kawal 09.06.02, 07:26 Moja zona ma 1.66m i wazy okolo 59 kilogramow. Postanowila isc na diete i wazyc 52 kg, bo taka jest srednia waga fotomodelek amatorek. Nie wiem co o tym myslec. Ile powinna idealnie wazyc kobieta tego wzrostu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bella Re: Czy ona jest gruba? IP: *.acn.waw.pl 09.06.02, 11:16 nie jest gruba tylko naoglądała się kolorowych gazet, myśli,że jak będzie chuda to i atrakcyjniejsza i jest w błędzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Czy ona jest gruba? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 11:30 Może jakoś dałeś jej do zrozumienia że jakaś kobieta szczuplejsza od niej jest dla Ciebie atrakcyjna. Mogłeś nawet nie zdawać sobie sprawy że ona tak to odbierze. Ale jeśli tak, to się nie dziw, mnie by to tez zmotywowało jak cholera. A poza tym byłoby mi przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nell Re: Czy ona jest gruba? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 11:44 Gość portalu: katrina napisał(a): > Może jakoś dałeś jej do zrozumienia że jakaś kobieta szczuplejsza od niej jest > dla Ciebie atrakcyjna. Mogłeś nawet nie zdawać sobie sprawy że ona tak to > odbierze. Ale jeśli tak, to się nie dziw, mnie by to tez zmotywowało jak > cholera. A poza tym byłoby mi przykro. Masz racje Katrino, to bardzo mozliwe...Jakby jego zona byla przekonana, ze dla meza jest najatrakcyjniejsz z taka waga, ze najbardziej mu sie podoba, to przez mysl by jej nie przeszlo odchudzanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: Czy ona jest gruba? IP: *.acn.waw.pl 09.06.02, 11:59 A ja mam odmienne zdanie. Gdy ja się odchudzałam, robiłam to przede wszystkim dla siebie. Zawsze podobały mi się bardzo szczupłe kobiety. Taki mam po prostu gust. Kiedy trochę za bardzo mi się przytyło, postanowiłam zrobić z tym porządek właśnie dla siebie. Mojemu mężowi te dodatkowe kilogramy nie przeszkadzały, chociaż on też lubi szczupłe kobiety. Ale powtarzam: chcę być szczupła dla siebie. Mam 168cm i ważę 54 - 55kg. To ciężar, z którym dobrze się czuję. Przy wzroście Twojej żony 166cm ciężar 52kg wydaje się być idealny. I jeszcze jedno. Nigdy nie mówię nikomu" jesteś za gruby, jesteś za chudy, bo uważam, że nie mam prawa. To prywatna sprawa każdego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Czy ona jest gruba? IP: *.pl 09.06.02, 12:55 Ja mam 164 cm uwazam, ze przy takim wzroscie powinnam wazyc 50, 52 kg. Osobiscie uwazam, ze Twoja zona wazy ciut za duzo, ale ja naprzyklad lubie ludzi bardzo szczuplych, bez ochydnego tluszczu tu i owdzie, dlatego sama ostanio zaczelam diete, bo tez troche mi sie przytylo. Ale to jest kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: Czy ona jest gruba? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.02, 13:47 ja mam 173cm i waze 49 kg.na swiecie dochodzi niestety do coraz wiekszych absurdow pod tym wzgledem[moje kolezanki po fachu ze tak powiem niektore maja np.180cm i waza 51kg].takze jesli dziewczyna jest harmonijnie zbudowana to lepiej niech nie eksperymentuje w tym kierunku bo z anorexii trudno wyjsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella do alissy19 IP: *.dhcp.washington.edu 10.06.02, 03:49 O rany, a ja tez mam tyle wzrostu i 54 kilo (to podobno na dolnej granicy normy) Czy tez nie mozesz kupic sobie fajnych spodni, bo jak pasuja, to za krotkie, a jak dobra dlugosc, to za szerokie?:-) pozdrawiam, stella Gos´c´ portalu: alissa19 napisa?(a): > ja mam 173cm i waze 49 kg.na swiecie dochodzi niestety do coraz wiekszych > absurdow pod tym wzgledem[moje kolezanki po fachu ze tak powiem niektore maja > np.180cm i waza 51kg].takze jesli dziewczyna jest harmonijnie zbudowana to > lepiej niech nie eksperymentuje w tym kierunku bo z anorexii trudno wyjsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: Hello stella IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.06.02, 17:17 Gość portalu: stella napisał(a): > O rany, a ja tez mam tyle wzrostu i 54 kilo (to podobno na dolnej granicy normy > ) > Czy tez nie mozesz kupic sobie fajnych spodni, bo jak pasuja, to za krotkie, a > jak dobra dlugosc, to za szerokie?:-) > pozdrawiam, stella > > Gos´c´ portalu: alissa19 napisa?(a): > > > ja mam 173cm i waze 49 kg.na swiecie dochodzi niestety do coraz wiekszych > > absurdow pod tym wzgledem[moje kolezanki po fachu ze tak powiem niektore > maja > > np.180cm i waza 51kg].takze jesli dziewczyna jest harmonijnie zbudowana to > > > lepiej niech nie eksperymentuje w tym kierunku bo z anorexii trudno wyjsc. > dokladnie witaj w klubie-nie zlicze osob ktore maja dosyc chodzenia ze mna po sklepach bo to nieodmiennie dramat[moj].zwezam wszystko co mi w rece wpadnie oprocz bluzek bo te w biuscie sa zazwyczaj za ciasne.a spodnie albo z zagranicy albo sobie szyje.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Czy ona jest gruba? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 14:48 Moim zdaniem, zamiast na dietę powinna iść na siłownię. Teoretycznie idealną wagę ciała wyznacza index BMI (waga w kg podzielona przez wzrost w metrach, podniesiony do kwadratu) - BMI między 20-25 oznacza prawidłową wagę, mniej lub więcej to odpowiednio niedowaga i nadwaga. Tyle teoria, która niekoniecznie może przekładać się na pozytywne wrażenia z oglądaia się w lustrze. W tym przypadku wrażenie robią proporcje. Więc jeśłi twoja żona czuje, że z jakiegoś powodu źle wygląda, spróbuj ją namówić, żeby zamiast niezrdrowo się odchudzać, zajęła się sylwetką i "zrobiła" na siłowni coś z czego będzie dumna - np. fajny brzuszek. Owszem, kosztuje to trochę wysiłku, ale efekt murowany! Odpowiedz Link Zgłoś
goga1 Re: Czy ona jest gruba? 09.06.02, 15:12 Czy srednia waga fotomodelek amatorek ma miec wplyw na zycie kobiet? Jej waga jest ok. A zreszta, dlaczego pytasz? To sam nie widzisz czy waga i figura Twojej zony są ok? Moze ona wymysla te wagowe rewelacje, bo nie jest pewna, czy sie tobie podoba? Pozdrowionka! I wyrzuc wage z domu... G Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: Czy ona jest gruba? 09.06.02, 19:17 Pozdrowionka, widze ze nie tylko ja jestem Goga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusja Re: Czy ona jest gruba? IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 09.06.02, 17:14 kawal napisał(a): > Moja zona ma 1.66m i wazy okolo 59 kilogramow. > > Postanowila isc na diete i wazyc 52 kg, bo taka jest srednia waga fotomodelek > amatorek. > > Nie wiem co o tym myslec. Ile powinna idealnie wazyc kobieta tego wzrostu? no przy tym wzroscie to sporo ,ale zalezy jeszcze gdzie ona ma te kilogramy znaczy podaj jej wymiary.Roznica jest pomiedzy kims kto ma duzy biust,wąską talie a kims kto nie ma biustu za to ma brzuch.Ale ty ją widzisz to chyba umiesz okreslic czy jest gruba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasanka Re: Czy ona jest gruba? IP: 213.216.93.* 09.06.02, 20:55 Przepraszam bardzo ale czy was pogięło? 59 kilo przy wzroście 1,66 to "rzeczywiście sporo"? Dla mnie to idealnie normalna kobieta. Nie za gruba i nie same kości. Zależy co kto uważa za ładne i nikomu nie chce udowadniać że zwały tłuszczu są piękne, ale przy takiej wadze to chyba się ich nie ma. Sami wpędzacie się w paranoje mówiąc o takich "ideałach" jak 48, 52 kilo. A gdzie różnice w budowie, a gdzie mięśnie. I broń boże nie chcę krytykować tych które tyle ważą i czują się z tym dobrze. Ale twoja żona po prostu nie może być gruba tyle ważąc, może po prostu potrzebuje więcej adoracji z twojej strony by poczuć się atrakcyjna. A jak żona rzeczywiście chce schudnąć to może jedźcie na wycieczkę rowerową lub chodźcie na basen. Przyjemne z pożytecznym a i poadorować w międzyczasie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mela Re: Czy ona jest gruba? IP: *.chello.pl 09.06.02, 17:41 No to juz jakas paranoja albo balwochwalcza wiara w moc internetu. Zupelnie nie rozumiem jak mozna pytac czy kobieta jest gruba obcych ludzi, ktorzy jej na oczy nie widzieli? To jest Twoja zona, ukochana kobieta na cale zycie, a nie towar, ktorego przydatnosc do uzycia i grubosc ocenia sie na forum. Moze zastanow sie odrobine nad soba. Ja mam 162 wzrostu, waze 62 i moj mezczyzna uwaza ze jestem idealna. I moze mi tu sto osob mowic, ze jestem grubasem, a ja wiem jak wygladam, jak jestem zbudowana i ze mieszcze sie w normie (kwadrat wzrostu przez wage). Smutno mi, ze ludzie najpierw pisza na forum zamiast sie troszke nad soba i swoim wydumanym problemem zastanowic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Mela, masz absolutną rację (n/t) IP: *.netland.gda.pl 09.06.02, 18:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: Czy ona jest gruba? IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 09.06.02, 18:16 Calkowicie popieram, w koncu wypowiedz kwitujaca to durne pytanie:)) Jesli naomiast chodzi o wage dla kobiety 166 cm, to idealna jest 55 kg. Skoro mamy oceniac twoja ukochana zone, jak nie przymierzajac "zywca wieprzowego", to powinna schudnac ok. 4 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstoch Re: Czy ona jest gruba? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 19:04 zaraz , zaraz ! Dane potrzebne do określenia prawidłowej wagi - oprócz wzrostu - obejmują również wiek człowieka ! Odpowiedz Link Zgłoś
goga.74 Re: Czy ona jest gruba? 09.06.02, 19:18 A poza tym ludzie o tym samym wzroscie i wadze moga roznie wygladac- zalezy jakie kosci, ile miesni a ile tluszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: Czy ona jest gruba? IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 10.06.02, 10:02 Ja wlasnie podalam teoretycznie, skoro malzonek ten uwaza, ze taka opinia wystarcza, zeby uznac jego zone za gruba, czy tez nie...to prosze bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: anorektyczka uwaza, że jest gruba.... IP: *.osmez.eu.org / *.gazeta.pl 09.06.02, 19:56 ... dlatego stale odchudza się. Przypomniał mi się z zycia wzięty przypadek, kiedy to mąż pilnował wagi żony z aptekarską dokładnością. Nie wiem jak ona to mogła znosić przez iles tam lat, jednak poddała sie temu reżimowi, ale ........ do czasu. Dopóki nie dowiedziała się, że jej mąż ma kochankę z lekką nadwagą. Okazało się,, ze szczupłe nie pociągają go, a zona była tylko na pokaz. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Czy ona jest gruba? IP: *.proxy.aol.com 09.06.02, 20:17 Trudno odpowiedziec na pytanie nie widzac Twojej zony. Na pewno gruba nie jest , czy powinna schudnac kilka kilogramow? Zalezy jaki rozmiar ubrania nosi jakiej jest budowy ? jaki procent tluszczu i miesni. Ja np mam wzrost 170 waze 63 kilo wiec wiele osob [powiedzialo mi , ze powinnam sie odchudzic ale ja nosze rozmiar 38, mam biust D i wygladam, ze waze smniej niz 63. Moja kolezanka miala 170 wazyla 58 i wygladala jak kosciotrup dlatego, ze jej kosci nie byly drobne tylko dosc szeroko rozstawione za to jej sisotra blizniaczka zreszta jest tego samego wzrostu za to drobnej kosci i przy wadze 53 kilo nie wyglada za chudo. Jak widzisz trudno jej osadzac nie widzac osoby pamietaj tez , ze generalnie miesnie zajmuja mniej miejsca niz tluszcz a waza wiecej bo cialo jest zbite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalen Re: Czy ona jest gruba? IP: *.unizeto.pl 10.06.02, 08:29 Uważam, że Twoja żona nie ma ABSOLUTNIE nadwagi, i że jej waga jest w normie! Ja na ten przykład przy wzroście 162 cm ważę (w zależności od pory roku) 53-56 kg (rozmiar:góra-36, dół-38) i jeszcze NIGDY nikt nie powiedział mi, że jestem za gruba! Przeciwnie, ostatnio wszyscy wokół pytają się mnie, co ja takiego robię, że jestem taka szczupła. A po drugie, ważne jest też, w jakim wieku jest kobieta, jaką ma budowę, jakiej grubości kości, czy jest umięśniona, itp. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: Czy ona jest gruba? 10.06.02, 08:57 Kawal ja zadam tylko jedno pytanie a czy ty uważasz, że twoja żona jest za gruba? Ja ważę 63 przy wzroście 173 i sama uważam że jestem za gruba, ale mój mężczyzna twierdzi że jestem głupia, bo kocha mnie taką jaka jestem i jak twierdzi teraz jest się do czego przytuluć bo jeszcze 2 lata temu ważyłam 50 kg przy wzroście 173 to było straszne. Jeszcze w marcu ważyłam 73 kg i też mówił mi, że nie muszę się odchudzać bo mnie taką kocha. Jeżeli uważasz że jest idealna i podoba cię się taka jaka jest powiedz jej to, bo anoreksja jest teraz w modzie Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: Czy ona jest gruba? 10.06.02, 10:04 ten wzrost, ta waga.... zdecydowanie mój typ. niedyskretne pytanie. biust? Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: Czy ona jest gruba? 10.06.02, 10:09 muszek0 napisał(a): > ten wzrost, ta waga.... > zdecydowanie mój typ. > niedyskretne pytanie. biust? Biust 75 C a co ? Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: Czy ona jest gruba? 10.06.02, 10:11 muszek0 napisał(a): > a nic > w porządeczku. co nie twój typ? A jaki jest ten twój typ? Pewnie D. Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: Czy ona jest gruba? 10.06.02, 10:17 kiedyś jak byłem mały (onanism only), to nie powiem podobały mi się kobiety z dużymi piersiami, ale życie skorygowało moje poglądy i teraz jako człowiek doświadczony ;) wiem, że liczy się całokształt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: Czy ona jest gruba? IP: *.desy.de 10.06.02, 09:38 kawal napisał(a): > Postanowila isc na diete i wazyc 52 kg, bo taka jest > srednia waga fotomodelek amatorek. a ktos mi kiedys powiedzial na tym forum, ze nie jestesmy manipulowaniu przez media i opinie publiczna... a czym jest powyzszy przyklad??? isc na diete, bo wazy sie wiecej niz srednia foromodelka amatorak??? to jakas bzdura nieziemska! nie wiem, czy w Polsce sa jakies oryginaly, ale zawsze mozna kupic album - prosze, pokaz zonie obrazy Rubensa! te z kobietami! jesli chce sie dac manipulowac, to niech opiera sie na prawdziwej sztuce, a nie medialnych kosciotrupach! :) powodzenia, te kobiety sa naprawde apetyczne i sliczne :) widzialam ostatnio duza ekspozycje i w duzym formacie wuze wyglada slicznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remo Re: Czy ona jest gruba? IP: *.zetokat.com.pl / 192.168.0.* 10.06.02, 10:11 A moja żona ma 170cm i 63kg i jest git, że hej :) A wieszaki najlepsze są w IKEI ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudyy głupie baby IP: 217.8.166.* 10.06.02, 10:30 kawal napisał(a): > Moja zona ma 1.66m i wazy okolo 59 kilogramow. > Postanowila isc na diete i wazyc 52 kg, bo taka jest srednia waga fotomodelek > amatorek. ale mnie wkurza coś takiego, tabelki, normy i inne pierdy, ważne, żeby się podobała facetom i akceptowała siebie, może to nie o wagę chodzi, ale o jej kompleksy ja tam uwielbiam jak kobieta ma krągłości, wtedy to dopiero mi staje (przepraszam za dosadność), a modelki to zbiór kości dobry dla pedałów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Re: Czy ona jest gruba? IP: *.acn.waw.pl 10.06.02, 11:31 Oczywiście, że Twoja żona jest za gruba. Z taką wagą pasuje do wieku XVIII, a jeżeli chce dobrze wyglądać w wieku XXI, to musi schudnąć jakieś 7 kg. Uwaga. Mam prawo prezentować taki pogląd, podobnie jak wszyscy ci, którzy uważają, że ta pani jest w sam raz. Każdy może mieć swój gust. Odpowiedz Link Zgłoś
issus Re: Czy ona jest gruba? 10.06.02, 11:33 Te kawal - NAS SIE PYTASZ??????????? a co TY? myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isatje Re: Czy ona jest gruba? IP: *.upc-d.chello.nl 10.06.02, 12:11 czy ktos jest gruby czy nie to pojecie wzgledne. Chyba tylko Polacy maja taka obsesje sprawdzania i porownywania sie ze wszytkimi statystykami i tabelami wagowymi. Tuatj gdzie mieszkam jest grubaskow pelno wszedzie...i wiecie co?? oni poprostu sie tym nie przejmuja, zyja sobie z usmiechem na twarzy. Nie katuja sie tabelami, kaloriami. Poprostu tutaj ludzie akceptuja sie takimi jakimi sa naprawde. I o dziwo...wszystkie panie z nadwaga maja normalne rodziny, dom, dzieci, kochajacych mezow. Poprostu trzeba nauczyc sie akceptacji...a do tej nam daleko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Czy ona jest gruba? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 19:20 Odpowiem Ci tak: kobieta we własnych oczach zawsze będzie za gruba. Dzieje się tak, ponieważ myślimy, że to, co pokazują media jest piękne. Niemal każda gazeta każe nam myśleć, że piękna kobieta to chuda kobieta. Co do Twojej żony - ona nie jest gruba. Z tego, co napisałeś wnioskuję jednak, iż jest zaokrąglona. Sama mam 163 cm wzrostu, ważę 51 kg i uważam, że mogłabym jeszcze trochę schudnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Czy ona jest gruba? 10.06.02, 20:04 kawal napisał(a): > Moja zona ma 1.66m i wazy okolo 59 kilogramow. > > Postanowila isc na diete i wazyc 52 kg, bo taka jest srednia waga fotomodelek > amatorek. > > Nie wiem co o tym myslec. Ile powinna idealnie wazyc kobieta tego wzrostu? jaja sobie robisz chlopie czy co? chcesz miec w domu wieszak na bielizne? poza tym waga zalezy od miesni czy budowy (grubokoscista wiecej) wiec taka waga jest dlaszczuplej osoby. 3m sie Odpowiedz Link Zgłoś
dixit Re: Czy ona jest gruba? 10.06.02, 21:29 Obiektywnie - pewnie nie ;-))) Ale osobiscie odjalbym 5 kg lub dodal 10 cm. Tak, zeby otrzymac dixitke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Czy ona jest gruba? IP: 213.25.85.* 11.06.02, 14:34 O nadwadze nie zawsze świadczy waga, ale grubość tkanki tłuszczowej. Na wagę składa się m.in masa mięśniowa oraz woda i o tym trzeba pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
sonija Re: Czy ona jest gruba? 11.06.02, 15:05 a o wygladzie ciała nie tylko świadczy waga czy wzrost... ale proporcjonalna budowa, gładka skóra, jędrność mięśni, kształt biustu, posladków, nie mówiac o zgrabnych nóżkach .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milla Re: Czy ona jest gruba? IP: 194.200.250.* 11.06.02, 17:09 Mam 162 cm wzrostu, waże 62 kg i nie uważam się za grubą, nie uważa mnie za grubą mój facet, choć napomyka mi o tym że warto bym parę kg zrzuciła. Też bym chciała wrócić do wagi 52 kg sprzed lat 10-ciu i rozmiaru 36 ale co tylko zaczynam stosować jakieś diety rezultat jest dokładnie odwrotny, tj. zamiast chudnąć tyję. Tak więc nie robię nic na siłę, jedynie staram się uważać na to co jem. Poza tym nie wiem czy szkieletorki typu 176 i 49 kg wagi są tak bardzo atrakcyjne. Smiem w to wątpić. Oczywiście jest to praktyczniejsze ze względu na bogatsze możliwości doboru ubrań, i że jak biegną to nic im się nie trzęsie i nie podskakuje. Ale ja nie narzekam, czuję się dobrze, mam kondycję (uprawiam jeździectwo), nie katuję się odmawianiem sobie wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: Czy ona jest gruba? IP: *.proxy.aol.com 12.06.02, 05:34 Ta dyskusja jest chora. Gdyby moj maz publicznie pytal sie na forum czy moja waga jest ok do wzrostu to pomyslalabym, ze mu puknelo. Na szczescie maz ma lepsze zajecia niz stukanie na forum o mojej wadze. Puknijcie sie w czolo wszystkie idiotki (mam prawo tak was nazywac), ktore uwazacie ta kobete 166/59 za gruba. Moze z glowka u niej nienajlepiej skoro oglada modelki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniak Re: Czy ona jest gruba? IP: *.nettt.pl 14.06.02, 11:51 Zgadzam się z Tobą w 100%. Te texty o -10 kg + 5cm to bzdura na resorach - dla wszystkich bezsensownie odchudzających się polecam ku przestrodze adres: www.bulimia.pl A przede wszystkim liczy się Z D R O W I E ! ! ! I NIKT MI NIE POWIE ŻE JEST INACZEJ!!!!!! PS. Nie dajmy sobie w mówić że BMI poniżej 20 jest OK! Odpowiedz Link Zgłoś