Gość: xy2 IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 19:31 domowa, chce sprzatać i chodzic cały dzien w dresie to cisnienie podnosi mi sie tak ze mam ochote strzelać!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 9 Re: jak czytam posty pt. chce być gosposia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:32 Aha. No i..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 no i nic IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 19:33 dla mnie byłaby to najgorsza wizja życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9 Re: no i nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:37 Przecież to nie dla ciebie piszą scenariusz, nikt ci nie każe się podporządkowywać a już na pewno czytać. Wyznanie rzeczywiscie warte zakladania osobnego wątku, a jakże. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 Re: no i nic IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 19:39 a żebyś wiedziała, bo dla mnie byłby to taki koszmar który doprowadziłby mnie do maksymalnej depresji a w konsekwencji do samobójstwa. nie znosze klatki, nienawidze, niecierpie i wogóle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9 Re: no i nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:57 nadal nie widzę powodu do chwalenia sie tym wszem i wobec. Nadal a może tym bardziej, bo poniekąd ukazujesz jak dalece ograniczony jest twój światopogląd. Ponadto: kury, nawet te domowe, raczej nie żyją w klatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łańcuchowy Re: jak czytam posty pt. chce być gosposia IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 19:45 Dlaczego? Też chciałbym być gosposiem. I żeby żona pracowała do późnego wieczora i często jeździła w delegacje. Może kobieta - marynarz? Dla takiej sielanki byłbym gotów zrezygnować z seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 to bądź i sobie utnij jak chcesz, twoja sprawa IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 19:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: jak czytam posty pt. chce być gosposia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:46 A ja jak czytam takie posty to chce mi się ziewać. Dla mnie to też byłoby najgorsze co może się zdarzyć, ale tym co chcą kto zabrania? Niech sobie będą kurami domowymi, ale czy muszą to ogłaszać wszem i wobec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łańcuchowy Re: no i o to chodzi:) IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 19:53 no to czemu q... się odzywasz, skoro uważasz, że każdy powinien robić jak chce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 po co takie posty IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 19:56 kogo obchodzi ze ona ma ochote byc kura domowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9 Re: po co takie posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 19:58 No ale twój post jest właściwie taki sam, niczy się nie różnicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łańcuchowy Re: po co takie posty IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 19:58 Kazdy może sobie pomażyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 Re: po co takie posty IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 20:00 faktycznie bycie kura domowa to szczyt marzen i gonic w dresie z tłusta dupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łańcuchowy Re: po co takie posty IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 20:04 Kwestia gustu. Pamietaj, że może też być jak w telenoweli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 jaaaaaasne IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 20:07 PS. a co w tym złego ze nienawidze sprzątać. lubie cos ugotowac ale wtedy kiedy mam na to ochote, nie codziennie, ze chcialabym miec fajna prace w której moglabym sie rozwijac, ze chciałabym miec dziecko nikoniecznie cale zycie siedzac w domu w dresie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łańcuchowy Re: jaaaaaasne IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 20:14 Co do sprzątania i gotowania zgadzam się w 100%. Co do rozwijającej pracy - hahahahahaahahhahahahaha. Nie ma takiej. Po paru latach nawet przy tej wymażonej chce się żygać. No chyba że jest się Kulczykiem albo q.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 Re: jaaaaaasne IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 20:16 to po paru latach mozna zmienic prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9 Re: po co takie posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:08 Wiesz, jesli masz za czym gonic to ani rozmiar dupy ani odzienie chyba nie ma znaczenia, co? Różni są ludzie. Ja nie chcialabym taka być (kura w dresie), ale rozumiem, że ktoś inny by chciał. I nie nabijam się z takich ludzi. Bo niby dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: po co takie posty 14.02.05, 20:37 a dlaczego z tlusta dupa? mozna miec szczupla wiesz? i dres za duza kase, bardzo modny:P. do tego ladne i zadbane wlosy i cere. Odpowiedz Link Zgłoś
nelka Wiesz jak to fajnie posiedzieć czasami w dresie 14.02.05, 20:10 jak się ostatnie kilka lat harowało po 12 godzin dziennie, bez taryfy ulgowej w domu, tzn. pranie, gotowanie itd. To tak posiedzieć w tym dresie w ciepłym domku, jeju, to czasami moje marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łańcuchowy Re: jak czytam posty pt. chce być gosposia IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 20:21 xy2 napisała: to po paru latach mozna zmienić prace HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA........ Dziewczynko, a komu się chce zaczynać po latach od nowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 Re: jak czytam posty pt. chce być gosposia IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 20:23 sa tacy co zaczynaja i udaje im sie. mnie tez sie kiedys uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łańcuchowy Re: jak czytam posty pt. chce być gosposia IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 20:33 Gdzie oni są? W wieku powiedzmy 35 lat w innej, nowej branży możesz tylko sprzatać. No, ale nikt nie zabrania Tobie pomarzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 mozna rozwijac sie w branzy IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 20:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łańcuchowy Re: mozna rozwijac sie w branzy IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 20:46 Jak ktoś lubi sado-macho owszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 Re: mozna rozwijac sie w branzy IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 20:49 mozna robic w branzy cos co sie lubi, nie lubi sie ludzi a nie branzy no chyba ze miałobybyc to sprzatanie na przykład:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łańcuchowy Re: mozna rozwijac sie w branzy IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 20:55 Coś pleciesz. Zazwyczaj jedyna radość w pracy to kontakty towarzyskie. "Robić coś co sie lubi." Problem w tym, że po latach już wszystko się przerabiało, a jesli nawet nie, to i tak juz to nie bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 Re: mozna rozwijac sie w branzy IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 20:57 chyba jestes z tych którzy powinni cos zmienic a sie boja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łańcuchowy Re: mozna rozwijac sie w branzy IP: *.arkonskie.v.pl 14.02.05, 21:29 Zmienić? Po co? Nie chce mi się? Jedyna zmiana jaką potrzebuję, to próżniacze, w miarę dostatnie życie. To nie jest kwestia strachu tylko braku chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: mozna rozwijac sie w branzy IP: 80.48.96.* 14.02.05, 20:57 Rozwijać się w branży to znaczy pracować jeszcze więcej niż 12 godzin na dobę ? Tak na początek ... Ja też przez ostatnie 12 lat pracuję przeciętnie 60 godzin tygodniowo. W zeszłym roku mój prezes został ukarany przez PIP. W tym roku starają się to ograniczyć- Pip po roku sprawdza ponownie ale ... nowy Kodeks Pracy nie normuje godzin pracy kierownictwa tak, że mogę ile wytrzymam ... Lubię swoją pracę, nie zrezygnoawałabym z niej ale wcale nie dziwię się, że są kobiety które chcą mieć normalny spokojny dom i więcej niż jedno dziecko. Widzę nawet wśród moich kolegów trend by żony, jesli tylko nie muszą nie pracowały lub znalazły sobie kawałek etatu po to tylko by wyszły z domu, poczuły, ze mogą robić coś innego ale nie przepracowały się. Nie podoba mi się ani krytykownie kobiet dużo pracujących czyli "robiących kaierę" - uskuteczniana zwykle przez niektórych mężczyzn i starsze panie, zwykle teściowe, ani krytyka niepracujących kobiet - uskuteczniana zwykle przez pracujące ale niezbyt zrealizowane kobiety /te "zrealizowane" znają cenę tej realizacji i nie krytykują/. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko dlaczego strzelac? 14.02.05, 20:35 kazdy ma prawo wybrac sobie swoj model zycia. Tobie siedzenie w domu nie da szczescia a innym owszem. byloby nudno gdybysmy wszyscy tego samego pragneli. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: dlaczego strzelac? 14.02.05, 20:49 lepiej byc przydatnym w rodzinie niz miec czesto zludne poczucie wartosci w firmie. tam zawsze mozna na bruku wyladaowac, to w co warto sie angazowac i inwestowac to relacje z ludzmi, z rodzina. to prawdziwy luksus moc sobie pozwolic na spokojne wychowanie dzieci bez pracy, wtedy to prawdziwe wychowanie, ksztaltowanie mlodego czlowieka. opiekunka tego nie zrobi ani zaden zlobek. szkoda, ze nie stac mnie na taki wariant, chetnie bysmy z mezem z niego skorzystali i wcale nie uwazam, ze musialabym lazic w drsie albo miec tlusta dupe. mialabym wiecej czasu rowniez dla siebie. mozna sie rozwijac poza praca. tylko ograniczeni tego nie rozumieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie gosposia Re: jak czytam posty pt. chce być gosposia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:49 Przez jakiś czas być gosposią swoim pięknym domu, mieć czas tylko dla siebie, zwiedzać wysatwy, chodzić na promocję książek,robić to co najbardziej lubimy i czytać, czytać, czytać.. Ciągłe bieganie między pracą a domem, brak czasu, zmęczenie wcale nas nie rozwijają. Jesteśmy profesjonalistami tylko w jedenj dziedzinie, przeważnie dotyczącej pracy, a zaniedbujemy nasz ogólny rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 Re: jak czytam posty pt. chce być gosposia IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 20:53 no własnie, chciałabym sie wyspecjalizowac i miec fajną prace, nie być do wszystkiego tylko byc dobra w jednej dziedzinie. a wiem ze w sprzataniu i gotowaniu sie nie spełnie. jestem balaganiara i gotuje zadko, bo robie tyle syfu dookola ze zaden facet by mnie nie pobil. wszystko cedze 10 razy bo ma byc sterylne i doprowadza mnie to do szału, zajmuje mi to mnóstwo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: jak czytam posty pt. chce być gosposia 14.02.05, 20:55 o tego, ze niektorzy robia to perfekcyjnie i czerpia z tego przyjemnosc? sa gorsi bo umieja robic i kochaja cos innego niz Ty? chyba naprawde jestes baaaaaaaaaaardzo wasko wyspecjalizowana, jesli nie pojmujesz, ze kazdy ma prawo zyc jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy2 Re: jak czytam posty pt. chce być gosposia IP: .48.242.* / 80.51.176.* 14.02.05, 21:10 załosne jak ktos nie rozumie prostych faktow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: jak czytam posty pt. chce być gosposia IP: 80.48.96.* 14.02.05, 21:15 To może lepiej sie leczyć. Jak nie rozumiesz, że ktoś nie rozumie, że ty nie rozumiesz lubiacej sprzątać i ubierać się w dres i masz ochotę strzelać to zanim zrealizujesz - weż coś na uspokojenie :) Zrozumienie może przyjśc samo :) Odpowiedz Link Zgłoś