emica79 21.11.05, 18:59 Jaki film kojarzy się Wam ze Świętami z dzieciństwa? Pamiętam atmosferę świąt, ubieranie choinki, Wigilja, prezenty i mnóstwo filmów o Św. Mikołaju i Świętach, choć dziś nie mog sobie przypomnieć ani jednego tytułu...:) A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysio_misio Re: Święta 21.11.05, 19:17 wszystkie Woodego Allena....jakos tak zimowo w nich i fajnie:)) te w ktorych on chodzi po miescie zina/jesienia i gada jak najety z Keaton albo Goldberg Odpowiedz Link Zgłoś
marta.uparta Re: Święta 21.11.05, 19:23 Disnay. Za komuny puszczali Disnaya wyłacznie w dni świąteczne. Kupiłam parę lat temu kasetę ze świątecznymi bajkami Disnaya i miło się rozczulam jak ja sobie rodzinnie oglądamy. I pamietam takie jedną straszną wigilię (koniec lat 70tych, bo jeszcze czarnobiałym telewizorze), jak puscili bajki Disnaya i wtedy spadło napięcie ( jak to w swieta, ludzie zużywają więcej prądu) i nie obejrzałam bajki do końca :(((((( ale kolacja byla przy świeczkach i było to całkiem miłe urozmaicenie. Tylko te kreskówki nie dokończone.... Odpowiedz Link Zgłoś
lcx Re: Święta 21.11.05, 19:32 ze świętami zawsze i niezmiennie kojarzy mi się: Potop. (a także niekończący się potok historii biblijnych łaczących się w jeden długi nudny film; żywoty mateuszów, józefów, jezusów, marii i magdalen, mojżeszów i jonaszów, noych(?) i tak bez końca; jedynym od tego wyjątkiem jest 'żywot briana' ale tego akurat w święta nie puszczają) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Święta 21.11.05, 19:39 ale raz na kilka lat pokazjua potok starch filmow o starozytnosci:) Spartakusa moge ogladac w nieskonczonosc i akurat zawsze jak jest to na swieta... Polsatu i "Nie ma mocnych" i calej seri nie dam rady juz wytrzymac..dobrze ze tylko kila lat co pol roku na swieta akurat puszczali Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: Święta 22.11.05, 09:52 Kevin sam w domu :))))))))))) A tak powaznie: Opowieść wigilijna, która mnie przerażała, zwłaszcza trup, który pod koniec filmu łapał głównego bohatera :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: Święta 22.11.05, 09:55 To zabawne, ale swego czasu po Wieczerzy oglądałam z Mamą "Trzej mężczyźni i dziecko", ubawiłyśmy się po pachy i to jest film, który do dzisiaj kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem, jakkolwiek tematyka absolutnie niezwiązana. Odpowiedz Link Zgłoś
trzydziecha1 Witaj świety Mikołaju 22.11.05, 10:01 Cheevy Cheysa (nie wiem czy dobrze napisałam), chyba już z 5 razy oglądałam Odpowiedz Link Zgłoś