rachela180 10.05.05, 14:56 wywalili chłopa z roboty ;(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miawalles Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 10.05.05, 14:58 to będzie chłop na Twoim utrzymaniu;P Odpowiedz Link Zgłoś
peti_szapo Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 10.05.05, 14:59 Szybko znajdzie drugą Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 10.05.05, 14:59 O cholera, to Wy tez sie trzymajcie :( Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 10.05.05, 15:00 Jeżeli Cię to pocieszy, to mnie też szykują wypi.erdolić z roboty :( Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 10.05.05, 15:03 Fuch me? Why? What I've done? Odpowiedz Link Zgłoś
hiperman1 Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 10.05.05, 15:00 rachela180 napisała: > wywalili chłopa z roboty ;(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Mezczyzna powinien sam stworzyc firme, postawic dom, splodzic syna i inwestowac w nieruchomosci, a nie trzasc sie, ze go z roboty wywala, albo i co gorsze, dac sie wywalic. I takiego sobie szukaj, a nie sierote, ktora ktos wywala, jak przestaje mu byc potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
arletka_fioletowa A co mnie to obchodzi? 10.05.05, 15:01 Nie rozumiem Twojego forumowego ekshibicjonizmu. Moze wkrotce zaczniesz tez Nas informowac, ze chlop pierdnal albo beknal? Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: A co mnie to obchodzi? 10.05.05, 15:02 Oto przemówiła subtelna kobiecość:) Odpowiedz Link Zgłoś
grecz Re: A co mnie to obchodzi? 10.05.05, 17:41 jezzzuu..to nie czytaj postow racheli...jak wół widac autora przy tytule wiec starannie je omijaj.. Odpowiedz Link Zgłoś
mamdylemat Re: Sta?o sie˛ ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 10.05.05, 15:07 rachelka! trzymajcie sie! spodziewaliscie sie poniekad tego. truizmem jest powiedzenie, ze stalo sie, co mialo sie stac. ale zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Sta?o sie˛ ;((((((((((((((((((((((((((((((((( 10.05.05, 15:12 Firma, której oddał i poświęcił lata życia, którą wyciągnął z gigantycznych kłopotów, wykrył nadużycia finansowe i wyprowadził księgowość na prostą, znalazł inwestora i odratował od bankructwa, nie mówiąc juz o innych zasługach - a tu nagle szef stwierdza "no to panu dziękujemy"... ;((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Co za ironia... 10.05.05, 15:14 tego samego dnia, w tej samej firmie - ja odnoszę sukces, a on - druzgocącą klęskę... Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Co za ironia... 10.05.05, 15:23 Bingo :((((((((((((( A jeszcze wczoraj szef mi herbatkę robił: "Czy pani woli 1 czy 2 łyżeczki cukru? A moze mleczka?". Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: Co za ironia... 10.05.05, 15:27 Coś mi się widzi, że twój szef chętnie widziałby też zmiany na stanowisku twojego partnera łóżkowo-życiowego.. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Co za ironia... 10.05.05, 15:29 Ma 70 lat :P i kochankę w tejze firmie Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: Co za ironia... 10.05.05, 15:29 Może już za stara ta kochanka, pewnie ma ze 25 lat, takie próchno:) Odpowiedz Link Zgłoś
tonya4 Re: Co za ironia... 10.05.05, 15:53 zaraz, zaraz.Czy mnie nie pamiec myli, ze w takim przypadku planowaliscie wlasna gazete?Co z tym pomyslem? Odpowiedz Link Zgłoś
mamdylemat Re: Co za ironia... 10.05.05, 15:55 no wlasnie! ja zawsze moge do was pisac! Odpowiedz Link Zgłoś
sabina Re: Co za ironia... 10.05.05, 17:39 pensje podniesli do 400 z ? Przepraszam ale rzeczywiscie zbytni ekshibicjonizm jest niesmaczny. Odpowiedz Link Zgłoś
arletka_fioletowa Z Toba chyba jest cos nie tak 10.05.05, 15:33 Ja Ci powiem dziecko jako pracodawca. Szef ma prawo wywalic najwieszego, uzdolnionego tytana pracy, a na jego miejsce przyjac mieronote. Szef ma prawo. a wszystko zalezy jakim ow szef jest czlowiekiem. Zrobil Ci herbatke.......no to chyba milo z jego strony. przeciez masz tam dalej pracowac, awansowalas. co teraz bedziez na szefa chodzila obrazona jak 5 letnie dziecko z piaskownicy?" Jak nie urok to sraczka" ciesz sie dzidzia, ze mozna do Ciebie przypasowac to powiedzenia, bo mogloby byc"Nieszczescia chodza parami". Na pocieszenie - jesli prawda jest co piszez o swoim chlopie, jaki on dobry i uczciwy, to ja bym probowala kajdankami, lancuchami i perlami go zatrzymac w firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 10.05.05, 15:34 ojejku... Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 10.05.05, 15:58 Coz, wspolczuje. Ale mlody to se poradzi. Ja jako staruszek tez sobie musialem podadzic. Pamietaj ze bedzie potrzebowal teraz bardzo duzo zrozumienia i pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Jeśli tak szybko znalazłeś pracę,to znaczy,że inni 11.05.05, 10:13 nie uważają, że jesteś staruszek, czy stary. Każdy wiek jest piękny i w każdym możemy dużo zdziałać. A, dużego doświadczenia życiowego, czy zawodowego nikt nie odbierze. Na dowód moja babcia w wieku ok. 75 lat skończyła Uniwersytet Trzeciego Wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Co znaczy to smutne, ale żartobliwie przymruż 11.05.05, 11:36 Płacz :( Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: Co znaczy to smutne, ale żartobliwie przymruż 11.05.05, 15:25 Faktycznie to wygląda jak łezka. Raz jest się na górze, a raz na dole. A, później można być jeszcze wyżej:-) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eszi mojego też... 11.05.05, 10:41 i nie wiem, jak dalej będzie bo ciężko z pracą jak cholera.... a tu kredyt na głowie - sama nie pociągnę.... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin060482 Re: mojego też... 11.05.05, 11:06 RACHELA to forum kobieta po co piszesz co si estalo z Twoim "chlopem" kogo to k....a obchodzi??? zygac mi sie chce jak widze twoje posty bez kitu Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 11.05.05, 19:51 Bardzo czesto gdy ktos dostaje kopniaka z pracy ma przed soba szanse znalezienia sobie czegos lepszego. Niekoniecznie pod wzgledem finansowym, czasem jest to mniej platne ale bardziej uczace, tylko po to by za 10 lat stwierdzic: "dobrze sie stalo". Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 11.05.05, 20:03 Trzeba umieć to zobaczyć i docenić tego kopniaka. W takim momencie to jest trudne, ale później jesteśmy szczęśliwi, że tak stało się. Czasami życie wie lepiej od nas, co jest dla nas lepsze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
xxbleblexx Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 11.05.05, 20:07 no, ale tak bez powodu to chyba go nie wywalili? a swoja droga to sama sie tego boej brrr az mnie dreszcze przechodza. nawet myslec o tym nie chce. glowa do gory. bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 11.05.05, 20:10 Mogę namalować obraz dla Twojego chrześniaka (ktoś musi pomóc mojemu chłopu :( Odpowiedz Link Zgłoś
xxbleblexx Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 11.05.05, 20:13 Rachelka to bardzo milo z Twojwj strony, ale chyba zdecyduje sie na medalik z aniolkiem. a o chlopa sie nie martw oni zawsze dadza sobie rade. latwiej im znalecz prace niz nam. a jesli jest tak dobry jak mowisz to juz z pewnoscia nie bedzie mial problemow. wiesz nie ma tego zlego zo by na dobre nie wyszlo. predzej czy pozniej cos mu sie trafi. dobrze, ze ty pracujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 11.05.05, 20:22 Do tego w tej samej firmie... jakas dziwna atmosfera się zrobiła, im bliżej było katastrofy tym szefostwo było milsze. A teraz w ogóle tak słodza że aż zęby bolą :P Odpowiedz Link Zgłoś
xxbleblexx Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 11.05.05, 20:25 u mnie jak slodza to znaczy, ze cos chca hehe Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 11.05.05, 20:30 Nic dziwnego. Przez swoją słodycz chcą zakryć swoje wyrzuty sumienia. Ohyda, bo z tego co pisałaś nie było tam zdrowej atmosfery. Kiedyś doceni to sam. Czasami ludzie wiążą się z czymś, co im szkodzi. Gdzieś indziej mogą znaleźć coś dużo lepszego. Taka zależność zachodzi w każdej dziedzinie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 11.05.05, 20:38 A ostatnie tygodnie były straszne, bo było czuć, że coś kombinują. Zdrowa atmosfera? Ja się muszę leczyć dwa dni po każdej nocy w firmie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sagis Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 11.05.05, 20:17 Ja np. raz sama sprowokowałam, aby to mnie zwolniono. Nie było innego wyjścia. Na tamtym stanowisku nie mogłam już dalej pracować, a to był już totalny kres. Rozmowy nie pomagały, bo taki był ich system i jednostka nie liczyła się dla nich. Już wcześniej zwalniano tam bardzo dużo ludzi. Tylko dlatego, że już byli im niepotrzebni. Taki jest u nas rynek i taka kultura pracodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 11.05.05, 20:37 wiesz, w moim przypadku to bardzo specyficzna firma. Mamy niewielki zespół, rządzi tu autorytarnie szef, a szefem - jego kochanka (ploty firmowe, ale to jest tak widoczne że aż przykro na to patrzeć). Szef jest całkowicie jej podporządkowany. A ona chłopa nienawidzi :( zapewne dlatego, że blokował wiele naprawdę głupich decyzji. Bez chłopa firma dawno przestałaby istnieć. Przeglądałam czasem różne papiery i niestety nie wszystko było ok... Nam tak naprawde chodziło o zapewnienie firmie przetrwania i - w dalszej perspektywie - rozwoju. Piszę "nam", bo po pierwsze wspierałam chłopa, a po drugie podejmując się pracy za 300PLN miałam na uwadze przede wszystkim dobro firmy. Równie dobrze mogłabym pracować za darmo. A to chłop wynajdywał kontakty, załatwiał kontrakty, znalazł inwestorów gotowych do wyłożenia dużej kasy, to on wreszcie swoją gębą zapewniał firmie promocję w pewnych środowiskach. Nie piszę o szczegółach, ale mam nadzieję, że zarys jest zrozumiały. Sama mam trochę znajomych, w ostatniej chwili zorganizowałam pomoc przy promocji firmy (znalazłam ludzi, którzy za darmo nam pomogą). Niesprawiedliwość decyzji szefa jest tak rażąca, że nic tylko usiąść i płakać ;((( to idiotyczne, że chodziło o... babę :( żeby ona chociaż ładna była :P Nie o prestiż i zazdrość mi chodzi, bo większą szanse na karierę mam poza firmą. W coś wierzyłam. Firma miała cel, ideały... A od wczoraj dzieje się coś bardzo dziwnego. Zaczęły znikac papiery, a do firmy po raz drugi usiłowano się włamać. Hmmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
przenikliwa Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 11.05.05, 21:08 Chyba fantazja cie ponosi, dziecko. > naprawdę głupich decyzji. Bez chłopa firma dawno przestałaby istnieć. Jasne, z cala pewnoscia :P. W takim razie niedlugo przestanie istniec-szukaj sobie nowej pracy. > Nam tak naprawde chodziło o zapewnienie firmie przetrwania i - w dalszej > perspektywie - rozwoju. Piszę "nam", bo po pierwsze wspierałam chłopa, a po > drugie podejmując się pracy za 300PLN miałam na uwadze przede wszystkim dobro > firmy. Równie dobrze mogłabym pracować za darmo. Coz za altruzim :D > że chodziło o... babę :( żeby ona chociaż ładna była :P Rozumiem, ze jakby byla ladna, to nie mialabys pretensji? Odpowiedz Link Zgłoś
liwia_85 Re: Stało się ;(((((((((((((((((((((((((((((((((( 12.05.05, 08:37 "Bez chłopa firma dawno przestałaby istnieć. " Powiem jedno : nie ma ludzi niezastapionych . Taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: przenikliwa 12.05.05, 08:42 zamknij pysk, bo zaczyna śmierdzieć na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: przenikliwa 12.05.05, 09:00 Czy Ty jej nie zazdroscisz przenikliwosci przyadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin060482 ja osoby pokroju racheli tak skomentuje 12.05.05, 09:58 w sumie dobrzy ludzie z dobrym sercem ale idioci Odpowiedz Link Zgłoś