abigail1980 12.08.05, 15:06 Przypomniałam sobie jak kiedys mojego ojca brat opowiadał, ze jak był jeszcze kawalerem to płacił "Bykowe". Podatek od tego, że nie ożenił się powyżej jakiegos wieku... Hmmm... Fajna rzecz. Może mogłaby wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hugolinka Re: Bykowe 12.08.05, 15:07 Ciekawe po co? Żeby każdy pobierał sie z przymusu??:) Odpowiedz Link Zgłoś
abigail1980 Re: Bykowe 12.08.05, 15:10 Po to, zeby faceci może choc trochę przychylniej mysleli op małżenstwie. Bo na razie slub to dla większosci koniec swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Re: Bykowe 12.08.05, 16:49 Lojej, widzisz co za czasy. Same chamiory zostaly, co sie za ksiezniczkami rozgladaja, a te dawno wyzdychaly i same lumpy sie ostaly. I jak tu brac slub??? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bykowe 12.08.05, 15:16 Ło matko, nic na siłę :) Poza tym w ramach równouprawnienia ja bym pewnie też musiała płacić. Dziękuję bardzo, postoję, i tak się za mąż chwilowo nie wybieram - kary finansowe nie miałyby wpływu na moją decyzję :) Odpowiedz Link Zgłoś
abigail1980 Re: Bykowe 12.08.05, 15:30 No to faktycznie... Teraz nie tylko faceci nie chcą brac slubu ale babki tez. A potem sie obudzą z ręką w nocniku bo nikt ich juz nie chce, mają wygorowane wymagania... a jak w koncu znajda i chca miec dziecko to jest juz za pozno i nie moga zajsc w ciąze. Co za czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Bykowe 12.08.05, 15:32 Halo halo - to, że ktoś ślubu nie bierze, wcale nie znaczy, że nie jest sparowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Bykowe 12.08.05, 19:01 W sumie dzis tez mamy podatkowa zachete do zawierania malzenstw, tyle ze w innej formie. Im wieksza roznica zarobkow w malzenstwie, bym mniejsze podatki wychodza na osobe lepiej zarabiajaca. Chodzi mi o wspolne rozliczanie sie malzonkow. Odpowiedz Link Zgłoś
hugolinka Re: Bykowe 12.08.05, 23:55 Ja nie mam z tym problemów:) pomimo braku nałożenia takowych podatków, moje kochanie już mi zaproponowało małżeństwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
fajnaret Nigdy do tego nie dojdzie 13.08.05, 09:54 No chyba ze jakies sfeminizowane kobiety dojda do władzy albo zakonnice Odpowiedz Link Zgłoś
omlet.schabowy Re: Nigdy do tego nie dojdzie 13.08.05, 10:06 ... ale póki co, u władzy są zmaskulinizowane kobiety albo latawice... Odpowiedz Link Zgłoś
skp110 Re: Nigdy do tego nie dojdzie 13.12.05, 23:23 Do podatku dla kawaleów mapewno nie dojdzie le jest bardzo możliwy większy podatek dla wszystkich bezdzietnych i małodzietnych. Obejmie on nie tylko starych kawalerów ale również wszystkie łykające piguły i spermę Odpowiedz Link Zgłoś