sarah1989 27.08.06, 15:50 107 wysokie czy niskie wedłóg Was?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
navojkaa Re: IQ.. 27.08.06, 16:05 Przeciętne. Dla osoby bez wyższego wykształcenia w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Sadze ze nawet z wyzszym, biorac pod uwage ze 27.08.06, 16:11 50% mlodziezy studiuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gloria79 Re: IQ.. 28.08.06, 15:56 Fakt posiadania wyzszego wyksztalcenia nie ma nic wspolnego z poziomem IQ. Istnieje natomiast zwiazek miedzy poziomem IQ a procesem nauki, obustronny. Odpowiedz Link Zgłoś
navojkaa Re: IQ.. 28.08.06, 21:35 Własnie o to mi chodzi. Nie ulega wątpliwości że proces uczenia podnosi poziom intelektualny. Osoby z wyzszym wykształceniem mają przeciętnie IQ 115-120. Odpowiedz Link Zgłoś
gloria79 Re: IQ.. 29.08.06, 08:27 Jaki odsetek osob z wyzszym wyksztalceniem ma takie IQ? Mnie chodzi o to, ze sam fakt posiadania dyplomu, czy studiowania ma bezposredniego wplywu na wysokosc IQ (chociaz tak jak napisalam wczesniej, moze ono nieco wzrosnac ze wzgledu na proces nauki). Czy wsrod ludzi z wyzszym wyksztalceniem zdarzaja sie tacy, ktorych IQ nie przekracza 90? Pewnie, ze tak! Czy ktos, kto ma wysokie IQ moze nie poradzic sobie na studiach i ich nie ukonczyc? Oczywiscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
navojkaa Re: IQ.. 29.08.06, 11:12 Większy procent. Ja mówię o osobach które ukończyły studia samodzielnie :) Nic nie mówiłam o wszelkich leserach nie chodzących cały rok na zajęcia i kupujących sobie egzaminy albo dyplomy. Jakby nie było jak ktoś chce ukończyć studia musi się uczyć. Musi czytać, szukać, zdobywac wiedzę, myśleć. A to podnosi poziom intelektualny. Nie ma tu żadnej filozofii, narząd używany się rozwija a nie używany zanika ;) Dlatego dobrze się czegoś uczyć całe życie, fajną sprawą są uniwersytety 3 wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
aquira Re: IQ.. 27.08.06, 16:16 Heheh... Jeśli to twoje IQ, to wnioskuję, że niskie... "WEDŁÓG"???? Odpowiedz Link Zgłoś
sarah1989 Re: IQ.. 28.08.06, 14:13 A jak na 17-latke to duże czy nie?? Znacie moze jakies stronki gdzie mozna zrobić test IQ?? Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 14:15 WedlÓg nas wystarczy do lekkiego studiowania slownika:D Odpowiedz Link Zgłoś
jestempiotrek Re: IQ.. 28.08.06, 15:11 Co ma inteligencja do ortografii? IQ średnie. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 15:12 Chyba to,ze dziewucha powinna choc podstawowe zasady znac prawda?tymbardziej,ze ma juz 17 lat wiec sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
jestempiotrek Re: IQ.. 28.08.06, 15:14 Znajomość ortografii nie ma nic wspólnego z inteligencją. Nieznajomość ortografii to jest niedouczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 15:20 Oczywiscie,ze nie ma.Ale IQ 107 czy ile by tam nie miala juz jawnie uprawnia do studiowania slownika ortograficznego.Wiek 17 lat tez juz jakos zobowiazuje do pisania chocby z minimalnymi bledami ortograficznymi.Dzieciom swoim tez bedziesz tlumaczycl,ze poziom IQ poki wysoki usprawiedliwia byki ort? Odpowiedz Link Zgłoś
jestempiotrek Re: IQ.. 28.08.06, 15:22 Ortografii powinno się wyuczyć jak najprędzej. Wtrąciłem się, bo dziewczyna zrobiła błąd ortograficzny, a wy od razu schodzicie z tematu i zajmujecie się jej pisownią. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 15:24 Nikt nie oczekuje,ze bedzie pisala jka alfa i omega z ortografii.kazdy z nas robi bledy wieksze czy tez mniejsze.Ale jesli juz pyta o IQ to wypada napisac poprawnie.Tymbardziej,ze nie ma 11 lat ( choc i to nie uprawnia do walenia bykow) Odpowiedz Link Zgłoś
jestempiotrek Re: IQ.. 28.08.06, 15:25 khaki3 napisała: kazdy z nas > robi bledy wieksze czy tez mniejsze. Hahahahahaha! Mów za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 15:30 Kazdy:)Nie ma ludzie nieomylnych.A jesli sa tacy,ktorzy tak o sobie sadza to sie myla.Co tylko potwierdza teorie o braku ludzi nieomylnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jestempiotrek Re: IQ.. 28.08.06, 15:32 Nie masz racji. Jak ktoś wyuczy się ortografii to nie zrobi błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 15:32 Predzej czy pozniej zrobi:) Pewnie pozniej niz predzej.ale... Odpowiedz Link Zgłoś
sarah1989 Re: IQ.. 28.08.06, 15:42 Błedy ortograficzne to u mnie normalka!!A to dlatego,ze mam dysleksje!!!Mam zaświatczenie od psychologa. Nie jest mi łatwo z tym zyć.Ludzie nie wiedzacy,ze mam ta wade czesto zle sie o mnie wypowiadaja,najczesciej własnie na forach dyskusyjnych!W szkole nie mam az takiego problemu ztym bo nauczyciele wiedza o tym i nie traktuja tego jako niedouczenie! Wiec prosze Was o pozostawienie tematu mojej ortografi!! Odpowiedz Link Zgłoś
jestempiotrek Re: IQ.. 28.08.06, 15:44 sarah1989 napisała: > Wiec prosze Was o pozostawienie tematu mojej ortografi!! Też o to zabiegam. Na forach można wypisywać różne głupstwa, to i błędy ortograficzne można robić. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 15:51 Owszem mozna miec i dyskeksje i inne tego typu choroby.Warto w sygnaturce zaznaczyc:)I po problemie:) A my forumowicze to wyrozumialy narod :D:D:DChoc czepliwy Odpowiedz Link Zgłoś
dumni Re: IQ.. 28.08.06, 15:53 Nie przejmuj się. Ludzie, którzy najbardziej Cię atakuja sami często walą takie byki, że szkoda gadać mimo, że nie są dyslektykami. Agresja nie idzie w parze z nieomylnością. Popatrz na kilka postów takich gagatków i sama się przekonaj. Odpowiedz Link Zgłoś
maraiss Re: IQ.. 28.08.06, 21:30 khaki3 napisała: > Chyba to,ze dziewucha powinna choc podstawowe zasady znac prawda?tymbardziej,ze > ma juz 17 lat wiec sie przyda. wybacz Khaki ,ale czytając twój post nie moge oprzeć sie, żeby nie napisac... przyganiał kocioł garnkowi... Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 21:34 A gdzie Ty sie tutaj bledu doszukalas?I jesli robie to z pewnoscia nie takie jak ow dziewucha omawiana w tym poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
maraiss Re: IQ.. 28.08.06, 21:43 khaki3 napisała: > A gdzie Ty sie tutaj bledu doszukalas?I jesli robie to z pewnoscia nie takie ja > k > ow dziewucha omawiana w tym poscie. nie chodzi mi o ten post, tylko o to, że często robisz błedy...a czepiasz sie dziewczyny... ort to ort forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=36463800&a=36464222 Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 21:45 Podziwiam zaciecie.Postaralas sie.Wyszukalas post az ojjjj z lutego.brawo brawo:)Dla Pani/Panny za zaciecie i ciezka prace nagroda w postaci wdziecznosci :D Odpowiedz Link Zgłoś
dumni Re: IQ.. 28.08.06, 21:49 khaki3 napisała: > Podziwiam zaciecie.Postaralas sie.Wyszukalas post az ojjjj z lutego. Ten jest z dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 21:54 powaga Aska wiedzialam,ze wrocisz:D:DZaraz polece po Browanxa ale sie chlopak ucieszy:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
dumni zapomniałam o linku 28.08.06, 22:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=47565501&a=47614512 ps. Browanx to twój chłopak? Mam się bać?:) A co do imienia to Asia bardzo mi się podoba. Możesz się tak do mnie zwracać jeśli Ci to poprawi samopoczucie:) Odpowiedz Link Zgłoś
maraiss Re: IQ.. 28.08.06, 21:49 to nie było trudne:P wystarczyło wpisac słowo ortografia...:P Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 21:54 hehe.Liczy sie zaciecie do szukania:)Nie fakt, co wpisalas:)No no powinnas w jakichs formacjach wyszukiwawczych( istnieje cos takiego??) pracowac:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
dumni Re: IQ.. 28.08.06, 21:37 maraiss napisała: > khaki3 napisała: > > > Chyba to,ze dziewucha powinna choc podstawowe zasady znac prawda?tymbardz > iej,ze > > ma juz 17 lat wiec sie przyda. > > wybacz Khaki ,ale czytając twój post nie moge oprzeć sie, żeby nie napisac... > przyganiał kocioł garnkowi... Masz rację. Dodam, że tym kontekście bardzo prawdziwa jest twoja sygnaturka. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 21:39 Booozie jak ty mi przypominasz pewna glowna swego czasu agresorke na F Kobieta.Ehhhh jak mi czasami Asi naszej brak:D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
dumni Re: IQ.. 28.08.06, 21:55 khaki3 napisała: > Booozie jak ty mi przypominasz pewna glowna swego czasu agresorke na F > Kobieta.Ehhhh jak mi czasami Asi naszej brak:D:D:D:D:D A kto to taki "agresorka"? hehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
dumni Re: IQ.. 28.08.06, 22:02 khaki3 napisała: > Zenska wersja agresora:D A kto to taki "agresor" czy "agresorka" na forum?:) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 22:04 Ojj jesli chodzi o agresorke nr 1 Forum Gazeta.pl o brzmiacym nicku meszyja to naprawde trzeba by bylo zaczac od poczatku:)A teraz Szklo Kontaktowe wiec zabardzo nie mam czasu:) Wksztalciuchem wg Dorna jestem:D Odpowiedz Link Zgłoś
dumni Re: IQ.. 28.08.06, 22:06 khaki3 napisała: > Ojj jesli chodzi o agresorke nr 1 Forum Gazeta.pl o brzmiacym nicku meszyja to > naprawde trzeba by bylo zaczac od poczatku:) Nie pytałam kto twoim zdaniem tym agresorem/ką jest tylko co to słowo twoim zdaniem znaczy?:) A teraz Szklo Kontaktowe wiec > zabardzo nie mam czasu:) > > Wksztalciuchem wg Dorna jestem:D Widzę, że nie tylko ortografia u Ciebie kuleje:( Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 22:10 Przepraszam cos jeszcze mi kuleje? Jesli chodzi o "Wyksztalciucha" to zglos ten problem do Dorna.On takiegoz okreslenia uzyl.Nie ja.Ja wylacznie idac za przykladem Milosciwie nam panujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
dumni Re: IQ.. 28.08.06, 22:20 khaki3 napisała: > Przepraszam cos jeszcze mi kuleje? > Nic nie szkodzi. To pewno nie twoja wina, że nie potrafisz pisać z sensem. W każdym razie BYĆ MOŻE nie tylko twoja... Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 22:23 Dla ciebie nie ma sensu,dla innych ma.to jeszcze poczepiaj sie kropek,przecinkow,szlaczkow i znaczkow;) Narzekasz,ze ja kogos sie czepilam ale ty nie lepsza;) ale oczywiscie wszystko w imie wytykania mi bledow;) brawo brawo.owacje na stojaco.zieeeeeeew nudna juz jestes. Naprawde kropka w kropke jak meszyja.jak sie ciesze,ze wrocilas:)to teraz zabieraj sie do swojej roboty tradycyjnej.Wiedzialam,ze wrocisz:):)Ile to Ciebie nie bylo?max 4 miesiace?i tak dluuugo wytrzymalas.Pewnie juz wszystko co trzeba zlinkowalas:) Odpowiedz Link Zgłoś
dumni Re: IQ.. 28.08.06, 22:32 Widzę, że problem sie pogłębia. Mam nadzieję, że nie z mojego powodu. Szkoda, bo liczyłam na defincję tej *agresorki*, ale wygląda, że się nie doczekam. Miłego wieczoru i duuuużo zdrowia:) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 22:35 W tym przypadku(definicja agresorki choc definicja trolla w pelni oddaje definicje agresorki ) nie da sie wyjasnic.trzeba by wrocic w czasie jakies pol roku temu,opowiadac od poczatku do konca.Zabrakloby zycia, a i zabrakloby sil na czytanie o tym:) Slawetna meszyja:)Ehhhhhh jakze bez niej tu spokojnie,milo,kulturalnie.tylez trolli( nawet mozna to pod agresorke podciagnac) bylo, tylez,zesmy wybili:)Ehhh te wspaniale lata:D Odpowiedz Link Zgłoś
dumni Re: IQ.. 28.08.06, 22:47 khaki3 napisała: ( nawet mozna to pod agresorke > podciagnac) Ale co?:) ps. Jedno trzeba Ci przyznać: im mniej sensownie tym zabawniej piszesz. Mogę prosić o jeszcze?:) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 22:50 tylez trolli( nawet mozna to pod agresorke podciagnac) Trolling podciagnac pod agresorke:)Czytanie ze zrozumieniem boli?ojj boli boli boli.Wez to co Gozdzikowa poleca;)(Etopiryna gdybys nie wiedziala) Milo,ze wrocilas meszyjo.Wybacz ale meczysz mnie dzisiaj swoja osoba.Do jutra czepliwa zolziunio:) Odpowiedz Link Zgłoś
dumni Re: IQ.. 28.08.06, 22:56 khaki3 napisała: > tylez trolli( nawet mozna to pod agresorke > podciagnac) > > Trolling podciagnac pod agresorke:) Czyli *tylez trolli" to to samo co *trolling*, a ten można pod agresorkę podciągnąć? A nie mówiłam, że im mniej sensu tym zabawniej?:) Proszę napisz coś jeszcze, coraz lepiej się bawię! No i wszystko jasne:) Odpowiedz Link Zgłoś
maraiss Re: IQ.. 28.08.06, 21:46 ja do Khaki nic nie mam i nie chce tutaj wywoływac żadnej kłótni! nie lubię tylko takiego czepiania sie...bo jeden błąd nie decyduje o naszej inteligencji... Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 21:49 Boj sie Boga!Ja podziwiam Twoja wytrwalosc.Olalabym takie szukanie postow i juz.Nie czepiam sie.No moze troche,ale wybacz skoro ja sie czepiam dziewuchy i Ty zwracasz mi uwage to chyba to samo prawda?Zreszta ja stwierdzam,ze popelniam orty zawsze i wszedzie:)I nie mowie,ze tak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dumni Re: IQ.. 28.08.06, 21:50 maraiss napisała: > ja do Khaki nic nie mam i nie chce tutaj wywoływac żadnej kłótni! > nie lubię tylko takiego czepiania sie...bo jeden błąd nie decyduje o naszej > inteligencji... Zgadzam się całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
paaaaat Re: IQ.. 28.08.06, 22:13 a może ma dysortografie i wtedy znajomość zasad nic nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
gloria79 Re: IQ.. 28.08.06, 15:55 Poziom jest przecietny, ale nie ma sie czym przejmowac... w trakcie kolejnych lat moze nieco wzrosnac, jesli bedziesz studiowac, ale moze to byc kilka punktow... ten wyzszy poziom bedzie sie utrzymywal tym dluzej, im dluzej bedziesz sie uczyc nowych rzeczy. Pozniej, jesli np. w pracy zaczniesz wykonywac czynnosci powtarzalne, rutynowe, poziom IQ moze powrocic do Twojej "normy" czyli poziomu, jaki osiagniesz w wieku okolo ok. 20 lat (tak mniej wiecej). Generalnie testy inteligencji wymagaja wiecej od mlodszych ludzi :) w wielkim skrocie: 20-latek i 40-latek maja taki sam poziom IQ, powiedzmy 105, ale 20-latek zeby uzyskac taki wynik musial rozwiazac poprawnie wiecej zadan. A jesli badalas sie testem, ktory nie uwzglednial wieku jako zmiennej, to jest prawdopodobienstwo, ze byl on nierzetelny. Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: IQ.. 28.08.06, 15:57 To zalezy. Wiekszosc testow jest standaryzowana tak, zeby srednia z wynikow wynosila 100. 50% populacji miesci sie zwykle w przedziale 90-110. Wynik 107 oznacza, ze osoba jest inteligentniejsza od ok. 65% populacji. Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: IQ.. 28.08.06, 15:58 Chodzi oczywiscie o profesjonalne testy IQ, a nie zamiszeczone na www.jakiejs- tam-stronie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
walnientaenta Re: IQ.. 28.08.06, 16:38 wiecie co nie moge czytac o tych dyslekcjach. Jak chodziłam do szkoły to napisane dyktando na 2, było na 2 i koniec. Mój najlepszy stopien to 3=, jak sprawdzam to dyslektyk ze mnie w całej krasie. Z matmy miałam 5/6, z polaka 3 i nazywano to wtedy że ktoś ma do czegoś predyspozycje lub nie. Naciąganie średniej poprzez zaswiadczenia lekarskie ?????? Napisałam maturę z matmy na 6, z polskiego na 5, bo nauczyłam się słownika niemal na pamięć - zasad, zapomniałam po tygodniu inna sprawa. Walczyłam i wygrałam, no ale w dobie rozdawanych za darmo matur........do czego to prowadzi. Co do IQ osoby z predyspozycjami matematycznymi, wydaje mi się że mają lepsze wyniki ( tam są zadania tylko na logikę) czy przez to są inteligentniejsi ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
walnientaenta Re: IQ.. 28.08.06, 16:42 A pytanie Osoby które mają dyslekcję beda polubownie traktowane w pracy ( za zaswiadczenie) nie dochodzimy do absurdu???????? Ja bym nie chciała takiej np sekretarki. Jakiekolwiek IQ to chyba umiejętność zaglądania do słownika, jest jeszcze word dla leniwych, jak np. ja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: IQ.. 28.08.06, 16:54 Mylisz sie, prawdziwe testy na IQ uwzgledniaja umiejetnosci lingwistyczne, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
walnientaenta Re: IQ.. 28.08.06, 17:06 No to przepraszam - jest sprawiedliwie :-)))))) ale tu bym własnie poległa lecz nadrobiła w sprawach technicznych - czyli ogólnie równowaga i pewnie w sredniej bym była, jak dobrze by poszło ;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bez.wyksztalcenia Re: IQ.. 28.08.06, 17:50 raczej srednie. niby norma to 100, ale mi sie wydawalo, ze 120 to taka norma dla "wyzszej" inteligencji mi wyszla sporo powyzej przecietnej, ale to nic nie oznacza. jestem np. uzdolniona matematycznie i lingwistycznie (tzn. latwo ucze sie jezykow), ale nie znosilam pisac wypracowan - nie mam latwosci pisania Odpowiedz Link Zgłoś
raki2 Re: IQ.. 28.08.06, 19:16 To całkowita norma. Nic wielkiego. Zresztą trzeba zrobić kilka testów, każdy jest inny. Pamiętacie test na int. Polaków? Po pierwszym znajomi mieli o 10 więcej niż po drugim, ja zresztą też. Czyli np. raz wyszło 110,a drugi 100. Trzeba zrobić kilka testów. Po drugie są różne rodzaje inteligencji, tu trzeba specjalistycznych testów a nie z gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Re: IQ.. 28.08.06, 19:37 sarah1989 napisała: > 107 wysokie czy niskie wedłóg Was?? W porównaniu z Dodą, która IQ ma ok. 140, to cieńko. W porównaniu ze mną [61] to dobry wynik:) Odpowiedz Link Zgłoś
navojkaa Re: IQ.. 28.08.06, 21:38 Doda to ma chyba minus 140 :D W życiu nie uwierzę w ten wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Re: IQ.. 29.08.06, 05:40 navojkaa napisała: > Doda to ma chyba minus 140 :D W życiu nie uwierzę w ten wynik. Ja to wyczytałem w jakimś "publikatorze", dość dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
psychcio Adminie .... 29.08.06, 05:41 antygen napisała: > ... u mnie masz pałę. To publiczna propozycja erotyczna! Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: IQ.. 29.08.06, 11:23 Przeciętne. W zasadzie w większości profesjonalnych testów za przeciętne uznaje się IQ 85- 115. Poza tym prawdziwy wynik testu podawany jest jako przedział - bo moga być różne błędy, wiadomo, ktoś mógł mieć gorszy dzień, nie ma testów "idealnie czułych" itd. Wynik 107 to tylko wynik otrzymany przez Ciebie w danych warunkach, w danym teście :) Aha, testy na inteligencję nie muszą sprawdzać zdolności lingwistycznych. Widziałam kiedyś gdzieś w internecie testy na IQ, ale nie wiem, na ile są profesjonalne (profesjonalne to wiadomo, kosztują, bo badania są pracochłonne, prawa autorskie, tylko psychologowie je robią itd. itp.). Ps. Heh, ciekawe, ile razy ja walnęłam "orta" na forum :D Odpowiedz Link Zgłoś
gloria79 Re: IQ.. 29.08.06, 11:35 To prawda, testy badajace IQ nie musza zwierac zadan sprawdzajacacy umiejetnosci lingwistyczne. Generalnie testy na inteligencje opieraja sie na zadaniach sprawdzajacych umiejetnosc myslenia abstrakcyjnego, niezaleznego od umiejetnosci operowania liczbami czy slowami: w zadaniach sa tylko symbole i rozne dziwne znaczki :) np. test matryc Ravena. Tego typu test rozwiazuje sie takze w polskiej MENSIE (a przynajmniej jakies 5 lat temu tak bylo). Ale faktycznie, pierwsze testy na inteligencje zawieraly mnostwo roznych zadan, takze tych sprawdzajacych wiedze ogolna. Przykladem tego typu testu jest test Wechslera. Odpowiedz Link Zgłoś
navojkaa Re: IQ.. 29.08.06, 11:38 Tak jest. Robiłam kiedyś test matryc R, wyszedł mi przeciętny w górnych granicach :) Ale robiłam go w bardzo krótkim czasie. Profesjonalne testy na inteligencję nie są dostępne śmiertelnikom ;) Mają je tylko psychologowie, muszą mieć do nich uprawnienia. Testy gazetowe to zwykła zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś