Dodaj do ulubionych

chora zazdrość!!

13.12.05, 08:17
jesteśmy ze sobą juz 6 lat.a ja nadal jestem tak bez sensu zazdrosna o jego
byłą, z którą on pisze sms-y, na gg, od czasu do czasu widuje się z nią.mówi
że mnie kocha i że to tylko znajoma, ale do mnie to nie dociera. Robię
awantury. nie wiem co robić.zadręczam sama siebie różnymi wyobrazeniami o
nich.jak się pozbyć tych myśli?? poradźcie mi coś...
Obserwuj wątek
    • grogreg Re: chora zazdrość!! 13.12.05, 09:14
      Zaprzyjaznij sie z nia.
    • martulka27 Re: chora zazdrość!! 13.12.05, 10:16
      jestem zdziwiona po co on utrzymuje kontakt z byłą???
    • sama18 Re: chora zazdrość!! 13.12.05, 14:22
      próbowałam się z nią "zaznajomić" ale nadajemy chyba na innych falach.co ona
      chce od mojego faceta??!!
    • alterna Re: chora zazdrość!! 13.12.05, 14:32
      Ja cię rozumiem... Jestem z moim partnerem 2 lata, ale do tej pory odczuwam
      koszmarną zazdrość o jego ex... mimo że on całe te 2 lata nie utrzymuje z nią
      żadnego kontaktu... Po prostu te głupie mysli w głowie tak bolą...mam za duża
      wyobraźnię... wiem że to idiotyczne, bo on jej nawet nie kochał, ale mimo
      wszystko spędzali ze soba czas, uprawiali sex... wyobraźnia pracuje, obrazy w
      głowie bolą... co zabawne, on ma to samo, nawet w gorszym stopniu - ciągle
      wypomina mi moją przeszłoć... a przecież mieszkamy juz razem, planujemy ślub.
      Taka zazdrość wstecz jest zła, chora, idiotyczna, ale jest... Nie wyobrażam
      sobie, żeby mój facet utrzymywał kontakt z tamtą... Gdy się poznaliśmy i
      zaczęliśmy być razem, tamta dobijała się do niego, chciała żeby do niej wrócił,
      chciała się chociaż "przyjaźnić". Ja od razu, na samym początku znajomości
      powiedziałam, że w naszym związku wykluczam kontakty z ex. Nie uważam, żebym
      zrobiła mu krzywde, bo jemu wcale nie zależało na kontakcie z tamta, to tylko
      ona o to zabiegała. Zrezygnował z kontaktu z nią od ręki, bez problemu,
      wiedział że tak będzie dla mnie i dla nas lepiej. On zresztą oczekiwał tego
      samego ode mnie i ja też nie utrzymuje kontaktu z moimi ex.
      Dlatego wyobrażam sobie, jak bardzo może cie ich kontakt boleć. Po 6 latach
      trudno oczekiwać, że nagle zerwie tę znajomośc, szkoda że nie powiedziałaś
      wcześniej, że ci na tym zależy... współczuję:(
      • kamikadze82 Re: chora zazdrość!! 20.12.05, 18:37
        Ja też mam identycznie!! Był z nią 6 lat,na poczatku po tym jakmneipoznał, ONA
        tez chcial sie z nim spotkac ale odmowil, zerwal totalnie kontakt ale przez
        dlugi, dlugi (ok 7 mies) czas bycia ze mna zył jeszce przeszloscia, przytulal
        mnei i myslam o niej, mowil o niej, mowil do mnei jej imieniem!! SHIT!!!
        CHORE!! a ja glupia zamiasty wtedy dac dyla i niemeczyc siebie i jego
        zostalam... i tak juz sie ciagnie i ciagnie...ale kocham mojego K :))))) na
        wszystko potrzeba czasu...
    • mr24 Re: chora zazdrość!! 13.12.05, 23:32
      Gdyby mój mąż utrzymywał kontakty ze swoją ex chyba bym zwariwała z zazdrości!
      Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Niedawno pytał się jakiejś panny na forum
      komputerowym o coś, jak zobaczyłam,że gada z babą zrobiłam mu awanturę. Wiem,
      że to chore ale nie umiem sie pohamować. A Tobie proponuję wyjaśnic sprawę,
      jesli Cię kocha to powinien zrozumieć, że Cię to boli i nie spotykać się z nią,
      bo i po co?
    • sama18 Re: chora zazdrość!! 20.12.05, 15:39
      no i co...pisał z nią dziś na gg, a ona mnie obraża, mówi że jestem głupia.on
      mnie broni ale co z tego...co mam robić...co zrobiłybyście na moim miejscu...
      • ania1022 Re: chora zazdrość!! 20.12.05, 22:00
        Wedlug mnie on cie nie kocha. On nie ma cie bronic tylko ma niepozwolic zeby
        tamta cokolwiek zlego na ciebie powiedziala.
        Uklad jest niezdrowy, kopnij go w siedzisko i niech spada do swojej ex jak mu
        sie tak dobrze z nia rozmawia.
        Zonaty facet nie ma przyjaciolek.
    • mathias_sammer Re: chora zazdrość!! 20.12.05, 16:44
      Oj, lubisz ten temat, cio? Jak zazdrosna to znaczy, ze zalezy- mozesz spojrzec
      na te zaleznosc z perspektywy kobiety, lub faceta.

Odrobina zazdrosci nie zaszkodzi.

M.S.
    • yoma Re: chora zazdrość!! 20.12.05, 22:26
      Bo najlepszy seks jest z eks.
    • nane1 Re: chora zazdrość!! 20.12.05, 22:39
      ojjjjj kochana, postaw sprawe jasno, pamietaj nie zabraniaj mu tego kontaktu ale daj mu wyraznie do zrozumienia jak sie z tym czujesz, nigdy nie rob ostrych jazd, nie wal fochow, nie zabraniaj. jestem wlasnie w takiej sytuacji w ktorej zabranianie, fochy i wieczne jazdy tylko pchnely go do niej (ex)sygnalizuj mu bardzo regularnie ze to ci nie pasuje, regularnie ale delikatnie. tylko tak rzeby facet zrozumial niuanse sprawy:)
      powodzenia zycze, niech sie u ciebie nie rozwali jak prawie u mnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka