Dodaj do ulubionych

pogrzeb Ani

27.10.06, 12:42
wiadomosci.onet.pl/1424672,11,item.html

zal dupe sciska. Jak mozna zabronic?!
Obserwuj wątek
    • cacodemon wieczne odpoczywanie racz JEJ dać Panie 27.10.06, 12:58
      ...
      • shangri-la Re: wieczne odpoczywanie racz JEJ dać Panie 27.10.06, 15:54
        AMEN.
    • maga.m Re: pogrzeb Ani 27.10.06, 13:15
      podobno wcale nie zabronili a nawet skrócili lekcje
      wiadomosci.onet.pl/1424726,11,item.html
      gdybym byla uczniem tej klasy wstyd by mi bylo isc... najpierw nie reaguja a teraz beda "cierpiec"????
      • ania.downar Re: pogrzeb Ani 27.10.06, 13:54
        Dokladnie.
        Juz pomijam, ze wg. mnie pogrzeb to jest sprawa rodziny i przyjaciol.
        A w tej sytuacji zwali sie tlum obcych w sumie ludzi, ktorzy beda patrzec jak
        rodzina cierpi.

Ludzie powinni miec troche szacunku dla takich ceremonii...
        • cacodemon nie jestem w stanie 27.10.06, 14:28
          wyobrazić sobie bólu rodziców. To co przeżywają to koszmar. Dlaczego nikt nie
          zareagował ? Pieprzone sku..ele... Zabiłbym tych gnoi.
          To nie jest odosobniony problem. W wielu szkołach jest masa wykolejeńców i dla
          wielu dzieci chodzenie do szkoły to horror. Sam kiedyś byłem ofiarą jakiegoś
          popie..ńca który terroryzował szkołę, wymuszał pieniądze, bił dzieci.
          Nauczyciele nie reagowali, bali się psychola. Dopiero mój tato przypadkiem
          dowiedział się o sprawie i rozpętał wojnę. Na niewiele się to zdało bo ten
          psychol dostał kuratora i dalej chodził do tej samej szkoły, ale teraz z
          poczuciem bezkarności...
          • sumitka Re: nie jestem w stanie 28.10.06, 14:51
            wykolejence są nie tylko wsród młodziezy, do dzis nie zapomnę afery jaka miała
            miejsce w szkole podstawowej u mego brata (dosc sprytnie zatuszowanej) - tam
            akurat wyzywał się na dzieciakach ksiądz katecheta (mojego brata szarpał na
            przerwie i uderzył jego głową o ścianę), na szczescie łobuza usunięto.. jak
            ktoś nie ma cierpliwości do dzieci (a były to kilkulatki) to niech się nie
            zatrudnia w szkole
    • blueska3 Skur****** 27.10.06, 15:47
      To przechodzi ludzkie pojęcie!!! Kiedy ona potrzebowała czyjejś pomocy to
      wszyscy jej pseudo przyjaciele z klasy odwrócili sie do niej dupami!! Pozowolili
      ją upokarzać.. nie zrobili nic w tym kierunku, żeby jej pomóc. A teraz na
      pogrzeb chcą isc?? Pożegnać??? Ja bym nie mogła spojrzeć z czystym sumieniem na
      jej rodzinę i bliskich, byłoby mi tak cholernie wstyd, że w żaden sposób nie
      zareagowałam. A poza tym, jak czułaby sie rodzina Ani widząc na pogrzebie
      kolegów swojej córki, który dali przyzwolenie na to bestialstwo!!??? Wstyd,
      hańba, znieczulica, sku..***wo!!! brak słów.. [*]
      • baler_inca Re: Skur****** 28.10.06, 12:30
        Z drugiej strony, to tylko 13-14 letnie dzieciaki... Mówię o kolegach tej
        dziewczynki. Może zostali zastraszeni przez tych młodocianych zboczeńców, może
        sami tez byli podobnie traktowani... tego nei wiemy. Największa hańba to brak
        reakcji nauczycieli, to oni są odpowiedzialni za bezpieczeństwo dzieci w murach
        szkoły.
        A na pogrzebie Ani i tak będzie pół Polski - dziennikarze, gapie itp. Ta
        rodzina jeszcze długo nei zazna spokoju.
      • sumitka Re: Skur****** 28.10.06, 14:46
        chcieli iśc, bo wówczas lekcje by im przepadły.. jak dokuczano kolezance -
        jakoś niezbyt ich to obchodziło - 14 latek tez powinien się wykazac jakas
        elementarną chocby empatią

a co do Ani - wieczny odpoczynek racz jej dać Panie, biedna dziewczyna :(
    • slft Re: pogrzeb Ani 28.10.06, 12:33
      Ja zamknąłbym ich w normalnym więzieniu, a tam jużby ich nowi koledzy by się
      nimi zajęli !!!
      • sabriel Re: pogrzeb Ani 28.10.06, 13:57
        I po cholerę te ciche marsze? Dla kogo to? Ona już nie ożyje.Trzeba było
        manifestować jak potrzebowała pomocy.Nikt tego nie zrobił.Przez pół lekcji jej
        koledzy i kolezanki przyglądali sie dramatowi.Zamiast urządzać marsze powinni
        sie wstydzić.Jest czego.
        • shangri-la Re: Marsze są potrzebne żywym 28.10.06, 14:01
          ...tym, którzy jeszcz nie doświadczyli przemocy i oby to ich ominęło(!)
          • sabriel Re: Marsze są potrzebne żywym 28.10.06, 14:18
            Co jakiś czas ogranizowane są podobne marsze przeciwko przemocy.Chyba nie chodzi
            o to aby pójśc na taki marsz,pokazac się i coś tam sobie pokrzyczeć.Niestety
            żadne wnioski nie są wyciągane.I wciąż dochodzi do nieszczęść.
            • shangri-la Re: Marsze są potrzebne żywym 28.10.06, 14:25
              Myślę, że jednak części młodzieży dają do myślenia, skłaniają do refleksji,
              przestrzegają , budzą świadomosć istanienia skrajnie złych ludzi.
              Ponad to w szkołach mówi się dużo na ten temat, zarówno na lekcjach , jak i na
              apelach.
              Trzeba wierzyć , że to ochroni jaką inną Anię, Kasię, Patrycję......
    • mrs.solis Re: pogrzeb Ani 28.10.06, 18:41
      Tez bylam dreczona w podstawowce (7klasa) i gdybym z tego powodu popelnila
      samobojstwo (a bylam bliska takiego rozwiazania) to bym sie chyba w grobie
      przewrocila jakbym zobaczyla kogos z mojej klasy.
      • barona Re: pogrzeb Ani 29.10.06, 06:31
        Podobno byla bardzo ladna i dlatego jej dokuczano.
        Moze dziewczyny nic nie robily bo zazdroscily jej urody
    • taka-sobie-mysz Re: pogrzeb Ani 29.10.06, 08:07
      Koledzy Ani to zwyczajni hipokryci. Może jeszcze urządzą jakiś marsz, np. "marsz
      milczenia przeciwko zniczulicy"?
      Wtedy kolejne lekcje by przepadły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka