Gość: majka IP: 193.151.48.* 17.11.04, 18:58 Czy zna ktoś sposób na to jak oduczyć się obgryzania paznokci???Tylko nie polecajcie tipsow - nie mam do tego szczęścia bo mi się odklejaja!!No i gorzkie lakiery też nie pomagaja:(,,, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pazurkówna Re: Paznokcie IP: *.net 17.11.04, 19:50 gorzkie lakiery rzeczywiście nie działają mnie pomogły właśnie tipsy, idź do lepszej manikiurzystki to nie będą odpadać Odpowiedz Link Zgłoś
megww Re: Paznokcie 17.11.04, 22:45 jeżeli nie chcesz tipsów, bo jak twierdzisz odpadają to jest jeszcze metoda akrylowa lub żelowa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JotKa Re: Paznokcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:14 Ja tez kiedyś obgryzałam do momentu kiedy zaczełam się interesować akrylowymi paznokciami... teraz się sama tym zajmuję i mam znimi do czynienia codziennie i uważam że są dobre na obgryzanie pazurków Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
serta Paznokcie 18.11.04, 23:52 Bardzo prosta metoda: pomysl sobie czasem,np.jadac tramwajem i trzymajac sie jakiejs metalowej rurki,co teraz moze pomyslec o Twoich paznokciach osoba stojaca obok i patrzaca na Twoje poobgryzane pazury.Zawstydzisz sie? Na pewno.Mnie to pomoglo.Kilka lat temu tez mialam ten problem,ale po jakims czasie zaczelam sie po prostu wstydzic poobgryzanych paznokci.ech ... jeszcze jesli sie jest zakochanym ... i takie paskudztwo na palcach!Minie,da sie to zrobic.Teraz mam tak dlugie,bardzo ladne,zadbane i twarde paznokcie,ze czesto mi niedowierzaja niektorzy,ze to moje wlasne,a nie tipsy.Zdarza sie,ze czlowiek kiedy czyms sie denerwuje,rzeczywiscie ma chode obgryzc paznokcia ... wiesz,ja w takiej chwili po prostu zdzieram lakier z plytki - dziala tak samo "relaksujaco" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Paznokcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:10 Może należy poszukać przyczyny stresu i jej się pozbyć. Jak nie będziesz obgryzać paznokci a stres pozostanie, to zaczniesz mieć inne tiki nerwowe (może jeszcze gorsze to będzie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fema Re: Paznokcie IP: *.hrz.uni-kassel.de 19.11.04, 11:25 obgryzalam paznokcie w przedszkolu. Moj ojciec powiedzial mi, ze z takimi obgryzionymi paznokciami nikt mnie nie zechce. Poskutkowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Paznokcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:40 i zechciał Cię ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś