Dodaj do ulubionych

Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje?

18.01.05, 17:57
Widok tak codzienny, ze az ogolnie akceptowany. Dialogi damsko-meskie w
supermarkecie, na ulicy. Ostatnio stojac przy kasie w Geantcie slysze jak on
mowi do niej "kobieto ale masz problemy, glupia jestes czy jaki grzyb". Ona
rozejrzala sie wokolo sprawdzajac czy ktos slyszal. Nasze oczy sie spotkaly.
Poczula sie glupio. Ktos slyszal a ona schylila glowe i zawiesila wzrok na
paczkach cukierkow. Tego typu jak i bardziej ekstremalne sytuacje mam okazje
ogladac zbyt czesto. W duzym, zdawaloby sie cywilizowanym miescie. Z ust
ludzi zdawaloby sie dobrze ubranych, obytych, wyksztalconych. Prosze wiec o
wyjasnienie: Dlaczego pozwalacie sobie na obdarowywanie Was epitetami
>glupia..ulomna..problemowa...c hora..wariatka..kretynka..durna baba< Jakbym
do mojej zony sie tak zwrocil, dostalbym po gebie. A nie jestem pantoflem :)
Obserwuj wątek
    • sagis Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 18.01.05, 18:01
      Podoba mi się, że napisałeś, że tyle kobiet, a nie po prostu kobiety.
      Nie wszystkie takie są. Tylko słabe kobiety. Takie kobiety wychowują podobnie
      swoich synów i kółko zamyka się.
    • lena_zet Re: trochę w drugą stronę uderzę 18.01.05, 18:05
      adlaczego tylu mężczyzn nie szanuje swoje kobiety?
      • Gość: jk Re: trochę w drugą stronę uderzę IP: *.acn.waw.pl 23.01.05, 19:55
        > adlaczego tylu mężczyzn nie szanuje swoje kobiety?

bo tyle kobiet sobie na to pozwala
    • triss_merigold6 Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 18.01.05, 18:12
      W kłótni to się coś może niechcący wyrwać ale tak na zimno, publicznie to
      upokarzające.
      - boją się (zareaguje i awantura gotowa z jeszcze gorszymi epitetami)
      - przyzwyczaiły się i "nie słyszą"
      - same w ten sposób zwracają się do faceta
      - nie widzą w tym nic dziwnego (np. tatuś operował gorszym słownikiem)
      Jakieś inne koncepcje?
    • druga_strona Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 18.01.05, 18:17
      >Dlaczego pozwalacie sobie na obdarowywanie Was epitetami
      >glupia..ulomna..problemowa...c hora..wariatka..kretynka..durna baba

Bo to wszystko prawda:
      głupia - bo wzieła sobie takiego ciecia, który ją tak nazywa
      ułomna - bo uię od niego uzależniła
      problemowa - wynika z ułomności
      chora - bo śmie mieć swoje zdanie
      wariatka - EEE.... te wasze pomysły
      kretynk, durna baba = wariatka
      • Gość: nina Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:11
        Niektórzy faceci to normalne chamy. Myślę , że u nas kobiety są w gorszym
        położeniu , mniej zarabiają i njczęściej nie mają gzie odejść.
        • druga_strona Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 22.01.05, 20:12
          > Niektórzy faceci to normalne chamy

Zgadzam się z tobą. To chamskie zachowanie, w brew pozorom, nie zależy od
          wykształcenia. To wynosi się z domu.

>Myślę , że u nas kobiety są w gorszym
          > położeniu , mniej zarabiają i njczęściej nie mają gzie odejść.

Większość kobiet jest uzależniona od swoich partnerów ekonomicznie. W takim
          przypadku również się z Tobą zgodzę. Jednak, aż żal jest mi patrzeć na kobiety
          dobrze wykształcone, niezależne finansowo, które dają sobą pomiatać jak
          śmieciem. I proszę nie mówcie mi, że to są wyjątki. Inna sprawa, że bywa też
          tak, iż facet jest ofiarą wyzywaną przez kobietę.
    • Gość: Lena Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: 80.48.96.* 18.01.05, 18:28
      Podejdźcie pod jakiekolwiek gimnazjum/liceum. Posłuchajcie jak rozmawiają
      między sobą niektóe dziewczynki. Toż to nie jak dziewczynki tylko
      jak "dziewczynki". One nie tylko chcą chłopcom dorównać one chcą być lepsze.
      Szzcególnie to słuchać w gronie mieszanym. Nikt im nie powie, że to nie wypada.
      Jak to nie wypada!!!Mamy równość!!! A potem nie mogą się nadziwić, że nie są
      traktowne jak damy. I na takim forum pytają o to jak zmusić faceta do
      okazywania jej szacunku. Myślę, że najlepiej metodami administracyjnymi.
      • Gość: mała Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 16:27
        > Jak to nie wypada!!!Mamy równość!!! A potem nie mogą się nadziwić, że nie są
        > traktowne jak damy.

Raczej bez szacunku traktuje się kobiety, które sobie na to pozwalają -
        zahukane, którym nawet nie przyjdzie do głowy, że mogą być równe mężczyźnie. Te
        drugie za to nie pozwolą sobą pomiatać.
        • squirrel9 Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 19.01.05, 17:05
          Zdecydowanie nie pozwolą, jak bluzną ....tylko on nie ma obciachu przy obcych a
          jej po jakimś czasie głupio i rozgląda się jak to po sklepie...bluznąć czy
          nie ....
        • oren.ishii Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 23.01.05, 16:27
          Zgadzam się, to te wszysytkie słodkie i urocze kobietki są traktowane w taki
          sposób. Sama gwoździa nie przybije, sama z hydraulikiem nie pogada, sama
          rachunków nie zapłaci bo nie wie jak, sama nic nie załatwi, tylko z koleżanką
          poplotkuje o tipsach i ciuchach. Jak można mieć do takiej szacunek? Te
          inteligentne, pewne siebie i zaradne sobie na poniżające traktowanie nie
          pozwolą. A te urocze będą myślały, że tak trzeba i jeszcze jak fajnie - mają
          faceta macho!
      • kraxa co do dziewczynek to sie zgadzam 20.01.05, 13:15
        Moja mama prowadzi sklep. Przyszla do niej taka, góra lat 17 i chce kupic
        wódke. Mama poprosila ja o dowód osobisty- golym okiem bylo widac, ze
        niepelnoletnia. a ona do niej pokazujac na swój brzuch w puchówce" tu mam,
        k..wa dowód". mama sie przyjrzala, no faktycznie chyba byla w cionzy. Dobrze,
        ze mój tato wszedl do sklepu bo ona strasznie sie burzyla, ze nie sprzedadza
        jej alkoholu. Potem ona wyjdzie za tego, co jej ten dowód zrobil i on sie
        bedzie do niej w ten sposób odzywal
      • sol_bianca Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 22.01.05, 16:23
        > Jak to nie wypada!!!Mamy równość!!! A potem nie mogą się nadziwić, że nie są
        > traktowne jak damy. I na takim forum pytają o to jak zmusić faceta do
        > okazywania jej szacunku.

To równość wyklucza okazywanie szacunku? Nie wymagam, żeby mnie traktowano jak
        damę (a co to w ogóle znaczy???), tylko normalnie jak człowieka. Bez wyzwisk,
        poniżania, przemocy. I żaden facet nie ośmielił się jak dotąd odezwać się do
        mnie nawet w 10% tak, jak w przytoczonej przez autora wątku scenie. Poniżanie
        przecież nie ma nic wspólnego z równością? Nie rozumiem o co ci chodzi...
    • Gość: miumiu Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.05, 00:54
      Przyznaje Ci cholerna racje! Tylko rece zalamywac. Chociazby jak czytam teksty
      jak ten ponizej to sie zastanawiam: glupia prowokacja czy wyjatkowo ulomna
      kobieta?

"won!
      Autor: Gość: anija IP: *.visp.energis.pl
      Data: 18.01.2005 21:51 + dodaj do ulubionych wątków

-----------------------------
      • midorii Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 19.01.05, 01:18
        hm..a jak powinna zareagowac kobieta w miejscu publicznym na taki tekst?ten
        mezczyzna wydał sam o sobie świadectwo...sadze iz w domu w4 ścianach ona
        podobnie mu mowi,,maja toksyczny zwiazek oparty na obustronnym braku szacunku
        przykre ale sie zdarza
        • true_oveja Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 20.01.05, 12:54
          tak sadzisz? ze ona tez go nie szanuje? ja mysle ze ona sie go boi...
    • Gość: me Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.chello.pl 19.01.05, 03:48
      Moze byla na tyle 'obyta i dobrze ubrana' , ze nie chciala mu dac w gebe w
      sklepie przy wszystkich...Zreszta wyksztalcony to nie znaczy ze nie prostak i
      cham!!!!
      Spytaj sie facetow, dlaczego tak traktuja kobiety!! Mysle ze watek ten powinien
      znalezc sie na forum 'Mezczyzna'!

• Gość: wiruska Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 19.01.05, 14:23
      Swój na swojego trafił, ot co. Jeśli sama kobieta nie szanuje siebie to
      znajduje takiego faceta który jej to potwierdzi.

Słabe kobiety.
    • Gość: temida Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 16:15
      Tak sa wychowywane, tak wychowuja swoich synow i corki, podleglosc
      • Gość: sama13 Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.chojnow.sdi.tpnet.pl 23.01.05, 12:14
        Masz rację, tak jesteśmy wychowywane, tak się zachowujemy, milczymy dla
        świętego spokoju.Od kiedy zaczęłam zarabiać i nie czułam się uzależniona,
        protestowałam. Nie pozwalałam sobą pomiatać.Efekt-to ja jestem
        kłótliwa,nietolerancyjna, małżeństwo w stanie totalnego rozpadu-przeze mnie1
    • Gość: redi Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: 194.150.250.* 19.01.05, 17:05
      >ojj odemnie tez bys dostał:) niestety czetso tak bywa, ze kobiety nie potrafia
      się "obronic". moze to wynika z tego ze ktoras jest niesmiała, a moze sadza ze
      to nie ma sensu bo "to nic nie zmieni". według mnei moze zmienic bardzo wiele.
      bo jeżeli kobieta sie szanuje, to jest rownież szanowana przez mężczynzne.
    • Gość: Fema Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.pool.mediaWays.net 19.01.05, 20:48
      moj facet tez dostalby po gebie. Tylko nie bede miala okazji, bo on tak do
      mnie nie mowi.
    • Gość: mm Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 12:06
      Z tego co napisałeś jasno wynika ze to wy jesteście chamy i obrazacie kobiety,a
      twoim zdaniem to co miała zrobić ta kobieta w Geancie jak cham ją
      obraził....miała go jebnąć jakąś mrozonką,skąd wiesz ze w domu nie było
      awantury,no???
    • Gość: marenka Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.smstv.pl 20.01.05, 12:41
      hmm moj nowy facet mówi do mnie:głupia babo lub wariatko,o wariatke sie nie
      gniewam ale o glupia babe to dostaje zjebke,tylko teraz tak sobie mysle ze on
      chyba mnie nie szanuje ,,,,ale z drugije strony ja te zmowie do niego ze jest
      glupi ,a zaraz potem jak tak do niego powiem to jest mi strszanie
      glupio,poniewaz wcale tak nie mysle ,ale niestety u mnie w domu takie hasla to
      normalka ,w a wszystko wychodzi z rodziny..i kolo sie zamyka a naprawde nie che
      tak mowic
      • Gość: rusałka słowa, wrzaski i postawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 11:49
        wiesz, ja i mój Smok też bywamy dla siebie wredni i mówie mu czasem ze sie np.
        zachowuje jak idiota albo on do mnie głupia babo (ale to z przymrużeniem oka,
        WIE że głupia nie jestem) albo że jestem psychol. jak sie kłócimy to czasem leci
        ostro bo oba my takie temperamentne są:(

zresztą myśle że w związku takie "zejście na sam dół", (czyli kłótnia z
        wrzaskiem i rzucaniem talerzami) jak już się zdarzy, może byc pożyteczna, bo już
        wiadomo, kogo na co stać:)

ale nigdy nie pozwoliłam traktować się z góry, zahukać, dać sie ustawić "bo baba
        swoje miejsce musi znać". na pewne odzywki, publiczne upokarzanie pozwolić
        sobie nie wolno - zresztą zdrowo wychowanemu facetowi takie zachowanie do głowy
        nie przyjdzie.

marenko, słowa to nie wszystko, nie sugeruj się łatwo. sądzisz ze on mówi to, co
        myśli, czy może, tak jak ty, mówi, a potem żałuje?
        czujesz cię na co dzień traktowana pobłażliwie, z góry?
        tylko teraz tak sobie mysle ze on
        > chyba mnie nie szanuje ,,,,ale z drugije strony ja te zmowie do niego ze jest
        > glupi ,a zaraz potem jak tak do niego powiem to jest mi strszanie
        > glupio,poniewaz wcale tak nie mysle ,ale niestety u mnie w domu takie hasla to
        > normalka ,w a wszystko wychodzi z rodziny..i kolo sie zamyka a naprawde nie
        chce tak mowic

masz rację, dużo się wynosi z domu. rozmawiajcie o tym, jeśli wam na sobie zależy.
        pozdrawiam
        • Gość: liliana leniart Re: słowa, wrzaski i postawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:32
          To prawda, ze wiele wynosi sie z domu, ale niekoniecznie trzeba to powielać w
          późniejszym życiu. Mój ojciec był alkoholikiem, bił moją mamę i ją poniżał.
          przysięgłam sobie, że nigdy nie dam tak soba pomiatać. Zawsze traktowałam
          mężczyzn z góry i z dystansem. Gdyby facet tak sie do mnie odezwał, to dostałby
          w mordę i usłyszał dwa razy gorsze słowa. Jestem kobietą wykształconą,
          niezależną finansowo i w ciągu
    • true_oveja Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 20.01.05, 13:00
      problem jest zlozony. jestes niesprawiedliwy w stosunku do kobiet. traci to ta
      sama logika jak oskarzanie ofiary napasci lub gwaltu o bezwolnosc i nie
      bronienie sie. literatura szeroko opisuje zaleznosc pomiedzy katem i ofiara i
      wcale mi nie chodzi o przemoc fizyczna ale przede wszystkim o przemoc
      psychiczna. obnizanie wartosci, pranie mozgu i sznataz emocjonalny aby partnera
      do siebie przywiazac. kobiety tez to robia ale chyba jednak nie na ta skale.
      przyczyny - gleboko zakorzeniony stereotyp matki polki i pana i wladcy
      powielany przez pokolenia.
      • Gość: takobieta Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 09:12
        niedostrzegany jest w Polsce problem tzw. przemocy psychicznej w stosunku do
        kobiet, tej w rękawiczkach nie zostawiajacej sladu zewnetrznego. Znam wiele
        małżeństw, gzie to sie dzieje, problem w tym, ze kobiety tego nie widzą, nie
        chcą widzieć. Ale to wynika z obawy przed porzuceniem, właśnie zbyt małej
        wartości ( zostanę sama, nie umiem zyć sama, co ja zrobie ze swoim zycieM),
        Wiele myslałam na ten temat, dzisiaj wiem, ze powodem jest nie tylko
        uzaleznienie finansowe ale sosjalistyczny przezytek - tzw. wspólność ustawowa
        majatkowa. A już szczególnie odbiło sie to czkawką dla kobiet gdy panowie i
        władcy załozyli swoja działalnośc gospodarczą - tzn. - firma moja, pieniadze
        moje ( nie ma juz wspólnych, kładzionych do szuflady) ale odpowiedzialność
        równiez i przede wszystkim za plajte, za nieudolność, niefrasobliwość meza
        równiez zony. kobiety nie maja prawa uzyskać informacji w Urzedach Skarbowych o
        sytuacji finansowej męża, takze o wspaniałych sukcesach... ale z klapka na
        oczach odpowiadaja za plajtę. Przychodza komornicy, zabierają wszystko co
        popadnie za psie grosze...
    • Gość: A.H Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.01.05, 00:54
      Wyskoczenie z takim tekstem przy innych/obcych ludziach to chamota totalna, co
      do stwierdzenia "durna baba" to się
      całkowicie zgadzam, pracuje z kobietami od 20 lat i większość z niech to
      niestety bez obrazy durne baby, jest to dla mnie
      tym bardziej dziwne że większość z nich kształci się dłużej i osiąga lepsze
      wyniki w nauce niż mężczyźni, na każdą z nich przychodzi pewien wiek gdzie
      zanika zdolność uczenia i rozumienia otaczającego świata. Sami możecie
      sprawdzić w jakim
      stanie jest wasza kobita, najprostszy test jest taki, poszukać instrukcji od
      telewizora lub magnetowidu KONIECZNIE
      w języku polskim ! Następnie poprosić o zaprogramowanie wybranego kanału,
      gwarantuje że przeczytać przeczytają
      ale tylko dwie na sto będzie w stanie zrozumieć i wykonać zgodnie z instrukcją
      programowanie odbiornika.
      Średnio inteligentny chłopak po dawnej podstawówce poradzi sobie lepiej niż
      pani magister po studiach.
      Moja osobista teoria "durnej baby" jest taka, kobieta ma mózg mniejszy od
      mężczyzny o około 150 gram,
      wydaje się że to jest niewiele ale niestety aż tak wiele.
      Dlaczego kobiety zwykle mają lepsze wyniki w nauce ? Posiadając mniejszy mózg
      inaczej się uczą, mniejszy mózg
      posiadając mniejszą sprawność i możliwości bardziej podatny jest na tresurę niż
      logiczną naukę i taką właśnie
      naturę ma przyswajanie wiedzy przez kobietę, jest to wiedza wytresowana.
      Pozdrawiam wszystkich a do panów
      mam prośbę, miejcie na uwadze owe 150 gram, one nie rozumieją ale i tak nas
      mocno kochają.
      • Gość: szowninistka tam męski szowinisto IP: .48.242.* / 80.51.176.* 22.01.05, 01:18
        a co powiesz na to jak facet (wstyd jak cholera bo mowie o bliskiej rodzinie)
        pomyli kierunki na jednej z nalepiej oznakowanych w europie autostrad, weźmie
        atlas i szuka drogi powrotnej przez mniejsze miejscowości. taki z którym
        zamiast znad morza do krakowa jedziesz nad morze.

• Gość: Lena Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: 83.136.224.* 22.01.05, 10:40
        > Moja osobista teoria "durnej baby" jest taka, kobieta ma mózg mniejszy od
        > mężczyzny o około 150 gram,
        > wydaje się że to jest niewiele ale niestety aż tak wiele.
        > Dlaczego kobiety zwykle mają lepsze wyniki w nauce ? Posiadając mniejszy mózg
        > inaczej się uczą, mniejszy mózg
        > posiadając mniejszą sprawność i możliwości bardziej podatny jest na tresurę
        niż
        >
        > logiczną naukę i taką właśnie
        > naturę ma przyswajanie wiedzy przez kobietę, jest to wiedza wytresowana.

Aż mi łzy pociekły ze śmiechu:)))))))))))))) Tą teorię znalazłeś w jakijś
        literaturze śreniowiecznej?
        • Gość: Kasia Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.swietochlowice.org / *.swietochlowice.org 22.01.05, 20:34
          a zdajesz sobie sprawę, że za duży grozi ciężżkim upośledzeniem umysłowym?
      • Gość: Słonica Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.corporate-services.pl 22.01.05, 13:18
        Ciekawe, a mózg słonia waży więcej niż mózg mężczyzny, czyli należałoby uznać,
        że słonie są inteligentniejsze od facetów. Takie twierdzenie tylko pozornie
        wydaje się niedorzeczne - przecież na tym forum mamy dowód potwierdzający, że
        słonie są inteligentniejsze - w postaci wypowiedzi A.H. - przecież żaden
        szanujący się słoń nie napisałby takich debilizmów!!!
        Słonica
        • Gość: A.H Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.01.05, 15:47
          " Ciekawe, a mózg słonia waży więcej niż mózg mężczyzny, czyli należałoby
          uznać,
          że słonie są inteligentniejsze od facetów. Takie twierdzenie tylko pozornie
          wydaje się niedorzeczne - przecież na tym forum mamy dowód potwierdzający, że
          słonie są inteligentniejsze - w postaci wypowiedzi A.H. - przecież żaden
          szanujący się słoń nie napisałby takich debilizmów!!!
          Słonica "

a widzisz ! jesteś typowym przykładem jaki opisałem, potrafisz czytać ale nic
          nie rozumiesz,
          czy ja porównywałem barany do słoni ? Operowałem w granicach jednego gatunku, a
          może nie ? :)
          - - - - -
          "a co powiesz na to jak facet (wstyd jak cholera bo mowie o bliskiej rodzinie)
          pomyli kierunki na jednej z najlepiej oznakowanych w europie autostrad, weźmie
          atlas i szuka drogi powrotnej przez mniejsze miejscowości. taki z którym
          zamiast znad morza do krakowa jedziesz nad morze."

Tak taki facet musi się trafić, to wyjątek który potwierdza regułę

Pozdrawiam
          A.H
          • sigrid.storrada Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 22.01.05, 21:31
            Gość portalu: A.H napisał(a):

> " Ciekawe, a mózg słonia waży więcej niż mózg mężczyzny, czyli należałoby
            > uznać,
            > że słonie są inteligentniejsze od facetów. Takie twierdzenie tylko pozornie
            > wydaje się niedorzeczne - przecież na tym forum mamy dowód potwierdzający, że
            > słonie są inteligentniejsze - w postaci wypowiedzi A.H. - przecież żaden
            > szanujący się słoń nie napisałby takich debilizmów!!!
            > Słonica "
            >
            > a widzisz ! jesteś typowym przykładem jaki opisałem, potrafisz czytać ale nic
            > nie rozumiesz,
            > czy ja porównywałem barany do słoni ? Operowałem w granicach jednego gatunku,
            a
            >
            > może nie ? :)

Koleżanka ukazala nieadekwatność twej reguly do rzeczywistości, ukazując
            absurd, do jakiego można dojść stosując zasadę "im większy tym lepszy"

>
            > Pozdrawiam
            ja również
          • Gość: ivid Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.gdynia.mm.pl 22.01.05, 23:51
            Jako faceta ta wypowiedź mnie obraża. Stwierdzanie, że kobiety są mniej inteligentne od mężczyzn dowodzić by mogło chyba tylko przeciwnego wniosku. Brednie!
          • ignispl Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 23.01.05, 14:20
            A.H. dziubek jesli już zabierasz się za omawianie koncepcji biologicznych
            tyczących się różnic między płciami to proszę doczytaj coś z biologii np. o
            stosunku masy mózgu do masy ciała, bo mnie szlag trafia jak czytam takie głupoty
            pisane przez wykształconego faceta. Jeśli masz tytuł naukowy (a zakładam że masz
            zważywszy na twoje IP) to proszę nie rość sobie prawa do epatowania naukowym
            autorytetem w dziedzinie, w której jesteś kompletnym ignorantem. Choć stosunek
            masy nie tłumaczy do końca różnic w wadze to może trafisz w annałach nauki na
            wzmiankę o uwarunkowaniach behawioralnych na przykład itp. Pozdrawiam te twoje
            dodatkowe 150 gram, z których 90% i tak nie jest wykorzystywane (bo jeśli wiesz
            wykorzystujemy mniej niż mamy a ile to sprawa indywidualna). Co do zdolności
            technicznych, cóż, to również jest kwestia wychowania - w przypadku kobiet nie
            kładzie się nacisku na zdolności techniczne - nie są aktywowane....każ
            mężczyźnie upiec ciasto z kremem lub obiad dla 5 osób z przystawkami...
        • Gość: toffi@netvisao.pt Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.netvisao.pt 23.01.05, 20:07
          Do slonicy,
          Srodowisko sloni kieruje sie tzw. matriarchatem. To slonice prowadza stado, to
          slonice decyduja. Samce, slonie sluza do zaplodnien. I tyle, slonie, nawet
          samce sa bardziej inteligentne od KAZDEGO faceta.
          • Gość: madziara Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:22
            duża łazienka - można jeden pokój poświęcić na nią - z wanną piękną na środku i
            z nóżkami mosiężnymi czterema, prysznic z boku duży płytki brodzik i dookoła
            kotara o promieniu półtora metra, cała w kolorze piaskowo - bambusowym pełno
            kwiatów zielonych , w innym rogu rattanowy stolik i foteliki rattanowe ze
            zwieszonymi ręcznikami na oparciu. szafki też wiklinowe na drobiazki lazienkowe
            których bedzie olbrzymia ilosćmałe dywaniki o grubym i miękkim włosie, świeczki
            zapachowe we wszystkich kolorach i światełka małe ...
      • Gość: Maciek Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: 193.0.117.* 22.01.05, 16:18
        OK. Jak tak narzekasz na kobiety zróbmy test dla ciebie.

Dostajesz wszystkie składniki i przepis. Upiecz ciasto.
        Jeśli to co zrobisz smakuje Ci (lub będziesz tak twierdzić) to spróbuj
        PORZĄDNIE gotować dla siebie przez tydzień.

• Gość: Jozefina22 Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.01.05, 19:29
        Jeżeli faceci autentycznie maja wieksze mozgi od kobiet to ja sie pytam kto to
        napisal .bo mysle ze majac wiekszy mozg i uwazajac sie za cos lepszego nie
        pozwolilby sobie na takie wypociny, jakie mialam okazje przeczytac podpisane
        AH. ZDROWY TO ON CHYBA NIE JEST.
      • Gość: olgafur Do A.H. IP: 5.5.* / 80.58.47.* 24.01.05, 06:38
        Hmmm...ale Ciebie, tak konkretnie, to takie szczescie jak milosc chyba nie
        spotkalo... Jedno jest pewne, kobieta, ktora zakocha sie w takim prostaku i
        chamie jak Ty, na pewno bedzie mogla sie ubiegac o tytul mistrzyni glupoty. Nie
        zamierzam z Toba polemizowac na temat tego, ktora plec jest bystrzejsza i
        dlaczego. To nie ma sensu. Swoja opinia sam sobie wystwiasz swiadectwo,
        ukazujesz siebie jako czlowieka mocno ograniczonego, o niskiej inteligencji i
        jeszcze nizszym poczuciu wartosci, o kulturze osobistej nie mowiac.
    • appril Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 22.01.05, 01:55
      Mysle, ze "takie" kobiety i "tacy" mezczyzni byli, sa i beda zawsze. Oprocz
      nich sa pary, zwiazki ktore sie kochaja, rozumieja i szanuja. Ich wychowanie,
      kultura osobista, obycie, wrazliwosc nigdy nie pozwola na tak karygodne
      zachowanie wobec najblizszej osoby, tej ktora sie pokochalo i zwiazalo z nia
      swoje zycie. Ciesze sie, ze nie mam nic wspolnego z tego typu zachowaniami.
      Nigdy ich nie doswiadczylam w domu rodzinnym, srodowisku a obecnie w
      malzenstwie. Moze dlatego mam tak wiele pozytywnej energii w sobie i z cala
      pewnoscia siebie twierdze, ze nigdy nie pozwolilabym sobie na ponizajace mnie
      czyjes zachowanie. Ale latwo mowic gdy nigdy nie mialo sie do czynienia z
      problemem. Nie wiem co byloby gdybym wyrosla w nieciekawym srodowisku, moze
      myslalabym zupelnie innymi kategoriami. A co do mozgu kobiety to wypowiedz
      osobnika powyzej uwazam za mierna pod kazdym wzgledem i pozostawiam bez
      komentarza bo szkoda czasu na dyskusje z osobami o waskich horyzontach.
      Pozdrawiam.
    • Gość: xy2 bo tak sie do zony anie męża IP: .48.242.* / 80.51.176.* 22.01.05, 02:00
      nie powinno zwracać
    • Gość: Lana Wiesz dlaczego? IP: *.ec-is.net 22.01.05, 02:20
      bo jestesmy glupie, ulomne, chore, kretynskie, durne baby:-(
      Dlatego tez faceci a nie kobiety swiatem wladaja:-(

• Gość: .................. Re: Wiesz dlaczego? IP: *.dialup.sprint-canada.net 22.01.05, 02:43
        A co ciebie tak interesuje czyjes zachowanie? Pilnuj swego nosa.
        Najpierw trzeba sie dowiedziec dlaczego tak a nie inaczej ludzie
        sie traktuja (chodzi tu o slowne traktowanie sie) a pozniej wyciagac
        jakiekolwiek wnioski. Byc moze w niejednym malzenstwie jest wszystko
        jak najlepiej, ale ekspresja slowna moze byc troche wulgarna(dla
        zartow np. czy tak utarlo sie miedzy nimi czas od czasu rozmawiac).
        Byc moze ludzie maja niska inteligencje i powaznie, publicznie wytykaja
        sobie wady w ten sposob, ale to tez w ostatecznosci ich sprawa.
        Osobiscie slyszalem odwrotna sytuacje i to nie jedna, gdzie to kobieta
        mowila do faceta glosno "alez idiota jestes, jak mogles....." a on
        przyjmowal to obojetnie, w sensie pogadaj sobie babo. Czulem jednak
        zrozumienie sie pomiedzy nimi i dosc wzajemnego szacunku, choc na pozor
        wydawaloby sie, ze (w tym przypadku kobieta) go nie ma. Piszesz, ze
        za takie cos oberwalbys od zony po gebie. Czy bicie partnera swojego
        zycia po twarzy, za slowa, w miejscu publicznym jest tutaj tym
        wzlotem szanowania sie danej kobiety lub mezczyzny? Pomysl nad tym.
    • Gość: NO BO JAK? NO BO JAK MOŻNA SIE NIE WKURZYĆ... IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 22.01.05, 07:58
      ... kiedy stoi się z taką kretynką przed sklepem, który właśnie zamykają - a
      ona głośno zrzędzi, że to moja wina ...
      Są różne kobiety i różni mężczyźni. Nie da się tego uśrednić.
      Natomiast uwaga do tych wiecznie niezadowolonych - jak wam źle - to nie
      jesteście tu za karę! I to wszystko.
      • mandi.ole Re: NO BO JAK MOŻNA SIE NIE WKURZYĆ... 22.01.05, 09:23
        Gość portalu: NO BO JAK? napisał(a):

> ... kiedy stoi się z taką kretynką przed sklepem, który właśnie zamykają - a
        > ona głośno zrzędzi, że to moja wina ...

ta kretynka to twoja kobieta, więc chociażby z tego powodu należy ją szanować.
        Chyba, że sam masz się za zero, to ok.

> Są różne kobiety i różni mężczyźni. Nie da się tego uśrednić.
        > Natomiast uwaga do tych wiecznie niezadowolonych - jak wam źle - to nie
        > jesteście tu za karę! I to wszystko.

Kto tu jest niezadowolony? Bo raczej ty- tak przebija z twego postu
        • Gość: Autor Re: NO BO JAK MOŻNA SIE NIE WKURZYĆ... IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 22.01.05, 18:10
          O jakim szacunku ty mówisz? To pomyłka!
          Oczywiście, że jestem niezadowolony - a nawet wściekły z powodu takiego
          zachowania!
          Mam już dość tej kretynki - która notabene też jest wiecznie niezadowlona.
          Zbliża się rychły koniec tego beznadziejnego związku - z pożytkiem dla
          wszystkich dookoła ;))))))
    • Gość: AP Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.radom.net / 213.199.199.* 22.01.05, 10:17
      WSZYSTKO WYNOSI SIE Z DOMU. TAK JAK SYNEK TRAKTUJE SWA MAME TAK BEDZIE TRAKTOWA
      SWĄ LUBĄ. NIE MA WYJĄTKU OD TEJ REGULY
    • Gość: Magda Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.01.05, 10:26
      Istnieje pewien typ kobiet, które są na tyle słabe, że nie potrafią ebzystować
      bez mężczyzny. Bez względu na to co mąż powie lub zrobi one mu wybaczają, bo
      boją się zostać same. Dlatego znoszą każde upokorzenie. Nie potrafię ocenić
      tych kobiet własciwie. I nie jestem w stanie powiedzieć, czy Eleganckibrunet
      ocenił je właściwie. I nie jestem pewna tak na 100% że to one się nie szanują.
      Bo tak naprawdę to one są wożone, robi się za nie zakupy, podejmuje różne
      decyzje. Ja noszę ciężkie zakupy sama, bo kiedyś nie zgodziłam się na to by
      ktoś do mnie mówił "głupia babo". Nie wiem więc kto się bardziej nie szanuje.
    • Gość: femme Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 12:51
      Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje?
      pytanie powinno brzmiec: Dlaczego mezczyzni nie szanuja kobiet!
      • Gość: patriota bo to kapusie IP: 213.25.168.* 22.01.05, 13:20
    • odrey Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 22.01.05, 14:08
      szacunek do siebie i do innych wynosi się z domu... to już wiemy... zmiana
      wmontowanego za młodu w mózg stereotypu uległej kobiety, mężczyzny -
      maczo,wychowanego przez nadopiekuńczą mamę itp. zmienić trudno,ale przecież nie
      jest to absolutnie niemożliwe.
      Chyba warto zastanowic się co robić żeby do takich zmian częściej dochodziło.
    • koaa Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? 22.01.05, 14:14
      a widziałes kiedys zbitego psa?
      mysle ze tu jest podobnie one sa tak zaszczute ze juz przestaja sie bronic
      pewnie zaczeło sie od czegos małego ona własciwie nie zaregowała a on posuwał
      sie coraz dalej
      a dlaczego nie odejda? bo boja sie byc same etc. albo sa przekonane ze wszyscy
      faceci sa tacy sami jak sie ich pozna a moze boja sie rozwodu (presja
      społeczna) etc.
      • Gość: nauczycielka Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 14:43
        Faceci to chamy . Kobiety w Polsce mało zarabiają i nie mają najczęściej dokąd
        uciec.
        • Gość: monica Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 16:30
          Potrafimy "uciec", wystarczy zrobić pierwszy krok, uwierzyć w siebie i
          tyle..Potem taki jeden z drugim cham sie budzi i widzi co traci. A my jestesmy
          daleko i bogate w doswiadczenie budujemy sobie lepszy świat! Pieniądze stanowią
          problem, ale nie są barykadą nie do przejścia.
        • Gość: buba Re: Dlaczego tyle kobiet sie nie szanuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 17:46
          Po co zaraz uogolniac? Nie wszyscy sa chamami a jesli kobieta zadaje sie z takim to sama jest sobie winna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka