Dodaj do ulubionych

czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:37
Standartowa sytuacja na randkach z niedawno poznanymi kobietami. Żadna nie
powie dziękuję gdy dostanie kwiatka. OK (jest tak zaskoczona). Żadna nie
zaproponuje by zapłacić za siebie. OK (jest tak zauroczona moją osobą). Żadna
nie powie dziękuję za kawę, obiad, czy cokolwiek dostanie. Podwiezienie do
domu, restaruracji, pracy etc, nie ma dziękuję. Jestem tak wspaniała, że ty
ćwoku powinienneś jeszcze podziękować.
Czy ja jestem starym staroświeckim dziadem(40tka) czy kobiety 30+ letnie tak
beznadziejne. I spotykałem się z wykształconymi, w miarę zamożnymi,
inteligentymi kobietami. Czy one siebie uważają za prostytutki, ze trzeba im
zapłacić za ich obecność?
Obserwuj wątek
    • george.sand Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? 15.11.04, 21:42
      ja dziękują za:

kwiatka
      miło spędzony czas
      podwiezienie

nie uważam za stosowne w sytuacji gdy facet mnie zaprasza na randkę płacić za
      siebie (patrz choćby: zasady savoir-vivre - płaci ten kto zaprasza)
    • teklat Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? 15.11.04, 21:42
      Chyba przesadzasz... albo - źle wybierasz te swoje księżniczki... :))
    • Gość: MEN Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:44
      To Ty facet z doswiadczeniem życiowym a wydaje sie że spadłeś z księżyca.Od
      dawien dawna wszyscy wiedza że one leca na kasę.
    • alpepe Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? 15.11.04, 21:45
      masz pecha :( Ja zawsze dziękuję!
    • Gość: virtuallady Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? IP: *.vline.pl 15.11.04, 23:06
      Ja mówię dziękuję wiele razy podczas randki. Za kwiatka, za postawionego
      drinka, za podanie płaszcza, za odwiezienie do domu, za miły wieczór..

Gdzie Ty sobie wybierasz kobiety, skoro trafiasz na takie prostaczki?
      • Gość: jacek Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 23:23
        Różnie. Ale teraz się wkórzyłem bo poznałem, ładną, inteligentną, dowcipną o
        pieknym, radosnym uśmiechu. Ale nie mówi dziękuję. I nie chodzi mi o ty by mi
        ktoś dziękował ale wiem, że to pierwsza oznaka.... Mnie w domu nauczono:
        dziękuję nie kosztuje.
    • Gość: zuzka umie umie a nawet umie powiedziec prosze :) IP: *.elpos.net 15.11.04, 23:21
      ja zawsze dziekuje nawet za otworzenie drzwi. za podwiezienie raczej nie za to daje slodziutkiego buziaczka :)

mowie prosze nawet zeby zabral swoje skarpetki :) mniej wiecej "kochanie zabierz skarpetki i wrzuc do pralki prosze " zawsze dziala :)

na 1 spotkaniu zawsze proponuje ze zaplace za siebie ale jakos mi sie jeszcze tak nie zdazylo. w zimie jak moj skarbek nie mogl znalezc sobie pracy to ja za wszystko placilam. moze on nie czul sie dobrze z tym <meska duma> ale jakos udawalo mi sie go przekonac :)
    • Gość: megi Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? IP: *.wroclaw.mm.pl 16.11.04, 08:28
      Jestem mężatką, ale czasami spotykam się na kawkę czy piwo z mężczyzną. I z
      reguły płacę sama za siebie. Obecnie poszukuję pracy i cierpię na permanantny
      brak kasy oraz na nadmiar wolnego czasu.
      Nie tak dawno zdarzyła mi sie taka sytuacja, że spotkałam się z facetem z netu.
      Tak jakoś wyszło, ze to ja zaprosiłam go na piwo. Oboje bylismy poza miejscem
      zamieszkania i ja lepiej znałam miasto. Jemu spodobała się jakaś knajpa. Mi
      zresztą też, ale gdy zobaczyłam ceny w karcie to... hm. On z piwa zrezygnował i
      zaczął delektować się innymi różnościami a mój portfel jest średnio wypchany.
      Zresztą nie widziałam powodu, żebym miała stawiać mu przeglądu całej karty!!
      Kurczę, jak ja się męczyłam. Sama poprzestałam na tym jednym piwie i czekałam
      na rozwój wypadków. Na szczęście facet zapłacił rachunek. A ja postanowiłam od
      tej pory płacic zawsze za siebie. Tylko i wyłącznie.
      • zalotnica Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? 17.11.04, 03:41
        Gość portalu: megi napisał(a):

> Jestem mężatką, ale czasami spotykam się na kawkę czy PIWO z mężczyzną.
        > Spotkałam się z facetem z netu. Tak jakoś wyszło, ze to ja
        zaprosiłam go na PIWO.

Kobieta i PIWO...
    • sagis Re: Widocznie trafiłeś na prostaczki:-) 16.11.04, 08:33
      Szukaj dalej.
    • agniecha75 TAK 16.11.04, 08:54
      musze Cie Jacku rozczarować. Jestem kobietą, prawie 30 letnią - umiem dziękować.
      Sadzę jednak, ze to pewne zasady dobrego wychowania, które mi wpojono. Widocznie
      źle trafiasz :-))
      Pozdrawiam,
      Agnieszka
    • Gość: taobca proszę , dziękuję , przepraszam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:15
      proszę , dziękuję , przepraszam- to święte słowa , które wpajano mi od
      najmłodszych lat, a teraz owocują.
    • Gość: Albano Boczello Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? IP: 80.53.160.* 16.11.04, 13:34
      Facet w jakim ty swiecie zyjesz? Nie wiesz ze niektór to chlopó nawet
      wyksztalconych inteligentnych uważają za swołocz mają manię wyzszości i co tu
      gadać
      • Gość: haneczka Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? IP: *.ctm.com.pl / 62.29.160.* 16.11.04, 13:41
        dziekuję mówie zawsze, ale uwazam, że płaci ten kto zaprasza.
    • inezja21 Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? 16.11.04, 13:50
      Zawsze dziękuję kazdemu facetowi,ale z reguły bywam tylko z moim chłopakiem i
      jemu tez dziękuję,za prezent,za komplement,za otworzenie drzwi...
      Jak mnie sasiad przepuści w drzwiach tez zawsze dziękuję,jak się kierowca
      autobusu,za którym gnałam,zatrzyma,to samo...
      Co do płacenia-zwykle po prostu pytam kto płaci.Jeżeli jestem z kolegą,upieram
      się że zapłacę za siebie,jesli z chłopakiem,on jest honorowy,więc upiera się,ze
      on zapłaci,ale nieraz dałam mu kase na bilet i nie chciałam zwrotu.
      • Gość: Kobietka po 20 Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? IP: *.devs.futuro.pl 16.11.04, 22:43
        Słuchaj po prostu żle dobierasz sobie dziewczyny,
        z ktorymi chodzisz na randki.Chocbym nie wiem jak
        byla zaskoczona gdy facet daje mi kwiatka,zawsze
        z moich ust pada slowo:Dziekuje!!!Nawet za kawe,czy
        komplement,nie wiem,to chyba zalezy od dobrych manier!!!

Pozdrawiam!!!
    • lenka.1 Tak 17.11.04, 00:05
      Zwykle w opisanych przez Ciebie sytuacjach mówię "Dziękuję". Zaryzykowałabym
      nawet, że "zawsze", ale nie pamietam dokładnie wszystkich tych okazji. ;)

Dodam tylko, ze bardzo łatwo doczekać się słowa "dziękuję", tylko trzeba znać
      pewien sekret... ;) ...trzeba wszystko to robić bezinteresownie :P
    • anahella umie, ale tylko dobrze wychowana n/t 17.11.04, 00:08

• mickey.mouse Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? 17.11.04, 03:08
      Ciekawe spostrzezenie :))
      Musze sie temu przyjzec.
    • Gość: Marek niedawno wziąłem do eki CosmoPolitan IP: *.cst.tpsa.pl 17.11.04, 11:51
      Byłem zaszokowany. Były tam rady typu: unikaj słowa przepraszam i dziekuję, mów
      otwarcie czego chcesz by wymusić to na innych. Takie rzeczy !
    • Gość: margie Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 17.11.04, 11:56
      To masz pecha do zle wychowanych kobiet. I tyle. Ja jestem troche od ciebie
      starsza i zawsze dziekuje za kwiaty, wyciagam portfel, gdzy dochodzi do
      placenia ( gorsze jest to, ze bardzo czesto faceci sie godza na to, zebym
      zaplacila za kawe np 8pln...)dziekuej za wspolny posilek, wspolna kawe,
      wspolnie spedzony czas. nie wyobrazam sobie, zeby moglo byc inaczej. To chyba
      kwestia jednak wychowania i pewnej blokady na slow dziekuje, tak samo jak
      pzrepraszam. Ile razy wams ie zdarzylo, zeby ktos kto was potraci powiedzial
      pzrepraszam?! Zwykle to sarkastyczne westchniecie ( czytaj jak leziesz babo)o
      gorszych pzrypadkach nie wspomne. Nieststy, kultury nam brak, rodacy i
      rodaczki...
    • diablo1987 Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? 17.11.04, 13:19
      Tak np
      Aga K.
      Jak kupowała w SAMIE

Jak wydano jej reszte z kasy
      pozniej bardzo szybko sie zmyła!
      Tchórzliwa dziewczyna

Gość portalu: jacek napisał(a):

> Standartowa sytuacja na randkach z niedawno poznanymi kobietami. Żadna nie
      > powie dziękuję gdy dostanie kwiatka. OK (jest tak zaskoczona). Żadna nie
      > zaproponuje by zapłacić za siebie. OK (jest tak zauroczona moją osobą). Żadna
      > nie powie dziękuję za kawę, obiad, czy cokolwiek dostanie. Podwiezienie do
      > domu, restaruracji, pracy etc, nie ma dziękuję. Jestem tak wspaniała, że ty
      > ćwoku powinienneś jeszcze podziękować.
      > Czy ja jestem starym staroświeckim dziadem(40tka) czy kobiety 30+ letnie tak
      > beznadziejne. I spotykałem się z wykształconymi, w miarę zamożnymi,
      > inteligentymi kobietami. Czy one siebie uważają za prostytutki, ze trzeba im
      > zapłacić za ich obecność?
    • Gość: Olinka Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 14:16
      Naprawdę żadna??? Masz straszliwego pecha:) rozumiem,że np na 10 kobiet 3
      umiały dziękować ale żadna ......widocznie wybierasz bardzo niewychowane
      panny. Dla mnie słowa proszę i dziękuję są jak odruch bezwarunkowy.
      Może trafisz jednak na normalną dziewczynę. Czego Ci życzę.
      pozdrawiam
    • jochi Re: czy kobieta umie powiedzieć: dziękuję? 13.12.04, 12:50
      Tak się zastanawiam, ile Ty tych kobiet znasz... Jakoś nie mogę uwierzyć, że
      trafiasz tylko na takie, dla których słowo dziękuję nie istnieje.
      Od 3 lat kolega z pracy podwozi mnie przy okazji i za każdym razem słyszy
      dziękuję i słyszy też przepraszam kiedy musi chwilę na mnie poczekać. Zawsze
      mówię dziękuję kiedy ktoś otwiera mi drzwi czy mówi, że ładnie wyglądam.
      Ochrona budynku, w którym pracuję mnie zna, bo zawsze chwilę z nimi rozmawiam
      kiedy rano odbieram gazety i zawsze słyszą dziękuję i widzą uśmiech (nawet
      kiedy jestem zmęczona czy zła i tak się uśmiechnę, bo im się to należy jak psu
      zupa). Może to kwestia wychowania, a może tylko chęć docenienia tego, że ktoś
      coś dla mnie robi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka