Dodaj do ulubionych

Urodziny koleżanki

03.06.24, 12:03
Problem rodem z gimnazjum, ale może ktoś spojrzy obiektywnie.

Mam koleżankę, nie jakaś najbliższą, ale dobrze się dogadujemy, która organizuje swoją imprezę urodzinową (kilkanaście dziewczyny w małej restauracji z muzyką ) tylko mam dylemat czy iść.. koleżanka to bratowa mojego ex sprzed kilkunastu lat i na tą imprezę zaprosiła też jego żonę, z którą w tych głupich czasach liceum miałam właśnie konflikt. Minęło kilkanaście lat i w sumie ex i jego żona są mi obojętni, wrecz uważam że to w sumie fajna dziewczyna i chętnie bym się z nią napiła ale nie wiem jaki ona ma stosunek do mnie i nie chcę wprowadzać napiętej atmosfery..

Czy poszlybyście na taką imprezę?
Solenizantka nie widzi problemu, ale wolała mnie uprzedzić
Obserwuj wątek
    • akle2 Re: Urodziny koleżanki 03.06.24, 13:18
      Odstrzelić się i iść. Uśmiechać się i dobrze się bawić. Rozmawiać ze wszystkimi (o d.. Maryni, ale rozmawiać).
      Podobno kobieta nie stroi się dla faceta, ale dla innych kobiet, więc im ładniej będziesz wyglądać i im szerzej uśmiechać, tym lepiej.

Jak sama powiedziałaś, po kilkunastu latach są Tobie obojętne, po co więc pielęgnować urazy i karmić się złą energią? Założę się, że te panie też są już mentalnie zupełnie gdzie indziej, więc będą miały w głębokim poważaniu, czy Ty ich lubisz, czy nie. A skoro tak, to Ty też powinnaś być mentalnie zupełnie gdzie indziej i nie rozkminiać przeszłości.

Natomiast uważałabym z alkoholem. Co innego urodzinowy toast, a co innego "napić się z nimi", bo jeśli hamulce Ci puszczą, to możesz tego żałować.
      Pozdrawiam i życzę dobrej zabawy.
      • obrotowy niedokladnie :) 08.06.24, 19:03
        akle2 napisała:
        > Podobno kobieta nie stroi się dla faceta, ale dla innych kobiet,

niezupelnie. stroi sie i dla faceta (tego na ktorym chce zrobic wrazenie)

dopiero, gdy zauwazy, ze gosc zlapal haczyk - to przestaje :)
    • stasi1 Re: Urodziny koleżanki 08.06.24, 19:56
      Skoro zainteresowana nie widzi problemu i cię zaprasza to możesz bez problemu iść

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka