Dodaj do ulubionych

Po ilu dniach od zaplodnienia odczuwalne sąObjawy?

25.07.06, 21:29
witam, chcial bym wiedziec po ilu dniach, od stosunku kobieta odczuwa objawy??
(ból brzucha, jest jej niedobrze itp)
chciał bym tez wiedziec ile te objawy trwają zanim w miare nie ustąpią

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • maialina1 Re: Po ilu dniach od zaplodnienia odczuwalne sąOb 25.07.06, 21:35
      hhehehe :)
      Specjalista od kobiet wyskoczyl :)
      KAZDA JEDNA ma inaczej!

Np. moja kuzynka miala mdlosci (raczej psycholmogiczne, bo starala sie o
      dziecko i wiedziala ze moze byc w ciazy) juz po dwoch tygodniach.
      Ale to raczej psychologiczna sprawa.
      Jak sie kobieta obawia badz domysla ze jest w ciazy to moze miec milion
      przeroznych objawow juz w tydzien po stosunku (oczywiscie wszystkie schizowe,
      czyli ze sobie tak bardzo wmawia ze az to czuje, wymiotuje, i co tylko).
      A tak normalnie to pierwszy objaw ciazy jest w okolo 28 dniu cyklu, i jest nim
      brak miesiaczki.
      Kolejne objawy typu bol piersi, chodzenie siku co pol godziny lub bol w
      podbrzuszu pojawiaja sie w pierwszej polowie drugiego miesiaca.
      Mdlosci pojawiaja sie zazwyczaj pod koniec drugiego miesiaca.
      No a w trzecim miesiacu to juz chyba zdazy sobie kobitka zrobic badania i wie
      ze jest i juz objawy jej sa niepotrzebne.

Wszystko to co pisze jest pod wielkim szyldem "zazwyczaj".
      Jak pisalam na poczatku: KAZDA ma inaczej.
      • kreola7 Re: Po ilu dniach od zaplodnienia odczuwalne sąOb 26.07.06, 08:58
        Każda ma inaczej. Zgadzam się ze wszystkim co napisane już zostało.
        Ja od ok. 28 dnia cyklu miałam ból piersi, taki sam jak przed okresem, tzw.
        częstomocz i wrażliwość na zapachy. O te pierwse klasyczne objawy zapytał też
        gin. A potem stopniowo było już tylko gorzej... mdłości i wymioty do końca 5
        mies, brak siły, ciągłe uczucie senności, permanentne zmęczenie, super apetyt
        na rzeczy których wcześniej nie jadłam, przewrażliwienie i wogóle nie
        chciałabym wracać do tych wspomnień, bo ciąża to najgorszy okres mojego życia.
        Problem skończył się dopiero jak urodziłam, wtedy wróciłam do prawdziwego życia.

Ale są kobiety, które odżywają i rozkwitają w ciąży, świetnie się czują i
        wspaniale wyglądają.

Także nie ma żadnej reguły...
      • kalina.tt Re: Po ilu dniach od zaplodnienia odczuwalne sąOb 26.07.06, 11:22
        U mnie mdłości zaczęły się ok drugiego tyg ciąży, zamiast okresu przyszły one. I
        Nie była to żadna schiza...
    • ania.downar Re: Po ilu dniach od zaplodnienia odczuwalne sąOb 26.07.06, 10:53
      Najwieksze schizole ciazowe odczuwaja pierwsze objawy juz po 5 minutach :-)
    • goldenwomen mnie długo nogi sie trzęsą 26.07.06, 11:26
      :P
      a niedobrze mi sie robi jak czytam takie głupoty, tylko bez urazy prosze
    • scholastyka_11 Re: Po ilu dniach od zaplodnienia odczuwalne sąOb 26.07.06, 13:10
      Ja wogóle nie miałam mdłości. Jedyną oznaką był ból brzucha, który zaczął się 2-
      3 dni po.
    • maretina Re: Po ilu dniach od zaplodnienia odczuwalne sąOb 26.07.06, 13:20
      po porodzie. mega objawy.
      • dj73 Re: Po ilu dniach od zaplodnienia odczuwalne sąOb 30.07.06, 17:01
        przed porodem zero czegokolwiek tylko szok, że w nic nie wchodzę, po porodzie
        jeszcze większy szok, że nadal w nic nie wchodzę :-)
        • ivanna28 Re: Po ilu dniach od zaplodnienia odczuwalne sąOb 30.07.06, 17:26
          Pierwszym objawem ciąży jest podwyższona temp ciała ok 37 stopni.
          U mnie pierwszymi objawami były tydzień po zapł - depresja ,niechęć do
          alkoholu ,,w nawet najmniejszej ilości ,potem ból brzucha i napięcie jak przed
          @ oraz nadwrażliwe piersi (sutki jakby napuchnięte)
          więcej objawów nie pamiętam..
          • olka0000 Re: Po ilu dniach od zaplodnienia odczuwalne sąOb 30.07.06, 17:48
            Wez mnie nie strasz,bolą mnie sutki i mierzylam sobie temp-mam 37st,i jestem
            dokladnie tydzien po stosunku(przerywanym).Tak sie zlozyło ze bylam 3 dni temu u
            ginekologa(wizyta kontrolna)ale nie sadze zeby po kilku dniach mogla juz cos
            stwierdzic?ale jestem przestraszona teraz..
            • nglka Co do temperatury 30.07.06, 17:58
              1. To mit, że 27 stopni, każda kobieta ma inaczej - jeśli podstawową temperaturę
              ciałą ma się 36,4 czy 36,6 to może i być 37 stopni ale jak podstawową
              temperaturą jest 35,8 - 36,0 ? Może być to temperatura 36,6! Nie ma reguły
              2. Podstawowa temperatura to temperatura wewnętrzna (czyli mierzona w ustach,
              pochwie, odbycie) a nie pod pachą.
              3. Najważniejsza sprawa - po miesiączce zaczyna się faza wyższych temperatur
              czyli tzw. faza lutealna w której KAŻDA owulująca kobieta ma podwyższoną
              temperaturę. Od jajeczkowania przez około 12-16 dni do okresu. Mierzy się rano,
              przed wstaniem z łóżka - temperatura mierzona po południu czy pod pachą to taki
              sam pewnik jak losowanie :)

I nie bądź przestraszona bo tak właśnie tworzą się schizy. Jeślpi się boisz to w
              dniu spodziewanej miesiączki zrób test ciążowy z porannego moczu - o ile
              miesiączka nie przyjdzie :)
              • nglka Poprawka 30.07.06, 18:00
                Faza wyższych temperatur zaczyna się nie po miesiączce - jak napisałam - ale po
                owulacji.
              • olka0000 Re: Co do temperatury 30.07.06, 18:12
                nglka,
                mialam 37,1 i wydaje mi sie ze to jest podwyzszona temp bo zwykle mam 36,6.
                Jestem 2 tyg po miesiaczce(moj okres trwal 3dni i niemialam zadnych objawow typu
                bolesne i powiekszone piersi a zawsze mialam)takze podejrzany byl ten moj okres(
                i za ktotki!) i zastanawia mnie to dlaczego teraz bola mnie sutki a w sumie nie
                powinno tak byc.A praktycznie niezabezpieczamy sie z chlopakiem(tak jak pisalam
                wczesniej stosunek przerywany). No ale poczekam,raczej to nie mozliwe zebym byla
                w ciązy.
                Pozdrawiam
                • nglka Re: Co do temperatury 30.07.06, 18:17
                  A jak długie masz cykle? Jeśli nie krótsze niż 28 dni to biorąc pod uwagę
                  szczegóły - kochałaś się w 4 dniu po miesiączce?
                  Szanse nijakie.
                  A na przyszłość pamiętajk, że stosunejk przerywany to żadne zabezpieczenie,
                  plemniki z wielkim sprytem przedostają się ze śluzem do pochwy. Albo pewniejsze
                  zabezpieczenie, albo zaczniji obserwować swój cykl.

37,1 mierzone po południu / rano? W ustach / pod pachą?
                  I pamiętaj, że mamy lato! Jeśli mierzyłaś pod pachą to mierzyłaś temperaturę
                  wewnętrzną a nie zewnętrzną. Ta pierwsza nijak ma się do ciąży.
                  • nglka Kolejna poprawka 30.07.06, 18:18
                    Jeśli mierzyłaś pod pachą to mierzyłaś temperaturę
                    ZEwnętrzną a nie WEwnętrzną
                    • olka0000 Re: Kolejna poprawka 30.07.06, 18:23
                      mierzylam pod pachą-niedawno,ale siedze caly dzien w domu to jest chlodniej,a
                      moje cykle sa dlugie 33-34 dni
                      • nglka Re: Kolejna poprawka 30.07.06, 18:24
                        33 - 34 dni to powinnaś mieć owulację gdzieś około 20 dnia (około, bo równie
                        dobrze może być 16 dnia a może być i 24 dc). Od 4 dnia cyklu plemniki nie mają
                        szansy przeżycia.
                        Temperatury mierzonej pod pachą i do tego po południu nie bierz wcale pod uwagę.
                        • olka0000 Re: Kolejna poprawka 30.07.06, 18:33
                          tak,tylko jest jeszcze jedna mozliwosc,ze moglam juz wczesniej zajsc w ciaze i
                          stad ten moj skąpy okres(okres to za duzo powiedziane),a wiem ze czesto tak jest
                          ze okres pojawia sie po zaplodnieniu!A tak wogole to jestem z chlopakiem juz
                          prawie 3 lata i od poczatku przewaznie byl s.przerywany i nie zaszlam w
                          ciaze!czy mam az takie szczescie?
                          • nglka Re: Kolejna poprawka 30.07.06, 18:38
                            Tak, masz aż takie szczęście jeśli kochacie się często i do tego w dni płodne.
                            Może być też tak, że któreś z Was ma problemy z płodnością, czego jednak nie życzę.
                            Jeśli zaszłaś w poprzednim cyklu to test ciążowy pokazałby ciążę niezależnie od
                            pory dnia, w którym robisz test.
                            Jeśli się boisz to szoaruj do apteki i kup pierwsz lepszy test ciążowy.
                            • olka0000 Re: Kolejna poprawka 30.07.06, 18:43
                              nie boje sie,mysle ze nie jestem w ciazy,czulabym ze cos jest nie tak a nic nie
                              czuje,to raczej nie mozliwe!
                              dzieki za porady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka