08.11.23, 17:32
niedługo zima, jak wasze nastawienie?
Obserwuj wątek
    • obrotowy zima - niech 3ma :) 08.11.23, 17:45
      oli28 napisała:
      > niedługo zima, jak wasze nastawienie?

pozytywne.
      chcialabys miec tylko dwie pory roku (na co sie zanosi: - lato + jesienio-wiosna)

albo wcale ?

jak co roku od 10-ciu lat - czekamy na nieobecny snieg :)))
    • leanne_paul_piper Re: zima 08.11.23, 17:54
      Nastawienie negatywne.
      Dlatego jak co roku uciekam przed zimą. Tym razem spędzę praktycznie cały styczeń na Sri Lance, a jeszcze kombinuję, jak koń pod górę, jakby tu się wybrać w marcu do Kenii.
      • obrotowy zima - niech 3ma :) 08.11.23, 18:00
        mieszkasz w Szwecji, czy Kanadzie ?
    • hana2 Re: zima 08.11.23, 19:40
      Zima w moim kalendarzu zaczyna się po Nowym Roku. Na razie nie myślę. Delektuję się jesienią, a potem ogrzeje mnie atmosfera zbliżający się świąt. Bardzo lubię ten czas.
      • okruchlodu Re: zima 08.11.23, 21:51
        Mnie początek zimy kojarzy się z grudniem. W dzieciństwie chodziło się na roraty a później na sanki. Do tej pory pamiętam te emocje, gdy chłopcy zderzali się z nami sankami lub urządzaliśmy sobie wojny na śnieżki. Wracałam przemoczona. Kombinezon albo leżał na grzejniku albo miałam go na sobie. Po powrocie do domu mama robiła gorące kakao, najlepsze na świecie.
        Co niedzielę chodziliśmy na długi spacer po okolicznym lesie. Zima kojarzy się między innymi z widokiem rozciągających się po horyzont hałd, pokrytych śniegiem. Teraz już praktycznie nie ma po nich śladu, natura, rośliny zrobiły swoje.

Teraz trudno w to wszystko uwierzyć- w zimę w grudniu najtrudniej.
        • hana2 Re: zima 08.11.23, 22:08
          Wspaniałe wspomnienia. Wszystko zobaczyłam oczami wyobraźni.

• kochamzapachfrezji Re: zima 08.11.23, 20:21
      Bardzo pozytywne. Każda pora roku ma swoje uroki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka