Dodaj do ulubionych

zamszowe buty

18.01.06, 15:36
Mam zamszowe,jasne buty.Zafabowaly mi spodnie i teraz wygldaja fatalnie.Czym
to wyczyscic,zeby nie zniszczyc buta???Z gory dzieki za pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • kohol Re: zamszowe buty 18.01.06, 15:38
      Zapytaj tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=630
    • margueri3 Re: zamszowe buty 18.01.06, 15:40
      Dzieki,zapytam!!!
    • margueri3 Re: zamszowe buty 19.01.06, 15:55
      Nikt nie wie jak sie czysci zamszowe buty??? :(:(:(
      • horpyna4 Re: zamszowe buty 19.01.06, 17:40
        Specjalną szczoteczką z gumy, albo włosianą z dodatkiem cienkich drucików.
        • lola_l Re: zamszowe buty 19.01.06, 19:04
          Mialam identyczny problem. Szczoteczki z gumy niestety nie pomagaja gdy jest
          jakis barwnik na zamszu, pomoga natomiast gdy but sie zmoczy i pozniej jest
          ciemniejszy. Pani szewc, do ktorej zazwyczaj oddaje obuwie poradzila ...
          wyczyscic plame Vanishem :) Nie chcialam sie zgodzic ale moja mama podczas
          mojej nieobecnosci w domu :) wyprobowala ten sposob (na moim bucie). I
          rzeczywiscie, plama zeszla. Zamsz zrobil sie odrobine szorstki ale, wedlug pani
          szewc, wtedy nalezy spryskac but specjalnym sprayem do zamszu - najlepiej z
          zawartoscia silikonu i olejku jojoba :) Do tej pory nie znalazlam takiego na
          rynku, natomiast wyszczotkowalam but szczoteczka gumowa i jest duzo lepiej.
          Musisz sie jednak liczyc, ze buty zamszowe, a juz w ogole jasne zamszowe, nie
          sa na taka pogode jaka jest teraz. Aha, jak juz wyczyscisz buty to zaimpregnuj
          je specjalnym sprayem (trzeba to powtarzac co jakis czas).
          • lola_l Re: zamszowe buty 19.01.06, 19:07
            Specjalistka od butow czyli pani szewc mowila jeszcze, ze na ten z lekka twardy
            zamsz po wyczyszczeniu plamy dobry jest olejek chyba rycynowy :) Nie
            zapamietalam, bo wg mnie to ryzykowne - moze powstac tlusta plama (?)Ale moze
            sie nie znam.
    • margueri3 Re: zamszowe buty 20.01.06, 08:15
      Dziekuje za rady.Sprobuje je jakos uratowac,bo butki fajne.
      Narazie kupilam taki specjalny srodek czyszczacy do zamszu,
      ale jeszcze nie uzywalam go.Te butki nie nadaja sie na taka
      pogode,ale zle im posluzyly moje spodnie,ktore je zafarbowaly.
      Sprobuje je jakos uratowac.:)
    • baszi Re: zamszowe buty 20.01.06, 11:54
      he mi też spodnie zafarbowały janse zamszowe buty, niestety nie udało sie ich
      uratować bo po czyszczeniu i praniu dostały żółtych plam, zafarbowałam je na
      czarno pastą kiwi:) dały radę 3 latka śmigać:)
    • margueri3 Re: zamszowe buty 20.01.06, 22:37
      Ale m,nie pocieszylas.Jutro biore sie za ich czyszczenie,zobaczymy z jakim
      wynikiem.
    • asiulka81 juz chyba nic sie nie da zrobic.... 20.01.06, 22:43
      :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka