Dodaj do ulubionych

kartki pocztowe na swieta

07.04.06, 11:28
Czy wysylacie je rodzinom, ja co raz mniej ich dostaje
i tak sie zastanwiam czy w dobie Internetu ta tradycja zanika
Wysylacie na wielkanoc, czy nie ?
Obserwuj wątek
    • martynika80 wysyłam 08.04.06, 19:08
      ok.10-13 kartek, w tym 4 za granicę. Kiedyś wysyłała kartki moja mamusia, teraz
      gdy jej zabrakło, ja podtrzymuję tę tradycję. Przeważnie dostaję kartki od tych
      samych osób, którym ja wysyłam kartki. Gdy niespodziewanie dostaję kartkę od
      kogoś nowego, wtedy wysyłam mu obowiązkowo kartkę na kolejne święta. Nie uznaję
      kartek elektronicznych, takie mogę wysłać jedynie do znajomych np. z pracy
      czy uczelni (w odpowiedzi na ich kartki elektroniczne). Coraz popularniejsze
      zamiast wysyłania kartek jest też dzwonienie do rodziny z życzeniami. Ale ja
      jestem tradycjonalistką, przede wszystkim wysyłam kartki, a dzwonię po to by
      sobie z mieszkającą daleko bliższą i dalszą rodziną przy okazji świąt nieco
      dłużej pogadać. U mnie wypisywanie kartek to cały rytuał. Lubię kartki
      oryginalne, dlatego starannie wybieram kartki, kupuję te o niepowtarzalnych
      kształtach, bez życzeń i sama piszę na nich życzenia w formie wierszyków. Gdy
      wysyłam kartkę gdzieś gdzie są dzieci naklejam różne tematyczne naklejki,
      ozdabiam je różnymi rysuneczkami. Wysyłanie kartek to piękny zwyczaj, szkoda,
      że rzeczywiście niektórzy w dobie internetu i telefonów o nim zapominają.
      • mamba30 jesteś wielka, podziwiam Cię :)) 08.04.06, 19:19
        i życzę sobie i światu więcej takich osób :)
    • czarna_rozpacz zadnych kartek na swieta.... 08.04.06, 19:23
      i innego badziewia mailowego,
      pliiiiiiiiis,
      • rlena Wysylam, 08.04.06, 19:41
        lubie to robic, i lubie tez otrzymywac kartki. To bardzo "ludzkie", sprzyjajace
        dobrym relacjom. Zyczenia e- mailowe i telefoniczne akceptuje, ale zdecydowanie
        wole te wysylane zwykla poczta.
        • konopielka80 Re: Wysylam, 08.04.06, 20:38
          Wysyłam tradycjną pocztą. Kupuję tylko kartki bez życzeń, pisze je sama. Co prawda nie są to wierszyki, ale zwykłe życzenia. Kupując kartki zwracam uwagę, aby były adekwatne do adresata. Dla starszej osoby wybieram tradycyjne motywy, dla młodej często kupuję abrdziej wyszukane kartki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka