alesandra Re: wybory - na kogo głosujecie ? 04.10.05, 18:17 bo jest inteligentna, konkretna,jej plan zmiany rynku pracy w Polsce jest podstawą wszelkich innych zmian, poza tym wczoraj była debata w Tv nie pamietam na którym programie, jako jedyna pokazała klasę wykazując znajomość każdego poruszanego tematu. No i jest kobietą... Odpowiedz Link Zgłoś
kryzysowa_narzeczona75 Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 10:03 No patrz, to tak jak ja, a na mnie nikt nie chce glosowac :(( Odpowiedz Link Zgłoś
lady284 PiS 04.10.05, 18:25 PiS mimo wszystko, Tusk będzie blokował ustawy i da schronienie ubekom, a ja już mam dość tego że nasze państwo ma najwyższe berzrobocie 17% Brawo! popatrzmy za południową granicę gdzie jest 7% (!)...PiS sprzeciwia się odpłatnym studiom wyższym i daj Boże bo na płatne nie każdy rodzic jest sobie w stanie pozwolić i co dzieci mają być półgłówkami?... cel w tym jest jeden, gdy ludność jest niewykształcona, łatwiej nią kierować jak stadem baranów...i okradać. Dodatkowo prokuratury nadają się do wymiany, kumoterstwo i uniewinnianie winnych... i niech w końcu zapanuje ład w tym państwie a nie rozgrabianie majątku narodowego a po części każdego z nas... Odpowiedz Link Zgłoś
szatniarka Re: PiS 04.10.05, 18:46 to jeszcze wytłumacz nam jak pisuary zamierzają zmniejszyć bezrobocie i zwiększyć wzrost gospodarczy przy jednoczesnym zwiększeniu (!) obciążęń socjalnych. nie da się, nawet tak bogate kraje jak szwecja i niemcy odchodzą od modelu państwa socjalnego gdyż to prowadzi nieuchronnie do katastrofy. smutne, że tak wiele osób nabiera się na populistyczny zbiór pobożnych życzeń katolewicy wspieranej przez malwersanta rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
true_oveja Re: PiS 04.10.05, 18:47 pisuary - nie słyszałam wcześniej, ale szalenie mi się podoba. ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
true_oveja teraz już głosujemy na człowieka nie na partię ;-P 04.10.05, 18:46 a poza tym to bezwolne barany w Polsce to mamy i z "bezpłatnym" szkolnictwem wyższym. Odpowiedz Link Zgłoś
szatniarka Re: teraz już głosujemy na człowieka nie na parti 04.10.05, 18:54 właśnie szokujące jest to, że tak wiele baranów-wyborców w polsce uważa, że szkolnictwo i opieka zdrowotna są 'bezpłatne'. przez 'bezpłatne' studia polskie uczelnie stoją na tak miernym poziomie i tak wielu absolwentów zasila szeregi bezrobotnych w dniu obrony dyplomu. przez 'bezpłatną' służbę zdrowia mamy kolejki do specjalistów i w przychodniach oraz łapówki dla zarabiających grosze lekarzy. socjalizm, który wciąż mamy powoduje, że w polsce jest bieda, korupcja i bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: PiS 05.10.05, 10:25 w Polsce panuje jakieś dziwne przekonanie, że na studia powinni łożyć rodzice. A dlaczego nie usamodzielniać ludzi wcześniej, niech biorą kredyty i studiują, a potem do roboty i spłacać. A nie że przez studia jakoś przebaluje, a potem odpocznie, bo pracy nie ma i wiecznie na garnuszku u rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
monia933 Re: PiS 06.10.05, 00:11 w Polsce panuje jakieś dziwne przekonanie, że na studia powinni łożyć rodzice. > A dlaczego nie usamodzielniać ludzi wcześniej, niech biorą kredyty i studiują, > a potem do roboty i spłacać" hmm, niejeden chciałby isć do roboty i mieć z czego spłacać, co z tego skoro nie ma pracy. Polska nie jest krajem ktory spełnia realia umożliwiające płatne studia. Jesteśmy zbyt biednym krajem poki co jak na taki przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
soliera Re: wybory - na kogo głosujecie ? 04.10.05, 18:43 Nie wiem na kogo głosować. Wiem natomiast, że ani Kaczyński ani Tusk nie nadają się na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
alesandra Re: wybory - na kogo głosujecie ? 04.10.05, 18:49 ja też wyszłam z takiego założenia,Pis kojarzy mi sie z państwem policyjnym, o, Po z kontunuacją prezydentury Kwaśniewskiego...dlatego p. Bochniarz jest mi najblizsza w tym momencie Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: wybory - na kogo głosujecie ? 04.10.05, 19:28 Na Borowskiego glosuj;) Pzdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk11 Re: wybory - na kogo głosujecie ? 04.10.05, 18:53 Punkt 1. wśród obowiązków prezydenta to, moim zdaniem, odpowiednie kontakty z zagranicą a punkt 2. nowoczesne spojrzenie na społeczeństwo Dlatego jedynymi odpowiednimi kandydatami są H. Bochniarz i M. Borowski. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: wybory - na kogo głosujecie ? 04.10.05, 22:48 pzpr już tu rządziło więc bochniarz i lepper mogą spadać. Rzeczniczka firm, komiczne, że ktoś się może nabrać. Argument że jest kobietą nakazywalby głosować na ku..ki w oczach, czyż nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz i tak same doopki stratuja...... 04.10.05, 22:52 a Andrew przynajmniej, jest macho sliczny:) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.dumeige Re: wybory - na kogo głosujecie ? 04.10.05, 22:53 nie ma na kogo Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.dumeige Re: wybory - na kogo głosujecie ? 04.10.05, 22:55 wszystko jedno i to samo. A nawet jak ktos jest inny, to jak sie dorwie do żloba traci kontakt z realem, jak reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 09:55 Na Tuska. Bo niestety w tym momencie nie mogę sobie pozwolić na głosowanie na Bochniarz lub Borowskiego :( Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 10:21 a co to znaczy ze nie mozesz sobie pozwolic?? Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 10:30 Gdyby Tusk, Bochniarz bądź Borowski mieli wygraną w kieszeni, mogłabym sobie pozwolić. Ale w takim wypadku głosuję przede wszystkiem na "nie dla Kaczyńskiego". Odpowiedz Link Zgłoś
true_oveja Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 10:33 mam takie samo zdanie w tej kwestii, dlatego też w wyborach parlamentarnych zagłosowałam na po, choć wolałabym na demokratów. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 10:40 No właśnie ja zagłosowałam ostatnio na demokratów... Odpowiedz Link Zgłoś
true_oveja Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 10:42 moja mama też, więc jako rodzina jesteśmy zrehabilitowani ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: wybory - na kogo głosujecie ? 06.10.05, 10:25 Właśnie zrobiłam test Latarnika Wyborczego i wyszła mi zgodność z poglądami Bochniarz na poziomie 72 %, zresztą podobno wczoraj w tv wypadła świetnie, no i w ogóle :( Fuck! Odpowiedz Link Zgłoś
true_oveja Re: wybory - na kogo głosujecie ? 06.10.05, 10:50 u mnie też bohniarz jest na pierwszym miejscu :-/ czuję się niekomfortowo. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.uparta Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 11:08 sorry, że to powiem, ale własnie przez takie podejscie mamy taki skład parlamentu, a nie inny. Nigdy nie głosowałam wbrew moim przekonaniom i gdyby każdy to robił, to moze tacy demokraci weszliby do parlamentu. Czesto słyszę taką opinię:"nie będe głosowac na tego, czy tamtego, bo i tak nie ma szans". I potem głosują na polityczne bagna, wybierając mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 10:42 Ja mam podobne myslenie ale przeciw Kaczynskiemu to dopiero w II turze bede glosowal. Odpowiedz Link Zgłoś
true_oveja o ile będzie, jak sie mohery i ojciec Rydzyk 05.10.05, 10:43 znowu wezmą w garść to nie będzie i drugiej tury, no bo niby po co Giertych zrezygnował? Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: o ile będzie, jak sie mohery i ojciec Rydzyk 05.10.05, 10:45 Nawet tak nie myśl... No ale faktem jest ze RM zrobiło PiS'owi niezłą robote... Odpowiedz Link Zgłoś
true_oveja Dlatego agituje za wszystkich sił za Tuskiem 05.10.05, 10:47 wśród znajomych, mimo że nie jest to w moim interesie ekonomicznym ... (mam pensję w euro, a więc właściwie powinnam głosować na samoobronę - ah euro po 5 zl to byly czasy ;-)))))))))))) ale ja to jednak się nie umiem zakręcić... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 10:45 Wolałabym, żeby nie było drugiej tury... Wiadomo :) Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_rz Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 10:46 No to moze faktycznie odrazu na Donalda, a nóż uda sie go wybrac w I turze.. Odpowiedz Link Zgłoś
true_oveja ale wtedy w Polsce wreszcie będziemy mieli 05.10.05, 10:50 prawo i sprawiedliwość... nie wspominając już o 3 mln mieszkań hehe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 10:58 cimoszewicza nie ma. tuska sie brzydze po tej kampanii ( mysle, ze za nagonka na cimoszewicza stoi platforma i pan tusk), ale boje sie rzadow kaczorow, dlatego mimo calej niecheci: rusze dupe i pojde oddac swoj glos na tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 11:21 Na Kaczora. Zdecydowanie. I myslę, że jego wygrana w II turze jest całkiem prawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
aureliana Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 11:55 jezeli kacor wygra... biedni geje i lesbijki i w habitach trzeba bedzie chodzic. kaczor bzdury pie.., obiecuje gruszki na wierzbie. Odpowiedz Link Zgłoś
waztre Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 12:28 Rydzyk nawołuje do głosowania na PIS i dlatego się sprzeciwiam! Na Borowskiego chyba zagłosuje z tego wszystkiego cholera.... Odpowiedz Link Zgłoś
kryzolia Re: wybory - na kogo głosujecie ? 06.10.05, 08:15 na Borowskiego. Bo naprawde nie ma na kogo.Przynajmniej będę mieć czyste sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_e Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 18:55 bo pewnie jestes z Warszawy, co? pozdrowienia...prawie z Krakowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: wybory - na kogo głosujecie ? 06.10.05, 11:17 Bo prawdziwy mężczyzna musi umieć powiedziec "Spieprzaj dziadu" Odpowiedz Link Zgłoś
truskawka75 A ja mam zagwozdkę 05.10.05, 22:30 Mam dwie opcje: albo na Tuska (i to by było raczej przeciw Kaczkom Faszystkom, a także dlatego,że Tusk po prostu najmniej zaszkodzi). Ale starsznie nie lubię być pod ścianą. I faktycznie przed parlamentarnymi słyszałam dużo głosów ludzi, którzy mieli głosować na demokratów, ale nie głosowali, bo "i tak nie mają szans". Myślę, że jakby wszyscy, co chcieli zagłosowali, to może byłoby 5 %. albo na Bochniarz (bo jako jedyna, miała jak mi się wydawało naturalny uśmiech w spotach i nie uprawiała martyrologii i pozerki, tylko konkret) Chociaż z drugiej strony pamiętam jak Bochniarz była jakąś przewodniczącą federacji pracodawców czy coś takiego i wtedy cisnęła mocno w stronę pracodawców a nie pracowników, więc nie wiem, jeszcze musze to przemyśleć. Myślę, że przed samymi wyborami przejrzę sondaże i realnie ocenię. Jak się okaże, że Kaczka ma szanse na wybór w pierwszej turze, to oczywiście na Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: wybory - na kogo głosujecie ? 05.10.05, 22:39 Na Lige, na Gierycha !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anmari2 Re: wybory - na kogo głosujecie ? 06.10.05, 00:18 Na Henrykę. Na Demokratów, na Henrykę. Tak sobie pomyślałam, mój głos to nie jest jakiś żeton, że muszę dobrze obstawić żeby wygrać. Pogrywanie sondażami - to trochę manipulacja. Zwłaszcza, że sondaże są telefoniczne - czyli nie do końca reprezentatywne. Ale w gorączce kampanii inaczej się nie da. Dlatego jestem za tym, żeby głosować zgodnie z przekonaniami, a nie na tego, na którego się "opłaca". Na kalkulację jest zawsze czas w II turze. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: wybory - na kogo głosujecie ? 06.10.05, 11:15 I tura - zgodnie z sumieniem i pogladami - czyli na nikogo II tura - na mniejsze zlo - czyli na goscia od gumy do zucia. Odpowiedz Link Zgłoś
dyskopata Re: wybory - na kogo głosujecie ? 06.10.05, 13:50 na nikogo bo mnie jeb... ordynacja pozbawiła prawa głosu Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: wybory - na kogo głosujecie ? 06.10.05, 15:05 Podrzuccie linka na Latarnika Wyborczego. Mam wewn potrzebe zrobic sobie ten test. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: wybory - na kogo głosujecie ? 06.10.05, 15:07 www.latarnikwyborczy.pl/compass/index.html Odpowiedz Link Zgłoś