Dodaj do ulubionych

Facet i dziwne zachowanie.

18.01.24, 10:12
Czesc. Nurtuje mnie pewna sprawa zwiazana z mezczyzna, kolega. Przez dluzszy czas, hmm moze pare miesiecy, znajomy ten, wykazywal zainteresowanie, tak mysle, a moze sie myle po prostu. Oboje jestesmy samotni, nie mamy nikogo na stale, aczkolwiek ja jak i on, mamy dzieci. Wczesniej, znajomy byl wobec mnie bardzo otwarty, gdy sie spotkalismy na ulicy, potrafil promieniscie sie usmiechnac. Wykazywal nawet wczesniej zainteresowanie, aby pomoc mi w pewnych sprawach codziennych. Aktualnie, spotykamy sie prawie codziennie, na zasadzie, jako przelotni znajomi, czyli pare razy w ciagu tygodnia uczeszczamy do pewnego miejsca (wspolna pasja), do grupy osob. Jednak od dwoch tygodni, jego nastawienie sie mocno zmienilo. Wczesniej gdy przychodzilam na to spotkanie grupowe, w drzwiach mowiac do wszystkich dzien dobry, on takze od razu zerkal na mnie, i patrzyl mi gleboko w oczy, usmiechajac sie. Teraz gdy przychodze na spotkania i mowie dzien dobry, on odpowiada oczywiscie, ale jego wzrok laduje na bok, albo patrzy w sufit badz na obraz na scianie, i jednoczesnie mowi mi dzien dobry. W momencie gdy on uslyszy moje dzien dobry, jakby jego cialo spontanicznie odwraca sie w moja strone, czyli odwraca cialo w moim kierunku, badz nastawia ucho, ale jego wzrok laduje w innym kierunku, aby tylko nie spojrzec mi w oczy. Zastanawia mnie to, o co chodzi? Dodam fakt, ze nie poklocilismy sie. Ta sprawa jest dla mnie wielka zagadka, oraz zaskoczeniem, bo w chwili mojego slowa " dzien dobry" od razu obraca glowe w moim kierunku oraz cialo, ale oczy laduja w sufit, badz na inne obiekty w pokoju. Czy on tym samym chce wykazac niechec wobec mnie badz brak zainteresowania? Prosze was o rozwiazanie tej mowy ciala, dzieki, milego dnia Paula.
Obserwuj wątek
    • akle2 Re: Facet i dziwne zachowanie. 18.01.24, 17:04
      Może się wystraszył, że zmniejsza się między Wami dystans. Na kontrolowaną odległość wiele rzeczy (szczególnie "związkowych") wydaje się prostszych, a gdy przychodzi co do czego, to nie tak łatwo wejść w czyjąś strefę komfortu, zmniejszając tym samym swoją. Nie dopatrywałabym się drugiego dna. Rób swoje, bądź życzliwa i przyjacielska, ale nie nachalna. Jak będzie chciał się Tobą zainteresować na poważnie, to znajdzie drogę.
      • paula39 Re: Facet i dziwne zachowanie. 18.01.24, 17:48
        No tak rozumiem. Nie, nachalna nie jestem, jedynie jest to zastanawiajace, bo gdy uslyszy moj glow, cialo od razu reaguje, oraz wyraz twarzy jego staje sue nieco spiety i ten wzrok, ktory on na sile chce skierowac na inny obiekt. Jestem zyczliwa, mowie zwyczajnie dzien dobry.
        • paula39 Re: Facet i dziwne zachowanie. 18.01.24, 17:49
          Jesli chodzi o strefe komfortu, to z tego co zauwazylam, on bardziej wczesniej probowal ja przekroczyc, ja tego nie robilam. I nagle jego dzialania sie zmienily.
          • eriu Re: Facet i dziwne zachowanie. 18.01.24, 20:03
            I zagadka rozwiązana. Nie reagowałaś więc facet się przestał narzucać. Skoro wie, że nie jesteś zainteresowana to stara się Ciebie ignorować. Zdrowa reakcja z jego strony.
            • yadaxad Re: Facet i dziwne zachowanie. 18.01.24, 22:22
              I może spotkał kogoś innego, więc wziął dystans.
            • okruchlodu Re: Facet i dziwne zachowanie. 19.01.24, 14:19
              Dokładnie. Facet próbował, nie było odzewu więc postanowił się wycofać. Stracił nadzieję a nikt nie lubi być nachalny.

Ty Paula startowalabyś do faceta, który nie jest Tobą zainteresowany? Podoba Ci się to wyślij jakiś sygnał w jego stronę i zobacz jak zareaguje. Jeśli nie masz pomysłu to napisz jakie to hobby, może coś doradzimy.
          • enith Re: Facet i dziwne zachowanie. 19.01.24, 19:09
            paula39 napisał(a):

> Jesli chodzi o strefe komfortu, to z tego co zauwazylam, on bardziej wczesniej probowal ja przekroczyc, ja tego nie robilam. I nagle jego dzialania sie zmienily.

Dałaś mu do zrozumienia, że nie jesteś zainteresowana, więc zrezygnował z prób zbliżenia się do ciebie. Zdrowy odruch, bo prawidłowo odczytał twoje intencje i zdecydował się więcej nie narzucać z uwagą. W sumie masz szczęście, bo sporo osób niestety takich niuansów nie łapie i natarczywie kontynuują swoją strategię, całkowicie ignorując brak odzewu z drugiej strony.

• paula39 Re: Facet i dziwne zachowanie. 19.01.24, 20:59
              Ok sprobuje wyslac jakis znak w jego kierunku, ale mysle, ze teraz bedzie to juz ciezko odkrecic, bo facet wydaje sie "obrazony na mnie". Przez ostatnie dwa dni, wchodzilam na spotkanie, mowilam mu dzien dobry z usmiechem, a nie spojrzal sie w moim kierunku, oraz milczal, nie odpowiedzial w ogole slowa "dzien dobry". I co ja mam teraz zrobic? Dlaczego tak reaguje?
              • claudel6 Re: Facet i dziwne zachowanie. 19.01.24, 21:13
                dorosle laski rozkminiają "mowę ciala"? :D a nie masz zwyczajnej mowy? takiej paszczą?
                • obrotowy "paszcza" - przypomnialo mi sie... 19.01.24, 21:33
                  claudel6 napisała:
                  > dorosle laski rozkminiają "mowę ciala"? :D a nie masz zwyczajnej mowy? takiej paszczą?

"paszcza... " - przypomniala mi sie tak scena:

na przydroznym parkingu dla TIR-ow Ukrainka tlumaczy Polakowi - chetnemu na jej uslugi:

"w paszczu" - 50 zlotych, a tradycyjnie - 100 :)

• okruchlodu Re: Facet i dziwne zachowanie. 19.01.24, 21:26
                Ooo to nie brzmi dobrze. Brzmi jak forma karania, manipulacja 'nie okazałaś mi zainteresowania więc ukram Cię ciszą'.

Takie zachowanie źle wróży bo świadczyć może o braku dojrzałości, nieumiejętności rozwiązywania problemów, nieradzenia sobie z emocjami. Ludzie nie powinni się obrażać na to, że ktoś nie jest nimi zainteresowany.

Tak, to ma prawo ukłuć ale dojrzaly człowiek powinien umieć to sobie przepracować w głowie, bez potrzeby mszczenia się.
              • enith Re: Facet i dziwne zachowanie. 19.01.24, 21:40
                No cóż, pan widać poczuł się urażony. A ponieważ nie jesteś odpowiedzialna za to, jak dorosły mężczyzna reaguje na kosza, najlepiej będzie foch pana ignorować. Czyli nadal mówisz "dzień dobry" i zachowujesz się wobec niego tak, jak dotychczas. Może panu obraza minie, a może nie. Nie masz na to wpływu. Ważne, żeby ci koleś swoim fochem nie popsuł radości z partycypacji w hobby.
              • eriu Re: Facet i dziwne zachowanie. 21.01.24, 10:26
                A po co chcesz to odkręcać skoro nie byłaś zainteresowana facetem prze wiele miesięcy?

Odpowiednio zachować to trzeba było się na początku jak pan zaczął wykazywać zainteresowanie i z nim pogadać, że nie jesteś zainteresowana. Wcale się nie dziwię, że facet ma dość znajomej, która wiele miesięcy całkowicie ignorowała całkowicie jego zaloty. Takie ignorowanie powoduje w końcu kwas.
                • enith Re: Facet i dziwne zachowanie. 21.01.24, 17:29
                  Wolne żarty. Facet nawet nie zaproponował jej randki, jego zaloty polegały na okazjonalnym przyniesieniu jej kawy, okazjonalnej pomocy w sprawunkach i zatrąbieniu na nią klaksonem. A, i jeszcze na uśmiechaniu się do niej. Jeśli to są zaloty, to, idąc tym tokiem myślenia, ja zalecam się do połowy moich znajomych. A czasem i nieznajomych.
                  Facet nie miał jaj zaproponować randki, a potem walnął focha, bo pani, może z natury niekumata, może nie robiąca w sygnały niewerbalne, nie poznała się na jego "zalotach". Dziecinada.
      • paula39 Re: Facet i dziwne zachowanie. 20.01.24, 07:46
        Czy on mogl sie zauroczyc, i to jest jego reakcja? Mozliwe, ze ja zle odczytalam jego intencje wczesniej. Jego zainteresowanie moja osoba, przejawialo sie w taki sposob, ze wykazywal wieksza opiekunczosc wobec mnie, niz w stosunku do innych kobiet. Na przyklad, gdy szedl na przerwie kupic sobie kawe, mi takze niespodziewanie przyniosl, mimo, ze nie prosilam go o to. Gdy spotkanie na zgrupowaniu sie zakonczylo, i oboje wsiedlismy do swoch samochodow, to na ulicy zatrabil gdy jechal za mna.
        • paula39 Re: Facet i dziwne zachowanie. 20.01.24, 09:58
          Wiec ja wowczas nie przypuszczalam, ze to sa jego zaloty, ale bardziej jego uprzejmosc, oraz zarty.
          • yadaxad Re: Facet i dziwne zachowanie. 20.01.24, 15:45
            Jeśli zachowanie pana wygląda na focha, a nie po prostu, stratę zainteresowania, to się ciesz, że sygnały były dla ciebie za słabe na reakcję. Fochowaty facet i to z tak błahego powodu, że nie był dość odważny na nawiązanie znajomości, a ty od samego jego uśmiechu i spojrzenia nie omdlałaś mu w ramiona, to pachnie border związkiem.
        • enith Re: Facet i dziwne zachowanie. 20.01.24, 17:12
          Owszem, mógł się zauroczyć, a twój brak reakcji odebrać jak bezpośrednio danego mu kosza.
          Teraz pozostaje się cieszyć, że nie nawiązałaś z nim bliższej relacji, bo jego zachowanie wskazuje na sporą niedojrzałość. Duzi chłopcy (duże dziewczynki zresztą też) wiedzą, że nie zawsze obiekt ich westchnień odwzajemnia uczucia i biorą to na klatę. Ten pan fochuje jak gimnazjalistka, to nie jest zachowanie dorosłego dojrzałego chłopa, który akceptuje, że upatrzona pani nie jest nim zainteresowana. Na twoim miejscu od teraz traktowałabym pana kurtuazyjnie, ale z bardzo dużym dystansem.
          • eriu Re: Facet i dziwne zachowanie. 21.01.24, 10:33
            Bądźmy szczerzy, że autorka też najbardziej dojrzała nie jest jeśli facet jej przynosił kawy a ona myślała, że to żarty. I akurat to, że autorka nie wie czemu przestał z nią mieć kontakt by to potwierdziło.

I moim zdaniem to nie koniecznie musi być niedojrzałość u tego faceta. To normalne, że rezygnuje się ze znajomości które człowiekowi nie służą. Jeśli dla niego utrzymanie znajomości jest trudne eocjonalnie to jej zerwanie jest lepszym wyjściem.
            • yadaxad Re: Facet i dziwne zachowanie. 21.01.24, 12:54
              Jasne, ale normalnie się zwyczajnie odpuszcza. Bierze grzeczny dystans. Jeśli widzenie fochów nie jest tylko w wyobraźni pytającej, to dobrze, że się o pana nie potknęła.
            • enith Re: Facet i dziwne zachowanie. 21.01.24, 16:25
              Branie dystansu to jedno, a nieodpowiadanie w odwecie za kosza na kurtuazyjne "dzień dobry" to brak dojrzałości. I kindersztuby. Ja bym się na jej miejscu jednak cieszyła, że pan w samą porę pokazał się od swojej najgorszej strony.
    • ken-ya1950 Re: Facet i dziwne zachowanie. 25.01.24, 19:46
      CORAZ WIECEJ SHIZOPHRENI. TRZEBA OD CZASU PRZESFIETLIC GLOWE ZEBY MIEC PEWNOSC CZY WSZYSTKO W NIEJ JEST NA MIEJSCU A NIE ' GROCH Z KAPUSTA CZYLI BIGOS.NIESTETY CORAZ WIECEJ LUDZI MA BIGOS-pISZA TAKIE BZDURY ZE SAM DIABEL BY TEGO NIE WYMYSLIL.
      • bominka Re: Facet i dziwne zachowanie. 30.01.24, 06:56
        1o co mi przychodzi do głowy to podejrzenie,że gosc związał się z jakąś kobieta i zaprzestal dzialan względem Ciebie.
    • mariuszg2 Re: Facet i dziwne zachowanie. 30.01.24, 20:58
      "od razu obraca glowe w moim kierunku oraz cialo, ale oczy laduja w sufit, badz na inne obiekty w pokoju. Czy on tym samym chce wykazac niechec wobec mnie badz brak zainteresowania?"

być może inne obiekty pokoju są dla Ciebie zagrożeniem. Nie powinny wchodzić między to co jest między nim a Tobą. Na twoim miejscu rozmówiłbym się z innymi obiektami pokoju i dał im jasno do zrozumienia, żeby trzymały się z daleka od niego. A jemu był stanowczo powiedział, że albo ja albo inne obiekty pokoju albo niech spada do Kastoramy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka