tynka-123 Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 14.03.05, 19:11 Czegoś nie rozumiem. Na tzw. "Drobne wydatki i luksusy" chciałaby autorka postu mieć 3900zł, a zarabiać 4500zł. czyli za 600 zł chce przeżyć (opłaty, jedzenie itd.)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pooh Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 23:18 Kurczę, śmieszą mnie takie teksty typu "chodzenie po lesie jest fajne ale nie wtedy gdy ma się świadomość, że nie stac cię na nic innego". Człowiek, który ma coś pod sufitem i w sercu, ma swoje pasje i swoich bliskich, czuje się spełniony i potrafi cieszyć się także drobnymi rzeczami... nie tylko wożeniem tyłka po knajpach i galeriach handlowych. Mój budżet miesięczny to jakieś 3600 zł. I starcza mi na wszystko... Koszty rozkładają się tak: -600 kredyt mieszkaniowy -600 czynsz, rachunki za energię, gaz, telefon, inetrnet itp. -600 jedzenie -100 karma dla psa -100 komórka i bilety komunikacji miejskiej -150 kosmetyki typu szampony, mleczka, toniki, balsamy, ale i witaminy, jakieś podstawowe leki na wszelki wypadek - bo mało choruję -100 kolorówka (średnio miesięcznie, bo zwykle raz na 3 miesiące kupuję tusz i puder, raz na pól roku tusz, cienie, pomadki. I kupuję rzeczy ze średniej pólki typu - podkłady L'oreal ale tusz już Clinique) Mam wrażenie, że jeśli jakas babka wydaje więcej to kupuje jakieś superluksusowe marki albo po prostu lubi być wytapetowaną na maksa -300 ubrania - średnio co 2 miesiąc kupuję sobie np. spodnie, 2 bluzki, parę butów lub cos z bielizny -50 - kosmetyczka - chodzę na czyszczenie i masaż raz na 2 miesiące -50 fryzjer - podcinam włosy raz na 6-8 tygodni, nie farbuję ich, nie robię balejazy ani innych "niezbędnych" zabiegów -200 rozrywka - średnio raz na tydzień kino, czasem rzadziej kino - a cześciej teatr, jakieś 2 razy w miesiącu wyjście do pubu czy dyskoteki, czy zrobienie imprezy w domu. Moje pasje film i literatura nie kosztuja mnie obecnie prawie nic, bo mam juz ogromną filmoteke i ponad 5000 książek, a i tak rodzina, znajomi itp. na bieżąco przy okazjach typu urodziny skutecznie je zasilają. Oczywiście zdarza się, że kupię sobie płytę czy ksiązkę, ale jest to jakieś 30-50 zł na miesiąc. -200 edukacja - od 3 lat uczę sie hiszpańskiego, myślę, że za jakieś 2 lata wezmę się za francuski -jakieś 200 zł miesięcznie wrzucam na lokatę - mam potem na wakacje Zostaje mi średnio 300-350 zł co miesiąc na nieprzewidziane wydatki. Za 4 lata skończę spłacać mieszkanie i wtedy to, co dawałabym na ratę będę przelewac na kolejną lokatę jako zabezpieczenie na starość Aha, za samochod nie płacę, bo albo chodze na piechotę albo jeżdżę tramwajami, albo wozi mnie narzeczony ;-) Siłownia czy aerobik też mnie nie kręci, bo wolę pojechać sobie za miasto na rowerku, mam też stacjonarny w domu, często łażę na spacery z psem. Rzadko choruję, więc wystarczy mi lekarz w publicznej przychodni, a jesli raz na pol roku idę do dentysty czy ginekologa to te 100-200 zl pokrywam z bieżacej kasy i tyle. Kiedys musialam utrzymac się za 1800 zl i tez w sumie na niczym mi nie zbywalo. Tak wiec wszystko zalezy od priorytetow. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi Ten wątek poszedł w jakąś głupią stronę 15.03.05, 10:54 Z każdym kolejny postem mam coraz większe wrażenie, że 9 na 10 kobiet to cierpiętnice, którym przy urodzeniu wszczepiono elektrodę "wypada żyć maksymalnie za 2 tysiące miesięcznie, potem wstyd, a może nawet piekło". Ludzie, za marzenia nie idzie się do pudła! Poza tym, taka samo, jak "normalnie" żyje sie za tysiąc, tak samo "normalnie" można żyć za dziesięć. Popadanie w święte oburzenie, że ktoś wywala dwa kawałki miesięcznie na kosmetyki i udowadnianie, że można się bez tego obejść, jest moim zdaniem niesmaczne i bardzo dziwne. Bez wszystkiego można się obejść, TYLKO PO CO, jeśli można sobie na to pozwolić ?????????????????????????????????????????? No PO CO? Wie ktoś? Bo inni nie mają? Taka karma. Idę grać w totka :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdzik5 hmmmm...... 19.03.05, 16:58 Tak sobie poczytalam Wasze wypowiedzi i zauwazylam, ze bardzo malo z Was chce sie przyznac, ze cieszylaby Was jakas fajna spora miesieczna suma na wlasne wydatki. Nie wiem czy to falszywa skromnosc czy faktycznie pieniadze nie daja Wam satysfakcji.. A tym Forumowiczkom, ktore sie otwarcie przyznaly, ze chcialyby wiecej lub duzo wiecej i ze 300 zl na kosmetyki nie swiadczy o tym, ze jestesmy chodzaca fabryka chemiczna (jak ktos wyzej stwierdzil) - dziekuje za szczerosc i otwarcie. Uwazam, ze 90% kobiet w PL chcialoby zyc na lepszym poziomie a tylko te pare procent jest w stanie sie do tego faktycznie przyznac. Odpowiedz Link Zgłoś
pmska Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 24.03.05, 12:23 W czasie studiow musialam utrzymac sie za 900 zl miesiecznie (mieszkanie, oplaty, jedzenie, kosmetyki, lekarstwa, ubrania). Musialo wystarczyc i wystarczalo. Nie chodzilam glodna, zaniedbana, obdarta. Odpowiedz Link Zgłoś
bursztynowa1 Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 25.03.05, 11:04 Jestem w stanie wydac kazda kwote :D. Jest tyle fajnych zabiegow w salonach kosmetycznych i fryzjerskich, masa sklepow z ciuchami, bogata oferta biur podrozy, ksiazki, kino, teatr. Odpowiedz Link Zgłoś
escada12 Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 25.03.05, 11:40 zboczylam z urody gdzie szukalam peelingow i botoxu To tutaj to bardzo mlode forum sadze:w pozniejszym wieku jesli chodzi o znaojmosc jezykow to tak naprawde licza sie same znajomosci i kontakty, w pozytywnym sensie, a nie jezyki, chyba jako ze hobby /?/ Profesjonalnie- nie ma kontraktow bez kontaktow, do interesow, negocjacji trzeba wygladac - czy Tania moglaby uscislic - gdzie ma buty Gucci za 700, chyba EUR i to sandalki, mam na mysli oryginal oczywiscie. Zarabiam wiecej niz rzuca sie tutaj i wiecej wydaje, i znam takie, ktore wydaja nieporownywalnie wiecej ode mnie i nie czuja sie winne z tego powodu. Zasade, ktora stosuje w interesach - gra sie tak jak przeciwnik pozwala, przenosze tez do zycia prywatnego - jesli stac mnie to po co sobie odmawiac, moze jutro juz mnie nie bedzie. aha, w moim srodowisku i wieku jezyk obcy jako hobby czy oprogramowanie to dla dzieci, nie myslic z nastolatkami naprawde zazdrosze mlodego wieku i swiezosci pogladow zmykam do peelingow Odpowiedz Link Zgłoś
microtune Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 25.03.05, 23:11 a ja powiem tak zarabiam srednia krajowa, place 1200 zeta kredytu mieszkaniowego, 400 kosztuje mnie utrzymanie mieszkania, zyje za reszte i nie narzekam bo jak mi brakuje to dorabiam ksiazki mozna pozyczyc z biblioteki, filmy sa czesto dolaczane do gazet, kupienie 4 filmow w miesiacu to zaden zbytek a sa legalnie, plyte z muzyka mozna sie umowic i kupic na spolke z kolegami wtedy sie kupuje jedna na 5 osob, w warszawie jest mnostwo fajnych miejsc gdzie mozna isc i posluchac muzyki za darmo do piwka i mam na mysli calkiem dobre koncerty, do galerii mozna chodzic w czwartek, a we wtorki jest w niektorych miejscach tanie kino, pokazy filmowe w akademi SGH kosztowaly niedawno 5 zl, (dawno nie bylam nie wiem jak teraz) zapewniam wszytskich ze korzystajac ze wszytskich darmowych porzadnych atrakcji w warszawie mozna zapelnic sobie wszytskie wieczory w miesiacu, trzeba czasem tylko poszperac w necie a nie isc na latwizne i do kina w centrum handlowym kosmetyczka? owszem, zamiast drogiej maseczki ze sklepu po ktorej moja skora nie mogla kilka dni dojsc do siebie polecam specjaly z ogorka, cytryny, twarozku i smietanki, pewnie sporo z was mnie teraz wysmieje, ale jak ktos nie ma problemow z cera to dziala, ale zeby nie bylo... raz na pol roku ide prosty nawilzajacy krem nivea za 15 zlotych wystarcza mi na 2 miesiace (po wielu kremach z nutri-lipo-czymstam mam wysypke), jedyne kosmetyk na jakim nie oszczedzam to tusz do rzes i balsam do ciala, do fryzjera chodze jak mam wielkie wyjscie, a farbowanie w domu kosztuje max 25 zl (u fryzjera co najmniej 70) - strzyzenie i kawa u mojej agnieszki 25 zl - bezosobowo w wielkiej sieci - 70 zl, pytanie czy jest tego warte... z ostanich wydatkow ekstra: nowa komorka z organizerem i dostepem do netu - potrzebna z racji wykonywanej pracy - 800 zl - w sklepie kosztuje wiecej, mozna wiec kupic ja od tego samego sklepu na allegro, kilka ciuchow z wyprzedazy - 1000 zl edukacja - tu idzie kazda nadmiarowa ilosc - ksiazki, kursy, konferencje, itepe idzie wiosna wiec czeka mnie jeszcze upgrade roweru no i lusterko do auta musze kupic i jeszcze pare drobiazgow dla familii z okazji obecnych swiat ci, ktorzy licza zauwazyli ze juz bez jedzenia, srodkow czystoci i paru innych rzeczy ktore tez kupuje znacznie przekroczylam swoj budzet miesieczny problem z tym, ze nie mam pieniedzy rozwiazal sie po tym jak od wrzesnia zeszlego roku zaczelam spisywac wszytskie wydatki powyzej zlotowki, dzieki temu jestem w stanie w miare dokladnie powiedziec ile pieniedzy bede miala na koncie 21 wrzesnia albo 13 grudnia 2005, czemu o tym pisze? bo duzo wazniejsze od tego ile wydajemy jest jak wydajemy i jak widze ze w jednym miesiacu mam troche za duzo to troszke sie sciskam w nastepnym i juz cashflow to takie bardzo sprytne narzedzie, z ktorego kazda pani powinna nauczyc sie korzystac, pewne wydatki mozna planowac w czasie, a z pewnych rzeczy rezygnowac, dobrze jest oczywiscie nie popadac w tym przypadku w jakies skrajnosci o odmawiac sobie przyjemnosci no i oczywiscie rozgladac sie za coraz lepsza praca ;) a co do tego ile bym chciala zarabiac - kiedys na rozmowie o prace powiedzialam ze milion dolarow, a serio to mysle ze 5 tys. netto pozoliloby mi w miare normalnie zyc, a 4 osobowa rodzina, ktora chce wychowac i wyedukowac porzadnie dwojke dzieci (ze tez nikt o tym nie napisal) powinna miec do dyspozycji okolo 15tys. Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 25.03.05, 23:20 a ja uwazam ze trzeba o siebie dbać i nie sa rozwiazaniem naturalne metody. rozumiem jak nie ma na cos wiecej. powiem ci ze gdybym nie wydawala dawniej pieniedzy na siebie, kosmetyki itp. tylko na to co zobacza inni wygladałabym (mieszkanie z kredytem 1200 zł)to było by ze mną bardzo zle. cale zycie byłam typem alergicznym. wystarczylo kilka miesiecy, kiedy sie zaniedbałam i efekty były straszne. powiem ci ze nie mam zmywarki (bardzo załuje) ale wole zainwestiwac w kosmetyczke, fryzjera, diete i miec lepsze samopoczucie. wiec nie mów ze mozna domowym sposobem farbowac włosy, bo efekty są dramatyczne (wiem z doświadczenia i wolałabym wogóle nie farbowac włosów) Odpowiedz Link Zgłoś
microtune Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 26.03.05, 12:41 hmmm, co do farbowania domowym sposbem wlosow - efekty u mnie sa lepsze niz u fryzjera po podgrzewaniu i trzymaniu farby przez 45 minut w sieciowce kiedy to farba zostala mi zdjeta z wlosow prawie ze na moja prosbe, wiecej tego bledu nie popelnie, polecam serie farb Viva z welli, po 30 minutach masz bardzo dobry efekt, a w miedzyczasie mozesz jeszcze zrobic sobie manicure i cala operacja zajmuje ci 40 min, a u fryzjera "troche wiecej" co do planowania... zgadzam sie z toba ze nic nie da sie dokladnie zaplanowac dlatego mowilam o pradopodobienstwie - odpowiadam przy okazji na watek ponizej - tez ostatnio wypadlo mi kilka niespodziewanych wydatkow - ale trzeba miec jakas ewentualnosc zeby miec punkt odniesienia a najlepiej robic plan w wersji pesymistycznej, na przyklad, zaplanowalam miesieczne wydatki na komorke w wysokosci 70 zl, po czym sie okazalo ze dostalam w promocji obnizenie abonamentu o 50% na caly rok z racji dlugiego bycia klientem, na co wydam zaoszczedzone 35zl*12 jeszcze nie wiem ;) > powiem ci ze gdybym nie wydawala dawniej pieniedzy na siebie, kosmetyki itp. > tylko na to co zobacza inni wygladałabym (mieszkanie z kredytem 1200 zł)to było > > by ze mną bardzo zle. tego zdania akurat do konca nie rozumiem, jesli dobrze wyciagam wnioski - twoim priorytetem jest dobrze wygladac a moim jest byc samodzielna i miec wlasne mieszkanie do ktorego moge zaprosic kolezanki i zrobic wspolne babskie kosmetyczne przyjecie, zapewniam cie ze bycie samodzielna lepiej wplywa na moje samopoczucie niz kupowanie kolejnego kremu za 100zl, chociaz jak napisalam wczesniej, nie zaluje sobie jak cos mi jest potrzebne, i w zadnym wypadku nie chce oceniac twojego podejscia bo jest ono po porstu inne niz moje czytajac ten watek nasuwaja mi sie wnioski ze Polki mozna podzielic na: 1. te ktore malo zarabiaja i marudza ze nie maja pieniedzy ale nic z tym nie robia 2. te ktore duzo zarabiaja ale wydaja niegospodarnie i tez marudza ze im wiecznie brakuje ale nic z tym nie robia 3. te, ktore zarabiaja malo, srednio lub nawet duzo, staraja sie gospodarowac madrze tym co maja i szukaja nowych mozliwosci zarobkow zeby poprawic sobie zycie 4. te ktore sie niczym nie martwia bo sa na utrzymaniu meza,chlopaka pewnie jeszcze kilka grup by sie udalo znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 25.03.05, 23:46 jeszcze jedno, abstrachujac od tematu. nie wszystko w zyciu zaplanujesz, w tym wydatki Odpowiedz Link Zgłoś
z.grabowski Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 20.05.05, 13:38 odkupię grę Cashflow 101 lub Cashflow e-game 101 Zbyszek z.grabowski(at)gazeta.pl 0-604-227-280 Odpowiedz Link Zgłoś
ilona797 Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 26.03.05, 13:58 magdzik5 napisała: > Ubrania, buty, akcesoria = 900 zl > Kosmetyki i perfumy = 300 zl MAM PYTANIE:ZAMIERZASZ CO MIESIĄC KUPOWAC NOWĄ PARĘ BUTÓW I FLAKONIK PERFUM?? bO CHYBA NIE NISZCCZYSZ TAK BUTÓW-NO CHYBA,ZE MOWIMY O JAKICHS SZMACIAKACH,ALE WĄTPIĘ,NO I CHYBA NIE WYLEWASZ NA SIEBIE TYLE PERFUM-MI 100ML STARCZY NA ZDECYDOWANIE WIECEJ MIESIĘCY NIŻ JEDEN... > Niespodziewane wydatki (jakies naprawy, prezenty) = 100 zl TU POLICZYŁABYM TROCHĘ WIECEJ KASY-NAPRAWA CZEGOS TAM MOZE KOSZTOWAĆ ZNACZNIE WIĘCEJ NO ALE MIEJMY NADZIĘ,ŻE CO MIESIĄC NIE BĘDZIE NAM SIĘ COŚ PSUŁO;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sagesse Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 27.03.05, 16:44 Po przczytaniu tych wszystkich postow ciekawa jestem, kto wlasnie tyle zarabia? Bo tak sobie planujecie i planujecie, ale to chyba sfera marzen pozostaje, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
j00la Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 30.03.05, 11:20 drogi Magdziku podsumowując chciałaś chyba powiedzieć WYGODNIE nie godnie Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiastep Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 30.03.05, 15:00 Im wiecej, tym lepiej, oczywiscie. Nie widze jakos gornego limitu :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwonasto Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 20.05.05, 15:25 Jak dla mnie to spora przesada. A i mąż pewnie by się ze mną już dawno rozwiódł jakbym tyle wydawała. Buty i akcesoria co miesiąc 900 zł???? Jakie akcesoria niby? Co miesiąc nowa biżuteria? Buty kupuję średnio raz na 5-6 m-cy. A i ubrań nieczęsto a jak już to sporo myślę i szukam cen nie przyprawiających mnie o bóle głowy. Masaż?? Mąż za darmo robi. Kosmetyczka? Nie potrzebny szpas. Kosmetyki? Najpotrzebniejsze to 50 zł na miesiac wystarczy, reszta raz na jakis czas- i nie markowe. Książki- można pożyczyć. Na urlop nie składam- nie wystarcza. Wyżywienie - trochę dużo te 800 zł. Ale na wyżywieniu nie ma co oszczędzać. Zgadzam się co do zdrowia, nagłych wydatków, coś dla przyjemności i rozrywki, samochód i inne. Jakbym zarabiała łącznie z mężem 3900 to bym dopiero czuła się luksusowo. A i tak uważam, że mamy bardzo dobrze zarabiając ok 2200 (łącznie). Odpowiedz Link Zgłoś
vsgirl moj wynik: 5000zl na m-c 21.05.05, 01:06 No niech policze... Ubrania: 800zl Kosmetyki: 200zl (niech i uslugi w to beda wliczone) Inne zakupy: 300zl Nauka: 300zl Oszczednosci: 1000zl Rozrywka: 400zl Inne: 300zl Wyzywienie: 1200zl Oplaty: 1000zl 5000zl na jedna kobiete, byloby O K ! ps. a ta, ktora nie wyda na ciuchy, moze wydac na cos innego lub oszczedzac na meble, przyszla rodzine czy miec drogie hobby. Te 5 kawalkow to wcale nie tak duzo. Moja mama wydaje o wiele wiecej i to tylko dla siebie by ukoic dusze po meczacym dniu czy tez poczuc sie wyjatkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
katia81 Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 21.05.05, 12:38 Według twojego porządku... -kosmetyczka,fryzjer: trwała raz na pół roku 50zł -masaż,aerobik,basen: 0zł darmowa siłownia -ubrania,buty,etc.: 50-60zł sklepy z tanią odzieżą -kosmetyki,perfumy: 50 zł -książki,prasa,płyty: 20zł korzystam z bibliotek i czytelni -kultura: 50zł -lekarze,badania: 0zł państwowa służba zdrowia -ekstra wydatki: 20-30zł -pasja (komputer): wydatki bardzo płynne,ok. 50zł -jedzenie: 400-500zł -komórka (na kartę): 25zł -czynszu brak -net: 70zł -bilet miesięczny: 50zł ...co razem daje 920zł. Odpowiedz Link Zgłoś
iw82 jak najwiecej !!:) 23.05.05, 00:37 hmm:(srednia miesieczna podzielilam w skali roku) oplaty: ok. 600zl + raty wszelkiego rodzaju ok. 500 kosmetyki : 500 zl ubrania:500 zl buty:500zl silownia :100 kosmetyczka :200 fryzjer:100 paznokcie:100 gazety: 100 jedzenie: 800 nauka: 300 pierdoly i zachcianki :1000 taksowki :300 zdrowie:200 zabawa , kawiarnie , balety itd. 500 podroze: 300 benzyna:300 nieprzewidziane potrzeby : 400 prezenty okolicznosciowe:300 + mam coreczke na ktora powinnam miec jakies 2000 miesiecznie no tak z 10 tysiecy bym chciala w sumie:) a mam jedna dziesiata tego eheheh oj tyle bym chciala ale ze mnie rozpustnica zero wstydu:P nie no mysle ze tak z 4000 by sprawily ze troski o zycie codzienne by zniknely . a te 10 tysiecy to juz bym zyla w luksusie przez duze L :) NIE POTEPIAM ZACHCIANEK bo tez takie mam i marzenia tez mam - nie wstydze sie tego . mam szczesliwa rodzine , coreczke i meza . mysle ze gdybysmy mieli tyle kasy dalej bysmy byli szczesliwi , a nawet bardziej . Odpowiedz Link Zgłoś
magdzik5 Re: jak najwiecej !!:) 23.05.05, 11:54 Super Iw82! Jako jedna z nielicznych zrozumialas moj topik ;) Na te 10 tysiakow tez sie pisze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m_ska Re: jak najwiecej !!:) 24.05.05, 11:09 moge się przyznać, że zarabiam prawie tyle. Ktoś może pomyśleć - luksus!!! Okazuje się jednak, że tak nie jest. W moim fachu i stanowisku muszę bardzo dbać o siebie, do tego dochodzą jakieś firmowe wyjścia czy biznesowe spotkania, które nie zawsze są finansowane przez firmmę. Ktoś może popatrzeć i pomyśleć - ale ona ma fajnie, a ja czasem zaciskam zęby kiedy wkładam super ciuchy i idę do drogiej restauracji by spotkać się z nudnym klientem i wydać parę stówek na obiad. To się u nas nazywa stwarzania pozytywnego wizerunku firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
em.em.em Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 24.05.05, 13:10 co!!! moja zona wydaje 4000, a ja sobie tak nieswiadomie zyje? Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 24.05.05, 13:12 em.em.em napisał: > co!!! > moja zona wydaje 4000, a ja sobie tak nieswiadomie zyje? Twoja kobieta tyle wydaje i nie zauwazyles? Doprawdy zadziwiajace. Szczera rozmowa z Twoja Kobieta na temat wydatkow bylaby wskazana. M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawa75 Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 24.05.05, 13:16 powodzenia!!!! ale nie rozumiem chyba Cię pogięło odrobine ........ masz duże wymagania - ale to tylko moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
katrin2005 Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 24.05.05, 13:34 Ile by nie bylo to i tak jest za malo:-))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_wiesi Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 25.05.05, 04:40 Zarabiam jak na polskie warunki świetnie, jednak bardzo mało (w stosunku do zarobków) udaje mi się odłożyć. Spróbowałam podsumować swoje wydatki: kosmetyczka 500 fryzjer 700 sport 500 kosmetyki 500 ksiazki 200 kino/teatr/knajpy/puby 2000 lekarz 200 urlop (narty + cieple kraje) 1000 samochod 1000 mieszkanie + oplaty 1500 jedzenie 1500 wyszlo ~10000. Zarabiam na rękę 17000 a odkładam na pewno mniej niż 7000. Stąd wniosek, że wydatki mam większe. Aż wstyd ale kompletnie straciłam nad tym kontrolę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka007 Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 25.05.05, 12:43 dużo:) A tak serio to w tej chwili byłabym zadowolona gdyby po zapłaceniu stałych rachunków /mieszkanie, media, transport/ zostawało mi w kieszeni 1000zł. Śmiesznie mało? Może - ale jak się zarabia 1000zł to kwota jest zawrotna:) Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne3 Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 26.05.05, 14:37 biedne pierwsze świadome pokolenie kapitalizmu... pokolenie zachłysnięte reklamą, zahipnotyzowane zyciem jak z serialu beverly hills, modlace sie do sesji zdjęciowych w ELLE ( wloskim lub francuskim oczywiscie...), pragnące majtek za 1/5 sredniej krajowej.... jak sie widzi w new yorkerze rysunek amerykanki z torba od prady na glowie, przezywajaca orgazm to to jest zabawne nawet... jak sie czyta powyzsze posty to sie chce zawyć, takie to zalosne... wasze KOMPLEKSY razą na kilometr.... zdrowia życze.. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 26.05.05, 14:55 a ty co się tak ekscytujesz, ropucho? Odpowiedz Link Zgłoś
mamosz Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 30.05.05, 19:20 Wyobraz sobie ,że jestem mamusią biednego swiezozachłysnietego pokolenia kapitalizmu modlacego sie do ELLE.Nie modle sie ,ale dla dobrego samopoczucia potrzebuje kosmetyczki,fryzjera manicuer i pedicure od czasu do czasu ,piedziesieciolatka powinna byc zadbana i to co u dziewczyny 20-letniej jest naturalne i piekne oraz nie wymagajace zbyt wielu zabiegów ,u jej mamy juz wymaga pewnych nakładow .Nie jestesmy pierwszym pokoleniem kobiet w srednim wieku ,które tak myślą ,moja prawie 80-letnia mama tez chodzi do kosmetyczki i fryzjera ergo kobieta w kazdym wieku potrzebuje jakiegos minimum finansowego ,żeby być i wygladac jak kobieta -te 4000-5000 miesiecznie to brzmi oczywiscie dla osób zyjacych za znacznie,znacznie mniej (naleze do nich niestety) jak bajka o zelaznym wilku ,ale my nie mówimy o tym co jest ,a o tym co być powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
psychopata.z.borderline Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 26.05.05, 15:04 opłaty: 1000 jedzenie bez odmawiania sobie 600 sprzatanie i prasowanie: 200 fryzjer- 100 (co 2 miesiace z baleyage) kosmetyczka 150 prasa, kino i inne przybytki kultury- 200 kursy języków obcych-300 środki czystości, kosmetyki (średnio)- 300-400 rozrywka 200-300 utrzymanie samochodu-500 lekarz w zaleznosci od potrzeb i inne Uważam, że powinnam zarabiac ok. 4 tys. zł Odpowiedz Link Zgłoś
precz.z.preczem Re: Jest taki stary dowcip: 31.05.05, 00:22 Kiedy kobieta jest w stanie zrobić z mężczyzny milionera ? Wtedy, gdy jest multimilionerem. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia37 Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 31.05.05, 23:18 A ja bym chciała tak - a muszę tak: - ubezpieczenie III filar - 200 zl - 0 zł (nie ubezpieczam sie w III filarze) - odłożone na lokatę - 1200 - odkładam 600 (na "czarną godznę", jakieś rzeczy do domu, wakacje, wyjazdy, lekarzy) - opłaty - 800 - 800 - samochód (spłata kredytu + benzyna) - 1000 - 0 (nie mam samochodu) - kosmetyczka, fryzjer, masaż - 300 - 50 (tylko fryzjer) - pub, restauracja -200 - 100 - ubrania, buty - 700 - 300 - basen - 100 - 100 kino, teatr, gazety, ksiązki -300 - 100 - jedzenie -700 - 500 - kosmetyki - 300 - 100 - środki czystości - 100 - 100 Także wychodzi, że dobrze by było, gdybym zarabiała ok. 6 tys, a mam do reki 2800 i sobie radzę, ale chciałabym móc więcej odkładać, mieć samochód, zbierać na emeryturę. Niespodziewane większe wydatki i wyjazdy na wakacje "zjadają" to, co mi się uda odłożyć. Do kina rzadko chodzę, kupuję kosmetyki ze średniej pólki, ale czasami chciałabym zafundować sobie coś bardziej ekskluzywnego. Nie jest źle, ale jak by było dobrze, gdybym nie musiała się ograniczać na każdym kroku... Odpowiedz Link Zgłoś
plathess Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 31.05.05, 23:42 Wszystko w porządku jeśli sama na to zapracujesz. Jako żyjąca sama wszystko możesz na siebie wydać z tego co zarobisz - i nic nikomu do tego. Jeśli będziesz żoną, rachunki rozkładają się równo na dwoje: wspólna kasa na wspólne wydatki. Zarabiasz powiedzmy 3 tys. Twój mąż tyle samo. Wspólny worek, to powiedzmy: po 2 tys od każdego z was. Tysiąc jest twój: kosmetyczki, fryzjerki etc. Tysiąc jest jego: mecze, gadżety, co go tam interesuje. I wtedy, i tylko wtedy jest uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kokieteryjna Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 04.06.05, 14:36 Ja sobie ostatnio zamarzylam daleeeeekie podroze a to juz sprawia, ze na dzien dziesiejszy to bym potrzebowala 2 tys $ miesiecznie. Aby sie utrzymac i miec na te swoje podroze. A mam troche mniej no i odkladam na wlasne M :/ Odpowiedz Link Zgłoś
gaudio1 Re: ILE pieniedzy potrzebuje Kobieta..? 04.06.05, 15:52 Wy jesteście deczko szalone - wymagania kosmiczne i nie do zaakceptowania dla faceta. Przecież to pieniądze wyrzucane w błoto: małe dzieci, które muszą dostać ulubione zabawki tj. kremy, ciuchy itd. potem pełno takich wypacykowanych lasek się narobiło, które mają pusto w głowie :P Odpowiedz Link Zgłoś