Dodaj do ulubionych

Prosba o temat

11.09.06, 00:11
Witajcie, jestem na okresie próbnym w redakcji, mam za zadanie pisać masę
artykułów (właściwie na akord - im wiecej dziennie tym lepiej) i sama sobie
generować tematy. Potem bedzie inaczej, ale poki co: im wiecej fajnych
tematow wymysle i opiszę, tym lepiej. Mam kilka dzialow tematycznych - np.
turystyka, zwierzeta, motoryzacja, dom, zdrowie, nieruchomosci, praca. I
jeszcze pare, ale te są najwazniejsze. Mam juz za soba okolo 30 artykulow (w
10 dni) i ciagle poszukuję nowych tematow. I tutaj prosba do tych, ktorzy
mogą i chcą pomoc komuś w potrzebie: co by was zainteresowalo, o czym
chcielibycie przeczytac? To nie mają być newsy ani wywiady, forma raczej
poradnikowa lub zachęcająco/zniechęcająca do róznych rzeczy:)
jeśli przyjdzie wam coś do głowy - dajcie znać:)
Pozdrawiam i dziękuję!
Obserwuj wątek
    • cala_w_kwiatkach Re: Prosba o temat 11.09.06, 00:12
      a moze felietony?
      • mala_japonka Re: Prosba o temat 11.09.06, 00:13
        Nie bardzo, zresztą nie wyobrażam sobie siebie piszącej felieton np. o
        motoryzacji...:/ Juz bardziej artykuły typu: kupić auto używane czy salonowe?
        O takie tematy mi chodzi, musze ich miec zatrzęsienie...
        • f_emmefatale Re: Prosba o temat 11.09.06, 00:18
          Miałam ogromny problem z wynajmem mieszkania w Krakowie-może o wynajmie meiszkań
          przez studentów?

Czy to ma byc tematyka kobieca?
          Jestem dość płodną osobą jeśli chodzi o pomyłsy,więc określ tematykę,a napewno
          coś do jutra wymyślę :)
          • mala_japonka Re: Prosba o temat 11.09.06, 00:27
            Nie, tematyka niestety nie kobieca:) Ale w tematyce ogolnej kobieca tez sie
            zawiera;) Piszę po prostu artykuły na te tematy: zdrowie, nieruchomosci,
            motoryzacja, zwierzeta, turystyka, praca, dom. O wynajmowaniu juz pisalam (o
            prawach wynajmujacego) i pisalam tez o tym, czy lepiej kupowac mieszkanie przez
            posrednikow czy bez. O zwierzetach produkuję przewodnik po rasach kotow i psow,
            pisze o zakladaniu terrariow i akwariow, pielegnacji domowej itp. O pracy to o
            dobrym cv i innych takich okolo-pracowych.
            Bylabym bardzo, bardzo wdzieczna za podsuniecie kilku tematow, bo od jutra
            znowu rusza produkcja;) a tematow ciągle mało:/
            Dzięki femme - licze na ciebie:* I na innych także!
            Pozdrawiam
            M.J.
            • f_emmefatale Re: Prosba o temat 11.09.06, 00:35
              Jestem plastykiem...może więc polecę z tą tematyką-jak trudno w dziiejszych
              czasach sprzedać obraz-mimo talentu malarza. Brak zleceń-spowodowany brakiem
              pieniędzy Polaków czy może zbyt wygurowaną ceną realizowanego dzieła. Ogromna
              różnica w cenie obrazu namalowanego przez plastyka, artystę malarza czy też amatora.
              Fenomen sukiennic krakowskich,gdzie codziennie miliony turystów nabywa swoje
              nowe 'dzieła' kserowane dzień wcześniej i wypełniane tanią akwarelą przez
              miejscowych wypełniaczy kser ;)
              Czemu galerie rękodzieła biją rekordy popularności? (oczywisćie znam
              odpowiedz,ale stawiam tezy ;)
              • lina37 Re: Prosba o temat 11.09.06, 00:41
                upst to ja zupelnie wypadlam z ramek....moje tematy zapomnij
                • f_emmefatale Re: Prosba o temat 11.09.06, 00:45
                  A ja właśnie chciałam pochwalić Twój pomysł z dostępem dzieci do internetu-jest
                  świetny.
                  • lina37 Re: Prosba o temat 11.09.06, 00:47
                    no to sie ciesze LOL
              • mala_japonka Re: Prosba o temat 11.09.06, 01:27
                Dzięki femme, postarm się znaleźć jakieś materiałydo twoich tematy - bo z głowy
                za dużo nie napisze np. o tym rękodziele;) Ja osobiście lubię sklep z
                oryginalna biżuterią - dekobazaar, raz tam cosik kupiłam i trzyma się:) Lubię
                przeglądać nowe rzeczy. A pomysł fajny. Dzięki
                O sukiennicach też może napisze, chociaż nie wiem w który temat to 'złapać'.
                Ale może pod coś to podciągnę:)
                Jakby coś ci przyszło do głowy jeszcze, to wal jak w dym - tutaj albo na adres
                gazetowy. DZIĘKI I CMOK :*
                PS. ja też z Krakowa:)myślałam że ci pod sukiennicami sami to płodzą :/
                • f_emmefatale Re: Prosba o temat 11.09.06, 01:31
                  Ja do Krakowa jadę dopiero 22 września,niby na studia,ale chyba już tak na dobre.
                  • mala_japonka Re: Prosba o temat 11.09.06, 01:34
                    Studia, rozumiem, na ASP?
                    Który rok? Malarstwo?
                    • f_emmefatale Re: Prosba o temat 11.09.06, 01:38
                      Nie-SAPU-rok temu wygralam tam stypendium.
                      Ukochany za to Malarstwo na ASP. Oboje na I roku.
                      • mala_japonka Re: Prosba o temat 11.09.06, 01:42
                        Pooglądąłam sobie, jak się ładnie sprzedawała twoja czekoladowa torba na
                        allegro:)
                        Szkoda, że ciągle ta sama - ja kupując cos hand-made mam nadzieję, że to jedyny
                        egzemplarz na świecie. To ma jakis urok taki...
                        Tak czy siak gratuluję:)
                        A co to jest SAPU? Pierwsze słyszę:/ A Krakus jestem rodowity...
                        • mala_japonka Re: Prosba o temat 11.09.06, 01:45
                          Ju sobie zznalazłam - szkoła projektowania ubioru:) Fajnie - ma się po tym
                          magistra?
                        • f_emmefatale Re: Prosba o temat 11.09.06, 01:48
                          :)
                          Miło mi. Tobra to jedyny egzemplarz-pierwsza tranzakcja nie doszla do skutku i
                          tobra zostala wystawiona po raz kolejny.

Skończyłam plastyk-mam bzika na punkcie indywidualnosci egzemplarzy.
                          SAPU=Szkoła Artystycznego Projektowania Ubioru.
                          • mala_japonka Re: Prosba o temat 11.09.06, 02:01
                            Idę spać, ale jutro wrócę. Jeśli coś ci przyjdzie do głowy - pisz,pisz, pisz.
                            A co do projektowania ubrań - fajna sprawa, chociaz to, co teraz projektanci
                            pokazują to się kupy nie trzyma - wszystko takie przekombinowane... Mam
                            nadzieję, że tobie nie przyjdzie do głowy owijac kobiety w folię albo
                            celofan... brrr. A torebeczka fajna, chociaż ja zamiast czerwonej, dałabym
                            jasnobeżową kokardkę... A słuchaj, umiałabyś zrobić coś na zamówienie? Jak ci
                            idzie szycie na maszynie? Bo ja szukam kogoś, kto by umiał coś fajnego zrobić i
                            dodać do tego jeszcze trochę od siebie - no wiesz, tej, no, inwencji twórczej:)
                            MJ
                      • polla4 Re: Prosba o temat 11.09.06, 01:46
                        f_emmefatale napisała:

> Nie-SAPU-rok temu wygralam tam stypendium.
                        > Ukochany za to Malarstwo na ASP. Oboje na I roku.

Wow, podziwiam i zazdroszczę.. A Kraków to bardzo gościnne i piękne miasto. Na
                        pewno tam się w mig zaklimatyzujesz.
    • minika_p Re: Prosba o temat 11.09.06, 00:19
      yyy.. np.tak mi teraz wpadlo do głowy-wrzesień.taki niedoceniany miesiąc!! A
      tyle ma nam do zaoferowania-bo zaobacz nadal cieplo a na wakacje we wrzesniu to
      taniej i odludnie i przyjemnie. w tym miesiącu mozemy spacerowac po lesie i
      zbierac grzyby,owoce suszyć..w tym miesiącu kwiaty astry informuja ze zbliza
      sie jesień. we wrzsniuu jest darmowy program "ochrony jamy ustnej"i badamy zęby
      za darmo(przegląd). wrzesien jest miesiącem "byc albo niebyc" dla studentow,bo
      to czas na ostatnie poprawki!!w tym miesiącu tez niektorzy finalizują spr.na
      uczelni.o!tak jak ja-mam na dniach obronę :) jak jeszcze cos wymysle to
      napisze.papa
    • lina37 Re: Prosba o temat 11.09.06, 00:29
      Nasze miasto-temat co gdzie jak --szeroki uwazam
      Mam mala firme,nazywa sieRODZINA-ORGANIZACJA DNIA MATKI SAMOTNIE WYCHOWUJACEJ
      DZIECI
      Dzieci i niekonrolowany dostep do internetu -tego skutki w wychowaniu
      • mala_japonka Re: Prosba o temat 11.09.06, 01:33
        Dzieci i Internet - fajny, napisze w tym tygodniu na pewno. Dzieki.
        Co do dnia matki, to trochę nie na czasie - zdaje się, że to bardziej maj?
        Nie bardzo rozumiem, o co chodzi z ta organizacją tego dnia samotnej matki -
        wytłumczysz?
        Podobnie jak do femme - jesli coś jeszcze wymyślisz - czekam z utęsknieniem:)
        MJ
        • orgasmo Temat zawsze aktualny :). 11.09.06, 02:19
          Moglbym na wyraznie zyczenie zasugerowac temat
          bardzo kobiecy i jednoczenie bardzo meski :).
          Tym samym zwiekszona bylaba liczba czytelnikow.
          Odzew, dyskusje i zarliwa polemika gwarantowane.
          Dla ewentualnie zastanawiajacych sie nad tematem
          podpowiem, ze zaczyna sie na litere "o" :).

Pozdrawiam,
          o.
        • triskell Re: Prosba o temat 11.09.06, 02:25
          mala_japonka napisała:
          > Co do dnia matki, to trochę nie na czasie - zdaje się, że to bardziej maj?
          > Nie bardzo rozumiem, o co chodzi z ta organizacją tego dnia samotnej matki -
          > wytłumczysz?

Hehe, ostatnio już kilka razy tłumaczyłam komuś tu na forum, co inna (zupełnie
          mi nie znana) osoba ma na myśli, więc pobawię się jeszcze raz w rzecznika
          prasowego. Moim zdaniem autorce pomysłu nie chodziło wcale o Dzień Matki (taki z
          dużych liter) tylko o to, jak samotna matka organizuje swój dzień, o jej
          codzienny "rozkład jazdy". :-)
          • polla4 Re: Prosba o temat 11.09.06, 02:41
            Też myślę, że linie chodziło o zwykły dzień, a nie święto Dnia Matki.
            • mala_japonka Re: Prosba o temat 11.09.06, 13:28
              Heh, może rzeczywiście:) Zasugerowałam się związkiem frazeologicznym dzień
              matki:)
              temat ciekawy, tylko pod co ja bym to podciągnęła? Ani pod zdroweie, ani pod
              turystykę... Nie dla mnie niestety:(
    • mathias_sammer Re: Prosba o temat 11.09.06, 13:48
      o! zatrudnilas sie w o2? hihi
      m.s.
      • mala_japonka Re: Prosba o temat 13.09.06, 15:15
        Zupełnie nie w o2:)
        Ani nie w onecie, ani wp czy innych znanych portalach:)
        :)
    • steffka82 Re: Prosba o temat 11.09.06, 14:56
      Ja proponuje temat o przywilejach jakie mają pracodawcy zatrudniajacy osoby niepełnosprawne. Bo wiekszość z nich nawet nie zdaje sobie z tego sprawy (pisalam pracę mgr o doradztwie zawodowym dla osob niepełnosprawnych i orientuje sie w temacie).

Lub o boomie na śluby i przygotowaniach do nich i nieziemskich kosztach.(tez jestem doswiadczona w tym temacie;))

O nieodpowiedzialności niektórych rodziców, którzy idą z malymi dziecmi, pala papierosy i dmuchaja na te biedne dzieciaki, az mnie krew zalewa jak to widze. I jak palacz na ulicy, czy przystanku dmuchaja mi w nos:(

no nie wiem, czy cos pomoglam:) Ale probowalam;)
      poadrawiam

• lina37 Re: Prosba o temat 11.09.06, 23:51
      Agroturystyka w Polsce-temat co drugiego rolnika ?
      Autostrada Zgozelec-Wroclaw czy sa jeszcze szanse na jej ukonczenie?
    • walutka Re: Prosba o temat 13.09.06, 15:29
      Widzę,że turystyka też więc ja mam pomysł,żebyś przeanalizowała zjawisko takie
      jak wzrost polskich turystów nad Bałtykiem (ok.10 %-tak słyszałam w TV) a
      spadek wyjazdów za granicę. Podczas tego urlopu byłam na poskim wybrzeżu i
      jestem zachwycona , stweierdzam,że jest tam o wile fajniej pod względem
      atrakcji i cen niż w moich rejonach (jestem z Mazur), gdzie trzeba sobie samemu
      organizowć i jest trudniej, jest drożej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka