Gość: pastelka IP: *.pl 09.11.01, 10:44 kochani! Szukam informacji na temat studiow gender. Czy mozna je rozpoczac od semestru letniego? Jak dlugo trwaja i jaka jest ogolna idea.... Dziekuje za kazda informacje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czort Re: studia gender 09.11.01, 12:31 w katalogu znajdziesz stronę gender. szukaj , powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
frisky2 Re: studia gender 09.11.01, 12:32 ale moze jej sie nie chce szukac w katalogu? Odpowiedz Link Zgłoś
czort Re: studia gender 09.11.01, 13:38 a o co się założymy, że poszuka? genderówki nie są takie głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastelka Re: studia gender IP: *.pl 09.11.01, 15:33 bardzo sie ciesze ,ze wzbudzilam dyskusje na temat troche inny niz mnie interesowa...zawsze cos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: studia gender IP: *.man.polbox.pl 09.11.01, 15:47 Na mojej rodzimej uczekni są - Instytut stosowanych Nauk Społecznych, Warszawa. Możesz zadzwonić do inf. tel 022 913 i spytać o telefon do nich. Jak nie znajdą pod "Instytutem", to spytaj o wydział stos. nauk. spol. Studia świetne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanny Re: studia gender IP: *.chello.pl 09.11.01, 17:19 Pastelko, nie napisalas skad jestes, dlatego pisze co wiem( w skrocie). Najstarsze warszawskie gendery, czyli podyplomowe interdyscyplinarne studia nad kulturowa i spoleczna problematyka plci. Zajecia poniedzialek, wtorek, czwartek, piatek w jednym tygodniu o 17, drugim o 16. Mozna zaczynac od semestru zimowego, mozna od letniego. Oplata 440 zl za semestr. W kazdej chwili mozna przyjsc jako wolny sluchacz za darmo po wczesniejszym nawiazaniu kontaktu z prowadzaca. W tym semestrze miedzy innymi: Agata Araszkiewicz(polonistyka): Pomiedzy dwiema, kim jestem? Relacja matka- corka w wybranych dzielach literackich. Kinga Dunin: Interwencja w dyskurs. Formacja publicznego glosu. Iza Kowalczyk(kultura wizualna): Zmieniajace sie ciala we wspolczesnej kulturze wizualnej. Agata Jakubowska(historia sztuki): Geniusz i plec. Instytut Stosowanych Nauk Spolecznych UW, Nowy swiat 69,pok.8, godz. 10-14, tel (0-22)8272624 Interdyscyplinarne Studia Podyplomowe z Zakresu Gender - Krakow Zajecia 2 razy w miesiacu - w soboty 9-17, w niedziele 9.30-15.30 Studia przez dwa semestry zakonczone w czerwcu egzaminem dyplomowym. Koszt studiow to 2550 za rok + 150 wpisowe. Instytut Sztuk Audiowizualnych UJ, Pilsudskiego13, tel (0-12)4221033 Przy uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu dziala Interdyscyplinarny Zespol Badawczy Problemow Kobiet, w jego ramach jest prowadzone seminarium Roznorodnosc i rownosc - wymiary ludzkiej rodzajowosci Smarzewskiego 91c,tel.(0- 61)8476461 w.286,280 Zespol Badan nad Kobietami i Rodzina przy IFiS PAN prowadzi od pazdziernika seminarium KOBIETY-FEMINIZM-DEMOKRACJA. Lista uczestnikow i sluchaczy jest juz zamknieta. Ale podaje namiary na przyszlosc dr Boguslawa Budrowska, Nowy swiat 72, bbudrow@ifispan.waw.pl Jak widac dla tylko warszawskie gendery spelniaja Twoj warunek o semestrze letnim, ale napisalam wiecej, bo moze jeszcze jakas dziewczyna jest tego ciekawa. Z siostrzanym pozdrowieniem:-) fanny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanny Re: studia gender IP: *.chello.pl 09.11.01, 17:27 Gość portalu: pastelka napisał(a): > kochani! > > Szukam informacji na temat studiow gender. Czy mozna je rozpoczac od semestru > letniego? Jak dlugo trwaja i jaka jest ogolna idea.... > Dziekuje za kazda informacje... Jeszcze o idei. Studia przeznaczone sa dla doktorantek chcacych pisac w temacie, mozna znalezc cudowna promotorke jeszcze studiujac, oraz dla wszystkich zainteresowanych prywatnie, nie naukowo tym tematem. Przedmiotem badan i analiz jest gender - tozsamosc plci, tzn sposob, w jaki ten fenomen funkcjonuje w nauce, kulturze i praktyce spolecznej, jak jest definiowany i jakie sa spoleczne skutki zwiazanych z nimi stereotypow i norm. > pozdrawiam fanny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastelka Re: studia gender IP: *.pl 09.11.01, 17:40 Mieszkam w Warszawie i o studia tutaj mi chodzilo. Dziekuje Ci serdecznie... Z gender spotkalam sie w zeszlym roku, bylam na kilku wykladach i mysle o rozpoczeciu studiow od semestru zimowego. Moze uda mi sie wyciagnac od Ciebie maila? Dziekuje serdecznie jeszcze raz... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś