Dodaj do ulubionych

co robic z chlopakiem ktory traktuje cie zle

16.05.06, 17:44
poradzcie - jestem z facetem raptem 10 miesięcy. na poczatku wszytsko bylo ok - widac bylo ze mu
na mnie zalezy, martwil się nawet czy jest dla mnie wystarczajaco dobry. komplementy, rozmowy,
intymnosc, dobry seks.
od pewnego czasu nie wiem czemu jest zle: ciagle wszytsko krytykuje, ma napady furii, obraza mnie
w klotniach. potem niby jest ok, ale nie garnie się do wielkich przeprosin. nie mowi mi ze mnie kocha
( kiedy zapytalam dlaczego odpowedzial : "zapomnialem"), nie planuje przyszłosci. Nie mówi my
mowi ja. Ale do cholery kiedy pytam czy nie zlaezy mu juz i powinnismy się rozstac wsadza głowę w
piach i robi się miły.

jestem bliska decyzji o rozstaniu, powstrzymuje mnie to, że od czasu do czasu stara się być mily.
mam wrazenie ze czuje do mnie jakąs zlosc, agresję - ale nie wiem dlaczego bo nie mówi.
naprawdę nie wiem, moze powinnam po prostu podjąc decyję i nie probowac z nim rozmawiac skoro
nie ma na to specjalnej ochoty.
zdarzylo wam się cos takiego ?

Obserwuj wątek
    • eljena Re: co robic z chlopakiem ktory traktuje cie zle 16.05.06, 17:55
      Albo facet ma paskudny charakter albo ciebie nie traktuje poważnie. Może będzie
      lepiej dla Ciebie gdy sobie dasz z nim spokój? Wiem, że po 10 miesiącach
      znajmości można się zaangażować, ale lepiej zmykać teraz niż za kilka lat, bo
      ciężko liczyć, że facet się zmieni na lepsze... A to że od czasu do czasu
      potrafi być miły... Przecież zasługujesz na coś dużo lepszego niż jakieś
      przebłyski sympatii z jego strony. Powodzenia!
      • skorpionica11 kopnij do w tylna czesc ciala i zmykaj szybko:))) 16.05.06, 17:59
        szkoda twego zdrowia ,choc napewno to bedzie trudne ,ale lepiej zyc w spokju
        niz z furiatem
        Tego kwiatu to pol swiatu :)))
      • ag-su Re: co robic z chlopakiem ktory traktuje cie zle 16.05.06, 22:16
        eljena napisała:

> Albo facet ma paskudny charakter albo ciebie nie traktuje poważnie. Może
        będzie
        >
        > lepiej dla Ciebie gdy sobie dasz z nim spokój? Wiem, że po 10 miesiącach
        > znajmości można się zaangażować, ale lepiej zmykać teraz niż za kilka lat, bo
        > ciężko liczyć, że facet się zmieni na lepsze... A to że od czasu do czasu
        > potrafi być miły... Przecież zasługujesz na coś dużo lepszego niż jakieś
        > przebłyski sympatii z jego strony. Powodzenia!

Święta racja. Wiej i to szybko!
        Pozdrowienia
        Agnieszka
    • angie27 Re: co robic z chlopakiem ktory traktuje cie zle 16.05.06, 18:49
      Daj sobie spokój, szkoda Twojego zaangażowania, uczuć i zdrowia. Tego kwiata
      jest pół świata :)
    • skorpionica11 poprawiam sie kopnij " go"...............:))) 16.05.06, 18:55
    • kejro Re: co robic z chlopakiem ktory traktuje cie zle 16.05.06, 19:00
      po 10 miesiącach to on już po prostu przestał "grać".Podświadomie już jest
      pewien, że osiągnął zamierzony cel, nie musi Cię już zdobywać i zaczyna
      pokazywać swój prawdziwy charakter.Ewidentnie zrzucił już z siebie całe szaty
      godowe.
    • widokzmarsa Re: co robic z chlopakiem ktory traktuje cie zle 16.05.06, 19:04
      jak się nie zmieni, odejdź
    • iberia30 powiedz mu:"papa", n/t 16.05.06, 19:05
    • someday_somehow kopnąć w cztery litery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! n/t 16.05.06, 20:28
      • horpyna4 Re: kopnąć w cztery litery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! n/ 16.05.06, 21:01
        Poczytaj sobie podobne wątki. Przekonasz się, że takie typy zmieniają się tylko
        na gorsze. Wiej od niego jak najdalej. A jeżeli masz wątpliwości, to przeczytaj
        swój post, ale tak, jakby dotyczył nie Ciebie, tylko innej osoby. Zdziwisz się,
        dlaczego autorka jeszcze tkwi w tym beznadziejnym układzie.
    • maialina1 zostawić czym prędzej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 16.05.06, 22:21
      Zostawić czym prędziej!!!
      Potem będzie tylko coraz gorzej.

Zresztą i tak go nie zostawisz (przynajmniej dopoki cie nie zleje). Piszesz na
      tym forum pewnie tylko po to żeby się dowiedzieć czy ktos ma podobnie, bo
      inaczej - gdybyś miala go zostawić - to chyba sama jestes w stanie ocenić
      sytuację.
    • loona22 Daj sobie z nim spokój !!! 17.05.06, 09:09
      Daj sobie z nim spokój, albo poważnie porozmawiaj. Innej opcji nie widzę. Też
      byłam kiedyś w takim chorym związku i się skończył ROZSTANIEM właśnie. Na
      poczatku tragizowałam, ale potem doszłam do wniosku, że dobrze się stało.
    • onlyju muchomor emocjonalny 17.05.06, 09:25
      rzuć go. ma problemy emocjonalne.
      zdobył Cię po to, by poniżać. może ma jakieś przykre doświadczenia, ktoś go
      kiedyś skrzywdził, teraz próbuje się odgryźć na Tobie - Bogu ducha winnej.
      zostaw go. nie czeka Cię nic ciekawego.
    • michunia Re: co robic z chlopakiem ktory traktuje cie zle 17.05.06, 10:12
      uwielbiam te zlote rady, zostaw go i wiej, tak jakby zwiazki nie przechodzily
      nigdy przez kryzysy,
      moze facet ma problemy i zlosc wyladowuje na Tobie, nie twierdze, ze to ok, ale
      moze lepiej to wyjasnic zanim hukniesz drzwiami,
      kazdy zasluguje na troche wyrozumialosci, sprobuje spokojnie pogadac z nim, bez
      pretensji i wyrzutow, daj mu szanse
      • onlyju Re: co robic z chlopakiem ktory traktuje cie zle 17.05.06, 10:24
        nie doczytałaś, że dziewczyna próbuje to wyjaśnić, w odpowiedzi dostaje ochłap
        skruchy i dobroci, po czym facet wraca do swojej normy.
    • sagis Kopnąć w dupę,bo chama inaczej nie zmienisz. 17.05.06, 10:30
      Lepiej zmienić go na lepszy model.
      Zastanów się dlaczego pozwalasz sobie na takie traktowanie?
      Na początku udawał innego, a teraz uważa, że już dłużej nie musi, jeśli
      pozwalasz na to i ciągle jesteś z nim.
      Widać z tego, co mówił na początku, że wie o tym, że jest zły.
      Taki człowiek będzie po ataku furii z poczucia wina starał się, a później z nowu
      wpadał w gniew. I tak w kółko. On sam nie zmieni się.
      Tak samo alkoholik, jak wypije, to później z poczucia winy będzie bardzo starał
      się, aż znowu nie wypije.
      Takie typy tak mają.
      Jedynie terapia może mu pomóc. Jeśli oczywiście sam chce zmienić się na lepsze.
      Ale, po co masz męczyć się z kimś takim?
      Chyba, że sama masz osobowość ofiary i jesteś masochistką.
      Szanuj się i kopnij go w dupę, bo on i tak nie uszanuje Ciebie.
      • antygen Re: Kopnąć w dupę,bo chama inaczej nie zmienisz. 18.05.06, 21:36
        Zgadzam się, kopnąć mocno, niech spada. Jak prawie każdy facet nie ma odwagi
        powiedzieć ci, ze ma dość. Już to przerabiałam. Objawy były identyczne. Na jego
        horyzoncie pojawił się juz nowy obiekt i nagle wszystko go zaczęło irytować. Na
        jasno postawione pytanie, buzia w ciup. Pożegnałam go szybciutko życząc
        szczęścia w nowym związku. Jeszcze widzę jego rozdziawioną gębę.
        Uciekaj gdzie pieprz rosnie, szkoda życia i nerwów.
        Powodzenia
    • kobieta_na_pasach kopnie cie, jak znajdzie sobie inna 17.05.06, 10:31
      uwierz mi:)
    • kiniak22 Re: co robic z chlopakiem ktory traktuje cie zle 18.05.06, 21:01
      rzuc go!!! nie jest ciebie wart a z tego co mowisz moznaby wywnioskowac ze ma
      jakas inna na boku bo mam takiego samego kumpla dla mnie sprawa bylaby jasna
      jak slonce
    • b-beagle Re: co robic z chlopakiem ktory traktuje cie zle 18.05.06, 21:04
      Daj sobie z nim spokój. Jest wielu innych lepszych i madrzejszych
    • jusgoz Re: co robic z chlopakiem ktory traktuje cie zle 19.05.06, 16:29
      Wiesz, miałam bardzo podobną sytuację... tyle, że u mnie było tak, że kiedy
      było dobrze, to rzeczywiście był super, ale kiedy źle - lepiej nie mówić... nie
      odbierał telefonów, obrażał, olewał i w ogóle... kochałam go bardzo (chyba
      nadal kocham) i tylko dlatego próbowałam wielokrotnie to zmienić (trwało to
      chyba z półtora roku)... mam dziś świadomość, że nie byłam dla niego aż tak
      ważne, że aż tak mnie nie kochał skoro się tak zachowywał... uciekaj, póki
      czas, będzie tylko gorzej... i uchroń się przed takim mysleniem, jakie ja
      miałam: tak już musi być, ktoś musi byc dla mnie taki, tak wygląda związek...
      TO NIEPRAWDA!!!!! Życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki:)
      Pzdr. Just:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka