Dodaj do ulubionych

Czy lubicie być w ciąży?

24.09.05, 11:25
Co pytam jakąś babkę, odpowiadają, że do przyjemności to wcale nie należy.
Niektóre nie chcą więcej dzieci właśnie ze względu na trudne doświadczenia z
ciąży i porodu. A jak u Was?
Obserwuj wątek
    • madzia_20 Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 11:29
      Ja jeszcze nie bywałam w ciąży i nie zamierzam bywać:)
      • asiulka81 Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 11:31
        A ja chce całą druzyne koszykarska miec:)))
        • starucha_izergiel Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 11:37
          Sama chces ją urodzić? To takie fajne?
          • asiulka81 Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 11:40
            Oczywiscie ze sama! A niby kto mam mi pomóc??? Trzeba sie przysłużyc polskiej
            lidze :) A ze jestem wysoka to dobre materialy na koszykarzy moga byc:)
            • diverse_women Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 13:13
              Znajoma mojej mamy ma 12-cioro dzieci :) I wszyscy sie cholernie kochają. A w
              przyszłości będą mieć drużynę piłkarską :) I jest super :)
    • tygrysio_misio Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 11:34
      ja lubie ale jeszcze nigdy nie bylam:)))
      • asiulka81 Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 11:36
        tygrysio_misio napisała:

> ja lubie ale jeszcze nigdy nie bylam:)))
        >
        >
        dobre, dobre :)))
    • pink.freud Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 11:41
      A czemu pytasz?:)))
    • mrufka4 Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 11:43
      Ja byłam jeszcze 6 m-cy temu.Ciąża super poród bardzo ciężki Zosia okręcona
      pępowiną z rączką przy buzi.Po porodzie byłam fioletowa jak śliwka a oczy miałam
      przekrwione jak wiśnie.Wtedy to oświadczyłam ze nigdy więcej naturalnego porodu!!!
      Ale już mi przeszło w ciąży było suuuper (nie pracowałam od 4 miesiąca)ale się
      wybyczyłam.I już chcę mieć drugie dziecko bardzo bardzo ale zafunduję sobie
      ZZO(znieczulenie)w końcu do cholery jak wyrywałam zęba to było dla wszystkich
      oczywiste więc czemu się dziwią ginekolodzy że do porodu kobiety też chcę mieć
      znieczulenie???.AHA przecież ginekolodzy to FACECI!!!
      • agnieszka_ka Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 15:45
        Ja jeszcze nie bylm w ciąży, ale jak będę i przyjdzie czas rodzenia to tylko
        cesarka wchodzi w grę.
        • asiulka81 Agusiu!!! 24.09.05, 15:48
          Czemu chcesz miec blizne na brzuchu. bedziesz ja miala do konca zycia. A jak
          urodzisz naturalnie to fakt, ze sie troche pomeczysz, ale zadnej blizny nie
          bedzie.
    • gwiazdka19 Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 12:07
      u mnie ciąża tragiczna, a poród jeszcze gorszy...traumatyczne przezycie, ale są
      takie kobiety co mogły by co rok rodzic i sie nie poskarżyc ze
      boli ...zazdroszcze im.
      • mopsik12 Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 12:13
        Przemęczyłam się 9 miesięcy+17 godz.(poród)i nie mam za bardzo ochoty przezywac
        tego jeszcze raz....kiepsko to znosiłam.
    • lena575 Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 12:41
      Ja czułam się podczas ciąży bardzo dobrze. Normalnie mam niskie ciśnienia i
      marzną mi ręce i nogi a podczas ciąży ciśnienie troszkę mi wzrosło mogłam
      chodzić bez rękawiczek (akurat zimą), nogi mi nie marzły. Poza tym podczas
      całej ciąży przytyłam 8,5 kg więc w ogóle nie miałam problemu z poruszaniem
      się, nawet dobiegnięciem do tramwaju (córka ważyła 3,200). Przez całą ciążę ani
      jednego dnia nie byłam na zwolnieniu lekarskim. Może dlatego,że oglnie jestem
      (byłam wtedy też) wysportowana, miałam wtedy 24 lata.
      • nikosik Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 18:12
        8,5 kilo? bardzo mało przytyłaś. Chyba nic nie jadłaś:)) Tylko jogurty i owoce,
        przyznaj się. I zobacz dziecko mało wazyło. Normlanie to 3,5 waży. Nie bałas
        sie, ze bedzie niedoroziniete? Wiesz potrzebuje witamin itp. Mysle, ze tak 10
        kilo 12 to jest ok. Ale 8,5 to za mało. Moje znajome chudiznki ale jak były w
        ciazy jadły normalnie, nie robiły diet w stylu banan na cały dzien. I tyły tak
        do 15 kilo. I dzidzia miała normalna wage 3,5 a u jednej wiecej. Niektore
        kobiety sa nieodpowiedzialne. Sa w ciazy, chca sie podobac ukochanemu, i robia
        diete w ciazy. Boja sie, ze nie beda sie mu podobac.
        A te bieganie do tramwaju to nawet w 8 miesiacu? Moaj kuzynka do 7 tanczyła tak
        jak sie tanczy bez ciazy na disco tnz na imprezach:) Nie piła alkoholu:))
        Kiedys widziałam kobiete w 2-3 miesiacu z piwem w reku, nieraz z innym trunkiem.
        • mopsik12 Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 19:23
          To nieprawda,że mały przyrost wagi w ciąży musi byc wynikiem diety...Ja
          przytyłam 5,8kg...jadłam normalnie i zdrowo...Na poczatku trochę się
          martwiłam,ale lekarz mnie uspokoił....Dziecko urodziło sie dość drobne,ale nie
          miało to i nie ma nadal żadnego wpływu na jego rozwój...A dzięki temu ja nie
          miałam problemów z powrotem do wagi pierwotnej:-)
        • lena575 Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 20:28
          Piszesz głupoty do potęgi, nie znam odchudzającej się osoby będącej w
          ciąży.W "babowych" gaztekach opisują takie "nowoczesne amerykanki" z wyższych
          sfer ale to jest jakiś ewenement.
          Jadłam normalnie (nawet dwudaniowe obiady), no może więcej niż zwykle i dużo
          rzeczy które jak przeczytał mój maż są ważne do rozwoju dziecka np. orzechy i
          dla mojej skóry np. ananasy (których nie lubiłam). Robiłam regularnie badania -
          jak każda kobieta w ciąży - zawsze były bardzo dobre. Myślę,że poza tym,że
          pewnie "ten typ tak ma" nie leżałam dojadając "dla dziecka" podwójnych procji.
          Pracowałam i akurat robiłam studia podyplomowe (nie musiałam ich przerywać bo
          czułam się bardzo dobrze). Dla mnie spacer i to szybki był czymś normalnym - na
          zajęcia z Ronda Mogilskiego na AGH chodziłam piechotą (nienawidziłam śroków
          lokomocji miejskiej). Zdaję sobie sprawę,że nie u każdej kobiety ciąża
          przebiega prawidłowo ale u więkoszości przebiega i nie ma co z tego robić
          obłożnej choroby, załatwiać zwolnień lekarskich tylko dlatego,ze lepiej leżeć i
          jeść niż np. jeżdzić do pracy. Moja koleżanka która urodziła mniej więcej w tym
          samym czasie w któym ja - przytyła 25 kg a dziecko ważyło 2,200. Tusza matki
          nie ma nic wspólnego z przyrostem wagi dziecka. Przeczytaj może ile
          waży "normalne dziecko" i nie opisuj tu bredni.
          PS. W 9-tym miesiącu grywaliśmy w badmintona z mężem w ogródku mojej mamy. Ruch
          naprawdę nie sskodzi jesli ma się taką potrzebę i nie robi tego wariacko.
          PS. Widziałam kobietę przywiezioną do porodu "z ulicy" pijaną w sztok. Ważyła
          pewnie ze 120 kg - musiała dbać o siebie :(
          Obawiam się, że w naszej "kulturze" nadal pokutuje pojęcie,że jak gruby to
          zdrowy, ruch szkodzi a kobieta w ciąży powinna leżeć, nieczego nie robić i
          jeść - gruba będzie miała duże i zdrowe dziecko. Co za brednia.
    • alpepe jest super, mimo, że były kłopoty 24.09.05, 13:10
    • mmagi Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 17:37
      z lekka głupawe pytanie:>
    • elutka_111 Re: Czy lubicie być w ciąży? 24.09.05, 18:54
      Jeszcze nigdy nie byłam, ale jak będę po ciąży i porodzie, to Ci napisze :))))))
    • kobieta_na_pasach od drugiego trymestru az do konca bylo super! btxt 24.09.05, 19:45
      • r.kruger Re: od drugiego trymestru az do konca bylo super! 24.09.05, 20:37
        pomijając pewne niedogodności stan jest niczego sobie. CC wcale nie rewelacja.
        Sn jeszcze nie próbowałam.
        A blizna po cc mała i zupełnie niewidoczna dla "niewtajemniczonych"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka