Dodaj do ulubionych

kontakty z czarnoskorymi.

10.01.07, 14:55
Na poczatku chcialam wyrazic swoja gleboka niechcec do dziewczyn ktore obcuja
z czarnoskorymi. Odcinam sie stanowczo od tego typu praktyk i jestem tym
zazenowana.
Ale od czau jak wyszla sprawa tego simona czy jak mu tam ktory pozarazal,
dreczy mnie jeden taki teoretyczny problem.
Zalozmy ze - ale tylko toretycznie - ze np gdyby jakas dziewczna tak ok rok
temu, koniec lutego, i jej sie zdazylo BY z jednym czarnoskorym, i do tej
pory nie ma zadnych objawow to czy mogla by byc spokojna juz? Jeszcze zyby
latwiej bylo ocenic mozliwosc zarazenia to zalozmy ze to odbylo sie nocy i
duzo alkocholu bylo w organizmie. I w tym teoretycznym przykladzie bylo by
to tylko z jednym, bo ten drugi tylko patrzal. To jakie w takim wymyslonym
przykladzie sa szanse ze ona nic nie dostala? Prosze o odpowiedz jakiegos
specjaliste w tym temacie, bo tak mnie ostatnio meczy ten TEORETYCZNY problem
ze spac nie moge.
Obserwuj wątek
    • wiecznaromantyczka ps. 10.01.07, 14:57
      Acha. I zalozmy ze ten chlopak pochodzil z zambi z polodniowo wschodnich rejonow
    • michelle28 Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 15:00
      Wygląda to rzeczywiście na "czysto teoretyczne" zainteresowanie problemem.
      • wiecznaromantyczka Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 15:02
        > Wygląda to rzeczywiście na "czysto teoretyczne" zainteresowanie problemem.

A co? nie mozna?
      • gosc3345 Idź sie przebadać . 10.01.07, 15:03
        j.W
        • wiecznaromantyczka Re: Idź sie przebadać . 10.01.07, 15:04
          cos sugerujesz?!!
          • gosc3345 To że 30 % mieszkanców afryki ma HIV, 10.01.07, 15:11
            Nic więcej
            • absurdello Sugestia była całkowicie ... 10.01.07, 21:16
              "teoretyczna" ;)))))))))))))))))))))
        • xtrania Re: Idź sie przebadać . 11.01.07, 14:20
          Ldzie gdzie wy macie oczy? przeciez to prowokacja jest. No tak się dawać
          nabierać to już wstyd :/
    • irysek1 Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 15:11
      spokojna bedzie ta pani z tej "teoretyczej " historii, jak sobie zrobi
      badania.bedzie wiedziec,jak wyglada jej zdrowie w kwestii posiadania lub
      nieposiadania wirusa hiv. jak bedzie miec szczescie, to nie rozwinie się u niej
      pelnoobjawowoa postac aids. noc i alkohol nie maja tutaj wiele do rzeczy. a to,
      ze ten drugi tylko patrzyl, to juz zupelnie nic.
      romatyczko, poczytaj cos na ten temat, bo porazajaca jest twoja niewiedza w
      zakresie podstawowym o hiv/ aids

• 83kimi Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 15:38
        Murzyn to człowiek tak jak my. To że jakiś Murzyn zarazał kobiety HIV, nie
        świadczy, że inni też tak robią. Ale zawsze trzeba być ostrożnym. Zbadaj się i
        będziesz wiedzieć.
        • simon_r Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 22:10
          murzyn z AFRYKI to nie jest człowiek taki jak MY!!!
          w wypowiedzi powyższej nie ma nic z rasizmu... jest natomiast stwierdzenie
          pewnego faktu, że AFRYKA to nie tylko inny kolor skóry to również INNA KULTURA!!!!!
          Czy wiesz, że afrykanie (niektóre tamtejsze ludy.. m.in. w Kamerunie) mają
          takie wierzenie, że jak coś im jest nie tak (np. są chorzy) to poprzez zarażenie
          tą chorobą innej osoby sami się pozbywają jej części??.... wyciągnij sobie z
          tego wnioski zani8m zaczniesz traktować AFRYKAŃCZYKA (niekoniecznie murzyna) jak
          kogoś takiego samego jak TY!!
    • yagiennka Przypadkowe kontakty sex. z kimkolwiek 10.01.07, 15:42
      Haha, tak teoretyczko, jest możliwe że się zaraziłas jeśłi uprawiasz przypadkowy
      seks (wszystko jedno z kim), idź sie przebadaj :)
      A po drugie nie wiem co rozumiesz przez "Na poczatku chcialam wyrazic swoja
      gleboka niechcec do dziewczyn ktore obcuja
      > z czarnoskorymi. Odcinam sie stanowczo od tego typu praktyk i jestem tym
      > zazenowana."
      A czarnoskóry to co, nie człowiek?? Nie mężczyzna?? Ja mam głęboka niechęć do
      rasistów, bleeeeeeeeeeeee.
      • magnusg Rasizm??? 12.01.07, 18:58
        " A czarnoskóry to co, nie człowiek?? Nie mężczyzna?? Ja mam głęboka niechęć do
        > rasistów, bleeeeeeeeeeeee"
        Te panienki, ktore maja teraz HIV od rasisty Simona M.tez mialy gleboka niechec
        do rasistow(ale tylko tych bialych) i dzisiaj pewnie gleboko zaluja, ze same
        rasistkami nie byly.
        A niechec do stosunkow plciowych z Afrykanczykami to objawa rozsadku, a nie
        rasizmu.Jezeli w krajach czarnej Afryki nawet 1/3 spoleczenstwa(Uganda,Kenia
        itd.)ma HIV badz AIDS,to sex z nimi jest tak samo rozsadny jak sex z narkomanem
        z dworca centralnego.
    • miauka Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 15:43
      Nie ma to jak bzyknąć się z przystojnym czarnym facetem, żaden biały się nie
      umyma :) hahahaha
    • wiecznaromantyczka Nie wiem dlaczego wszyscy mnie obrazaja 10.01.07, 15:50
      Nie wiem dlaczego wszyscy mnie obrazaja i sugeruja ze ja sie mam badac? Juz nie
      mozna na forum o nic zapytac zeby nie byc oskarzana. Sami idzcie sie badac bo
      ja nie mam po co!!!
      A tak na marginesie, skoro tacy tu znawcy, to gdzie mozna takie badania robic?
      Bo akurat kolezanka z pracy pytala mnie czy ja czasem nie wiem.
      • asskela Re: Nie wiem dlaczego wszyscy mnie obrazaja 10.01.07, 15:53
        www.stowarzyszenie-pomost.org/poradnia.html
        każda wyszukiwarka na zapytanie poradnia HIV znajdzie ci coś w twoim mieście
        albo w miarę blisko, jeśli podejżewasz chorobę weneryczną to ginekolog,
        dermatolog jest w większości przychodni
        • wiecznaromantyczka Re: Nie wiem dlaczego wszyscy mnie obrazaja 10.01.07, 15:56
          > jeśli podejżewasz chorobę weneryczną to ginekolog,

A niby dlaczego mam podejzewac? co zescie sie tak na mnie uparli!!!
          • asskela Re: Nie wiem dlaczego wszyscy mnie obrazaja 10.01.07, 15:58
            sama napisałaś o "możliwości zarazenia" asekuracyjnie więc porusza się
            wszystkie dopuszczalne opcje żeby 2x nie pisać
    • asskela Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 15:51
      "patrzał" mówisz...
      możliwość zarażenia się chorobą weneryczną nie ma nic wspólnego z kolorem skóry
      ani też z ilością alkoholu we krwi...
      jeśli uprawiasz sex bez zabezpieczenia z nieznajomymi to warto odwiedzić
      lekarza - tak czysto teoretycznie oczywiście
    • wiecznaromantyczka I jeszcze jedno pytanie. 10.01.07, 15:59
      Czy np ta dziewczyna z tego przykladu to powinna wszsytkich swoich partnerow
      kolejnych powiadomic? I jesli tak to co ma zrobic jesli nie ma do wszsytkich
      kontaku, np do niektorych kilka telefonow juz skasowala, a kilku to nawet nie
      wie kim sa?????
      • asskela Re: I jeszcze jedno pytanie. 10.01.07, 16:02
        jeśli się okaże że jest zarażona wirusem HIV to powinna, jeśli
        zupełnie,zupełnie straciła kontakt-to niestety ale trudno
        inne choroby nie wymagają informowania, delikwent się sam zorientuje
    • khaki3 Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 16:06
      wiecznaromantyczka napisała:

> Na poczatku chcialam wyrazic swoja gleboka niechcec do dziewczyn ktore obcuja
      > zazenowana.

taaa jaaasne
      > Ale od czau jak wyszla sprawa tego simona czy jak mu tam ktory pozarazal,
      > dreczy mnie jeden taki teoretyczny problem.
      ooooczywiscie,ze TEORETYCZNY ;)
      > Zalozmy ze - ale tylko toretycznie - ze np gdyby jakas dziewczna tak ok rok
      > temu, koniec lutego, i jej sie zdazylo BY z jednym czarnoskorym, i do tej
      > pory nie ma zadnych objawow to czy mogla by byc spokojna juz? Jeszcze zyby
      > latwiej bylo ocenic mozliwosc zarazenia to zalozmy ze to odbylo sie nocy i
      > duzo alkocholu bylo w organizmie. I w tym teoretycznym przykladzie bylo by
      > to tylko z jednym, bo ten drugi tylko patrzal.

chyba patrzyl? dziecko dziecko ales ty goopia

To jakie w takim wymyslonym
      > przykladzie

oczywiscie,ze wymyslony ;)
      sa szanse ze ona nic nie dostala? Prosze o odpowiedz jakiegos
      > specjaliste w tym temacie, bo tak mnie ostatnio meczy ten TEORETYCZNY problem
      > ze spac nie moge.

oooooczywiscie ;) ;) klamczuszyca jestes i tyle;) TEORETYCZNY problem, ktory nie
      daje spac po nocach rasistce hahahahahahahhaha oj dziecko dziecko

najpierw kup sobie zapas prezerwatyw, pozniej zapamietaj sobie,ze stereotypy nie
      sa wyznacznikiem zycia spolecznego, a na sam koniec walnij baranka w sciane bo
      taki bzdur nie czytalam juz daaaaaawno daaaaaaawno!

teoretyczny problem buahahahahahahahahahhaaha
    • allerune Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 16:35
      dobre, podoba mi się to co napisałaś, a jeszcze bardziej podobają mi się reakcje
      ludzi, nie sądziłem że mogą być tak przewidywalni :]
      • justysialek Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 17:37
        Prawda?
        Przecież od razu widać, że to prowokacja, ale najwyraźniej dobra, bo wiele osób
        odpowiada na poważnie ;-)
        • exotic.girl Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 17:49
          Znam taka jedna co wyjechala za granice,zaraz puscila sie z murzynem i do tego
          zaszla w ciaze i wrocila do Polski.Teraz wychowuje sama murzynskiego
          bekarta.Zenada!Niech taka puszczalska lepiej przebada sie na AIDS.
      • carmen2 Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 17:59
        Moim pierwszym mężem był czarnoskóry mężczyzna. Mamy piękną córkę.To było dawno
        temu, utrzymujemy kontakt, jest dobrze. Każde z nas ma swoje życie.Jesteśmy
        zdrowi, zapewniam Was o tym.
        Ale nie o tym. Trzeba mieć pewną Świadomość i to nie tylko w stosunku do
        czarnoskórych, jak się okazuje - w obliczu zagrożenia AIDS wszyscy musimy się
        zabezpieczać - kobiety, męźczyźni, biali i Afrykańczycy. Jeśli idziesz do
        łóżka ze świeżo poznanym mężczyzną bez zabezpieczenia, sama o to nie zadbałaś i
        godzisz się na to - to nierozsądna decyzja tak dla Ciebie, jak dla niego. I nie
        chodzi tu tylko o ciążę, bo podejrzewam, jakie gromy na mnie spadną po tym poście.
        I jeszcze taka refleksja. Gdyby mój były ,po tylu latach nieobecności i bytności
        na Czarnym Lądzie odwiedził mnie ,nie dałabym mu "buzi". Tak samu jak Białemu
        Bwanie Kubwie, Panu, który na chwilę wyfrunął z mojego domu. Kaprys?
        • exotic.girl Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 18:57
          A wyslalas go na badanie AIDS przed pojsciem z nim do lozka ,ze jestes pewna?
          • bajadera3 Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 19:04
            Nie, nie, , nie, ale wtedy jeszcze nie było mowy o AIDS. Ale jak tylko
            nagłośniono tę chorobę, a były możliwe testy ( to też jakiś czas upłynął) ,
            zbadałam siebie i dziecko. Zadowolony? Pytanie: żaden partner nie miał
            wątpliwości, a ja nic nie mówiłam, że jestem czysta.
    • qui_pro_quo Zrób sobie badania Vandikio 10.01.07, 20:08
      na HIV i na głowe też, te twoje prowokacje i przypały nie są normalne.
      • tunrida81 Re: Zrób sobie badania Vandikio 10.01.07, 20:21
        Kolor skóry nie ma nic do rzeczy jeżeli chodzi o aids. Wkurzają mnie takie posty
        najeżdżające na ludzi o innym kolorze skóry. To jest a propo ostatnich
        wszystkich postów dotyczących Simona, że gdy on był zarażony hiv, to teraz
        najeżdża się na wszystkich czarnoskórych ludzi: że jak Polka może się zadawać z
        czarnoskórym itp, przecież oni wszyscy mają aids, kobieta prowadząca się z
        czarnoskórym jest ladacznicą. Dlaczego w tylu ludziach budzi się rasizm.
      • qui_pro_quo Re: Zrób sobie badania Vandikio 10.01.07, 20:38
        Widać że cie to pociaga i chętnie oddałabyś sie temu murzynowi, jesli tego
        jeszcze nie zrobiłaś. Napisz do niego do więzienia, może cie zechce skoro już
        siedzi. Zawsze to jakaś szansa znalezienia sobie faceta dla niektórych
        maszkaronów. Ślub z murzynem zarażonym HIVem, to coś dla ciebie. Będziesz do
        niego chodziła na widzenia, w końcu juz i tak tego HIVa masz.
    • tunrida81 Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 20:25
      wiecznaromantyczka napisała:

> zazenowana.

Szkoda mnie ciebie skoro tak sądzisz o wszystkich ludziach o innym kolorze
      skóry, eh. Powinnaś się przenieść do sredniowiecza na sabat czarownic i tam byś
      stosowała praktyki wobec ludzi o innym kolorze skóry uważając takich ludzi za
      demony. I nie wychodź z domu bo zobaczysz na ulicy parę Polka Afrykańczyk i się
      zażenujesz.
      • marcin060482 Re: kontakty z czarnoskorymi. 11.01.07, 14:15
        maja za swoje , spaly z DZIKIM to maja HIV-a:)
    • tunrida81 Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 20:28
      A jeżeli chodzi o AIDS trzeba być ostrożnym zawsze nie patrząc tylko na kolor skóry
    • aszika Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 21:09
      > zazenowana.

Wyjdź ze swojej zabitej dechami wsi, ty niedorozwinięta rasistko! Twoja
      wypowiedź to paradoks, gołym okiem widać ze cię męczy, że się wstydzisz i że
      się bronisz!
      Każda normalna kobieta wolałaby uprawiać sex z czarnoskórym mężczyzną, bez
      wpływu alkoholu, w pełnej świadomości swego czynu i znając go bardzo dobrze, a
      nie z przypadkowym białym facetem nie wiedząc jak ma na imię, i widząc go
      pierwszy raz i ostatni w życiu. Nie ważne jest, jaki kolor skóry ma facet,
      ważne ile go znasz i czy go kochasz.
      Obrażasz wszystkie kobiety, które kiedykolwiek przyjaźniły się, zakochały się,
      wyszły za mąż za czarnoskórego mężczyznę. Wszyscy ludzie są równi i wolałabym
      resztę życia spędzić na przyjaźni z czarnoskórą dziewczyną niż z taką rasistką
      jak ty!
      Jakbyś wyściubiła nos poza swoją mieścinę, i zobaczyła kilku czarnoskórych
      gdzie indziej niż w telewizji, czy między swoimi nogami, podczas gdy jesteś
      pijana, to może zobaczyłabyś, że to tacy sami ludzie jak każdy inny…
      • rdbms Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 21:19
        Nie wszyscy ludzie są równi, zależy to od koloru skóry.
      • carmen2 Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 21:31
        Skąd to wszystko wiesz? Przeciez za mała jesteś, za młoda. W takim kraju, takie
        poglądy? Nie sądzę, aby twój Parter mówił Ci, że Twój były to " Mniama Mniama",
        a on jest Bwana Kubwa i może się dowalać do twoeje czekoladowej córki.
        • aszika Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 22:11
          > Skąd to wszystko wiesz? Przeciez za mała jesteś, za młoda.

Co to znaczy, że jestem za młoda?

W takim kraju, takie
          > poglądy?

W jakim kraju? Jakie poglądy? Czy uważasz, że moje poglądy są nie takie, jakie
          powinny być?

Nie sądzę, aby twój Parter mówił Ci, że Twój były to " Mniama Mniama",
          > a on jest Bwana Kubwa i może się dowalać do twoeje czekoladowej córki.

Nie mam czekoladowej córki, a gdybym miała, to co?
          W ogóle, o jakiego partnera ci chodzi?
        • glamourous Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 22:15
          carmen2 napisała:

> Skąd to wszystko wiesz? Przeciez za mała jesteś, za młoda. W takim kraju, takie
          > poglądy? Nie sądzę, aby twój Parter mówił Ci, że Twój były to " Mniama Mniama",
          > a on jest Bwana Kubwa i może się dowalać do twoeje czekoladowej córki.

O matko, dawno nie czytalam tak niezrozumialego postu. PARTER mowi ze byly to
          MNIAMA MNIAMA ??? Co to jest Bwana Kubwa? I czy autorka postu ma jakas corke, w
          dodatku czekoladowa???

Belkot jakich malo...
      • khaki3 Re: kontakty z czarnoskorymi. 10.01.07, 22:08
        Gratuluje! popieram!
      • smok_sielski Re: kontakty z czarnoskorymi. 11.01.07, 15:56
        > Wszyscy ludzie są równi

Bo ja wiem. Slyszalem ze murzyni sa tam wieksi
        smok
        ps. Pardonsik, nie murzyni, tylko afropolacy :)
        • nicolettee Re: kontakty z czarnoskorymi. 12.01.07, 14:13
          Kazdy kto z kims sypia,juz niewazne z kim bez prezerwatywy, MOZE BYC ZARAZONY AIDS.
          Tylko jesli pojdziemy z danym partnerem z ktorym chcemy sypiac bez gumki na
          badania AIDS,tylko wtedy mozemy byc pewni czegokolwiek.
          Ale dla niektorych to czysta abstrakcja.Lepiej zaryzykowac nie,bo przeciez nikt
          na czole nie ma napisane,ze jest nosicielem AIDS.
          Jak ktos mysli,ze jego problem AIDS nie dotyczy to bardzo sie myli.Ilu jest
          ludzi w samej Polsce niesiadomych,ze ma AIDS?!
          I jak mozna byc pewnym czegokolwiek.Gdyby ludzie mysleli glowa a nie swoja zadza
          pozadania to o ile mniej ludzi by nie umieralo na AIDS.
          Czy ludzie az tak sa nieswiadomi tym zagrozeniem.
          A ile jest ludzi co ma przygode na jedna noc,lub romanse i sie nie zabezpiecza
          prezerwatywa.Nawet w moim srodowisku sa tacy faceci,dziewczyny co czesto
          zmieniaja partnerow seksualnych nie stosujac prezerwatywy.W ogole nie zdaja
          sobie sprawy z tego,ze AIDS istnieje w Polsce czy co?!A jesli zwrocic komus
          uwage,kolezance czy koledze,ze prezerwatywa moze cie tylko uczhronic przed AIDS
          to maja to w dupie.
          Ciemnota,glupota i myslenie tylko innymi czesiami ciala.
          • aisha-medea nicolettee - nie tylko ciemnota, ale i rasizm 12.01.07, 18:22
            szczegolnie, jak sie popatrzy na wypowiedzi na tym forum... Mam nadzieje, ze to
            forum nie jest reprezentatywne jesli chodzi o poglady wiekszosci moich rodakow.

I zastanawiam sie, dlaczego autorka watku czuje "zazenowanie" na mysl o
            kobietach, ktore wiaza sie z Murzynami, co? Uwaza ich za podgatunek? Czy siebie
            za nadczlowieka?

Moje zazenowanie (zeby uzyc delikatnego slowa) budza z kolei rasisci...
          • yagiennka Re: kontakty z czarnoskorymi. 12.01.07, 18:29
            Ilu poznałas w życiu ludzi chorych na aids? Bo ja żadnego. W Polsce problem aids
            jest marginalny i uwazam że ta panika po niejakim Kameruńczyku jest z deka
            idiotyczna. Teraz nagle wszyscy się boją, wszyscy się badaja i panikują. A
            trzeba było myslec z kim sie śpi. Jeśli ktos wie z kim sypia to się bac nie
            musi. Ja się na aids nie badam :)
            • exotic.girl Re: kontakty z czarnoskorymi. 12.01.07, 18:42
              Yagienkka mylisz sie,ze proplem jest w Polsce marginalny.Skad wiesz,ze ktos
              kogos znasz nie ma AIDS?Czy ty myslisz,ze kazdy wie kto ma AIDS albo,ze chory
              kazdego o tym informuje?Wlasnie takie myslenie jest bardzoooo zgubne w
              skutkach.Spij z fcetami bez prezerwatywy ktorych wydaje ci sie,ze dobrze
              znasz.Wedlug ciebie wszyscy sa zdrowi.Zobaczymy do ile razy sztuka,kiedy sie
              zarazisz.No tak ale pewnie im ufasz tak jak tamte tamtemu zakazonemu HIV,no
              coz....bez komentarza.
              SYPIAJAC Z JAKIMKOLWIEK PARTNEREM "SYPIAMY" Z JEGO WSZYSTKIMI PARTNERKAMI Z
              JAKIMI MIAL STOSUNEK.Takze widzisz jak ogromne jest ryzyko.
              • yagiennka Re: kontakty z czarnoskorymi. 12.01.07, 18:46
                No sorry ale aids się ujawnia w ciągu kilku lat i nie przechodzi bezobjawowo.
                Tego się nie da ukryć.
                Nie zarażę się, nie podejmuję ryzykownych działań. Mogę się założyć o milion
                dolarów że w tej chwili nie mam aids. Po prostu to wiem, jestem zdrowa jak byk.
                A i na przyszłośc nie planuję :) Nie sypiam tez z kim popadnie i z facetami
                którzy mają setkę partnerek.
              • xaliemorph Re: kontakty z czarnoskorymi. 12.01.07, 20:32
                Nie zapominajmy o wirusowym zapaleniu wątroby. A myślę że takie osoby już są
                bardziej popularne w naszym społeczeństwie i coniektórzy znają takie osoby
                osobiście.
      • xaliemorph Re: kontakty z czarnoskorymi. 12.01.07, 20:25
        Niestety, a szkoda że tak jest, tutaj nie ma równości. Statystyki powszechności
        nosicielstwa HIV w Afryce a u nas są dalece odmienne. No i trzeba stwierdzić że
        winę za to ponoszą zarówno i rządy w tamtych krajach (brak choćby promocji
        prezerwatyw), tamtejsze dziwne wierzenia (dzielenie się chorobą z innymi) jak i
        kościół katolicki który zakazuje korzystania z prezerwatyw. To że kościół się
        sprzeciwia prezerwatywie warunkowo zrozumiem. Ale tylko wtedy gdy nie będzie
        traktował korzystania z prezerwatywy jako ciężkiego grzechu a w przypadku
        popularnego tam cudzołóstwa będzie jedynie rozkładał ręce, no bo tam ludzie już
        tacy są. Przy takim rozpowszechnieniu śmiertelnej choroby trzeba wartościować
        gdyż w innym przypadku daje się ciche przyzwolenie na śmierć wiernych czyli
        samemu się popełnia grzech. To cudzołóstwo powinno być na całej linii
        napietnowane a użycie prezerwatywy powinno być jedynie przez kościół ganione
        (jesli już tego tak chce). Niestety jak widać w tamtych krajach ludzie biorą do
        siebie tylko to co wygodne. Należeć do wspólnoty piękna rzecz, co nie
        przeszkadza w poru..iu sobie na boku ile wlezie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka