Dodaj do ulubionych

problem ze skórą pleców - pomóżcie!!!

IP: *.echostar.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 07.11.02, 13:38
Dziewczyny, bardzo proszę doradźcie, jak zadbać o skórę pleców. Moja (w
górnej części) jest wiecznie tłusta i dość często pojawiają się na niej
nieestetyczne wypryski. Sprawę pogarszam pewnie tym, że notorycznie je
zdrapuję. Używam od dłuższego czasu różnych peelingów, przecieram skórę
tonikiem do cery z nadczynnością gruczołów łojowych i niestety nie widzę
większych efektów. Może macie jakieś wypróbowane sposoby?
Obserwuj wątek
    • pajdeczka Re: problem ze skórą pleców - pomóżcie!!! 07.11.02, 13:40
      Codziennie prysznic.
      • rzulw Re: problem z pajdą 07.11.02, 14:07
        codziennie lekarz - obojętnie jaki
      • Gość: karolka Re: problem ze skórą pleców - pomóżcie!!! IP: *.echostar.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 07.11.02, 14:25
        Nie takiej rady oczekiwałam, bo to jest dla mnie oczywiste, ale widzę, że Ty
        musiałaś tego najpierw wypróbować.
        Pozdrawiam i życzę dalszej miłej zabawy, tylko że może w Twoim przypadku warto
        by było zmienić portal, bo ten jest raczej dla dorosłych, poważnych ludzi.
        • pajdeczka Re: problem ze skórą pleców - pomóżcie!!! 07.11.02, 15:40
          Gość portalu: karolka napisał(a):

> Nie takiej rady oczekiwałam, bo to jest dla mnie oczywiste, ale widzę, że Ty
          > musiałaś tego najpierw wypróbować.
          > Pozdrawiam i życzę dalszej miłej zabawy, tylko że może w Twoim przypadku
          warto
          > by było zmienić portal, bo ten jest raczej dla dorosłych, poważnych ludzi.

Owszem wypróbowalam, pomaga, więc Tobie poradziłam. Na drugi raz Nie zareaguję,
          bo to Ty nie dorosłaś do rozmowy. Poza tym pryszcze mają małolaty, a więc, jak
          mniemam, do takich się zaliczasz.
          Aha, radzę również rozpocząć regularne współżycie, najlepiej z mężczyzną. też
          pomaga.
      • Gość: grogreg Re: problem ze skórą pleców - pomóżcie!!! IP: *.univ.szczecin.pl 07.11.02, 15:56
        Odradzam.
        W ten sposob zmywasz naturalna powloke lipidowa (tluszczowa) na skorze.
        Organizm broni sie wydzielajac poprzez pory wieksze ilosci loju. Czasami pory
        sie zapychaja, loj sie gromadzi, zaczyna sie infekcja i pryszcz gotowy.

Staropolskie przyslowie powiada: "Czeste mycie skraca zycie" i cos w tym jest.

A poku co idz so salarium. To pomaga. Ponoc.
        • pajdeczka Gredziu 08.11.02, 09:47
          Gość portalu: grogreg napisał(a):

> Odradzam.
          > W ten sposob zmywasz naturalna powloke lipidowa (tluszczowa) na skorze.
          > Organizm broni sie wydzielajac poprzez pory wieksze ilosci loju. Czasami pory
          > sie zapychaja, loj sie gromadzi, zaczyna sie infekcja i pryszcz gotowy.
          >
          > Staropolskie przyslowie powiada: "Czeste mycie skraca zycie" i cos w tym jest.
          >
          > A poku co idz so salarium. To pomaga. Ponoc.

Teraz mnie Gredziu zasmuciłeś. Mogę znieść wiele u mężczyzny, ale niechluj
          mnie odrzuca.
          • grogreg Re: Gredziu 08.11.02, 11:39
            Prawda jest powszechnie znana Pajdziu ma jedyna, ze nikt doskonalym nie jest.
    • melinek Re: problem ze skórą pleców - pomóżcie!!! 07.11.02, 14:01
      Czesc Karolka,

Sa fora wyspecjalizowane w tego typu poradach np. zdrowie lub uroda, ale jeśli
      do nas trafiłaś to mam nadzieje, że robisz to albo, by się pośmiać, albo musisz
      być mocno zdesperowana. Zakładam to drugie i polecam maseczki wysuszające
      i oczyszczające do cery tłustej (np. Dead Sea line firmy Apsi). Ich stosowanie
      na plecach nie jest łatwe, najlepiej, by ci ktoś w ich aplikowaniu pomógł.
      Z drapaniem pleców to jest tak jak z obgryzaniem paznokci u niektórych albo
      paleniem papierosów u innych – nałóg autodestrukcyjny, zwracanie uwagi nie
      pomaga. Gdy plecy ci się wygoją, to chęć do ich drapania sama przejdzie.
      • Gość: karolka Re: problem ze skórą pleców - pomóżcie!!! IP: *.echostar.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 07.11.02, 14:13
        Dzięki za radę. Z pewnością wypróbuję.
        Nie bardzo wiem, co mogłoby być w tym śmiesznego. Po prostu tą stronkę
        odwiedzam od bardzo krótkiego czasu i tak nie bardzo się jeszcze w tym
        orientuję. Ale dzięki za dbydwie rady: dotyczącą maseczek i dotyczącą forów.
        • melinek Re: problem ze skórą pleców - pomóżcie!!! 07.11.02, 15:34
          Nie znam okolicznosci drapania ale w ciagu dnia pomoze tez troszeczke noszenie
          golfów.
      • aankaa Re: problem ze skórą pleców - pomóżcie!!! 07.11.02, 19:00
        melinek napisał:

> Zakładam to drugie i polecam maseczki wysuszające
        > i oczyszczające do cery tłustej (np. Dead Sea line firmy Apsi).

APIS - to nie złośliwość ale chęć pomocy w poszukiwaniu
    • Gość: Magdalenka Re: Regularne wspolzycie sexualne ..... IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 07.11.02, 15:40
      ..poprawia zarowno cere jak i samopoczucie.
      Z wiekiem skora staje sie bardziej sucha.
      Mozesz sprobowac te amerykanskie "Imeden"
      drogie ale ogromnie skuteczne! Reguluje
      wydzielanie mn.nadmiar wydzielania gruczolu
      lojtokowego. Spac w lnianej poscieli,
      nie jadac czekolad a tak najlepiej
      poszukac dobrej kosmetyczki albo
      lekarza dermatologa.
      • trinity7 Re: Regularne wspolzycie sexualne ..... 07.11.02, 16:56
        solarium, podobno pomaga - zle strony: wysusza i reszte skory, nie masz
        gwarancji, ze problem nie wroci.
        Jesli masz kase to kosmetyczka - niech usunie co trzeba! i poradzi co dalej.
    • perotin nt Sprobuj pic bratki, nie gwarantuje ale chyba OK 08.11.02, 10:57
    • Gość: madziak Re: problem ze skórą pleców - pomóżcie!!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 08.11.02, 14:24
      witaj! mialam podobny problem z przetluszczaniem sie plecow, wypryskami i
      wiecznym drapaniem, co jeszcze pogarszalo sprawe. Toniki, zele punktowe,
      maseczki i codzienne szorowanie plecow, oczyszczanie u kosmetyczki tez nie
      pomagalo. Solarium mi odradzono. Zbawienna dla mojej skory okazala sie wizyta u
      dermatologa. Pani dr polecila mi Isotrexin (zel do smarowania), wit B (6 chyba)
      i Salfazin. Kuracja trwala pol roku, przez ten czas nie mogalm sie opalac. No i
      teraz mam swiety spokoj, plecy sa gladkie jak nigdy, zero wypryskow.
      Isotrexinem smarowalam sie codziennie, na poczatku 2 razy na dzien. Efekty
      widac bylo po ok 2 miesiacach. Mozna go kupic w aptece bez recepty (kosztuje ok
      35 zl) ale ja radze Ci najpierw udac sie do dermatologa. Powodzenia i uszy do
      gory.
      P.S. dodam jeszcze ze okres dojrzewania mam juz dawno za soba, wiec tradzik to
      nie tylko sprawa malolatow... ale o tym chyba nie wszyscy wiedza :\
      • Gość: karolka dziękuję IP: *.echostar.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 08.11.02, 15:07
        Bardzo dziękuję za dobre, sprawdzone rady, bo już traciłam nadzieję, że jest
        coś co może ten problem zlikwidować. Chyba najpierw spróbuję tego specyfiku, co
        polecasz na własną rękę, a dopiero potem, jeżeli nie zadziała (nie dopuszczam
        takiej myśli do siebie) udam się do dermatologa.
        Dzięki też za uświadomienie co niektórym, że wypryski to nie tylko problem
        małolatów, bo już zaczynałam podejrzewać, że u mnie dojrzewanie przebiega co
        najmniej kilka lat później niż powinno lub, co gorsze - po raz drugi. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka