rudakoza 12.05.09, 11:22 szukam czegos sprawdzonego. z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mearuless mucofluid 12.05.09, 11:30 bardzo dobre, drogie , na recepte. ale udraznia rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
agniech30 Re: co na gesty katar? 12.05.09, 11:32 Ambrosol lub Flegamina (to z tych tańszych), dobre jest też ACC w musujących tabletkach. Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: co na gesty katar? 12.05.09, 12:05 strzykawka i sol fizjologiczna, wszelkie mukolityczne krople albo syropy typu flawamed, sinupret Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: co na gesty katar? 13.05.09, 09:21 Generalnie leki rozpuszczające śluz, czyli mukolityczne: -mukosolvan -flegamina -acc (chyba na receptę) -sinupret (w kroplach i tabletkach, szczególnie pocelcany, bo generalnie bardzo bezpieczny i można brać nawet tygodniami) -do nosa mukofluid. Poza tym dużo nawilżania, czyli różnego rodzaju sole fizjologiczne. Można też sulfarinol, ale to jest już antybiotyk do niedawna sprzedawany tylko na receptę i nie powinno się go stosować dłużej niż 4-5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
justy-na23 Re: co na gesty katar? 13.05.09, 10:37 Na gęsty katar najlepsza jest wizyta u laryngologa. I nuiestey trzeba brać antybiotyki, bo może dojść do zapalenia zatok. Ja jak mam karat (a mam go niemal cały rok, bo jestem alergiczką ) to stosuję taki proszek do wdychania o nazwie Ozona snuffy- fajnie udrażnia drogi oddechowe, a nie spływa do gardła i nie wysusza śluzówki, czego w kroplach po prostu nienawidzę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: co na gesty katar? 13.05.09, 14:11 Justy, nie przesadzasz z tym antybiotykiem? Mój syn ma gęsty, żółty katar tak ze 6 razy w roku i jeszcze nigdy lekarz nie przepisał na to antybiotyku. NIGDY! Nigdy syn nie miał powikłań. Odpowiedz Link Zgłoś
me_meggy CIRRUS 15.05.09, 12:19 Polecam Cirrus, lekarz przepisał mi ostatnio, mialam jednoczesnie alegię i jakiegos wirusa, bardzo pomogły mi te tabletki i nadal pomagają, są bez recepty Odpowiedz Link Zgłoś