Dodaj do ulubionych

Czego kobiety oczekują od mężczyzn?

19.04.01, 11:14
Co kobiety lubią u facetów, a czego nie? I dlaczego? Jakie lubią prezenty, jakie kwiaty? Gdzie lubią
chodzić na randki, spędzać wolny czas? Gdzie lubią wyjeżdżać na weekendy? Jak ubranych facetów
cenią? Jakie zachowania mężczyzn ich drażnią, irytują, a jakie sprawiają im przyjemność i radość?
Czego oczekują, kiedy jest im smutno, a czego kiedy dzielą się z nami-mężczyznami swoimi
sukcesami? Jakie słowa lubią słyszeć najczęściej? Kiedy lubią się kochać, a kiedy nie mają na to
ochoty? Czego wogóle kobiety oczekują od mężczyzn? Mam swoje przemyślenia i spostrzeżenia i
chciałbym je skonfrontować z większą liczbą kobiet, może do niektórych facetów coś nie coś, przy
okazji, dotrze?
Obserwuj wątek
    • Gość: Suzi Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 19.04.01, 11:27
      Postawiles wiele pytan :-) wiesz, ze kazda kobieta jest inna i ich oczekiwania
      sa rozne. dla mnie wazne jest aby byl czuly, dawal poczucie bezpieczenstwa (nie
      w sferze materialnej), mial poczucie humoru (usmiech na codzien jest
      niezastapiony) i zeby "nadawal na tych samych falach " co ja. wazna cecha jest
      umiejetnosc sluchania i gotowosc do kompromisu.
      uroda ma znaczenie drugoplanowe. powinien o siebie dbac, ale wzrost, waga,
      kolor oczu czy wlosow nie maja znaczenia.
      kwiaty, prezenty ? to zalezy.... ja lubie zeby to bylo cos co sam wybral. jesli
      mnie zna, slucha - wie co lubie. a poza tym nie ma brzydkich kwiatow, a kazdy
      drobiazg bedzie tym cenniejszy jesli sam go wybierze.
      sex ? - pora nie ma znaczenia. wazne zeby jego baza byla milosc i pelna
      akceptacja. jesli kochasz, kochasz ta druga osobe calkowicie, kazdy zakamarek
      jego ciala. i w sexie dozwolone jest wszystko, wszystko to na co przyzwalaja
      obie strony. nic na sile.
      • Gość: Józef Re: Tego kobiety oczekują od mężczyzn. IP: 193.59.192.* 19.04.01, 12:09
        Kasy. Męża. Dzieci. I tego, że poprowadzi je przez życie za rękę.
        • Gość: Peter Re: Tego kobiety oczekują od mężczyzn. IP: *.dialup.goconnect.net 19.04.01, 13:07
          Suzi za wypowiedz nalezy Ci sie 5 z plusem.
        • Gość: gosia Re: Tego kobiety oczekują od mężczyzn. IP: 172.17.4.* / *.daewoo.com.pl 19.04.01, 13:07
          popieram Suzi
          a Ty masz duże problemy ze swoją osobą

Gość portalu: Józef napisał(a):

> Kasy. Męża. Dzieci. I tego, że poprowadzi je przez życie za rękę.

• Gość: Suzi Re: do Peter i gosia IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 19.04.01, 13:12
            dzieki. napisalam to co mysle.
            gosiu - Jozefem sie nie przejmuj. najlepiej traktuj jak powietrze. to jedyna
            rada na takich jak on.
            pozdrawiam Was serdecznie :-)
            • Gość: Józef Re: do Suzi IP: 193.59.192.* 19.04.01, 13:27
              Wracaj mała lepiej do swojego lizadła !
              • goahead Re: do Suzi 19.04.01, 15:10
                Dzięki Suzi za odpowiedź, była bardzo interesująca. Oczywiście, że każda kobieta jest inna i mają
                różne potrzeby, właśnie chciałem wiedzieć, jak ten temat widzą inne dziewczyny.
                Zaś co się tyczy Józefa to on jest chyba nie z tej parafii. Hej, kto wie gdzie jest Parafia św. Józefa, bo
                kolega sie zagubił???
                • Gość: Wojtek Re: do Suzi IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 19.04.01, 20:16
                  A co powiecie na to ? Poznałem kobietę, przypadliśmy sobie nawzajem do gustu,
                  spotykaliśmy się dość długo. Byłem dla niej dobry, okazałem jej wiele ciepła i
                  miłości, generalnie było nam wspaniale ze sobą (tak mi się przynajmniej
                  wydawało). Ostatnio zaprosiła mnie do siebie na święta, spędzaliśmy wspaniale
                  czas. W niedzielę zupełnie przez przypadek (nie będę się wdawał w szczegóły)
                  dowiedziałem się, że oprócz mnie jest jeszcze jeden facet, który ją darzy
                  podobnym uczuciem do mojego, a ona jest z nim podobno od miesiąca. Okazało się
                  to wszystko prawdą, powiedziała, że ...... z resztą nie ważne. Może ktoś mi
                  wytłumaczy dlaczego tak jest, że kobiecie nie starcza jeden mężczyzna, podobno
                  są monogamiczne ???????
                  • Gość: lalka Re: do Wojtka IP: *.home.cgocable.net 19.04.01, 21:53
                    Hej kolego, miesiac to naprawde bardzo krotko. Moze teraz ona potrzebuje
                    porownac ktory lepszy:-))
                    Gdy dziewoja sie zdecyduje to zazwyczaj jest monogamiczna, no przez jakis tam
                    czas.
                    Pa
                    • Gość: Wojtek Re: do Lalki IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 19.04.01, 23:18
                      :) dzisiaj wieczorem dzwoniła do mnie, nie wiem w jakim celu (nie było mnie w
                      domu), ale wydaje mi się, że chciała tylko uspokoić swoje sumienie.
                      Dziękuję za zrozumienie i poparcie na wątku "Czego kobiety oczekują od
                      mężczyzn?"
                      pozdrawiam Cię serdecznie - Wojtek
                    • Gość: Suzi Re: do Wojtka IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 20.04.01, 09:48
                      Moze nie bylo jednak tak cudwonie jak myslisz ? Jej najwyrazniej czegos
                      brakowalo. albo taki ma charakter. sa osoby (kobity i mezczyzni), ktorzy szybka
                      sie nudza i wciaz potrzebuja nowych wrazen, ciaglych zmian. moze narazie daj
                      sobie z nia spokoj i przypadkiem nie mysl, ze wszystkie kobiety sa takie
                      same :-)BO NIE SA !
                      a moze jej po prostu przyda sie jakis "zimny prysznic", ktory sprowadzi ja na
                      ziemie aby zaczela dostrzegac co tak naprawde w zyciu sie liczy.
                      serdecznie Cie pozdrawiam :-))))))
                      • goahead Re: do Wojtka 20.04.01, 10:55
                        Kiedyś miałem podobną sytuację i z doświadczenia wiem, że nie warto sie w to pakować. Skoro
                        kobieta ma dwóch facetów, to znaczy, że żaden z nich nie spełnia jej wymagań, że to nie jest to czego
                        szuka. Albo po prostu już taki ma charakter, że potrzebuje otaczać się mężczyznami i pewnie szybko to
                        się nie zmieni. No i jeszcze jest możliwe, jak ktoś wcześnie wspominał, że ona po prostu sobie
                        porównuje, który lepszy, tym bardziej, że miesiąc to faktycznie jest nic, aby się poznać. W miesiąc
                        mozna sie zakochać, a następnego dnia odkochać i tyle. Poza tym nie wystarczy być dla siebie
                        dobrym, trzeba też pewnej 'magicznej chemii', wtedy nawet związki pełne nienawiści nieźle sie
                        trzymają.
                        • Gość: skydiver Re: do Suzi i goahead - o chemii IP: 195.12.12.* 22.06.01, 00:00
                          goahead napisał(a: Poza tym nie wystarczy b
                          > yć dla siebie
                          > dobrym, trzeba też pewnej ''magicznej chemii'', wtedy nawet związki pełne nienawi
                          > ści nieźle sie
                          > trzymają.

Otoz to, otoz to. Magicznej chemii - dzieki ktorej rozmowy o drugoplanowej roli
                          wygladu oraz dopasowaniu charakterow zmieniaja znaczenie o 180 stopni. Dla mnie
                          chemia jest czyms, czemu absolutnie nie potrafie sie przeciwstawic, ona zupelnie
                          wlada moim umyslem (i cialem) i stanowi dla mnie bardzo wazny argument
                          przemawiajacy na korzysc poszukiwania ''idealu'' - ktory niekoniecznie musi byc
                          idealem dla kogos innego, ale dla ciebie - zawsze tak. Dlatego bez sensu jest
                          mowic ''jestes za wybredna, przeciez to taki dobry (mily, wyksztalcony, bogaty
                          itd) chlopak, powinnas umiec pojsc na kompromis''. To nie pomoze, a jeszcze
                          bardziej moze kogos pograzyc, bo niby wszystko jest perfekt, a jednak to nie to.
                          W kwestii chemii nie ma kompromisow. Najpierw musze gdzies tym ''szostym zmyslem''
                          wiedziec, ze to jest on, a potem moge juz spokojnie powiedziec, ze jego wyglad
                          byl dla mnie sprawa drugoplanowa, bo czesto tak rzeczywiscie jest. ale, tu musze
                          zmartwic Suzi, ze zdarzylo mi sie odrzucic kilku mezczyzn wlasnie ze wzgledu na
                          wyglad - i wcale nie czuje sie winna, choc z tymi ludzmi akurat pozostaje w
                          przyjazni, bo sa naprawde swietni. Ale niestety, nie wyobrazam sobie zycia z
                          kims, kto nie jest dla mnie atrakcyjny seksualnie (i glupio by mi bylo, gdybym ja
                          tego kogos rowniez nie pociagala). Inna sprawa, ze na atrakcyjnosc seksualna
                          sklada sie mnostwo roznych, czesto ''pozaseksualnych'' rzeczy, typu osobowosc,
                          kultura osobista, wyksztalcenie, wspolne zainteresowania - ale wyglad rowniez.
                          Pozdrawiam :-))))

• Gość: Miguel Re: do Wojtka IP: *.usal.es 20.04.01, 10:57
                        To jest wlasnie problem! Nam - facetom - za czesto wydaje sie, ze jest "cudownie", a to niestety czesto bywa bardzo zludne poczucie... Choc z drugiej
                        strony czasmi naprawde ciezko jest poukladac sobie wszystko w glowie i sercu. Nie bede pisal o tym , jak ciezko jest zrozumiec kobiety, bo to nie ma
                        sensu. Faktem jest natomiast to, ze niektore kobiety nie daja nawet szansy na zrozumienie siebie (i w tym sensie nie wszystkie sa takie same). Wiem,
                        jak jest wspaniale, kiedy jednym spojrzeniem - wrecz filmowym - mozna partnerowi uswiadomic swoje wszystkie potrzeby. Ale niewiele kobie
                        potrafi zrozumiec, ze ta ceche, ktorej szukaja u faceta, ma naprawde niewielu z nas. Przeciez nie ma nic zdroznego w wyartukulowaniu slownym
                        swoich oczekiwan. W moim odczuciu istnieje wiele kobiet, ktore tego nigdy nei zrobia, wola sie meczyc, albo ukrywac z romansami, bo albo liczana
                        to, ze ich mezczyzna wreszcie sie domysli, albo uwazaja, ze stracilyby na atrakcyjnosci bedac bezposre
                        • Gość: daria Re: do Wojtka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.04.01, 14:47
                          A ja mam zupelnie odwrotne wrazenie: kobiety zwykle
                          bardzo duzo mowia o sobie, swoich oczekiwaniach,
                          uczuciach i odczuciach (przynajmniej ja taka jestem i
                          znane mi kobiety tez), a faceci zachowuja sie, jakby
                          wpuszczali to jednym uchem, a drugim wypuszczali. I
                          potem sa zale na niezrozumialosc kobiet. Sorry, ale jak
                          sie cos po kilka razy tlumaczy, prostym i zrozumialym
                          dla kazdego jezykiem, to mozna chyba oczekiwac, ze
                          zrozumie? Zadnej telepatii do tego nie trzeba.

I jeszcze o tym, czego oczekuja kobiety. Oprocz tego,
                          co juz opisala jedna z dziewczyn, chcialabym dodac, ze
                          facet nie powinien zrzucac na kobiete swoich problemow.
                          Znam takiego, co kobietom jeczy, jaki to jest
                          nieszczesliwy i samotny bo costam i costam, i uciekaja
                          od niego jak muchy. Nie dziwie sie.
                          • Gość: Michal Do Darii IP: *.152.161.210.NewYork1.Level3.net 23.04.01, 08:45
                            Przepraszam, ze pytam, czysta ciekawosc Daria, ale czy mozesz
                            powiedziec ile masz lat i czy masz cos wspolnego z aerobikiem lub Tai-Chi?.
                            Pozdrawiam wiosenie.
                      • Gość: MAREK Re: do SUZI IP: 209.167.134.* 28.05.01, 14:59
                        Musisz koniecznie zamieszkac w Kanadzie.Takich nieopierzonych idealistek lub
                        cynicznych kurewek jest tutaj wiekszosc>Obetrzyj mleko spod nosa i otworz
                        oczy.W takie balony niewiwlu wierzy.Dowod?Prawie 50% rozwodow Pani Ges.
                        • Gość: Suzi Re: do SUZI - do MAREK IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 11.06.01, 13:08
                          Nie rozumiem co chciales mi w tej prostackiej formie przekazac. Nadal moge sie
                          podpisac pod kazdym slowem, ktore napisalam. Nie jestem ani naiwna, ani
                          nieopierzona. Marny z ciebie psycholog i slownictwo tez masz ubogie. zal mi cie.
                      • Gość: jaroszka Re: do Wojtka IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 22:31
                        hej Suzi.Zgadzam sie z twoja pierwsza wypowiedzia calkowicie.Ale przede
                        wszystkim KOBIETY SA ROZNE. Ja ostatnio mialm cudownego chlopaka, dal mi tyle
                        milosci i poczucia bezpieczenstwa jak chyba nikt przed nim. Zabraklo mi jednak
                        radosci w tym zwiazku. Jestem osoba bardzo pogodna i po dwoch latach juz nie
                        milam sily dluzej byc jedynym rozsmieszaczem w naszym zwiazku. Brakowalo mi
                        takiej drobnostki a jednak. Nie ma prostych odpowiedzi na ludzkie potrzeby,
                        poniewaz jestesmy rozni.
                        Pozdrawiam wszystkich usmiechnietych
                  • Gość: d Re: do Wojtka IP: *.poleczki.nc-virtual.pl 18.05.01, 16:00
                    Każdy popełnia błędy. Mężczyźni też zdradzają, momo iż mają wspaniałe żony.
                    Jeśli jednak kobietę i mężczyznę łączy miłość a strona zdradzająca naprawdę
                    żałuje i sama sobie się dziwi, dlaczego to zrobiła, to myślę, że warto wybaczyć.
                  • Gość: Ira Re: do Suzi IP: 192.168.0.* / *.meritus.pl 21.05.01, 12:47
                    Nie powinieneś uogólniać, kobiety bywają wierne choć nie wszystkie, ale
                    podobnie jest z mężczyznami, może się zagubiła, może potrzebowała......spytaj
                    ją najlepiej, ale niech to będzie rozmowa, wymiana zdań, a nie kłótnia,
                    pretensje. Życzę powodzenia.
                  • Gość: ginger Re: do Suzi IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.01, 23:33
                    Wojtek! to do Ciebie.Sam napisałeś że W y d a w a ł o
                    Ci się.Do przemyślenia.
                  • Gość: kaha Re: do Suzi IP: 194.175.243.* 29.08.01, 16:53
                    Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> A co powiecie na to ? Poznałem kobietę, przypadliśmy sobie nawzajem do gustu,
                    > spotykaliśmy się dość długo. Byłem dla niej dobry, okazałem jej wiele ciepła i
                    > miłości, generalnie było nam wspaniale ze sobą (tak mi się przynajmniej
                    > wydawało). Ostatnio zaprosiła mnie do siebie na święta, spędzaliśmy wspaniale
                    > czas. W niedzielę zupełnie przez przypadek (nie będę się wdawał w szczegóły)
                    > dowiedziałem się, że oprócz mnie jest jeszcze jeden facet, który ją darzy
                    > podobnym uczuciem do mojego, a ona jest z nim podobno od miesiąca. Okazało się
                    > to wszystko prawdą, powiedziała, że ...... z resztą nie ważne. Może ktoś mi
                    > wytłumaczy dlaczego tak jest, że kobiecie nie starcza jeden mężczyzna, podobno
                    > są monogamiczne ???????

Odłóż pomiędzy ksążki teorię o monogamiczności kobiet!!!
                    Tu nie chodzi jednak o taki męski pęd za ciałem, atrakcyjną fizycznie kobietą,
                    czy chęcią "polowania" i sprawdzania siebie. Kobieta najzwyczajniej w świecie
                    szuka ideału, względnie kompletu cechm które są dla niej istotne u partnera.
                    Z tego co mówisz - u Ciebie znalazła ich wiele, ale prawdopodobnie jest jeszcze
                    coś, czego jej wciąż brakuje. Dlatego dzieli uczucia na Was dwóch, łącząc Wasze
                    cechy w jedną całość.
            • Gość: Europ Re: do Peter i gosia IP: *.hwr.arizona.edu 21.04.01, 21:29
              Jozef tez ma prawo do swej wlasnej opinii. Dlaczego zaraz trzeba go wyszydzac?

Europ

Gość portalu: Suzi napisał(a):

> dzieki. napisalam to co mysle.
              > gosiu - Jozefem sie nie przejmuj. najlepiej traktuj jak powietrze. to jedyna
              > rada na takich jak on.
              > pozdrawiam Was serdecznie :-)

• Gość: kaja Re: do Peter i gosia IP: *.chello.pl 21.06.01, 14:35
                Józef ma prawo do własnej opinii i kobiety majace takie podejscie do mezczyzn
                zdarzja sie rownie czesto jak takie o jakich pisze Suzi ale odmiennosc opinii
                nie usprawiedliwia obrzydliwego chamstwa w jej wyrazaniu patrz odpowiedz
                Józefa.A ad rem zgadzam sie generalnie z Suzi z tym ze te oczekiwania
                zmieniaja sie z wiekiem a generalnie kazda kobieta oczekuje po pierwszw
                poczucia ze jestkochana,po drugie ze jest bezpieczna cokolwiek by indywidualne
                panie pod tym rozumialy. Pozdrowienia
        • Gość: babcia Re: Tego kobiety oczekują od mężczyzn. IP: *.um.katowice.pl 18.05.01, 08:15
          serdecznie ci współczuję. To, że ty źle wybrałeś, nie znaczy że takie są
          wszystkie kobiety.
        • Gość: Marien Re: Do Jozefa IP: 195.205.73.* 28.05.01, 15:37
          Czyżby jakieś złe doswiadczenia?
        • Gość: kaha Re: Tego kobiety oczekują od mężczyzn. IP: 194.175.243.* 29.08.01, 16:46
          przepraszam, ile Pan ma lat? Bo brzmi mi ta wypowiedź na gaduchę zagubionego,
          zawiedzionego niedojrzałego mężczyzny-chłopczyka...
      • Gość: SalK Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 28.05.01, 00:59
        Prosze traktowac ta wypowiedz jedynie jako moje osobiste odczucie.
        Czesto kobiety nie rozumieja mezczyzn i odwrotnie. Jedna strona daje do
        zrozumienia to czego oczekuje od drugiej. Pomimo wspolnych zainteresowan
        i "podobnych fal" faceci i kobiety sa rozni. Kobiety i mezczyzni daja to czego
        oczekuja. Natomiast czasem to dla partnera/-ki to jest malo wazne.
        Najwazniejsza jest SZCZEROSC, ZAUFANIE i rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Czesto
        (kobieta/mezczyzna) nie jest w stanie zrozumiec drugiej strony bo jestesmy
        zupelnie inni! Ale wlasnie to jest fascynujace i intrygujace. Dlatego poznajmy
        sie nawzajem.
        W moim przypadku wlasnie wzajemne zrozumienie rowniez przez rozmowe oraz
        dodatkowa wiedza poparta literatura na temat plci partnerki pozwolily
        ulozyc "idealny" zwiazek. Nie da sie uniknac konfliktow poniewaz sa one czescia
        nas samych. Ale najwspanialsze jest z powodzeniem je rozwiazywac. Wiecie jaka
        to obopolna przyjemnosc? (pyt. ret.)
        Moje spostrzezenie: nie mozna generalizowac plci! To ze faceci czy kobiety sa
        tacy a nie inni wynika z ich plci, wychowania oraz genow. Jest tylko pytanie:
        czemu to ma sluzyc?
        Z tym optymistycznym akcentem koncze moja przydlugawa wypowiedz. Pozdrawiam
        wszystkich przedmowcow. Zycze powodzenia w zwiazkach. Pa.
      • Gość: Emi Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 09:57
        Bardzo podoba mi się wypowiedź Suzi. Myślę, że oddaje w dużej mierze
        oczekiwania każdej kobiety w stosunku do związku z mężczyzną.
        Przeczytałam wszystkie wypowiedzi na forum, wasze oczekiwania, problemy
        (wypowiedzi chłopaków) i trochę się zdołowałam. Dlaczego nam tak "nie
        wychodzi", dlaczego sprawy damsko-męskie jest takie trudne i skomplikowane? (no
        cóż - pytanie retoryczne)
        A teraz osobista refleksja: po przeczytaniu wszystkich głosów zdałam sobie
        sprawę z tego, że SPOTKAŁAM faceta, który moje oczekiwania (patrz: wypowiedź
        Suzi) spełnia. Inteligentnego, zabawnego, opiekuńczego i wrażliwego. Więc może
        warto o niego powalczyć, mimo że ciagle tracę w sens tej znajomości, ponieważ
        dzielą nas tysiące kilometrów i wiele różnic...?

Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w waszych zwiazkach!
        Emi
      • Gość: dziobak Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.acn.waw.pl 08.08.01, 15:41
        Niestety na tak przewrotnie postawione pytanie jest tylko jedna odpowiedz: Tego
        wszystkiego, czego mezczyzna oczekuje od kobiety. Rozniece sa raczej w
        szczegolach. Im bardziej rozwiniete spoleczenstwo - tym mniejsze. Interesujace,
        ze nie spotkalem sie z pytaniem: "Czego mezczyzni oczekuja od kobiet".
        To malo! Nawet nie ma dzialu "Mezczyzna" w tej feministycznej Gazecie! CO to ma
        znaczyc! To jawna dyskryminacja! Dzialy "AUTO-MOTO" "Komputery" jawnie obrazaja
        wiekszosc mezczyzn sprowadzajac ich do poziomu "duzych chlopcow" To jest
        upokarzajace i cholernie niesprawiedliwe. Co Wy na to drogie panie?
      • Gość: jaroszka Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 22:18
        Susi zgadzam sie z toba w 100 procentach.
    • Gość: MARIPOSA Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 195.94.213.* 23.04.01, 09:19
      Ja oczekuję motywacji.
      • Gość: goahead Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 212.244.163.* 23.04.01, 13:21
        Dzięki za odpowiedzi - były interesujące!!!
        • Gość: miras Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 195.205.248.* 18.05.01, 10:30
          tak na koniec dodam, ze ta "magiczna chemia" wspomniana przez goaheada jest
          kluczem do wszystkiego.
          Wtedy nie trzeba się martwić o tzw. szczegóły
      • Gość: zizi Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn?/Motywacja IP: 195.94.222.* 18.05.01, 13:04
        ja spotykalem sie z 22 letnia studentka - bardzo dojrzala kobieta pomimo
        swojego wieku, m.in. dzieki dziecinnemu zachowaniu jej ojca

i po pewnym czasie zauwazylem, ze wystarczy jeden moj telefon dziennie ze
        wsparciem, ze wierze w nia i napewno zda egzaminy zeby ta dziewczyna sie uczyla
        calymi dniami i zdawala egaminy na 4 i 5

Tak, niektore kobiety oczekuja motywacji!!!

• Gość: d Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn?/Motywacja IP: *.poleczki.nc-virtual.pl 18.05.01, 16:04
          Każdy musi mieć motywację do działania. Nie tylko kobiety.
          • Gość: lolek Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn?/Motywacja IP: *.osi.gda.pl 19.05.01, 22:09
            Moim zdaniem takie rozmowy niczego nie wyjasniaja.To jest temat w ktorym mozna
            sie spierac i do niczego sie nie dojdzie.Ludzie maja swoje potrzeby i dobieraja
            sie wedlug nich.
        • Gość: skydiver Do zizi - Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn?/Motywacja IP: 195.12.12.* 22.06.01, 00:00
          Tak samo bylo (i jest) ze mna: mam wspanialego przyjaciela, bez ktorego pewnie
          bym dawno popadla w depresje, tym bardziej, ze nie mieszkam Polsce, tylko w
          Anglii - a dzieki jego wsparciu znalazlam sobie przyjaciol, a teraz nawet
          zdalam na studia! Kosztowalo mnie to wiele wyrzeczen, ale on tak po prostu do
          mnie dzwonil i zapewnial, ze bedzie OK. A poniewaz nalezy do tzw ''mezczyzn
          ktorym wszystko przychodzi bez trudu'', z poczatku myslalam, ze latwo mu mowic,
          sam nie wie jaki jest los imigranta, ale po jakims czasie stwierdzilam, ze
          chyba sama sobie stwarzam polowe z tych problemow ktore mam. To od niego
          nauczylam sie mowic ''shit happens'' - co ma bardzo terapeutyczne wlasciwosci, bo
          pozwala zostawic za soba to co sie stalo i juz nie odstanie i isc dalej.
          Naprawde cudowny czlowiek. No i rowniez nauczyl mnie nie bac sie wolnosci, a
          tym samym uczynil swoim niewolnikiem, ale to juz inna sprawa... ;-)
    • Gość: d Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.poleczki.nc-virtual.pl 18.05.01, 16:06
      Dbania w związku i życiu codziennym o szczegóły.
      Ponadto kobieta chce wiedzieć, że jest kochana i ważna
      dla mężczyzny.
    • Gość: Ira Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 192.168.0.* / *.meritus.pl 21.05.01, 12:42
      - opieki, bezpieczeństwa, ciepła, braku agresji, zrozumienia, rozwiązywania
      problemów poprzez rozmowe,
      Nie pragnę ideału.Powinien być zadbany, schludny, a zadbany czyli nie powinien
      mieć brzucha jak kobieta w ciąży od nadmiaru piwa, to chyba niezbyt wielkie
      wymaganie. Prezentów nie musi dawać, niech jednak pamięta o urodzinach i złoży
      w ich dniu szczere życzenia, poświęci troche więcej czasu niż zwykle. Kwiaty:
      cóż może romantycznie: bukiecik stokrotek, a nie tradycyjne róże, bo tak
      najłatwiej.Mężczyźni : TROCHE INWENCJI TWÓRCZEJ. To wszystko.
      • Gość: jan Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 62.67.64.* 24.05.01, 11:55
        to naprawde milo sluchac was, kobietki o tych wszystkich marzeniach, jak by to
        bylo ladnie, fajnie, niestety rzeczywistosc jest zupelnie inna; na poczatku
        wszystko jest super niestety po roku znajomosci<lub malzenstwa, jeszcze szybciej>
        jest tak jak chyba kazdy nie chce by bylo, czyli szaro i nudno, stad tez i tefgo
        typu forum; nagle wy kobiety zadacie od NAS nie wiadomo czego, a co jest z nami,
        pomyslal tak naprawde tutaj ktos o nas, wydaje mi sie, ze jest to jak droga
        jednokierunkowa, a ty JOZEF masz calkiem racje ze swym stwierdzeniem <kasa, maz,
        dziecko>.....
        • marijka Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? 28.05.01, 09:37
          Prawda jest taka, ze do tanga trzeba dwojga, jesli oboje nie beda sie starac to
          zrobi sie nudno i szaro. A marzenia panow w tej kwestii niewiele roznia sie od
          marzen pan. Obie strony potrzebuja ciepla, czulosci, bezpieczenstwa itd.

Gość portalu: jan napisał(a):

> to naprawde milo sluchac was, kobietki o tych wszystkich marzeniach, jak by to
          > bylo ladnie, fajnie, niestety rzeczywistosc jest zupelnie inna; na poczatku
          > wszystko jest super niestety po roku znajomosci<lub malzenstwa, jeszcze szyb
          > ciej>
          > jest tak jak chyba kazdy nie chce by bylo, czyli szaro i nudno, stad tez i tefg
          > o
          > typu forum; nagle wy kobiety zadacie od NAS nie wiadomo czego, a co jest z nami
          > ,
          > pomyslal tak naprawde tutaj ktos o nas, wydaje mi sie, ze jest to jak droga
          > jednokierunkowa, a ty JOZEF masz calkiem racje ze swym stwierdzeniem <kasa,
          > maz,
          > dziecko>.....

• Gość: 8 Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 10.30.42.* 28.05.01, 14:27
            każda kobieta jest inna i każda chce (niby) czegoś innego
            tak naprawdę potrzebuje bezpieczeństwa (kasa, czułość, ciepło itp.) i chce być cały czas adorowana
            (flirty, seks, itp)
            • Gość: michal Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.06.01, 11:16
              Wiadomym jest że w sprawach ludzkiej psychiki nie można generalizować. Więc
              zebrawszy wszystkie z odpowiedzi na Wojtka list możnaby dopiero próbowac
              tłumaczyć te zawiłość. A i tak może byłoby to adekwatne do 2% przypadków.
              W skrócie oznacza to że każdy człowiek jest psychicznym i mentalnym indywidułum
              i trzeba go w ten sposób traktować.
              • Gość: bobi Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 11.06.01, 23:06
                Moim zdaniem większość kobiet oczekuje partnerstwa , równego traktowania bez
                dominacji i wywyższania się przez mężczyznę ,bez relacji Pan i władca i
                Marysia / przynieś, zanies, poazamiataj /ważne jest to co oboje myślimy i
                czujemy , ważne jest by dochodzić w życiu do kompromisów bez deptania wzajemnie
                swoich uczuć i godności .kompromisów się nie uniknie , zawsze jest na dany
                moment pewna hierarchia wartości ale o niej trzeba rozmawiać i nawzajem się
                szanować a reszta ułoży się sama .Pozdrawiam wszystkich!
    • Gość: marian Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 209.167.134.* 28.05.01, 16:57
      Money and fucking
      • Gość: kaha Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.expander.pl 01.06.01, 17:47
        masz racje
        tylko tego
        kasy i sexu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czasami ludzka głupota mnie zadziwia
        • Gość: Balus Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.fll.bellsouth.net 02.06.01, 01:14
          No coz kiedys myslalem ze choc troszke wiem czego potrzebuje kobieta i staralem
          sie to wszystko robic zeby dana osoba byla zadowolona i szczesliwa....
          Niestety wiem z autopsji (chodzi mi o sprawe Wojtka chociaz ja mialem troszke
          inna historie bo ktos zostawilmnie po ponad pieciu latach spotykania sie ...a
          wyjechala tylko na stypendium zeby sie uczyc i dziwnie zapomniala bardzo szybko
          o mnie i przyjechala juz stamtad z kims innym....Czekalem na nia ale sie nie
          doczekalem..;((( przykro mi bylo ....chociaz przykro to nawet w pieciu
          procentach nie oddaje tego co przeszedlem ..no niestety nasze slowa maja za
          malo wymiarow....aby mogly oddac co czlowiek czuje..) jak to bywa.

Oczywiscie nie chce zeby sobie pomyslano ze jestem idealny...bo taki
          oczywiscvie nie jestem..
          a co potrzebujja??? hmmm...mysle ze faktycznie zrozumienia i adoracji w
          pozytywnym tego slowa znaczeniu......choc po tym wszystkim to juz naprawde nie
          wiem....
          oki koncze i juz nie przynudzam...;)
          Pozdrawiam...
          • Gość: AG Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? Do Balusa IP: *.polkomtel.com.pl 26.06.01, 00:00
            Widzisz, dokładnie to samo mogę powiedzieć o mężczyznach. Chyba to jednak nie
            zależy od płci, tylko od zainteresowanych.
        • Gość: gosciu Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.*.*.* 02.06.01, 02:45
          popieram, nie ma to jak tarcie blon sluzowych.

A kasa - poprawia chumor :)

• Gość: Karolina Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.proxy.aol.com 06.06.01, 10:50
        ,Mam nadzieje,ze inteligentni,zabawni,wrazliwi faceci nie wygineli.Takich
        facetow wlasnie lubie.Moj facet nie musi miec fury pieniedzy abym byla z nim
        szczesliwa.Musi to byc facet silny ale i wrazliwy.To ktos przy kim bede sie
        czula bezpiecznie i przy kim nie bede sie nudzila.To ktos kto ma marzenia i
        ktos kto darzy do ich spelnienia.Z drugiej strony lubie facetow z
        samochodami,troche szalonych i takich ,ktorzy lubia kochac sie nie tylko w
        przerwie na kawe.
      • Gość: dido Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 192.168.80.* / 212.141.191.* 05.07.01, 18:18
        Niejdnokrotnie nalezaloby sie z Toba zgodzic , cale szczescie(mezczyznom), ze
        coraz czesciej tylko "funcking". Nie wiem tylko gdzie podziali sie Ci prawdziwi
        faceci, ktorzy naprawde wiedza o co w tym wszystkim chodzi. Pozdrawiam.
    • Gość: ........ Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.sympatico.ca 03.06.01, 05:32
      goahead napisał(a):

> Co kobiety lubią u facetów, a czego nie? I dlaczego? Jakie lubią prezenty, jaki
      > e kwiaty? Gdzie lubią
      > chodzić na randki, spędzać wolny czas? Gdzie lubią wyjeżdżać na weekendy? Jak u
      > branych facetów
      > cenią? Jakie zachowania mężczyzn ich drażnią, irytują, a jakie sprawiają im prz
      > yjemność i radość?
      > Czego oczekują, kiedy jest im smutno, a czego kiedy dzielą się z nami-mężczyzna
      > mi swoimi
      > sukcesami? Jakie słowa lubią słyszeć najczęściej? Kiedy lubią się kochać, a kie
      > dy nie mają na to
      > ochoty? Czego wogóle kobiety oczekują od mężczyzn? Mam swoje przemyślenia i spo
      > strzeżenia i
      > chciałbym je skonfrontować z większą liczbą kobiet, może do niektórych facetów
      > coś nie coś, przy
      > okazji, dotrze?

Raczej do FACETOW nic nie dotrze. Oni wiedza i
      znaja potrzeby kobiet. A tobie WSTYD o nie pytac!!!!!!!
      • Gość: PP Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.sympatico.ca 03.06.01, 05:59
        • Gość: PP PPRe: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.sympatico.ca 03.06.01, 06:02
          Napewno zeby nie byl PEDALEM!!!!
          • maksym PPRe: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? 03.06.01, 20:31
            I żeby lubił feministki. Znam taki kliniczny przypadek. Ona znana feministka,on
            świetny facet, para z bardzo długim stażem. No i ona takie daje wypowiedzi w
            gazetach, tv,: mam dziecko, dom, dwa psy, aha i męża. A potem ona się strasznie
            dziwi, że co chwila wisi nad nimi rozwód, bo jej super koleżanki donoszą o jego
            domniemanych romanasch. Dlaczego te koleżanki nie powiedzą jej: stara walnij
            się w czaszkę i bądź fajną laską, bo z tobą tu i teraz nawet smok nie wytrzyma.
            Chyba dlatego jej tak nie powiedzą, bo każda z bab ma ochotę na jej mężczyznę.
            A czego od niego oczekują? No oczywiście kasy, seksu i żeby tolerował, ba
            cieszył się, że jest z feminstka.
    • 040154heniek Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? 07.06.01, 14:58
      To wszystko jest wspaniale kiedy dorosli ludzie, dyskutuja o wszystkim i tak na dobra sprawe o niczym ! , bo my
      wszyscy potrzebujemy zrozumienia i dbania o siebie nawzajem. Czego oczekuja kobiety tego tak naprawde nikt
      niewie (mysle ze nawet te najpiekniejsze istoty jakie sa Kobiety tak do konca to nigdy niewiedza czego naprawde
      powinny, oczekiwac, napewno zostalo cos z zamierzchlych czasow naszych Babci. Kiedy to panowaly calkiem
      inne czasy, zyjac teraz niemozemy oczekiwac romantyzmu na codzien to jest wynikiem naszego tepa zycia. Ale
      Ale nie stoi tez nic na przeszkodzie aby my mezczyzni, mimo tych wszystkich galopujacych zdarzen naszego
      zycia, zostali szarmancy taktowni i dzentelmenami, mysle ze wtedy bedzie nam wszystkim latwiej i przyjemniej
      zylo.
      Coz byl by warty swiat gdymysmy wszystko wiedzieli o pieknych kobietach.
      Zycze wszystkim zawiedzionym panom troche wiecej szczescia i jeszcze wiecej zrozumienia dla tych
      wspanialych Kobiet.
      • Gość: noa Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.euv-frankfurt-o.de 08.06.01, 10:05
        zastanawiam sie jaki sens ma cala ta rozmowa...kobiety
        i mezczyzni sa ludzmi, ktorzy generalnie potrzebuja
        rzeczy bardzo podobnych - uczucia, kogos bliskego.
        sa miedzy nami spore roznice, ktore nalezy sobie
        uswiadomic. i chyba lepiej byloby zastanawiac sie
        czego moja kobieta oczekuje ode mnie, bo podstawianie
        jej pod pewien gotowy wzor nie ulatwi zrozumienia, nie
        zblizy...
        • Gość: Mira Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 14.06.01, 23:55
          Zgadzam się z Toba NOA, każdy z nas jest inny, oczekuje czegos innego. Ale są
          sprawy stanowiące baze związku, są nimi: zaufanie. Tak , napisalam są , a
          wymieniłam tylko zaufanie, bo po utracie zaufania do partnera zwiazek obciążony
          nawet dziećmi i wspólnym dorobkiem nie ma szans powodzenia. Może sa jeszcze inne
          elementy tej bazy? Jesli je dostrzegasz to je wymień! Pozdrowienia, Mira.
        • Gość: fakro Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.01, 00:00
          Masz rację po co ta cała rozmaowa. Życie steruje i tak każdym dniem z osobna.
          Jeden do drugiego nie jest podobny.A sztuką jest aby Ci co się kochaja umieli
          je spozytkowac w miłej i ciepłaej atmosferze.Można różne dyrdymały kobiecie
          opowiadać i czekac czy uwierzy czy nie. Można dużo obiecywać i nie dotrzymywac
          tych obietnic.Sądzę, że jeżeli codzienność przechodzi w nudę wówczas jest to już
          brak zainteresowania sobą. Wyłączam z tego zmęczenie, złe dni w pracy, które
          często rzutuja na nasze postepowanie w stosunku do drugich bez różnicy czy zona
          czy przyjaciółka. Poza tym jest taki temat jak romanse, serce nie sługa, jeżeli
          nas porwie nie ma żadnych sił żeby sie powstrzymać. Nikt mi nie powi, że
          przezwyciężyć można miłośc do kogoś. To jest tylko zapomnienie. W myśl
          przysłowia czas goi rany tylko w ten sposób można dać sobie z tym radę.
          Nie ma ideałów, tak ze strony kobiet jak i mężczyzn, są tyko dobrani ludzie w
          odpowiednim czasie i miejscu. Jeżeli tego nie ma to żaden związek, czy legalny
          czy nie nie ma powodzenia. Owszem są sytuacje, które wymagają niestety logiki,
          by w którymś momencie nikt nie doznał żalu i nie był zawiedziony, ale jak
          napisałem wcześniej z sercem PUKAJĄCYM jeszcze nikt nie wygrał. Jeżeli czuje
          się coś do kogoś, to nie ma siły,uczucie tozawsze będzie nas dręczyć.
    • Gość: beata Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 20:05
      Świat bez mężczyzn, czy któraś z nas może sobie to wyobrazić? I vice
      versa.Świat bez kobiet? A więc pragniemy mocnych i trwałych związków. Każda z
      nas ma inne wymagania i różne emocje nami żądzą.
      • Gość: Klusek Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 17.06.01, 21:22
        Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi na forum doszedlem do wniosku ze bardziej
        rozumie kobiety niz mezczyzn.
        Kobiety -rowniez myslalem,ze wiem czego chca.Mowia tak a robia ianczej.
        Jezeli chcecie sie zrelaksowac i posmiac zapraszam na stronke jakiegos
        dowcipnisia http://www.republika.pl/danyok/pan.htm
        Warto poczytac i sie posmiac z facetow i kobiet.Zycze milej dyspoty na temat
        ktory nie ma konca.
    • Gość: rysiek Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 151.92.2.* 19.06.01, 10:40
      Czego kobiety nie zniosą ?
      Chamstwa i łajdactwa.
      Co powinien mieć mężczyzna ?
      Pieniądze i charakter, albo conajmniej charakter.
      Jaki powinien być mężczyzna ?
      Opiekuńczy, troskliwy, dawać dowody że jest tylko
      dla Niej, że jest tą jedyną.
      • Gość: Lucyna Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 213.77.40.* 19.06.01, 22:07
        Oczekują przede wszystkim odpowiedzialności, poczucia bezpieczeństwa i
        akceptacji. Dobrze jest mieć przy sobie osobę, która Cię wysłucha i
        przynajmniej spróbuje zrozumieć, chociaż może się to nie udać. Ale tacy już
        jesteśmy - różni i trzeba to zaakceptować.
        • Gość: rysiek Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 151.92.2.* 20.06.01, 13:53
          Gość portalu: Lucyna napisał(a):

> Oczekują przede wszystkim odpowiedzialności, poczucia bezpieczeństwa i
          > akceptacji. Dobrze jest mieć przy sobie osobę, która Cię wysłucha i
          > przynajmniej spróbuje zrozumieć, chociaż może się to nie udać. Ale tacy już
          > jesteśmy - różni i trzeba to zaakceptować.

Lucynko, podaj swój telefon. Jesteś moim ideałem.
        • Gość: rysiek Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 151.92.2.* 20.06.01, 13:55
          do Lucynki.
          podaj swój telefon - Rysiek
        • Gość: Rysiek Re: do Lucynki IP: 151.92.2.* 20.06.01, 14:03
          Lucynko, podaj swój telefon. Rysiek
      • Gość: Lucyna Re: do Rysia IP: 213.77.40.* 20.06.01, 22:40
        Rysiu wiem, że jestem ideałem. Kilka lat temu Ktoś to dostrzegł i od tego czasu
        jestem Szczęśliwą Meżatką. Ale jestem ciekawa o czym chciałbyś porozmawiać, bo
        swój ideał na pewno już znalazłeś. A co, w Twoim przypadku kryje się pod
        słowem "ideał"?
    • Gość: Rysiek Re: do Lucynki IP: 151.92.2.* 20.06.01, 14:07
      Lucynko, podaj swój telefon. Będę szukał wiadomości dla mnie przez tydzień.
    • Gość: ona Re:zeby rozstawac sie z honorem IP: 213.76.36.* 21.06.01, 08:06

Pamietacie, że były reklamy o przemocy? Nie ma tu reguly jak
      sie okazuje co do wyksztalcenia itp... Ale dlaczego tak jest, że
      faceci mogą bić bezkarnie???Jeżeli nie ma świadków, a sąsiędzi
      rzadko kiedy chcą świadczyć, bo po co im kłopoty zwłaszcza jak
      dotyczy to znanych rodzin w danym mieście, to nie ma szans aby
      ktoś zeznał prawdę, czyli np to co słyszał...
      W POLSCE NAWET JEŻELI SĄD UZNA, ŻE WINA ROZKŁADA SIĘ 5%
      KOBIETA 95% MĘŻCZYZNA TO ORZEKA WSPÓLNĄ WINĘ!!!! Uważam, że to
      skandal.

• Gość: Liv Re:zeby rozstawac sie z honorem IP: 217.17.32.* 21.06.01, 14:51
        Naprawdę napisałas to tak jakby w tym kraju facet był Bogiem.Kobiety ciagle sie
        czegos boja a najbardziej byc same.Lepszy jest dla nich facet który bije ale
        jest bo nie chcą byc same. a facet robi to na co pozwoli mu kobieta.Trzeba sie
        szanować i znać swoją wartosć a nie być dodatkiem do chłopa.
        Nie jestem wojującą feministką , jestem młoda dziewczyna która wie zę kobieta
        musi mieć cos do powiedzenia i musi byc silna.
        a czego oczekuje od faceta? Partnerstwa , odpowiedzialności,siły psychicznej i
        fizycznej,czułości,tolerancji i........spełniania moich zachcianek.
        • Gość: Lucyna Re:do Liv IP: 213.77.40.* 21.06.01, 20:10
          Zgadzam się z Tobą, każdy człowiek - nie tylko kobieta - powinien sam siebie
          szanować. Kobieta musi mieć poczucie własnej wartości. Jeśli chce znosić
          poniżanie przez męża i tłumaczyć jego agresję - to jej sprawa, ale kompletnie
          nie rozumiem dlaczego skazują na to swoje dzieci. Uważam, iż lepsze jest życie
          w samotności lub nawet samotne wychowywanie dziecka niż życie z kimś, kto cię
          nie szanuje i traktuje przedmiotowo. Dziecko będzie wdzięczne, że nie dorastało
          u boku ojca alkoholika czy sadysty.
        • Gość: klara Re:zeby rozstawac sie z honorem IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 13:52
          zgadzam się w 100% procentach!! a co do rozstań .... boją się zostać same a
          podjęcie decyji przychodzi ciężko. uważam jednak, że warto w niektórych
          sytuacjach spróbować niż znosić (różne powody). wymaga to przede wszystkim
          wiary we własne siły i możliwości. zwykle jednak okazuje się, że jesteśmy
          silniejsze, niż myślałyśmy....
          • Gość: A Re:zeby rozstawac sie z honorem IP: 213.77.91.* 29.06.01, 16:20
            nawet nie wiecie, jak mi się te wasze posty przydały, trafiłam na nie
            przypadkiem, bo czegoś takiego właśnie było mi trzeba - mocnych, ale życzliwych
            słów właśnie jestem na kolejnym ostrym zakręcie mojego zycia, to on był podły,
            ale to ja cierpię, bo żyć z nim się nie da, ale bez niego...
            teraz ile razy przyjdzie mi ta myśl do głowy będę powtarzać Wasze słowa dzięki
        • Gość: M Re:do Liv IP: *.blueyonder.co.uk 01.07.01, 20:48
          Brawo dziewczyny
          Zeby tak wszyskie kobiety myslaly.

Gość portalu: Liv napisał(a):

> Naprawdę napisałas to tak jakby w tym kraju facet był Bogiem.Kobiety ciagle sie
          >
          > czegos boja a najbardziej byc same.Lepszy jest dla nich facet który bije ale
          > jest bo nie chcą byc same. a facet robi to na co pozwoli mu kobieta.Trzeba sie
          > szanować i znać swoją wartosć a nie być dodatkiem do chłopa.
          > Nie jestem wojującą feministką , jestem młoda dziewczyna która wie zę kobieta
          > musi mieć cos do powiedzenia i musi byc silna.
          > a czego oczekuje od faceta? Partnerstwa , odpowiedzialności,siły psychicznej i
          > fizycznej,czułości,tolerancji i........spełniania moich zachcianek.

• Gość: Mona Re:zeby rozstawac sie z honorem IP: 10.20.65.* 10.07.01, 17:38
          Zgadzam sie z tobą. I mam jeszcze jeden kamyczek do ogródka. Żeby był dobry w tych sprawach a
          przynajmniej trochę poczytał na ten temat litaratury fachowej. To przecież nie boli.
    • Gość: Kobieta Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.01, 23:07
      Błysku w oczach,właściwej chemii,siły,nieprzeciętnej inteligencji,poczucia
      humoru,spontaniczności,odrobiny szaleństwa oraz odpowiedzialności która da mi
      poczucie bzpieczeństwa!!!!!!! CZY TO ZBYT WIELE???
      • Gość: kika Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 00:08
        Gość portalu: Kobieta napisał(a):

> Błysku w oczach,właściwej chemii,siły,nieprzeciętnej inteligencji,poczucia
        > humoru,spontaniczności,odrobiny szaleństwa oraz odpowiedzialności która da mi
        > poczucie bzpieczeństwa!!!!!!! CZY TO ZBYT WIELE???

Mam zastrzeżenia co do twojej hierarchii. Mój prawie były mąż posiadał wszystko
        niemal co wymieniłaś, a więc był i błysk, i fontanny żarcików i inteligencja
        ponadprzeciętna, a jak mniemam, skoro się pobralismy, to i chemiczne iskrzenie
        być musiało - z jego strony na pewno bo to on pierwszy smalił do mnie cholewki.
        Niestety samym dowcipem miłość i partnerstwo sięnie pożywi, bo zabrakło czego?
        ODPOWIEDZIALNOSCI!!! a zarazem i mojego poczucia bezpieczeństwa. A zatem
        proponuję by to właśnie od tej cechy zaczynać listę zalet życiowego partnera. W
        przeciwnym razie błysk oka zniknie, a odbiorca ( "odbiorczyni";)) popisów
        zniewalającego poczucia humoru może sie w pewnej chwili zmienić.

• Gość: xxxx Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.calixo.net 02.07.01, 08:08
          Dlaczego pisze Pani "prawie byly maz"
        • Gość: monika Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 157.25.119.* 02.07.01, 14:16

Gość portalu: kika napisał(a):

> Gość portalu: Kobieta napisał(a):
          >
          > > Błysku w oczach,właściwej chemii,siły,nieprzeciętnej inteligencji,poczucia
          >
          > > humoru,spontaniczności,odrobiny szaleństwa oraz odpowiedzialności która da
          > mi
          > > poczucie bzpieczeństwa!!!!!!! CZY TO ZBYT WIELE???
          >
          >
          > Mam zastrzeżenia co do twojej hierarchii. Mój prawie były mąż posiadał wszystko
          >
          > niemal co wymieniłaś, a więc był i błysk, i fontanny żarcików i inteligencja
          > ponadprzeciętna, a jak mniemam, skoro się pobralismy, to i chemiczne iskrzenie
          > być musiało - z jego strony na pewno bo to on pierwszy smalił do mnie cholewki.
          >
          > Niestety samym dowcipem miłość i partnerstwo sięnie pożywi, bo zabrakło czego?
          > ODPOWIEDZIALNOSCI!!! a zarazem i mojego poczucia bezpieczeństwa. A zatem
          > proponuję by to właśnie od tej cechy zaczynać listę zalet życiowego partnera. W
          >
          > przeciwnym razie błysk oka zniknie, a odbiorca ( "odbiorczyni";)) popisów
          > zniewalającego poczucia humoru może sie w pewnej chwili zmienić.
          >
          Skšd ja to znam. Wła�nie uporzšdkowałam swoje sprawy z takim "ideałem" - niezwykle inteligentny, z poczuciem humoru takim, jak lubie, niebanalny,przystojny, z błyskiem w oku, domem w Konstancinie i bez żony ;-). Przy tym naprawdę był mnš zainteresowany (tych, którzy się u�miechajš z niewiarš zapewniam, że wiem, co mówię). I co? Ano, wystarczyło tego ideału na jakie� dwa miesišce. Potem się okazało, że nie wystarczy ogromny urok osobisty i poczucie humoru, kiedy brakuje odpowiedzialno�ci. Pytacie, czego oczekuje kobieta? Przede wszystkim szczerego zainteresowania i poczucia oparcia. Tego poczucia być może nawet bardziej potrzebujš kobiety uchodzšce za silne i przebojowe. Ja należę do osób, do których inni przychodzš wypłakać się na ramieniu (on też miał zwyczaj, ale jako� zapominał potem zapytać jak ja sobie radzę) i o których sšdzi się, nie bezpodstawnie, że zawsze sobie poradzš. Tylko że ja bym czasem chciała nie musieć sobie radzić. Nie chcę zawsze słyszeć: Trzymaj się, poradzisz sobie, jak zawsze. Ja chciałabym mieć pewno�ć, że nie muszę się trzymać, że mogę się pu�cić i że ten kto� mnie złapie. Mężczyzna nie jest mi potrzebny do tego, żeby wbić gwó�d� czy zmienić żarówkę. Jest potrzebny po to, żeby był i żebym się przy nim czuła na swoim miejscu (a on przy mnie, rzecz jasna.
          Pozdrawiam wszystkich. Wybaczcie słowotok
          Monika
      • Gość: xxxx Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.calixo.net 02.07.01, 08:03
        masz bujna fantazje
      • jacekbieryt Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? 02.07.01, 11:28
        kobieta to istota bardzo utalentowana powinna mieć wicej zapału i energi do
        działania w tym co robi i w czym czuje śie najlepiej facet nie powinien
        kobiecie nażucac rytmu swojego entuzjazmu ,powina go szanować,kochać ,i obdażać
        go wielką miłoscią facet kobiecie powinien w trudnych chwilach zawsze pomóc i
        nie tolerować przemocy w swojej,rodzinie kobieta gdy ma jakiś problem powinna z
        tym problemem zwrócic się do swojego partnera ja własnie takich kobiet lub
        kobiety szukam jestem w stanie w miare moich możliwości pomóc wielu ludziom
        dlatego prosze o odpisanie na mój adres email:jacekbieryt@poczta.gazeta.pllub
        na drugi adres :jacekbieryt@poland.com gdy kobieta jest w trudnych chwilach
        powinna miec poczucie humoru i wszystko oddać w rece pana boga dziekuje iczekam
        na odpowiedz od pań .
    • Gość: julka Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.rem.stores.nl.easyeverything.com 08.07.01, 06:32
      traktowania na rowni, jesli facet zesto zmienia partnerki to jest macho, a gdy kobieta partnerow - k... a
      przede wszystkim szacunku, ja na prawde lubie porozmawiac z poznanym na dyskotece facetem
      ,takze o polityce, nawiazujac kontakt nie mam na mysli kotynuowania rozmowy w lozku.
      • Gość: zizi Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: *.sap-ag.de 09.07.01, 14:09
        Gość portalu: julka napisał(a):

> traktowania na rowni, jesli facet zesto zmienia partnerki to jest macho, a gdy
        > kobieta partnerow - k... a
        > przede wszystkim szacunku, ja na prawde lubie porozmawiac z poznanym na dyskote
        > ce facetem
        > ,takze o polityce, nawiazujac kontakt nie mam na mysli kotynuowania rozmowy w l
        > ozku.

Julka, a Ty w kafejce w Amsterdamie jestes?

• Gość: doku Czego innego od męża, czego innego od kochanka IP: *.mofnet.gov.pl 10.07.01, 16:05
      To już jest rozstrzygnięte przez naukę. Kobieta od męża oczekuje troskliwej
      opieki nad jej dziećmi, a od kochanka oczekuje genów Casanowy, albo genów
      przywódczych dla swojego syna. Chyba, że ma bogatego męża u władzy, który robi
      dzieci innym kobietom, bez nadwerężania jej budżetu - wtedy nic jej do
      szczęścia nie brakuje, jeśli ma z nim synów.
      • Gość: ona Re: Czego innego od męża, czego innego od kochanka IP: 10.20.65.* 10.07.01, 17:32
        Gość portalu: doku napisał(a):

> To już jest rozstrzygnięte przez naukę. Kobieta od męża oczekuje troskliwej
        > opieki nad jej dziećmi, a od kochanka oczekuje genów Casanowy, albo genów
        > przywódczych dla swojego syna. Chyba, że ma bogatego męża u władzy, który robi
        > dzieci innym kobietom, bez nadwerężania jej budżetu - wtedy nic jej do
        > szczęścia nie brakuje, jeśli ma z nim synów.

Chyba w Afryce. Posiadanie synów jest mocno przereklamowane. Wątpię żeby jakakolwiek kobieta
        akceptowała zdrady, nawet bogatego męża. Czy facet nie może się zrozumieć prostej i ludzkiej zasady,
        nie czyń drugiemu co tobie niemiłe. No ale do tego trzeba być choć trochę człowiekiem a nie chodzącym
        dawcą spermy. I żadne wydumane ideologie tu nie pomogą.
        • Gość: aaa Re: Czego innego od męża, czego innego od kochanka IP: *.matrix.pl 11.07.01, 15:50
          Gość portalu: ona napisał(a):

> Gość portalu: doku napisał(a):
          >
          > > To już jest rozstrzygnięte przez naukę. Kobieta od męża oczekuje troskliwe
          > j
          > > opieki nad jej dziećmi, a od kochanka oczekuje genów Casanowy, albo genów
          > > przywódczych dla swojego syna. Chyba, że ma bogatego męża u władzy, który
          > robi
          > > dzieci innym kobietom, bez nadwerężania jej budżetu - wtedy nic jej do
          > > szczęścia nie brakuje, jeśli ma z nim synów.
          >
          > Chyba w Afryce. Posiadanie synów jest mocno przereklamowane. Wątpię żeby jakako
          > lwiek kobieta
          > akceptowała zdrady, nawet bogatego męża. Czy facet nie może się zrozumieć prost
          > ej i ludzkiej zasady,
          > nie czyń drugiemu co tobie niemiłe. No ale do tego trzeba być choć trochę człow
          > iekiem a nie chodzącym
          > dawcą spermy. I żadne wydumane ideologie tu nie pomogą.
          Od zawsze tego samego.
          Kobieta do mężczyzny:
          * bezpieczeństwo:
          -kiedyś dawno temu zdrowy wygląd i siła fizyczna ,obrona przed
          drapieżnikami,zapewnienie pożywienia i schronienia, opieka nad potomkiem (w
          połowie jej geny które zostaną dalej przekazane w końcu inwestuje zdrowie i czas)
          -dziś wykształcenie, dobra praca, zamożność - gwarantują środki na wyżywienie,
          mieszkanie, opiekę nad potomkiem i dobry start w życiu potomka,reszta j/w
          * oddanie (poczucie oddania) tak jak kiedyś tak i dziś kobieta chce mieć pewność
          że partner będzie się opiekował nią i dzieckiem (dlatego zdrada/druga,trzecia
          partnerka itd dla niej nie wchodzi w grę ponieważ będzie zaniepokojona o swoją
          pozycję ( możliwość życia/wychowywania potomków->przekazywania swoich genów).
          Mężczyzna od kobiety:
          * uroda/zdrowy wygląd
          -kiedyś-> dla mężczyzny sygnał że jeżeli zainwestuje swoje geny,czas dochowa się
          potomka -> 1/2 jego genów zostanie przekazanych dalej
          - dziś -> chyba tylko dla zaspokojenia pożądania???/reprezentacyjnych???-> może
          mieć wpływ na różne rzeczy ;zdrowie partnerki pozwoli mu na spokojną "walkę" o
          środki do życia itd(w końcu każdy marzy o spokojnej kochającej rodzince w której
          nic się nie psuje i nic nie brakuje)
          * wierność
          -kiedyś pewność że będzie inwestował czas,siłę i opiekę-> będzie "łożył" na
          wychowanie swojego potomka a nie cudzego-> 00 jego genów
          -dziś j/w , żaden facet nie chce być rogaczem :)
          Mężczyzna/samiec/dawca spermy :( jeżeli da radę utrzymać(obronić wyżywić
          upilnować zapewnić bezpieczeństwo materialne i dać poczucie bezpieczeństwa
          (kobiety wiedzą o co chodzi) będzie miał wiecej partnerek->potomków->przekaże
          więcej genów przy założeniu że partnerki nie będą o sobie wiedzieć i nigdy się
          nie dowiedzą, bo jak się dowiedzą to wiadomo co będzie.
          Tak stwożyła to natura i nic tu nie zmienimy. Reszta to chemia,instynkty,itp
          które na siłe nazywamy miłością. Dlatego teraz facet chodzi na boki i może
          niekoniecznie chce przekazywać swoje geny, i mieć wielu potomków(chyba że śpi na
          forsie i mu to nie będzie przeszkadzać) ale zaspokaja swoją pradawną potrzebę
          przekazywania genów która siedzi gdzieś w podświadomości (i brzęczy jak mucha :)))
          Pewnie moja wypowiedź wywoła u kogoś burzę ale może i ktoś się ze mną zgodzi.
          Pozdrawiam wszystkich z listy dyskusyjnej.

• Gość: Bolko polecam IP: 10.30.42.* 04.09.01, 12:24
            Polecam gorąco tekst wo ostatnim PLAYBOYU �Jak poderwać dwudziestkę�. Jest tam wszystko, o co
            zapytano w tym poście.
    • Gość: kathy Re: Czego kobiety oczekują od mężczyzn? IP: 195.117.174.* 04.09.01, 12:37
      Sądzę, że uogólnianie nie ma sensu. Tworzy kolejne stereotypy nie mające nic
      wspólnego z indywidualnymi przypadkami. I właściwie co mnie to obchodzi. A
      tobie co przyjdzie z takiej wiedzy? W konkretnym przypadku nie liczą się opinie
      innych, tylko twoja własna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka