IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 12:59
Dlaczego jesteś zwolennikiem New Age?
Obserwuj wątek
    • pajdeczka Re: New Age 28.03.03, 13:49
      Ło matko! Czy ty mnie aby nie obrażasz?
    • kwik Re: New Age 28.03.03, 14:13
      juz nie jestem, new age nie jest trendy.
      przerzucilam sie na joge lecz staje sie zbyt masowa jak na moj daleko posuniety
      indywidualizm.
      w przyszlym tygodniu dokonam wyboru miedzy okultyzmem, a pieleniem ogrodka.
      wciaz waham sie.
      • pajdeczka Re: New Age 28.03.03, 14:19
        kwik napisała:

> juz nie jestem, new age nie jest trendy.
        > przerzucilam sie na joge lecz staje sie zbyt masowa jak na moj daleko
        posuniety
        >
        > indywidualizm.
        > w przyszlym tygodniu dokonam wyboru miedzy okultyzmem, a pieleniem ogrodka.
        > wciaz waham sie.

Ja jestem tradycjonalistką - wolę bigos.
        • Gość: . Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 12:45
          .
      • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 11:26
        Joga i okultyzm to właśnie New Age
        • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 11:32
          Gość portalu: małgosia napisał(a):

> Joga i okultyzm to właśnie New Age

Już się pytałem Gosiu, co to za dziwne pytanie?
          • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 11:49
            dziwna kobieta=dziwne pytanie, Xanatosie drogi
            • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 11:52

> dziwna kobieta=dziwne pytanie, Xanatosie drogi

Bardzo lubię dziwne kobiety. Bez nich świat byłby pusty, droga Gosiu. One są
              niczym rzeki na pustyni.
              • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 11:53
                Jeszcze bardziej pusty byłby świat bez pustych kobiet:)))
                • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 11:54

> Jeszcze bardziej pusty byłby świat bez pustych kobiet:)))

Ja bym wolał jednak żyć w wodnym świecie... bez lądów :))
                  • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 11:55
                    rozmumiem, że cały czas odpowiadasz jako zwolennik New Age
                    • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 11:58

> rozmumiem, że cały czas odpowiadasz jako zwolennik New Age

Nie jestem zwolennikiem New Age. New Age nic nie znaczy.
              • Gość: lizus Re: New Age IP: 213.231.15.* 02.04.03, 11:56
                Ciężko wytłumaczyc co to jest niu ejdż. Jedno jest pewne. Pod ksywką Xanatos
                ukrywa sie jakis potworny lizus.
                • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 11:57
                  Gość portalu: lizus napisał(a):

> Ciężko wytłumaczyc co to jest niu ejdż. Jedno jest pewne. Pod ksywką Xanatos
                  > ukrywa sie jakis potworny lizus.

To chyba oczywiste... :))
        • kwik Re: New Age 02.04.03, 11:33
          :)
    • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 12:02
      ten lizus wyczuł, że mam słabość do lizusów
      • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 12:06

> ten lizus wyczuł, że mam słabość do lizusów

:))
        • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 12:11
          Xanatos, Ty jesteś kobietą?
          • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 12:12

> Xanatos, Ty jesteś kobietą?

Niespecjalnie... Choć pewnie mam bardzo rozwiniętą animę :))
            • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 12:14
              Czyli jednak nie jesteś tak do końca pewien... (pewna)
              • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 12:15

> Czyli jednak nie jesteś tak do końca pewien... (pewna)

Jestem do końca pewien, że nie jestem kobietą. Po prostu baaardzo lubię
                kobiety. Lekkość bytu... nic na to nie poradzę :)))
                • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 12:22
                  A ja ma tak, że lubię i kobiety, i mężczyzn, wiek często też nie gra roli
                  • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 12:33

> A ja ma tak, że lubię i kobiety, i mężczyzn, wiek często też nie gra roli

Mężczyźni są mi w sumie obojętni.
                    • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 12:41
                      obojętność gorsza od faszyzmu
                      • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 12:42

> obojętność gorsza od faszyzmu

Nie nienawiść lecz obojętność jest największym grzechem człowieka. Wiem. Jestem
                        grzeszny...
                        • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 12:44
                          wiem, że jestes grzeszny, ciągle mam w głowie tego Wodeckiego...
                          • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 12:45

> wiem, że jestes grzeszny, ciągle mam w głowie tego Wodeckiego...

Ech Gosiu nie bądź małostkowa... :))
                            • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 12:51
                              nie małostkowa, bo czupryna pana W. do maleńkich nie należy. A poza tym jakos
                              nie umiem zapomnieć o takim wielkim rozczarowaniu
                              • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 12:53

> nie małostkowa, bo czupryna pana W. do maleńkich nie należy. A poza tym jakos
                                > nie umiem zapomnieć o takim wielkim rozczarowaniu

Zawiodłem Cię... chlip :)) Złamanych myśli nie umiem naprawić...
                                • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 12:56
                                  A zastanawiałeś się, że pewne słowa są nieodwracalne? Tzn. wszystkie są
                                  nieodwracalne, ale niektóre szczególnie. Bo jeżeli powiem, ze wypiłam pepsi, to
                                  juz tych słów nie cofnę, ale w sumie nic się nie zmieniło. A ten nieszczęsny
                                  Wodecki tyle zmienił...
                                  • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 12:59

> A zastanawiałeś się, że pewne słowa są nieodwracalne? Tzn. wszystkie są
                                    > nieodwracalne, ale niektóre szczególnie. Bo jeżeli powiem, ze wypiłam pepsi,
                                    to
                                    >
                                    > juz tych słów nie cofnę, ale w sumie nic się nie zmieniło. A ten nieszczęsny
                                    > Wodecki tyle zmienił...

Co zmienił Gosiu?
                                    • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 13:00
                                      Hm... Myslałam, że z Ciebie pożądny facet..
                                      • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 13:02

> Hm... Myslałam, że z Ciebie pożądny facet..

Co to znaczy pożądny facet? Poza tym twierdzenie, że nie jestem pożądnym
                                        facetem przez jakiś tam dowcip jest bardzo, bardzo małostkowe... Zresztą
                                        przecież mnie nie znasz. Nie wiesz jaki jestem.
                                        • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 13:07
                                          Kurczę, kurczę, Xanatos się zdenerwował.
                                          Wiem, że Cię nie znam, więc wnioski mogę wyciągać tylko z tego co czytam.
                                          Przepraszam, że jestem małostkowa.
                                          Przepraszam, jeśli Cię uraziłam.
                                          A tak by the way: co myślisz o New Age?:))
                                          • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 13:12

> Kurczę, kurczę, Xanatos się zdenerwował.
                                            > Wiem, że Cię nie znam, więc wnioski mogę wyciągać tylko z tego co czytam.
                                            > Przepraszam, że jestem małostkowa.
                                            > Przepraszam, jeśli Cię uraziłam.
                                            > A tak by the way: co myślisz o New Age?:))

Nie uraziłaś mnie Gosiu, bo mnie nie można urazić. Mówię to co myślę po prostu.
                                            Napisałem tyle, a Ty oceniłaś mnie po czymś takim? Czy to w ogóle ma sens?
                                            Nie przepraszaj mnie. Przepraszają tylko słabi. :))
                                            New Age jest miłą ideologią w swym zarysie, ale jak mówiłem to nic konkretnego.
                                            • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 13:15
                                              Właśnie mi się wydaje, ze miła to ona jest tylko z pozoru, a w rzeczywistości
                                              niesie ze sobą duze niebezpieczeństwa
                                              Co do przepraszania, to nie zgadzam się
                                              • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 13:17

> Właśnie mi się wydaje, ze miła to ona jest tylko z pozoru, a w rzeczywistości
                                                > niesie ze sobą duze niebezpieczeństwa

Może wiesz coś więcej.

> Co do przepraszania, to nie zgadzam się

Zgadzanie się jest rzeczą nudną :))
                                                • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 13:22
                                                  Xanatosie, życzę miłego dnia , idę robić obiadek
                                                  • Gość: Xanatos Re: New Age IP: 213.17.170.* 02.04.03, 13:24

> Xanatosie, życzę miłego dnia , idę robić obiadek

I ja Tobie życzę miłego dnia Gosiu :))
    • anahella Re: New Age 02.04.03, 12:18
      a powiesz dokladnie co to jest ten New Age? Bo mnie
      niektorzy staraja sie na sile tam wtrynic, a ja z zadnymi
      ruchami nie chce miec nic wspolnego.
      • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 12:20
        Nie da się tak po prostu w kilku słowach opowiedzieć co to jest new age, bo
        tutaj mieści się mnóstwo elementów.Miedzy innymi astroogia, o której jest pod
        Twoim postem..
        • soczewica Re: New Age 02.04.03, 13:38

> tutaj mieści się mnóstwo elementów.Miedzy innymi astroogia, o której jest pod

nie do końca się z tym zgadzam. astrologa miał już król Artur, kiedy o New Age
          nie było wiele słychać ;)
          dla mnie definicją NA jest eklektyzm. połączenie masy elementów, które miałyby
          zastąpić dotychczasowe dogmaty; buddyzm i joga zamiast chrześcijaństwa,
          wschodnie amulety zamiast zamawiania róży itd. jednym słowem, nic nowego, tylko
          z innym posmaczkiem.
          tak to widzi laik, soczewica czyli. w skrócie.
          • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 11:49
            Sama napisałaś, że NA jest połączeniem wielu elementów. A to, że astrologa miał
            król Artur niczego nie zmienia, przecież joga też nie jest wymysłem NA, tylko
            czymś przejętym przez ten ruch.
    • Gość: Andrzej Re: New Age IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.03, 13:51
      New Age, retro, dzwony, surrealizm, dresy bez pasków, vw garbus, knajpa z
      portretem Lenina, to tylko chwilowa moda jak inne. Sama w sobie nic nie znaczy.
      • Gość: małgosia Re: New Age IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 11:52
        Jednak mniej ludzi chodzi w dresach bez pasków, niż wyznaje New Age (często
        nawet nie wiedząc o tym). Poza tym dres nie odciaga ludzi od rodziny czy od
        prawdy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka