takasobiekobietka 21.11.05, 21:41 Koncze pierwsze opakowanie cilestu,naczytalam sie o wszystkich skutkach ubocznych i o tym jakie problemy maja dziewczyny po odstawieniu pigulek. Chyba sie nie zdecyduje na drugie opakowanie...:-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia29 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 21:45 nie panikuj, jesli masz dobrze dobrane pigulki,nie odczuwasz spaku libido itd, badania masz w normie i dobrego lekarza na podoredziu to nie ma sie czego bac. Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 21:45 Naczytałam się o pijanych kierowcach i chyba nie zdecyduję się wyjść jutro na ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
dariap2 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 21:47 uwież mi ze naprawde nie masz się czego obawiać... zbyt mało napisałaś o swoich wątpliwościach....i jeszcze nie wiem na czym polega problem w odstawieniu pigułek, Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 21:51 jak mniemam autorka miala na mysli to, ze moze sie zdarzyc, iz bedzie miala problem z powrotem do plodnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:09 daria nie pier..dol głupot że nie ma się czego obawiać. Jest się czego obawiać i to bardzo poważnych rzeczy, tyle że ryzyko statystycznie jest niewielkie. Ale ryzyko 1/10 procenta ze w wieku 30 lat dostanie przez pastylki raka piersi, oznacza że na 1 mln biorących pastylki 1000 kobiet takiego raka dostanie. Chyba każda kobieta która bierze pigułki powinna wiedzieć że zwiększa ryzyko: raka piersi, raka szyjki macicy,zawału, wylewu, migreny, problemów z woreczkiem żółciowy,nadciśnia,otyłości,depresji,wymiotów,nieregularnego krwawienia,raka wątroby,rozwinięcia grzybic, I tyle. Nie oznacza to oczywiście że coś jej się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:11 to wg twojej teorii powinnam juz nie zyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:12 Nieprawda. Powiedział przecież że to że istnieje owe ryzyko nie oznacza że akurat jej się coś stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:13 jednak wzrost zachorowan na nowotwory u tych kturzy lecza sie hormonalnie istnieje.... Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:16 Nie zrozumiałaś mnie. Jestem przeciwna tabletkom i żałuję że brałam. Do tej pory mam po nich pamiątkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:17 ja zrozumialma i tylko tak enigmatycznie dopowiedzialam....ryzyko jest i to duze....proste ze nie kazdy umiera...ale powiklania po tym sa..to sa hormony wkoncu Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:21 A to przepraszam. Nie ma co się nawzajem przekonywać. Iberia jest za, i ok. Ja nie jestem jakaś nawiedzona i też nikogo nie słuchałam jak słyszałam rady i ostrzeżenia na temat tabletek, twierdziłam to samo co Iberia. Niestety dużo prZez to straciłam i fizycznie i psychicznie, brałam je chętnie i dobrowolnie i nie dostrzegałam ich działania. Dopiero po odstawieniu uświadomiłam sobie jakie to ku.restwo. Teraz nawet jakby mi ktoś płacił, to nie tknęłabym tego gów.na. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:28 znam duzo negatywnych opinii na temat tabletek, sporo moich kolezanek po długptrwałym zażywaniu ma teraz problemy z przebarwieniami-niby nic, ale cos jednak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:30 znam dziewczyne ktorej lekarz dawal tabletki 7 lta bez badan hormonalnych...potem sie okazalo ze ma tak roztrojony organim hormonalnie ze i tak nie zajdzie w ciaze a tabletki tylko pogorszyly sytuacje bo dluzej wychodzila z tego unieregulowania Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:33 mojej kolezanki siostra po 10 latach brania jest teraz prakrycznie bezpłodna :( Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:34 no bo to sa hormony wlansie... Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:39 no wiem, wiem, a jak ktos tak jak np ja ma słaby organizm to już w ogole moze się w niezle chroby wpedzic... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:41 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33609 Odpowiedz Link Zgłoś
gres81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:31 możęssz dokładniej,bo zamieżamy stosować:) Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:34 To osobiste bardzo. Przeczytaj o skutkach na ulotce. Zapewniem Cię że coś z tego na pewno dostaniecie w pakiecie. Zostaje tylko kwestia co i kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
gres81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:37 przepraszam kiedyś brała przez pół roku,kazałem jej odstawić ostatnio sie znowu zastanawiamy,bo gumki zaczynają wkórzać Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:39 Nie ma za co przecie;)) gumki są kłopotliwe, ale uważam że i tak będziecie mieli z tego więcej korzyści i to naprawdę niewymiernych, niż kłopotu. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 10:50 Ojjj, różnie z tym bywa... Pewnie, że nie ma takiego leku, który nie ma skutków ubocznych. No nie ma. Mój ojciec musi brać tabletki, które grożą perforacją jelita - fajnie, co? Moja mama bierze tabletki, po których jest nieprzytomna. Ale musi. Ja muszę brać pigułki i szczerze pisząc, widzę więcej korzyści, niż szkód, chociaż jednych i drugich jestem jednakowo świadoma. Różni ludzie różnie reagują. Nie każda kobieta tyje 20 kg i ma problemy z zajściem w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 do migdalka 21.11.05, 22:47 tobie zaszkodzily-przykro mi, ale powiedz mi jak to jest, ze tyle kobiet je stosuje i jakos nie slychac o epidemii nieplodnosci czy innych skutkow ubocznych? Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: do migdalka 21.11.05, 22:54 Jak to niesłychać??? mam przyjemność współpracować z ginekologami, sama oglądam cytologie, więc chyba wiem czy słychać czy nie. Iberia, ja wiem że tabletki są bardzo wygodne, wiem jak to kusi. Nie chcę Cię przekonywać, jesteś inteligentną osobą i jak będziesz miała ochotę to sama znajdziesz informacje i jeszcze raz przeanalizujesz czy na pewno wyjdzie to Tobie tak jak zamierzasz i jak się spodziewasz. A jeżeli nie, to nie i już. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: do migdalka 22.11.05, 10:21 regularnie robie cytologie i proby watrobowe-wyniki mam ok, zatem...? moze ty slyszysz w mediach jakies info ze pigulki to zlo najwieksze tgo swiata..poza tym nie ma reguly, sa osoby niepalace umierjace na raka pluc...wiec co ma byc to bedzie, i niestosowanie pigulek nie GWARANTUJE zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: do migdalka 22.11.05, 10:27 To ze teraz jest wszystko ok, wcale nie znaczy ze za pare lat bedzie nadal wszystko w porządku! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: do migdalka 22.11.05, 10:45 oki, masz racje, ale tego sie nie da przewidziec.Rownie dobrze moge nie stosowac antykoncepcji hormonalnej i tez podupasc na zdrowiu, niebranie pigulek NICZEGO nie gwarantuje. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:22 to nie teoria, tylko wynik badań. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:48 dziwne, ze jakos nie trabia o tym w prasie, a ptasiej grypie na lewo i prawo.... Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:54 kobieto, wez sie tak nie bulwersuj! Ludzie prawde piszą o tabletakch. Nie chcesz wierzyc to nie wierz i truj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 10:22 ja sie bulwersuje?a kto tu co chwila watki pisze jakie to pigulki sa szkodliwe?? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:12 masz racje widok, zgadzam sie z Tobą całkowice :))) i przyrost naturalny będzie większy :))) same korzyści :) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:18 @ @@ @@@ @@@@ @@@ @@ @ Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:26 zaraz zrobicie ze mnie moherowy beret tyle że antenką) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:29 widokzmarsa napisał: > zaraz zrobicie ze mnie moherowy beret tyle że antenką) hi hi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:13 hormony to nie jest zabawa...co jak co ale obok ukladu nerwowego to wlansie uklad hormonalny odpowiada za zarzadzanie organizmem i branie sobie tabletek jak witamin nie jest najlepsze ja jestem jednak za tym zeby przed wypisaniem tabletek anty lekarze badali poziom hormono..ja bylam u takiego ktry od reki mi dal opakowanie darmowych bo pewnie na wycieczke zbieral...nawet nie spytal jaki tryb zycia prowadze...oddalam kolezance bo sama nie bylam przekonana do tego czy je chce i sie ciesze ze zrezygnowalam Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Tygrysio spamie jeden :))) 21.11.05, 22:23 jasne ze zagladam, czasem cos pisze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:22 BArdzo dobrze, ze się wahasz przed wzięciem drugiego opakowania. Mam nadzieję, że wątpliwości zwyciężą i wrócisz do zdrowego życia bez sztucznych hormonów. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobiekobietka Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:23 Czytalam wypowiedzi osob,ktore odstawily i jakie mialy po tym problemy. U siebie zauwazylam (jestem przy 20 tabletce) zwiekszenie cellulitu jak dotad. Boje sie,ze za jakis czas jak odstawie bede miec problem z plodnoscia,jestem w wieku prawie 30 i za jakies 3 lata chce miec dziecko bez jakis problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:26 Tja, tylko babki które w wieku 35 lat odstawiają piguły bo nagle chcą zachodzić w ciążę zapominają, że często problemy z zajściem nie wynikają z powodu stosowania pigułek, tylko po prostu z ich wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:28 ponoc po 30 juz nie jest tak bezpiecznie brac tabletki... ponoc to trzeba kontrolowac bo wtedy mozliwosc chorob sie zwieksza i organizm jest juz inny Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:29 Wieloletnie branie pigulek wyjaławia śluzówkę macicy tak, że poźniej nie jest juz praktycznie mozliwe zagnieżdzenie się embriona w macicy i jest to proces nieodwracalny. Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:31 Kobieta w wieku 35 lat jest w wieku całkowicie płodnym i jeżeli jest zdrowa to z zajściem w ciążę nie powinna mieć żadnych kłopotów. W każdej ulotce z tabletek anty napisane jest że w krótkim czasie po dstawieniu tabletek płodność wzrasta bardzo znacznie i że istnieje nawet zagrożenie ciążą mnogą, natomiast po upływie dłuższego czasu (kilku miesięcy) płodność niestety znacznie maleje i niektóre kobiety mają poważne z tym problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:34 Hmm. Wobec tego w sumie rozwiązanie całkiem dobre - bierzesz tabletki dokładnie do momentu, kiedy chcesz zajść w ciążę - po odstawieniu zachodzisz (płodność wraca do normy, nie ma problemu), po czym wracasz do nich żeby nie zajść w kolejną zbyt szybko. Oczywiście wiem, że dochodzą niestety skutki uboczne brania tabletek... Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:35 Jasne, jak ktoś chce mieć trojaczki, to czemu nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
takasobiekobietka Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:25 Przez ostatnie 10 lat wspolzylam tylko z prezerwatywa...i jakos nic sie nie stalo.Raz awaryjnie wzielam postinor. Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:27 A moja koleżanka stosowała prezerwatywy tylko przez miesiąc i stało się - ma dzidziusia. Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:45 Bo pewnie źle stosowała. Albo jakąś lipę kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobiekobietka Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:49 Przez 10 lat durex tylko raz pekl Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:50 I to pewnie dlatego, że zostawilkiście za mało miejsca na spermę, albo za sucho było. Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:51 Durex też może pęknąć. A czasem ten jeden razy wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:55 tracja4 napisała: > Durex też może pęknąć. A czasem ten jeden razy wystarczy. zawsze jest Postinor! Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:57 woda przede wszytskim! :))) szklanka zamiast :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 23:08 nie wszyscy akceptują postinor. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 23:10 tracja4 napisała: > nie wszyscy akceptują postinor. a swoja droga rozpoczynanie współzycia płciowego to wielka odpowiedzialność, jeśli jestes gotowa by sie sekscic, to przyzwyczaj sie do mysli ze mozesz zostac matka. Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 23:39 Ależ oczywiście że tak. Gdyby antykoncepcja zawiodła, to przyjmę dziecko z miłością. Bez dwóch zdań. Z postinoru nie skorzystam - jestem przeciwniczką metod wczesnoporonnych. (tu można otworzyć dyskusję o tym, czy postinor jest czy nie jest środkiem wczesnoporonnym - nie bawmy się w to, skoro tej kwestii nie rozwiązano raz na zawsze, to nie ma sensu tu rozwijać dyskusji. Każdy ma prawo do wyboru) Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja pyt. o postinor 21.11.05, 23:15 Skąd bierzecie ten postinor? Jest do kupienia w aptekach bez recepty, czy trzeba isc do lekarza? A lekarz wypisuje bez tak po prostu na życzenie? JAk to w praktyce wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: pyt. o postinor 21.11.05, 23:17 Kobieto! Na jakie zyczenie! Postinor to zabójcza dawka hormonów. Jest dostępny tylko i wyłącznie na recepte. Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: pyt. o postinor 21.11.05, 23:20 No dlatego pytam: CZy idziesz do lekarza i mowisz panie doktorze potrzebuje postinoru i lekarz wypisuje, czyli na zyczenie. A skoro nie na zyczenie, to jakie rozpoznanie trzeba miec, zeby ci to lekarz przepisal? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: pyt. o postinor 21.11.05, 23:24 Musi byc podejrzenie ze jestes w ciązy, musi to byc do 72 godzin po stosunku, a najlepiej od razu po nim! ( wtedy jest wieksza skutecznosc ) W jak najszybszym tempie udajesz sie do lekarza, wyjasniasz mu sytuacje, ze pękła Ci prezerwatywa, albo np zapomnialas pigułki i wtedy lekarz Ci wypisuje recepete. Poczytaj sobie gdzies w necie o Postinorze. To jest tzw ostatnia deska ratunku. Ale to dosc ryzykowny srodek. Poza tym jesli zaszłaś w ciąze to zabijasz nim swojego dzidziusia... Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: pyt. o postinor 21.11.05, 23:32 No, ale przeciez ja moge isc do lekarza i sklamac, Zeby sobie kupic postinor na zapas. Skad lekarz wie, czy ma naprawde podstawy wypisac mi taki lek, czy naprawde mialam stosunek bez zabezpieczenia? Nie rozumiem tego, to jest legalny srodek? PRzeciez kazda babka moze powiedziec wie pan co, wlasnie mi pękła gumka, poprosze recepte na postinor. Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja P.S. 21.11.05, 23:35 Bo jesli do otrzymania recepty wystarczy po prsotu powiedziec, ze mialas taki stosunek, to ja osobiscie, gdybym nie miala nic przeciwko tej ostatniej desce ratunku (akurat mam i to u mnie odpada, ale gdyby) to bym sobie poszla do lekarza na spokojnie, powiedziala, ze ma taka sytuacje i miala takipostinor pod reka na czarną godzinę. Bo czasem moze być tak, że nie bedziesz w stanie w ciągu 72 godzin znaleźć lekarza, zrealizować recepty, a ile nerwów! A jak masz w torebce na wszelki wypadek, to spokojnie jak ci gumka peknie, 5 minut po stosunku juz zazywasz sobie postinor i luz. Po co czekac na sytuacje podbramkowa i latac w panice do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: pyt. o postinor 22.11.05, 10:04 Co za bzdura..jakiego dzidziusia zabijasz? Poczytaj sobie najpierw w jaki sposób działa Postinor , zanim zaczniesz wypisywac takie bzdury! Poczytaj też sobie o samym zapłodnieniu, po ilu godzinach dochodzi do zapłodnienia...Biologia się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: pyt. o postinor 22.11.05, 15:01 No właśnie, poczytaj sobie po ilu godzinach dochodzi do zapłodnienia, poczytaj. Postinor nie musi, ale działa również wczesnoporonnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 10:26 jasne, postinor-wiekszej bomby hormonalnej nie ma...... Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:27 I co zle bylo z prezerwatywa? Co Cię skloniło do zmiany metody? I dlaczego musialas wziąc ten postinor awaryjnie - guma zawiodla, czy nie zabezpieczylas sie? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:50 moze dla Ciebie stosowanie prezerwatywy to bardzo pobudzajaca przerwa w trakcie, jednak dla innych to troche denerwujace. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:57 iberia29 jak zwykle próbuje nam wcisnąć swój światopogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 23:01 ciezka sprawa z gumkami, ja, jak mam używać prezerwatywy to wolę pójść kopać rowy. Ale czego się nie robi dla kobiet) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 23:09 no juz bez przesady, nie mów ze używanie prezerwatyw jest takie straszne i fee ze az wolisz kopać rowy! I to są właśnie faceci! Kurde! Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 23:21 kopanie rowów to jak seks: sztywny trzonek tuż przy rowie, wkładasz i wyjmujesz człowiek się zmęczy i spoci, hmm pewnie mozna coś jeszcze wymyśleć)) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 23:26 a idz Ty Diable jeden :))) ide juz spac. Buziak na dobranoc mój Panie Nie Lubiący Gumek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyx Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 10:55 widokzmarsa napisał: > ciezka sprawa z gumkami, ja, jak mam używać prezerwatywy to wolę pójść kopać > rowy. Ale czego się nie robi dla kobiet) ......To się nazywa poświęcenie ;) Ale skoro nie plastry, tabletki ani gumki, to co ? Nie karzesz chyba wpychać sobie globulek brrrr. Zostają metody naturalne. Wszystko fajnie, ale jak wpadniecie to nie będziesz wściekał się na nią, że jej organizm nie chodzi jak szwajcarski zegarek ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 10:24 i vice versa, nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 10:23 moja droga forum to miejsce, gdzie kazdy pisze to na co ma ochote, ale widze, ze aby z toba trzeba dyskutowac to trzeba miec specjalne zaproszenie?no smiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 10:28 iberia29 napisała: > moja droga forum to miejsce, gdzie kazdy pisze to na co ma ochote, ale widze, > ze aby z toba trzeba dyskutowac to trzeba miec specjalne zaproszenie?no smiech > na sali. no to się pośmiejmy, hi hi ha ha, pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 10:45 fest na temat napisalas....gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobiekobietka Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:32 Postinor wzielam raz,bo spanikowalam i to niepotrzebnie... Zdecydowalam sie na tabletki,bo chcialam czuc sie rowniez bezpiecznie podczas pieszczot Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:35 A ja u siebie widzę dramatyczny spadek libido. No i nasilenie się migreny. W wieku lat 21 wzięłam opakowanie diane i przytyłam 10 kg w miesiąc. Teraz nie wiem co mnie podkusiło...Kończę opakowanie i bye bye. Tylko jak tu sie zabezpieczać?! Gumki, gumki. Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:37 albo szklanka wody:)) Odpowiedz Link Zgłoś
takasobiekobietka Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 22:59 A jeszcze dodam,ze w ciagu niecalego miesiaca pojawil sie okropny cellulit Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 23:06 No to nie bierz tego wiecej i po sprawie. To opakowanie to juz trzeba dobrać do końca? Nie można tego po prostu przerwac po dwudziestej tabletce i wyrzucić _w_pierony_? Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek.niebieski Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 23:09 Lepiej wziąć do końca. Będzie przynajmniej jakaś namiastka normalności cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
tracja4 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 21.11.05, 23:09 to juz nie lepiej poczekac do tej 21-szej? Odpowiedz Link Zgłoś
duzezieloneoczy Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 08:53 nigdy więcej. brałam 4 lata. i nigdy więcej. to moje odczucie i nikt się nie musi zgadzać. i proszę bez krytyki tych, którzy nadal biorą i jeszcze nie byli w sytuacji "po odstawieniu na dobre". libido na minus, kłopoty z zakrzepowym zapaleniem żył, brak owulacji bo przyzwyczajone do leniuchowania jajniki nie więdzą co robić, ogólnie na minus. -- wiem, że to najlepsza metoda ale... jesli konieczna to badania , badania, badania i regularne przerwy w braniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 10:13 Mam pytanie do wszytskich dziewcząt, które brały lub biorą tabletki. Czy przed wypisaniem tabletek przez lekarza miałyście robione badania hormonów czy jakiekolwiek inne badanie? Bo teoria wygląda pieknie, ale z praktyką jak zwykle gorzej...Gdy ja byłam pierwszy raz po tabletki, to doktor zadał mi kilka pytań o zdrowie (żylaki, cukrzyca, krążenie, trądzik, nadmierne owłosienie)i na tej podstawie wypisał receptę. Jak było u was? Dodam, że trafił dobrze, bo tabletki abrdzo mi pasowały, żadnych dolegliwości ubocznych..Ale od jakiegoś roku nie biorę, gdyż mam przeciwskazania z poradni genetycznej (nowotwory). Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 10:04 takasobiekobietka napisała: > Koncze pierwsze opakowanie cilestu,naczytalam sie o wszystkich skutkach > ubocznych i o tym jakie problemy maja dziewczyny po odstawieniu pigulek. > Chyba sie nie zdecyduje na drugie opakowanie...:-( bardzo dobrze, bo panmstwo juz nie finansuje doplat do in vitro dla ofiar antykoncepcji hormonalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
postka Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 10:34 wkurza mnie takie gadanie. Pigulki yo najwieksze zlo tego swiata, sztuczne swinstwo a fe. Ale z drugiej strony kobiety ktore biora pigulki sa regularnie przynajmniej co pol roku u lekrza, a na przykladzie znajomych wiem, ze te ktore nie biora to i trzy lata potrafia nie chodzic, bo nie czuja cisnienia. I potem tez moga miec problemy bo im sie jakies swinstwo rozwinie niezauwazenie. A poza tym, hormony to chemia jak kazda inna - dookola masz tego takie ilosci, wdychasz, zjadasz, wsmarowujesz w siebie, witaminki, tabletki od bolu glowy, zarcie modyfikowane gentetycznie, gorace kubki, niepsujace sie pomidory, swiecace szynki, odswiezacze powietrza... - BEZ PARANOI bardzo prosze!!! Tym bardziej, ze w przypadku problemow z ciaza czesto lekarze wrecz zalecaja branie pigulek przez jakis czas, bo po ich odstawieniu szansa na ciaze jest wieksza. A po ostatnie - jakby to naprawde grozilo smiercia w meczarniach, mutacja i globalna nieplodnoscia to nie zostaloby bez echa. Chyba, ze ktos jest zwolenninkiem spiskowej teorii dziejow i uwaza, ze kosmici nam stworzyli tabletki zeby nas wykonczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutycznych? 22.11.05, 10:45 twoje pisanie jest typowym objawem albo głupoty albo korupcji, bo tak własnie pisza firmy które robia leki mogące byc szkodliwe. Z tego co ja widzę to dziewczyny piszą o swoich problemach a nie o spiskowej teori dziejów. Chociaż, gdybyś miała trochę inteligencji, wiedzy i może ciut znała angielski to w necie jest wystarczająco dużo wiadomości o kobietach które ciężko zapłaciły za branie proszków by w tę teorię uwierzyć. Lub wiadomości o sfałszowanych wynikach badań klinicznych wskazujących na dobre właściwości preparatu lub o przekupionych urzędnikach zatwierdzających leki. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 10:47 a powiedz mi widoczku,ktore leki nie maja skutkow ubocznych, ktore nie sa szkodliwe?? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 11:01 ok, większość leków ma skutki uboczne, ale ludzie biora je dlatego ze mają one im pomóc wyzdrowieć, a osoba która bierze pigułki nie jest na nic chora! Rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 11:06 rozumiem, ale nie pomyslalas, ze komus pigulki pomagaja wyregulowac okres?Ze po pigulkach ktos ma bezbolesne miesiaczki? Ze ma (niemal) pewnosc, ze nie zajdzie w ciaze, bo akurat nie chce, nie ma na to warunkow itd? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 11:11 Aby wyregulować okres i mieć mniej bolesne miesiączki wystarczy brac magnez, lepiej się odżywiać i uprawiać sport. Z resztą sama mam straszne bóle i odkąd zaczęłam sie lepiej odżywiać są mniejsze. Też kiedyś brałam tabletki bo lekarz powiedział mi ze bede miec mniejsze bóle i wcale a wcale nic mi nie pomogły. Bo swietny pan doktor przepisał mi Cilest po którym chodziłam jak naćpana a do tego krawienie miałam przez cały cykl! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 11:23 a nie dociera do ciebie , ze Tobie magnez pomogl a komus innemu nie? Wspolczuje, ze trafilas na lekarza-idiote. Mnie tabletki sluza i nie widze, powodu zeby z nich rezygnowac.Komus nie sluza to niech zmieni forme antykoncepcji.Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 11:28 Nie napisałm ze pomógł mi tylko magnez! I nie napisałam ze w ogóle pozbyłam się bólów. Mam je nadal i to takie ze czasami nie moge chodzic, a pomimo to i tak nie biore tabletek. A jak Tobie tabletki służą to bierz je i skonczmy dyskusje. Nie ma sensu jej dalej prowadzic. Ty wiesz swoje. OK. Ale jak za kilkanaście lat dostaniesz np raka szyjki macicy to bedziesz wiedziała dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 11:49 no widzę że znowu się wściekasz. Chyba jednak znowu wpadnę do ciebie bo ty bez tego jak powietrza)) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 11:57 widokzmarsa napisał: > no widzę że znowu się wściekasz. Chyba jednak znowu wpadnę do ciebie bo ty bez > tego jak powietrza)) Bo mam PMS-a dlatego taka wściekła jestem! Kurde. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 11:52 moze spróbuj wit E kilka dni przed, niektórym kobietom to trochę pomaga, bo wit E blokuje prostaglandyne powodująca ciężkie menstruacje u niektórych kobiet. d Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 12:01 nie moge brać żadnych witamin, najpierw musialabym sie swojego lekarza spytac o to, bo i tak biore rozne paskudztwa i mam wrazenie ze niedługo mi watroba wysiadzie :( Choc jak tu niektóre damy pisza PROBY WATROBOWE MAM W NORMIE, tylko czemu jakos tym próbom nie zawierzam? I czemu jak zjem cos tłustego to tak brzuch mnie napieprza? Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 12:11 matko boska, to wyzdrowiej bo zdrowe zdrowsze jest)) Po cholere bierzesz paskudztwa, skoro to paskudztwa? ty się swoją głową zajmij to ci minie połowa chorób) Psyche jest najważniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 12:19 widokzmarsa napisał: > matko boska, to wyzdrowiej bo zdrowe zdrowsze jest)) Po cholere bierzesz > paskudztwa, skoro to paskudztwa? ty się swoją głową zajmij to ci minie połowa > chorób) Psyche jest najważniejsza To ze sie powinnam swoja głową zająć to doskonale wiem i to od dawna :) Przez swoje złe myśli wpędzam się w różne niedomagania. Ale lepsza kondycja psychiczna nie na wszystko mi pomoże. Skłonności genetycznych do mojej choroby mi nie wytępi :( Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 12:12 no ja bede wiedziala dlaczego, w przeciwienstwie do ciebie. A skoro lubisz cierpiec na pms-coz twoj wybor, wg mnie szkoda zycia na bol. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_2312 Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 14:49 Regularne krwawienie w czasie brania tabletek to nie jest okres. Tabl. anty nie regulują okresu, bo go po prostu nie masz!!! Dopiero po odstawieniu musiałam sobie regulować. To, że krwawienie jest bezbolesne u mnie akurat się potwierdziło, ale znam dziewczyny, które nadal się zwijają z bólu. Niektóre biora tabletki, zeby pękły im pęcherzyki na jajnikach, ale potem należy podjąć normalne przyczynowe leczenie, a nie faszerować się nadal antykami. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa większość 22.11.05, 11:01 leków ma sutki uboczne. Od reklamowanych w telewizji jako bezpieczne - do których należy APAP, ibuprofen etc. umiera rocznie tysiące ludzi. Ranigast ma takie skutki uboczne że naprawdę lepiej nic nie jeść ale ma fajną reklamę i ludzie to kupuja jak bułeczki. Dlatego firmy chca by można było reklamować leki na receptę. Ogromna ilość leków jest niepotrzebna. Najgorsze jest to że lekarze to idioci, niedouczona, przekupiona banda idiotów, która ci wypisze wszystko bylebyś wyszła juz z jego gabinetu lub by dostać wyjazd na Kretę. Byc może większość kobiet biorących pigułki nie będzie miała z tego powodu żadnych problemów ale lekarz powinien sprawdzić jak duże szanse są by problemy wystapiły. Prawie nikt tego nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka81 Re: większość 22.11.05, 11:05 Chociaż moim zdaniem jest coraz lepiej, z tego co wiem to lekarze raczej nie przepisuja tabletek bez przeprowadzenia badań krwi, hormonó itp. Odpowiedz Link Zgłoś
postka Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 10:58 nie dostaje kasy, bo to nie ta branza. O glupote albo korupcje tez sie raczej nie podejrzewam, angielski znam bardziej niz ciut. Ty zapewne tez mozesz to o sobie powiedziec, wiec wiesz, ze atakowanie osoby a nie jej pogladow jest zagraniem ponizej pasa. Wiem, ze sa przypadki kiedy ktos sie kiepsko czuje po tabletkach i nie neguje, bo kazdy reaguje inaczej. Ale glowe daje, ze duzo wiecej jest kobiet ktorym tabletki sluza a nie szkodza i nic sie z nimi nie dzieje niz takich, ktore maja potem jakies straszne problemy. A ostatnie zdanie o falszerstwach i przekupstwach czesciowo potwierdza to co napisalam o spiskowej teorii dziejow. Zapewne NIEKTORE badania sa falszowane i tez z pewnoscia NIEKTORZY urzednicy sa skorumowani, ale pigulki sa obecne na rynku od 40 lat i gdyby ZDECYDOWANEJ WIEKSZOSCI kobiet szkodzily, to na pewno bysmy o tym wiedzialy bo bylby to ogolnoswiatowy skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Postka, dostajesz kasę od firm farmaceutyczn 22.11.05, 11:16 słuszne jest twoje myślenie. Dlatego trzeba się cieszyc że przez ostatnich kilka lat przez Vioxx umarło najwyżej 50-120 tys ludzi a dziesiątki tysięcy mialy zawały lub wylew. W końcu brały go miliony. To że tysięce kobiet dostało(nie) raka, zostnie bezpłodne etc przez leki hormonalne tez jest dobrym wynikiem bo mogło więcej. Co do spiskowej teorri dziejów to ostatnie zatwierdzanie leków z grupy nalezącej do tej samej co Vioxx, pokazało że 10 na 30 lekarzy zatwierdzających lek miało powiazania finansowe z firmami które je produkowały. Właściwie to nie jest teoria spiskowa tylko czysty biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia29 Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 10:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=32323510&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
takasobiekobietka Re: Tabl anty-wystraszylam sie 22.11.05, 22:20 Dzisiaj 21 tabletka-ostatnia. Jezeli sie zdecyduje ponownie,to dopiero po urodzeniu pierwszego dziecka. Prezerwatywo-witaj ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś