Dodaj do ulubionych

pomóżcie!! swędzi!! ;(((

IP: 82.160.57.* 08.01.05, 15:09
od 3 dni strasznie swędzą mnie miejsca intymne...wydaje mi sie ze to wargi
sromowe ale moze ich okolice... to tak straszie swędzi:(( co ja mam zrobić??
od czego to jest?? musze isc do lekarza?? czy jest jakiś sposób na TO??
pomóżcie!!
Obserwuj wątek
    • rachela180 Re: pomóżcie!! swędzi!! ;((( 08.01.05, 15:12
      NATYCHMIAST DO LEKARZA! Moglaś zarazić się jakimć paskudztwem od partnera albo
      złapać grzybicę np. na basenie czy toalecie publicznej. Nie czekaj tylko już
      biegnij!!
    • lena_zienkiewicz Re: leć do lekarza 08.01.05, 15:13
      to grzybica jak nic.Dopóki nie zaczniesz przyjmować leków to się zadrapiesz !!
      • Gość: kathia Re: leć do lekarza IP: 82.160.57.* 08.01.05, 15:15
        do ginekologa?? czy normalnego?? ale dzis i jutro mnie nigdzie nie przyjmą:((
        musze czekac do pon.:((( ratujcie! umieram! tak strasznie swędzi:(( czy jest na
        to jakis domowy sposob??
        • rachela180 Re: leć do lekarza 08.01.05, 15:17
          Jest taki środek - tantum rosa - podobno pomaga, nie wiem bo nie korzystałam.
          Trzeba było biec do ginekologa już wczoraj...
        • lena_zienkiewicz Re: leć do lekarza 08.01.05, 15:18
          wrzuć sobie w google grzybica, nie mam czasu, bo muszę lecieć nazakupy.Skrobnę
          najwyżej jak wrócę.Jedź na pogotowie i poproś o Clotrimazolum w tabletkach,
          przepiszą ci (jezu, mam nadzieję, żenie pomyliłam leku).Siedzenie w wannie
          powinno trochę ulżyć, ale przecież nie będziesz się moczyć do
          poniedziałku.Pamiętaj, nie czekaj tylko leć na pogotowie, bo grzybica z godziny
          na godziny jest coraz gorsza!
    • cipkofil [...] 08.01.05, 15:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • rachela180 Re: Częściej używaj mydła 08.01.05, 15:20
        Burak. >:(
        • cipkofil [...] 08.01.05, 15:23
          • rachela180 Re: Buraczka. Nie chwal się tym języczkiem. Obrot 08.01.05, 15:25
            Spadaj z forum zamiast robić sobie głupie żarty z problemu.
            • cipkofil [...] 08.01.05, 15:27
          • lena_zienkiewicz [...] 08.01.05, 15:27
            • cipkofil [...] 08.01.05, 15:29
            • rachela180 Re: umyj se fiuta cipkofilu 08.01.05, 15:29
              lena, to nie ma sensu, facet jest znerwicowany i dam głowę że w tej chwili w
              drugim okienku ogląda filmy przyrodnicze. Do moderacji z nim
              • cipkofil [...] 08.01.05, 15:32
            • cipkofil [...] 08.01.05, 15:45
              • alpepe ale z ciebie niedouczony burak 08.01.05, 18:43
                • cipkofil [...] 08.01.05, 22:01
            • cipkofil [...] 08.01.05, 21:59
    • rachela180 Re: pomóżcie!! swędzi!! ;((( 08.01.05, 15:21
      Sprawdziłam u kumpeli, tantum rosa dorażnie i natychmiast ginekolog albo
      pogotowie
      • iselle Re: pomóżcie!! swędzi!! ;((( 08.01.05, 16:36
        Można dostać maść Clotrimazolum bez recepty. Ew. globulki propolisowe, ale one
        to chyba bardziej na upławy są.
    • Gość: Clea Re: pomóżcie!! swędzi!! ;((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:41
      Rzeczywiście, do ginekologa musisz iść i to jak najszybciej, ale bez takiej
      paniki - od tego sie nie umiera :)
      Poki co rzeczywiscie, wymienione tutaj tantum rosa, clotrimazolum czy globulki
      propolisowe - możesz spróbowac. A jeżeli nie masz w zasięgu, to nawet może być
      rumianek czy szałwia - jakiekolwiek zioła o działaniu choćby antyseptycznym.
      Zaparzyć dość duża ilość torebek, do miski i posiedzieć tak z pól godzinki :)To
      tak do poniedzialku powinno pozwolic nie zwariować :)
      I nie zwracaj uwagi na żałosne bezmóżdza piszące o braku higieny - problem
      polega na tym, że zwykłe mydło niszczy ochronną florę bakteryjną i złapać można
      to nie wiedzieć kiedy i gdzie (dlatego warto uzywac plynow do higieny intymnej,
      a nie zwyklego mydla). To samo dzieje sie zreszta po kuracjach
      antybiotykowych.
      pozdrawiam,
      Clea
      • lena_zienkiewicz Re: to prawda 08.01.05, 19:20
        poza tym każdy ginekolog powie, że "zbyt częste" podmywanie niszczy florę
        bakteryjną i wtedy częściej można "złapać" grzybicę.
    • Gość: karola Re: pomóżcie!! swędzi!! ;((( IP: 80.53.167.* 08.01.05, 19:39
      Kup sobie krem clotrimazolum, jest bez recepty i smaruj, to ci troche ulzy w
      swedzeniu. Niestety globulki clotrimazolum sa na recepte. Globulek
      propolisowych nie polecam bo niektore kobiety maja na nie uczulenie i moze
      jeszcze bardziej piec. Mozesz w aptece kupic doraznie lactovaginal, albo
      kuracja podobna ale o wiele tansza - kup kefir, umocz w nim palec i wloz do
      pochwy. I postaraj sie nie drapac, bo im bardziej drapiesz tym bardziej swedzi.
      • Gość: doświadczona mężat Re: pomóżcie!! swędzi!! ;((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 19:47
        dziewczyno ile ty masz lat, że nie znasz swojego ciała...? Polecam gynalgin bez
        recepty
        • ash31 Re: pomóżcie!! swędzi!! ;((( 08.01.05, 22:31
          Najlepszy jest orungal. Jedna tabletke bierzesz rano druga wieczorem i po
          klopocie. Tabletki te przyjmuje sie doustnie. Jedyne co musisz zrobic to
          zalatwic sobie recepte.
    • Gość: janka Re: pomóżcie!! swędzi!! ;((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:16
      poradziłaś juz sobie?
      Na przyszłość-moze przyda się link:
      f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=736822&start=30
      Tu dziewczęta się wymieniają swoimi informacjami między sobą.
      I tu też:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=14154834&v=2&s=0
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka