wysoka9 03.03.06, 18:46 jak jest dla was NAJWAŻNIEJSZA RZECZ W ŻYCIU? I napiszcie jeszcze dlaczego.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: RZECZ 03.03.06, 18:47 moje dziecko. Jestem w niej zakochana, nigdy nikogo tak mocno nie kochałam. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 18:55 Od zawsze. Kiedyś istniały dwie kategorie: słowo i rzecz, ale o czym ja piszę, przecież ty i tak nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wysoka9 Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 18:56 a dla ciebie jak jest najwazniejsza rzecz w życiu? Odpowiedz Link Zgłoś
f_emmefatale Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 19:01 Dla mnie wolność, miłość, spełnienie w zawodzie-nawet za marne grosze-wole satysfakcję od kariery, wiara w ideały młodości i nie robienie niczego wbrew sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 19:35 wartości, zasady, "ludzkie odruchy", samorealizacja Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 19:33 uuuuuuuuuuuuuuuu......a Ty wszystkie rozumy pozjadałaś ..phiii Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 19:41 nie, jestem humanistką z wykształcenia i zajmowałam się słownikami i znaczeniem wyrazów. Po prostu śmieszą mnie pouczenia ludzi, którzy nie są świadomi polisemii i takich tam. Ale już się przyzwyczaiłam. Jak miałam 10 lat, to spierałam się z koleżankami na koloniach, że Ziemia nie jest okrągła. Ja już wiedziałam, że Ziemia jest spłaszczona u biegunów, one jeszcze nie. Oczywiście spór wygrały one, bo poszły do wychowawczyni, która też się na niuansach nie znała i potwierdziła ich rację a nie moją. Została mi wewnętrzna satysfakcja. Jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 19:55 tia... o wszech-wiedzaca.... jesli traktujesz swoje dziecko jak niewolnika - to mozesz sobie tak to tłumaczyć...ze człowiek jest rzecza.... Quod attinet ad ius civile, servi pro nullis (rem) habentur. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 20:16 more.words napisała: > jesli traktujesz swoje dziecko jak niewolnika - to mozesz sobie tak to > tłumaczyć...ze człowiek jest rzecza.... A to do kogo? Do mnie? Napisałam, że dziecko to najważniejsza rzecz w moim życiu, a nie, że najważniejsza rzecz. Taka złośliwa jesteś a tekiego niuansu nie dostrzegłaś, dziwne, ponoć złośliwość oznaką inteligencji, jak widać na Twoim przykładzie, jednak nie. Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
more.words Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 20:20 > dziecko to najważniejsza rzecz w moim życiu, a nie, że najważniejsza rzecz. tak czy siak w twoim wydaniu - dziecko to rzecz...chociażby najważniejsza, ale nadal rzecz jak dla mnie dziecko - może być najważniejszą osobą... gubisz sie kobiecino w tym co chciałas napisać..pusząc sie jak paw swoja pseudo-inteligencją ?? na wszelki wypadek jakbys nie zrozumiała zawartej tutaj ironii - to było pytanie retoryczne Odpowiedz Link Zgłoś
isabelle7 Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 19:41 > Od zawsze. Kiedyś istniały dwie kategorie: słowo i rzecz, ale o czym ja piszę, > przecież ty i tak nie zrozumiesz. Uwazaj aby nie popasc w toksycznosc... Kobiety samotne albo takie gdzie maz to obcy człowiek nie ma miedzy nimi wiezi, czesto cały swoj czas i emocje przelweja na dziecko a to juz dla niego czerowne swiatło. Słowa madrej pani od spr rodzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 19:45 isabelle7 napisała: > Uwazaj aby nie popasc w toksycznosc... Kobiety samotne albo takie gdzie maz to > obcy człowiek nie ma miedzy nimi wiezi, czesto cały swoj czas i emocje > przelweja na dziecko a to juz dla niego czerowne swiatło. > Słowa madrej pani od spr rodzinnych. Twoje słowa? Dzięki, nie napisałam nigdzie, że nie kocham męża, napisałam tylko, że dziecko jest najważniejszą rzeczą w moim życiu, to miłość, której ktoś, kto nie urodził dziecka, nie może sobie nawet wyobrazić. Tak po prostu. A co do męża, nie wiem, ale chyba nie umielibyśmy już bez siebie żyć. Żżyliśmy się strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
isabelle7 Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 20:08 > > Uwazaj aby nie popasc w toksycznosc... Kobiety samotne albo takie gdzie m > az to > > obcy człowiek nie ma miedzy nimi wiezi, czesto cały swoj czas i emocje > > przelweja na dziecko a to juz dla niego czerowne swiatło. > > Słowa madrej pani od spr rodzinnych. > Twoje słowa? Nie z zajec z psychoanalizy człowiea takie warsztaty: > Dzięki, nie napisałam nigdzie, że nie kocham męża, napisałam tylko, że dziecko > jest najważniejszą rzeczą w moim życiu, I to wiele mówi. Dlatego uwazaja potem tak wiele słyszy sie o toksycznych matkach ... >to miłość, której ktoś, kto nie urodził > dziecka, nie może sobie nawet wyobrazić. Tak po prostu. I tu sie grubo mylisz Ile jest przypadkow ze wiez i miłosc jest lepsza i zawiazana miedzy dzieckiem nieurodzony przez kobiete. A ile matek biologicznych roidz i nie kocha. traktuje dzieci jak rzecz. jest tez inna strona medalu - skoro urodizłam to moje i moe robic co chce czyli człowiek traktuje je jak własnosc. Std aborcje , powoływanie do zycia dla swych celow , itd. Toksycznosc a miłosc - tu jets cienka linia... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 20:18 Tak izabelko, kojarzę, kojarzę z różnych postów. To ponoć znana przypadłość studentów medycyny, diagnozować u siebie choroby w miarę czytania podręczników akademickich, u ciebie to działa podobnie, z tym, ze ty choroby widzisz u innych. Więcej warsztatów radzę. Pozbędziesz sie obsesyjnych myśli o toksycznych rodzicach,. Odpowiedz Link Zgłoś
better.than.you Re: od kiedy człowiek jest rzeczą :> 03.03.06, 23:43 alpepe - nie mogąc zaatakować myśli - atakujesz myśliciela tak się zachowują ludzie którzy szukają tylko konfliktu -- Aggresive & aglow...będzie burda yo, będzie furgać flow. Odpowiedz Link Zgłoś
wysoka9 Re: RZECZ 03.03.06, 19:07 ludzie! nic się dla was nie liczy? a tak na marginesie do f_emmefatale, zrobiła test i wyszło ,że nie jest. uff Odpowiedz Link Zgłoś
nattashaa Re: RZECZ 03.03.06, 19:56 Czasem jest tak, ze wszystko co jest rzecza przestaje miec znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
wysoka9 przestańcie! 03.03.06, 19:56 przestańcie , nie zachwoujcie się jka dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś