Dodaj do ulubionych

W jakim wieku wyszłyście za mąż?

07.02.07, 15:41
Ja 24, ale w porównaniu z moimi koleżankami to i tak było późno - większość
wyszła za mąż jeszcze w czasie studiów.
Obserwuj wątek
    • cala_w_kwiatkach Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 15:47
      to zlezy jakie srodowisko, jakie poglady, jaki tryb zycia, jakie wizje na
      przyszlosc, wzgledy religijne, uczucie, zwykly przydek

uwazam ze przed 25 rokiem zycia to baaardzo wczesnie:)
    • monika_lewinsky Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 15:47
      ja nie wyszlam i chyba nie wyjde bo nic sie nie zanosi a mam juz 20 lat i by
      sie wypadalo z kims zamotac ;)
      • marzeka1 Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 15:49
        23, na studiach.
    • lewania 23 07.02.07, 15:54
      i uwazam, ze to odpowiedni wiek.
      • nutopia 26 07.02.07, 15:55
      • avital84 Re: 23 07.02.07, 16:13
        ja mam 23:( i się nie zapowiada, może ewentualnie 32:)
    • nerri Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 15:57
      Jak nic sie nie zmieni to 24 albo 25:)

Tyle,że 24 kończe w sierpniu:D
      • tezromantyczka Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 15:59
        Tzn. data ślubu jest nie jest ustalona? A oświadczył się już?
        • nerri Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 16:11
          Nooo:)A nad datą narazie myślimy:D
          • dalia101 Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 16:18
            22 lata
    • penelopa.pitstop Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 17:00
      Wedlug wersji nieoficjalne w wieku 25 lat, kiedy to podpisalam papierek w
      urzedzie. Tylko zapomnialam powiedziec o tym fakcie innym ;)
      Oficjalnie w wieku 29 lat.

Nigdy mi nie zalezalo na slubie i w ogole tego nie planowalam, tak przez
      przypadek podpisalismy ten papierek w urzedzie z czysto prawnych powodow.

W sumie nie widze powodu by spieszyc sie ze slubem. Rownie dobrze mozna to
      zrobic w wieku 35 lat. No chyba, ze ktos chce miec dzieci wczesniej i miec juz meza.
      • frutinka Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 17:25
        Ja skończę 25 za pół roku i nie spieszy mi się. Kiedyś chciałam nawet, a teraz
        im starsz jestem tym bardziej to odsuwam w czasie. bo wychodzę z założenia, że
        nie ma się po co spieszyć. Jak juz zostanę żoną to pewnie tak zostanie już na
        zawsze i diewczyną juz nigdy nie będę. To tak jak z dorosłością generalnie -
        jak się ma 17 lat to o niczym innym się nie marzy, jak byc dorosłym i
        samodzielnym. A teraz się zastawiam do czeo mi się tak spieszyło...
    • izabellaz1 22 lata:) 07.02.07, 17:38

• majka800 Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 19:36
      jak tu ktoś napisał zależy to od środowiska, miejsca zamieszkania, sposobu
      życia itp. Np. studenci zakładają rodziny później niż ich niestudiujący
      koledzy,na wsi dziewczęta szybciej wychodzą za mąż niż ich rówieśnice w
      mieście. Wśród moich koleżanek -rówieśniczek za mąż nie wyszła jeszcze ani
      jedna, choć w tym roku stuknie nam 27 latek. I w żadnym razie nie spieszy nam
      się do ożenku. W mojej rodzinie dziewczyny powychodziły za mąż trochę
      wcześniej, ale znaczna cześć z nich mieszka na wsi. Na studiach z prawie 50
      osobowej grupy większosć dziewczyn (w przedziale wiekowym od 23- 38 lat) też
      była stanu wolnego. Te które wychodziły za mąż miały po 27, 29, 32 lata. Było
      też kilka dziewczyn które w młodszym wieku się ożeniły (ok.22-24 lata),
      przeważnie były to "wpadkowe" małżeństwa. Innym sie nie spieszyło. Nie ma się
      też co sugerować tym że ktoś ożenił się w takim a takim wieku, skoro było to
      kilka lat temu. Teraz znacznie się przesunął wiek kiedy ludzie zakładają
      rodziny, sporo też osób żyje razem bez ślubu. Jeszcze kilka lat temu dziewczyna
      w wieku 23-24 lat była uważana za starą pannę. Ja osobiście znam masę
      osób "wolnych" koło 30 i po 30 - stce. Obracam się w środowisku gdzie 30-sto
      parolatkowie są singlami i dobrze im z tym, nikt nie robi tragedii z tego że
      nie ma partnera/partnerki. Patrzenie na to że inni byc może wzięli ślub mając
      mniej lat niż my jest głupotą, może wpędzić w jakies kompleksy, niepotrzebne
      frustracje. Może nam sie wydawać że wszyscy pozakładali już rodziny, tylko do
      nas szczęście się nie uśmiecha. A przecież nie wiek jest tu ważny, a to czy
      osoba której będziemy ślubować jest na pewno odpowiednią osobą na resztę
      życia,a nie wybraną przypadkiem na chybił - trafił pod naciskiem rodziny czy
      dalszego otoczenia. Każdy z nas stanie na ślubnym kobiercu w odpowiednim dla
      niego czasie. Generalnie lepiej później niż za wcześnie. Ja osobiście uważam że
      dziewczyny nie powinny wychodzić za mąz przed 26 rokiem życia. Niech się
      najpierw wyszumią, wybawią, pokończą studia, trochę popracują i dopiero wtedy
      zakładają rodziny.
      • jdbad Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 21:47
        Byłam studentką z dużego miasta i wyszłam za mąż za studenta mając 22 lata.
        Więc nie opowiadaj. Wychodzisz za mąż jeśli masz na to ochotę.
        • maialina1 Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 21:58
          Ona nie "opowiada" tylko podaje raczej statystyczne dane.
          Statystycznie wsrod studentow i ludzi z duzych miast malo kto podejmuje decyzje
          o slubie w wieku 22 lat.
          Ja to potwierdzam: jestem z Wa-wy, wsrod moich znajomych (wszyscy kolo 27 lat)
          jeszcze prawie nikt sie nie pobral. Na studiach tylko dwie osoby sie pobraly:
          jedna moja kolezanka z milosci, "bo tak chciala", a druga z wpadki.
          • jdbad Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 22:00
            Bo Wy się teraz nie wiadomo czego boicie. Za moich czasów statystycznie wielu
            studentów i studentek było po ślubie.
            • maialina1 Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 22:08
              Nie, jdbad, to nie chodzi o strach...
              Po prostu zmienila sie ludziom mentalnosc, mają inne priorytety, inne podejście
              do uczuć może też, z pewnością inne podejście do instytucji, do tradycji...
              Naprawdę nie wiązalabym tego ze strachem.
              • jdbad Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 22:10
                A co to za priorytety, bo ja tego nie rozumiem. Jako mężatka skończyłam dwa
                kierunki studiów i urodziłam dziecko. A wychodziłam za mąz nie z powodu
                tradycji tylko dlatego,ze chciałam.
                • owocoskala Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 09:25
                  > A co to za priorytety, bo ja tego nie rozumiem. Jako mężatka skończyłam dwa
                  > kierunki studiów i urodziłam dziecko
                  Ja też nie rozumiem w czym przeszkadza małżeństwo.... Właśnie dobrze jest się
                  pobrać wcześniej i pożyć z kilka lat tylko we dwoje, umocnić się jako para
                  zanim przyjdzie na świat dziecko. To mimo wszystko bardzo stresujący okres i
                  jest ciężej jeśli ciąża pojawia się na początku małżeństwa. Cały ten "cyrk" ze
                  ślubem umacnia wagę związku tych ludzi w oczach społeczeństwa i jest potrzebny.
                  para małżeńska jest traktowana inaczej, poważniej. Uważam że tradycja działa na
                  korzyść kobiety. Jeśli jest pewna że to ten jedyny - powinni się pobrać a nie
                  zyć na kocią łapę latami - kobiety często sobie grabią w ten sposób. Kiedyś
                  myślałam inaczej :)
                  • maialina1 Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 09:30
                    owocoskala napisała:

> Ja też nie rozumiem w czym przeszkadza małżeństwo....

Niektorym przeszkadza wlasnie... Nie kazdy lubi mieszkac "na kupie" z
                    rodzicami. Ja osobiscie uwazam ze to porażka!
                    Moja siostra byla z chlopakiem zareczona od wielu lat i czekali specjalnie az
                    beda mogli mieszkac razem, bez rodzicow.
                    Ja mialam taki komfort z\e unizaleznilam sie bardzo wczesnie, ale z malzenstwem
                    tez czekalam az moj maz skonczy studia (on jest mlodszy ode mnie), zeby mu na
                    ostatnim roku studiow nie zaprzatac glowy przygotowaniami, przeprowadzką, itp,
                    tlyko zeby mogl sie spokojnie uczyc.
                    Poza tym nie akceptuję czegoś takiego jak pobieranie pieniędzy od rodziców i
                    uwazam ze dwie osoby ktore decydują się wspolnie wejść w dorosle życie powinny
                    być niezależne, czyli krotko mowiac mieć pracę.
                    • izabellaz1 Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 09:42
                      maialina1 napisał:

> owocoskala napisała:
                      >
                      > > Ja też nie rozumiem w czym przeszkadza małżeństwo....
                      >
                      >
                      > Niektorym przeszkadza wlasnie... Nie kazdy lubi mieszkac "na kupie" z
                      > rodzicami. Ja osobiscie uwazam ze to porażka!
                      > Moja siostra byla z chlopakiem zareczona od wielu lat i czekali specjalnie az
                      > beda mogli mieszkac razem, bez rodzicow.

No na szczęście mieliśmy ten komfort, że od dnia ślubu mieszkaliśmy sami:)
                      Ale tu przyznaję Ci rację, że mieszkanie "na kupie" nie sprzyja małżeństwu.
                      Wiele par się rozstaje kiedy mieszka z rodzicami/teściami. Jest znacznie więcej
                      napięć i konfliktów.
                    • owocoskala Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 09:47
                      > Niektorym przeszkadza wlasnie... Nie kazdy lubi mieszkac "na kupie" z
                      > rodzicami. Ja osobiscie uwazam ze to porażka!
                      No tak :) Jane jakoś nie pomyślałam. My od razu mieliśmy własne mieszkanie. Jak
                      mielibyśmy mieszkać z którymis rodzicami to by był horror. A mieszkania teraz
                      rzeczywiście potwornie drogie. To dobry argument by poczekać.
                      • maialina1 Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 09:53
                        Moi rodzice np. sa bardzo kochani, ale ja juz w wieku 18 lat po prostu sie z
                        nimi dusilam.
                        Jeszcze dzis potrafią do mnie zadzwonic w niedziee i sie spytac czy "sie
                        wybieram do kosciolka" :) Niby niewinnie, ale gdybym miala z nimi mieszkac, to
                        nie moglabym patrzec na te rozczarowane miny w niedziele rano, bo oni ida a ja
                        nie.
                        A co dopiero moj maz, ktory przeciez nie jest ich dzieckiem i znosilby takie
                        rzeczy znacznie gorzej.
                        To tylko maly przyklad, takie zjawiska mozna mnozyc w nieskonczonosc.
                        Niby nic, a jednak są sfery zycia w ktorych czlowiek nie lubie jak sie mu
                        wtrącać.
                        A juz uprawianie "obowiążków malzensich" za zamknietymi drzwiami to w ogole
                        totalna porazka :)
                        • izabellaz1 Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 09:55
                          maialina1 napisał:

> A juz uprawianie "obowiążków malzensich" za zamknietymi drzwiami to w ogole
                          > totalna porazka :)

hehe i ukradkiem do łazienki;) I nie możnaby było chodzić sobie nago po
                          mieszkaniu;) Zgroza!
                          :)
            • iberia.pl Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 11:39
              jdbad napisała:

> Bo Wy się teraz nie wiadomo czego boicie. Za moich czasów statystycznie wielu
              > studentów i studentek było po ślubie.

i z czego ci studenci zyli i gdzie mieszkali?To zadna sztuka miec papier i
              mieszkac katem u rodzicow na ich garnuszku.
              • jdbad Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 11:46
                Zarabiali i to całkiem przyzwoicie. kiedyś bardzo dobrze prosperowały
                spółdzielnie studenckie.
                • iberia.pl Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 13:52
                  jdbad napisała:

> Zarabiali i to całkiem przyzwoicie. kiedyś bardzo dobrze prosperowały
                  > spółdzielnie studenckie.

kiedys danow temu, a teraz?bo ja sobie tego teraz nie wyobrazam:wyjsc za maz na
                  studiach, bez pracy i katem u rodzicow czy tesciow-pozorna doroslosc.
                  • jdbad Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 16:20
                    Oczywiście, że to zależy od sytuacji, ale ja mam na myśli ludzi, którzy mogliby
                    to zrobic, a i tak czekają. Potem i tak nic nie wychodzi, bo zbyt długie
                    związki się rozpadają. Nie wiem dlaczego tak jest, ale tak się dzieje.
                    • his_girl Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 16:22
                      A co to znaczy zbyt długie?
                      • jdbad Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 16:25
                        To jest rzecz jasna pojęcie względne, ale tak od pięciu lat w górę?
                        • jdbad Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 16:26
                          Ale moim zdaniem i cztery to już długo.
                        • his_girl Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 16:32
                          Ja wyszłam za mąż po 7 latach zwiazku, w tym 4 wspólnego mieszkania.
                          Teoretycznie stanowiliśmy materiał do rozpadu?
                          • jdbad Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 16:34
                            A czy ja twierdzę, że tak jest zawsze. Daj Ci Boże duzo szczęścia. Natomiast
                            znam mnóstwo takich par, które się rozpadły.
                    • iberia.pl Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 21:05
                      jdbad napisała:

> Oczywiście, że to zależy od sytuacji,

no wlasnie, ilu studentow stac na wlasne M ?

>ale ja mam na myśli ludzi, którzy mogliby to zrobic,

ile znasz takich par studenckich, ktorzy studiuja, pracuja i moga sobie
                      pozwolic na to, zeby sie sami utrzymywac.

> a i tak czekają.
                      a czy jets gdzies napisane, ze koniecznie po np.2 latach nalezy sie
                      okreslic:slub albo rozstanie?

> Potem i tak nic nie wychodzi, bo zbyt długie
                      > związki się rozpadają.

poza tym nie kazdemu papier jest potrzebny do szczescia, on nie jest zadna
                      gwarancja.
                      • jdbad Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 21:15
                        Myślę,ze za dużo w tym wszystkim materializmu, a za mało uczucia.
                        • iberia.pl Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 21:47
                          jdbad napisała:

> Myślę,ze za dużo w tym wszystkim materializmu, a za mało uczucia.

litosic....naprawde uwazasz, ze szczesciem jest bycie na utrzymaniu rodzicow i
                          mieszkanie katem u nich?
                          Takie zycie, nic nie poradzisz, ze sama miloscia czlowiek nie wyzyje.

Poza tym gdzie widzisz ten materializm u ludzi, ktorzy sa razem ale bez
                          papierka?
                spółdzielnie studenckie.
                spółdzielnie studenckie.
          • izabellaz1 Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 09:39
            Jestem z Wawy i wyszłam za mąż na studiach mając 22 lata (nie byłam w ciąży). Na
            roku ożeniło się/wyszło za mąż oprócz mnie 5 osób:)
    • vandikia 22 07.02.07, 19:45

• owocoskala Re: 23 :) 07.02.07, 19:59
        Wygląda że sporo w wieku 22 - 23
        • avital84 Re: 23 :) 07.02.07, 20:09
          A mi się wydawało, że teraz to taki standard jest między 25 a 30.
          • martynika80 Re: 23 :) 07.02.07, 21:15
            bo tak raczej jest. To że akurat tutaj wypowiadają się dziewcyzny które wyszły
            za mąż wcześniej o niczym nie świadczy. To zwykły przypadek. By móc poznać
            średni wiek wychodzenia kobiet za mąż trzeba by przeprowadzić badania na grupie
            co najmniej 500 -1000 osób, a nie 20. A i ta byłaby to tylko średnia. W każdym
            razie w ostatnich latach powoli upodabniamy się stylem życia do "zachodu", a
            tam mało kto żeni się przed 30- tką.
            • vandikia Re: 23 :) 07.02.07, 21:17
              slub bralam niecale 2 lata temu, bez wpadki. moj rocznik - 82 to wyz
              demograficzny..mnostwo slubow wokol bylo, z wyboru, ludzi 21-25 letnich.
            • owocoskala Re: 23 :) 08.02.07, 09:15
              > bo tak raczej jest. To że akurat tutaj wypowiadają się dziewcyzny które
              wyszły
              > za mąż wcześniej o niczym nie świadczy.
              Nie świadczy ale jest ciekawe :). Też myślałam że wiek będzie wyższy, tym
              bardziej że z tego Forum też pewnie korzysta niereprezentatywna grupa raczej
              osoby z wyższym wykształcaniem lub studiujące.
    • darryll Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 20:26
      23 lata, jeszcze studiuję i wśród moich przyjaciółek tylko 1 jest mężatką, ale
      powoli się zaręczają ;-)
      • ola9922 25 07.02.07, 20:27
        • kolia24 24 n/t 08.02.07, 10:05
    • spragnienie Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 07.02.07, 21:21
      1 sierpniu bede miala lat 27, wtedy tez mamy slub. Do tej mysli dojrzalam kilka
      miesiecy temu. Nie moge sie doczekac;-). Wczesniej ciraki rpzechodzily mi po
      plecach na sama mysl o wlasnym slubie....
      • maciejka044 22! 07.02.07, 21:34
        22lata. 10 lat temu. Pozdrawiam!!!
        • f.l.y 19ście 07.02.07, 21:38
          miałam 19 lat, nie musiałam - chciałam, po 13 latach mi się odwidziało...
          • pomidorekk Re:27 08.02.07, 09:41
            w czerwcu wyjdę i mam 27 lat.I to i tak wcześnie jak na moich znajomych. Reszta
            nie śpieszy się do małżeństwa...
            • kobieta_w_sieci Re:27 08.02.07, 10:15
              midorekk napisała:

> w czerwcu wyjdę i mam 27 lat.I to i tak wcześnie jak na moich znajomych. Reszta
              >
              > nie śpieszy się do małżeństwa...

I dobrze, że nie spieszą się. Zastanawiam się, czy tylko z własnego wyboru
              ludzie tak wcześnie zawierają małżeństwa? Przeważnie robią to pod presją innych,
              rodziny, ze strachu co będą robic po szkole itp. Bo inne kobiety są juz po
              ślubie, a one nie chcą być gorsze:)))

Tylko te późniejsze decyzje są świadome i najlepsze. A, związki najtrwalsze.
              Dużo wczesnych małżeństw rozpada się do 30-stki małżonków.
              Aby podjąć świadomą, dobrą decyzję trzeba poznać prawdziwe życie i lepiej siebie.
              • owocoskala Re:27 08.02.07, 11:16
                > Dużo wczesnych małżeństw rozpada się do 30-stki małżonków.
                Szczerze mówiąc nie znam osobiście ani jednego takiego przypadku... Może osob
                zawierające łatwiej małżeństwa są bardziej odpowiedzialne i nie zrażaja się
                przy byle problemie? Jak myślicie?
                Znam za to przypadki kiedy długoletni zwiazek nieformalny się rozpada. To takie
                proste - zabierasz swoje rzeczy i więcej nie musisz rozmawiać z ta druga stroną.
                • his_girl Re:27 08.02.07, 15:05
                  > > Dużo wczesnych małżeństw rozpada się do 30-stki małżonków.
                  > Szczerze mówiąc nie znam osobiście ani jednego takiego przypadku...

A ja niestety znam i jest to przykład własnej siostry.
                  Wyszła za mąż w październiku 2005, w maju 2006 zaczęła mówić o rozwodzie, teraz
                  już jest po. Ma 26 lat.
    • gardenia_nowak Miałam 29 lat. W sierpniu zeszłego roku. n/txt 08.02.07, 10:12
      • iwonka9911 Re: Miałam 29 lat. W sierpniu zeszłego roku. n/tx 08.02.07, 11:31
        mialam 20 lat jak wyszlam za mąż
    • quiq 31 08.02.07, 11:41
    • genoveva Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 11:50
      A tak ze 3 – 4 lata po rozwodach moich koleżanek ;)
    • milll1 Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 11:51
      Ja w wieku 27

Z moich obserwacji wynika, ze wczesnie za maz, tzn w wieku okolo 20 lat, w
      zwiazki malzenskie wstepuja ludzie prosci, glownie na wsiach. Tam niezamezna 25
      to juz stara panna.
      • izabellaz1 Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 11:54
        Rety co się tak uczepiłyście tych wsi???
        Miałam 22 lata jak wyszłam za mąż. Skończyłam studia stacjonarnie, miałam
        stypendium najwyższe na uczelni do końca studiów. Jestem z Wawy.
        • jdbad Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 11:59
          Też nie rozumiem o co z ta wsią chodzi? Raz w zyciu byłam na wsi dłużej niż
          jeden dzień. Jestem z dużego miasta i jak pisałam wyszłam za maż na studiach.
        • his_girl Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 15:08
          Ja wyszłam za mąż w wieku 24 lat, też jestem po studiach.
          Jestem z Olsztyna, więc nie taka ostatnia wieś. :)
    • jan_stereo najpewniej XX lub XXI, n/txt 08.02.07, 14:08
      • normalna.kobieta Re: najpewniej XX lub XXI, n/txt 08.02.07, 15:02
        jak byłam młodsza to chciałam wyjść za mąż mając 25, ale mam 22 już, więc się
        nie zapowiada , aby moje marzenie się spełniło hihi, choć chciałabym jeszcze
        przed 30stką, ale nie wiem czy się uda :)...
        • his_girl Re: najpewniej XX lub XXI, n/txt 08.02.07, 15:09
          Do 25 masz 3 lata, wszystko się jeszcze może zdarzyć. :))
          • jan_stereo Re: najpewniej XX lub XXI, n/txt 08.02.07, 15:31
            his_girl napisała:

> Do 25 masz 3 lata, wszystko się jeszcze może zdarzyć. :))

ale to jest Normalna Kobieta i nie musi sie spieszyc.
            • his_girl Re: najpewniej XX lub XXI, n/txt 08.02.07, 15:37
              3 lata na poznanie kogoś, zaręczyny i ślub to raczej nie jest pośpiech, tylko
              norma.
    • narzeczona12 Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 17:41
      slub w lipcu-bede miec 27 a moj N 30
      a href= "http://www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=160" target="_blank" rel="nofollow"> slubne plany
    • eliza_dm Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 19:40
      Ojej a ja chcialam byc stara panna, ale nie wyszlo mam 30 i wychodze. uwazam ,
      ze to bardzo dobry wiek
      • owocoskala Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 19:54
        W sumie to sam fakt wyjści za mąż chyba nie jest aż tak ważny jak posiadanie
        partnera i tego jest trudniej znaleźć w wieku 30 lat bo najlepisi są podejrzewm
        dawno zajęci. Niestety znałam osoby samotne w wieku powiedzmy 33 lat które już
        leciutko "dziwaczały", ale tu tez pewnie nie ma reguł.
    • deodyma Re:w wieku 30 lat 08.02.07, 19:47
    • eliza_dm Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 20:09
      Sie dziwaczeje jak sie siedzi w domu, a jak sie ma zajecie to wszystko o.k. Ale
      racja ciezko znalezc, oj ciezko bylo. Ale sie udalo
    • starykawaler_jarek_k ........A moherowy beret już masz ?.............. 08.02.07, 21:45
      A moherowy beret już masz ?
    • vitaaga Re: W jakim wieku wyszłyście za mąż? 08.02.07, 21:53
      Pewna sympatyczna starsza pani przekazała mi taką mądrość życiową: trzeba wyjść
      zamąż przed trzydziestką i dorobić się przed czterdziestką.
      Mnie się to udało i wszystkim polecam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka