Dodaj do ulubionych

*^*^*^KONCERT*^*^*^

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 08:05
♫♪

W kołnierz wtulam twarz
Chowam się przed miastem
Jego cienie złocą w mojej twarzy wąwóz
Trzeszczy jak ułamek szkła
Mój codzienny niepokój
Jak wydostać się z cienia
Może wtedy

Gdyby koncert grać
Ten na trąbki i skrzypce
Tak, by dźwięki ułożyły się w wiersz
Gdyby łyżką światła
Rozweselić to wszystko
Żeby we mnie zaśpiewało coś też

Rośnie we mnie mgła
Jak ze studzien stu
Nie wiem, ilu trzeba ksiąg, by ją rozwiać
Jedno wiem, że muszę biec
Póki sił mi wystarczy
Póki tylko ta nuta...
Mam ją w sobie!

Będę koncert grać
Ten na trąbki i skrzypce
Tan, by dźwięki ułożyły się w wiersz
Będę łyżką światła
Rozweselać to wszystko
Żeby w tobie zaśpiewało coś też

Obserwuj wątek
    • agniecha27 Koncert na sto serc... 28.05.02, 08:44
      Tego niestety nie mogę zaśpiwać razem z Tobą, bo nie znam melodii. To też SDM?
      :o))))
    • kwik Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ 28.05.02, 09:01
      nuty są, czasem klucz wiolinowy się gubi gdzieś po drodze:)
      dzięki mario.
      • Gość: mario2 Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 09:07
        Dzien dobry Paniom Milym,

owszem, to tez SMD, jedna z zacniejszych piosenek.
        Tak dobrze pasuje w nastroj dzisiejszego poranka.

• kwik Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ 28.05.02, 09:09
          jak zobaczyć bemol, cis i gis we mgle? :)
          • Gość: mario2 Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 09:11
            Zawsze twierdzilem, ze wystarczy je slyszec :o))

Tylko prosze- nie tonacja "o-dur"
            • kwik Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ 28.05.02, 09:12
              > Zawsze twierdzilem, ze wystarczy je slyszec :o))

widzenie ich to dar. i nie jest to dar pomorza:)

• Gość: mario2 Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 09:18
                Widzenie ich to tylko umiejetnosc odczytywania tych muszek z papieru.
                Darem jest interprefacja, czucie, wewnetrzny glos...
                • kwik Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ 28.05.02, 09:22
                  Gość portalu: mario2 napisał(a):

> Widzenie ich to tylko umiejetnosc odczytywania tych muszek z papieru.

to jest TYLKO odczytywanie i odtwarzanie

> Darem jest interprefacja, czucie, wewnetrzny glos...
                  i to jest właśnie widzenie.

pozdrawiam (z wysokich gór:)

• Gość: mario2 Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 09:30
                    Gdzie Ty jestes???
                    Ja tez chce w gory!!!
                    Wprawdzie od czwartku jestem w Pieninach
                    na Miedzynarodowym Splywie Kajakowym na Dunajcu

ale chce juz dzis... :o(
                    • kwik Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ 28.05.02, 09:48
                      > Gdzie Ty jestes???
                      > Ja tez chce w gory!!!
                      > Wprawdzie od czwartku jestem w Pieninach
                      > na Miedzynarodowym Splywie Kajakowym na Dunajcu
                      >
                      > ale chce juz dzis... :o(

zamknij oczy. jesteś? :)
                      • Gość: mario2 Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 09:53
                        Nie- jeszcze zbyt trzezwy jestem... :o(
                        • kwik Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ 28.05.02, 09:54

> Nie- jeszcze zbyt trzezwy jestem... :o(

Tylko na trzeźwo. Inaczej nie góry tylko wesołe miasteczko.:)
                          • Gość: mario2 Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 10:01
                            W realu tak. Chociaz nie zawsze. W czasie studiow pracowale w GOPRze w zakopie.
                            Na trzezwo nie zawsze sie dalo :o))
                            • kwik Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ 28.05.02, 10:05

> W realu tak. Chociaz nie zawsze. W czasie studiow pracowale w GOPRze w zakopie.
                              > Na trzezwo nie zawsze sie dalo :o))

w czasie dyżuru? nie załamuj mnie.
                              • Gość: mario2 Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 10:09
                                a jak sie dyzur w Sylwestra lub Wigilie trafil?
                                no tak- ale wtedy malo ludzi w gory chodzilo.
                                Chociaz pamietam noc z 30/31 grudnia - chyba 85 roku
                                Jasia Trubusa trzeba bylo z Galerii Gankowej sciagac...
                                • kwik Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ 28.05.02, 10:13

> a jak sie dyzur w Sylwestra lub Wigilie trafil?
                                  > no tak- ale wtedy malo ludzi w gory chodzilo.
                                  > Chociaz pamietam noc z 30/31 grudnia - chyba 85 roku
                                  > Jasia Trubusa trzeba bylo z Galerii Gankowej sciagac...

i daliście radę? :)
                                  • Gość: mario2 Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 10:33
                                    Tak, chciaz.... pic sie chcialo :o))
                                    A tak naprawde- nie bylo klopotow,
                                    pelen schron wspinaczy, linki zalozyli
                                    i transportem expresowym do Moka dostarczyli
                                    • kwik Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ 28.05.02, 10:37
                                      uffffffffffff. ulga:)
                                      a powiedz mi, proszę (jeżeli możesz i chcesz) dlaczego już tam nie jesteś (w
                                      goprze)?
                                      • Gość: mario2 Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 10:44
                                        bo przez 12 lat mieszkalem u podnoza Alp.
                                        Czlonkiem wspomagajacym i ochotnikiem TOPRu jestem do dzis.
                                        Jak tylko Tatry odwiedzam- jestem do dyspozycji naczelnika
                                        • kwik Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ 28.05.02, 10:54
                                          ale już na trzeźwo? :)

a poważnie: moje uznanie.
                                          • Gość: mario2 Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 11:02
                                            Za co to uznanie? Uznanie nalezy sie tej calej bezimiennej masie ludzi,
                                            ktorzy bez wzgledu na pogode, zawsze sa w stanie niesc pomoc w gorach.
                                            Pamietasz te tragedie z ostatniej zimy?
                                            • kwik Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ 28.05.02, 11:10

> Za co to uznanie? Uznanie nalezy sie tej calej bezimiennej masie ludzi,
                                              > ktorzy bez wzgledu na pogode, zawsze sa w stanie niesc pomoc w gorach.
                                              > Pamietasz te tragedie z ostatniej zimy?

z miejsca, w którym jestem też jesteś dla mnie bezimienny. i z tego co
                                              zrozumiałam będziesz niósł pomoc, jeżeli znajdziesz się w jakimś miejscu i
                                              czasie, gdzie będzie to potrzebne.
                                              pamiętam. głupota ludzka jest bolesna. organicznie.
                                              • Gość: mario2 Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 11:18
                                                Nie jest to mesjanizm. Oddaja w uslugi jedynie swoje umiejetnosci i
                                                doswiadczenie.
                                                • kwik Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ 28.05.02, 11:34
                                                  wiem. nie przeszkadza to w szacunku (mesjanizm zostawiamy dla mesjaszy).
                    • agniecha27 Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ 28.05.02, 10:33
                      O kurcze! Wy wcale serca nie macie... Jak tak można rozpraszać myśleniem o
                      górach, kiedy ja mam góry, ale roboty!
                      Buziorki :-*
                      • Gość: mario2 Re: *^*^*^KONCERT*^*^*^ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 10:43
                        Nie martw sie,
                        przed Toba Dluuugi Weekend
                        • agniecha27 Długi... przerywany - w piąteczek do roboty. n/txt 28.05.02, 10:44
                          • Gość: mario2 Re: Długi... przerywany - w piąteczek do roboty. n/txt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 10:45
                            to gorsze niz stosunek przerywany!
                            • agniecha27 Re: Długi... przerywany - w piąteczek do roboty. n/txt 28.05.02, 10:49
                              Nie wiem, bo my nie przerywamy... ;)))
                              Ale będę sobie sama w pracy i może wcześniej wyjdę...
                              • Gość: mario2 Re: Długi... przerywany - w piąteczek do roboty. n/txt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 11:03
                                jak nie przerywacie, to uwazaj,
                                bo zamiast wczesniej wyjsc- mozesz wczesniej zajsc :o)
                                • agniecha27 Re: Długi... przerywany - w piąteczek do roboty. n/txt 28.05.02, 11:04
                                  Ależ ja chcę zajść... :)))))
                                  • Gość: mario2 Re: Długi... przerywany - w piąteczek do roboty. n/txt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 11:05
                                    a ja mam w czwartek akurat czas :o)
                                    Mozna sie zgrac.
                                    Mam praktyke w slicznych coreczkach.
                                    • agniecha27 Re: Długi... przerywany - w piąteczek do roboty. n/txt 28.05.02, 11:10
                                      Ale ja już mam reproduktora... :)))
                                      Remember - zaobrączkowana stety...
                                      Ale i tak dziekuję za gotowość do niesienia pomocy w każdej sytuacji...
                                      :)))))))))))))))))) :)))))))))))))))))) :)))))))))))))
                                      • Gość: mario2 Re: Długi... przerywany - w piąteczek do roboty. n/txt IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 11:19
                                        Nie bez przyjemnosci. Wiec sie zastanow :o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka