Dodaj do ulubionych

Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam)

26.07.06, 09:41
Moje Kochane:)
Nie jest to forum o dzieciach ani o rodzicach...niemniej jednak jest tu kilka
Mam obecnych i przyszłych (każda zakochana po uszy w swoim maluchu) więc za
poradą naszej kochanej Bluelove zakładam wątek 'ciążowo, porodowo,
pieluchowo, kaszkowo, spacerkowo - dzieciowy'.
Tu można pisać i czytać o naszych dzieciach, troskach i radościach z nimi
związanych.
JEŚLI SĄ TUTAJ TATUSIOWIE TO ICH TEŻ ZAPRASZAMY!!!
Obserwuj wątek
    • kawa_mielona Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 09:42
      Paula! Ile miesięcy ma Twoja Nadia? CHyba jest w podobnym wieku do mojego
      Michałka...
      • paulina_nadia Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 11:02
        14 lipca skończyła 14 miesięcy:) a ile ma Michu:)
        • paulina_nadia przeczytałam niżej... 26.07.06, 11:03
          i już wiem ile ma!!!
    • ulcia03 Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 09:50
      Cześć Kawko! :) To ja się wpiszę pierwsza. Moja Basieńka właśnie śpi, bujana
      nogą mamy, ale jak tylko przestanę kołysać to oczka się otwierają i łepek
      zaczyna się kręcić :( więc nie wiem czy długo jeszcze na forum posiedzę. A
      rzeczywiście zakochana jestem w Basi po uszy (nawet jesli niewyspana na maxa).
      Pzdrawiam wszystkie mamuśki obecne i przyszłe.
      Ulka
      • kasiowata1 Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 10:15
        Czesc,
        Moj synek Michal ma 18 miesiecy. Jest moim oczkiem w glowie, czasami daje
        popalic, ale jeden jego usmiech lub calusek i sil mi przybywa. Ja i maz
        pracujemy, a Michas spedza wtedy czas u Babci, a popoludniami razem robimy
        balagan w domu lub chodzimy na spacerki i poznajemy swiat.
        Pozdrawiam serdecznie
        • kawa_mielona Kasiowata1 26.07.06, 10:59
          Hej Kasiowata!
          Ja TEŻ mam synka Michała, który TEŻ ma 18 mies. i TEŻ zajmuje się nim Babcia. W
          dodatku TEŻ mam na imię Kasia...coż za seria podobieństw:)))
          Pozdrawiam Kasia
          • kasiowata1 Do kawa_mielona 26.07.06, 11:02
            ... i TEZ jestem wysoka. Moj maz ma na imie Adam, nie mow, ze Twoj tez :)
            • kawa_mielona Re: Do kawa_mielona 26.07.06, 11:21
              hEHEHE...Szymon:) Na szczęście- bo już pomyślałbym że jestem w ukrytej
              kamerze:)
              BTW- a kiedy dokładnie urodził się Wasz Michał? bo nasz 4 lutego 2005
              • kasiowata1 Re: Do kawa_mielona 26.07.06, 13:16
                Nasz Michas przyszedl na swiat 19 stycznia 2005
                • kawa_mielona Re: Do kawa_mielona 26.07.06, 13:31
                  no zobacz, zobacz...to zaledwie kilkanaście dni różnicy:)
    • e-aneta Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 09:52
      Witam :)
      To ja się dopisze wraz z moim Hubciem, czas pieluch, kaszek mamy za sobą.
      Hmm coś mi się zdaję, że jestem tu..... mamusia ciut starszą hehe.... choć mogę
      się mylić jeszcze wszystkich postów nie wyczytałam :)
      Hubert ma 4,5 latek jest przedszkolakiem z doswiadczeniami w żłobku. Jest
      przekochanym urwisem i największym szczęściem swoich rodziców:) Oczywiście jak
      na swój wiek jest "wyrośniety" ciekawe po kim hehehee
      Pozdrawiam wszystkie mamusie i nie tylko:)
      • kawa_mielona Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 10:03
        Ochhh Ulciu! Znam to:) Nasz Michał choć jest dzieckiem uznawanym powszechnie za
        grzeczne i niekłopotliwe to jednak w kwestii spania potrafi nam dać w kość.
        Jest teraz zresztą na etapie 'odkrywczym' więc nie można go spuścić z oka:)
        Anetko! Przydadzą nam się Twoje dobre rady i doświadczenia doświadczonej Mamy.
        Powiedz mi właśnie jak to jest...nasz Michu obecnie 18 mies. jest typowym
        maminsynkiem i póki co to ja jestem jego nr1 i do zabawy i do karmienia i do
        usypiania. I tu moje pytanie: czy Hubert też tak ma? czy jest synkiem tatusia a
        jesli tak to w jakim wieku przestawił sie z mamy na tatę?
        Całusy dla Mam i młodzieży!
        • ulcia03 Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 10:15
          Kawko! A spod jakiego znaku zodiaku jest Twój Michałek?
          • kawa_mielona Ulciu 26.07.06, 10:56
            Wodniczek Ulciu - i coś mi się zdaje, że to tak jak TY:) Prawda?
    • luciii się dopisuje matka weteranka :P 26.07.06, 10:07
      żabstwo starsze: córcia - prawie 10 lat :)
      żabstwo młodsze: synek - odliczanie dopiero przedporodowe :DD
      • ulcia03 Re: się dopisuje matka weteranka :P 26.07.06, 10:13
        Lucii! To już niedługo. Ja też bym chciała jeszcze synka, ale fajnie jakby go
        ktoś za mnie wynosił, urodził i ze 3-4 miesiące odchował :) Może za 2-3 lata
        zapomnę jak to było i się zdecyduję na drugiego brzdąca :)
        • e-aneta Re: się dopisuje matka weteranka :P 26.07.06, 10:20
          Kasiu (kawko) droga, coś mi się tak zdaje, że chłopaki tak mają i to długo,
          bedziemy ich nr 1 aż się jakiś młodszy długonogi numerek pojawi a mamusia
          pójdzie w odstawkę hehehehe
          Hubert to typowy mamisynek do usypania, ukochiwania, kąpania, choć czasem w
          zabawach tatuś bierze górę :)
        • paulina_nadia Re: się dopisuje matka weteranka :P 26.07.06, 11:06
          szybciej zapomnisz, coś o tym wiem:) Gdybym tylko mogła to już bym próbowała
          druga dzidzię mieć:)))

• e-aneta Re: się dopisuje matka weteranka :P 26.07.06, 10:24
        Lucii zazdroszczę tego rosnącego życia pod serduszkiem, sama się boję, że jak
        zaraz coś u mnie nie zacznie kiełkować to jeszcze chwilka i juz mi się nie
        będzie chiało znów w pieluchy bawić. Choć muszę przyznać, że macierzyństwo-
        ciążę wspominam jako cudowny okres w moim życiu :)
    • paulina_nadia Ulcia!!! 26.07.06, 11:09
      dobrze, że to forum jest. I nowe pokolenie wysokich chłopaków rośnie (w tym
      wątku naliczyłam 3!). Nasze córeczki będą miały w czym wybierać:)))
      • ulcia03 Re: Ulcia!!! 26.07.06, 15:15
        Jasne!!! A po co bym forum zakładała?? Męża córci szukam. Im szybciej, tym
        lepiej ;)))))
        A swoją drogą to nasze córcie chyba pod względem facetów bedą mieć lepiej niż my
        (mam taką nadzieję).
      • ulcia03 Kawka!!!! 26.07.06, 15:18
        Jasne, że wodnicą jestem :) To bardzo fajny znak zodiaku. My też chcieliśmy
        baby-wodniczka (bo mój maż to też wodnik:) ,ale nam mała-miss-byk wyszła ;)
        • paulina_nadia Re: Kawka!!!! 26.07.06, 15:31
          mój mąż to też wodnik a Nadia jest byczkiem!!!
          • doma791 :) 26.07.06, 16:20
            No tak,byłam w pracy(a tam niestety mało czasu na neta)i znów mnie tyle omineło
            na forum.Teraz jedną ręką wcinam obiad, drugą piszę po klawiaturze.
            Oczywiście dołączam sie do wysokich mamusiek,jako mama przyszłego wysokiego z
            pewnością osobnika nieokreślonej jeszcze płci:)
    • kawa_mielona Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 22:39
      Dziewczyny, muszę sie z Wami podzielić naszą radością jaką sprawił nam dziś
      Michałek. Otóż nasz mały geniusz podwoił dziś zasób swojego słownictwa.
      Dotąd wymawiał:
      mama - do mnie i o mnie;
      tata - do taty (wiadomo):);
      kok - kot,
      dzis zaskoczył nas nagłym i niespodziewnym przypływem elokwencji, i tak:
      tam - pokazując palcem gdzie chce się udać lub co chce dostać,
      totek - zdrobniale na kota;
      bum - wszelki pojazd od samochodu poprzez motor, traktor aż do rowera:)

Duma mnie rozpiera...po kim on taki wygadany? :>
      • doma791 Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 22:46
        No jak to po kim?Głupio się pytasz hihiihi?
        • kawa_mielona Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 22:49
          Domcia!
          Myslalam, ze już spisz:) Ale widzę, ze trzymasz rękę na pulsie (tzn na myszce)
          i czuwasz nad forumem:) Jak nasza przyszła Mamusia? Powiem Ci, ze mnie w ciązy
          a własciwie pod jej koniec dopadały okropne bezsenności...potem żałowalam że
          nie wyspałam się na zapas, kiedy jeszcze mogłam:)
          • doma791 Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 23:03
            Byłam na imieninkach...oczywiście u Anny:)Co do bezsenności to raczej miewałam
            tak w okolicach 3 m-ca ciązy ale takie poranne, ze nie mogłam dłużej pospać,
            tylko juz o 6 lub 7 rano oczy jak 5 złotych,ale juz na szczęscie minęło.Do
            nocnych marków tez nie należę więc ksiązkową ilość snu zapewniam sobie i
            maluchowi
            • kawa_mielona Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 23:09
              moja siostra ma na imię Anna ale mieszka zbyt daleko, żebym mogła wpaść do niej
              na imieninową kawkę, może wybierzemy się do niej na imieninowy weekend:>
              Domciu, powiedz jeśli to nie tajemnica czy masz już jakies opcje imion dla
              Waszego Maleństwa? U nas od początku dla chlopca było Michał i tu byliśmy z
              mężem zgodni, natomiast dla dziewczynki ja chcialam Olgę a mąż Lenę ... Bozia
              nas pogodziła dając syna:)
              • doma791 Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 23:14
                to zadna tajemnica jeśli chodzi o imiona.A więc z imieniem dla chłopaka nie
                było problemu,bo jest tyle fajowych imion,m.in.Szymon,Michał(a więc twoje
                chłopaki),Mikołaj,Błażej,Tomek,Maciek itp.Ale staneło w końcu na Patryku, i tu
                obopólna zgodność bo te imię od dawna się nam podoba, pomijając fakt ze lubimy
                obeje Irlandię.No a z dziewczynką to było trudniej,bo mało mi się imion
                podoba.bo albo to starodawne,albo oklepane itp.Póki co ma być Agatka,chyba ze
                dziewczyny podsuniecie mi cuś fajnego.Czekam na propozycje!!!
                • kawa_mielona Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 23:25
                  Widzę, że mamy podobny gust imionowy:) Agatka jest super:)Patryk też. Mnie się
                  jeszcze bardzo podoba Hania, Ewa (moja siostrzenica), Basia (nasza mała vice
                  szefowa i nasza kochana Blue), Monika i Dominika (serio - bez wazeliny, ale u
                  Was już zajete), Maciek, Marcin, Piotrek, Paweł- słowem takie proste ale nie
                  oklepane i nie ma ryzyka, ze jak zawołasz imię swojego dziecka to przybiegnie
                  pół piaskownicy:)
                  • doma791 Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 23:32
                    No własnie-proste,ale nie oklepane.Krótko i zwięzłowato to ujęłas.Co do imion
                    dla dziewczynki polemizowałabym z Twoim:Hania,Monika,no ale w końcu każdy ma i
                    musi miec inny gust.Ale i tak dzięki za opinie.
                    Liczę więc na to ze bedzie to chłopaki problem imienia rozwiąze się sam:)
                    P.s.No a swoją drogą to imię Dominika to juz w ogóle mistrzostwo świata,ale
                    bedę tu dyskutować o tym, bo jeszcze stwierdziecie ze jestem zadufana w sobiei
                    coś mało skromna:))))
                    • kawa_mielona Re: Wspólny Wątek Wysokich Mam (WWW.Mam) 26.07.06, 23:41
                      Przyjaciółka mojej mamy jest kierownikiem USC i czesto podaje nam perełki
                      jakimi ludzie uszczęsliwiaja swoje pociechy: Jurand, Paskal, Dionizy, Mścisław,
                      Sobiesław, Roger, Faustyna, Kunegunda albo Hiacynta czy Felicyta...zawsze
                      przyjmuję to z niedowierzaniem no ale tak jak napisalaś, każdy ma inny gust:)
          • doma791 Do wysokich mamusiek:) 26.07.06, 23:08
            No więc Kawko i drogie mamy-chyba po mału zaczyna mi się brzuch
            powiększać,znaczy się "większe objedzenie" i co drugi niewtajemniczony się nie
            kapuje,ale juz wole być zapobiegliwa i się was popytać.No więc chodzi o spodnie
            dłuuugaśnem,na moje nóżęta i oczywiśce ciązowe.Coś czuje ze bedzie z nimi
            problem, tak jak z normalną odzieżą,a wolę się po mału zaopatrywać,a nie czekać
            do ostatniej chwili jak juz się w nic nie bede mogła zmieścić.Podajcie jakies
            fajne linki gdzie mozna przez neta kupić takie portasy, i ine fajne ciuszki dla
            długich przyszłych mam,no chyba ze ktoś wie gdzie moge tego typu rzeczy kupić w
            Bydzi,albo ewentualnie w Poznaniu czy w Warszawie,bo tamte miasta tez w mierę
            często odwiedzam.
            • kawa_mielona Re: Do wysokich mamusiek:) 26.07.06, 23:14
              Kochana, ja kupilam sobie długasne ciązowe dzinsy w Poznaniu w sklepie z
              odzieza ciążową na ulicy Polnej (blisko kliniki połozniczej) oprócz tego
              kupiłam tam sukienkę i 2 bluzeczki i wszystko w długościach nogawek, rękawów
              pasowało a na brzuch - wiadomo regulacja w miarę zaokraglania się brzucha:)
              Oprócz tego kupiłam sobie spodnie sztruksowe w H&M i fajną tunikę też w H&M.
              • paulina_nadia Re: Do wysokich mamusiek:) 27.07.06, 09:42
                ja spodnie miałam zwykłe biodrówki tylko w większym rozmiarze i fajne welurowe
                dresy Reserved - nosiłam je pod brzuchem:) 1 ciążową spodnicę i 1 sukienkę -
                H&M. Długo miesciłam się w swoje zwykłe ubrania a potem stwierziłam, że juz nie
                ma sensu kupowac ciążowych spodni:)))
                • e-aneta Re: Do wysokich mamusiek:) 27.07.06, 09:46
                  a ile cm w pasie?
                  Ja sobie, znaczy u krawca według własnego pomysłu, uszyłam spodnie 2 pary które
                  rosły wraz ze mną. A największe gabaryty osiągnełam na przełomie jesień-zima
                  więc nie było tak zle. Synek mój lutowy jest:)
                  • e-aneta Re: Do wysokich mamusiek:) 27.07.06, 09:52
                    a dorzuce do tego jedną wełnianą kiecke, kilka koszul męża i dresy po domu:)
            • kasiowata1 Re: Do wysokich mamusiek:) 27.07.06, 12:59
              czesc,
              jesli chodzi o ubrania ciazowe w Bydgoszczy, to polecam sklep na ulicy
              Pomorskiej (niedaleko Śniadeckich) - jest duzy wybor, a o dlugosc nogawek nie
              masz sie co martwic, bo naprawde sa dluuugie!
            • kasiowata1 Do Domci 27.07.06, 13:00
              poprzedni post jest do Dmci, sorry, ale zapomnialam zmienic temat.
              • doma791 do kasiowatej 28.07.06, 10:50
                Dzięki bardzo Kasiowata,po mału ruszam na zakupki:)
    • kawa_mielona Domciu 26.07.06, 23:45
      dla mnie wybiła 'pora na seniora' tym bardziej, ze budzik elektroniczny mam
      nastawiony na 5.30 a mój budzik ekologiczny w postaci juniora i tak pewnie da o
      sobie znać ok. 3-4 :)
      miłych snów i do ponownego przeczytania:)
      • doma791 Re: Domciu 26.07.06, 23:49
        No ja juz tez spadam spaćku, moja pora juz tez wybiła....i to jakąs godz temu:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka