Dodaj do ulubionych

Wstyd być mężczyzną

25.12.06, 13:42
Czytając to forum mozna odnieść wrażenie, że kobiety to jacyś nadludzie,
chodzące ideały a mężczyźni przeciwnie prymitywne podludzie. Kobiety
oczywiście są wspaniałe, atrakcyjne, wrażliwe, dobre, wykształcone,
inteligentne, zadbane, kulturalne, dojrzałe, odpowiedzialne a mężczyźni
oczywiście sa brzydcy, niezadbani, prości, prymitywni, agresywni,
głupi,niedojrzali, nieodpowiedzialni, i w ogóle są z nich żalosne męskie
szowinistyczne świnie. Poza tym kobiety stale sa ranione, wykorzystywane,
oszukiwane, porzucane a sprawcami tego zła sa oczywiście mężczyźni, którzy
jak wiadomo nie mysla głowa tylko inną częścia ciała. Można nawet po
lekturze tego forum odnieść wrażenie, że każdy mężczyzna to przestępca,
którego należy reedukować. Te wspaniałe cechy kobiet długo mozna by wymieniac
tak samo jak złe cechy mężczyzn. W ogole kiedy słysze wypowiedzi kobiet a
szczególnie feministek na temat mężczyzn to odnosze wrażenie, że mężczyźni
powinni sie wstydzic swojej płci i cały czas przepraszać za całe zło tego
świata za jakie są odpowiedzialni.
Kobiety są jednak sprytne dlatego żeby nie mozna ich oskarżyć o generalizację
zawsze na końcu napisza, że oczywiście nie dotyczy to wszystkich mężczyzn, że
sa także normalni, fajni faceci. Mozna więc odnieśc wrażenie, że 90% mężczzyn
nadaje się do reedukacji a 10% jest tych fajnych. Oczywiście fajnych kobiet
jest 99,99%.
Obserwuj wątek
    • qw994 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 13:43
      Przesadzasz.
      • arnold9 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 13:47
        Pewnie trochę przesadzam ale coś w tym jest. Naprawde nie rozumiem skąd w
        kobietach przekonanie o ich moralnej wyższości. Ja uwazam, że ludzie sa różni
        tak kobiety jak i mężczyźni i nie uważam aby kobiety były lepsze albo faceci
        byli lepsi.
        • qw994 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 13:51
          Ja też tak nie uważam.
          To, że dużo tutaj wątków zakładanych przez kobiety wściekłych na mężczyzn, to
          jeszcze nie oznacza, że kobiety mają przekonanie o swojej moralnej wyższości.
          Poza tym gdybyś się wczutał w te wątki, to byś zobaczył, jak często kobiety
          dostają po głowie za swoje kalumnie :)
    • yagiennka To idź sobie poczytaj forum Mężczyzna :) 25.12.06, 13:49
      Tam wszystkie kobiety sa złe, podłe, nieodpowiedzialne, brzydkie, głupie, puste
      - im ładniejsza tym bardziej pusta (hehe), aha i leca tylko na kasę. Wlazłes na
      forum kobiece to masz co chciałeś :)
      • arnold9 Re: To idź sobie poczytaj forum Mężczyzna :) 25.12.06, 13:53
        Witaj yagiennko! Ty chyba jesteś przodowniczką ataków na mężczyzn. Skąd w tobie
        tyle złości? Nie uważasz, że nie powinno się generalizować?
        • qw994 Re: To idź sobie poczytaj forum Mężczyzna :) 25.12.06, 13:57
          A gdzie ty widzisz w jej wypowiedzi atak na mężczyzn??
          • arnold9 Re: To idź sobie poczytaj forum Mężczyzna :) 25.12.06, 14:05
            Czytałem kilka jej ostrych wypowiedzi i bardzo generalizujących.
            Ta nalezy do dośc łagodnych ale i tak pokazuje wyższośc kobiet nad mężczyznami.
            Zastanawiam się tylko nad jednym pani yagiennko z kim ci faceci zdradzaja swoje
            kobiety z kolegami? Wydaje mi się, że raczej z innymi kobietami.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=54393167&a=54395201
            • arnold9 Przejrzałem Forum Mężczyzn 25.12.06, 14:08
              Przejrzałem pierwszą stronę Forum Mężczyzn i nie ma tam w tytule ani jednego
              agresywnego postu w stosunku do kobiet co więcej ogromna większośc wątków
              zakładana jest przez kobiety. Natomiast na Forum Kobieta znalałem między innymi
              takie wątki jak "Faceci to chamy i Idioci", "Czy istnieja wierni
              faceci", "Męskie dążenie do nieodpowiedzialności" i jeszcze kilka podobnych.
              • yagiennka To chyba przeoczyłes posty Waldka 25.12.06, 14:17
                I niejakiego Facetttta. No chyba że admin się wkurzył i usunął :)
                • arnold9 Re: To chyba przeoczyłes posty Waldka 25.12.06, 14:24
                  Faktycznie przeoczyłem Waldka choc czasami akurat ma rację.
            • yagiennka Re: To idź sobie poczytaj forum Mężczyzna :) 25.12.06, 14:16
              Wiesz, ja się na forum głównie bawię :) Ostro sie rzadko wypowiadam, raczej
              kontrowersyjnie bo nie lubię słodzenia i gledzenia, jak się wszyscy ze
              wszystkimi zgadzają to nie ma żadnej dyskusji :)) Z kim zdradzają? No wiesz,
              jedna panienka obsłuży dużą liczbę męzczyzn.
              • arnold9 Re: To idź sobie poczytaj forum Mężczyzna :) 25.12.06, 14:23
                No to baw się na zdrowie ale ja wyczuwam w twoich postach taką wyższośc nad
                mężczyznami, takie politowanie a nawet coś w rodzaju pogardy.
                Zresztą może napisz wprost czy uważasz, że kobiety sa lepsze?
                • yagiennka Re: To idź sobie poczytaj forum Mężczyzna :) 25.12.06, 14:35
                  Tak, uważam że kobiety sa na wyższym szczeblu rozwoju niż faceci ;) Zdaje się że
                  nawet genetycy tak uważaja, gen męski jest w zaniku w stosunku do żeńskiego. Nie
                  moja to wina tylko ewolucji. No i co? Mogę uważać co chcę, w wolnym kraju żyję.
                  • arnold9 Re: To idź sobie poczytaj forum Mężczyzna :) 25.12.06, 14:39
                    No więc nie mamy o czym dyskutowac. Tylko nie rozumiem po co na poczatku się
                    tego wypierałaś. Potwierdzasz tylko moja tezę.
                    • qw994 Re: To idź sobie poczytaj forum Mężczyzna :) 25.12.06, 15:04
                      > No więc nie mamy o czym dyskutowac. Tylko nie rozumiem po co na poczatku się
                      > tego wypierałaś. Potwierdzasz tylko moja tezę.

Przecież ona żarty sobie robi, na litość boską.
                      • arnold9 Re: To idź sobie poczytaj forum Mężczyzna :) 25.12.06, 15:09
                        A ja myślę, że ona pisze poważnie.
                        • yagiennka Re: To idź sobie poczytaj forum Mężczyzna :) 25.12.06, 20:09
                          Nie ważne czy poważnie czy niepoważnie :)) Ważne aby miec trochę dystansu do
                          życia i do siebie a przede wszystkim do forum. Jeśli ktoś go nie ma to jest
                          takim znerwicowanym facecikiem jak Arnold i się na wszystkich obraża :) A
                          najbardziej na tych co mają inne zdanie niż on. Nie wiem tylko po co ktoś taki
                          na forum pisze.
                          • arnold9 Re: To idź sobie poczytaj forum Mężczyzna :) 25.12.06, 21:10
                            yagiennka napisała:

> Nie ważne czy poważnie czy niepoważnie :)) Ważne aby miec trochę dystansu do
                            > życia i do siebie a przede wszystkim do forum. Jeśli ktoś go nie ma to jest
                            > takim znerwicowanym facecikiem jak Arnold i się na wszystkich obraża :) A
                            > najbardziej na tych co mają inne zdanie niż on. Nie wiem tylko po co ktoś taki
                            > na forum pisze.
                            Yagiennka wyluzuj. To raczej ty nie masz poczucia humoru i wyglądasz mi na
                            znerwicowaną skoro używasz epitetów w stylu "znerwicowany facecik co sie na
                            wszystkich obraża". Zauważ, że ja cie nigdzie tak obraźliwie nie nazwałem i
                            rozmawiam z toba cały czas bardzo kulturalnie a tobie puszczaja nerwy.
        • yagiennka Ja??? 25.12.06, 14:14
          A na żartach sie znasz? Chyba nie :) Współczuję. Ja do tego wszystkiego
          podchodze na luzie i mam zdrowy dystans. Właśnie uważam że jest różnie, chociaż
          akurat w swoim życiu o wiele więcej spotkałam wspaniałych kobiet niż
          wartosciowych mężczyzn.
          • arnold9 Re: Ja??? 25.12.06, 14:21
            To tez żart?
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=51694772&a=51808547
            Ciekawe gdybym ja sobie zażartowal w podobny sposób na temat 30-tek a moim
            zdaniem wyglądaja naprawde gorzej niz faceci w tym wieku bo sam jestem w tym
            wieku. Poza tym gdzie ty widzisz tych grubasów?
            • yagiennka Re: Ja??? 25.12.06, 14:32
              To jest szczera prawda. Gdzie widze grubasów? Wszedzie! Gdzie się człowiek nie
              obróci. Bardzo niewielu jest przystojnych i atrakcyjnych facetów w naszym kraju.
              To nie kwestia genów tylko zaniedbania a więc sami sobie sa winni. Sama
              osobiście znam kilku, którzy po slubie nagle zrobili się 2 razy grubsi i 2 razy
              głupsi. No bo już nie muszą się przeciez starać, mają zaklepane ;)
              A moim zdaniem 30 latki a nawet 40 latki to sa cud piękności w porównaniu z
              facetami, często i neistety z tymi swoimi. Kobiet ładnych i zadbanych nie
              brakuje, 90% tch które znam i sa w tym wieku wyglądają o 5 lat młodziej, nie
              znam żadnej grubej.
              Także mam zupełnie inne zdanie niż ty i nawet moge je udowodnić prezentując
              ludzi z mojego otoczenia. Co jest praktycznie niewykonalne niestety a szkoda.
              • arnold9 Re: Ja??? 25.12.06, 14:36
                Ja mam dokładnie odmienne zdanie ale nie o to chodzi chociaz ciekawe jak to się
                ma do badań, które twierdzą, że na otylośc cierpi więcej kobiet niz mężczyzn co
                zreszta widac gołym okiem. Chodzi o to, że potwierdzasz między innymi tym
                postem to, że uważasz męzczyzn za gorszych a kobiety za lepsze.
                • yagiennka Re: Ja??? 25.12.06, 20:12
                  O to masz stare dane. Na otyłość cierpi więcej mężczyzn w tym przedziale
                  wiekowym, otyłe kobiety to 50 - 60 latki raczej. I przewaznie to już wina
                  chorób: cukrzycy, tarczycy itp.
                  Może i uważam, kobietą jestem :) A co nie mogę? Nikogo nie obrażam, mam facetów
                  przyjaciół i kolegów, tylko że przyjaciół można sobie wybrać.
                  • arnold9 Re: Ja??? 25.12.06, 21:12
                    Obawiam się, że to raczej ty masz jakies lewe dane. Zreszta poszukam w necie i
                    wykażę ci czarno na białym, że przynajmniej w kwestii otyłości nie masz racji.
                    • arnold9 Re: Ja??? 25.12.06, 21:35
                      Znalazłem coś takiego. Raczej nie zgadza się z tym co piszesz
                      ww2.tvp.pl/1740,20060219305176.strona
    • toja_maja Re: Ano wstyd 25.12.06, 13:55
      W Wielu przypadkach.
    • paralela1 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 13:56
      Zgadzam sie z Tobą. Mam parę znajomych kobiet samotnych bo wszystkie uważają
      się za królewny godne bogatego księcia (najlepiej z zagranicy) i gdy taki
      pojawi się na horyzoncie puszczają sie z nim ile wlezie bez zbędnych słów.
      Normalnych fajnych facetów mają w pogardzie (jak jedna stwierdziła - Polacy
      śmierdzą). I nie protestujcie bo się napatrzyłam w firmie co kobiety wyrabiają
      zeby dorwać bogatego faceta a jak traktuja normalnych mężczyzn.
    • lena186 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 14:33
      Arnoldzie wcale nie jest wstydem bycie mężczyzną. Takim, który nie poniża
      kobiety, nie zdradza, nie krytykuje jej na każdym kroku, potrafi okazywać miłość
      a nie tylko o niej mówić. Niech wstyd będzie tym, którzy chodzą do innej na
      boku, biją, nie szanują, kompletnie ignorują potrzeby ukochanej, są
      niekulturalni, zapatrzeni w sobie i traktują kobiety jak gorszą płeć. Więc czy
      tobie dalej jest wstyd? Masz ku temu jakieś powody?
      • arnold9 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 14:42
        lena186 napisała:

> Arnoldzie wcale nie jest wstydem bycie mężczyzną. Takim, który nie poniża
        > kobiety, nie zdradza, nie krytykuje jej na każdym kroku, potrafi okazywać
        miłoś
        > ć
        > a nie tylko o niej mówić. Niech wstyd będzie tym, którzy chodzą do innej na
        > boku, biją, nie szanują, kompletnie ignorują potrzeby ukochanej, są
        > niekulturalni, zapatrzeni w sobie i traktują kobiety jak gorszą płeć. Więc czy
        > tobie dalej jest wstyd? Masz ku temu jakieś powody?
        Jesteś kolejną kobietą potwierdzającą moją tezę. Dzieki za głos w dyskusji.
        • qw994 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 15:03
          > Jesteś kolejną kobietą potwierdzającą moją tezę. Dzieki za głos w dyskusji.

Znowu - gdzie w tej wypowiedzi widzisz potwierdzenie swojej tezy?
          • arnold9 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 15:10
            No przeciez yagiennka napisała wprost, że uważa kobiety za cos lepszego. Lena
            przyznała to pośrednio.
            • qw994 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 15:36
              Ty widzisz to, co chcesz widzieć.
              • arnold9 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:07
                Jaki koń jest każdy widzi.
    • e.kobietka Wstyd być mężczyzną-sami sobie wystawiacie takie 25.12.06, 15:27
      "widokzmarsa napisał:

taki lew np. Śpi cały czas. Lwice polują, opiekują się potomstwem i dają mu
      dup.y. Lew co najwyżej zabije potomstwo innego lwa, zje co mu lwica upoluje i
      śpi. Lwice są szczęśliwe jak mają swojego lwa i z godzą się na to by ich
      kopulant bzykał inne lwice na ich oczach. Człowiek podobny jest..."

świadectwo.
      Lepiej nie czytać wpisów beznadziejnych "meżczyzn" na forum, bo można naprawdę
      zwątpić w wasze człowieczeństwo.
      I cieszyć się, że podobno wyginiecie kiedyś, tak jak wasz niedorobiony gen

• arnold9 Re: Wstyd być mężczyzną-sami sobie wystawiacie ta 25.12.06, 15:29
        Dziękuję za wypowiedź. Jesteś kolejna kobietą potwierdzająca moją tezę czyli,
        ze kobiety uważaja się za lepsze od męzczyzn.
      • wiarusik Re: Wstyd być mężczyzną-sami sobie wystawiacie ta 25.12.06, 15:31
        Masz rację Siostro:)
        PRECZ Z SEKSISTOWSKIM I SZOWINISTYCZNYMI MĘSKIMI PROSIĘTAMI!;)
    • savannah24 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 16:25
      sama czasami bywam wkurzona na swojego mezczyzne ale mimo tego wiem ze jest
      bardzo dobrym i kochanym czlowiekiem :) wyjatki sie zdazaja ;)
      • arnold9 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:06
        Dziękuje za głos w dyskusji. Jak na razie 3 głosy kobiet uważających się za
        lepsze i 2 głosy kobiet, które nie uważaja żadnej płci za lepszą. Czyli moja
        teza zdaje się potwierdzać.
        • savannah24 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:07
          nie uwazam ze ktos jest lepszy :) zarowno kobieta jak i mezczyzna sa w czyms
          lepsi i gorsi :) razem za to tworza niezla calosc ;)
          • arnold9 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:10
            savannah24 napisała:

> nie uwazam ze ktos jest lepszy :) zarowno kobieta jak i mezczyzna sa w czyms
            > lepsi i gorsi :) razem za to tworza niezla calosc ;)
            Dokładnie mam takie same zdanie. Nie jesteśmy tacy sami kobiety mają swoje
            przewagi, faceci swoje ale nie uważam żeby któraś z płci była tą lepszą.
            • savannah24 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:13
              dokladnie :) wielki plus za takie podejscie do tego tematu :)
        • qw994 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:20
          Jak na razie 3 głosy kobiet uważających się za
          > lepsze i 2 głosy kobiet, które nie uważaja żadnej płci za lepszą. Czyli moja
          > teza zdaje się potwierdzać.

Na postawie czego? Pięciu wypowiedzi?
          Z czego jedna była żartem, a druga neutralna?
          Mam nadzieję, że nie zajmujesz się zawodowo statystyką?
          • arnold9 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:24
            Która była neutralna czyżby twoja? Ja zaliczyłem twoja wypowiedź do tych, które
            nie wartościują ludzi ze względu na płeć. Natomiast yagiennka wyraźnie się
            określiła nie tylko w tym wątku.
            • qw994 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:28
              Miałam na myśli wypowiedź Leny.
              Ale ja też nie uważam mężczyzn za zło wcielone.
              Natomiast irytuje mnie, że postawiłeś jakąś tezę, którą wbrew wszystkiemu
              będziesz próbował udowodnić. Gdzie ty widzisz tę wyższość moralną kobiet na tym
              forum? Bo ja nigdzie.
              • arnold9 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:33
                qw994 napisał:

> Miałam na myśli wypowiedź Leny.
                > Ale ja też nie uważam mężczyzn za zło wcielone.
                > Natomiast irytuje mnie, że postawiłeś jakąś tezę, którą wbrew wszystkiemu
                > będziesz próbował udowodnić. Gdzie ty widzisz tę wyższość moralną kobiet na
                tym
                >
                > forum? Bo ja nigdzie.
                Przeciez wypowiedź leny jest jednoznaczna podobnie jak yagiennki i e.kobietki
                (ta chyba najbardziej). Ja nie próbuję tej tezy na siłę udowadniać. To te 3
                dziewczyny jak na razie ją udowadniają i proszę cię nie rób z yagiennki
                wielbłąda tylko poczytaj sobie jej wypowiedzi na temat mężczyzn a wszystko
                będzie jasne.
                • qw994 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:36
                  > Przeciez wypowiedź leny jest jednoznaczna podobnie jak yagiennki i e.kobietki
                  > (ta chyba najbardziej). Ja nie próbuję tej tezy na siłę udowadniać. To te 3
                  > dziewczyny jak na razie ją udowadniają i proszę cię nie rób z yagiennki
                  > wielbłąda tylko poczytaj sobie jej wypowiedzi na temat mężczyzn a wszystko
                  > będzie jasne.

Lena napisała, że nie trzeba się wstydzić, że jest się mężczyzną, jeśli jest
                  się dobrym mężczyzną. Gdzie tu widzisz cokolwiek potępiającego mężczyzn?
                  A Yagienka jaja sobie zrobiła. Nie znam jej innych wypowiedzi, ale zwrócę na
                  nie uwagę.
                  • arnold9 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:40
                    Ja inaczej odebrałem słowa leny. Przeciez to oczywiste, że opisywani przez nia
                    mężczyźni powinni sie wstydzić ale przeciez kobiety tez sa różne a ona nie
                    wspomniała o tym ani słowa więc mam prawo to odbierac jak odebrałem. Najlepiej
                    gdyby lena się odezwała i okresliła swoje stanowisko.
                    Yagiennka może i sobie robi jaja ale znam jej inne wypowiedzi i delikatnie
                    mówiąc nie sa one dla mężczyzn korzystne.
                    • qw994 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:46
                      > Ja inaczej odebrałem słowa leny. Przeciez to oczywiste, że opisywani przez
                      nia
                      > mężczyźni powinni sie wstydzić ale przeciez kobiety tez sa różne a ona nie
                      > wspomniała o tym ani słowa więc mam prawo to odbierac jak odebrałem.

Bo chciałeś tak to odebrać :)

> Yagiennka może i sobie robi jaja ale znam jej inne wypowiedzi i delikatnie
                      > mówiąc nie sa one dla mężczyzn korzystne.

To dla równowagi poczytaj posty mojego ulubieńca Waldzia.
                      • arnold9 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:50
                        Ale ty jestes zadziorna :)
                        Waldek właśnie przegina w druga stronę to znaczy według niego kobiety sa
                        gorsze. Nie znaczy to, że czasem nie ma racji tak jak yagiennka czasami ma
                        rację.
                        • qw994 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:54
                          Szczerze mówiąc, chyba nie ma sensu dyskutowanie na ten temat. Ty na forum
                          widzisz mnóstwo wypowiedzi "antymęskich", ja wręcz przeciwnie. Zostawmy to
                          zatem tak, jak jest :) Bo i tak cię nie przekonam.
    • mahadeva Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:23
      Przez to, ze faceci sa jacy sa, nie mam jeszcze meza! :) I co ja teraz zrobie :/
      • savannah24 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:24
        moze to kobiety sa jakie sa ;) i nie maja jeszcze meza ? ;)
        • mahadeva Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 17:35
          wszystkie maja oprocz mnie :)
          chyba, ze kluczem do sprawy jest malzenstwo bez milosci... moze tak :)
          bo milosc jest trudna, szybko gasnie... :)
          • absurdello A może masz źle ustawione wymagania ? 25.12.06, 18:46
            za małe luzy tolerancyjne albo jakieś nietypowe podejście odstręczające
            mężczyzn wcześniej czy później ?
            • mahadeva Re: A może masz źle ustawione wymagania ? 26.12.06, 01:52
              nie wiem
              mysle raczej, ze to zajmuje wszystko duuuuzo czasu... a ja bym chciala
              intensywniej :)
              dzieki za uwagi :) bede nadal badac temat :)
    • c.ynik Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 19:27
      arnold9 napisał:

> Czytając to forum mozna odnieść wrażenie, że kobiety to jacyś nadludzie,
      > chodzące ideały a mężczyźni przeciwnie prymitywne podludzie.

e tam
      wyciagasz wnioski na podstawie forum? :)
      sprawdz lepiej jak budowano to 'smieszne miejsce' zwane swiatem... kobiety to jedynie support :)
      a szkoda...

odnosze wrażenie, że mężczyźni
      > powinni sie wstydzic swojej płci i cały czas przepraszać za całe zło tego
      > świata za jakie są odpowiedzialni.

oj tak!
      tyle, ze jest jeszcze Jeden wspolodpowiedzialny... co najmniej jeden
    • samica1 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 20:02
      Był Adam, była Ewa, byli fajni i lubili się nawet, ale z gałęzi zwiesił się
      wąż...

Fajny wątek świąteczny:)
    • hopeless4 Re: Wstyd być mężczyzną 25.12.06, 21:09
      wiesz to jedno z nielicznych miejsc gdzie bezkarnie mozna sie poskarzyc na
      facetow;) my nie generalizujemy, po prostu opisujemy tu tzw "ciezkie przypadki"
      proponuje zalozyc forum MEZCZYZNI zobaczymy co tam nabazgrzecie o kobietach;)
    • markus.kembi Re: Wstyd być mężczyzną 26.12.06, 18:17
      arnold9 napisał:

> Czytając to forum mozna odnieść wrażenie, że kobiety to jacyś nadludzie,
      > chodzące ideały a mężczyźni przeciwnie prymitywne podludzie. Kobiety
      > oczywiście są wspaniałe, atrakcyjne, wrażliwe, dobre, wykształcone,
      > inteligentne, zadbane, kulturalne, dojrzałe, odpowiedzialne(...)

Oj, bynajmniej. Czytając to forum można raczej odnieść wrażenie, że 90%
      kobiet to osoby mocno rozchwiane emocjonalnie; część z nich to osoby mocno
      zakompleksione, które wiecznie płaczą, że nikt ich nie chce; pozostałe to
      znerwicowane histeryczki, które owszem, umawiają się z przedstawicielami płci
      przeciwnej, ale gdy gdy facet nie zadzwoni to nagle zaczyna się panika, płacz
      i zgrzytanie zębów - "co tu robić, facet nie dzwoni?????", powstają wątki z
      emotikonkami w tytule ":-((((", czasem nawet "RAATUNKU!!! Heeelp!", a tekst
      takich wątków - pisany bez wielkich liter i znaków przestankowych - dla
      większości czytelników jest mało zrozumiały. Gdy z kolei forumowiczka była w
      dłuższym związku z mężczyzną, ale związek ten się rozpadł, są wątki "Umieram"
      "Umarłam", "życie mi się zawaliło" "mój świat się rozpadł" et cetera. Tak więc
      raczej wynikałoby, że bardziej wstyd jest być kobietą, a tego wrażenia nie
      zaciera nawet ta rozsądniejsza część internautek z forum "Kobieta" i niektórych
      innych forów na tym portalu, bo chociaż stanowią chyba nawet i większość, to
      jednak bardziej krzykliwe wątki, pełne histerii rozpaczy, bardziej rzucaja się w
      oczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka