Dodaj do ulubionych

Do feministek

IP: *.uni-forst.gwdg.de 28.08.01, 15:26
Jakimi przymiotnikami okreslilybyscie maskuliniste?
Obserwuj wątek
    • myszkin Precz z feminizmem 28.08.01, 18:57
      Precz z feminizmem, niech zyja kobiety ! Fajne, mile, nie majace kompleksow,
      usmiechniete, szczesliwe ze swoimi facetami i dziecmi. Lubiace dbac o rodzine.
      AKYSZ podjudzacze feministycznego skrzydla czerwonej armii.
      • Gość: gemini Re: Precz z feminizmem IP: *.domdata.com 29.08.01, 13:06
        A jeśli kobieta nie ma ochoty mieć dziecka, męża to co wtedy?
        Proste pytania zawsze zabijają głupie pomysły.

gem
        • Gość: curious Re: Precz z feminizmem IP: *.uni-forst.gwdg.de 29.08.01, 14:03
          A kto przepraszam jej kaze miec dziecko, meza, rodzine? Nie chce - nie ma i czesc o czym tu
          dyskutowac?
          • Gość: gemini Precz z preczem! IP: *.domdata.com 29.08.01, 17:58
            No własnie...
            I tak być powinno.
            A jednak dyskusja jest.
            Ciekawe dlaczego, prawda?
      • Gość: Susan Tak IP: 10.134.10.* / *.rzeczpospolita.pl 29.08.01, 14:11
        Tak, zgodzę się z przedmówcą. Poważnie Myszkin :-)
        pozdrawia
        zdecydowanie niezmiennie anty feministyczna
        Susan
    • malwinamalwina Re: Do feministek 29.08.01, 14:24
      a o jakie prawa ktorych ci spoleczenstwo odmawia walczysz, kochaniutki ? O prawo aborcji (nieeee, nie
      bedziemy nic ucinac !) o te sama pensje co kobiety ????????????? , o wiekszy udzial twoje jzony w
      pracach domowych ???????? napisz- ja zawsze popre ucisnionych ;-)
      • Gość: Muszkin Do malwinymalwiny ...feministki ? IP: 217.153.26.* 29.08.01, 14:37
        Zawsze popieram ucisnionych, nie odmawiam prawa kobietom do niczego, zycze im
        dobrych zarobkow, chce tylko zeby byly pieknymi kobietami, ktore nie nienawidza
        mezczyzn, a chca byc przez nich kochane. Feminizm nie jest ladny ani seksi,
        jest za to agresywny i w moim pojeciu antykobiecy, to znaczy negujacy wiekszosc
        wartosci kojarzacych mi sie z kobiecoscia.
        • Gość: Lucy Re: Do Muszkina IP: 195.94.198.* 29.08.01, 14:43
          Feminizm nie jest ladny ani seksi,
          > jest za to agresywny i w moim pojeciu antykobiecy, to znaczy negujacy wiekszosc
          >
          > wartosci kojarzacych mi sie z kobiecoscia.

Czy zechciałbyś przybliżyć te wartości???? Bo zauważyłam, że dla większości
          mężczyzn ta "kobiecość" to siedzenie z dzieckiem w domu, zmywanie garów,
          prasowanie koszul itp...
          • Gość: Myszkin Na czym polega kobiecosc ? IP: 217.153.26.* 29.08.01, 14:58
            No wlasnie, na czym polega kobiecosc ? Za co kochamy ( my mezczyzni ) kobiety ?
            Jezeli jestes malo domyslna, to podpowiem, nie za zmywanie garow. Nie zamierzam
            sie powtarzac i nie zamierzam wypowiadac sie za cala moja plec. Gdzies juz
            wspomnialem, co podoba mi sie w kobietach( wlasciwie mysle o tej jednej
            dziewczynie ).
            • malwinamalwina Re: Na czym polega bla bla 29.08.01, 15:19
              odczep sie od kobiecosci skarbie. Kocham cie serdecznie bo milosci mi i dla ciebie starczy, zadnej
              nienawisci, ale do cholery niech mi ktos powie dlaczego feminizm ma byc ladny i sexy ????
              a dlaczego ja mam byc sexy ?
              I ladna ?
              I mila ?
              I grzeczna ?
              I slodka ?
              I sympatyczna ?
              24/24 ?
              rowno
              caly czas
              rozpacz
              ja jestem jaka jestem
              i zalezy do kogo
              kiedy
              po co
              na co
              NIE MUSZE BYC SEXY !
              nie musze sie tobie podobac !
              moge
              i w dodatku to zupelnie nie zalezy ode mnie
              miau miau
              bo ty bys chcial
              spokojnie zyc
              w pewnosci byc.

a figa !!!!!
              • Gość: Soonia Re: Na czym polega bla bla IP: *.regionet.pl 29.08.01, 15:31
                Malwina,cieszcze sie że znowu tu do nas zaglądasz, od
                razu to forum nabiera smaku.

pozdrawiam
              • myszkin Re: bla bla malwinymalwiny 29.08.01, 15:31
                Nie bede nic pisal o frustracji nieszczesliwej kobiety...
                • Gość: Lucy Re: bla bla myszkina IP: 195.94.198.* 29.08.01, 15:37
                  myszkin napisał(a):

> Nie bede nic pisal o frustracji nieszczesliwej kobiety...

Ze juz o frustracji nieszczęśliwego mężczyzny nie wspomnieć...
                  • myszkin Bla bla bla 29.08.01, 15:44
                    Malwina nie potrzebuje tutaj obronczyc, sama sobie niezle radzi, mam nadzieje
                    ze jeszcze cos napisze...
                  • suzume Re: bla bla myszkina 29.08.01, 15:53
                    Gość portalu: Lucy napisał(a):

> myszkin napisał(a):
                    >
                    > > Nie bede nic pisal o frustracji nieszczesliwej kobiety...
                    >
                    >
                    > Ze juz o frustracji nieszczęśliwego mężczyzny nie wspomnieć...

Masz rację, Lucy - szkoda słów...

pzdr
                    suzume
                • Gość: królik Re: bla bla malwinymalwiny IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 15:38
                  malwina x 2 jest typem buntownika i osoby przekotnej.
                  a feminizm tak obrósł w legendę, że nikt nie wieo co w nim chodzi.
                  fakty są niestety nieprzyjemne dla kobiet - gary, mała płaca itd
                • malwinamalwina Re: bla bla malwinymalwiny 29.08.01, 15:43
                  miau miau
                  masz racje
                  nie na temat

a tak w ogole - to powiedz mi powiedz dlaczego atakujesz mnie osobiscie w tym co wyobrazasz sobie
                  ze jest moim problemem (phi phi pha !) ? zabierz sie do tresci tego co pisze i odczep sie od MOJEJ
                  osoby (czytaj : od moich 4 liter), aniolku.
                  czyzby (nie osmielam sie tego myslec) , kobieta sprowadzala sie w twoim esprit do powyzszych 4 liter
                  ?????????????????????????????????
                  czy, zlotko moje, ja ci pisze cokolwiek o twoich udanych czy nie erekcjach ????????? o nie ! bo ja cie
                  szanuje, ot tak, z gory, z zasady, nie znajac cie wcale, takie mam durne przyzwyczajenie -
                  respektowac istoty ludzkie. A ty ????????????????

Malwina
                  • myszkin Re: bla bla malwinymalwiny 29.08.01, 16:08
                    Jestes inteligentna, blyskotliwa, masz temperament i niezle piszesz.
                    Z przyjemnoscia to czytam. Biorac pod uwage to ba-bla na forum jestes super,
                    ale w realnym zyciu bron mnie Panie Boze od takich wojujacych sfrustrowanych
                    feministek. Nie lubie agresywnych kobiet ! I odczep sie od milych,
                    usmiechnietych, szczesliwych ludzi !
                  • myszkin Re: bla bla malwinymalwiny 29.08.01, 16:17
                    Troche mnie ponioslo, nie bierz tego do siebie, Malwina.
                    • malwinamalwina Re: bla bla malwinymalwiny 29.08.01, 16:23
                      alez ja jestem mila usmiechnieta i szczesliwa ! (co wcale nie znaczy ze musimy sie spotkac ;-)
                      wyobraz sobie ze musialbys sie spotykac (i ja tez) z wszystkimi milymi usmiechnietymi itd ! prawdziwy
                      koszmar ! to dopiero bylaby frustracja (nawet czasu na barabaragzigzi by nie bylo :(

no, odprez sie, ja ci naprawde, przysiegam, nic nie zaproponuje i nie musisz ze mna zyc ;)
              • Gość: Lucy Re: Na czym polega bla bla IP: 195.94.198.* 29.08.01, 15:38
                malwinamalwina napisał(a):

> odczep sie od kobiecosci skarbie. Kocham cie serdecznie bo milosci mi i dla cie
                > bie starczy, zadnej
                > nienawisci, ale do cholery niech mi ktos powie dlaczego feminizm ma byc ladny i
                > sexy ????
                > a dlaczego ja mam byc sexy ?
                > I ladna ?
                > I mila ?
                > I grzeczna ?
                > I slodka ?
                > I sympatyczna ?
                > 24/24 ?
                > rowno
                > caly czas
                > rozpacz
                > ja jestem jaka jestem
                > i zalezy do kogo
                > kiedy
                > po co
                > na co
                > NIE MUSZE BYC SEXY !
                > nie musze sie tobie podobac !
                > moge
                > i w dodatku to zupelnie nie zalezy ode mnie
                > miau miau
                > bo ty bys chcial
                > spokojnie zyc
                > w pewnosci byc.
                >
                > a figa !!!!!

Lubię, malwina, Twoje posty, są zawsze pełne humoru a przy tym trafione w 10.
                Pozdr
                Lucy
              • Gość: Gucio Re: Na czym polega bla bla IP: 194.181.183.* 29.08.01, 16:09
                nikt ci nie mowi
                ze masz byc 24 na 24
                i ze miau miau
                ale dlaczego
                jestes taka agresywna
                hauhau
                • suzume Re: do Gucia 29.08.01, 16:14
                  Gość portalu: Gucio napisał(a):

> nikt ci nie mowi
                  > ze masz byc 24 na 24
                  > i ze miau miau
                  > ale dlaczego
                  > jestes taka agresywna
                  > hauhau

A dlaczegoż to Gucio taki mało łagodny? Toż to zupełnie wbrew Jego naturze...
                  Guciu, bądź miły i odszczekaj szczekanie :)

suzume
                  • Gość: Gucio Re: do Gucia IP: 194.181.183.* 29.08.01, 16:24
                    hauhau!
                    • suzume Re: do Gucia 29.08.01, 16:44
                      dziękuję
                      :)))
              • Gość: curious Re: Na czym polega bla bla IP: *.uni-forst.gwdg.de 29.08.01, 16:19

> odczep sie od kobiecosci skarbie. Kocham cie serdecznie bo milosci mi i dla cie
                > bie starczy, zadnej
                > nienawisci, ale do cholery niech mi ktos powie dlaczego feminizm ma byc ladny i
                > sexy ????
                > a dlaczego ja mam byc sexy ?
                > I ladna ?
                > I mila ?
                > I grzeczna ?
                > I slodka ?
                > I sympatyczna ?

A dlaczego nie? Czy to grzech? Glupota? Konformizm?
                Alez by bylo "cudownie" gdyby wszyscy byli niesexy, nieladni, niesympatyczni i NIEGRZECZNI.
                • malwinamalwina Re: Na czym polega bla bla 29.08.01, 16:27
                  to glupoty : jestesmy wszyscy raz tak a raz inaczej (oprocz klonowanych na keep smailing), ty, ja,
                  sasiadka i kolega, co tu pieprzyc ze na miau miau polega kobiecosc !
                  (suzume widzisz ze musze jak krowie w rowie )
                  • myszkin Do Gucia 29.08.01, 16:31
                    Guciu, musze isc do domu, wytlumacz prosze Malwinie, ze nie mozna tak " jak
                    krowie w rowie".
                    • Gość: Gucio Re: Do myszkina IP: 194.181.183.* 29.08.01, 16:36
                      myszkin napisał(a):

> Guciu, musze isc do domu, wytlumacz prosze Malwinie, ze nie mozna tak " jak
                      > krowie w rowie".

zauwaz prosze, ze zadanie wykonalem w 2 sekundy. nic dziwnego, ze niektore
                      niewiasty maja kompleksy

• myszkin Re: Do Gucia 29.08.01, 16:41
                        Przybijam piatke i zmykam. Jak zawsze elegancki. Niezla z was para hi hi !
                  • Gość: Gucio Re: Na czym polega bla bla IP: 194.181.183.* 29.08.01, 16:33

> to glupoty : jestesmy wszyscy raz tak a raz inaczej (oprocz klonowanych na keep
                    > smailing), ty, ja,
                    > sasiadka i kolega, co tu pieprzyc ze na miau miau polega kobiecosc !
                    > (suzume widzisz ze musze jak krowie w rowie )

malwina, sorry ale ja musze w kwestji formalnej. otoz suzume napisala "jak krowie
                    na rowie" co moze nie jest zbyt poprawne ale zato z fantastycznym rytmem.

• suzume Re: Na czym polega bla bla 29.08.01, 16:44

> malwinamalwina napisał(a):
                      >
                      > > to glupoty : jestesmy wszyscy raz tak a raz inaczej (oprocz klonowanych na
                      > keep
                      > > smailing), ty, ja,
                      > > sasiadka i kolega, co tu pieprzyc ze na miau miau polega kobiecosc !
                      > > (suzume widzisz ze musze jak krowie w rowie )
                      >
                      > malwina, sorry ale ja musze w kwestji formalnej. otoz suzume napisala "jak krow
                      > ie
                      > na rowie" co moze nie jest zbyt poprawne ale zato z fantastycznym rytmem.
                      >

Wy się, Gucio, nie podlizujcie...
                      ;)

suzume
                      • malwinamalwina Re: muuuuu a nie zadne miau miau 30.08.01, 10:22
                        rym (cym cym) fffffantastyczny tylko dalszego ciagu brak (ze przechodzi ja mrowie itd itp)

nawiasem :uwaga dla milosiernych i wypelnionych dobrocia! gdy przypadkiem spotkacie w zyciu
                        zakompeksione osoby, nie zapomnijcie je DOBIC !!!!!!!!!!!!!!!

:)))))))))

• Gość: Gucio Re: muuuuu a nie zadne miau miau IP: 194.181.183.* 30.08.01, 10:35

> rym (cym cym) fffffantastyczny tylko dalszego ciagu brak (ze przechodzi ja mrow
                          > ie itd itp)
                          >
                          > nawiasem :uwaga dla milosiernych i wypelnionych dobrocia! gdy przypadkiem spotk
                          > acie w zyciu
                          > zakompeksione osoby, nie zapomnijcie je DOBIC !!!!!!!!!!!!!!!
                          >
                          > :)))))))))
                          >
                          oj malwinamalwina,

tu nie chodzi o rym tylko r y t m! zgwalcony przez ciebie zamiana "na" na "w".
                          • malwinamalwina Re: muuuuu a nie zadne miau miau 30.08.01, 11:11
                            zawodowy dobijaczu zakompleksionych malwin z katarakta na OKACH,
                            rytm czy rym, a jednak sie kreci....
                            Muuuuu
                            • Gość: Gucio Re: muuuuu a nie zadne miau miau IP: 194.181.183.* 30.08.01, 11:19

> zawodowy dobijaczu zakompleksionych malwin z katarakta na OKACH,
                              > rytm czy rym, a jednak sie kreci....
                              > Muuuuu

oj malwinamalwina,

dlaczego sie obrzucasz? ja tylko stanalem w obronie mojej najmilejszej a
                              wyszedlem na "zawodowego dobijacza", ktory doprowadzil piewczynie wojujacego
                              feminizmu do jakze niefeministycznej i nieoczekiwanej samokrytyki w postaci
                              publicznego "muuuu".

buzka i relax a little...

• malwinamalwina Re: muuuuu a nie zadne miau miau 30.08.01, 11:29
                                samokrytyka jest stala dana mojej osobowosci (oso ...co ?????) i tylko ty tego nie widzisz sniffff snifff

spleen
                                M.
                  • suzume Re: Na czym polega bla bla 29.08.01, 16:37

> to glupoty : jestesmy wszyscy raz tak a raz inaczej (oprocz klonowanych na keep
                    > smailing), ty, ja,
                    > sasiadka i kolega, co tu pieprzyc ze na miau miau polega kobiecosc !
                    > (suzume widzisz ze musze jak krowie w rowie )

Oj widzę Malwina, widzę...
                    Niestety, niektórym trzeba
                    • Gość: curious Re: Na czym polega bla bla IP: *.uni-forst.gwdg.de 29.08.01, 16:49

> > to glupoty : jestesmy wszyscy raz tak a raz inaczej (oprocz klonowanych na
                      > keep
                      > > smailing), ty, ja,
                      > > sasiadka i kolega, co tu pieprzyc ze na miau miau polega kobiecosc !
                      > > (suzume widzisz ze musze jak krowie w rowie )
                      >
                      > Oj widzę Malwina, widzę...
                      > Niestety, niektórym trzeba
                      A kto powiedzial ze kobiecosc polega na tym jakims "miau miau" (i co to do cholery jest to miau miau?) ?
                      A poza tym co to wogole znaczy kobiecos he? Chetnie sie dowiem.
              • Gość: gemini Re: Na czym polega bla bla IP: *.domdata.com 29.08.01, 18:05
                Moja droga...
                CAŁUSKI!!!!!!!!
                Należą Ci się.

gem
              • Gość: gemini Wyrazy poparcia od klasy robotniczo-chłopskiej ;-) zasyła p.o. gemini IP: *.domdata.com 29.08.01, 18:11
                Wysłałem Ci wirtualnego całusa za Twoją odpowiedź i gdzieś mi go po drodze
                zeżarło...
                Może w Suwałkach?
                A może w Kaliszu?
                W takim razie jeszcze raz:
                Cmok!
                Nalezy Ci się.
                I tak trzymaj.

gem
        • Gość: gemini Misiu! Przede wszystkim tolerancja! IP: *.domdata.com 29.08.01, 18:04
          Misiu...
          Feminizm feminizmem ale tolerancja tolerancją.
          Piszesz "chce tylko zeby byly pieknymi kobietami, ktore nie nienawidza
          mezczyzn, a chca byc przez nich kochane." a ja Ci na to odpisuje, ze gówno mnie
          obchodzi co Ty chcesz i dopóki nie zrozumiesz, ze Twoje "chcenie" lub "nie
          chcenie" nie ma tu nic do rzeczy to femizim (ten brzydki, antyseksualny,
          agresywny, antykobiecy w Twoim pojęciu) będzie potrzebny - przede wszystkim po
          to by takim jak Ty kolesiom wytłumaczyć, ze się mylą w swoim "chceniu"
          A ja bym chciał byś był mądrzejszy!
          I co?
          I nic...
          Poczekam...
    • Gość: królik Re: kobiety rządzą światem! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 15:44
      Co by było gdyby kobiety rządziły światem a mężczyźni mieli swoją Ligę Mężczyzn?
      • suzume Re: kobiety rządzą światem! 29.08.01, 15:52
        Gość portalu: królik napisał(a):

> Co by było gdyby kobiety rządziły światem a mężczyźni mieli swoją Ligę Mężczyzn
        > ?

Liga broni, Liga radzi, Liga nigdy Cię nie zdradzi...?
        Co Ty, oni by się w życiu nie dogadali - "podziały ponad równością"

;)
        • Gość: królik Re: kobiety rządzą światem! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 10:44
          Ale ciekawi mnie taka wizja świata, bo Sexmisja jest szowinistyczna - panowie
          podśmiewają się dobrotliwie z tej wizji, podkreślam dobrotliwie - te biedne
          kobietki przecież bez nas żyć nie mogą.
          • Gość: curious Re: kobiety rządzą światem! IP: *.uni-forst.gwdg.de 30.08.01, 10:57

> Ale ciekawi mnie taka wizja świata, bo Sexmisja jest szowinistyczna - panowie
            > podśmiewają się dobrotliwie z tej wizji, podkreślam dobrotliwie - te biedne
            > kobietki przecież bez nas żyć nie mogą.

Idiotyczne pomysly nalezy wysmiewac.
            Jakis czas temu we "Wprost" byl artykul o tym jak to mezczyzni wkrotce wymra. Plemnikow maja coraz
            mniej, viagra na stale weszla do uzycia, choroby serca i raki najprzerozniejsze ich wybijaja - tylko patrzec
            a ich nie bedzie. A wtedy na ziemi bedzie jak w raju. Kobitki rozmnazac sie beda in vitro, a potrzeby
            seksualne spelniac beda komputery - ot podlaczy sobie taka cheapa do rdzenia, wcisnie enter i przezyje
            najwspanialszy orgazm swojego zycia. Czysto i higienicznie. Malowac sie nie bedzie trzeba no bo po co.
            Nieprzyjemne zawody beda wykonywac automaty. Kraina wiecznej szczesliwosci.
            Trwac to bedzie do momentu az przepali bezpiecznik bo nikt nie bedzie umial go wymienic.
            • Gość: królik Re: kobiety rządzą światem! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 12:04
              mam takie nieodparte odczucie, że mężczyźni są za mało dowartościowani i
              przykro im, że kobiety myślą o sobie a nie o nich, orgazm bez faceta itp.
              • Gość: curious Re: kobiety rządzą światem! IP: *.uni-forst.gwdg.de 30.08.01, 13:25

> mam takie nieodparte odczucie, że mężczyźni są za mało dowartościowani i
                > przykro im, że kobiety myślą o sobie a nie o nich, orgazm bez faceta itp.
                Oczywiscie ze faceci sa niedowartosciowani - wszyscy ludztie sa niedowartosciowani (statystycznie rzecz
                ujmujac). I kazdy chce zeby o nim ktos myslal. Ty nie?
                Ale nie zmieniajmy tematu - bylo o swiecie rzadzonym przez kobiety wzgl. o swiecie bez mezczyzn. Ja nadal
                uwazam ze to bezsens (choc mezczyzn powinno byc ze trzy razy mniej niz teraz).

• Gość: królik Re: kobiety rządzą światem! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 14:35
                  dlaczego mężczyzn powinno być mniej?
                  piszesz, że to bez sensu- świat kobiet, ale gdyby odpoczątku dziejów władzę
                  miałyby kobiety, świat musiałby ukształtować się inaczej, to mnie interesuje -
                  jaki byłby ten świat?
                  • suzume Re: kobiety rządzą światem! 30.08.01, 14:49

> dlaczego mężczyzn powinno być mniej?

bo mogliby sobie zakładać haremiki ;)
                    tylko jak oni by wytrzymali, gdyby każdy musiał znosić po trzy kobitki (bo
                    przecież facetów miałoby być 3x mniej...)

A światy rządzone przez kobiety istnieją. Jest jakieś plemię w Chinach, gdzie
                    wioskami, finansami itp. zarządzają Panie. Poza tym prowadzą dom, zdobywają
                    większość pożywienia, tkają, przędą, jeżdżą na targ itp. A panowie wykonują
                    wyłącznie prace, do których potrzeba dużej siły i płodzą dzieci. Drugie takie
                    jest gdzieś w Afryce. Ale tam mężczyźni nie robią nic - stroją się, leżą i
                    pachną. Tak więc w każdym świecie faceci potrafią się wygodnie urządzić. :)

Panom żądającym konkretów odpowiadam od razu, że nie pamiętam nazw plemion - o
                    tych z Afryki czytałam ładnych parę lat temu w którymś z pism podróżniczych, a o
                    tych z Chin słyszałam/czytałam (?) gdzieś całkiem niedawno. Jeśli te przypadki to
                    prawda, to gratuluję panom zdolności przystosowawczych :)
                    • Gość: Gucio Re: kobiety rządzą światem! IP: 194.181.183.* 30.08.01, 14:56
                      suzume napisał(a):
                      > Panom żądającym konkretów odpowiadam od razu, że nie pamiętam nazw plemion - o
                      > tych z Afryki czytałam ładnych parę lat temu w którymś z pism podróżniczych, a
                      > o
                      > tych z Chin słyszałam/czytałam (?) gdzieś całkiem niedawno. Jeśli te przypadki
                      > to
                      > prawda, to gratuluję panom zdolności przystosowawczych :)

plemiona matriarchalne byly opisywane m.in. przez malinowskiego (zycie seksualne
                      dzikich). a swoja droga, to nasunely mi sie taka oto dwie uwagi.

1. nawet kiedy kobiety sa gora, jak w przykladze opisanym powyzej, to nasze
                      wojujace pieknosci forumowa i tak sie musza po chlopach przejechac sarkastycznie,
                      i

2. jesli rzeczywiscie mezczyzni potrafia sie niezle urzadzic nawet w
                      spolecznosciach rzadzonych przez kobiety, to potencjal naszych plci nie moze byc
                      jednak rowny.

caluski su. i prosze, nie dbezpieczaj jeszcze kalasznikowa.
                      • suzume Re: kobiety rządzą światem! 30.08.01, 15:37

> 1. nawet kiedy kobiety sa gora, jak w przykladze opisanym powyzej, to nasze
                        > wojujace pieknosci forumowa i tak sie musza po chlopach przejechac
                        > sarkastycznie,

Czemu sarkastycznie? To był szczery podziw, tylko ciężko go oddać w ASCII :)

> 2. jesli rzeczywiscie mezczyzni potrafia sie niezle urzadzic nawet w
                        > spolecznosciach rzadzonych przez kobiety, to potencjal naszych plci nie moze
                        > byc jednak rowny.

wiesz Guciu, co? jeden mój znajomy wymigiwał się od prac domowych i nie udawało
                        mu się. w końcu wpadł na genialny pomysł - podczas zmywania wytłukł wszystko, co
                        było w zlewie (bo mu się garnek wyślizgnął...) a podczas odkurzania wciągnął
                        zasłony. i jeśli to jest ten przeważający potencjał, to chyba mu nie wyszło, bo
                        go panna pogoniła. a jeżeli chodzi o utrwalanie pewnych zachowań, to popatrz na
                        afganistan - kobieta nie może wyjść na ulicę bez towarzystwa dorosłego mężczyzny
                        z rodziny i ubrania się w namiot oraz nie może pracować zarobkowo. ergo, jest
                        całkowicie uzależniona od ojca, męża, brata lub syna (inaczej po prostu umrze z
                        głodu). w tym wypadku "przeważający męski potencjał" nazwałabym raczej siłą,
                        przemocą i zastraszeniem.

> caluski su. i prosze, nie dbezpieczaj jeszcze kalasznikowa.

no co Ty? na Ciebie? co najwyżej packę na trutnie ;)
                    • Gość: curious Re: kobiety rządzą światem! IP: *.uni-forst.gwdg.de 30.08.01, 14:58
                      suzume napisał(a):

> A światy rządzone przez kobiety istnieją. Jest jakieś plemię w Chinach, gdzie
                      > wioskami, finansami itp. zarządzają Panie. Poza tym prowadzą dom, zdobywają
                      > większość pożywienia, tkają, przędą, jeżdżą na targ itp. A panowie wykonują
                      > wyłącznie prace, do których potrzeba dużej siły i płodzą dzieci. Drugie takie
                      > jest gdzieś w Afryce. Ale tam mężczyźni nie robią nic - stroją się, leżą i
                      > pachną. Tak więc w każdym świecie faceci potrafią się wygodnie urządzić. :)
                      >
                      > Panom żądającym konkretów odpowiadam od razu, że nie pamiętam nazw plemion - o
                      > tych z Afryki czytałam ładnych parę lat temu w którymś z pism podróżniczych, a
                      > o
                      > tych z Chin słyszałam/czytałam (?) gdzieś całkiem niedawno. Jeśli te przypadki
                      > to prawda, to gratuluję panom zdolności przystosowawczych :)

Cholera! Czyli raj jest gdzies na ziemi! Mala prosba - jakbys poszukala tego pisemka podrozniczego... :-)

• suzume Re: kobiety rządzą światem! 30.08.01, 15:43
                        Gość portalu: curious napisał(a):

> Cholera! Czyli raj jest gdzies na ziemi! Mala prosba - jakbys poszukala tego pi
                        > semka podrozniczego... :-)

postaram się, ale szanse są małe.

i taki mały przyczynek do teorii matriarchalnych, który - mam nadzieję zrównoważy
                        krzywdy wyrządzone przez patriarchat. słyszeliście o świętych królach, którzy
                        bardzo miło sobie żyli przy matriarchalnych władczyniach (parę tysięcy lat temu)?
                        • Gość: curious Re: kobiety rządzą światem! IP: *.uni-forst.gwdg.de 30.08.01, 16:14
                          suzume napisał(a):

(...)
                          > i taki mały przyczynek do teorii matriarchalnych, który - mam nadzieję zrównowa
                          > ży
                          > krzywdy wyrządzone przez patriarchat. słyszeliście o świętych królach, którzy
                          > bardzo miło sobie żyli przy matriarchalnych władczyniach (parę tysięcy lat temu
                          > )?
                          Nie slyszalem. Wogole nic mi nie wiadomo o spoleczenstwach matriarchalnych ( a szkoda).
                          O swietych krolach natomiast czytalem ("Zlota galaz" autor Frazer bodajze). Ich zycie bywalo bardzo mile,
                          ale niekiedy krotkie. Byly kultury gdzie krola wybierano na rok w czasie ktorego mogl robic wszystko po
                          czym skladano go w ofierze. Ponoc jak przychodzily wybory krola to wszyscy faceci kryli sie w lasach :-))
                          • suzume Re: kobiety rządzą światem! 30.08.01, 16:22
                            Gość portalu: curious napisał(a):
                            > Nie slyszalem. Wogole nic mi nie wiadomo o spoleczenstwach matriarchalnych ( a
                            > szkoda).

Bo z tym matriarchatem to wogóle nic nie wiadomo ;) Teorie są długie, zawiłe i ja
                            bym raczej stwierdziła, że zaczęło się od równouprawnienia [ale oberwę od
                            koleżanek radykalniejszych ode mnie ;) ]

> Ponoc jak przychodzily wybory krola to wszyscy faceci kryli sie w lasach :-))

Fajnie było... ;) Ciekawe, czemu nie garnęli się do władzy?

A swoją drogą teoria o świętych królach i najwyższych kapłankach bogini-matki
                            jest bardzo ciekawa, nieprawdaż? Szkoda, że wtedy ludzie pisać nie umieli...
                  • Gość: curious Re: kobiety rządzą światem! IP: *.uni-forst.gwdg.de 30.08.01, 15:06

> dlaczego mężczyzn powinno być mniej?
                    Latwiej by nam sie zylo. Mniejsza konkurencja i te sprawy.

> piszesz, że to bez sensu- świat kobiet, ale gdyby odpoczątku dziejów władzę
                    > miałyby kobiety, świat musiałby ukształtować się inaczej, to mnie interesuje -
                    > jaki byłby ten świat?
                    Nie mam pojecia jaki. Mezczyzni rzadzili prawdopodobnie od poczatku, bo o wszystkim decydowala sila fizyczna. Z
                    tym rzadzeniem to jednak nie zawsze bylo tak prosto - w koncu kazdym mozna manipulowac - czesto zdarzalo sie
                    ze krol (czy inny fuehrer) panowal, ale rzadzila jego zona, albo kochanka.
                    Nieprawda jest tez ze ten swiat stworzyli mezczyzni - stworzylismy go razem drogie panie. I za to jaki jest tez wy
                    odpowiadacie.

• Gość: królik Re: kobiety rządzą światem! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 22:24
                      ... i za wojny, bo faceci pobili się np. o Helene, za mordowanie Indian, bo
                      królowa Hiszpanii za bardzo lubiła Kolumba, za rasizm, bo białe kobiety chciały
                      mieć służbę oraz za gwałty, bo za prowokacyjnie się ubierają, za bicie w
                      rodzinie, bo zupa była za słona.
    • suzume Re: Do feministek 29.08.01, 15:48
      to zależy, o co takiemu maskuliniście chodzi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka