Dodaj do ulubionych

Kobitki moje drogie macie już zmarszki?

10.08.02, 11:11
Spotkałam wczoraj moją koleżankę z liceum( nie widziałam jej z dziesięć lat)
Nie powiem wyglądała bardzo ładnie, zadbana ubrana, uśmiechnięta. Tylko całą
twarz miała porzecinaną zmarszczkami; szczeg. koło oczu. Mamy po 35 lat.
Ja tam za bardzo o siebie nie dbam ( tzn nigdy nie stosowałam żadnych kremów)
ale poleciałam zaraz do lustra zobaczyć swoją twarz. Wiem że u mie to
genetyka ( moja mama ma 60 lat parę zmarszek i kilka siwych włosów na
skroniach) No ale zegar tyka. Może powinnam już kupić jakiś krem i zacząć
stosować? Nie pomyślcie tylko że się obawiam tych zmarszczek - w końcu
starość ma różne oblicza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nina Re: Kobitki moje drogie macie już zmarszki? IP: *.toya.net.pl 10.08.02, 12:24
      Nie mow mi o zmarszczkach!!!Mam rok wiecej od Ciebie i cholery zaczynaja
      wylazic!!!Rano zmarszczona wstaje,i chyba zaczne zbierac kase na operacje
      plastyczna:))Co do genow to masz racje-moja mama jest przed 60 a wyglada duzo
      mlodziej,mi tez daja mniej lat niz mam rzeczywiscie.Ale zmarszczki i tak sie
      zaczynaja....
      Pozdrawiam.
    • Gość: miśka Re: Kobitki moje drogie macie już zmarszki? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 12:51
      a ja byłam szczęśliwa dopuki niezrobiłam sobie zdjęcia do paszportu wyglądam na
      nim jak moja własna matka zgroza !!!!
      • Gość: miśka Re: Kobitki moje drogie macie już zmarszki? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 12:53
        dopóki - a nie dopuki oczywiście!!!
      • lyche1 Re: Kobitki moje drogie macie już zmarszki? 10.08.02, 12:56
        Oj Misia zdjęcia to jeszcze nie wszystko. Moj przytaczana to mama ma zdjęcie z
        wieku 35 lat a wygląda na nim starzej niż dziś. Wyrzuć marę do kosza pozdr.
        • Gość: makro Re: Kobitki moje drogie macie już zmarszki? IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 10.08.02, 15:25
          A ja mam 50 i tylko takie miłe zmarszczki śmiechowe koło oczu i co? A kremy
          używaj,żeby sobie twarzyczki nie wysuszyć na wiór.Ja prawdę mówiac uzywam
          jaichś przypadkowych dosć i nieregularnie.Pij wodę i usmiechaj sie to jest
          najlepsze na zmarszczki najlatwiej marszczy sie zmartwiona lub zła twarz
          Pozdrawiam
          • Gość: miśka Re: Kobitki moje drogie macie już zmarszki? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.02, 23:45
            masz absolutną rację ja wygladam jak moja matka właśnie dlatego że jestem złą i
            nieszczęśliwą kobietą
    • Gość: Emu Re: Kobitki moje drogie macie już zmarszki? IP: *.acn.pl / 10.133.129.* 10.08.02, 15:27
      Ja mam 21 lat i uczulenie, więc się drapię, trę nieco skórę etc. I zmarszczki
      owszem mam, najbardziej pod oczami, na czole i (od marszczenia) bruzdę między
      brwiami. I jakby co nie tylko mi to nie przeszkadza, ale nawet jestem dumna,
      że w tak młodym wieku mam zmarszczki. Moja koleżanka mówi, że chciałaby mieć
      15 lat, ja za nic na świecie! Młodość mało mi imponuje, zawsze czułam się
      starsza.
      A co do kremów, to z przyczyn zdrowotnych używam wyółącznie kremów dla
      alergików. Od przeciwzmarszczowych (wypróbowałam maminy krem) bardzo mnie
      szczypie.
    • Gość: Lena Re: Kobitki moje drogie macie już zmarszki? IP: 213.216.82.* 10.08.02, 21:51
      Mam 42 lata i MAM ZMARSZCZKI.Wokol oczu od smiechu i na czole od myslenia. Ale
      jakos niespecjalnie sie tym przejmuje. Uzywam kremow Forte 40 Eris, ostatnio z
      retinolem i kapsulki z witamina C. Cera wyglada wtedy lepiej, jest jasniejsza i
      bardziej swietlista. Tez spotykam kolezanki i kolegow i nawet poznajemy sie
      jeszcze. Chetnie zrobilabym sobie usuwanie naskorka laserowo ale troche sie
      boje a wlasciwie to szkoda mi urlopu. Poza tym potem nie wolno sie opalac a ja
      latem w kazdej wolnej chwili na windsurfing albo zagle a zima na narty. Jak
      bede wymieniac te kolana zjezdzone na nartach na tytanowe to poprosze od razu o
      lifting. Jak remont to kapitalny.
      • Gość: Mira Re: Kobitki moje drogie macie już zmarszki? IP: *.oc.oc.cox.net 11.08.02, 04:34
        Ciekawa jestem, czy w polskich gabinetach kosmetycznych mozna sobie zawinszowac
        botox. No i ile to kosztuje...
        • Gość: miśka Re: Kobitki moje drogie macie już zmarszki? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 11:39
          a co to jest?
          • Gość: Mira Re: botox IP: *.oc.oc.cox.net 11.08.02, 22:05

Srodek likwidujacy zmarszczki w formie zastrzyku.Prosty do zastosowania.
            Jest to, jesli sie nie myle, jakis slaby roztwor strychniny--jego rola jest
            (czasowe, niestety) sparalizowanie miesni wokol zmarszczek, tak, zeby przy
            mimice sie one nie poglebialy.Skora, i miesnie pod nia, sa po prostu
            unieruchomione.
            Trzeba powtarzac po ok.6 miesiacach, ale efekt swietny.
            W U.S. od stosunkowo niedawna dopuszczono do stosowania w gabinetach
            kosmetycznych a wiec stal sie w miare tani.Dawniej tylko dostepny w gabinecie
            lekarzy.
    • lyche1 Re: Kobitki moje drogie macie już zmarszczki? 12.08.02, 07:23
      Właśnie się mi coś przypomniało. Czy to po opalaniu jest więcej zmarszczek? (
      Może lepiej się nie opalać - zwłaszcza twarzy?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka