27.08.06, 15:50
107 wysokie czy niskie wedłóg Was??
Obserwuj wątek
    • cala_w_kwiatkach Re: IQ.. 27.08.06, 15:51
      hm...wedlÓg nas za niskie;p
    • pinup Re: IQ.. 27.08.06, 15:51
      oj nie ma sie czym chwalic:)
    • navojkaa Re: IQ.. 27.08.06, 16:05
      Przeciętne. Dla osoby bez wyższego wykształcenia w normie.
      • bleman Sadze ze nawet z wyzszym, biorac pod uwage ze 27.08.06, 16:11
        50% mlodziezy studiuje.
      • gloria79 Re: IQ.. 28.08.06, 15:56
        Fakt posiadania wyzszego wyksztalcenia nie ma nic wspolnego z poziomem IQ.
        Istnieje natomiast zwiazek miedzy poziomem IQ a procesem nauki, obustronny.
        • navojkaa Re: IQ.. 28.08.06, 21:35
          Własnie o to mi chodzi. Nie ulega wątpliwości że proces uczenia podnosi poziom
          intelektualny. Osoby z wyzszym wykształceniem mają przeciętnie IQ 115-120.
          • gloria79 Re: IQ.. 29.08.06, 08:27
            Jaki odsetek osob z wyzszym wyksztalceniem ma takie IQ?
            Mnie chodzi o to, ze sam fakt posiadania dyplomu, czy studiowania ma
            bezposredniego wplywu na wysokosc IQ (chociaz tak jak napisalam wczesniej, moze
            ono nieco wzrosnac ze wzgledu na proces nauki). Czy wsrod ludzi z wyzszym
            wyksztalceniem zdarzaja sie tacy, ktorych IQ nie przekracza 90? Pewnie, ze tak!
            Czy ktos, kto ma wysokie IQ moze nie poradzic sobie na studiach i ich nie
            ukonczyc? Oczywiscie :)
            • navojkaa Re: IQ.. 29.08.06, 11:12
              Większy procent. Ja mówię o osobach które ukończyły studia samodzielnie :) Nic
              nie mówiłam o wszelkich leserach nie chodzących cały rok na zajęcia i kupujących
              sobie egzaminy albo dyplomy. Jakby nie było jak ktoś chce ukończyć studia musi
              się uczyć. Musi czytać, szukać, zdobywac wiedzę, myśleć. A to podnosi poziom
              intelektualny. Nie ma tu żadnej filozofii, narząd używany się rozwija a nie
              używany zanika ;) Dlatego dobrze się czegoś uczyć całe życie, fajną sprawą są
              uniwersytety 3 wieku.
    • bleman Średnie, w normie. 27.08.06, 16:10

• aquira Re: IQ.. 27.08.06, 16:16
      Heheh... Jeśli to twoje IQ, to wnioskuję, że niskie... "WEDŁÓG"????
    • sarah1989 Re: IQ.. 28.08.06, 14:13
      A jak na 17-latke to duże czy nie??
      Znacie moze jakies stronki gdzie mozna zrobić test IQ??
    • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 14:15
      WedlÓg nas wystarczy do lekkiego studiowania slownika:D
      • jestempiotrek Re: IQ.. 28.08.06, 15:11
        Co ma inteligencja do ortografii?
        IQ średnie.
        • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 15:12
          Chyba to,ze dziewucha powinna choc podstawowe zasady znac prawda?tymbardziej,ze
          ma juz 17 lat wiec sie przyda.
          • jestempiotrek Re: IQ.. 28.08.06, 15:14
            Znajomość ortografii nie ma nic wspólnego z inteligencją.
            Nieznajomość ortografii to jest niedouczenie.
            • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 15:20
              Oczywiscie,ze nie ma.Ale IQ 107 czy ile by tam nie miala juz jawnie uprawnia do
              studiowania slownika ortograficznego.Wiek 17 lat tez juz jakos zobowiazuje do
              pisania chocby z minimalnymi bledami ortograficznymi.Dzieciom swoim tez bedziesz
              tlumaczycl,ze poziom IQ poki wysoki usprawiedliwia byki ort?
              • jestempiotrek Re: IQ.. 28.08.06, 15:22
                Ortografii powinno się wyuczyć jak najprędzej.
                Wtrąciłem się, bo dziewczyna zrobiła błąd ortograficzny, a wy od razu
                schodzicie z tematu i zajmujecie się jej pisownią.
                • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 15:24
                  Nikt nie oczekuje,ze bedzie pisala jka alfa i omega z ortografii.kazdy z nas
                  robi bledy wieksze czy tez mniejsze.Ale jesli juz pyta o IQ to wypada napisac
                  poprawnie.Tymbardziej,ze nie ma 11 lat ( choc i to nie uprawnia do walenia bykow)
                  • jestempiotrek Re: IQ.. 28.08.06, 15:25
                    khaki3 napisała:

kazdy z nas
                    > robi bledy wieksze czy tez mniejsze.

Hahahahahaha!
                    Mów za siebie.
                    • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 15:30
                      Kazdy:)Nie ma ludzie nieomylnych.A jesli sa tacy,ktorzy tak o sobie sadza to sie
                      myla.Co tylko potwierdza teorie o braku ludzi nieomylnych.
                      • jestempiotrek Re: IQ.. 28.08.06, 15:32
                        Nie masz racji.
                        Jak ktoś wyuczy się ortografii to nie zrobi błędu.
                        • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 15:32
                          Predzej czy pozniej zrobi:) Pewnie pozniej niz predzej.ale...
                          • jestempiotrek Re: IQ.. 28.08.06, 15:39
                            Chyba nie umiesz zawsze się pilnować.
                          • sarah1989 Re: IQ.. 28.08.06, 15:42
                            Błedy ortograficzne to u mnie normalka!!A to dlatego,ze mam dysleksje!!!Mam
                            zaświatczenie od psychologa.
                            Nie jest mi łatwo z tym zyć.Ludzie nie wiedzacy,ze mam ta wade czesto zle sie
                            o mnie wypowiadaja,najczesciej własnie na forach dyskusyjnych!W szkole nie mam
                            az takiego problemu ztym bo nauczyciele wiedza o tym i nie traktuja tego jako
                            niedouczenie!
                            Wiec prosze Was o pozostawienie tematu mojej ortografi!!
                            • jestempiotrek Re: IQ.. 28.08.06, 15:44
                              sarah1989 napisała:

> Wiec prosze Was o pozostawienie tematu mojej ortografi!!

Też o to zabiegam.
                              Na forach można wypisywać różne głupstwa, to i błędy ortograficzne można robić.
                            • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 15:51
                              Owszem mozna miec i dyskeksje i inne tego typu choroby.Warto w sygnaturce
                              zaznaczyc:)I po problemie:) A my forumowicze to wyrozumialy narod :D:D:DChoc
                              czepliwy
                            • dumni Re: IQ.. 28.08.06, 15:53
                              Nie przejmuj się. Ludzie, którzy najbardziej Cię atakuja sami często walą takie
                              byki, że szkoda gadać mimo, że nie są dyslektykami. Agresja nie idzie w parze z
                              nieomylnością. Popatrz na kilka postów takich gagatków i sama się przekonaj.
          • maraiss Re: IQ.. 28.08.06, 21:30
            khaki3 napisała:

> Chyba to,ze dziewucha powinna choc podstawowe zasady znac prawda?tymbardziej,ze
            > ma juz 17 lat wiec sie przyda.

wybacz Khaki ,ale czytając twój post nie moge oprzeć sie, żeby nie napisac...
            przyganiał kocioł garnkowi...
            • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 21:34
              A gdzie Ty sie tutaj bledu doszukalas?I jesli robie to z pewnoscia nie takie jak
              ow dziewucha omawiana w tym poscie.
              • maraiss Re: IQ.. 28.08.06, 21:43
                khaki3 napisała:

> A gdzie Ty sie tutaj bledu doszukalas?I jesli robie to z pewnoscia nie takie ja
                > k
                > ow dziewucha omawiana w tym poscie.

nie chodzi mi o ten post, tylko o to, że często robisz błedy...a czepiasz sie
                dziewczyny...

ort to ort
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=36463800&a=36464222
                • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 21:45
                  Podziwiam zaciecie.Postaralas sie.Wyszukalas post az ojjjj z lutego.brawo
                  brawo:)Dla Pani/Panny za zaciecie i ciezka prace nagroda w postaci wdziecznosci :D
                  • dumni Re: IQ.. 28.08.06, 21:49
                    khaki3 napisała:

> Podziwiam zaciecie.Postaralas sie.Wyszukalas post az ojjjj z lutego.

Ten jest z dzisiaj.
                    • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 21:54
                      powaga Aska wiedzialam,ze wrocisz:D:DZaraz polece po Browanxa ale sie chlopak
                      ucieszy:D:D:D:D
                      • dumni zapomniałam o linku 28.08.06, 22:01
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=47565501&a=47614512
                        ps.
                        Browanx to twój chłopak? Mam się bać?:) A co do imienia to Asia bardzo mi się
                        podoba. Możesz się tak do mnie zwracać jeśli Ci to poprawi samopoczucie:)
                  • maraiss Re: IQ.. 28.08.06, 21:49
                    to nie było trudne:P
                    wystarczyło wpisac słowo ortografia...:P
                    • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 21:54
                      hehe.Liczy sie zaciecie do szukania:)Nie fakt, co wpisalas:)No no powinnas w
                      jakichs formacjach wyszukiwawczych( istnieje cos takiego??) pracowac:):):)
            • dumni Re: IQ.. 28.08.06, 21:37
              maraiss napisała:

> khaki3 napisała:
              >
              > > Chyba to,ze dziewucha powinna choc podstawowe zasady znac prawda?tymbardz
              > iej,ze
              > > ma juz 17 lat wiec sie przyda.
              >
              > wybacz Khaki ,ale czytając twój post nie moge oprzeć sie, żeby nie napisac...
              > przyganiał kocioł garnkowi...

Masz rację. Dodam, że tym kontekście bardzo prawdziwa jest twoja sygnaturka.
              • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 21:39
                Booozie jak ty mi przypominasz pewna glowna swego czasu agresorke na F
                Kobieta.Ehhhh jak mi czasami Asi naszej brak:D:D:D:D:D
                • dumni Re: IQ.. 28.08.06, 21:55
                  khaki3 napisała:

> Booozie jak ty mi przypominasz pewna glowna swego czasu agresorke na F
                  > Kobieta.Ehhhh jak mi czasami Asi naszej brak:D:D:D:D:D

A kto to taki "agresorka"? hehe:)
                  • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 21:57
                    Zenska wersja agresora:D
                    • dumni Re: IQ.. 28.08.06, 22:02
                      khaki3 napisała:

> Zenska wersja agresora:D

A kto to taki "agresor" czy "agresorka" na forum?:)
                      • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 22:04
                        Ojj jesli chodzi o agresorke nr 1 Forum Gazeta.pl o brzmiacym nicku meszyja to
                        naprawde trzeba by bylo zaczac od poczatku:)A teraz Szklo Kontaktowe wiec
                        zabardzo nie mam czasu:)

Wksztalciuchem wg Dorna jestem:D
                        • dumni Re: IQ.. 28.08.06, 22:06
                          khaki3 napisała:

> Ojj jesli chodzi o agresorke nr 1 Forum Gazeta.pl o brzmiacym nicku meszyja to
                          > naprawde trzeba by bylo zaczac od poczatku:)

Nie pytałam kto twoim zdaniem tym agresorem/ką jest tylko co to słowo twoim
                          zdaniem znaczy?:)

A teraz Szklo Kontaktowe wiec
                          > zabardzo nie mam czasu:)
                          >
                          > Wksztalciuchem wg Dorna jestem:D

Widzę, że nie tylko ortografia u Ciebie kuleje:(
                          • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 22:10
                            Przepraszam cos jeszcze mi kuleje?

Jesli chodzi o "Wyksztalciucha" to zglos ten problem do Dorna.On takiegoz
                            okreslenia uzyl.Nie ja.Ja wylacznie idac za przykladem Milosciwie nam panujacych.
                            • dumni Re: IQ.. 28.08.06, 22:20
                              khaki3 napisała:

> Przepraszam cos jeszcze mi kuleje?
                              >

Nic nie szkodzi. To pewno nie twoja wina, że nie potrafisz pisać z sensem. W
                              każdym razie BYĆ MOŻE nie tylko twoja...
                              • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 22:23
                                Dla ciebie nie ma sensu,dla innych ma.to jeszcze poczepiaj sie
                                kropek,przecinkow,szlaczkow i znaczkow;) Narzekasz,ze ja kogos sie czepilam ale
                                ty nie lepsza;) ale oczywiscie wszystko w imie wytykania mi bledow;) brawo
                                brawo.owacje na stojaco.zieeeeeeew nudna juz jestes. Naprawde kropka w kropke
                                jak meszyja.jak sie ciesze,ze wrocilas:)to teraz zabieraj sie do swojej roboty
                                tradycyjnej.Wiedzialam,ze wrocisz:):)Ile to Ciebie nie bylo?max 4 miesiace?i tak
                                dluuugo wytrzymalas.Pewnie juz wszystko co trzeba zlinkowalas:)
                                • dumni Re: IQ.. 28.08.06, 22:32
                                  Widzę, że problem sie pogłębia. Mam nadzieję, że nie z mojego powodu. Szkoda,
                                  bo liczyłam na defincję tej *agresorki*, ale wygląda, że się nie doczekam.
                                  Miłego wieczoru i duuuużo zdrowia:)
                                  • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 22:35
                                    W tym przypadku(definicja agresorki choc definicja trolla w pelni oddaje
                                    definicje agresorki ) nie da sie wyjasnic.trzeba by wrocic w czasie jakies pol
                                    roku temu,opowiadac od poczatku do konca.Zabrakloby zycia, a i zabrakloby sil na
                                    czytanie o tym:) Slawetna meszyja:)Ehhhhhh jakze bez niej tu
                                    spokojnie,milo,kulturalnie.tylez trolli( nawet mozna to pod agresorke
                                    podciagnac) bylo, tylez,zesmy wybili:)Ehhh te wspaniale lata:D
                                    • dumni Re: IQ.. 28.08.06, 22:47
                                      khaki3 napisała:

( nawet mozna to pod agresorke
                                      > podciagnac)

Ale co?:)

ps.
                                      Jedno trzeba Ci przyznać: im mniej sensownie tym zabawniej piszesz. Mogę prosić
                                      o jeszcze?:)
                                      • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 22:50
                                        tylez trolli( nawet mozna to pod agresorke
                                        podciagnac)

Trolling podciagnac pod agresorke:)Czytanie ze zrozumieniem boli?ojj boli boli
                                        boli.Wez to co Gozdzikowa poleca;)(Etopiryna gdybys nie wiedziala)

Milo,ze wrocilas meszyjo.Wybacz ale meczysz mnie dzisiaj swoja osoba.Do jutra
                                        czepliwa zolziunio:)
                                        • dumni Re: IQ.. 28.08.06, 22:56
                                          khaki3 napisała:

> tylez trolli( nawet mozna to pod agresorke
                                          > podciagnac)
                                          >
                                          > Trolling podciagnac pod agresorke:)

Czyli *tylez trolli" to to samo co *trolling*, a ten można pod agresorkę
                                          podciągnąć? A nie mówiłam, że im mniej sensu tym zabawniej?:) Proszę napisz coś
                                          jeszcze, coraz lepiej się bawię!
                                          No i wszystko jasne:)
              • maraiss Re: IQ.. 28.08.06, 21:46
                ja do Khaki nic nie mam i nie chce tutaj wywoływac żadnej kłótni!
                nie lubię tylko takiego czepiania sie...bo jeden błąd nie decyduje o naszej
                inteligencji...
                • khaki3 Re: IQ.. 28.08.06, 21:49
                  Boj sie Boga!Ja podziwiam Twoja wytrwalosc.Olalabym takie szukanie postow i
                  juz.Nie czepiam sie.No moze troche,ale wybacz skoro ja sie czepiam dziewuchy i
                  Ty zwracasz mi uwage to chyba to samo prawda?Zreszta ja stwierdzam,ze popelniam
                  orty zawsze i wszedzie:)I nie mowie,ze tak nie jest.
                • dumni Re: IQ.. 28.08.06, 21:50
                  maraiss napisała:

> ja do Khaki nic nie mam i nie chce tutaj wywoływac żadnej kłótni!
                  > nie lubię tylko takiego czepiania sie...bo jeden błąd nie decyduje o naszej
                  > inteligencji...

Zgadzam się całkowicie.
          • paaaaat Re: IQ.. 28.08.06, 22:13
            a może ma dysortografie i wtedy znajomość zasad nic nie zmienia
    • gloria79 Re: IQ.. 28.08.06, 15:55
      Poziom jest przecietny, ale nie ma sie czym przejmowac... w trakcie kolejnych
      lat moze nieco wzrosnac, jesli bedziesz studiowac, ale moze to byc kilka
      punktow... ten wyzszy poziom bedzie sie utrzymywal tym dluzej, im dluzej
      bedziesz sie uczyc nowych rzeczy. Pozniej, jesli np. w pracy zaczniesz
      wykonywac czynnosci powtarzalne, rutynowe, poziom IQ moze powrocic do
      Twojej "normy" czyli poziomu, jaki osiagniesz w wieku okolo ok. 20 lat (tak
      mniej wiecej). Generalnie testy inteligencji wymagaja wiecej od mlodszych
      ludzi :) w wielkim skrocie: 20-latek i 40-latek maja taki sam poziom IQ,
      powiedzmy 105, ale 20-latek zeby uzyskac taki wynik musial rozwiazac poprawnie
      wiecej zadan. A jesli badalas sie testem, ktory nie uwzglednial wieku jako
      zmiennej, to jest prawdopodobienstwo, ze byl on nierzetelny.
    • methinks Re: IQ.. 28.08.06, 15:57
      To zalezy. Wiekszosc testow jest standaryzowana tak, zeby srednia z wynikow
      wynosila 100. 50% populacji miesci sie zwykle w przedziale 90-110. Wynik 107
      oznacza, ze osoba jest inteligentniejsza od ok. 65% populacji.
      • methinks Re: IQ.. 28.08.06, 15:58
        Chodzi oczywiscie o profesjonalne testy IQ, a nie zamiszeczone na www.jakiejs-
        tam-stronie.pl
        • walnientaenta Re: IQ.. 28.08.06, 16:38
          wiecie co nie moge czytac o tych dyslekcjach. Jak chodziłam do szkoły to
          napisane dyktando na 2, było na 2 i koniec. Mój najlepszy stopien to 3=, jak
          sprawdzam to dyslektyk ze mnie w całej krasie. Z matmy miałam 5/6, z polaka 3 i
          nazywano to wtedy że ktoś ma do czegoś predyspozycje lub nie. Naciąganie
          średniej poprzez zaswiadczenia lekarskie ?????? Napisałam maturę z matmy na 6,
          z polskiego na 5, bo nauczyłam się słownika niemal na pamięć - zasad,
          zapomniałam po tygodniu inna sprawa. Walczyłam i wygrałam, no ale w dobie
          rozdawanych za darmo matur........do czego to prowadzi. Co do IQ osoby z
          predyspozycjami matematycznymi, wydaje mi się że mają lepsze wyniki ( tam są
          zadania tylko na logikę) czy przez to są inteligentniejsi ??????
          • walnientaenta Re: IQ.. 28.08.06, 16:42
            A pytanie Osoby które mają dyslekcję beda polubownie traktowane w pracy ( za
            zaswiadczenie) nie dochodzimy do absurdu???????? Ja bym nie chciała takiej np
            sekretarki. Jakiekolwiek IQ to chyba umiejętność zaglądania do słownika, jest
            jeszcze word dla leniwych, jak np. ja :-)
          • methinks Re: IQ.. 28.08.06, 16:54
            Mylisz sie, prawdziwe testy na IQ uwzgledniaja umiejetnosci lingwistyczne, itd.
            • walnientaenta Re: IQ.. 28.08.06, 17:06
              No to przepraszam - jest sprawiedliwie :-)))))) ale tu bym własnie poległa lecz
              nadrobiła w sprawach technicznych - czyli ogólnie równowaga i pewnie w sredniej
              bym była, jak dobrze by poszło ;-))))))))
    • bez.wyksztalcenia Re: IQ.. 28.08.06, 17:50
      raczej srednie. niby norma to 100, ale mi sie wydawalo, ze 120 to taka norma
      dla "wyzszej" inteligencji
      mi wyszla sporo powyzej przecietnej, ale to nic nie oznacza. jestem np.
      uzdolniona matematycznie i lingwistycznie (tzn. latwo ucze sie jezykow), ale
      nie znosilam pisac wypracowan - nie mam latwosci pisania
      • raki2 Re: IQ.. 28.08.06, 19:16
        To całkowita norma. Nic wielkiego. Zresztą trzeba zrobić kilka testów, każdy
        jest inny. Pamiętacie test na int. Polaków? Po pierwszym znajomi mieli o 10
        więcej niż po drugim, ja zresztą też. Czyli np. raz wyszło 110,a drugi 100.
        Trzeba zrobić kilka testów.
        Po drugie są różne rodzaje inteligencji, tu trzeba specjalistycznych testów a
        nie z gazety.
    • psychcio Re: IQ.. 28.08.06, 19:37
      sarah1989 napisała:
      > 107 wysokie czy niskie wedłóg Was??

W porównaniu z Dodą, która IQ ma ok. 140, to cieńko.
      W porównaniu ze mną [61] to dobry wynik:)
      • navojkaa Re: IQ.. 28.08.06, 21:38
        Doda to ma chyba minus 140 :D W życiu nie uwierzę w ten wynik.
        • psychcio Re: IQ.. 29.08.06, 05:40
          navojkaa napisała:
          > Doda to ma chyba minus 140 :D W życiu nie uwierzę w ten wynik.

Ja to wyczytałem w jakimś "publikatorze", dość dawno.
    • antygen To niemożliwe; 28.08.06, 22:02
      ortografia kuleje, u mnie masz pałę.
      • psychcio Adminie .... 29.08.06, 05:41
        antygen napisała:
        > ... u mnie masz pałę.

To publiczna propozycja erotyczna!
    • paaaaat Re: IQ.. 28.08.06, 22:14
      o 7 większe niż przeciętne
    • tomasdyg Re: IQ.. 107, jak na parlametntarzyskę za wysokie 29.08.06, 08:38

• kohol Re: IQ.. 29.08.06, 11:23
      Przeciętne.
      W zasadzie w większości profesjonalnych testów za przeciętne uznaje się IQ 85-
      115. Poza tym prawdziwy wynik testu podawany jest jako przedział - bo moga być
      różne błędy, wiadomo, ktoś mógł mieć gorszy dzień, nie ma testów "idealnie
      czułych" itd. Wynik 107 to tylko wynik otrzymany przez Ciebie w danych
      warunkach, w danym teście :)

Aha, testy na inteligencję nie muszą sprawdzać zdolności lingwistycznych.

Widziałam kiedyś gdzieś w internecie testy na IQ, ale nie wiem, na ile są
      profesjonalne (profesjonalne to wiadomo, kosztują, bo badania są pracochłonne,
      prawa autorskie, tylko psychologowie je robią itd. itp.).

Ps. Heh, ciekawe, ile razy ja walnęłam "orta" na forum :D
      • gloria79 Re: IQ.. 29.08.06, 11:35
        To prawda, testy badajace IQ nie musza zwierac zadan sprawdzajacacy
        umiejetnosci lingwistyczne. Generalnie testy na inteligencje opieraja sie na
        zadaniach sprawdzajacych umiejetnosc myslenia abstrakcyjnego, niezaleznego od
        umiejetnosci operowania liczbami czy slowami: w zadaniach sa tylko symbole i
        rozne dziwne znaczki :) np. test matryc Ravena. Tego typu test rozwiazuje sie
        takze w polskiej MENSIE (a przynajmniej jakies 5 lat temu tak bylo).
        Ale faktycznie, pierwsze testy na inteligencje zawieraly mnostwo roznych zadan,
        takze tych sprawdzajacych wiedze ogolna. Przykladem tego typu testu jest test
        Wechslera.
        • navojkaa Re: IQ.. 29.08.06, 11:38
          Tak jest.
          Robiłam kiedyś test matryc R, wyszedł mi przeciętny w górnych granicach :) Ale
          robiłam go w bardzo krótkim czasie.
          Profesjonalne testy na inteligencję nie są dostępne śmiertelnikom ;) Mają je
          tylko psychologowie, muszą mieć do nich uprawnienia. Testy gazetowe to zwykła
          zabawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka