Dodaj do ulubionych

Kobieca przyjazn

30.08.06, 17:55
Mam 16 lat. Odkad pamietam zawsze dogadywalam sie z facetami, wszystkie te powazniejsze przyjaznie to faceci (18-23lata), dojrzali, fajni, ciekawi ludzie, wszystko ok, ale...
od pewnego czasu poluznily sie kontakty i zaczelam troche nad tym myslec, i...strasznie brakuje mi po prostu przyjaciolki... kogos z kim moglabym ekscytowac sie ciuchami, facetami, po prostu kobiecymi sprawami...zwyczajnej dziewczyny, mlodej kobietki wchodzacej w caly ten cudny swiat i przezywajacej mniej wiecej to samo co ja...to przytlaczające, ze uswiadamiam sobie, ze nigdy nie mialam prawdziwej przyjaciolki, owszem mam kilka kolezanek, pare bliskich, ale nigdy nie bylo przy mnie osoby dla ktorej ja bylabym tym samym czym ona dla mnie...jedynej w swoim rodzaju bratniej duszyczki, ktora zawsze stalaby za mną stuprocentowo i niepodwazalnie. szkoda. teraz zaczyna mi tego brakowac...kogos z kim moglabym malowac glupie paznokcie...ok, to zalosne moze co pisze:) ale..nawet nie mam komu o tym powiedziec? strasznie mi tego brakuje, dziewczyny dbajcie o swoje kobiece przyjaznie, bo zaden facet wam tego nie zastąpi...w zaden sposob. :(
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • seth.destructor Re: Kobieca przyjazn 30.08.06, 18:47
      Taka mloda, a juz lassie
    • chani-nr1 Re: Kobieca przyjazn 30.08.06, 20:38
      rozumiem Ciebie... mam 26 lat, kilku super kolegów - przyjaciół, faceta... Odką
      pamiętam - zawwsze miałam jedną przyajciółkę, z która - jak m isię wydawało -
      mogłam konei kraść. Ale "przyjaciółka" zrezygnowała z przyjaźni - nieważny i
      głupi jest powód - zostałam sama z garstką kolegów... Teraz mam jedengo super
      przyajciela, Faceta i 2 koleżanki... Ciuchy kupuje sama - bo koledzy i ta
      ktwierdzą że ja pewnie nawet nago wyglądam super, Facetowi mówie o problemach
      i... niby idzie przezyc ijest ok, ale.. faktycznei brakuje czasami tej
      Psiapsiółki w życiu:(

Nie martw sie - jeszcze C isię uda znaleźć jakąs super Kumpele
    • ocean.niespokojny Re: Kobieca przyjazn 30.08.06, 20:48
      przecież życie ci sie nie kończy a zdecydowanie zaczyna
      możesz mieć jeszcze przyjaciółki
      wszystko zależy od Ciebie
    • andecja Re: Kobieca przyjazn 30.08.06, 23:56
      mam już dużo więcej lat niż Ty, ale podobne spostrzeżenia
      nawet dziś rozmawiałam z moim kolegą o tym, że zawsze lepiej dogadywałam się z
      mężczyznami niż z kobietami
      mając 16 lat nie zdawałam sobie z tego sprawy
      po latach widzę, że tak właśnie jest
      na krótko miałam przyjaciółkę - nie wyszło, bo wyprowadziłam się z rodzinnej
      miejscowości
      przez parę lat miałam natomiast prawdziwego przyjaciela, niestety zakochał się
      we mnie i to był koniec naszej przyjaźni
      w tej chwili najlepiej pracuje mi się z mężczyznami
      gdy mam do załatwienia jakąś sprawę typu urzędowego, to zawsze z mężczyzną
      lepiej mi się rozmawia
      pediatra mojego dziecka to też mężczyzna, mój lekarz rodzinny też
      kosmetyki kupuję w sklepiku u znajomego pana
      warzywa też
      no i od 11 lat mam męża, z którym rozumiemy się bez słów, jesteśmy dla siebie
      najlepszymi przyjaciółmi
      i tak jest mi dobrze
    • amelie_poulain Re: Kobieca przyjazn 31.08.06, 15:58
      no tak, faceci są przeswietnymi przyjaciolmi, naprawde WIEM TO. ale nie zastapia przyjaciolki. to dziala tak samo jak fakt, ze przyjaciolka nie zastapi ci faceta. albo siostra brata/brat siostry.
      • cala_w_kwiatkach Re: Kobieca przyjazn 31.08.06, 16:06
        jak bylam w Twoim wieku to mialam taka prawdziwa przyjaciolke od serca, ktora
        wiedziala o mnie wszystko a ja o niej, to mile uczucie miec kogos tak
        zaufanego, robilysmy ze soba wszystko, poznalysmy sie w podstawowce a nasza
        przyjazn trwala jeszcze przez cale liceum, potem rozeszlysmy sie na rozne
        studia, poznalysmy facetow, stworzylysmy zwiazki, inni znajomi, inne sprawy
        i...teraz widujemy sie dwa-trzy razy w ciagu roku, choc mieszkamy pare ulic od
        siebie
        natomiast z kolezanka z liceum spotykamy sie czesto, choc tez studiujemy na
        innych uczelniach
        wniosek jest taki, ze przyjazn nalezy pielegnowac, umacniac, bo inaczej szybko
        wygasa i brakuje tematow do rozmow, a warto miec osobe ktorej mozna zaufac i
        wygadac sie tak po prostu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka