Dodaj do ulubionych

CHLOPAK Z WLOCH

21.08.05, 16:31
Hej,
Wlosi sa wsrod Polek niezwykle popularni, co krok napotykam jakas Polke z
narzeczonym Wlochem. W druga strone jakos to nie dziala (Wloszka - Polak,
swoja droga, ciekawe czemu).
Nie boicie sie wchodic w zwiazki z Wlochami? Przeciez to wieczni "mammoni"
[mamisynki]. W wieku 30, 35 lat jeszcze osobie mowia "ragazzo" [chlopak].
Chwala im za to ze czuja sie mlodo, ale to sie czesto wiaze z brakiem
poczucia jakiejkolwiek odpowiedzialnosci.
Pytam zatem forumowiczki, nie strach angażowac sie z Wlochem?
Obserwuj wątek
    • pomidorowa5 Re: CHLOPAK Z WLOCH 21.08.05, 16:38
      Z Wlochem strach tak samo jak i z Polakiem
      pozdrawiam
      • agnieszka_ka Re: CHLOPAK Z WLOCH 21.08.05, 16:40
        Jeszcze nie poznalam Polaka ktory by w wieku 35 lat mowil o sobie "fajny ze
        mnie CHLOPAK". Polacy w tym wieku to juz lysinka zaczynaa swiecic. No i
        brzuszek...
        • pawel_25 Włochów stać na przeszczep :P nie tylko premiera.. 21.08.05, 16:45
          • seerena Re: Włochów stać na przeszczep :P nie tylko premi 21.08.05, 17:25
            Włosi?? Nieee, zupełnie nie mój typ, wolę blondynów ;) Poza tym Włosi na starość
            łysieją i tyją, wyglądają jak ojcowie chrzestni :D Nie mówiąc już o tym, że mają
            przestarzałą wizję miejsca kobiety w świecie - dom, kuchnia, dzieci. Brrrr.
            • agnieszka_ka Re: Włochów stać na przeszczep :P nie tylko premi 21.08.05, 17:53
              A Polacy nie maja takiej wizji?
              • seerena Re: Włochów stać na przeszczep :P nie tylko premi 21.08.05, 18:22
                Niektórzy pewnie tak, ale Włosi chyba bardziej.
    • tracja4 Re: CHLOPAK Z WLOCH 21.08.05, 18:17
      Polki dla Polaków!
    • blackroses_7 Re: CHLOPAK Z WLOCH 21.08.05, 18:33
      dziwią mnie trochę wasze odpowiedzi a chwilami nawet śmieszą Nienawidze
      przeróżnych stereotypów a ten wątek własnie na jednym z nich polega. To tak
      jakby jaką włoszka powiedziała, że nie wyobraża sobie siebie zPolakiem
      ponieważ Polacy to pijacy :/ A jak widac jakos niektóre z nas znajduja sobie
      tych odpowiednich mężczyzn wśród Polaków Każdy człowiek jest inny Te dziewczyny
      które żyja z Włochami pewnie po prostu trafiły na tego odpowiedniego ;)
      • seerena Re: CHLOPAK Z WLOCH 21.08.05, 18:46
        Blackh. my tu sobie tak żartujemy, nie przejmuj się ;D
        • pomidorowa5 Re: CHLOPAK Z WLOCH 21.08.05, 19:39
          "Jeszcze nie poznalam Polaka ktory by w wieku 35 lat mowil o sobie "fajny ze
          mnie CHLOPAK". Polacy w tym wieku to juz lysinka zaczynaa swiecic. No i
          brzuszek..."- eeee no nie mozna tak generalizowac nie przesadzajmy.faceci w tym
          wieku tez potrafia o siebie zadbac i nie maja juz az tak fiu brzdziu w glowce
          heh.Kazdy facet przeciez kiedys skonczy te 35 lat a prawdziwa milosc to milosc
          do tej lysinki i btrzuszka nie?:) pozdrowka
      • agnieszka_ka do blackroses 21.08.05, 20:35
        Kazdy jeden watek ma w sobie cos ze stereotypow.
        Jesli ci sie nie podoba, to poszukaj takiego gdzie ktos opowiada swoje zycie,
        moze nie bedzie o stereotypach.
        Po to sa forum zeby wyrazac swoje opinie, a wyrabiajac sobie opinie tworzymy
        pewne stereotypy.
        Chodzi teraz o to zeby sie nimi wymieniac i podyskutowac.
        A jesli masz do powiedzenia cos niestereotypowego, cos wziete z zycia co
        przeczy regule, to wolna droga, sluchamy!
      • agnieszka_ka i jeszcze PS. 21.08.05, 20:36
        Stwierdzenie ze kazdy czlowiek jest inny, jak na moj gust tez jest stereotypowe.
    • juleczka4 Kurs Włoskiego 21.08.05, 19:48
      Ja troszkę na inny temat:)) Znacie może jakąś stronkę lub program który
      mogłabym ściągnąć do nauki języka włoskieg?? Z góry dziękuję i pozdrawiam :))
      • pomidorowa5 Re: Kurs Włoskiego 21.08.05, 20:00
        Cos Ty wszystkie platne szkoly jezykowe by poupadalay
        • juleczka4 Re: Kurs Włoskiego 21.08.05, 20:07
          Myślę , że takiego problemu by nie było , przecież wiadomo , że 100 razy lepiej
          uczyć się na kursie z nauczycielem niż w domu!! A ja chciałabym , zobaczyć jak
          będzie mi szła nauka tego języka , czy mi się wogóle spodoba , dlatego sobie
          chciałabym w domku najpierw poćwiczyć:))
        • agnieszka_ka co sie tyczy kursu wloskiego 21.08.05, 20:44
          Heheheh, rzucilam ten watek bo mimo ze mnie bezposrednio nie dotyczy (akurat
          moj maz jest Francuzem - jesli chcecie postereotypic to wolna droga, hehehe),
          to jestem z wyksztalcenia nauczycielka wloskiego. Co prawda nie mieszkam
          obecnie w Polsce, ale polecam szkole w ktorej pracowalam, Academia de la
          Lengua, ul. Nowy Swiat 21A (Warszawa). Oczywiscie "dobra szkola" niekonieczie
          cos znaczy, bo nauczyciele trafiaja sie rozni. Moge polecic Emilie Kacprzak i
          Magde Wicherkiewicz.
    • fajnaret Re: CHLOPAK Z WLOCH 21.08.05, 20:33
      No jasne!!!! Bedzie dużo lipszy niz Polak bo zagraniczniak a może nawet i
      bogatszy
      pozdrawiam
      • agnieszka_ka i jeszcze raz o kursie wloskiego 21.08.05, 20:47
        Jesli natomiast uparlas sie na nauke przez net, to jest jedna taka strona,
        bezplatna, daje link: corso.italica.rai.it/
        Ale nie wroze wielkich sukcesow przy tego typu metodologii. To jest raczej
        dobre dla osob ktore juz "liznely" wloskiego i chca sobie popowtarzac albo
        sprawdzic ile juz umieja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka