Dodaj do ulubionych

judaistyka

15.07.06, 22:49
czy ktoras z was studiuje judaistyke? mam problem bo nie bardzo wiem co
chcialabym robic w przyszlosci,szukam jakiego oryginalnego kierunku...
Obserwuj wątek
    • progtom Re: judaistyka 15.07.06, 22:50
      Nie lepiej zająć się czymś, co Cię interesuje?
    • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 22:51
      albo czyms perspektywiczym ? ;)
    • malory_knox Re: judaistyka 15.07.06, 23:13
      no wlasnie zainteresowalam sie ostatnio kultura zydowska... nie mam pomyslu na
      zadne "perspektywiczne" studia, myslalam o filozofii albo filologi polskiej
      • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:14
        filozofia to powazne studia mysle :) a judaistyka to taki dodatek, hobby...
      • smoczozuzia Re: judaistyka 15.07.06, 23:38
        malory_knox napisała:

> no wlasnie zainteresowalam sie ostatnio kultura zydowska... nie mam pomyslu
        na
        > zadne "perspektywiczne" studia, myslalam o filozofii albo filologi polskiej

Nie wiedzialam,ze taki kierunek istnieje. Ale jesli nawet tak, to wybierajac go
        bardzo zawezisz swoje perspektywy i chyba sie ograniczysz na przyszlosc.
        A moze np. etnografia, po ktorej wlasnie bedzie latwiej Ci wiele rzeczy
        zrozumiec. Poza tym, kultura zydowska jest jak zydowska kuchnia. Zalezy od
        kraju pochodzenia.
    • progtom Re: judaistyka 15.07.06, 23:20
      A nie lepiej studiować coś ciekawego?
      • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:21
        czasem to nie jest mozliwe
        • progtom Re: judaistyka 15.07.06, 23:23
          Chcieć to móc.
          • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:25
            :) sugerujesz, ze maz sie znajdzie? ;)
            • progtom Re: judaistyka 15.07.06, 23:26
              Jeśli o to chodzi... Oj może być ciężko.
              • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:28
                dlaczego? ;)
              • snegnat Re: judaistyka 15.07.06, 23:30
                > Jeśli o to chodzi... Oj może być ciężko.

Eee tam, nie jeden ruski lub vietnamczyk dał by się pociąć za Polski paszport ;-P
                • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:32
                  :)
                • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:32
                  spotkanie ze mna to prawie tak jak pociecie ;)
                  • snegnat Re: judaistyka 15.07.06, 23:35
                    > spotkanie ze mna to prawie tak jak pociecie ;)

Zaczynam się bać ;-P
                • progtom Re: judaistyka 15.07.06, 23:33
                  Odwiedzam listę od tygodnia i widzę, że ciągle szukasz.
                  • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:35
                    ale nie na pelen etat :) i jeszcze nie mialam pelnego przekonania :) ale
                    agusia29 mnie przekonala :)
                    • progtom Re: judaistyka 15.07.06, 23:37
                      Od dawna szukasz męża?
                      • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:39
                        :) od jakiegos miesiaca, tylko najpierw nie bylam zupelnie przekonana, nadal
                        nie jestem pewna, czy zupelnie, ale moze jesli kogos polubie, przestane sie
                        wahac :)
                        • progtom Re: judaistyka 15.07.06, 23:41
                          To wcześniej miałaś kandydata?
                          • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:45
                            rozstalam sie z chlopakiem rok temu po 4 latach

na poczatku nie myslalam o nowym... ale teraz juz tak :) i to musi byc maz :)
                            wszyscy maja mezow :) w poprzednim zwiazku jeszcze mi na tym tak bardzo nie
                            zalezalo

ale teraz trudniej poznac kogos wolnego...
                            • progtom Re: judaistyka 15.07.06, 23:46
                              Ja nie mam męża.
                              • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:51
                                myslalam, ze jestes hmmmm chlopcem :) troszke ironicznie pisalas... :)
                            • pickwickowski Re: judaistyka 15.07.06, 23:48
                              185 cm :)
                              • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:50
                                mon dieu!!!!!!!
                              • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:51
                                i jestes strasznie przystojny :)
                                • progtom Re: judaistyka 15.07.06, 23:52
                                  O mnie już zapomniałaś?
                                • pickwickowski Re: judaistyka 15.07.06, 23:52
                                  aty ile masz wzrostu?
                                  • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:53
                                    169, ale uwielbiam wysokie obcasy :)
                                    • pickwickowski Re: judaistyka 15.07.06, 23:54
                                      najgorsze, ze dzieli nas taka odleglosc ;(
                                      • mahadeva Re: judaistyka 15.07.06, 23:56
                                        wiesz ile instytucji finansowych ma siedzibe w irlandi? :) kolega z pracy
                                        wlasnie tam byl i jest pod wrazeniem :) o boze to sie robi realne! :)
                                        • pickwickowski Re: judaistyka 15.07.06, 23:57
                                          na start dostalabys 25 tys euro!. Wiem, bo zanjoma z uczelni dostala prace w
                                          PFPC ;)
                                          • mahadeva Re: judaistyka 16.07.06, 00:05
                                            podobno 50 tys :)

co to jest pfpc? ;)

hmmm czy w irlandi jest az tak fajnie? ;))

pickwickowski napisał:

> na start dostalabys 25 tys euro!. Wiem, bo zanjoma z uczelni dostala prace w
                                            > PFPC ;)
                                            • pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:09
                                              do pogody trzeba sie przyzwyczaic... mi sie podoba, choc nie zamierzam tu zostac
                                              • mahadeva Re: judaistyka 16.07.06, 00:10
                                                a dokad dalej? ;)
                                                • pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:12
                                                  do Polszy wroce, bo kocham ten kraj mimo wszystko

• mahadeva Re: judaistyka 16.07.06, 00:16
                                                    a kiedy? ;)

hmmm szczerze mowiac wole w najblizszych latach nie wyjezdzac :)
                                                  • pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:18
                                                    nie jestem w stanie okreslic, 2008 lub 2009 wrzesien-listopad
                                            • pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:10
                                              jesli masz ACCA, FCCA albo cos w tym rodzaju to mozesz zadac nawet wiecej ;)
                                              • mahadeva Re: judaistyka 16.07.06, 00:14
                                                nie mam :) ale mam inne atuty :)
                                            • pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:16
                                              PFPC o ile wiem to najwieksza firma zajmujaca sie fund acountancy, w
                                              independent czytalem ze rozlicza dosc sporo aktywow ulokowanych w irlandi przez
                                              maklerow amerykanskich
                                              • mahadeva Re: judaistyka 16.07.06, 00:21
                                                a co kolezanka studiowala?
                                                • pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:24
                                                  o ile pamietam to jakies stosunki w polszy i rachunkowosc w irlandii ;)
                                        • pickwickowski Re: judaistyka 15.07.06, 23:59
                                          progtom, ile masz wzrostu?
                                          • mahadeva Re: judaistyka 16.07.06, 00:03
                                            on jest zajety chyba...
                                            • pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:06
                                              nie chcialem go wykluczac z rozmowy :). A ty, kiedy ty spisz?
                                              • mahadeva Re: judaistyka 16.07.06, 00:10
                                                mam jutro szkolenia od rana, dzis tez byly...

hmmm zwykle chodze spac o 2 am :)
                                                • pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:23
                                                  I mamy odpowiedz! Ten mlody czlowiek powinien pojsc na esgieh i specjalizowac
                                                  sie w rachunkowosci, bo to jest strasznie pasjonujace :)
                                                  • mahadeva Re: judaistyka 16.07.06, 00:29
                                                    wiesz, ja nie myslalam, ze skoncze w rachunkowosci :) zreszta nie wszystko
                                                    staracone :) ale podoba mi sie :)

tez mu to chcialam doradzic :)
                                                • pickwickowski Re: judaistyka 16.07.06, 00:28
                                                  ide juz spac :) 3maj sie!
                                                  • mahadeva Re: judaistyka 16.07.06, 00:30
                                                    ja tez :) pa!
    • nihil_obstat Re: judaistyka 16.07.06, 00:25
      Myślę, że jesteście po prostu głupie:
      1. Pytając na tym forum o studia, a o takie studia w szczególności.
      2. Twierdząc, że judaistyka to tylko hobby.
      3. Twierdząc, że to są „nieperspektywiczne” studia.
      Itd.
      • malory_knox Re: judaistyka 16.07.06, 00:49
        na forum studia nikt nie odpisal...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka