arabica2 07.04.06, 11:28 Czy wysylacie je rodzinom, ja co raz mniej ich dostaje i tak sie zastanwiam czy w dobie Internetu ta tradycja zanika Wysylacie na wielkanoc, czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martynika80 wysyłam 08.04.06, 19:08 ok.10-13 kartek, w tym 4 za granicę. Kiedyś wysyłała kartki moja mamusia, teraz gdy jej zabrakło, ja podtrzymuję tę tradycję. Przeważnie dostaję kartki od tych samych osób, którym ja wysyłam kartki. Gdy niespodziewanie dostaję kartkę od kogoś nowego, wtedy wysyłam mu obowiązkowo kartkę na kolejne święta. Nie uznaję kartek elektronicznych, takie mogę wysłać jedynie do znajomych np. z pracy czy uczelni (w odpowiedzi na ich kartki elektroniczne). Coraz popularniejsze zamiast wysyłania kartek jest też dzwonienie do rodziny z życzeniami. Ale ja jestem tradycjonalistką, przede wszystkim wysyłam kartki, a dzwonię po to by sobie z mieszkającą daleko bliższą i dalszą rodziną przy okazji świąt nieco dłużej pogadać. U mnie wypisywanie kartek to cały rytuał. Lubię kartki oryginalne, dlatego starannie wybieram kartki, kupuję te o niepowtarzalnych kształtach, bez życzeń i sama piszę na nich życzenia w formie wierszyków. Gdy wysyłam kartkę gdzieś gdzie są dzieci naklejam różne tematyczne naklejki, ozdabiam je różnymi rysuneczkami. Wysyłanie kartek to piękny zwyczaj, szkoda, że rzeczywiście niektórzy w dobie internetu i telefonów o nim zapominają. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba30 jesteś wielka, podziwiam Cię :)) 08.04.06, 19:19 i życzę sobie i światu więcej takich osób :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz zadnych kartek na swieta.... 08.04.06, 19:23 i innego badziewia mailowego, pliiiiiiiiis, Odpowiedz Link Zgłoś
rlena Wysylam, 08.04.06, 19:41 lubie to robic, i lubie tez otrzymywac kartki. To bardzo "ludzkie", sprzyjajace dobrym relacjom. Zyczenia e- mailowe i telefoniczne akceptuje, ale zdecydowanie wole te wysylane zwykla poczta. Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: Wysylam, 08.04.06, 20:38 Wysyłam tradycjną pocztą. Kupuję tylko kartki bez życzeń, pisze je sama. Co prawda nie są to wierszyki, ale zwykłe życzenia. Kupując kartki zwracam uwagę, aby były adekwatne do adresata. Dla starszej osoby wybieram tradycyjne motywy, dla młodej często kupuję abrdziej wyszukane kartki. Odpowiedz Link Zgłoś