Dodaj do ulubionych

moj syn ofiara reformy szkolnictwa

04.09.06, 16:20
wysluchalam dzisiaj przemowienia min. Giertycha i bardzo zaluje,ze to, co
proponuje, ominie mohjego syna.w zasadzie mialby to byc powrot do dawnych,
dobrych tradycji szkolnych, na ktorych ja sie wychowalam i z rozrzewnieniem je
wspominam. ja sie identyfikowalam ze szkola, i tego chce nowy minister.
Obserwuj wątek
    • cala_w_kwiatkach Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 04.09.06, 17:43
      a o co mu chodzilo konkretnie?
      • icanchange Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 04.09.06, 17:46
        ale po co się identyfikować ze szkołą?
        • kobieta_na_pasach Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 04.09.06, 17:48
          icanchange napisała:

> ale po co się identyfikować ze szkołą?

a z kim, jak nie ze szkola?
          • icanchange Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 04.09.06, 17:49
            pozostać indywidualną osobą. Asią, Basią, Kasią czy Zosią a nie uczennicą
            któregoś tam LO czy technikum, czy gimnazjum...
            • kobieta_na_pasach Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 11:23
              icanchange napisała:

> pozostać indywidualną osobą. Asią, Basią, Kasią czy Zosią a nie uczennicą
              > któregoś tam LO czy technikum, czy gimnazjum...

czyli dziwakiem? chodzi mi o identyfikacje z grupa, jej pogladami,
              zainteresowaniami. a przy ty nic nie stoi na przeszkodzie by byc
              indywidualnoscia. chyba latiwej sie chodzi do szkoly, w ktorej sie czuje "na
              swoim miejscu" niz , jak "za kare"?
              • miang Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 14:19

ta, z hitlerjugend tez sie identyfikowali.....
                • kobieta_na_pasach Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 14:25
                  miang napisała:

>
                  > ta, z hitlerjugend tez sie identyfikowali.....
                  >
                  walnij sie w leb osle.
    • sir.vimes Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 04.09.06, 17:47
      a mnie to w sumie wisi.
      • kobieta_na_pasach Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 04.09.06, 17:48
        sir.vimes napisała:

> a mnie to w sumie wisi.

masz dzieci?
        • sir.vimes Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 04.09.06, 17:53
          Tak. A mój post to cytat twojej wypowiedzi o zamordowanej uczennicy.
          • cala_w_kwiatkach Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 04.09.06, 18:05
            ale o co chodzi???
            • icanchange Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 04.09.06, 18:10
              o mundurki.
              • cala_w_kwiatkach Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 04.09.06, 18:13
                mundurki to fajna rzecz byla, ale w dzisiajeszych czasach to raczej nie
                przejdzie
                • icanchange Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 04.09.06, 18:15
                  w mundurkach niektórzy fajnie wyglądają, ale w zasadzie więcej z tego problemów
                  niż pożytku. A fe.
                • news21 Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 04.09.06, 18:17
                  Dorób sobie drugie dziecko albo adoptuj i poślij szybciutko do szkoły, będziesz
                  miała jak znalazł owoc giertychowych eksperymentów.
                  • kobieta_na_pasach Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 11:24
                    news21 napisała:

> Dorób sobie drugie dziecko albo adoptuj i poślij szybciutko do szkoły, będziesz
                    >
                    > miała jak znalazł owoc giertychowych eksperymentów.

a skad wiesz,ze mam tylko jedno dziecko?
                • kobieta_na_pasach Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 11:23
                  cala_w_kwiatkach napisała:

> mundurki to fajna rzecz byla, ale w dzisiajeszych czasach to raczej nie
                  > przejdzie

dlaczego? historia czesto zatacza kolo.
    • beautiful_joanna Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 04.09.06, 20:24
      Moje dzieci na szczescie ominie jakakolwiek reforma pana giertycha...
      ja sie nigdy ze szkola nie identyfikowalam i jakos zle na tym nie wyszlam.
      Jak ktos napisal, jestem soba, a nie uczennica nr xxx liceum czy podstawowki yyy.
      Takie unifikacyjne 'utozsamianie ze szkola' juz przerabialismy w czasach
      socjalizmu. Dzieki bogu to minelo... ale wraca?! :O :(
      • kobieta_na_pasach Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 11:25
        beautiful_joanna napisała:

> Moje dzieci na szczescie ominie jakakolwiek reforma pana giertycha...
        > ja sie nigdy ze szkola nie identyfikowalam i jakos zle na tym nie wyszlam.
        > Jak ktos napisal, jestem soba, a nie uczennica nr xxx liceum czy podstawowki yy
        > y.
        > Takie unifikacyjne 'utozsamianie ze szkola' juz przerabialismy w czasach
        > socjalizmu. Dzieki bogu to minelo... ale wraca?! :O :(

mam rozumiec, ze w zwiazku z tym nie interesuje cie dalszy kontakt ze szkola np.
        w postaci zjazdow rocznicowych?
        • dzioucha_z_lasu Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 07.09.06, 13:51
          kobieta_na_pasach napisał:

> mam rozumiec, ze w zwiazku z tym nie interesuje cie dalszy kontakt ze szkola
          np
          > .
          > w postaci zjazdow rocznicowych?

A to obowiązek jakiś..?
          • kobieta_na_pasach Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 07.09.06, 13:52
            dzioucha_z_lasu napisała:

> kobieta_na_pasach napisał:
            >
            > > mam rozumiec, ze w zwiazku z tym nie interesuje cie dalszy kontakt ze szk
            > ola
            > np
            > > .
            > > w postaci zjazdow rocznicowych?
            >
            > A to obowiązek jakiś..?

nie.przyjemnosc jakas. wracaj moze do tego lasu, co?
            • dzioucha_z_lasu Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 07.09.06, 14:00
              Dla kogo przyjemność, dla tego przyjemność, są ludzie, którzy nie lubią takich
              spędów i fakt nieinteresowania się nimi nikogo nie dyskwalifikuje
    • lupus48 do kobiety na pasach 05.09.06, 23:23
      kobieta_na_pasach napisał:

> wysluchalam dzisiaj przemowienia min. Giertycha i bardzo zaluje,ze to, co
      > proponuje, ominie mohjego syna.w zasadzie mialby to byc powrot do dawnych,
      > dobrych tradycji szkolnych, na ktorych ja sie wychowalam i z rozrzewnieniem je
      > wspominam. ja sie identyfikowalam ze szkola, i tego chce nowy minister.

wisi mi to :->
      a tak na serio przeczytałam to co napisałaś i dziwi mnie ze ktoś dorosły z
      jakims tam bagazem doświadczen mogł sie tak wypowiedziec na forum odnosnie
      zabojstwa,sprawa szkoły wydaje ci sie bardziej absorbujaca? z pewnością bo
      dotyczy cie bezpośrednio ale pamietaj ze to co sie tam stało mialo miejsce w
      szkole i na miejscu tej dziewczyny mogłbyc kazdy.
      • kobieta_na_pasach Re: do kobiety na pasach 06.09.06, 11:28
        lupus48 napisała:

> kobieta_na_pasach napisał:
        >
        >sprawa szkoły wydaje ci sie bardziej absorbuja

> ale pamietaj ze to co sie tam stało mialo miejsce w szkole i na miejscu tej
        dziewczyny mogłbyc kazdy.

a co za roznica, gdzie ja zabil? nosil sie z tym zamiarem, wiec mogl rownie
        dobrze zrobic to pod jej domem. znam takie przypadki. chlopak byl chory
        psychicznie. mogla to wkalkulowqac, ale sobie odpuscic na samym poczatku
        znajomosci. tez bylam kiedys mloda i poznawalam roznych. jesli mi cos nie
        pasowalo rozstawalam sie juz na poczatku znajomosci.
    • zeberdee24 Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 05.09.06, 23:44
      Ja osobiście chodziłem do szkoły z internatem która była chyba ostatnim
      bastionem dyscypliny - i jestem zadowolony. Nauczyłem się tam wstawać rano,
      trzymać porządek, dokładności w nauce, kultury osobistej(to nie jest wcale tak
      oczywiste), szacunku dla pracy, szacunku dla ludzi, systematyczności. Brzmi jak
      xix wiek ? - może, ale to jest bardzo użyteczne w dzisiejszym świecie, chyba
      nawet bardziej niz 100 lat temu.
      • ela282 Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 07:24
        Ja też chodziłam do szkoły z internatem. Były szyte jednakowe mundurki. Też
        miło wspominam tamten okres. Dyscyplina była, każde wyjście musiało być
        odnotowane w zeszycie, a na wyjazd do domu trzeba było mieć zgodę kierownika
        internatu. Poza tym nikt nie słyszał o narkotykach. Młodzież wtedy naprawdę
        była w porządku. Dzisiaj młodzi nie zechcą chodzić jednakowo ubrani. My
        wyrośliśmy w takiej atmosferze i przyjmowaliśmy to co nam narzucono. Jednak
        dzisiejsza młodzież ma więcej swobody i wolność wyboru i nie sądzę żeby godziła
        się na ograniczenia.
        • simply_z Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 20:24
          Ja też chodziłam do szkoły z internatem. Były szyte jednakowe mundurki. Też
          > miło wspominam tamten okres. Dyscyplina była, każde wyjście musiało być
          > odnotowane w zeszycie, a na wyjazd do domu trzeba było mieć zgodę kierownika
          > internatu. Poza tym nikt nie słyszał o narkotykach. Młodzież wtedy naprawdę
          > była w porządku. Dzisiaj młodzi nie zechcą chodzić jednakowo ubrani. My
          > wyrośliśmy w takiej atmosferze i przyjmowaliśmy to co nam narzucono. Jednak
          > dzisiejsza młodzież ma więcej swobody i wolność wyboru i nie sądzę żeby
          godziła
          >
          > się na ograniczenia.
          jakbym czytała ulotke z lat 50-tych ,a moga sluchać big beatu?;DDD
      • kobieta_na_pasach Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 11:29
        zeberdee24 napisał:

> Ja osobiście chodziłem do szkoły z internatem która była chyba ostatnim
        > bastionem dyscypliny - i jestem zadowolony. Nauczyłem się tam wstawać rano,
        > trzymać porządek, dokładności w nauce, kultury osobistej(to nie jest wcale tak
        > oczywiste), szacunku dla pracy, szacunku dla ludzi, systematyczności. Brzmi jak
        > xix wiek ? - może, ale to jest bardzo użyteczne w dzisiejszym świecie, chyba
        > nawet bardziej niz 100 lat temu.

wlasnie. jesli dom nie nauczy, to gdzie? nawet do wojska juz mlodzi faceci nie
        musza isc. u mojego syna 11 spoznien i wylatuje sie ze szkoly. Tak trzymac!
        • n_itka Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 22:43
          moj kolega tez mieszkal w internacie - nauczyl sie tam pic, olal nauke, moj
          ojciec musial mieszkac w internacie, bardzo nieciekawie wspomina.
          z tego wynika: nie mierz ludzi swoja miara, nie wypowiadaj sie w imieniu ogolu,
          to co dobre dla ciebie, nie musi byc dla kazdego, wiec nie wciskaj swoich racji
          na sile.
          • zeberdee24 Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 22:51
            Dyscyplina niektórym, a wręcz większości pomoże - chaos zaszkodzi wszystkim.
            Taka jest prawda, a nie bezmyślne uogólnienie.
    • grogreg Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 07:44
      A Ty wiesz, ze twoje zdjecie ogladac bedzie mozna dopiero po 23:oo
    • bw.com Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 11:01
      Ofiarą reformy...??? Dlatego, że nie będzie miał mundurak??? O wypraszam
      sobie... Po pierwsze w każdej szkole może obowiązywać mundurek, bez zbędnych
      zarządzeń Giertycha (wiem, bo w moim liceum, państwowym dodam, mieliśmy
      mundurki, co było tradycją od początku istnienia szkoły). Ofiarami reformy, są
      tegoroczni maturzyści i studenci, którzy bezczelnie zostali porównani z
      tłumokami, którzy nie zdali matury (cudowna amnestia). Na szczęście nie dostali
      świadectw maturalnych do tej pory, a nawet jakby dostali to już widzę jakby się
      podostawali na dobre państwowe uczelnie... Szkoda mi pana Giertycha, nie wiem co
      on chce osiagnac... Na pewno robi to kosztem normalnych, przykladajaczch sie do
      nauki studentow i maturzystow...
      • walnientaenta Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 11:20
        bw.com masz racje ja również nie wiem o co w tym chodzi. Po swojej głupiej
        decyzji co do matur chce facet naprawic wizerunek mundurkami. Dyscyplina w
        szkole owszem ale nie mundurkiem a wiedzą, dążeniem do watury itp. Facetowi
        wartości się poprzewracały.
        Ja chodziłam do podstawówki w fartuszku i było OK, ale to zupełnie inne czasy,
        fakt że dziś dzieciakom troche odbiło, lub może ich rodzicom właśnie, którzy
        chodzili w fartuszkach ( odreagowanie ?)
        Ja miałam fartuch i obowiązek wiązania włosów, zakaz malowania, farbowania,itp.
        Swoje dziecko do przedszkola wysyłam zawsze w kitach i zwykłych prostych
        ubrankach ( nie markowych choć mnie na to stać i takowe ma),nie wiem co bedzie
        dalej w szkole, ale mysle ze wiele tu zależy od rodziców i wyznawanych w domu
        wartości
      • kobieta_na_pasach Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 06.09.06, 11:30
        bw.com napisała:

> Ofiarą reformy...??? Dlatego, że nie będzie miał mundurak??? O wypraszam
        > sobie...

jakiego mundurka? czy ja cos pisalam o mundurkach?
    • kobieta_na_pasach ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem..... 06.09.06, 11:32
      ...jesli w szkole was tego nie nauczono. co wy z tymi mundurkami? chodzi mi o
      cos zupelnie innego. mundurki to sprawa drugorzedna.
      • walnientaenta Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 06.09.06, 11:56
        Ale cała w kwiatach . pytała własnie o co chodzi, to może napisz trzy słowa co
        cię zafascynowało w propozycji Giertycha, lub daj link, to bedziemy dyskutowac
        o konkretach
        • kobieta_na_pasach Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 06.09.06, 14:25
          walnientaenta napisała:

> Ale cała w kwiatach . pytała własnie o co chodzi, to może napisz trzy słowa co
          > cię zafascynowało w propozycji Giertycha, lub daj link, to bedziemy dyskutowac
          > o konkretach

niestety, ale trzeba bylo sluchac przemowienia:)
          • bw.com Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 06.09.06, 14:34
            Bądź co bądź, ja nie mam zamiaru słuchać tego Czuba-Frankensteina......
            Brrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!! Coś tam ewentualnie mogę w gazecie przeczytać, ale jak
            na niego patrzę to mi się żyć odechciewa... Jak natura może być tak okrutna w
            tworzeniu człowieka? I nie chodzi mi o sam wygląd, ale tez o mentalność, sposób
            zachowania i wypowiedzi... ech...
            • kobieta_na_pasach Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 06.09.06, 14:35
              bw.com napisała:

> Bądź co bądź, ja nie mam zamiaru słuchać tego Czuba-Frankensteina......
              > Brrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!! Coś tam ewentualnie mogę w gazecie przeczytać, ale jak
              > na niego patrzę to mi się żyć odechciewa... Jak natura może być tak okrutna w
              > tworzeniu człowieka? I nie chodzi mi o sam wygląd, ale tez o mentalność, sposób
              > zachowania i wypowiedzi... ech...

z takimi osobnikami jak ty, nawet nie chce sie dyskutowac, bo nie ma o czym.
              • icanchange Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 06.09.06, 20:01
                no ja zrozumiałam, ze te mundurki w Twym mniemaniu, są symbolem identyfikowania
                się ze szkołą. Nic innego Giertych nie wymyślił, czego nie mozna było wymyślić
                samemu, kto chce, ten się przywiązuje, indentyfikuje i inne takie, a kto nie,
                ten nie. Ale jeśli nie o to chodzi, to o co?
              • icanchange Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 06.09.06, 20:03
                aha i dlaczego uważasz, że jeśli ktoś nie nosi mundurka i jest indywidualistą
                to jest dziwakiem? Trzeba myśleć i czuć zbiorowo? To jest dopiero dziwne, moim
                zdaniem.
                • icanchange Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 15:34
                  aha i nie odpowiedziałaś na moje pytanie. dlaczgo uważasz, że jeśli ktoś nie
                  identyfikuje się ze szkołą i chce pozostać indywidualnością to jest dziwakiem?
              • simply_z Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 06.09.06, 20:15
                ale kobieto powiedz nam co cie zafascynowalo! patrzę na ten twoj post i
                autentycznie tez jestem pod wrazeniem ( cos jakbym zobaczyła jednorozca) bo
                jestes pierwszą znana mi osoba ,ktora otwarcie pisze ,ze coś ją fascynuje w tym
                człowieku
                • kobieta_na_pasach Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 09:43
                  simply_z napisała:

> ale kobieto powiedz nam co cie zafascynowalo! patrzę na ten twoj post i
                  > autentycznie tez jestem pod wrazeniem ( cos jakbym zobaczyła jednorozca) bo
                  > jestes pierwszą znana mi osoba ,ktora otwarcie pisze ,ze coś ją fascynuje w
                  tym> człowieku

jego utopijna idea. jestesmy tak zapatrzeni w zachod i ameryke,ze nie latwo
                  bedzie cos odbudowac. ale facet probuje. i nie chodzi tu o fasycynacje. w
                  przeciwienstwie do wiekszosci krytykujacych Giertycha (a jest to krytyka oparta
                  na wyjetych z kontekstu wypowiedziach z satysfakcja emitowanych przez TVN) ja
                  staram sie wsluchiwac w calosc wypowiedzi.
              • n_itka Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 06.09.06, 22:45
                kobieto_na_pasach czyzbys zalozyla ten watek po to zeby wszyscy sie z toba
                zgodzili? czy po to aby dyskutowac? wypowiedz kazdego, kto skrytykuje twoje
                zdanie nie odpierasz rzeczowym argumentem, tylko pusta odpowiedzia, ze nie
                bedziesz dyskutowac... funny
                • allsweatness Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 06.09.06, 23:26
                  kobieta na pasach kocha
                  giertycha
                  leppera i
                  kaczory dwa

i tyle
                  kobieto na pasach chetnie bym Cie przejechala samochodem ;)
                  • kobieta_na_pasach Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 09:45
                    allsweatness napisała:

> kobieta na pasach kocha
                    > giertycha
                    > leppera i
                    > kaczory dwa
                    >
                    > i tyle
                    > kobieto na pasach chetnie bym Cie przejechala samochodem ;)

mysle, ze to ci sie przydarzy, tyle ze nie ze mna. nienawisc oślepia, a wtedy
                    łatwo spowodowac samochodowy wypadek:)
                • kobieta_na_pasach Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 09:43
                  n_itka napisała:

> kobieto_na_pasach czyzbys zalozyla ten watek po to zeby wszyscy sie z toba
                  > zgodzili? czy po to aby dyskutowac? wypowiedz kazdego, kto skrytykuje twoje
                  > zdanie nie odpierasz rzeczowym argumentem, tylko pusta odpowiedzia, ze nie
                  > bedziesz dyskutowac... funny
                  -
                  "Współkochać przyszłam, nie współnienawidzić"
              • bw.com Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 09:15
                Jeżeli Ciebie nie można skrytykować to chyba Ty powinnaś się nad sobą
                zastanowić... Nasunęło mi się parę kolejnych konkretnych myśli, ale już nie będę
                ich pisać, żeby Cię przypadkiem nie urazić... Przykro mi, ale masz chyba
                podobny, prosty tok, sposób myślenia, do pana Giertycha.
                • kobieta_na_pasach Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 09:46
                  bw.com napisała:

> Jeżeli Ciebie nie można skrytykować to chyba Ty powinnaś się nad sobą
                  > zastanowić... Nasunęło mi się parę kolejnych konkretnych myśli, ale już nie będ
                  > ę
                  > ich pisać, żeby Cię przypadkiem nie urazić... Przykro mi, ale masz chyba
                  > podobny, prosty tok, sposób myślenia, do pana Giertycha.

prosze zacytowac wypowiedz, w ktorej jestem urazona krytyka, dopiero potem
                  krytykowac:)
                  co do prostoty - jest przymiotem ludzi wielkich, a przynajmniej nietuzinkowych:)
                  • bw.com Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 10:47
                    Ależ prosze bardzo:

"z takimi osobnikami jak ty, nawet nie chce sie dyskutowac, bo nie ma o czym"

swoją drogą, studiuję stosunki międzynarodowe, przedmiot ściśle związany z
                    historią i polityką, więc nie pisz teraz, że nie mam o niczym pojęcia (w tym
                    przypadku o polityce)

Poza tym... jeśli rozważasz zapisanie się do PiS to już mówi samo za siebie...
                    nie wiem jak ludzie w Polsce moga być tak zaślepieni... no, chyba że chodzi o
                    zdobycie jakiejś popularności, bo chwalic się nie ma czym... już wystarczająco
                    jesteśmy ośmieszeni w oczach całego świata...

Pomijam to co PiS zrobił w czasie swojej kadencji, bo nie zrobił nic, a nawet
                    jeszcze mniej, bo wszystko czego się dotknie koalicja się piep... ale co tam...

niech więcej ludzi wyjedzie z kraju, może spadnie bezrobocie i po studiach
                    znajdę dzięki temu normalną pracę...

...jeśli chodzi o mnie, jestem bezpartyjna, więc nie pytaj do jaiej partii ja
                    bym się zapisała...
                    • krusiak Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 11:58
                      Hej
                      nie dyskutuj z Nia bo szkoda Twojego wysilku - moim zdaniem
                      takich ludzi zwyczajnie trzeba ignorowac
                      i szkoda na nich naszego jakiegokolwiek wysilku
                      pozdrawiam Cie
                      • simply_z Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 13:20
                        Giertych doprowadzi do degredacji wykształcenia ,już teraz uznawanie świadectwa
                        ukonczenia liceum w jeden rok ( !) jest kpina ,a co dopiero mowic o maturze (
                        ktora praktycznie kazdy moze zdac nie uczac sie ( co to jest 30%),a potem sie
                        dziwic ,ze wychodza takie rzesze "maturzystów" ,ktorzy jeszcze parenascie lat
                        temu wyladowaliby w zawodowce ,a nie w liceum.
                        • walnientaenta Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 13:57
                          Odbyłam wczoraj dziwną rozmowę, a mianowicie, podobno:
                          - Pan Giertych rozdał matury aby dzieci miały równe prawa ( matury sprawdzała
                          jedna komisja której nikt nie weryfikował, dlatego tak niskie noty,
                          niesprawiedliwe )Dzieci sa manipulowane i wysyłane na ulice protestowac zamiast
                          sie uczyć ( swiadomy zament w szkole ,rozniecana wrogość do szkoły nauki,
                          ministra, decyzji itP - "mięso armatnie")
                          - cała reforma jest po to aby w konsekwencji wychodziły po studiach "tłuki", ci
                          co mają rządzic i zarabiac uczą sie za granicą (czyli śmietanka temu chce sie
                          przeciwstawic Giertych) itp
                          Nie słuchałam wypowiedzi Giertycha, napewno jestem przeciwniczka matur za
                          darmo, jesli uczen miał pecha, trudno ma szanse za rok życie sie nie konczy.
                          Ale to co napisałam w nawiasach ? - swiat polityki jest gesty i zaplątany, czy
                          nie uważacie ze tak na koniec to myslimy to co właśnie mamy mysleć ( nieznamy
                          prawdy, nic nie kleimy)
                          Dyskusja była długa i lekko zgłupiałam, nie przyznałam racji ani nie
                          zaprzeczyłam bo znam zbyt mało konkretów
                          • kobieta_na_pasach Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 14:00
                            JA SIE USTOSUNKOUJE TYLKO DO KWESTII MANIPULACJI. OTOZ,to,ze zaglosowalam na
                            Kaczynskiego w wyborach prezydenckich, to zasluga wylacznie mojego syna, ktory
                            bedac wowczas jeszcze w gimnazjum byl poinstruowany, na kogo ma glosowac, hi hie.
                            I tym sposobem macie odpowiedz, kto glosowal na Kaczynskich - NAUCZYCIELE.
                            "Współkochać przyszłam, nie współnienawidzić"
                        • kobieta_na_pasach Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 13:58
                          simply_z napisała:

> Giertych doprowadzi do degredacji wykształcenia ,już teraz uznawanie świadectwa
                          >
                          > ukonczenia liceum w jeden rok ( !) jest kpina ,a co dopiero mowic o maturze (
                          > ktora praktycznie kazdy moze zdac nie uczac sie ( co to jest 30%),a potem sie
                          > dziwic ,ze wychodza takie rzesze "maturzystów" ,ktorzy jeszcze parenascie lat
                          > temu wyladowaliby w zawodowce ,a nie w liceum.

i tu wyszla twoja studencka niewiedza. na stosunkach to sie moze i znasz, ale na
                          historii to zupelnmie nie. wszak, o ile pamietam, reformy, m.in. szkolnictwa,
                          wprowadzal rzad lewicowy, nie? i to ta nawiedzona min. szkolnictwa, Łuybacka,
                          kazala zlikwidowac zawodowki i utworzyc licea profil. z maturami. to gdzie mialy
                          pojsc te biedne, tepe owieczki? a przypominamm,ze w zawodowkach trzeba bylo
                          odbyc tzw. praktyke. a gdzie, jak sprywatyzowano albo sprzedano panstwowe
                          zakALADY, HIE HIE?
                      • kobieta_na_pasach Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 13:55
                        krusiak napisała:

> Hej
                        > nie dyskutuj z Nia bo szkoda Twojego wysilku - moim zdaniem
                        > takich ludzi zwyczajnie trzeba ignorowac
                        > i szkoda na nich naszego jakiegokolwiek wysilku
                        > pozdrawiam Cie

to co tu robisz? ten nick to dlatego ,ze nalezysz do KRUSu, hie hie?
                    • kobieta_na_pasach Re: ludzie! nauczcie sie czytac ze zrozumieniem.. 07.09.06, 13:54
                      bw.com napisała:

> więcej ludzi wyjedzie z kraju, może spadnie bezrobocie i po studiach
                      > znajdę dzięki temu normalną pracę...
                      >
                      > ...jeśli chodzi o mnie, jestem bezpartyjna, więc nie pytaj do jaiej partii ja
                      > bym się zapisała...

ale ten post to chyba powinnas napisac w innym watku? niby ksztalcuna , a nie
                      kumata. aha, i wisi mi, albo dynda, co mysli sobie o nas caly swiat, a juz
                      szzcegolnie ameryka.
    • icanchange Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 07.09.06, 15:32
      yyy, czy ja dobrze zrozumiałam? głosowałaś według zaleceń syna? loool :D
      doobre.
    • icanchange Re: moj syn ofiara reformy szkolnictwa 07.09.06, 15:35
      wkleję to lepiej tutaj, bo jeszcze nie zauważysz... nie odpowiedziałaś na moje
      pytanie. dlaczgo uważasz, że jeśli ktoś nie
      identyfikuje się ze szkołą i chce pozostać indywidualnością to jest dziwakiem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka