Dodaj do ulubionych

PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ P-KO WOJNIE !

IP: *.pl 17.02.03, 01:20
NIE ZOSTAWIAJ TYCH SPRAW MĘŻCZYZNOM - POMYŚL O IRACKICH KOBIETACH I DZIECIACH
PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ PRZECIWKO WOJNIE !
people-against-war.net/
Miliony ludzi na calym swiecie wierzy w rozwiazanie pokojowe problemu
irackiego. Byc może należysz do nich. Nie miałaś jednak okazji aby wziac
udzial w protescie w swojej miejscowosci, bo nie bylo nikogo, kto by go
zorganizowal?
Miałaś to szczęście i brałaś w nim udzial ? Tym lepiej ! Teraz mozesz dac
wyraz swojemu oburzeniu na forum swiatowym. W tym celu wystarczy:

(1): Wpisać w swojej przeglądarce adres strony:
people-against-war.net/
(2): Po zgłoszeniu się strony people-against-war.net należy kliknąć polską
flagę;
ukaże się tekst petycji ( już w języku polskim ! );

(3): W linijce Menu nad tekstem petycji należy kliknąć 'Sign' (co
znaczy 'Podpis') i wypełnić krótką tabelkę, po czym kliknąć 'dodaj podpis'
pod tabelką.

Obserwuj wątek
    • Gość: renia a Ty Zbigu myslisz, ze to cos zmieni???? nt IP: *.athens.access.acn.gr 17.02.03, 01:22
    • Gość: miregal Re: PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ P-KO WOJNIE ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 12:34
      Gość portalu: zbig napisał(a):

> NIE ZOSTAWIAJ TYCH SPRAW MĘŻCZYZNOM - POMYŚL O IRACKICH KOBIETACH I DZIECIACH
      > PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ PRZECIWKO WOJNIE !

~hm, niedawno jak organizowalismy dwie manifestacje przeciw wojnie to 2/3
      organizatorow to byly dziewczyny...

ale mimo Twojego nieco antyfeministycznego nastawienia i tak pozdrawiam Cie
      serdecznie bo to wspaniale jak ktos sie w te sprawe angazuje!
    • Gość: koza Re: PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ P-KO WOJNIE ! IP: 213.17.249.* 17.02.03, 12:51
      Juz podpisuję.
      • Gość: annam Re: PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ P-KO WOJNIE ! IP: *.abo.wanadoo.fr 17.02.03, 13:15
        A ja nie podpisze, bo tez boje sie o moje dzieci, rodzicow
        i rodzine. Boje sie agresywnego islamu z rakieta dalekiego
        zasiegu w reku.Polecam poczytac sobie cos pani Oriany Fallaci.
        • Gość: miregal Re: PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ P-KO WOJNIE ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 20:17
          dla mnie Oriana Fallaci jest odrazajaco agresywna i radykalna. i dosc
          bezmyslna. polecam zobaczyc jakis film iranski. muzulmanie to w wiekszosci
          przypadkow zwykli, sympatyczni, spokojni ludzie.
          • reniatoja Re: PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ P-KO WOJNIE ! 17.02.03, 20:27

• anahella Re: PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ P-KO WOJNIE ! 18.02.03, 04:48
              reniatoja napisała:
              >
              • Gość: miregal! o! brawo! madre, rozsadne, pozdrawiam! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 16:05
                • anahella dziekuje i ja ciebie tez pozdrawiam:) 18.02.03, 16:11
              • fjufju o naiwnosci ludzka! 19.02.03, 11:29
                anahella napisała:

Gdyby chodzilo w tej wojnie o prawa czlowieka a nie o
                >
                > pieniadze, to dawno temu S. Hussein zostalby porwany i postawiony przed
                > jakimkolwiek sadem. Pozdro
        • Gość: jarek Re: PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ P-KO WOJNIE ! IP: www:* 18.02.03, 16:29
          Gość portalu: annam napisał(a):

> zasiegu w reku.Polecam poczytac sobie cos
          pani Oriany Fallaci.

Polecam "Stulecie Klamcow" Lysiaka
          (konkretniej: rozdzial o klamstwie pacyfizmu).
          Pomysl: dac im pomieszkac w takim Iraku przez
          pare lat - mysle, ze durne pomysly szybko by z
          pacyfistycznych lepetyn wywietrzaly.
          A bezczelne zachowanie USA to juz oddzielna
          sprawa :-)

jarek
    • lyche1 Re: Wcale nie mam ochoty podpisywać się 17.02.03, 20:44
      pod czymkolwiek tego rodzaju. To poważna decyzja takie poparcie. Nienawidzę
      wojen nawet tych osobistych i zazwyczaj wolę "dla świętego spokoju" wycofać
      się.
      Z kolei potępiam to co się dzieje w Chinach, Afganistanie, Korei i Iranie.
      Nie chciałabym któregoś dnia po prostu wyparować lub umierać przez kilka dni na
      chorobę popromienną.
      Szkoda że nie ma złotego środka albo salomonowego rozwiązania.
      • Gość: pawn Re: Wcale nie mam ochoty podpisywać się IP: 213.227.80.* 18.02.03, 14:28
        lyche1 napisała:

> Szkoda że nie ma złotego środka albo salomonowego rozwiązania.

Ależ jest ! Francja i Niemcy proponują wykorzystanie samej tylko groźby wojny
        dla zmuszenia Husajna do bezwarunkowego poddania się decyzjom Rady
        Bezpieczeństwa. W tej sytuacji utrzymanie tych 100-tys Amerykanów na granicy z
        Irakiem może być wykorzystane w celach pokojowych lepiej niż wprowadzenie do
        Iraku nawet porównywalnych sił pokojowych. Szkopuł polega na tym, że Bush boi
        się stracić twarz przed swoim społeczeństwem i dlatego prze do wojny. Co
        najgorsze zakończy się to najprawdopodobniej atakiem jądrowym na Irak!

Obawiam się bowiem, że nie będzie to taka koronkowa robótka jak podczas I wojny
        z Irakiem (obecnie sytuacja jest zupełnie inna, Amerykanie są tam szczerze
        znienawidzeni, a Husajn czuje się zaszczuty i jest rzeczywiście gotów na
        wszystko - także na wszelkie ustępstwa! stąd tak głośno o możliwości
        skutecznego rozwiązania pokojowego). Donald Rumsfeld przygotowuje już grunt
        pod broń jądrową roztrząsając właśnie spodziewane w Iraku trudności:
        <fakty.interia.pl/swiat/news?inf=356820 >, a parę dni wcześniej
        oficjalnie zapowiadał możliwość jej użycia.
        Włączmy zatem telewizory aby obejrzeć sobie najciekawszy spektakl początku
        nowego tysiąclecia na żywo i w kolorze przy robótkach ręcznych...
        Tylko... oglądajmy się czujnie przez ramię... bo nawet nie zauważymy, kiedy się
        same usmażymy - na żywo i w kolorze, a jakże! Albo...

Jeśli chodzi o petycję, uważam, że należy ją podpisać, aby maksymalnie
        zwiększyć szanse na powstrzymanie Busha. Równie dobrze można twierdzić, ze nie
        ma sensu brać udziału w demonstracjach antywojennych. Politycy jednak nie mogą
        nie brać ich pod uwagę, bo demonstrujący reprezentują przy tym na ogół
        większość społeczeństwa, które w ten sposób jednoczy się w buncie przeciwko ich
        arbitralnym decyzjom. Podobnie podpisanie petycji to taki świadomy akt buntu
        wymagający przy tym dużej odwagi cywilnej. Nie wyobrażam sobie, że podpisana
        już imiennie przez 1250 ludzi petycja nie wywrze na nikim żadnego wrażenia.
        Zapewne lepsze to też, niż nie robienie niczego, a potem, poniewczasie,
        wyrzucanie sobie tragedii na miarę Hiroshimy i Nagasaki.

• Gość: miregal i Ciebie tez pozdrawiam :) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 16:10
          • Gość: pawn Strasznie mi miło - i ja Ciebie pozdrawiam :) IP: 213.227.80.* 18.02.03, 16:46
            • anahella Ale Wersal sie tu zrobil;) 18.02.03, 17:04
        • maly.ksiaze A przyszlo Ci do glowy 18.02.03, 16:33
          Ze aby grozba byla brana powaznie, musi istniec realna szansa, ze te wojska
          zostana uzyte? Byc moze jestesmy swiadkami najwiekszego w historii pokazu w
          stylu 'zly policjant, dobry policjant'.
          Rozlokowanie 200 000 zolnierzy gotowych do walki kosztuje nieslychana ilosc
          pieniedzy. Ktore jak zwykle wyplaca Amerykanie i Anglicy. Jesli zas Saddam sie
          przestraszy, nagrode zgarnie 'pacyfistyczna' Francja. Jakie to wygodne: my
          stroimy sie w piorka obroncow pokoju, a ktos za nas naraza zycie.

Pozdrawiam,

mk.
          • Gość: pawn Re: A przyszlo Ci do glowy IP: 213.227.80.* 18.02.03, 16:56
            maly.ksiaze napisał:

> Ze aby grozba byla brana powaznie, musi istniec realna szansa, ze te wojska
            > zostana uzyte? Byc moze jestesmy swiadkami najwiekszego w historii pokazu w
            > stylu 'zly policjant, dobry policjant'.
            > Rozlokowanie 200 000 zolnierzy gotowych do walki kosztuje nieslychana ilosc
            > pieniedzy. Ktore jak zwykle wyplaca Amerykanie i Anglicy. Jesli zas Saddam
            sie
            > przestraszy, nagrode zgarnie 'pacyfistyczna' Francja. Jakie to wygodne: my
            > stroimy sie w piorka obroncow pokoju, a ktos za nas naraza zycie.
            >
            > Pozdrawiam,
            >
            > mk.

Czy rzeczywiście twoim zdaniem komukolwiek chodzi tylko o taką nagrodę?
            Pomyśl, co ty mówisz... jeśli wojny da się uniknąć stosując tylko zastraszenie,
            to należy po prostu to zrobić. Żadne pieniądze nie powinny tu wchodzić w grę,
            gdy stawką jest życie setek tysięcy ludzi.

Ponadto jedynie przetrzymanie tam armii nawet 200-tysięcznej przez powiedzmy
            pół roku, będzie przynajmniej 10-krotnie tańsze niż rozpętanie działań
            wojennych na taką samą skalę czasową. Koszt tej wojny oszacowano na 100
            miliardów dolarów!!! Za to można by zwalczyć głód i aids na całym świecie lub
            chociażby zorganizować wyprawę na Marsa!
            (Inna sprawa, że Bushowi może zależeć na wypstrykaniu się z przestarzałych
            zgromadzonych zasobów broni - Polska przecież wszystkiego od niego nie odkupi,
            a koncerny zbrojeniowe naciskają.)

Pozdr

pawn

• maly.ksiaze O naiwnosci... 18.02.03, 17:29
              Gość portalu: pawn napisał(a):

> Czy rzeczywiście twoim zdaniem komukolwiek chodzi tylko o taką nagrodę?
              > Pomyśl, co ty mówisz... jeśli wojny da się uniknąć stosując tylko
              zastraszenie,
              > to należy po prostu to zrobić. Żadne pieniądze nie powinny tu wchodzić w grę,
              > gdy stawką jest życie setek tysięcy ludzi.
              Zastraszenie, aby dzialalo, musi zawierac *prawdziwa* grozbe. Wiarygodna.
              Otwarte przyznanie: nic Wam nie zrobimy, chcemy tylko postraszyc. Nie rob ze
              mnie zwolennika wojny, bo nim wcale nie jestem. Po prostu probuje Ci wyjasnic,
              ze logika koercji przy pomocy grozbe uzycia sily jest taka, ze moze sie okazac,
              ze tej sily trzeba uzyc. Nawet, jesli sie tego nie chce.
              Ale oczywiscie prosciej jest podpisac belkotliwa deklaracje na Internecie.

>
              > (Inna sprawa, że Bushowi może zależeć na wypstrykaniu się z przestarzałych
              > zgromadzonych zasobów broni - Polska przecież wszystkiego od niego nie
              odkupi,
              > a koncerny zbrojeniowe naciskają.)
              Trutututu! Jestes chyba mloda osoba, nie zdajesz sobie sprawy, ze brzmisz jak
              Dziennik Telwizyjny z epoki wczesnego Jaruzela. Koncerny zbrojeniowe, wielki
              przemysl itp.
              Jesli lubisz patrzec na rzecz z tej strony, to wiedz, ze aktualne kontrakty na
              eksploatacje ropy w Iraku ma TotalElfFina. Dlatego Francja optuje nie tylko za
              pokojem, ale wogole za daniem Hussainowi swietego spokoju, zniesieniem sankcji
              itd. A moze Ty wierzysz w umilowanie pokoju Chiraca?

Pozdrawiam,

mk.
              • Gość: pawn www.wojnastop.w.pl IP: *.pl 18.02.03, 23:19
                maly.ksiaze napisał:

>(...) logika koercji przy pomocy grozbe uzycia sily jest taka, ze moze sie
                > okazac, ze tej sily trzeba uzyc. Nawet, jesli sie tego nie chce.
                > Ale oczywiscie prosciej jest podpisac belkotliwa deklaracje na Internecie.

Jeśli ta jest dla ciebie bełkotliwa, to możesz podpisać czysto polską
                i czysto intelektualną:

www.wojnastop.w.pl
                Ja tą też już podpisałem...

A co do logiki zmniejszania do zera prawdopodobieństwa użycia siły:
                Przecież o to właśnie wszyscy walczymy podpisując te petycje i manifestując.
                To jest logika uznawana przez ONZ, Francję i Niemcy, która zwalcza kowbojską
                logikę Busha, dla którego minimalizacja ofiar w ludziach sprowadza się do
                minimalizacji ofiar po stronie Amerykanów, chociażby za cenę użycia paru
                kolejnych atomówek.
                Walczymy zatem o to, aby Bush przyjął proponowaną przez ciebie logikę.
                Innej realnej politycznej alternatywy na dziś po prostu nie ma.

• Gość: miregal maly ksiaze, a Tobie przyszlo do glowy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.03, 10:38
            ze to kolejna wojna w Wietnamie, tj rzez tysiecy ludzi w imie amerykanskich
            idealow obrony wolnosci i demokracji? bo z tym, ze wojna w Wietnamie byla
            idiotycznym okrucienstwem nie da sie chyba polemizowac. w dodatku, o ile wiem,
            jej powodem byla chec podniesienia budzetu Stanow, wieksze wydatki na bron
            wlasnie... nie jestem, zaznaczam antyamerykansko nastawiona, pacyfistyczna
            polityka Clintona podobala mi sie bardzo, a Bush jest agresywnym mlotkiem
            cierpiacym na nadmiar adrenaliny i go nie cierpie!!!!!!!!!!!!!!! a zeby sie tak
            zadlawil tym precelkiem :>
        • lyche1 Re: Do Pawn 18.02.03, 23:31
          Wiesz zgadzam się z toba w 90 % Te 10% to mój osobisty margines
          Nie wiem czy pamiętasz ale na ok 3 m-ce przed 11.wreśnia talibowie ( Boże wtedy
          nie miałam nawet pojęcia co to jest!!!) zburzyli trzy olbrzymie pomniki -
          postumenty rzeźby buddy wyciosane w skałach. Pamiętam jak jakaś stacja
          pokazywała to jako ciekawostkę - ostatnia okazja by obejrzeć. Były to skarby
          dziedzictwa kultury. Wtedy usłyszałam i zapamietałam pierwszy raz słowo talib
          oraz komentaż że to jakaś sekta religijna.
          Pamiętam olbrzymi żal że postumenty te zostaną zniszczone i nie ma takiej siły
          na ziemi by ktoś tym szaleńcom mógł to zakazać.
          A potem był 11.września i atak na wieże. I wtedy tak sobie pomyślałam, że gdyby
          ktoś zareagował na to "burzenie pomników buddy" do tej tragedii 11.września nie
          doszłoby. Ale to takie moje myślenie.
          • Gość: pawn Re: Do Lyche IP: *.pl 19.02.03, 00:51
            lyche1 napisała:

> (...)na ok 3 m-ce przed 11.wreśnia talibowie (...)zburzyli trzy olbrzymie
            pomniki - postumenty rzeźby buddy wyciosane w skałach.(...)
            > Pamiętam olbrzymi żal że postumenty te zostaną zniszczone i nie ma takiej
            siły na ziemi by ktoś tym szaleńcom mógł to zakazać.

Również to ciężko przeżyłem. Swego czasu fascynowałem się kulturą wschodu,
            głównie właśnie sztuką i literaturą...
            No cóż... suwerenność państwowa powstała po to, żeby bronić interesów
            społeczeństw nią objętych przed wpływami z zewnątrz. Jej wynaturzenia prowadzą
            jednak do paradoksalnej sytuacji, w której instytucja powołana do obrony tych
            interesów występuje przeciw tym, których miała bronić (tak się zazwyczaj dzieje
            we wszelkich odmianach totalitaryzmu).

Dlatego właśnie powstała instytucja międzynarodowa, która stawia sobie za cel
            walkę z tymi zjawiskami. Jest nią ONZ z jej Radą Bezpieczeństwa i UNESCO.
            Powinniśmy dążyć do wzmocnienia roli tej instytucji, tak aby mogła ona
            rozstrzygać także w kwestiach interwencji w obronie dziedzictwa kulturowego.
            Cała obecna batalia toczy się o to, żeby tę rolę ONZ wzmocnić, a nie osłabic
            lub nawet zupełnie zlekceważyć (jak tego chcą USA).

Tymczasem Bush nie ma żadnego mandatu do sprawowania władzy nad światem (jest
            prezydentem jedynie jednego państwa, a nie całej planety - ja go przynajmniej
            nie wybierałem na swojego prezydenta). Jednak w taki sposób się zachowuje.
            Nie licząc się z opinią większości świata Amerykanie mają najwyraźniej zamiar
            potraktować Irak kolejny raz jako poligon doświadczalny dla swoich nowych
            rodzajów broni, nie mówiąc o pozbywaniu się w ten sposób starych zapasów. (To
            nie są słowa bez pokrycia, pomimo sugestii Małego Księcia - mojego oponenta w
            tym wątku.) Daruj, że zacytuję w oryginale jedną z najnowszych wypowiedzi: "The
            only time you get realistic feedback on new capabilities is during wartime,"
            (...) "The military will take advantage of that time to test new systems." [Bob
            Martinage, analityk z Center for Strategic and Budgetary Assessments]

Prowadzi to jednak do eskalacji konfrontacji między całym naszym światem
            kultury Zachodu a światem muzułmańskim, a nie chodzi przecież o to, żeby
            zastąpić zimną wojnę XX wieku wojną religijną XXI wieku.

Świat powinien dążyć do zniesienia granic bez zacierania różnic kulturowych na
            wzór taki, jak to odbywa się dzisiaj w Europie. Wtedy akty wandalizmu przeciwko
            dziedzictwu kulturowemu staną się po prostu nie do pomyślenia. Nie osiągnie się
            tego na drodze wojny stuletniej, która w perzyne obrócić może całą spuściznę
            kulturową tej planety. Stać nas na trudniejsze rozwiązania.

I drobna uwaga na koniec: Nigdy nie należy odrzucać tych kilku procent
            wątpliwości w kwestiach społecznych. Ludzie, którzy działają 'Z pełnym
            przekonaniem' czynią tak albo z kompletnego braku wyobraźni albo jest to dla
            nich jedynie slogan. Te kilka procent zostawia miejsce dla tolerancji i
            zrozumienia odmiennych od naszej postaw. A bez tego nie zbudujemy wspólnej
            przyszłości.

Ja staram się mieć zawsze margines wątpliwości. Dlatego na ogół potrafię wczuć
            się w punkt widzenia swojego oponenta. Jednak nie zawsze (mówi się często, że
            gdy mężczyzna coś sobie ubzdura, to mu tego nikt nawet 100-kilowym młotem z
            niej nie wybije), a bez tego nie ma mowy o dojściu do porozumienia.
            Wy kobiety jesteście jednak w tej dziedzinie mistrzyniami i to właśnie wy
            powinnyście aktywnie uczestniczyć w wypracowywaniu takiego globalnego
            porozumienia.

Inaczej faceci przez najbliższe 100 lat nadal będą się zabawiać ołowianymi
            żołnierzykami, zamiast po prostu poświęcić wam więcej czasu.

• Gość: ax Re: Wcale nie mam ochoty podpisywać się IP: *.proxy.aol.com 19.02.03, 00:23
          skad sie urwales, utrzymnie 100 tys. wojska przy granicach ? oczywiscie zaplaca
          amerykanie bo on sraja forsa i wszystko robia za darmo, idiotyzm
          • Gość: pawn Re: Nawet 150 tys IP: *.pl 19.02.03, 22:58
            Czyżbyś wątpiła, że nawet 150 tys (a chocby i milion) jest taniej utrzymac na
            granicach niz w obrebie tych granic przez te spodziewane przez Amerykanów 6 m-
            cy?
        • matrek Re: Wcale nie mam ochoty podpisywać się 19.02.03, 13:18
          > ...akt buntu
          > wymagający przy tym dużej odwagi cywilnej.

No rzeczywiście, wielkiej odwagi cywilnej wymaga podpisanie tej petycji ...
    • niewierna Jesli podpisze i wojny nie bedzie, bede mogla 18.02.03, 01:04
      powiedziec, ze to moja zasluga. Ha?
      • Gość: Gucwa bush to żydowski pachoł i tyle..... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 18.02.03, 14:45
        podpisałem tę petycję, co i tak pewnie mało zmieni... prowadzona od wielu,wielu
        lat przez usa pro-izraelska polityka sięga właśnie apogeum, chcą s....y
        rozpetać piekło i kolejny raz odwrócić uwagę od tego co się wyprawia w
        palestynie....
        fuck the usa!!!!!!!
        • Gość: miregal Ariel Szaron nie uosabia wszystkich Zydow swiata! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 16:08
          ja nie znosze jego polityki, ale antysemityzmu tez...
    • Gość: uasiczka a ja podpisałam. o!! IP: 212.244.209.* 18.02.03, 14:45
      • Gość: miregal i Ciebie, oczywiscie, pozdrawiam takze! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 16:10
    • Gość: Cogito Śmierć Husajnowi IP: *.tele2.pl 18.02.03, 14:46
      Gość portalu: zbig napisał(a):

> NIE ZOSTAWIAJ TYCH SPRAW MĘŻCZYZNOM - POMYŚL O IRACKICH KOBIETACH I DZIECIACH
      > PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ PRZECIWKO WOJNIE !

Ale bzdury. Wojna trwa teraz. Saddam Husajn jest mordercą kobiet i dzieci, a wy
      proponujecie petycję przeciwko zakończeniu tej rzezi!!! Nie chce się rozbroić,
      pieniądze wydaje na pałace i broń, a dzieci głodują.
      Obrzydliwe. Jak macie ochotę pomagać Husajnowi to, zamiast mącić kobietom w
      głowach, zgłoście się do niego. On wam pokaże do czego służą kobiety.

> <a href="http://people-against-war.net/"target="_blank">people-against-
      war.net/
      > </a>
      > Miliony ludzi na calym swiecie wierzy w rozwiazanie pokojowe problemu
      > irackiego. Byc może należysz do nich. Nie miałaś jednak okazji aby wziac
      > udzial w protescie w swojej miejscowosci, bo nie bylo nikogo, kto by go
      > zorganizowal?
      > Miałaś to szczęście i brałaś w nim udzial ? Tym lepiej ! Teraz mozesz dac
      > wyraz swojemu oburzeniu na forum swiatowym. W tym celu wystarczy:
      >
      > (1): Wpisać w swojej przeglądarce adres strony:
      > <a href="http://people-against-war.net/"target="_blank">people-against-
      war.net/
      > </a>
      > (2): Po zgłoszeniu się strony people-against-war.net należy kliknąć polską
      > flagę;
      > ukaże się tekst petycji ( już w języku polskim ! );
      >
      > (3): W linijce Menu nad tekstem petycji należy kliknąć 'Sign' (co
      > znaczy 'Podpis') i wypełnić krótką tabelkę, po czym kliknąć 'dodaj podpis'
      > pod tabelką.
      >
    • Gość: faszysta23 Re: PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ P-KO WOJNIE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.03, 16:09
      Żydy chcą wojny, wstrętne brudne żydy i bush ten idiota oraz jego ojciec znany
      w usa pedofil i seryjny morderca!! Stop wojnie, Husajn trzymaj się, Polacy są
      z tobą!!
      • Gość: miregal Re: PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ P-KO WOJNIE ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 16:16
        taaak, wstretni brudni Zydzi beda sie przy pomocy bezmyslnych Amerykanow bic z
        agresywnymi Arabami...

ale masz ciekawa wizje swiata...
        • Gość: pawn Re: PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ P-KO WOJNIE ! IP: 213.227.80.* 18.02.03, 17:01
          Miregal, faszystów możemy sobie chyba darować... szkoda na nich słów...
          • anahella Re: PODPISZ MIĘDZYNARODOWĄ PETYCJĘ P-KO WOJNIE ! 18.02.03, 17:10

> Miregal, faszystów możemy sobie chyba darować... szkoda na nich słów...

Chlopiec zwany faszysta23 chce zwrocic na siebie uwage. Pewnie realowo zadna
            baba za nim nie wzdycha to sie na Zydach wyzywa. Zeby nie czul sie niezauwazony
            podrzuce mu innego wroga coby mial na kim sie wyzywac. Proponuje szpinak. Co
            prawda jest calkiem smaczny jak sie go fajnie przyrzadzi, ale ten jego brzydki
            kolor i konsystencja taka tez nieciekawa... bueeeee fuck szpinak;)
    • Gość: ja NIE IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.03, 23:55
      niech wytluka brudasow. jesli nie umieja wspolzac z innym ludzmi to nie ma na
      nich innej metody.
      niestety oni nie sa cywilizowani i nie rozumieja calego systemu swiata.
      a wiec nie mam innego wyjscia!
      musimy w koncu zrobic z tym pozadek!!
      • rzulw Re: NIE 19.02.03, 00:45
        a ty też tam będziesz ?
        po co dwa razy wojnę zaczynać...
        • Gość: ................. Re: NIE IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 19.02.03, 02:41
          A ja sie tylko zastanawiam kto i kiedy amerykancom morde nabije.
          Wiem ze to nastapi. To musi nastapic. Brudasy jak ktos ich tu
          okresla, tez maja czym guza nabic i zrobic porzadek (tylko ze po
          swojemu). A bedzie on brudny, oj brudny. Doskacze sie ten co
          podskakuje i szuka guza. Zawsze tak bylo i tym razem tez
          bedzie.....kto szuka ten znajdzie. A wszystkim wiadomo, kto wojny
          nie moze sie dzisiaj doczekac jak zbawienia swego.
      • anahella Re: NIE 19.02.03, 02:51
        Gość portalu: ja napisał(a):
        > musimy w koncu zrobic z tym pozadek!!

Ehhhh ja to bym ci zrobila porzadek... z ortografia
        • Gość: .................. Re: NIE IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 19.02.03, 03:12
          Ja mysle, ze z czyms innym tez bys potrafila.
      • Gość: miregal CO ZA CHOLERNY FASZYZM!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.03, 10:50
        co ty w ogole wiesz o zlozonosci poblemow swiata arabskiego? jakim prawem
        nazywasz ich brudasami? (ostatecznei mieszkasz w kraju ktorego przecietny,
        statystyczny mieszkaniec myje sobie dziennie jedno ucho). czemu miliarddy
        muzulmanow wrzucasz do jednego worka z talibami? czy slyszalas cokolwiek np o
        Heracie w Afganistanie i jego mieszkancach? jednym z najstarszych czlonkow
        wroclawskiej Amnesty International jest wlasnie Arab Mahdi - nie jest brudasem
        i bardzo dobrze wspolzyje z ludzmi, zapewniam cie, przez swoja dzialalosc
        przyczynia sie do ratowania im zycia, zreszta nie tylko w Amnesty, bo z zawodu
        jest lekarzem. jak jestes faszysta to sie zaloguj na forum "naszego dziennika"
        czy innego skinowskiego fanzinu.

Gość portalu: ja napisał(a):

> niech wytluka brudasow. jesli nie umieja wspolzac z innym ludzmi to nie ma na
        > nich innej metody.
        > niestety oni nie sa cywilizowani i nie rozumieja calego systemu swiata.
        > a wiec nie mam innego wyjscia!
        > musimy w koncu zrobic z tym pozadek!!
        • Gość: Gucwa mówcie co chcecie..... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 19.02.03, 12:24
          ale żydki to mściwa i bardzo cwana nacja....w końcu udało im się jakos
          przetrwać holokaust :)))) a teraz sami chcą powiekszac swoją przestrzeń
          życiową... i spokojnie to robią rękami usa, które nomen omen jest pełne
          żydków :)))) pytanie do czego to zaprowadzi świat????
          • Gość: miregal a znasz jakiegos Zyda osobiscie? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.03, 13:11
            czy tylko tak z hasel "Mein Kampf" wysnules ten wniosek?

proponuje zebys sie przeniosl na forum jakiejs Mlodziezy Wszechpolskiej czy
            podobnej organizacji, bo tu chyba nie znajdziesz zrozumienia.
    • matrek Z całym szacunkiem 19.02.03, 13:14
      Populiści jesteście. Dzięku Bogu, że w dobrej wierze chociaż.
      • fjufju tylko ze ten populizm, mimo ze w dobrej wierze 19.02.03, 13:36
        matrek napisał:

> Populiści jesteście. Dzięku Bogu, że w dobrej wierze chociaż.
        >

wyrzadzi niestety wiecej złego niz dobrego. wyobrazam sobie saddam jak siedzi
        przed tv, oglada CNN w którym demonstruja narody swiata zachodniego, pali
        cygara, popija koniaczkiem i sie po prostu smieje...
        • Gość: miregal Re: tylko ze ten populizm, mimo ze w dobrej wierz IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.03, 13:41
          te manifestacje nie sa organizowane w obronie Saddama, tylko w obronie ludnosci
          cywilnej. przypominam.

nie chcialabym zeby moi przyjaciele/rodzice/chlopak/siostra/dziadkowie zgineli
          w bombardowaniach tylko dlatego ze ktos uznal ze wladca mojego kraju mu zagraza.

ja tez uwazam ze Saddama nalezy obalic, bo ci ludzie, ktorych bronimy, cierpia
          takze przez niego. ale moze nie bronmy ich ich wlasnym kosztem?

• fjufju miregal. ni emusisz mi o tym przypominac 20.02.03, 08:04
            Gość portalu: miregal napisał(a):

> te manifestacje nie sa organizowane w obronie Saddama, tylko w obronie
            ludnosci
            >
            > cywilnej. przypominam.
            >
            > nie chcialabym zeby moi przyjaciele/rodzice/chlopak/siostra/dziadkowie
            zgineli
            > w bombardowaniach tylko dlatego ze ktos uznal ze wladca mojego kraju mu
            zagraza
            > .
            >
            > ja tez uwazam ze Saddama nalezy obalic, bo ci ludzie, ktorych bronimy,
            cierpia
            > takze przez niego. ale moze nie bronmy ich ich wlasnym kosztem?
            >

ja o tym wiem. tylko ze to nie zmienia faktu, ze w polityce nie licz asie
            intencje, tylko skutecznosc. trudno wymusic cokolwiek na husajnie jezeli nie
            mowi sie jednym glosem. gdyby cały swiat zachodni był zdecydowanie za
            rozwiazaniem wojennym i uzywał tej grozby zdecydowanie i bezwarunkowo, to
            prawdopodobnie husajn nie wytzrymałby nacisku miedzynarodowej opinii... w
            kazdym badz razie byłby w o wiele gorszej sytuacji niz teraz... a tak, to
            mimowolnie, protestujacy stajac w opozycji do twardego stanowiska wobec iraku,
            staja sie sojusznikami husajna... cały swiat protestował przeciwko wojnie...
            ale nikt nie protestował przeciwko husajnowi... to jejst dopiero paradoks.
      • Gość: miregal Re: Z całym szacunkiem IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.03, 13:38
        myslalam ze populizm troche inaczej sie definiuje - to chyba cyniczne wciskanie
        ludziom kitu zeby odniesc sukces.

byc moze historia osadzi, ze w tym sporze pacyfisci totalnie nie mieli racji,
        ale ja tymczasem wierze w to co pisze i mowie. i nie bede miala zadnych
        korzysci z naklonienia kogos do podpisania tej petycji, tak samo jak nie mam
        wymiernych (tylko moralne) korzysci z dzialania w Amnesty International, no
        chyba ze ktos weszy pacyfistyczny spisek :>

matrek napisał:

> Populiści jesteście. Dzięku Bogu, że w dobrej wierze chociaż.
        >
    • melinek Skad wiadomo, kto jest autorem tej strony? 20.02.03, 08:49
      Ani z tresci, ani z adresu tej strony nie wynika do kogo
      ona nalezy i kto jest jej autorem. Czy autorzy sa
      z Ameryki czy z Iraku?

Jest to dla mnie mocno podejrzane.
      Nie lubie podpisywac sie na petycjach nieznanego
      pochodzenia, ktore niewadomo, w jaki sposob
      i przez kogo beda wykorzystane.

Dlatego sie nie podpisze.
      • rzulw Re: Skad wiadomo, kto jest autorem tej strony? 20.02.03, 09:08
        i tu się zgodzę z Tobą Melinku.
        a tak poza tym, dzieńdoberek... albo dobranoc raczej.
        • melinek Re: Skad wiadomo, kto jest autorem tej strony? 20.02.03, 09:29
          Dziendoberek, chyba nie piszesz juz z Ameryki, zeby dobrynocek.)

Gdyby byla to strona autoryzowana przez ONZ, Czerwony Krzyz, Amnesty
          International, Green Peace lub inna znana organizacje, to co innego.
          Choc ich symblolike mozna tez niecnie wykorzystac.
      • Gość: pawn Re: Skad wiadomo, kto jest autorem tej strony? IP: 213.227.80.* 20.02.03, 16:50
        Strona jest niemiecka. Wystartowała 08.02.2003 i podpisało się już na niej 1061
        Niemek i Niemców. Polska lista wystartowała dopiero w tydzień później
        15.02.2003 (dlatego jest nas na niej przeszło 2 razy mniej) i podpisało się na
        niej już 412 Polek i Polaków.
        Autor strony i petycji sie na niej podpisał. Jest po prostu na tyle dobry, że
        sprawę zorganizował. Ja bym nie potrafił, chociaż zapewne czuję się równie
        mocno zaangażowany jak on. Trzeba znać trochę SQL i pewnie parę innych rzeczy,
        o których nie mam pojęcia. Wszystko mozna znaleźć pod linkiem 'News' na tej
        stronie (trzeba jednak znać niemiecki, a z tym u mnie słabo). Są tam jednak
        również teksty angielskie i polskie (dla wielu mogą być miłą niespodzianką).
        Można tam znaleźć m.in. informację, że Petycja zostanie przesł-ana do Kofiego
        Ann-ana (ale rymnęło), Busha i innych głów, gdy osiągnie 2000 podpisów (będzie
        to co prawda tylko 69 standardowych stron po 30 linijek, ale czas nagli).
        • melinek Re: Skad wiadomo, kto jest autorem tej strony? 21.02.03, 09:20
          Pawn, nadal mnie to nie przekonuje. Mimo ze sa na tej stronie cytaty z forum
          gazety i z portalu interia, to kto sie kryje za niemieckobrzmiacymi nazwiskami
          jej autorow? Internet jest zbyt anonimowy, zeby we wszystkie prawdy w nim
          objawione bezkrytycznie wierzyc.
          Swiat stoi w obiliczu wojny powszechnej. Nie chodzi jedynie o Busch, ale
          rowniez o budzaca sie Korea Polnocna, iskrzy miedzy Indiami a Pakistanem.
          Wysylanie tych petycji to robienie sobie zludnych nadziei na pokoj.
          • Gość: Zbig Re: Skad wiadomo, kto jest autorem tej strony? IP: *.pl 23.02.03, 20:06
            Gwarantuję, jako tłumacz polskiego tekstu petycji, że trafi ona przynajmniej do
            ONZ, Busha i Millera, gdy uzyska 2000 podpisów, co wymogłem na niemieckim
            organizatorze strony (któremu ciagle wydawało się, że blisko 70 stron
            normatywnych z podpisami, po 30 linii na stronę, to za mało). Reprezentujemy
            obecnie ponad 1/4 głosów (na blisko 1800 podpisów blisko 500 to nasze) i z
            naszym głosem organizatorzy petycji bardzo się liczą.

Przy okazji dziękuję tym wszystkim, którzy do tego się przyczyniają.

'Pokój i miłość' to może dziś nieco infantylne zawołanie, ale dobrze pamiętam
            jeszcze czasy, gdy nikomu się takie nie wydawało, a ta petycja odwołuje się
            właśnie do ducha tamtych czasów (którego uosabia m.in. mój ulubiony
            musical 'Hair'), a więc

Love & Piece,

Zbig

• melinek Re: Skad wiadomo, kto jest autorem tej strony? 23.02.03, 21:31
              Rozumiem, ze Millerowi sam to przeslesz?

Nadal nie mam podpowiedzi na moje pytanie z poprzedniego postu.
              Wiem, ze ciezko bedzie sie tego dowiedziec, kim sa na prawde.

Pokoj i milosc w amerykanskim Hair a wojna i nienawisc w rosyjskim Nord-Est.
              Jak bardzo czasy sie zmienily.
              • Gość: Zbig PETYCJA ZOSTAŁA WYSŁANA ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.03, 15:02
                Drogie Panie, pragnę was poinformować, że nasza Petycja z listą pierwszych 2000
                sygnatariuszek i sygnatariuszy wysłana została wczoraj w pełnej wersji
                drukowanej i elektronicznej w j.pol. do naszego Premiera i Prezydenta, w j.
                ang. do Busha i Kofiego Annana, a tylko w wersji elektronicznej do wielu innych
                czołowych przywódców oraz misji ONZ na całym świecie wraz z informacją, gdzie w
                Internecie można znaleźć wciąż aktualizowane przez Was listy podpisów.

Petycja w wersji drukowanej z pierwszą i ostatnią stroną z 44 stron listy 2000
                pierwszych sygnatariuszy oraz w pełnej elektronicznej wersji została skierowana
                wczoraj także do Pana Adama Michnika:

"Do Redaktora Naczelnego Gazety Wyborczej
                Pana Adama Michnika

MY NIŻEJ PODPISANI SKŁADAMY NINIEJSZĄ PETYCJĘ
                W RADZIE BEZPIECZEŃSTWA ORGANIZACJI NARODÓW ZJEDNOCZONYCH
                ORAZ NA PAŃSKIE RĘCE

Dotyczy: Prosimy o wyrażenie sprzeciwu na wszczynanie wojny przeciwko
                obywatelom jednego niepodległego państwa (Iraku) przez inne niepodległe państwo
                (USA), które jest potężnym członkiem Rady Bezpieczeństwa.
                Prosimy o uczynienie wszystkiego, co tylko możliwe dla powstrzymania już
                rozpoczętych operacji wojskowych oraz dla znalezienia pokojowego rozwiązania
                obecnego dwustronnego konfliktu między tymi dwoma krajami.

Petycja:" (tu następuje treść Petycji znana z
                people-against-war.net/ )

Dziękujemy za ponad 600 już złożonych w samej Polsce podpisów i prosimy o
                jeszcze...
                Każdy dodatkowy podpis może przechylić szalę na rzecz przekonania kolejnego
                polityka do rozwiązań pokojowych.
                • melinek Psu na buty. n/t 05.03.03, 21:44

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka