Dodaj do ulubionych

jestem gruba ;-(

30.06.05, 19:55
i nic nie byłoby przytłaczającego w wadze 76 kilogramów przy wzrości
1,63.Ale jednak...dzisiaj byłam w sklepie.Rozmiar L był dla mnie za
mały.spódniczki za małe(a nawet jeśli znajdzie się w rozmiarze 42 to wtedy
wstydzę się ją założyć uważając , że będe wyglądać za grubo)coraz bardziej
mnie to boli.coraz bardziej uwiera.zwłaszcza to , że moja waga nie do końca
wynikiem jest nawyków żywieniowych , lecz leków , które biorę.chciałam sie
tylko wyżalić.dzięki.
Obserwuj wątek
    • goldenwomen Re: jestem gruba ;-( 30.06.05, 19:56
      zaraz tam gruba! pulchne tez jest piekne! :-)
    • bukfa Re: jestem gruba ;-( 30.06.05, 20:00
      Tez tyle kiedys wazylam, a teraz 55 :) Czy te leki bedziesz brala jeszcze
      dlugo? Bo jesli nie, to tylko przeczekaj. A jesli tak, to moze zmien troche
      nawyki zywieniowe? A rozmiar 42 to jeszcze nie tragedia. Nawet nie gorna
      granica rozmiarowkowej normalnosci. W ciuchu o wlasciwym rozmiarze powinnas
      wlasnei wygladac szczuplej, nie grubiej. uszy do gory.
    • landrynka8 Re: jestem gruba ;-( 30.06.05, 20:49
      są dwie mozliwosci:
      1. zaakceptować to
      2.odchudzać się

Wybór należy do Ciebie.
    • misiaptysia Re: jestem gruba ;-( 30.06.05, 22:04
      jezeli jest to wynikiem brania lekow to po prostu przeczekaj nie masz innego
      wyjscia a potem ewentualnie bedziesz mogła sprobować się odchudzić, tylko z tym
      to treba naprawdę uważać.może np zapisz się na basen? pozdrawiam
    • widokzmarsa Re: jestem gruba ;-( 30.06.05, 22:16
      od samych leków się nie tyje, widocznie to co spożywasz powoduje tycie.
      Odchudzanie czy dieta to głupota, walczysz i męczysz się później całe życie.
      Lepiej po prostu zmienić rodzaj pożywienia i dzięki temu schudnąć a potem nie
      tyć. Ja jak doszedłem do wniosku że jestem za gruby, zaczałem jesć inaczej,
      schudłem 25 kg i od lat trzymam wagę idealna. Jem dużo a siłownia i pływanie
      rozbi resztę.
      Jak posłuchasz tych kretynek co każą jeść sałatę, otręby, chleb i warzywa a nie
      jeść mięsa i tłuszczu to zawsze będziesz miała nadwagę.
      • jz166 Re: jestem gruba ;-( 30.06.05, 22:40
        Błąd, od samych leków można tyć. Trzeba wiedzieć, że ludzie różnie reagują na
        określone medykamenty.
        • widokzmarsa Re: jestem gruba ;-( 30.06.05, 22:53
          o rany, znowu ktoś po studiach medycznych. Od samych leków się nie utyje, one
          mogą spowodować tycie. Dlatego dobry lekarz, a takich może jest pięciu w
          Polsce, dając leki, które mogą wspomagać odkładanie się tłuszczu powinien
          pokierować też odżywianiem pacjenta. Ale lekarze to idioci niedouczeni więc
          zazwyczaj tego nie zrobią.
          Taki debil zazwyczaj poradzi by nie jeść tłuszczu tylko trawę z margaryną i
          biedna pacjentka zaczyna od razu tyć jeszcze bardziej, bo organizm przeczuwa
          nadchodzący głód i zaczyna odkładać tłuszcz. Organizm pozbawiony tłuszczu nie
          absorbuje witamin rozpuszczalnych tylko w tłuszczu i pacjent często zaczyna
          chorować jeszcze bardziej. Mógłbym tak dalej ale szkoda czasu.
    • oja44 Re: jestem chuda ;-( 30.06.05, 22:54
      Tak sobie myślę, co jest trudniej osiągnąć, czy łatwiej jest schudnąć i przytyć? Bo ja przy wzroście podobnym do twojego 1,65 waże 48. Chce dodać ,że mam ponad 25 lat, dziecko w wieku przedszkolnym i dosyc tego ,że ludzie patrza na mnie z politowaniem ,kiedy córka mówi do mnie mamo. Wiem co wtedy myślą, ze musiałam ja urodzić jeszcze w liceum. Gdybym miała kobiece kształty jak twoje napewno nie byłoby takich sytuacji. Niestety to ,ze jestem dosyć chuda odbiera mi lat, i nie ważne ,ze staram się poważnie ubierac , robic makijaż i tak nikt mi nie daje wiecej niz 19 lat. A ciuchów też nie mogę sobie kupić i nigdy na mnie nie leża jak potrzeba. Bóg nie jest sprawiedliwy ,powinien dac nam po równo, wtedy każda byłaby zadowolona.
      • widokzmarsa Re: jestem chuda ;-( 30.06.05, 23:05
        nie narzekaj. Zacznij trochę ćwiczyć żeby mięśnie wstały. Za dwadzieścia lat
        będziesz wciąż fajną szczupłą laską.
    • poprioniony Re: jestem gruba ;-( 30.06.05, 23:10
      76kg przy 1.63m?! Boze, co za pekata trufla!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka