Dodaj do ulubionych

Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:49
Przeczytałam jeden z aktualnie poniższych wątków i tak właśnie sobie
pomyślałam. Miałam ciężkie dzieciństwo. Durną młodość. Kilka lat temu
skończyłam studia. Zmarnowane lata. Zaraz po studiach znalazłam ciekawą pracę.
Harowałam, wypruwałam sobie żyły, na chwałę firmy i mojego konta. Potem
przystopowałam. Wyszłam za mąż, zaszłam w ciążę, kopnęli mnie w tyłek...
Przeprowadziłam się do innego miasta. Urodziłam dziecko. Wychowuję je i jestem
na utrzymaniu męża. I jestem nikim. Nie wiem, kim jestem. Nie wiem, kim chcę
być. Do niczego się nie nadaję. Jestem nikim. A Ty?
Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re:A ja jestem nickiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 00:01
    • Gość: seule Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 19.11.04, 00:04
      Ja też... I jeszcze brak JEGO dotyku, ciepła JEGO oddechu na karku ...
      • Gość: Max Nikt nie jest nikim! IP: *.dyn.optonline.net 19.11.04, 00:40
        Czym myslisz jestes na przyklad dla swojego dziecka?
        • Gość: .................. Re: Nikt nie jest nikim! IP: *.dialup.sprint-canada.net 19.11.04, 03:53
          Ja tam jestem soba i to mnie cieszy. A kim ty chcialabys byc,
          zeby byc tym kims (kims ma sie rozumiec w twoim wydaniu)?
          • 1975a2 Re: Nikt nie jest nikim! 19.11.04, 07:27
            w Polsce nie ma miejsca dla matek !! ja jestem dzisiaj ostatni dzien w pracy i
            nie wiem jak go przetrwam , wywalają mnie na zbity pysk też sobie flaki
            wyprówałam i nic.
            • sagis Re: Nikt nie jest nikim! 19.11.04, 08:23
              1975a2 napisała:

> w Polsce nie ma miejsca dla matek !! ja jestem dzisiaj ostatni dzien w pracy
              i
              > nie wiem jak go przetrwam , wywalają mnie na zbity pysk też sobie flaki
              > wyprówałam i nic.

Przetrwasz. A, jak postarasz się to znajdziesz coś lepszego i będziesz cieszyć
              się później, że zrobili Ci przysługę. Tylko musisz myśleć optymistycznie i
              działać.
              Pozdrawiam i dużo radości Ci życzę. Powodzenia.
              • 1975a2 Re: Nikt nie jest nikim! 19.11.04, 08:26
                dziękuje bardzo , ja też mam taką nadzieje ze powiedzenie ,, nie ma tego złego
                co by na dobre nie wyszło,, sprawdzi się w moim przypadku.
                • sagis Re: Nikt nie jest nikim! 19.11.04, 09:23
                  1975a2 napisała:

> dziękuje bardzo , ja też mam taką nadzieje ze powiedzenie ,, nie ma tego
                  złego
                  > co by na dobre nie wyszło,, sprawdzi się w moim przypadku.

Na pewno. Tak jest w życiu. Tylko też trzeba widzieć czegoś dobre strony.
                  Pozdrawiam.
        • sagis Re: Nikt nie jest nikim! 19.11.04, 08:26
          Max dobrze zauważył. Pomyśl o swoim dziecku. Jesteś całym światem dla niego.
          A, dzięki niemu i dla niego, masz tyle do osiągnięcia:-)
          Dużo szczęścia i uśmiechów Ci życzę.
      • 1975a2 Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? 19.11.04, 10:10
        oddech na karku to ja czuła po udanym seansie spirytystycznym. brrrrr...
    • Gość: listek_a Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 07:51
      Nie wiem czy przeczytalas jeszcze inny watek.Pełnisz role, ktorej nie dane jest
      niektorym kobietom pełnić. Jestes matka!!! Ciesz sie z tego!! I skad to: "do
      niczego sie nie nadaje"? Na pewno, jak dziecko juz pozwoli znajdziesz cos dla
      siebie! trzymaj sie !!!!!A wiesz co ja mam? Prace ktorej nieznosze (staram sie
      nie mowic nienawidze hehe), studia zle wybrane. Ale szukam cos, co bedzie mnie
      cieszyc, pasjonowac. Moze sie uda??
    • niedzwiedzica_sousie Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? 19.11.04, 08:27
      nie możesz być nikim. nie ma luk pomiędzy rolami społecznymi, zawsze się na
      jakąś załapiesz :) ot, choćby - matka.
      ja bardzo głęboko wpadam w role społeczne - jadę samochodem to trąbię i wyzywam
      na pieszych; parkuję, wysiadam i nagle z agresywnego kierowcy staję się
      roszczeniowym pieszym i włażę wszystkim pod koła i pokazuję palec :)))))
      a tak w ogóle odpowiedź na pytanie kim jestem, jest w moim przypadku bardzo
      łatwa: jestem NIEDŹWIEDZICĄ :))))))))
      • listek_a Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? 19.11.04, 10:03
        I niedźwiedzica przemówiła, a do bozego narodzenia miesiac!! cud po prostu cud!
        • niedzwiedzica_sousie Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? 19.11.04, 14:44
          a widzisz! już wiesz wieścił miej serce i patrzaj w serce a nie mędrca
          szkiełkiem (czy jak to tam leciało). cuda się zdarzają na co dzień...
    • Gość: też 30 Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 08:32
      Jestem w Twoim wieku i mam bardzo podobne odczucie jak Ty. Nie wiem kim
      jestem.... Tylko jest między nami pewna istotna różnica: nie mam męża ani
      potomka. Ty masz dla kogo żyć i doceń to!!!
    • poprioniony Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? 19.11.04, 09:05
      Gość portalu: jagienka napisał(a):

> na utrzymaniu męża. I jestem nikim. Nie wiem, kim jestem. Nie wiem, kim chcę
      > być. Do niczego się nie nadaję. Jestem nikim. A Ty?

Ja jestem zdolniejszy od ciebie, jeszcze nie mam 30-tu a juz jestem nikim.
      • Gość: Teresa poprioniony IP: *.net-serwis.pl 19.11.04, 14:15
        nie moze byc duzo prawdy w Twojej samoocenie, wykazales sie swietnym poczuciem
        humoru i blyskotliwoscia, za ktore przyznaję Ci Nagrode Nobla
    • Gość: mm Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 09:46
      jestem córka dla swoich rodziców,matka dla swojej
      córki,Kotkiem,Przytulanką,Mysią,Seksbombą i Superlaska dla swojego faceta.:-)
      Smutno sie czyta to co napisałas,żle o sobie myslisz a szkoda.
      • 1975a2 Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? 19.11.04, 10:08
        ona o sobie źle nie myśli. chwilowo się coś w niej złamało ale przejdzie.i też
        będzie super bombową laską dla swojego faceta matką dla swoich dzieci i córunią
        tatusia a takze wrtościowym pracownikiem swojej firmy. CHWALIPIĘTO.
        • Gość: mm Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:16
          ja sie nie chwalę tylko odpowiadam na post..a poniewaz sie cos w niej załamało
          to właśnie żle o sobie myśli...a ty co?tez masz problem z mysleniem o sobie?
        • 1975a2 Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? 19.11.04, 10:19
          ja mam problem z myśleniem w ogóle.
    • Gość: Luka Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? IP: *.va.client2.attbi.com 19.11.04, 14:33
      Daj sobie czas na odnalezienie swojej nowej tozsamosci. To jest bardzo
      frustrujacy moment w zyciu. Wiem. Raczej nie zastygniesz jak zona Lota, bo
      wyraznie przeszkadza Ci taki stan. To dobry znak. Okreslanie siebie po raz
      kolejny wymaga czasu. Siegnij po nowe. Poszukaj, ktore nowe jest interesujace
      dla Ciebie.
      Pozdrawiam siostrzano
    • trzydziestoletnia Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? 23.11.04, 14:53
      A kto to jest "KTOS"...?
    • Gość: tradittora Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 15:12
      Też jestem na utrzymaniu męża, mam 2 dzieci, kiedys pracowałam jako tłumacz
      przysięgły z rosyjskiego, ale w tej chwili nie wyobrażam sobie, żebym mogła
      zająć sie czymkolwiek poza moimi 3 dzielnymi facetami. Jedyna odskocznia to
      pare minut rozmowy na FK. Pozdro wszystkim i spadam.
      PS. Nie czuję się nikim.
    • owocmorza Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? 23.11.04, 15:22
      też mam 30 lat i nie mam tego co ty, a czego ci zazdroszczę. masz męża i dzieci
      i dla nich jesteś "kimś", bez kogo nie daliby sobie być może rady. pozdrawiam
    • Gość: ona Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? IP: *.238.90.36.adsl.inetia.pl 23.11.04, 15:24
      soba
    • Gość: AGA Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? DO jAGIENKI IP: *.org 23.11.04, 22:30
      Czy mieszkasz choc w duzym miescie?.Bo jak piszesz to tak jakbym czytała swoja
      historie az sie wierzyc nie chce.Odezwij sie .Pogadamy
      • kropisia Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? DO jAGIENKI 23.11.04, 23:18
        Ja tez tak mam. W dodatku na wszystko naklada sie to, ze przeprowadzilismy sie
        z mezem do Polski po 5 latach zagranica. Teraz jestem "maz przy mezu" i bardzo
        tego okreslenia nie lubie. Wolalbym zebym to ja zarabiala, a maz byl "przy
        zonie".
        Jak chcesz Jagienko to napisz do mnie.
    • koaa Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? 23.11.04, 23:42
      a jeden mój znajomy wyszedł wczoraj na podwórko przewrócił sie i zmarł
      i juz go nie ma
      Wiec moja droga miej luzny stosunek do zycia bo wszystkich nas zjedza białe
      robaczki Tych co odnosza sukcesy wczesniej bo charuja za dwóch A ja ci powiem
      lepiej byc robolem niz trupem profesora :)
    • Gość: Misiek Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 23:53
      Ja tez jestem nikim. Ale na szczescie nikogo to nie obchodzi.
    • Gość: yeney Re: Mam 30 lat. Jestem nikim. A Ty? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.11.04, 00:00
      Jestes matką , i to powinno być
      teraz dla Ciebie najważniejsze :)
      pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka