tralalumpek 18.03.03, 23:18 ...jak to u was was wygląda, jecie razem z partnerem śniadanko, same (toć forum KOBIETA), kto przygotowuje śniadanie, wy kobietki- obowiązek! czy mężczyźni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daffne Re: śniadanie... 18.03.03, 23:32 tralalumpek napisała: > ...jak to u was was wygląda, jecie razem z partnerem śniadanko, same (toć > forum KOBIETA), kto przygotowuje śniadanie, wy kobietki- obowiązek! czy > mężczyźni? ---------------- Ehhh ostatnimi czasy w ogole nie jadam sniadan cos mi nie idzie za bardzo , ale wczesniej jak moj mezus mi przyniosl do lozka to czemu nie :)) Chyba robil mi tylko dlatego zebym cokolowiek przekasila zanim wybije 15 :))) Ale smakowaly jak nigdy te jego sniadanka,teraz biedactwo lezy po operacji wiec ja mu robie :) Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Sniadanie o tej porze? ;)) 18.03.03, 23:52 Zwykle ja to robie i chce to robic a on sie wtedy zajmuje dzieckiem - ja nie chce tego robic. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Sniadanie o tej porze? ;)) 18.03.03, 23:57 ...nie o tej porze!!! ale ja wiem jak to za parę godzin bedzie wyglądać: - 8.30 pobudka , budzi w nozdrza zapach kawy , sypialnia jest na górze, kuchnia na dole a jak wiadomo zapaszki wędruja do góry... - ja w piżamce zasiadam do podanego śniadania i nie może byc inaczej (obraza majestatu), jedynym wyjątkiem jest weekend kiedy np. jajówę mogę ja zrobić - sprint żeby zdążyc na zaplanowane terminy Odpowiedz Link Zgłoś
ax4 Re: śniadanie... 19.03.03, 04:13 ja jem sam :(((( ale przynajmniej nikomu nie musze robic :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie...czeka na mnie IP: *.35.11.vie.surfer.at 19.03.03, 08:36 ax4 napisał: > ja jem sam :(((( > > > > ale przynajmniej nikomu nie musze robic :)))))))) a kto tu gdzie o jakim "musie" mowi.... Odpowiedz Link Zgłoś
ax4 Re: śniadanie...czeka na mnie 20.03.03, 19:11 jasne, kazdy poranek jest mily sympatyczny i nikt nigdy nie ma humorow, nie ze mna te numery Bruner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie...czeka na mnie IP: *.35.11.vie.surfer.at 21.03.03, 00:22 ax4 napisał: > jasne, kazdy poranek jest mily sympatyczny i nikt nigdy nie ma humorow, nie ze mna te numery Brune ***************************************************************************** a wiesz czasami mam humory, kawa jest np za zimna albo nie mamochoty wstawac bo jest tylko 8.30 a maz musi mnie obudzic bo o 9.00 on musi wyjsc a chce koniecznie zjesc ze mna sniadanie....wtedy zasiadam w pizamce do stolu i mowie ze : oczka jeszcze spia i nie widza gdzie lezy maslo...i wcale oczka nie widza jak maja trafic kromka do buzi...i takie zaspane oczka tak powoli jedza i ....maz nie ma sumienia sie zloscic na swoje kochane zaspane oczka............ Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: po śniadaniu 19.03.03, 10:52 ...A mnie nie interesuja biustonosze, czupiradla, aborcja, forumowanie na koszt pracodawcy,imieniny tescia, prostytutki, tranwestytci, zdrady.......za oknem WIOSNA !!! wspaniale slonce, cieplo, na biurku zolte tulipany ... tylko sie cieszyc Zycze Wam wszystkim dobrego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
popiolkowa Re: po śniadaniu 20.03.03, 00:03 Jak wiosna to może śniadanie na trawie:) Mocne postanowienie na jutro: przynieść kwiaty do domu. I mają być żółte. A śniadania u nas jemy oddzielnie ze względu na tryb pracy. W związku z tym niedziela jest dniem "śniadaniowym" czyli jest długie, starannie przygotowane, z nieodłącznym "Kotku, na co masz ochotę?" Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: po śniadaniu 20.03.03, 00:10 A u mnie w tygodni nie je sie snaidan, bo trzeba by za wczesnie wstac :) Za to w weekend jemy chyba ze trzy godziny. Do moich obowiazkow nalezy nakrycie stolu i sprecyzowanie, czy jajko ma byc na miekko czy twardo. Podrowienia, szczegolnie dla Tralalumpka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: WOW 20.03.03, 00:13 buziaczki na powiatanie, jak milo cie widziec!!!!!!!!!!! )))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: wiosennie 20.03.03, 00:12 i gdzie te wspaniale cieple wiosny, o tej porze roku byly juz sniadania na trawie, nie wiem dlaczego w tym roku takim ociezalym krokiem ta wiosna nadchodzi u mnie w domciu wlasnie hiacynty koncza swoj zywot a i prymulki kolorowe chyba wiecej z siebie nic nie wskrzesza czyli pora na bardziej zaawansowane wiosennie kwiaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: wiosennie IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 10:35 tralalumpek napisała: > i gdzie te wspaniale cieple wiosny, o tej porze roku byly juz sniadania na > trawie, nie wiem dlaczego w tym roku takim ociezalym krokiem ta wiosna > nadchodzi Wiesz co, w Posce w radiu jest taka reklama, ze jakbykto szukal wiosny, to ona jest w Deichmannie, bo tam taaakie buty! Wiec ja mysle, ze ona sobie po prostu odciskow narobila :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: wiosennie 20.03.03, 10:40 Gość portalu: norma_jean napisał(a): > Wiesz co, w Posce w radiu jest taka reklama, ze jakbykto szukal wiosny, to ona > jest w Deichmannie, bo tam taaakie buty! Wiec ja mysle, ze ona sobie po prostu > odciskow narobila :))) *************************************************************************** mysle ze tak, bo deichman to taki sklepik ze tylko po odciski mozna tam pojsc no bo przeciez nie po buty .........mimo wszystko zaopatruje ta siec dosc duza czesc spoleczenstwa w kalosze (dla mnie brrrrrrrr), zazdroszcze ci wloskich sklepow, tej finezji niestety u mnie w sklepach nie ma......buuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: wiosennie IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 10:48 jeszcze nie jadlam sniadania - dzieki za przypomnienie!!! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Socka| IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 11:00 Gdzie jestes? Ja w Pescarze, i bardzo tu nieladnie! Tralalumpku, buty tu sa super, moze na urlop do Wloch sie wybierzesz? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: Socka| IP: *.35.11.vie.surfer.at 20.03.03, 11:08 Gość portalu: norma_jean napisał(a): > Gdzie jestes? Ja w Pescarze, i bardzo tu nieladnie! > > Tralalumpku, buty tu sa super, moze na urlop do Wloch sie wybierzesz? :)))) ***************************************************************************** na urlop nie ale planuje zakupy we wloszech w kwietniu, wlasnie buty!!! urlop to raczej zalegla norwegia poludniowa ale zobaczymy, czas pokaze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Socka| IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 11:12 Na urlop do zimna? Brrrr!!! A na zakupy w jakie rejony dotrzesz? Bo ja Cie na kawe (Lavazza z kardamonem hihihi) zapraszam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: Socka| IP: *.35.11.vie.surfer.at 20.03.03, 11:15 Gość portalu: norma_jean napisał(a): > Na urlop do zimna? Brrrr!!! > A na zakupy w jakie rejony dotrzesz? Bo ja Cie na kawe (Lavazza z kardamonem > hihihi) zapraszam :))) ................................................................ nie planowalam jeszcze trasy , moze mediolan, ja jestem "zboczencem butowym" a zaniedbalam sie w ostatnim czasie, za zaproszenie na kawcie tx, zmailujemy sie na ten temat jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Socka| IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 11:18 Ok, skrobne co dzisiaj wieczorem, bo w przyszlym tygodnieu znowu mnie odlacza od komputera :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 11:17 nareszcie ktos blisko!!!!!!!!!!w Potenzy. pozdrowionka:)))) wlasnie jem sniadanko:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: Socka| IP: *.35.11.vie.surfer.at 20.03.03, 11:18 smacznego )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Socka| IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 11:20 Czyli robimy dokladnie to samo bo ja tez konsumuje :) A gdzie ta Potenza, bo ja tu mamy nie mam, a z geografii noga ze mnie :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: Socka| IP: *.35.11.vie.surfer.at 20.03.03, 11:29 Gość portalu: norma_jean napisał(a): > Czyli robimy dokladnie to samo bo ja tez konsumuje :) > A gdzie ta Potenza, bo ja tu mamy nie mam, a z geografii noga ze mnie :((( macie do siebie ok 300 km, Potenza (Basilikata) lezy jeszcze nizej patrzac na "buta" wloskiego, ponizej Neapolu Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Socka| 20.03.03, 11:35 Ee, to rzut beretem! Ale poniewaz koniecznie chce zobaczyc Neapol, bo jeszcze nie bylam, to moze i Potenze zalicze :) Choc mialam nadzieje, ze blisko to bedzie....blisko :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 11:36 brawo tralalumpek:)))))))) Potenza - Pescara to ok. 2 godziny autkiem (275 km) zobacz sobie mapke www2.autostrade.it/2001home.asp juz zjadlam - pychotka :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 11:42 od lipca na stale Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Socka| 20.03.03, 11:45 Ale jezyk znasz? Bo ja dopiero na etapie buon giorno jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 11:47 wiesz, jakos szybko zalapalam :))) wczesniej umialam dobrze powiedziec tylko jedno zdanie :))) ale i teraz calkowicie poprawnie nie mowie Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Socka| 20.03.03, 11:49 Tez mam nadzieje szybko sie nauczyc. Juz nawet znalazlam szkole, pry okazji jakis ludzi poznam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 11:51 a masz tam kogos znajomego z Polski? jak dlugo tam juz jestes? i co robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Socka| IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 11:56 Jestem tu dopiro dwa tygodnie, z moim facetem. On dostal kontrakt, a ja przeszlam "na utrzymanie" :) i na razie bede tylko jezyka sie uczyc, potem da Bog znajde prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 11:58 masz wiec czas na nauke :))) wloski nie jest trudny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Socka| IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 12:05 A Ty pracujesz? Ponoc tu bardzo ciezko (zreszta gdzie jest inaczej) prace znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 12:10 nie pracuje i nie pracowalam. 2.5 miesiaca temu urodzila mi sie coreczka i nia sie zajmuje. ale mam nadzieje, ze jak mala pojdzie do przedszkola, to czym s sie zajme (za jakies 2 lata i 9 miesiecy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Socka| IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 12:15 To po pierwsze gratulacje :)))) Rozumiem ze tatus dzieciatka z wloskim nie ma problemow, bo uczyl sie od dziecinstwa? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 12:17 dzieki!!!! dokladnie jest jak mowisz :))) Wloch z krwi i kosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Socka| IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 12:21 My to jednak za tymi facetami na koniec swiata pojdziemy :))) Albo chociaz buta wloskiego :) Uczylas sie jezyka sama ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 12:23 kiedys, jeszcze w ogolniaku probowalam, a potem niemiecki i angielski. no i teraz znowu jezyk "makaronow" :)))) a z tymi facetami to masz racje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Socka| IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 12:29 Wlasnie sie zastanawiam jak we wtorek wroce do Polski. Ostatnio na lotnisku czekalam 40 minut do odprawy, traz przez ta wojne, to chyba lepiej byc 3 godziny wczesniej. A ja musze mojego krolika przywiezc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 12:32 a skad lecisz do Polski? i do jakiego miasta? jak ja bym chciala poleciec do domciu :( a z moja mala niunia na razie nie moge sie ruszac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Socka| IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 12:37 Co dwa dni jest bezposredni lot z rzymu do Krakowa, a ja w Krakowie mieszkalam. I teraz bede tam dopilnowywac przeprowadzki. Mozne by leciec z Pescary, ale z trzema przesiadkami. A niunia za mala nie jest, mniejsze dzieci lataja, nie chcialabys na swieta do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 12:40 pewnie ze bym chciala, ale w kwietniu zaczynaja sie szczepienia- jeszcze nie wiem ile i dokladnie kiedy. chyba dopiero w maju polece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Socka| IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 12:52 Ja w maju mam zamiar sie tu integrowac nareszcie. Teraz jestem na chwilke, z poczatkiem kwietnia przylece na jakies dwa tygodnie, bo na swieta to ja chce do mamusi :))) I dopiero potem bede sie na dobre osiedlac. Czekam na wloskie upaly, bo ja cieplolubne stworzenie jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 13:06 fajnie masz, ze lecisz ...jakos te upaly nie nadchodza :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Socka| IP: *.pool21345.interbusiness.it 20.03.03, 13:34 TYym razem lece walczyc z przeprowadzka, badaniami krolika, tysiacem rzczy. Pewnie nawet nie bede miala czasu spotkac sie ze znajomymi. Jak masz jakies zyczenia, ksiazki, gazety, no nie wiem, to pisz, ja przywioze i Ci przysle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 14:11 z nieba mi spadlas z tymi ksiazkami i gazetami !!! :))))))))) cierpie na chroniczny brak prasy, ksiazek polskich. nie mam pojecia jakie to moglyby byc gazety - byleby byly. obecnie jestem na etapie niemowlaka, wiec moze cos z tych tytulow??? (Dziecko, Rodzice i Dzieci, Mamo to ja itp) bylabym stokrotnie wdzieczna!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Socka| IP: *.pool21345.interbusiness.it 20.03.03, 15:14 Co tylko w tym temacie znajde przywioze!!! Na priv wyslij mi swoj adres, moze jeszce cos z prasy kobiecej? Ksiazek to ja mam duzo, przyjada do Wloch na poczatku kwietnia, to moge Ci pozyczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: Socka| 20.03.03, 15:22 dzieki bardzo!! wymysl tez sposob na rozliczenie sie. poczta, konto??? Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: Socka| 20.03.03, 16:06 NJ jezeli dostalas mojego maila to daj znac pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: Socka| IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 19:53 Dostalam, odpisalam, sorry ze dopiero teraz, ale nie bylo mnie przy kompie. Pozdrowienia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80181.interbusiness.it 20.03.03, 21:22 nie ma sprawy :))) ja tez mialam gosci i mnie nie bylo :))) dzieki za dobre checi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 11:42 tralalumpek - smacznego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Socka| IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 11:38 a no i smacznego zycze :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie... IP: *.35.11.vie.surfer.at 20.03.03, 12:14 powiedzcie czy nie jest milo tak przy sniadaniu sobie porozmawiac, mysle ze czasami takie forumowe przerwy miedzy seksem, bistonoszami, wojna, lesbijkami sa potrzebne pozdrawiam wszystkie kobiety (mezczyzn oczywiscie tez ;-) ) sniadaniowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: śniadanie... IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 12:17 Mozemy wprowadzic zwyczaj wspolnego jadania sniadan :) Chociaz jak pojde do szkoly (znowu!!!!) to pewnie ciezko mi bedzie uczestniczyc :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 12:20 nie przejmuj sie - poczekamy na Ciebie z tym sniadaniem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie... IP: *.35.11.vie.surfer.at 20.03.03, 12:22 ja tez nie zawsze mam takie dni jak dzisiaj ze mam teraz wiecej czasu i miedzy innymi zajeciami moge czesciej podgladnac na ekran, za to bede miala intensywniejsze popoludnie dzisiaj i zero szansy na wieczorne forumowanie nie chce filozofowac ale kazda z nas ma swoje problemy i problemiki, w pracy w domu i te ucieczki na ekaran czasami powinny byc tez takimi wentylami (moim zdaniem) mozna poruszac problemy kosmosu i zycia na marsie ale czasem i rozmowa o porannej i przy porannej kawie jest tez potrzebna, bez podkladu filozoficznego wlasnie zaserwowalam sobie kaweczke po polsku z mlekiem lub biala a po wlosku...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: śniadanie... IP: *.pool212171.interbusiness.it 20.03.03, 12:24 A ja zjadlam taka miche cornflaksow, ze juz na nic nie moge patrzec a tu jeszcze jogurt na mnie slypi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 12:25 a po wlosku na stojac, jeden lyczek, slodka jak.... i przewaznie w barze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 12:26 a po wlosku na stojac, jeden lyczek, slodka jak.... i przewaznie w barze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.03.03, 12:18 alez jak bardzo milo :)))) i jeszcze w przerwie miedzy jednym karmieniem a drugim :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80181.interbusiness.it 21.03.03, 01:07 a dzisiaj o ktorej jemy sniadanko? :)) tak bym sobie kawke wypila i zjadla rogalika z biala czekolada...poprosze meza to mi przyniesie :))) juz sie zgodzil :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: śniadanie... IP: *.pool21345.interbusiness.it 21.03.03, 10:01 Ja juz jestem, wlasnie mi pdano sniadanie do pokoju (mieszkanie w hotelu ma czasem dobre strony :))) i czekam ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 21.03.03, 11:19 smacznego :)))) ja juz po pierwszym sniadaniu i czekam na swojego rogalika z biala czekolada MNIAM!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie... IP: 217.13.182.* 21.03.03, 12:27 ...A ja dopiero teraz moge zasiasc do drugiej sniadaniowej, spokojnej kawy... pozdrawiam prawie weekendowo Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 21.03.03, 12:30 A ja to bym sie kawy napila...ale takiej z "gruntem" z trzech lyzeczek, mniam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 21.03.03, 12:35 smacznego smacznego :))) a ja do drugiego rogalika sie szykuje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie... IP: 217.13.182.* 21.03.03, 12:48 buuuuuuu a ja nie mam rogalika do kawy siedze w biurze i musialabym powdrowac do sklepiku na druga strone ulicy ale len mi siedzi na pleckach i znim ciezko sie poruszac jeszcze tylko jednak 1,5 godzinki i spadam do domciu bo umowilam sie ze znajoma u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 21.03.03, 12:51 poczestowalabym ale sie nie da :))) udanego weekendu i smacznych sniadanek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: śniadanie... 21.03.03, 12:58 ...tez zycze wiosennych dobrych sniadanek bo przeciez dzisiaj 1 dzien wiosny ja w niedziele jade sobie na sniadanko wegierskie, a co troche polumpic tez trzeba (jak nick wskazuje) pysiaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80181.interbusiness.it 21.03.03, 13:36 a co sie jada na wegierskie sniadanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie... IP: 217.13.182.* 21.03.03, 14:02 nie wiem co to jest "wegierskie sniadanie",ale ja miala na mysli: jedziemy sobie na wegry ze znajomymi, gdzies tam czeka na nas stolik zerezerwowany, pozwole sie milo zaskoczyc sniadaniem.... )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80181.interbusiness.it 21.03.03, 14:14 no to zycze naprawde milego zaskoczenia :))) i poprosze o opis w poniedzialek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma_jean Re: śniadanie... IP: *.pool21345.interbusiness.it 21.03.03, 14:52 eee....zamiast tu z Wami sniadanko jesc, ew. kawe pic, zawedrowalam na Forum Humorum i utknelam :)))) Milego sniadania na Wegrzech (a czemu nie w Wegrzech?), milego sniadania weekendowego w Potenzie, i ogolnie buziaczki na lykend :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80181.interbusiness.it 21.03.03, 16:10 ile stracilas ;))) smacznie tutaj bylo:) milego weekendu w Pescarze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: śniadanie... 22.03.03, 20:41 Jedyne wspolne sniadanie jemy raz do roku w poniedzialek wielkanocny. Juz sie ciesze na ta chwile. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: śniadanie... 22.03.03, 20:43 sniadanie w niedziele rzecz jasna a w poniedzialek sie lejemy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.03.03, 11:19 juz po sniadaniu? tralalumpek - a jak tam wegierskie przysmaki? Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 24.03.03, 11:26 Hej :) Ja po, a jutro wreszcie napije sie kawy po ludzku a nie tego co mi tu serwuja :) I niestety przez jakis czas nie bede mogla sniadac z Wami :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.03.03, 11:27 hej:))) ja tez juz po ale wciaz glodna :))) szczesciara z Ciebie - kawka w polskim wydaniu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 24.03.03, 11:34 Cholera, jakies samoloty mi tu nad glowa lataja, a w sobote mielismy alarm przeciwlotniczy. Na szczescie to byla demonstracja pokojowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.03.03, 11:36 tutaj tez ciagle maszeruja ulicami. a samoloty jakie? migi? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 24.03.03, 11:38 No wlasnie cos mi to na pasazerski nie wygladalo, ale ja ogolnie spakowana od srody jesetm coby w kapciach bez dorobku zycia nie uciekac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie... IP: *.35.11.vie.surfer.at 24.03.03, 11:41 norma_jean napisała: > No wlasnie cos mi to na pasazerski nie wygladalo, ale ja ogolnie spakowana od > srody jesetm coby w kapciach bez dorobku zycia nie uciekac :) jak bys sie zmeczyla uciekaniem to zapraszam na przystanek-wieden, to po drodze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 24.03.03, 11:44 Fajnie bede w gorach wygladac z kuferkiem kosmetykow i walizka na kolkach! Ja uciekac to z klasa :) A na kawke, jasne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie... IP: *.35.11.vie.surfer.at 24.03.03, 11:37 Gość portalu: socka2 napisał(a): > juz po sniadaniu? tralalumpek - a jak tam wegierskie przysmaki? alez oczywiscie, po sniadaniowej kawie chyba was przyciagnelam telepatycznie....mialam "sniadaniowo zapytac" ale od kompa odciagnal mnie telefon, ktory pociagnal za soba nastepne.... fajnie bylo "wegiersko", przywiozlam oczywiscie z wyprawy tokaj (6*), wypilam wspaniala kawe tam, ze o obiedzie nie wspomne, tam dokad jezdzimy ze znajomymi na niedzielna wycieczke to teren od 10 lat przez nas wyprobowany, kelnerzy juz znaj nasze upodobania i potrafia dogodzic wracajac zachaczylismy o naszego winiarza, nabylismy pare kartonow przedniego wina, bez degustacji oczywiscie sie nie obeszlo podsumowujac - dzien zaczety dobrym sniadaniem dobrze sie konczy! Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 24.03.03, 11:39 Gość portalu: tralalumpek napisał(a): > > podsumowujac - dzien zaczety dobrym sniadaniem dobrze sie konczy! A ja tylko cornfleksy i cornfleksy, ale coz, nie maja tu serka Bieluch :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie... IP: *.35.11.vie.surfer.at 24.03.03, 11:43 norma_jean napisała: A ja tylko cornfleksy i cornfleksy, ale coz, nie maja tu serka Bieluch :)) > > masz racje ja tez uwielbiam bielucha i "wywoze" z polski (podobnie jak polskie wedliny...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.03.03, 11:45 a mi polskiego chlebka brakuje :(( i kielbasek :((( Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 24.03.03, 11:52 Krakowskiej podsuszanej :((( Po dlugich i meczacych poszukiwaniach restauracji. gdzie daja ludzkie jedzenie trafilam w sobote na kurczaka!!! Hurra! No to sie zdziwilam, jak talerz dostalam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.03.03, 12:01 mniam-krakowska :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie... IP: *.35.11.vie.surfer.at 24.03.03, 11:59 Gość portalu: socka2 napisał(a): > a mi polskiego chlebka brakuje :(( i kielbasek :((( chlebek to sobie jeszcze potrafię upiec w porywach (a co!!!) ale kiełbaski to niestety, mogę tylko z Polski przywieźć, właśnie złożyłam zamówienie na wiejską mniamuśną kiełbaskę i w niedziele sobie przywiozę!!! bo jadę na weekend HURRRRAAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.03.03, 12:06 ale macie fajowo, ze do Polski smigacie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 24.03.03, 12:07 Czy ty mi imputujesz ze w lekend bedziesz w moich okolicach? I to dokladnie wtedy kiedy ja bede zajeta spisywaniem dokladnej liczby posiadanych kompaktow, krzesel drewnianych, stolikow szklanych, ksiazek, garnkow, misiow przytulanek, kwiatow lekkich (??????) niezbednie potrzebnych firmie do przeprowadzenia mnie do Wloch? I sie nie spotkamy?????? To jest zycie, eeech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie... IP: *.35.11.vie.surfer.at 24.03.03, 12:21 norma_jean napisała: > Czy ty mi imputujesz ze w lekend bedziesz w moich okolicach? I to dokladnie > wtedy kiedy ja bede zajeta spisywaniem dokladnej liczby posiadanych kompaktow, > krzesel drewnianych, stolikow szklanych, ksiazek, garnkow, misiow przytulanek, > kwiatow lekkich (??????) niezbednie potrzebnych firmie do przeprowadzenia mnie > do Wloch? I sie nie spotkamy?????? > To jest zycie, eeech... no wiesz, ujęłaś to ładnie w słowa.... ja jade do Krakowa tez tylko na 5 minut, "józia" chcemy opić, będę w Krakowie ok południa w sobotę bo jak sie znam nie wstanę o 3 rano żeby pędzić skoro świt a w niedzielę też pewnie tak ok 2 po południu będziemy wyjeżdżać, czyli wyjazd tym razem tylko i wyłącznie w jedno miejsce ale jak już mówiłam ja będę prawdopodobnie we Włoszech w kwietniu a ty jak się będziesz nudzić to zapraszam do Wiednia (dach i opierunek zapewniony), kawy domowej dobrej nie gwaranutuję (rzecz gustu) ale gwarantuję że jak ci nie będzie smakować to na następne śniadanie zabiorę cię na serowana kawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.03.03, 12:22 a nie zapomniej zapakowac mi pare gazetek , plizzzzzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 24.03.03, 12:30 Pamietam, pamuietam, ale jak mi je tez kaza wpisac na liste to chyba kogos pogryze!!!! A na kawke do Wiednia sie wpraszam bezceremonialnie, tylko jeszcze nie wiem kiedy :))) Na razie autko w Polsce sprzedaje, i musze sie mowego dorobic, no chyba ze sie na rolkach kopne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.03.03, 12:38 no chyba takich bzdurek nie bedziesz wpisywala na liste - nie sadze, ze ktos moglby sie polasic na gazetki babskie. a widze ze na sniadaniu to miedzynarodowe towarzystwo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 24.03.03, 12:41 Gość portalu: socka2 napisał(a): > no chyba takich bzdurek nie bedziesz wpisywala na liste - nie sadze, ze ktos > moglby sie polasic na gazetki babskie. a widze ze na sniadaniu to > miedzynarodowe towarzystwo :))) Zeby nas tylko cosmopolitan nie nazwali hehehe :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.03.03, 12:43 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 24.03.03, 12:46 A niunia jakie ma imie? Miedzynarodowe? Bo moja mama w czasach glebokiego komunizmu swiecie wierzyla, ze bedzie lepiej, i tak ochrzcila, zebym wszedzie sie mogla przedstawic :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.03.03, 12:50 niunia ma na imie Paula - miedzynarodowo, bo mi sie wloskie imiona nie podobaja, a to bylo zblizone do wloskiego Paola. ja rzucalam imionami, ktore mi sie podobaja a maz decydowal :) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 24.03.03, 12:58 Ale wyobraz sobie, ze przyjezdzasz tutaj, i masz na imie Grazyna! (jesli masz tak na imie, z gory zaznaczam, ze nic do niego nie mam, kuzynka tak sie nazywa :) Juz widze jak sobie jezyk lamia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.03.03, 13:02 Grazyna nie jest tak strasznie wymowic -wlasnie sprawdzalam na swoim mezu :))) tylko zamiast "Z" mowi sz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 24.03.03, 13:08 Aha. A ja wlasnie przeprowadzilam konstruktywna rozmowe z pokojowka w ktorej usilowalam jej powiedziec, ze moze teraz posporzatac moj pokoj. Poniewaz nie mam jej, to chyba moje zdolnosci komunikacyjne zawiodly! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie... IP: *.35.11.vie.surfer.at 24.03.03, 13:08 norma_jean napisała: > Ale wyobraz sobie, ze przyjezdzasz tutaj, i masz na imie Grazyna! (jesli masz > tak na imie, z gory zaznaczam, ze nic do niego nie mam, kuzynka tak sie > nazywa :) > Juz widze jak sobie jezyk lamia :)) a wiesz jak mozna sie z tego bawic? ja mam nazwisko podwojne i obie czesci sa jak najbardzije polskie (staro-) to dopiero jest zabawa i przy probach wlasciwego wymowienia atmosfera sie rozluznia, bo wszyscy boki zrywaja.... a w urzedach tez jest fajnie bo jak widze ze panienka jest niemila to mowie jesz szybko jak najczystsza polszczyzna swoje nazwisko, ona robi duze oczy , lapie oddech i robi sia taka mala bo musi poprosic o przeliterowanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: śniadanie... 24.03.03, 13:10 O, wyprobuje, mam nazwisko ze -ska, chyba da rade :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.03.03, 13:13 z moim Wlosi maja problem, bo u nich nie ma "w" a "c" czyta sie jak "k", wiec cos dziwnego zawsze wychodzi. w szpitalu prosili po prostu Anne lub straniera:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socka2 Re: śniadanie... IP: *.pool80116.interbusiness.it 24.03.03, 11:42 to fakt - jak jestem glodna to sie wsciekam :)) tylko ze tutaj zjesc dobre sniadanie, to tyle co wypic kawe i przegryzc rogalika, a ja jako matka - Polka musze duzo jesc coby moja dziecina mleczko miala :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tessa13 Re: śniadanie... 24.03.03, 12:24 Hallo, w punkcie śniadania jestem trochę rozpieszczona... "Problem" w tym, że ja - w przeciwieństwie do męża - śniadania w tygodniu nie jadam; przed południem po prostu nic nie przełknę tzn. przed pracą jest mi to zdecydowanie za wcześnie... Jedyne, co ja potrzebuję w tygodniu, to moja ukochana kawa. ;-))) Ale fakt, że przy stole siedzimy razem, przy czym mąż najpierw gotuje kawę (którą zresztą przynosi mi do łóżka, bo ja przed porannym "zastrzykiem" kofeiny jestem - jak to moja mama nazywa - okropnym potworem); wystawia z lodówki wędlinę, ser, itd.; po czym wybiera się do piekarni i po gazety. Stół nakrywamy już wieczorem, więc dużo do przygotowania właściwie nie ma. Zanim wróci, ja mniej więcej dochodzę do siebie i przygotowuję, co jest jeszcze do przygotowania; ser i tak powinno się wyjąć trochę wcześniej. Jeżeli moje "bożyszcze" ma apetyt na np. jajko z krewetkami i szczypiorkiem, to oczywiście zostaje na mnie, bo on twierdzi, że nawet Paul Bocuse mu tak smacznego nie usmaży a co dopiero udekoruje. Dla mnie to nie jest "obowiązek", to jest zupełnie normalne. Jak widzisz, u nas istnieje emancypacja po obu stronach. ;-))) Pozdrawiam Tessa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralalumpek Re: śniadanie... IP: *.35.11.vie.surfer.at 24.03.03, 12:50 tessa13 napisała: > > Jak widzisz, u nas istnieje emancypacja po obu stronach. ;-))) > > Pozdrawiam > > Tessa > > ..podoba mi sie ))))))))))))))) u mnie tez w domciu emancypacja po obu stronach, powiedzialabym nawet ze prawie tak samo sie to odbywa, co mozna z lodowki wyjac nie ma problemu jak rowniez zrobic kawe ale reszta (salatki, czy najprostsza jajecznica ) to juy moja dzialka ale przeciez nie tylko o to przy sniadaniu chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś