Dodaj do ulubionych

postinor zażyty 12h po wpadce

23.01.05, 14:34
w 16dniu cyklu. czy są powody do niepokoju czy rzeczywiscie jest on tak skuteczny?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:07
      www.abortionismurder.org/notconvinced.shtml zobacz to i pomysl czy
      branie czego kolwiek po wpadce i robienie po wpadce takich rzeczy jest dobre i
      moralne!!
      • yeanne a jakie to ma znaczenie? 25.01.05, 18:38
        rozmawiamy o skuteczności, a nie o moralności. Jest skuteczne do 48 godzin
      • Gość: hmmm Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: 5.6.1D* / 62.225.112.* 26.01.05, 16:37
        brak slow, nie masz czego szukac w necie zajmij sie pomoca dla chorych,
        biednych, sierot a nie zuzywasz energie na takie propagandy
    • Gość: karra Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:22
      nie boj sie.. mysle ze pownno podzialac. w koncu nalezy zazyc go jak
      najwczesniej, ale do 36godzin.. tym u gory sie nie przejmuj.
      rozumiem cie.. sama bylam w tej sytuacji dwukrotnie i wiem jak sie stresujesz.
      postaraj sie troszke wyluzowac.. a za 2tygodnie zobaczysz, ze nie bylo sie
      czego bac. kobiety probuja zajsc w ciaze miesiacami, latami.. przyjdzie pewnie
      czas i na ciebie :) ale oby nie teraz. sciskam serdeczie.
      • Gość: xxx Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:29
        to sie nazywa morderstwo i kompletna glupota - wpierw wpadac a potem zabijac
        jak sie czegos nie chce to sie tego nie robi - jak nie chcesz dziecka to sie
        nie pieprz a nie potem robisz cos takiego
        nastepnym razem zapomnisz wziasc tabletke 12 godzin po i po 4 tygodniach
        usuniesz dziecko
        lepiej czemus prewencyjnie zapobiegac niz potem robic glupstwa
        • sopla Re: postinor zażyty 12h po wpadce 23.01.05, 15:37
          xxx daruj sobie te osobiste spostrzeżenia nie znasz mojej sytuacji wiec prosze
          wez sie zamknij! oby ciebie nie spotkało to co spotkało mnie..
          • Gość: xxx Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:10
            bezsensowne puszczanie sie nigdy!!
            • yeanne przykro czytać takie teksty 25.01.05, 18:40
              niedopuszczenie do zagnieżdżenia jajeczka to jeszcze nie zabijanie.
              • Gość: doc Re: przykro czytać takie teksty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 23:26
                Włąśnie twoje teksty przykro czytać.
                Poczytaj rozprawy habilitacyjne z CMUJ o poronnym działaniu środków
                antykoncepcyjnych.
        • spezial Re: postinor zażyty 12h po wpadce 23.01.05, 16:55
          Gdyby to byla tabletka poronna, to "pomoglaby" kazdej dziewczynie w takiej
          sytuacji. A niestety tak nie jest.
    • Gość: m. Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.adsl.hansenet.de 23.01.05, 16:29
      trzymaj sie sopla, bedzie dobrze :-) nie martw sie moralizatorami, szczegolnie
      spod znaku iks... duzo sily, trzymam za ciebie kciuki
    • Gość: karra Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:58
      wypowiedz xxx jest dla mnie kompletna glupota. jak nazwac ABORCJA
      niedopuszczenie do zaplodnienia?? czyli prezerwatywa jest srodkiem poronnym?
      pigulki? przeciez tez niedopuszczaja do zaplodnienia a to nazywasz aborcja. a
      ty sopla po prostu sie trzymaj!
      • Gość: kk Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:06
        chyba nie masz sie czego obawiac,,lepiej jednak jak sie przejdziesz do
        ginekologa..
        • Gość: KPC Fajny skrót KK IP: 193.29.205.* 23.01.05, 19:09
          Kodeks karny czesc wojskowa:))))
    • pinkola Re: postinor zażyty 12h po wpadce 23.01.05, 19:36
      z tego, co wiem, nie ma powodów do niepokoju.Powinien zadziałać.Trzymaj się!
      • tygrysio_misio Re: postinor zażyty 12h po wpadce 23.01.05, 22:07
        a jak dziala taki postinor???????????????????
        • Gość: rusałka i lepiej zacznij jeść tabletki, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:25
          postinor jest niezdrowy jeśli się go używa za często.
          Ale raz da radę, tylko nie ryzykuj więcej bo i radochy mniej z sexu jak masz
          stracha;)
    • Gość: gizmo Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.pro-internet.pl 23.01.05, 22:26
      ja zazylam postinor i bede mama (hihihi). Szlaencza noc poslubna, pozniej
      niesamowity wyjazd (podroz poslubna), pozniej postinor, teraz czekamy na nasze
      malenstwo. Nie ma reguły.
      • Gość: ania Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:31
        oj..ktos mi bliski wział postinor,a mimo to i okazalo sie ze jest w ciazy..tyle
        ze ciaza sie nie rozwijała i musiala ja usunac bo płod był martwy..oby to nie
        był Twoj przypadek
        • tygrysio_misio Re: postinor zażyty 12h po wpadce 23.01.05, 22:43
          wszystkie tabletki ktore sie bierze po sa po to alby zakleic macice przed
          zaplodnionym jajem.....jesli to sie robi to jest glupota bo jak sie wpadlo to
          trzeba juz poniesc konsekwencje a nie posowac sie do takich srodkow
          • Gość: ania Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:48
            lepiej działac pozno niz wcale.Jesli laska nie czuje ze chce miec bobaska a za
            wczasu o tym nie pomyslala to musi jakos wybrnac z sytuacji.Wybrnieciem jest
            postinor..łatwo powiedziec-ponosic konsekwencje. Dziewczyna nie napisała tu
            zeby ja oczerniac i mowic jaka to jest nieodpowiedzialna tylko zeby jej wskazac
            czy moze mimo wziecia tabletki zajsc w ciaze..madry polak po szkodzie
          • Gość: alga Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 22:56
            Postinor można przyjmować po badaniu ginekologicznym wykluczjącym wcześniejsze
            zajście w ciążę lub jeśli się ma 100% pewności, że wcześniej nie było wpadki
            (bywają wypadki wcale nie takie rzadkie, że miesiączka występuje nawet do 4 m-
            ca ciąży, a i innych objawów brak). Wzięcie Postinoru kiedy zaszło się już w
            ciążę może być niebezpieczne.
        • Gość: gizmo Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.pro-internet.pl 24.01.05, 09:10
          :))))))
          oj to chyba nie moj przypadek - moje dziecko (juz nie plod) rozwija sie
          swietnie. Co wieczor boksuje mojego meza:))). Poza tym postinor nie wplywa
          negatywnie na rozwoj plodu.
          • Gość: alga Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:21
            Masz szczęście. To co napisałam, to nie mój wymysł tylko opinia lekarzy.
            • Gość: gizmo Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.pro-internet.pl 25.01.05, 20:37
              nie to nie szczescie:) a raczej normalna kolej rzeczy, poniewaz jak napisalam
              wczesniej postinor nie dziala na plod.
              rozmawialam o tym z moim lekarzem - ginekologiem:)
              mozna raczej powiedziec, ze mam zcescie w nieszczesciu - poniewaz choc nie
              planowalam bede mama:)))
    • Gość: xy2 Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: .48.242.* / 80.51.176.* 23.01.05, 22:49
      o maaaaaaaaatko, 12 godzin po wpadce jak to brzmi:))))
      bo ty juz wiesz ze wpadlas po 12h.
      dorośnij
      • Gość: xy2 Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: .48.242.* / 80.51.176.* 23.01.05, 22:59
        poza tym skoro miała postinor musiala w nim byc "instrukcja obslugi"
      • Gość: alga Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 23:04
        Czemu się dziwisz? Jeśli ma dni płodne, a zabezpieczenie (np. prezerwatywa)
        zawiedzie to już nawet w 5 minut po może podejrzewać wpadkę.
        • Gość: xy2 Re: postinor zażyty 12h po wpadce IP: .48.242.* / 80.51.176.* 23.01.05, 23:15
          no moze ale sieje niepotrzebna panike. i przykre konsekwencje moga sie pojawic
          w przypadku "niezapoznania sie z instrukcją". to tak jak z pigułka anty,
          wpadają te które nieumiejetnie ja przyjmują. a pozniej slyszy sie ze te pigulki
          nie sa az tak skuteczne
          • sopla Re: postinor zażyty 12h po wpadce 25.01.05, 09:58
            nie wiem skąd tu tyle złośliwości. postinor przepisał mi lekarz wczesniej mnie
            zbadał...powiedział jak przyjąc tabletke...ja przeczytałam jeszcze sobie kilka
            razy ulotke..i jesli chodzi o instrukcje obsługi to zostałam z nią dobrze
            zapoznana i przyjęłam postinor prawidłowo w 2dawkach- pierwsza tabletka 12h po
            zbliżeniu, a kolejną tabletke 12h po przyjęciu pierwszej.
            niepokoji mnie tylko jedno a mianowicie postinor zażyłam w 16dniu cyklu to
            zapewne powinno juz byc po owulacji no albo była w trakcie, tylko własnie nie
            rozumiem bo komórka jajowa opuszcza jajnik w momencie owulacji i przemieszcza
            się do jajowodu następnie do macicy, kobieta jest płodna dwie doby od momentu
            owulacji...czyli u mnie wychodzi na to ze 16dnia były jednak jeszcze dni
            płodne...czyli w momencie zażycia postinoru nie zadziałał on juz jakoby
            zahamować owulację tylko jedynie by zmniejszyć prawdopodobieństwo implantacji.
            rozumiem że to juz nie ta sama skuteczność co np. przed 14dniem cyklu...bo wtedy
            to by postinor zahamował proces owulacji... Prosze niech mi ktoś powie jak to
            rozumieć
            • lena_zet Re: sopla 25.01.05, 10:04
              a nie możesz zadzwonić i zapytać swojego lekarza?
              • sopla Re: sopla 25.01.05, 10:17
                nie mam swojego lekarza..poszłam do pierwszego lepszego by mi wypisał
                recepte....zależało mi na czasie.. a swojego lekarza mam w rodzinnej
                miejscowosci a teraz jestem na studiach i niestety nie znalazłam tu jeszcze
                lekarza którego moglabym nazywac swoim
              • Gość: kk Re: sopla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:52
                W rzeczywistości Postinor Duo prowadzi do zabicia płodu tuż po jego powstaniu
                tzn. środek ten uniemożliwia zarodkowi zagnieżdżenie się w macicy.

to infa z netu
                • sopla Re: sopla 25.01.05, 16:00
                  a z jakiej strony wzięłas tą informacje>?? utrudnia zagnieżdzenie sie w macicy
                  a nie ze zabija płód
                  • lena_zet Re: sopla 25.01.05, 16:08
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=18883151&v=2&s=0
                    czyli chyba nie zawsze skutkuje... jak coś znajdę to podam
                    • sopla Re: sopla 25.01.05, 18:33
                      ale jaja z tym postinorem :/ no i ja sobie tez tak wlasnie dzis przemyslałam ze
                      moze faktycznie owulacje zahamuje ale co jesli ona juz nastąpiła?
                      no pięknie!!!!!!
                      • Gość: midorii Re: sopla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:40
                        jak chcesz byc pewna zrob sobie test ciazowy ...albo idz do ginekologa niech ci
                        zrobi badanie na wykrycie pecherzyka ciazowego i badanie krwi,,moim zdaniem nie
                        powinnas byc w ciązy ..pozdrawiam cieplutko
                  • midorii Re: sopla 25.01.05, 16:18
                    popatrz na necie !!
                    www.antykoncepcja.pl/comment.php?mode=display&sid=20031004164427160&type=article&title=Postinor&pid=84
                    jest mase inf o postinorze pozdrawiam
                    • sopla Re: sopla 25.01.05, 18:48
                      ale jaja! no to ładnie! ale sama juz nie wiem komu wierzyć! czy lekarze to
                      faktycznie takie świnie? przeczytałam posta biedrony jestem w lekkim szoku..
                      jest tak jak przypuszczałam jesli owulacja nastapila to postinor nic juz nie
                      pomoże..to pozostaje mi tylko czekać na okres.... to tak przy okazji test
                      ciażowy kiedy moge zrobic najwczesniej?
                      zastanawia mnie jeszcze dlaczego więc pisze ze postinor ma dzialanie poronne!?
                      czy to tez tylko taki bajer zeby jeszcze większą reklame zrobić?
                      SZOK
            • Gość: inny_lekarz Do sopli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:51
              Twój lekarz nie umie czytać, albo nie zna wiarygodnych źródeł, albo Ty coś
              pokręciłaś. Postinor nalezy zażywać tak:

1-sza tabletka - najszybciej jak się da po stosunku (lecz nie poźniej niż 12
              godzin po tym stosunku)
              2-ga tabletka - 12 godzin po pierwszej tabletce.

• sopla Re: Do sopli 25.01.05, 19:09
                ja tak zrobiłam! od stosunku nie minęło nawet 12h! dokładnie to 11h ale co z
                tego? skoro jesli to był 16dzien cyklu najprawdopodobniej byłam jeszcze płodna!
                a ten postinor to rzeczywiscie chyba jedna wielka sciema
                • Gość: inny_lekarz [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 19:21
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • sopla mhm 25.01.05, 19:33
                  to chyba pozostaje jeszcze tylko miec nadzieje albo powoli zacząć robic
                  wyprawke dla dziecka sama nie wierze w to co mowie.jaka wyprawka? jakie
                  dziecko? niech mnie ktos uszczypnie bo sama nie wiem czy to sen czy jawa
                  • spezial Re: mhm 25.01.05, 19:36
                    Na razie sie nic nie martw. Po przeczytaniu niektorych postow na forum, widac,
                    ze w ciaze nie tak latwo jest zajsc.
                  • lena_zet Re: sopla, jeszcze raz 25.01.05, 20:41
                    sopla napisała:

> to chyba pozostaje jeszcze tylko miec nadzieje albo powoli zacząć robic
                    > wyprawke dla dziecka sama nie wierze w to co mowie.jaka wyprawka? jakie
                    > dziecko? niech mnie ktos uszczypnie bo sama nie wiem czy to sen czy jawa

a dajże spokój, nie jesteś w ciąży.Ja tam "Celuje" w dni płodne, a "trafić" nie
                    mogę, a ty myślisz, że to tak odrazu :)
                    • sopla Re: sopla, jeszcze raz 26.01.05, 11:56
                      tak tylko to tak juz jest ze ten co nie chce wpada a ten co chce nie ma.
                      pozdrawiam.
                      • Gość: hmmm Re: sopla, jeszcze raz IP: 5.6.1D* / 62.225.112.* 26.01.05, 16:32
                        nie przejmuj sie tymi moralizatorskimi ciotkami mam nadzieje, ze wszystko
                        bedzie ok,

pozdro!
    • sopla co myslec? 26.01.05, 18:58
      nie umiem sie skupić na zadnej rzeczy... mam sesje i zamiast sie uczyc do
      egzaminu ciągle mysle o tym icon_sad.gif
      Podobno po zażyciu postinoru powinno wystąpic jakies krwawienie po kilku dniach,
      dzis jest juz 4dzien odkąd zażyłam postinor duo o nie mam zadnego krwawienia.
      czy wsyzstko jest ok? czy moze to znak ze postinor nie zadziałał
      Strasznie to wszystko przeżywam, to było takie nieodpowiedzialne, w sumie on ma
      28lat, ale wyjechał znów nie bedziemy sie widziec pare miesięcy ja zostałam sama
      z tymi wszystkimi myślami.....za mało sie znamy...ktos powie to co ciągnęło mnie
      by sie z nim odrazu przespac? nie to nie było tak nawet rozmawialismy o tym on
      powiedział ze jesli sie zdecyduje to chce bym brała tabletki. tylko ze wyszło
      troche inaczej....troche alkoholu czułe pieszczoty a pozniej sie nagle ocknęłam
      i nie wiem do dzis czy pieścił mnie ręką czy był we mnie na chwile
      icon_confused.gif dlaczego ja byłam taka naiwna? wiem ze mu zalezy na mnie, ale
      jednak nie wiem co mam o tym wszystki myslec....sama mysl o tym ze moglismy
      wpasc mnie przeraża....
      • spezial Re: co myslec? 26.01.05, 19:43
        > Podobno po zażyciu postinoru powinno wystąpic jakies krwawienie po kilku
        dniach
        Moze wystapic, ale nie musi. Z tego, co ja wyczytalam na ten temat, to wiele
        dziewczyn nie mialo zadnego krwawienia, ani plamienia. Dopiero nadchodzila
        miesiaczka, spozniona lub nie (czasem przyspieszona). Wiec te krwawienia po
        postinorze, nie sa wcale regula. A tym bardziej nie sa zadnym wyznacznikiem
        skutecznosci dzialania tej tabletki.
        • Gość: inny_lekarz spezial ma absolutną rację - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 19:52
          mogą, ale nie muszą. Po prostu kup test ciązowy i zrob go sobie jakieś 10 dni
          po stosunku najwczesniej i to będzie na jakies 90% co Ci wyjdzie w tym teście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka