Gość: heh zawsze sie zastanawiam IP: *.mcg.com.pl 08.11.04, 13:16
          Znalazlem jeszcze pare stron tego typu, z tymi samymi
          zdjeciami i tekstami, imionami dziewczyn itp., aczkolwiek
          innych firm. znaczy w praktyce ta sama firma na roznych stronach
          z tymi samymi tekstami sie oglasza. no chyba ze na te bzdety
          nie ma praw autorskich, i po prostu masowo wykorzystuja te same
          materialy :) No ale niewazne.
          Zawsze sie tylko zastanawiam czy np. ci ludzie co tam pracuja
          maja swoje żony, albo córki, i co one na to :) Przecież to trzeba
          nie mieć sumienia :) Wprawdzie nie jestem kobieta, ale chyba nie
          chcialbym byc w zwiazku z kims kto ma taka prace :>
          • Gość: K. Re: zawsze sie zastanawiam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 15:17
            > Znalazlem jeszcze pare stron tego typu, z tymi samymi
            > zdjeciami i tekstami, imionami dziewczyn itp., aczkolwiek
            > innych firm. znaczy w praktyce ta sama firma na roznych stronach
            > z tymi samymi tekstami sie oglasza. no chyba ze na te bzdety
            > nie ma praw autorskich, i po prostu masowo wykorzystuja te same
            > materialy :) No ale niewazne.
            > Zawsze sie tylko zastanawiam czy np. ci ludzie co tam pracuja
            > maja swoje żony, albo córki, i co one na to :) Przecież to trzeba
            > nie mieć sumienia :) Wprawdzie nie jestem kobieta, ale chyba nie
            > chcialbym byc w zwiazku z kims kto ma taka prace :>

Akurat jesli o mnie chodzi, to od piecu lat jestem szczesliwym
            monogamista, a w okresie gdy pracowalem na czacie, kobieta moja
            robila dokladnie to samo na linii dla facetow :)
            I jakos nie zauwazylem, zeby to wplynelo na jakosc naszego
            zwiazku, moze poza oczywista poprawa zycia erotycznego ;o)))
    • Gość: K. Regulamin czatu Pokusa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 11:53
      Wszystkim rozpisujacym sie o oszustwie - rzeczowy argument do dyskusji.
      Informuje ze regulamin ten jest ogolnie dostepny, a link do niego
      znajduje sie pod wiekszoscia internetowych reklam czatu:
      www.wapster.pl/content/pokusa/regulamin.doc
      Zwracam uwage na pkt. 3 i 17. Za to nigdzie nie ma powiedziane,
      ze rozmawiac bedziesz z Mariola, Irkiem, Piotrkiem itp.
      • Gość: marek Re: Regulamin czatu Pokusa IP: 213.25.22.* 07.11.04, 12:22
        > Zwracam uwage na pkt. 3 i 17. Za to nigdzie nie ma powiedziane,
        > ze rozmawiac bedziesz z Mariola, Irkiem, Piotrkiem itp.

Jasne, a na stronie:
        www.smsy.tq.pl/html/bonus_chat_pokusa.php,
        obok anonsów znajdują się zdjęcia knurów rekordzistów z PGR w Klewkach.
        Komu chcesz wmówić, że to nie jest wprowadzanie w błąd? Chyba tylko siebie i
        swoich kolegów z pracy.
        • Gość: K. Re: Regulamin czatu Pokusa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 12:25
          No bardzo przepraszam, powieszony na stronie = ogolnie dostepny.
          Skoro ja wygooglalem, kazdy sobie moze wygooglac.
          Na reklamach komorek za 1zl tez nie pisza, ze umowe musisz
          na dwa lata podpisywac. Regulamin dostepny na stronie WWW
          badz w siedzibie firmy :P
          • Gość: que? Re: Regulamin czatu Pokusa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 23:42
            a gdzie ta siedziba? :P
            na stronie nie widzę linku do regulaminu. pewnie trzeba grzebać pół godziny
            żeby go znależć
            • Gość: que? Re: Regulamin czatu Pokusa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 23:47
              oka, przeczytałem. już wiem gdzie siedziba.
              pkt 14. "Operator telefonii komórkowej odpowiada jedynie za usługi
              telekomunikacyjne umożliwiające realizację serwisów i nie ponosi
              odpowiedzialności za treści oferowane w ramach serwisu „Chat – SMS”"
              sugeruje, że jednak nie gada się z operatorem firmy, a z osobą "równie samotną
              i zdesperowaną".
      • larsen1 Re: Regulamin czatu Pokusa 07.11.04, 12:28
        > Informuje ze regulamin ten jest ogolnie dostepny, a link do niego
        > znajduje sie pod wiekszoscia internetowych reklam czatu

Really? Wchodze na strone glowna czatu i nie moge znalezc linka z napisem
        "regulamin". Ctrl+F tez nie pomaga... A dlaczego? Bo go tam nie ma.
        Poza tym regulamin nie jest ogolnie dostepny bo jest w formacie .doc - czyli de
        facto format oprogramowania komercyjnego. Ogolnie dostepne formaty to html, txt
        lub pdf

> Zwracam uwage na pkt. 3 i 17. Za to nigdzie nie ma powiedziane,
        > ze rozmawiac bedziesz z Mariola, Irkiem, Piotrkiem itp.

Otoz to? Powiedziane jest ze "w celu kontaktow towarzyskich" a nie "kontaktow z
        operatorem firmy". Czyli celowa dwuznacznosc z zamiarem wprowadzenia w blad ergo
        oszustwo
        • Gość: K. Re: Regulamin czatu Pokusa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 12:32
          larsen1 napisał:

> Really? Wchodze na strone glowna czatu i nie moge znalezc linka z napisem
          > "regulamin". Ctrl+F tez nie pomaga... A dlaczego? Bo go tam nie ma.

Mozna wygooglac? Mozna. Jest ogolnie dostepny. Odsylam pare postow wyzej, bylo
          juz o tym.

> Poza tym regulamin nie jest ogolnie dostepny bo jest w formacie .doc - czyli
          > de facto format oprogramowania komercyjnego. Ogolnie dostepne formaty to
          > html, txt lub pdf

Guzik prawda. www.openoffice.org :P

> > Zwracam uwage na pkt. 3 i 17. Za to nigdzie nie ma powiedziane,
          > > ze rozmawiac bedziesz z Mariola, Irkiem, Piotrkiem itp.

> Otoz to? Powiedziane jest ze "w celu kontaktow towarzyskich" a nie "kontaktow
          > z operatorem firmy". Czyli celowa dwuznacznosc z zamiarem wprowadzenia w blad
          > ergo oszustwo

Tez guzik prawda. "w celu kontaktow towarzyskich" KROPKA. To ze nie jest
          napisane, z kim, nie znaczy, ze nie moga to byc kontakty z operatorem.
          • Gość: que? Re: Regulamin czatu Pokusa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 23:50
            > Mozna wygooglac? Mozna. Jest ogolnie dostepny. Odsylam pare postow wyzej,
            bylo
            > juz o tym.

żeby wygooglować trzeba wiedzieć co wpisać, nie jest to wiedza ogólnie dostepna.
            równie dobrze można napisać, że regulamin jest u was w kiblu na podłodze i że
            każdy może tam wejść jeśli chce.
            • Gość: KPS Re: Regulamin czatu Pokusa IP: *.acn.waw.pl 08.11.04, 08:10
              Redaktor strony ukrywa niezbędne informacje:
              Redaktor strony dostarcza więcej informacji:
              czat-sms.mysms.pl/
        • Gość: P. Re: Regulamin czatu Pokusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 12:36
          Tak z ciekawosci.. moze Ty studiujesz prawo? Bo czepiasz sie do kazdego wyrazu i
          sformulowania.. a moze jestes po prostu prawnikiem?:)) Wiesz, przyjmujac Twoj
          tok rozumowania, mozna sie czepic w zasadzie do wszyskich regulaminow na swiecie...
        • Gość: Baba Re: Regulamin czatu Pokusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:38
          Powiedziane jest ze "w celu kontaktow towarzyskich" a nie "kontaktow z
          > operatorem firmy".

A któż powiedział, że nie jest to kontakt towarzyski, nawet jeśli z udziałem operatora. Jeśli umówisz się z, dajmy na to, hostessą, bądź modelką, żeby mieć partnerkę na bal, to to nie będzie kontakt towarzyski? Będzie, mimo że ona jest służbowo...
        • Gość: Baba Re: Regulamin czatu Pokusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:33
          toz to? Powiedziane jest ze "w celu kontaktow towarzyskich" a nie "kontaktow z
          operatorem firmy". Czyli celowa dwuznacznosc z zamiarem wprowadzenia w blad ergo oszustwo

czytasz regulamin bardzo wybiórczo
          zwróć uwagę na pkt5:
          5. Jeśli użytkownik prześle prawidłową treść zgłoszenia i rozpocznie rozmowę towarzyską wówczas zostanie do niego wysłany zwrotny SMS od operatora z centrum operatorskiego CT, prowadzący z uczestnikiem serwisu rozmowę towarzyską.
    • Gość: Tofik-a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 12:09
      Chłopcy.. a moze napiszecie mi "cos milego"?:DDD Praca na takim czacie ma swoje
      plusy i minusy... mozna miec niezly ubaw piszac z takimi naiwniakami.. a
      facetow - klientow jest rzeczywiscie znaaacznie wiecej.. ale oni chca
      przewaznie seksu i tylko na zywo:PP a jak sie umowic na male spotkanko? no
      coz.. mozna zwodzic takiego goscia przez 100 SMS i wiecej.. a on i tak sie nie
      zorientuje ze sie go robi w balona! glupota ludzka nie znam granic...
      • Gość: Jogurt Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 07.11.04, 12:18
        > Chłopcy.. a moze napiszecie mi "cos milego"?:DDD

nawet mnie nie denerwuj ;P

> Praca na takim czacie ma swoje
        > plusy i minusy...

Tak zwane, plusy dodatnie i plusy ujemne ;)
      • Gość: E Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.dyn.optonline.net 12.11.04, 20:50
        yOGURTA CHYBA TROCHE COS GRYZIE( SUMIENIE?) SKORO PRAWIADZI TU ZE WSZYSTKIMI
        TAKIE ROZMOWY:), CALE SZCZESCIE, ... ze gryzie:)
    • Gość: Tofik-a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 12:17
      A tak na marginesie... jak myslicie, Droga Ekipo.. czy "szefu" to
      czytal?:PPPPP... niedlugo sie dowiemy.. moze pojawi sie nowy punkt w
      Regulaminie?:)))
      • Gość: ona Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 12:18
        TABLICA KORKOWA GORA!!! :DD
        • Gość: K. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 12:20
          "Zabrania sie zabierania glosu w dyskusjach na forum Gazeta.pl" :D
          • Gość: P. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 12:31
            Hm.. jakos poki co do mnie ta informacje nie dotarla ;)) A poza tym, chyba nie
            wolno zabraniac ludziom swobody wypowiedzi :P Chociaz.. pare absurdow juz bylo :)
          • Gość: Tofik-a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:09
            Ta...trzeba będzie podpisać stosowne zobowiązanie..."Pamietaj!! Wielki Brat
            Patrzy!!!"
            permanentna inwigilacja..
        • Gość: Tofik-a Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:05
          Ona chyba nigdy nie zostanie zdjeta... ale miejsca na niej coraz mniej...:PPPPP
      • Gość: Karmen ;) Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.chello.pl 07.11.04, 15:42
        no coz....szkoda, ze mnie juz tam nie ma, troszke sie chyba uzaleznilam od
        Was ;)
        • Gość: K. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 15:49
          > no coz....szkoda, ze mnie juz tam nie ma, troszke sie chyba uzaleznilam od
          > Was ;)

Czasem mi brakuje tej roboty, owszem :)))
          • zalotnica Re: "wilka zawsze ciagnie do lasu..." n/t 07.11.04, 15:55

> > no coz....szkoda, ze mnie juz tam nie ma, troszke sie chyba uzaleznilam o
            > d
            > > Was ;)
            >
            > Czasem mi brakuje tej roboty, owszem :)))
    • krycek Czy to dało by się potraktowac jako wyłudzenie? 07.11.04, 13:46
      Zastanawiam sie czy tego typu praktyki nie są zwyczajnym wyłudzaniem pieniędzy. Myslę że prawnicy mieliby pole do popisu.
      • Gość: P. Re: Czy to dało by się potraktowac jako wyłudzeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:59
        Widzisz, kwestia jest dyskusyjna.. tak samo jak numeru 0700, a moze i nawet
        zwykle reklamy... takze, co .. bedziemy oskarzac wszystkich o wyludzanie pieniedzy?
        • Gość: krycek_ Re: Czy to dało by się potraktowac jako wyłudzeni IP: *.m4.pl 07.11.04, 17:21
          Otórz to nie to samo co 0-700... Wyłudzenie nastepuje bowiem wskutek tego ze ta osoba jest oszukiwana co do tego za co placi. Sugeruje jej sie bowiem ze placi ZA POSREDNICTWO w kontaktach z druga osoba a nie za sam kontakt. Innymi słowy - to tak jakby biuro matrymonialne zatrudnialo aktorów majacych udawac klientów przed innymi naiwnymi i niewtajemniczonymi zeby ci drudzy placili za posrednictwo... W przypadku numerów 0-700 wiadomo ze placi sie za usługę jaką jest rozmowa telefoniczna.
          • bateau Re: Czy to dało by się potraktowac jako wyłudzeni 07.11.04, 17:30
            i sadzisz ze ktos CHOC TROCHE MYSLACY wierzy ze gdzies w Polsce zyje Adam, ktory
            wstaje rano i mysli sobie 'ahhh jakie ja nudne mam zycie, zadzwonie do firmy
            Pokusa, i powiem im ze dam im swoj numer telefonu, pod ktory beda pisac laski a
            oni niech biora sobie 2zeta za smska'?!
            a ta biusciasta panienka ze zdjecia co nauczyciela szuka to tez taka kiepska
            jest ze na dyskoteke nie pojdzie tylko musi prosic o pomoc firme?:>
            no ludzie... nie badzmy dziecmi...
            gdybysmy wierzyli nawet ze to prawdziwe osoby to czy ktorys z Was umowilby sie z
            laska, ktora po 20 SMSach juz dobiera sie Wam do spodni?!
            nie pomyslelibyscie ze robi to samo z innymi?
            a moze sadzicie ze to ogloszenie pojawilo sie tylko w waszej wersji internetu?!
            :D :D :D
            • Gość: krycek Naiwnośc ofiary nie jest argumentem IP: *.m4.pl 07.11.04, 18:03
              Jesli ktos dopuszcza sie oszustwa to argument ze latwo sie to da zrobic badz naiwnosc ofiary nie jest usprawiedliwieniem. To tak jakby mowic ze zlodziej ktory wyludzil od dziecka portwel nie zrobil nic zlego (i jest niewinny) bo przeciez dzieciak byl naiwny i latwo mu oddal pieniadze.

Mnie nie zastanawia czy latwo jest oszukac ludzi czy nie - mnie interesuje to czy mozna tego typu dzialalnosc uznac za wyludzenie i moim zdaniem jest to mozliwe.

Ty zadajesz retoryczne pytanie "Co zrobilybyscie Wy" - i masz racje - ja bym sie nie dal nabrac na to ze ktos mi Mówi ze mnie kocha przez sms'a ale na to ze płacę za pośrednictwo a nie za samą rozmowę to prawdopodobnie może tak.

Mówisz że nikt nie dał by swojego numeru takiej firmie i nikt nie moze w to wierzyc. Nikt tak prawdopodobnie nie mysli - rozumowanie ofiary jest proste: "Wysyłam sms = ujawniam swój numer = firma której płacę 1.22 przekazuje na niego sms'y innych ludzi podobnych do mnie" - i to jest całe oszustwo. Sugeruje się ludziom ze tak wlasnie jest. To jest wlasnie wyłudzenie.

Co do zdjec biusciastej panienki i innych - to tak jak z reklama biura matrymonialnego: widac usmiechnieta, ladna kobiete ktora "korzysta" z uslug firmy i ja zachwala. Kazdy wie ze to aktorka ale taka reklama nie oszukuje w takim sensie jak reklamy sms chat'ow bo pokazuje prawdziwa usluge. Reklamy sms chatow zachwalaja usluge nieistniejaca gdyz sugeruja POSREDNICTWO a nie wynajecie osoby do kontaktow towazyskich.
            • Gość: marcin wiara w "to" nie ma tu nic do rzeczy IP: *.sti.net.pl / 83.238.81.* 08.11.04, 13:47
              oszustwo jest oszustwem ... według ciebie, jeśli oszukujesz kretyna to sprawa
              przestaje byc oszustwem ? to tak jakby eskpedientka w sklepie nie wydała
              idiocie reszty ... myslisz ze jest niewinna , bo sie nieupomniał ? inna
              sprawa ,ze firmy te pewnie maja odpowiednio stworzone regulaminy "gry" (bo
              pewnei tak to nazywają) i tylko to je ratuje , bo w innym przypadku przegrywaja
              kazdą sprawe w sądzie ...
    • Gość: nie_z_tej_ziemii Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.11.04, 14:00
      boże!gdzie my żyjemy!?bezwzględni faceci i naiwne kobiety, calkowity upadek
      obyczajów. jak sie tu nie zgodzic z tym, ze wszyscy wartosciowiludzie zostali
      wybici w powstaniach i Katyniu. rzygać sie chce...
      • Gość: P. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 14:04
        Wypraszam sobie.. to, ze pracuje w ten sposob wcale nie czyni mnie osoba
        bezwzgledna, a tym bardziej bezwartosciowa... a co w ogole ma do tego Katyn??
        • zalotnica Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 07.11.04, 14:47

> ze pracuje w ten sposob wcale nie czyni mnie osoba
          > bezwzgledna, a tym bardziej bezwartosciowa...

niestety, mylisz sie...
          • Gość: P. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 14:49
            No zaraz, na czym polega moja bezwzglednosc?? A juz tym bardziej bezwartosciowosc?
            • zalotnica Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 07.11.04, 15:34

>No zaraz, na czym polega moja bezwzglednosc?? A juz tym bardziej
              >bezwartosciowosc?

To juz sama musisz sobie odpowiedziec na to pytanie ,
              jakie wedlug Ciebie cechy posiada KLAMCZUCH/OSZUST...

• Gość: que? Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 23:57
              wykorzystywanie cudzej naiwności to właśnie bezwzględność.
          • Gość: K. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.11.04, 14:55
            zalotnica napisała:

>> ze pracuje w ten sposob wcale nie czyni mnie osoba
            >> bezwzgledna, a tym bardziej bezwartosciowa...
            >
            > niestety, mylisz sie...

O nie, to ty bardzo sie mylisz. Praca na czacie naprawde
            wymaga wielu zdolnosci i niewiele osob jest w tym naprawde
            dobrych.
            • zalotnica Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 07.11.04, 15:39

> zalotnica napisała:
              >
              > >> ze pracuje w ten sposob wcale nie czyni mnie osoba
              > >> bezwzgledna, a tym bardziej bezwartosciowa...
              > >
              > > niestety, mylisz sie...
              >
              > O nie, to ty bardzo sie mylisz. Praca na czacie naprawde
              > wymaga wielu zdolnosci i niewiele osob jest w tym naprawde
              > dobrych.

Oczywiscie, z takim podejsciem do zycia trzeba sie po prostu urodzic...

Ps. jako kobieta/oszustka nie masz co sie tak afiszowac z tymi swoimi
              "zdolnosciami", nie przystoi...
            • boderek Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 09.11.04, 20:18
              To dobre! Niewielu jest też naprawdę dobrych kieszonkowców, morderców na
              zlecenie i ekzekutorów długów.. Ta praca jest ohydnym, niemoralnym oszstwem
              żerującym na naiwności i desperacji ludzi.. I do tego nabija kase jakiejś piep-
              nej anonimowej firmie. Pierwsz lepsza ulicznica jest uczciwsza
    • odrey Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 07.11.04, 14:02
      najbardziej przeraża mnie w przeczytanych postach jeden fakt.... raczej nie
      podoba nam się taki sposób wykorzystywania nieszczęścia jakim jest samotnośc,
      ale z drugiej strony każdy ma prawo pracować, zarabiać, a ofiary są same sobie
      trochę winne.

a mi po przeczytaniu tego artykułu nasunęła się jedna podstawowa myśl: TO
      PODŁE..
      • Gość: P. Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 14:05
        Coz, musze zauwazyc, ze osoba ktora napisala ten artykul, jest naprawde
        wyjatkiem.. osobiscie nie spotkalem sie az z takim hamstwem, bo mimo tego, ze
        naiwnosc pozwala mi zarobic, to jednak na swoj sposob szkoda mi tych dziewczyn...
      • Gość: boz Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne IP: *.bris.ac.uk / *.bris.ac.uk 21.11.04, 23:38
        odrey napisała:

> a mi po przeczytaniu tego artykułu nasunęła się jedna podstawowa myśl: TO
        > PODŁE..

Dokladnie.
        Mozecie sobie tlumaczyc to jak chcecie.
        Ja uwazam, ze to podle.
    • zalotnica Re: Super Miłość Sprzedam - pułapka na samotne 07.11.04, 14:15
      Gość portalu: atx napisał(a):

> zycze wszystkim stesknionym i samotnym kobietom znalezienia swej drugiej
      > polowki...

> ja w tej firmie tez pracowalam,
      >....ale liczy sie kasa tylko to, nic innego.
      >wcale nie jest latwo tak ranic i zerowac na ludzkiej naiwnosci...

masz zupelna racje, nie wszyscy moga zostac oszustami, a poza tym
      coz za "swietny" experience zdobylas, pozostaje mi tylko zyczyc
      Tobie , jak i rowniez pozostalym pracownikom tej firmy, aby kazdy
      z Was doswiadczyl tego samego uczucia co wasze ofiary...
      Idz krasc, na to samo wyjdzie...

• Gość: stary byk Re: Czy nie można bardziej do rzeczy? IP: *.imgw.pl 07.11.04, 14:46
      Czytam i czytam i nie mogę zrozumieć. Co to jest chat SMS? Dlaczego autor nic o
      tym nie mówi?
      Rozumiem chat w internecie, ale wtedy nie płacę takich rachunków, bo skąd?
      Gdy wysyłam lub odbieram SMS, to mam podany numer telefonu, na który wysyłam, i
      nie potrzebuję dopytywać się o numer, a mogę zwyczajnie zadzwonić.
      Jeżeli jest inaczej, np. smsy wysyłane są z osrodka komputerowego, a numer
      telefonu utajniony, to autor jeśli współczuje ofiarom powinien wyraźnie
      napisać: nie wysyłajcie SMSów na nieznane numery, z którymi nie możecie się
      skontaktować.
      Dlaczego tego nie robi? Może popiera taką działalność? Dlaczego jest taki
      tajemniczy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka