Dodaj do ulubionych

Dlaczego warto zainteresowac sie Polka - perelka

01.05.02, 23:20
Niedawno moja znajoma poszukiwala w inetrnecie pewnych
informacji prawnych dotyczacych wizy. Zamiast jakiejs,
strony rzadowej z informacjami jako pierwsza zostala
wyszukana strona biura matrymonialnego, z rzeczowymi
poradami prawnymi nawiasem mowic.

Biuro reklamuje nasze kobiety w taki sposob,
cytat z FAQ:

1. Why would I want to get in touch with a woman from
Eastern-Europe?

Awnser. Most of the time women from Russia or Poland
are sweet and beautiful. They're easy to satisfy
because there are more women then men. The men from
their country usually treet their women not so good and
the life in Eastern-Europe is not as good as in the
west. Women from Eastern-Europe have old fashioned
standards, that is why they do not mind to run up the
household.

Strona jak najbardziej aktualna, ostatni "update" byl
13 marca tego roku. A informacje?
Obserwuj wątek
    • maly.ksiaze Perelka 01.05.02, 23:30
      Is it just me, or maybe they really are trying to sell something?

mk.
      • Gość: renata Re: Perelka IP: *.ath.spark.net.gr 02.05.02, 00:00
        maly.ksiaze napisał(a):

> Is it just me, or maybe they really are trying to sell something?
        >
        > mk.

They really are. booooo :((((

• goga.74 Re: Perelka 02.05.02, 00:17
          To jest naprawde biuro matrymonialne.
          Posrednictwo kosztuje 22 euro, swoja droga strona
          bardziej przypomina jakis sklep internetowy z opcjami
          "your selection", "order".

Kolejna perelka:
          (przepraszam ze po angielsku, nie chce mis etlumaczyc,
          zreszta straci to smaczek)

In Eastern Europe are a lot more women then men. Besides
          that, the economical tragedy, large alcohol abuse and
          hoop are factors for women to trade their old poor life
          in the east for the rich and colourful life in the west,
          where they can have a future. We know this area as no one
          does, so we know where to go and where to find and help
          these women to make their dreams come true.

• Gość: Pola Re: Perelka IP: *.extern.kun.nl 02.05.02, 00:59
            Goga, ale przyznasz, ze cos w tym musi byc, skoro tak
            spostrzegaja Polki. Chociaz z drugiej strony duza
            roznorodnosc opinii - z jednej strony Polki to k..., a z
            drugiej excellent housewifes - 2 in 1? czemu nie.
            Nie chce mi sie juz teraz na ten temat rozpisywac, bo mi
            sie spac chce :-)
            Do jutra
            Groeten
            Pola
            • goga.74 Re: Perelka 02.05.02, 01:16

> Goga, ale przyznasz, ze cos w tym musi byc, skoro tak
              > spostrzegaja Polki.
              Pewnie ze cos w tym jest. I to jest smutne.

>Chociaz z drugiej strony duza
              > roznorodnosc opinii - z jednej strony Polki to k..., a z
              > drugiej excellent housewifes - 2 in 1? czemu nie.
              No wlasnie, czyz to sie nawzajem wyklucza?

> sie spac chce :-)
              > Do jutra
              > Groeten
              Welterusten :)

• Gość: j nie jest tak zle IP: 10.0.50.* 02.05.02, 00:47
      Przeslanki
      1) informacje sa prawdziwe
      2) nie mam zamiaru samodzielnie prowadzic domu
      3) jestem Polka
      Wniosek:
      Polska nie nalezy do Eastern Europe
      A z tego wszyscy powinnismy sie cieszyc.
    • Gość: xsenia I like english jokes IP: 195.150.224.* 02.05.02, 01:00
      goga.74 napisał(a):

>

> 'The men from
      > their country usually treet their women not so good and
      > the life in Eastern-Europe is not as good as in the
      > west. Women from Eastern-Europe have old fashioned
      > standards, that is why they do not mind to run up the
      > household.'

but that is true-born
      in polish: ten upadający kraj mógłby się dorobić na eksporcie polskich kobiet są
      chyba najbardziej 'old fashioned' z całego cywilizowanego świata, że też rząd RP
      nie wpadł na to, zeby pobierać prowizję z każdą 'ekspotrową' Polkę. Antyki dobrze
      się sprzedają. Cyniczne, ale prawdziwe.

• Gość: xsenia do Gogi z coś z zupełnie innej beczki IP: 195.150.224.* 02.05.02, 01:47
      zerknęłam jeszcze raz na wątek o dziewictwie i faktycznie miałaś rację w wiadomej
      sprawie (jak Ty to robisz, że zawsze masz rację?)
      interwencja była niedopuszczalna,ale okazała sie profesjonalna aż do bólu -
      zmieniła sytuację o 180 stopni, od tamtej chwili Andrzej był spalony. Teraz watek
      jest w agonii, ale nie może zginąć, bo co chwile ktoś przychodzi dokopać
      Andrzejowi, okropne i śmieszne.
      • goga.74 Re: do Gogi z coś z zupełnie innej beczki 02.05.02, 22:42
        > interwencja była niedopuszczalna,ale okazała sie
        profesjonalna aż do bólu -
        > zmieniła sytuację o 180 stopni, od tamtej chwili
        Andrzej był spalony. Teraz wat
        > ek
        > jest w agonii, ale nie może zginąć, bo co chwile ktoś
        przychodzi dokopać
        > Andrzejowi, okropne i śmieszne.
        Ale fakt, ze zadzialo- kolega na chwile sie przymknal,
        zeby po jakims czasie odgrzebac watek- widac ze temat go
        pasjonuje. Ale ma tez zwolennikow. Az juz nie mam sily za
        tym nadazac, rece opadaja...

• Gość: A27 Re: do Gogi z coś z zupełnie innej beczki IP: *.proxy.aol.com 03.05.02, 02:37
          No wlasnie sie zalamalam. Old-fashion - to samo w sobie nie jest zle. Ale jak
          sie reklamuje Polki jako kuchty i utrzyj dupy to ja rzygam. Moze bysmy
          wystsowaly jakis protest, co?
          • lalka74 Re: do Gogi z coś z zupełnie innej beczki 03.05.02, 02:40
            Dobry protest nie jest zły. Poperam, bo to co tu wypisują to świństwo okropne.
            • Gość: DundeeGi Re: Zupelnie z innej beczki IP: *.syd.connect.com.au / 210.9.62.* 03.05.02, 07:38
              Niestety takie info jest bardzo popularne tu w Australii, jak pracowalam w
              Immigration Centre to codziennie przychodzili goscie (najczesciej z
              najwiekszego zadupia Aust.) z wydrukowanymi stronami internetowymi agencji
              malzenskich, glownie z Rosji, Ukrainy i Czech - Polek nie widzialam. Ale jak
              tylko dowiedzieli sie ze jestem z Polski, to od razu rzucali hasla ze musze byc
              oszczedna i dobra gospodynia. Dla nich taka panna to po prostu kuchta i sama
              widzialam mase tragicznie zakonczonych "malzenstw".
          • goga.74 Re: do Gogi z coś z zupełnie innej beczki 03.05.02, 10:44
            To jest agencja www.e-female.com
            Chodzi o kobiety nie tylko z Polski ale i Rosji i chyba
            z Chech, ale tego nie pamietam.
            Mnie to tez wkurzylo. Poza takimi opiniami oni tutaj (w
            Holandii) maja naprawde bardzo skrzywiony obraz Polski
            i Polek. Mysla ze my wciaz zyjemy w tak strasznych
            warunkach, ze najwiekszym marzeniem jest wyjsc za maz
            za jakiegos pana z Europy Zachodniej i "sie wyrwac". A
            ze Holednerki bardziej wyemancypowane, wiecej dla
            siebie w zwiazku wymagania to dla panow poszukujach
            potulnej kuchty nie mam to jak sprowadzic sobie Polke.
            Protest popieram, od razu wyjawiajac moje watpliwosci,
            czy aby cos to zmieni. Ktos w tej agencji
            prawdopodobnie po prostu w rzuci go do kosza. No ale z
            drugiej strony co nam szkodzi.
            • Gość: tad To naprawdę skandal!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 11:57
              Ci bezczelni cudzoziemcy śmią twierdzić, że Polki to dobry materiał na żony!
              Piszą, że są ładne, pracowite i oszczędne!

Jak mozna tak poniżać kobiety??

Skandal!!!

Trzeba stanowczo wystosować protest!
              Przecież Polki to żaden materiał na żony! Są brzydkie, leniwe i rozrzutne!!
              • goga.74 Re: To naprawdę skandal!! 05.05.02, 13:39
                Tad, widze ze nie zrozumiales o co chodzi.
                Moim postem bynajmniej nie mialam zamiaru wywolac bezsensowenej dyskusji czy
                kobieta powinna zajmowac sie domem, czy robic kariere. Ja juz to kiedys
                napisalam- ja mam alergie na wszystkie tego typu stwierdzenia i dyktowanie komu
                jaki model zycia przyjac. Tak wiec nigdy nie napisalam nic zlego na kobiete
                ktora siedzi w domu z dziecmi, gotuje obiadki bo tak akurat lubi. Bo o to
                chodzi zeby kazdy robil to co woli.
                Ta "reklame" naszych pan odebralam za to negatywnie. Wydzwiek byl mniej wiecej
                taki: w Polsce jest bieda z nedza, faceci kobiet nie szanuja, nadzuzywaja
                alkoholu a na dodatek mezczyzn jest mniej niz kobiet. Wiec te biedne kobiecinki
                beda cale w skowronkach gdy uda im sie zalapac na jakiegos pana "z Zachodu" ,
                byle nie pil i nie bil a na dodatek z wdziecznosci gospodarswo poprowadza.
                Chcoby to wyrazenie, ze poniewaz Polscy meczyzni traktuja je zle, to latwo je
                usatysfakcjonowac w zwiazku.
                • Gość: tad Re: To naprawdę skandal!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 14:13
                  goga.74 napisał(a):

> Tad, widze ze nie zrozumiales o co chodzi.
                  > Moim postem bynajmniej nie mialam zamiaru wywolac bezsensowenej dyskusji czy
                  > kobieta powinna zajmowac sie domem, czy robic kariere. Ja juz to kiedys
                  > napisalam- ja mam alergie na wszystkie tego typu stwierdzenia i dyktowanie komu
                  > jaki model zycia przyjac. Tak wiec nigdy nie napisalam nic zlego na kobiete
                  > ktora siedzi w domu z dziecmi, gotuje obiadki bo tak akurat lubi. Bo o to
                  > chodzi zeby kazdy robil to co woli.

Chodzi o biura matrymonialne, a nie o firmy szukające pracowników. W ofercie biur
                  matrymonialnych podkreśla się po prostu inne rzeczy.

> Ta "reklame" naszych pan odebralam za to negatywnie. Wydzwiek byl mniej wiecej
                  > taki: w Polsce jest bieda z nedza, faceci kobiet nie szanuja, nadzuzywaja
                  > alkoholu a na dodatek mezczyzn jest mniej niz kobiet.

Poziom zycia w Polsce i na Zachodzie różni się. Wyjazd z Polski to dla wielu
                  podniesienie stopy życiowej, takie stwierdzenie jest faktem a nie poniżającą
                  demagoią. To, że kobiet w Polsce jest więcej niż mężczyzn to też fakt (nie tylko
                  w Polsce zresztą)

>Wiec te biedne kobiecinki
                  > beda cale w skowronkach gdy uda im sie zalapac na jakiegos pana "z Zachodu" ,
                  > byle nie pil i nie bil a na dodatek z wdziecznosci gospodarswo poprowadza.

Powiedzmy sobie szczerze - czy aby nie ma w tym sporo prawdy?

> Chcoby to wyrazenie, ze poniewaz Polscy meczyzni traktuja je zle, to latwo je
                  > usatysfakcjonowac w zwiazku.

To wyrażenie (o złym traktowaniu) współgra świetnie z tym, co pisze się w
                  polskiej prasie feministycznej. Jeśli nie drazni Cię gdy feministki piszą o złym
                  traktowaniu Polek przez Polaków to czemu drażni Cię gdy piszą w ten sposób osoby
                  prowadzące biura matrymonialne?
                  • goga.74 Re: To naprawdę skandal!! 05.05.02, 17:07
                    Gość portalu: tad napisał(a):

> Poziom zycia w Polsce i na Zachodzie różni się. Wyjazd z Polski to dla wielu
                    > podniesienie stopy życiowej, takie stwierdzenie jest faktem a nie poniżającą
                    > demagoią.

> >Wiec te biedne kobiecinki
                    > > beda cale w skowronkach gdy uda im sie zalapac na jakiegos pana "z Zachodu
                    > " ,
                    > > byle nie pil i nie bil a na dodatek z wdziecznosci gospodarswo poprowadza.
                    >
                    >
                    > Powiedzmy sobie szczerze - czy aby nie ma w tym sporo prawdy?

Wlasnie tego chcialam sie m.in. dowiedziec zamieszczajac moj post.

• Gość: tad Re: To naprawdę skandal!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.02, 20:02
                      goga.74 napisał(a):

> Gość portalu: tad napisał(a):
                      >
                      > > Poziom zycia w Polsce i na Zachodzie różni się. Wyjazd z Polski to dla wie
                      > lu
                      > > podniesienie stopy życiowej, takie stwierdzenie jest faktem a nie poniżaj
                      > ącą
                      > > demagoią.
                      >
                      >
                      > > >Wiec te biedne kobiecinki
                      > > > beda cale w skowronkach gdy uda im sie zalapac na jakiegos pana "z Za
                      > chodu
                      > > " ,
                      > > > byle nie pil i nie bil a na dodatek z wdziecznosci gospodarswo poprow
                      > adza.
                      > >
                      > >
                      > > Powiedzmy sobie szczerze - czy aby nie ma w tym sporo prawdy?
                      >
                      > Wlasnie tego chcialam sie m.in. dowiedziec zamieszczajac moj post.
                      >
                      Myślę, że nie trzeba tego forum, by to wiedzieć
            • Gość: xsenia byłam ci ja raz z koeżankami w Berlinie... IP: 195.150.224.* 04.05.02, 01:41
              jechało nas 4 sztuki, jedna miała narzeczonego Araba (nie ja), który studiował
              w Berlinie, facet miał nam załatwić noclegi. Nocowałyśmy w akademiku u jego
              kolegów Arabów (bez podtekstów). Arabusy zaprosiły nas do kanjpy, zamówiły piwo
              (oni zmówili i zdecydowali co będziemy pić) czas się zbierać, płacimy...
              Arabusy za siebie i wychodzą. Trochę się zdziwiłam, byliśmy w knajpie z ich
              inicjatywy. Ja zapłaciłam i no problem, ale moje kolezanki okropnie się
              obraziły. Zrobił się, jakby to powiedzieć cyrk. Później wytlumaczyły Arabusom,
              że w Polsce ZAWSZE (sic!) facet płaci za kobietę. Arabusom brdzo się to
              spodobało - od tej chwili żarło było darmowe. Może w 'old fashion' nie ma nic
              złego, pewnie to i dobry towar eksportowy, mi tam jednak głupio było za te
              kumpele. Arabusy po prostu zastosowały niemieckie standardy, tochę słomy wyszło
              im z butów przy okazji i to wszystko. Polki natomiast z premadytacją handlowały
              słowiańską staromodnością.
              i jeszcze coś - ojciec jednego z tych Arabów, 10 dzieci, 60 krzyżyk na karku,
              wziął sobie drugą żonę - 20 letnią Rosjankę.
              • Gość: Martyna Re: byłam ci ja raz z koeżankami w Berlinie... IP: *.proxy.aol.com 04.05.02, 03:28

Rzeczywiscie czasami to na dobre wychodzi i nie nazwalabym tego handlowaniem
                chwyt przeze mnie stosowany przy wychowywaniu Amerykanow przyklady:
                1. Propozycje lozkowe - moja reakcja no co ty w moim kraju porzadny mezczyzna
                z klasa nigdy nie zproponuje na pierwszej randce
                2.Propozycje zaplacenia za taksowke zamiast odwiezienie mnie w niej nie pod
                dom i powrot - w Polsce to zwyczaj,ze mezczyzna odwozi kobiete itp itd .

Pewnie wystawilam dobra opinie Polakom bo jacy to oni gentelmeni w kazdej
                sytuacji a czasami naprawde dobrze jest obwiniac roznice kulturowe aby wybrac z
                roznych sytuacji.

• Gość: Sar Re: byłam ci ja raz z koeżankami w Berlinie... IP: *.prem.tmns.net.au 04.05.02, 08:55
                  A kto, do diabla, robil im korekte tego anglojezycznego tekstu????
                  Poziom zaiste...
                  • couleur3 Re: byłam ci ja raz z koeżankami w Berlinie... 05.05.02, 14:13
                    Takie stare przesądy już się chyba nie sprawdzają, Polska to już nie ten sam
                    kraj co 14 lat temu , a niektórzy na Zachodzie tego nie dostrzegają lub nie
                    chcą zauważyc. Nie przejmowałbym się tym za bardzo na miejscu kobiet, wiadomo
                    że to nieco naiwne i przestarzałe spojrzenie na polki. W dużych miastach , jak
                    mi się wydaje, kobiety nie ustępują w niczym europejkom (tym z zachodu)
                    Pozdrawiam .
                    • Gość: Elmira's Re: byłam IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.05.02, 15:44
                      Nic sie w Polsce nie zmienilo poza wieksza swoboda nie tylko seksualna ,innym
                      spojrzeniem na problem sprzedawania siebie i wyrachowanym poszukiwaniem swego
                      cieplego miejsca.Poza kilkoma wyzwolonymi kobietami jakie wedruja po tym forum
                      usilujacym sprzedac swoje idee az roi sie od przyslowiowych i
                      wspanialych "kopciuszkow" szukajacych ciepla ,milosci zrozumienia itd.Nie
                      sadzcie mile Panie ze mezczyzni szukaja tylko sluzacej i kuchty.Szukaja
                      dokladnie tego za czym Wy tak sie uganiacie.A swoja droga to poza slowianska
                      uroda,wiernoscia i poswieceniem dla milosci dodatki jak dobra gospodyni czy
                      pazerna kochanka dodaja jedynie splendoru polskim Paniom.A to czy same zapedza
                      sie tylko do garow to juz ich wybor,choc nie sadze by tak bylo znajac polskie
                      Panie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka